Hovedsiden

Liten annonse
  Storhamar satte poengrekord etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:21.07)
  seriemester storhamar lar seg ikke beseire. etter seier på straffer borte mot frisk asker torsdag kveld, ble det et vanvittig rekordras for hamar-klubben. med to nye poeng har storhamar 114 poeng på 43 kamper, noe som er ny poengrekord i eliteserien i ishockey. stavanger oilers hadde den gamle rekorden på 113 poeng etter 45 kamper i 2019/20-sesongen. det var også storhamars 27. strake seire, og dermed ble vålerengas rekord fra 1988 på 26 strake seire slått. i tillegg satte de ny rekord med 13 strake borteseire. storhamar fikk en god start på kampen, da jacob berglund satte pucken i krysset under overtallsspill drøye åtte minutter ut i oppgjøret. frisk skulle imidlertid slå voldsomt tilbake, og anton holm, mats frøshaug og magnus geheb snudde til 3-1-ledelse for vertene. det siste av de tre kom seks minutter ut i tredje periode, og da kunne det se ut som storhamar gikk mot tap. peter quenneville ville det annerledes. kanadieren scoret to mål med 27 sekunders mellomrom med snaut ti minutter igjen av ordinær tid. i forlengingen misbrukte frisk et overtall med to flere spillere på isen, og dermed gikk kampen til straffeslag. der sto det 2-2 etter fem straffer til hvert lag. så scoret andreas martinsen, og da storhamar-keeper markus stensrud reddet forsøket til michael haga var seieren i boks for gjestene. storhamar har fortsatt to serierunder igjen av grunnserien, før sluttspillet begynner 14. mars.

  Kong Harald kommer ikke til verdenscupen i Holmenkollen denne uka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:06.55)
  kong harald kommer ikke til å være til stede under verdenscupen i skiskyting i holmenkollen denne uka, opplyser holmenkollen skifestival til dagbladet. – kongehuset er alltid invitert til oss. at han ikke kommer hit, har ingenting med innleggelsen å gjøre. kongehuset kommer til å være representert ved prinsesse astrid, fru ferner, sier daglig leder stefan marx i holmenkollen skifestival til avisen. marx opplyser at de planlegger for at kongen er til stede neste helg når det arrangeres verdenscup i nordiske grener, samt raw air. dette avhenger imidlertid av kongens helsetilstand. kong harald og dronning sonja er for tiden på privat ferie på langkawi, en øygruppe i andamanhavet, rundt 30 kilometer utenfor det malaysiske fastlandet. tirsdag ettermiddag opplyste slottet at kongen var innlagt på sykehus i malaysia. kongens livlege opplyste onsdag at kongens tilstand er i bedring (ntb)

  Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:23.04)
  brasilianske savio scoret to ganger på overtid da girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over rayo vallecano mandag. girona har vært den store overraskelsen i la liga denne sesongen. lenge holdt askeladden følge med real madrid i gullkampen. men på de siste tre kampene stod imidlertid girona med én uavgjort og to tap. seieren mandag betyr at tabelltoer girona nå er seks poeng bak ligaleder real madrid. ned til barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  Kolstad tok NM-gull – slo Elverum 27-23 i finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:18.08)
  en strålende første omgang la grunnlaget for kolstad i 27-23-seieren over elverum i nm-finalen i håndball søndag. trønderne ledet 18-11 til pause etter et sterkt siste kvarter av den første omgangen. kolstad satte inn et rykk midtveis i 1. omgang. da gikk trønderne fra 7-7 til 10-7, og etter hvert ble ledelsen økt ytterligere. elverum kom ut i 2. omgang med mer energi og reduserte fort til 15-18. den luken holdt seg lenge før kolstad langt på vei sikret seieren med firemålsledelse med tre og et halvt minutt igjen. den luken ble aldri tettet, og dermed kunne kolstad juble for sitt annet nm-gull på to år. kolstad startet for noen år siden en storsatsing og hentet flere stjernespillere tilbake fra europeiske toppklubber. blant dem som har sluttet seg til klubben er sander sagosen og torbjørn bergerud. i fjor høst ble det imidlertid kjent at klubben slet hardt økonomisk. det førte til at mange spillere måtte ned i lønn. tidligere i februar signerte sagosen ny kontrakt med laget fra hjembyen. kolstad og elverum møttes også i fjorårets nm-finale. der stoppet kolstad rivalens rekke på fire nm-gull på rad. elverum står med fem nm-titler siden 2009/10. (ntb)

  Larvik vant bronsekampen i håndball-NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:12.02)
  den tidligere håndballstormakten larvik er i ferd med å finne tilbake til seg selv. søndag sikret de bronsen i nm etter 25-24-seier mot sola. larvik vant 18 strake serietitler i perioden 1999 til 2017, i tillegg til et champions league-gull i 2011. totaldominansen endte imidlertid med betalingsstopp, fristillinger og degradering i divisjonssystemet. siden har de kjempet seg tålmodig tilbake mot toppen i norsk håndball. larvik ledet med ett mål til pause, og beholdt ledelsen i den andre omgangen. de vant til slutt 25-24. det kunne imidlertid endt med straffekastkonkurranse, men sola misbrukte en stor sjanse med få sekunder igjen. dermed sikret larvik seg bronsen. finalen spilles senere søndag. den er mellom vipers og storhamar.

  Casper Ruud tapte finalen i Mexico

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:08.52)
  casper ruud måtte se seg slått av jordan thompson i finalen av los cabos-turneringen i mexico. mer enn ti måneder er gått siden nordmannens forrige tittel. australieren plukket sin første atp-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. thompson er rangert som verdens 40. beste tennisspiller. ruuds forrige atp-finale var helt tilbake til 23. juli i fjor. den endte imidlertid i tap for andrej rublev. hans siste turneringsseier kom i estoril 9. april. før nattens oppgjør hadde ruud og thompson møttes tre ganger. nordmannen vant de to første kampene, før thompson danket ruud ut i 1. runde av prestisjetunge wimbledon i 2021. i september 2022 var 25 år gamle ruud rangert som verdens nest beste tennisspiller etter at han tok seg til finale i us open. siden har han falt på atp-rankingen, og ved inngangen til denne ukens turnering i mexico var snarøya-mannen rangert som nummer tolv. allerede til uken går ruud i gang med atp500-turneringen i acapulco, også det på mexicansk jord.

  Casper Ruud tapte finalen i ATP-turneringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:06.37)
  casper ruud måtte se seg slått av jordan thompson i finalen av los cabos-turneringen i mexico. australieren plukket sin første atp-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. thompson er rangert som verdens 40. beste tennisspiller. ruuds forrige atp-finale var helt tilbake til 23. juli i fjor. den endte imidlertid i tap for andrej rublev. hans siste turneringsseier kom i estoril 9. april. (ntb)

  Johannes Høsflot Klæbo står over fredagens sprint i NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:16.58)
  johannes høsflot klæbo stiller ikke til start på fredagens sprint i nm på beitostølen. det bekrefter arrangementsansvarlig erik husby i norges skiforbund. til adresseavisen forteller husby at trønderen har meldt seg av rennet. klæbo stiller imidlertid til start når det skal gås fellesstart med skibytte lørdag og stafett søndag. kristine stavås skistad går heller ikke fredagens sprint, skriver adressa. torsdag var marte skaanes og helene marie fossesholm de to eneste landslagsløperne som stilte til start. (ntb)

  Onana reddet Everton-poeng mot Crystal Palace – Glasner på tribunen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:23.06)
  den nyansatte crystal palace-manageren oliver glasner så laget hans spille 1-1 mot everton i premier league mandag. palace kom til mandagens oppgjør med bare to seirer på sine 13 siste kamper. tidligere på dagen ble det bekreftet at glasner erstattet roy hodgson som manager i london-klubben. østerrikeren fulgte kampen fra tribuneplass, mens paddy mccarthy og ray lewington ledet palace fra sidelinjen. jordan ayew sendte palace i ledelsen etter 66 minutter. angriperen kom fri på siden og hamret ballen i mål med en god avslutning. i etterkant presset everton for utligning, og etter 84 minutter kom den. amadou onana var først på ballen etter et hjørnespark og stanget den i nettet. poenget gjør at everton klatrer forbi luton og er på trygg plass i premier league. luton har imidlertid en kamp mindre spilt. palace er på 15.-plass, fem poeng foran everton. (ntb)

  Aspmyra utsolgt før Bodø/Glimt-Ajax

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:17.01)
  det blir stappfullt på aspmyra torsdag. bodø/glimt bekrefter at det er utsolgt til returoppgjøret mot ajax. bodø/glimt imponerte voldsomt i det første oppgjøret i amsterdam og ledet lenge 2-0. på overtid gikk det imidlertid galt for bodøværingene, som slapp inn to mål på tampen. dermed er det langt mer åpent før torsdagens returoppgjør. alt ligger imidlertid til rette for en folkefest på aspmyra.

  Formsvak Alcaraz innrømmer: – Langt unna mitt beste nivå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:07.04)
  den spanske tennisstjernen carlos alcaraz (20) har trøblet med formen i starten av 2024. verdenstoeren erkjenner at han har mye å gå på. spanjolens forrige turneringsseier kom i wimbledon i fjor med en mesterlig finalekamp mot novak djokovic. siden har han vært i semifinale i både us open og atp-finalen i torino, i tillegg til finale i masters-turneringen i cincinnati. det har imidlertid ikke endt med noen titler. søndag forsvant han overraskende ut i semifinalen mot chileneren nicolas jarry i atp250-turneringen i buenos aires. etter tapet var alcaraz klar på at han er et stykke unna toppformen. – det var tøft å tape, og det smerter virkelig. det er mye å forbedre. jeg spilte god tennis, men jeg er samtidig langt unna mitt beste nivå, sa spanjolen til nyhetsbyrået afp. alcaraz har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste par årene. han ble tidenes yngste verdensener da han som 19-åring slo norske casper ruud i us open-finalen i 2022. siden har han og serbiske djokovic vekslet mellom å inneha 1.-plassen på atp-rankingen. sistnevnte har imidlertid tronet øverst sammenhengende siden september i fjor. (ntb)


  Rabi holdt unna - vant NM-gull på 3000 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:13.04)
  det ble en spennende duell mellom de to stortalentene abdullahi dahir rabi og magnus øyen på 3000 meter i nm innendørs. rabi så ut til å ha full kontroll på seieren noen hundre meter fra mål, men så satte øyen inn en sluttspurt. gradvis nærmet han seg og inn i siste sving var han i ryggen på rabi. på oppløpet klarte imidlertid rabi å hente frem et ekstra gir, som gjorde at han akkurat holdt unna. rabi vant med tiden 8.08,02, med øyen 25 hundredeler bak.


  Grace Bullen tok EM-gull etter sluttdrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:18.38)
  grace bullen (27) vant gull under bryte-em i romania. dermed tar hun sitt tredje em-gull i karrieren. det var duket før en jevn kamp mellom bullen og tyske luisa helga gerda i 62-kilosklassen. finalen startet forsiktig der ingen av duellantene ville ta store sjanser. det var imidlertid bullen som begynte på offensiven, og fikk overtaket med de tre første poengene. deretter tok hun to nye poeng og ledet 5–0 med ett minutt igjen. litt ut av det blå kom tyskeren sterkt tilbake, og reduserte fire ganger på tampen. det hold likevel til gull for bullen, som til slutt vant 5–4. dermed kunne 27-åringen juble for sitt tredje em-gull, det første i 62-kilosklassen. hun står også bokført med to medaljer i vm. hun har gull i 59-kilosklassen og en bronse i 62-kilosklassen, begge fra 2022. bullen kom til finalen etter å ha slått veranika ivanova 6–3 i semifinalen.

  Lazio seiret da Bayern-spiller så rødt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:22.52)
  det så ut til å bli en sjansefattig kamp på olympiastadion i roma mellom lazio og bayern münchen i åttendedelsