Hovedsiden

Liten annonse
  Herrem må operere – kan miste håndball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 19. mai 2022 KL:07.07)
  sola-stjernen camilla herrem skal operere akillesen og vil være på sidelinjen i opp til seks måneder. det betyr at em i november står i fare. det opplyser hun selv overfor tv 2 etter onsdagens tap for storhamar i håndballsluttspillets semifinale. – det gjør vondt hver gang jeg går eller springer – egentlig når jeg gjør alt, sier herrem til kanalen. herrem har spilt 17 mesterskap for norge siden em-debuten i 2008. operasjonen kan gjøre at den rekken brytes. – akkurat nå må jeg være realist og tenke at det er vanskelig å nå em. jeg vil heller ikke forhaste meg noe sånn at det går utover videre karriere. jeg har kommet til et punkt der helsen må komme først, sier hun. hun sier imidlertid at hun vil satse mot håndball-vm på hjemmebane i 2023 og ol i paris året etter. (ntb)


  Ruud feide Paire av grusen i Genève

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 18. mai 2022 KL:19.05)
  casper ruud slo benoît paire effektivt 6-3, 6-1 og avanserte til kvartfinalen i atp 250-turneringen i genève. der skal han møte den useedede australieren thanasi kokkinakis. ruud fikk en småtung start onsdag, men vendte kampbildet og dominerte etter hvert fullstendig på rødgrusen i sveits. paire er en motstander han har hatt godt tak på med seier i de fire tidligere oppgjørene mellom dem. i genève serverte franskmannen et skremmeskudd da han brøt ruuds serve til 2-1-ledelse i første sett, men nordmannen slo tilbake og brøt paire på direkten. siden skulle franskmannen få slite mer, kanskje særlig i egne servegame. ruud brøt igjen til 5-3 og servet kontrollert inn settseieren med 6-3. i starten av annet sett fikk ruud tre bruddballer for tredje gang på rad i motstanderens servegame. han tok vant fire strake game og ledet dermed 4-0 før paire maktet å redusere. nordmannen fortsatte imidlertid å serve bra, og han dro i land seieren med 6-1 i annet sett etter nok et brudd i avgjørende game. ruud er den høyest seedede spilleren som fortsatt er igjen i genève. turneringen er den siste før et av sesongens store høydepunkter: grand slam-turneringen roland-garros i paris. (ntb)

  Uenighet i Sveriges landslag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 17. mai 2022 KL:13.01)
  flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag. med der var som ventet frida karlsson, som har noe å revansjere etter en svak ol-sesong. – til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. jeg skal aldri mer være på bunnen, sa karlsson på tampen av sist sesong. tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i vm i planica i månedsskiftet februar/mars. ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. fra før er det klart at sprintstjernen linn svahn skal satse mot vm utenfor landslaget. veteranen calle halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå. – det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til aftonbladet. (ntb)

  Liverpool-stjerner mister viktig kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 17. mai 2022 KL:12.58)
  liverpool-manager jürgen klopp kunne mandag kveld bekrefte at både mohamed salah og virgil van dijk mister den viktige bortekampen mot southampton tirsdag. fra før er også midtbanegeneral fabinho ute av kampen med sin skade (hamstring). både salah (lyske) og van dijk (kne) ble byttet ut underveis i fa-cupfinalen mot chelsea, og blir ikke klar til premier league-møtet tirsdag kveld, opplyser manager klopp. han sikter på at duoen vil være tilbake i troppen igjen til siste serierunde mot wolverhampton til helgen, samt mesterligafinalen mot real madrid 28. mai. – de er begge ok. målet er at det vil være involverte igjen til helgen. det ville vært perfekt med tanke på champions league-finalen, sier klopp. – vi er veldig positive. jeg er ganske positiv for wolves-kampen, men de vil ikke være med i morgen, fortsetter han. liverpool har en teorietisk mulighet til å kapre ligagullet fra manchester city i siste serierunde. det forutsetter imidlertid at de slår southampton og wolves, samt at city taper poeng mot steven gerrards aston villa i siste runde. (ntb)


  Ny Vålerenga-nedtur

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 16. mai 2022 KL:21.55)
  hamkam yppet seg lenge mot vålerenga og var på vei mot sin første seier på bortebane. kvarteret før full tid reddet imidlertid leonard zuta 1-1 for oslo-laget. ti minutter ut i andre omgang sendte jonas enkerud gjestene i ledelsen i hovestaden. det så en stund ut til å bli seiersmålet. vålerenga og hamkam møttes sist i en tellende kamp da begge var i eliteserien i 2008. da endte det 1-1 på briskeby. vålerenga har startet sesongen ujevnt og står med tre seire, tre tap og en uavgjort etter sju kamper. det holder til en sjetteplass på tabellen. nyopprykkede hamkam ligger på sin side på 11.-plass med en seier og sju poeng så langt i år. vålerenga møter strømsgodset borte i neste runde, mens hamkam får besøk av rosenborg og tidligere trener kjetil rekdal. (ntb)  Ruud varmer opp til Roland-Garros i Genève

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 9. mai 2022 KL:11.45)
  casper ruud skal reise til genève for å spille atp 250-turneringen etter deltakelsen i masters 1000-turneringen i roma denne uken. genève-turneringen er den siste foran roland-garros i slutten av mai. samtidig som turneringen i genève spilles en turnering på samme nivå i lyon. ruud-leiren har imidlertid bestemt seg for genève – en turnering han vant i fjor. ruud kom seg til i finalen av miami open i april, men har siden slitt med å avansere langt i turneringene han har spilt. i fjor vant nordmannen fem titler på touren. i år står han med en tittel fra atp 250-turneringen i buenos aires i februar. han falt tre plasser og er nummer ti på den ferske verdensrankingen mandag. (ntb)


  Zverev raser mot ATP-organisering: – En skam

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 9. mai 2022 KL:07.13)
  tennisprofilen alexander zverev var lite fornøyd med at han måtte spille til over midnatt ved to anledninger i madrid open, og kaller organiseringen en skam. tyskerens kvartfinale mot canadiske felix auger-aliassime torsdag varte til over midnatt, mens semifinalen mot stefanos tsitsipas dagen etter ikke var ferdig før over klokken 01.00 lokal tid. det likte han dårlig med tanke på finalen mot carlos alcaraz senere samme dag. zverev endte opp med å bli spilt av banen og tapte i strake sett med sifrene 3-6, 1-6. – atps jobb denne uken har vært en skam. for to dager siden la jeg meg klokken 4 og i går la jeg meg 05.20. enhver person som legger seg så sent vil ha problemer med i det hele tatt å holde seg våken, sa zverev på pressekonferansen. han ville imidlertid ikke legge all skylden for finaletapet på manglende nattesøvn. – jeg hadde nok ikke slått ham selv om jeg hadde sovet bedre, men det ville definitivt blitt en bedre kamp. jeg er et menneske, ikke en robot, sa han. (ntb)

  Klimatrøbbel for Falun-renn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 8. mai 2022 KL:12.08)
  falun har normalt hatt sine verdenscuprenn mot slutten av langrennssesongen. kommende sesong hadde imidlertid det internasjonale skiforbundet (fis) planer om å gjøre en vri på akkurat det. nå kan det bli endret etter proteter fra arrangørene. i de foreløpige terminlistene ligger de erfarne svenske arrangørene inne med renn fra 2. til 4. desember. det førte til skuffelse hos ledelsen i svenska skidspelen. – i desember kommer vi med stor sannsynlighet ikke til å ha tele i bakken, og da kan vi ikke legge de populære løypene ute i skogen, sier falun-sjef ulrika back eriksson. det er det varmere klimaet som skaper problemer for falun og andre skiarrangører. selv om den svenske skimetropolen har et stort lager med kunstsnø, vil ikke det være nok til å garantere vanlige renn i desember. – i desember er det ikke sannsynlig at vi kan gå i ordinære distanseløyper. da må vi se på andre konkurranseformer, sier back eriksson.

  Chelsea rotet bort seieren med nye eiere på tribunen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 7. mai 2022 KL:18.04)
  det så lenge ut til at den blivende chelsea-eieren todd boehly skulle få se chelsea slå wolverhampton, men på overtid sikret conor coady 2-2 i premier league. chelsea kjemper en innbitt kamp om mesterligaspill neste sesong. seier mot wolves lørdag hadde gitt litt pusterom ned til arsenal og tottenham, men seks minutter på overtid utlignet coady og sikret at det ennå er åpent i topp-fire-kampen. det ble natt til lørdag klart at boehly har signert en avtale som gjør ham til ny eier av london-klubben. salget avhenger imidlertid av at den britiske regjeringen og premier league godkjenner det. russiske roman abramovitsj ble som følge av sanksjoner tvunget til å legge klubben han har eid siden 2003 ut for salg.


  Nyland med kjempetabbe for Reading

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 7. mai 2022 KL:14.56)
  landslagskeeper ørjan håskjold nyland gjorde en kjempefeil da reading havnet under med 0-1 for luton i mesterskapsserien lørdag. sunnmøringen fanget ballen etter et innlegg og ble stående og holde på den mens spillerne løp ut fra feltet. han fikk imidlertid ikke med seg at lutons harry cornick ble stående og lure bak ryggen på ham. nyland kastet så ballen foran seg for å sparke ut, men før han rakk det, var cornick der og snappet ballen. luton-spilleren satte den deretter i tomt bur. – nei og nei og nei, for en gigantbrøler. det er komikveld. nyland må jo ha kontroll på hva han har bak seg. det er tidenes største presang, sa viaplay-kommentator jørn sundby. da dommeren blåste av for pause beklaget nyland tydelig episoden til hjemmesupporterne bak målet hans. (ntb)

  Tok VM-gull i februar – må klare seg uten hjelp fra Skiforbundet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 7. mai 2022 KL:12.35)
  johannes lønnestad flaaten tok individuelt gull og stafettsølv i junior-vm. nå står 20-åringen uten tilbud fra både landslag og regionlag, avslører han overfor nrk. – etter mine prestasjoner i år, så føles det veldig spesielt å stå igjen på slutten av sesongen uten et eneste tilbud fra norges skiforbund, sier flaaten. han var på juniorlandslaget sist vinter, og leverte varene da han fikk sjansen i junior-vm på lygna i slutten av februar. han gikk på det norske laget som tok sølv i stafett – og ble juniorverdensmester i sprint. nå blir han seniorløper. vm-innsatsen var imidlertid ikke for opprykk til rekruttlandslaget. mer overrasket er flaaten over at han heller ikke blir tilbudt plass på forbundets regionlag, team elon oslofjord. – jeg ble kontakten av treneren på og fikk beskjed om at jeg dessverre falt utenfor i år, uten noe mer begrunnelse enn det. det reagerer jeg på når elon lag skal være med å dyrke frem morgendagens skiløpere tinus dahl, som er trener for team elon oslofjord, sier til nrk at han ikke vil kommentere uttaket før det er offentliggjort. heller ikke langrennssjef espen bjervig vil kommentere enkeltuttak, og påpeker at han uansett ikke er involvert i uttak til regionlagene.

  Sen snuoperasjon sikret verdifull seier for Genoa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 6. mai 2022 KL:23.15)
  leo skiri østigard og genoa så lenge ut til å komme fra serie a-møtet med juventus med null poeng, men en snuoperasjon på tampen sikret 2-1-seier og tre poeng. det så lenge ut til at genoa skulle tape og med det være i umiddelbar fare for nedrykk, men etter 87 minutter dukket albert gudmundsson opp og satte inn 1-1. fem minutter på overtid fikk genoa straffe da kelvin yeboah gikk i bakken, og domenico criscito var sikker til ellevill jubel. med seieren er genoa à poeng med cagliari og poenget bak salernitana på sikker plass. østigards lag har imidlertid en kamp mer spilt enn både salernitana og cagliari. de lagene møtes søndag til en virkelig nedrykksduell. østigard er på lån fra premier league-klubben brighton, og har slitt i bunnen av serie a med genoa denne sesongen. fredagens seier var nummer fire for sesongen. genoa skal møte napoli og bologna i de to siste kampene, og må ha poeng i en av dem for å fortsatt ha håp om spill i toppdivisjonen neste sesong. (ntb)

  Arendal tok første stikk i semifinaleduellen mot Drammen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 6. mai 2022 KL:19.57)
  magnus søndenå ledet an da øif arendal slo drammen 34–29 i den første semifinalen i håndballsluttspillet fredag. arendal-profilen søndenå sto bak sju scoringer og sørget for at sørlandsklubben fikk en drømmestart på semifinaleduellen som spilles best av fem kamper. lagene fulgte hverandre som skygger innledningsvis i kampen. med drøye fire minutter igjen av første omgang var stillingen 13–13. så satte gjestene inn en sluttspurt. fire strake øif arendal-scoringer ga drammen en tung avslutning på omgangen, og da mario matic satte inn 18–14 sekundet før pausesignalet, ristet drammen-trener kristian kjelling oppgitt på hodet. pausepraten fra den tidligere landslagsstjernen så samtidig ut til å ha løftet hjemmelaget. sju minutter ut i annen omgang var øif arendals forsprang redusert til kun ett mål, og i det påfølgende angrepet utlignet espen gommerud våg til 21–21. kjellings menn var imidlertid ikke à jour spesielt lenge. rett før omgangen var halvspilt ble 22–22 til 22–25 etter tre gode øif arendal-minutter. med åtte minutter igjen å spille hadde bortelagets ledelse økt til fire mål, og i avslutningen var drammen aldri nær å bringe kampen i balanse. dermed tok øif arendal første stikk i semifinaleduellen lagene imellom. (ntb)

  Abramovitsj ut mot rykter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 5. mai 2022 KL:19.00)
  roman abramovitsj ønsker å selge chelsea, og det har gått noen uker siden den beskjeden kom. den gangen var han også klar på at klubben ikke trengte å betale tilbake penger som klubben skyldte abramovitsj. den siste tiden har det imidlertid florert rykter om at chelsea må betale summen allikevel. det slår chelsea-eieren tilbake på, via en pressemelding fra klubben. – abramovitsj har ikke bedt om at lånet skal betales tilbake til ham - slike anklager er usanne. det samme gjelder at han har økt prisen på klubben i siste liten, skriver chelsea. de skriver videre at russeren har oppfordret potensielle kjøpere til å fortsette å investere i flere områder i klubben.
  Drømmestart på VM for Norges hockeykvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. april 2022 KL:18.32)
  lotte pedersen og emilie kruse scoret begge to ganger da norges kvinnelandslag i ishockey slo nederland 7-1 i vm mandag. to strake seirer har gitt det norske laget en drømmestart på turneringen i frankrike. søndag ble slovakia slått 2-1 i angers. linköping-proffen marthe brunvold ga norge en kjempestart mot nederland ved å sette inn 1-0 før fire minutter var spilt. thea jørgensen og emilie kruse sto bak forarbeidet. etter et drøyt kvarters spill doblet stavanger oilers-spiller lotte pedersen ledelsen i overtall, før nederland slo tilbake med en redusering signert savine wielenga. det norske seieren skulle imidlertid vise seg å bli svært så komfortabel. midtperioden var under to minutter gammel da 19-årige lotte pedersen satte inn sitt andre mål for dagen. også det kom i overtall, og under minuttet etterpå la andrea dalen på til 4-1. line bialik sto bak 5-1-scoringen snaut midtveis i annen periode da norge igjen var én kvinne mer på isen, før emilie kruse inntok hovedrollen. 22-åringen, som i likhet med 1-0-målscorer brunvold spiller i svenske linköping, satte inn både 6-1 og 7-1 i tredje periode. (ntb)

  Vil ikke utelukke Putin-møte for Bolsjunov

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. april 2022 KL:13.03)
  aleksandr bolsjunov ble først meldt uaktuell til tirsdagens planlagte møte mellom olympiske utøvere og russlands president vladimir putin. skipresident jelena välbe sa det skyldtes en operasjon. nå sier imidlertid bolsjunovs hovedtrener, jurij borodavko, at han ikke vil utelukke et presidentmøte. – når det gjelder prisene, så vil de som var planlagt at skulle delta stille. jeg kan ikke si bolsjunov med 100 prosent sikkerhet. presidentadministrasjonen har visse krav av helsemessige årsaker, sier borodavko til championat. han bekrefter samtidig at verdenscupcinner natalja neprjajeva og de olympiske mesterne aleksej tsjervotkin og denis spitsov vil være til stede. det er vanlig at russlands president møter idrettsutøverne som har utmerket seg internasjonalt og etter olympiske leker. bolsjunov møtte blant annet putin etter ol i pyeongchang i 2018 (bildet). han var også til stede under en markering på åtteårsdagen for krym-annekteringen, der vladimir putin talte til en stor folkemengde på luzjniki stadion i moskva. bolsjunov tok tre gull-, én sølv- og én bronsemedalje under ol.

  Sagosen skjøt Kiel til cupmesterskap i Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. april 2022 KL:15.19)
  sander sagosen ble kampens toppscorer med åtte fulltreffere da kiel knuste magdeburg 28-21 i finalen i den tyske håndballcupen søndag. magdeburg, med magnus gullerud og christian o`sullivan i troppen, ledet 13-12 ved pause. i annen omgang kom imidlertid kiel for alvor på offensiven anført av en meget god sagosen. til slutt var det ingen tvil om hvor seieren ville ende. ved siden av de åtte scoringene bidro sagosen med fire målgivende pasninger. harald reinkind scoret én gang for kiel på veien mot cupgullet. cupsluttspillet i tyskland ble arrangert i hamburg med snaut 20.000 tilskuere på hver kamp. (ntb)

  Nederlandsk superveteran vant Liege-Bastogne-Liege

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. april 2022 KL:12.39)
  den nederlandske sykkelstjernen annemiek van vleuten (39) rykket i den siste stigningen og tok en sterk seier i liege-bastogne-liege søndag. van vleuten hadde en gruppe på fem ryttere jagende bak seg de siste 15 kilometerne. forfølgerne fikk imidlertid aldri kontakt inn mot målgangen i liege. australske grace brown ble nummer to. dermed kunne seiersgrossisten van vleuten juble for en ny triumf etter å ha vært svært nær i flere store ritt denne våren.

  Tapte søskenduellen i VM-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. april 2022 KL:12.55)
  søsknene maia og magnus ramsfjell tapte 4-7 for sverige i den første kampen under curling-vm for blandet lag i sveits lørdag. sverige, som stilte med søskenparet isabella og rasmus wrånå, åpnet kampen best med 2-0-seier i første omgang. den ledelsen ga de siden aldri fra seg. magnus nedregotten og kristin skaslien tok ol-sølv i curling for blandet lag i beijing tidligere i år. til det pågående verdensmesterskapet i geneve valgte imidlertid norges curlingforbund å gi en annen duo sjansen. (ntb)


  Træen veltet fra tetposisjon i Alpene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. april 2022 KL:14.23)
  sykkelproffen torstein træen ledet den 3. etappen i sykkelrittet tour of the alps da han mistet kontrollen over sykkelen og havnet i grøfta onsdag. den 154,6 kilometer lange etappen fra lana til villabassa så ut til å kunne ende i en meget framskutt plassering for uno-x-rytter træen. rett etter passering av toppen på den siste stigningen var imidlertid uhellet ute. træen og astana-rytter vadim pronskij lå sammen i teten da nordmannen kom for fort inn i en sving. 26-åringen klarte ikke holde seg på veien og veltet ut i grøfta. han kom seg tilbake på sykkelen, men etappen ble vunnet av tyskeren lennard kämna.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »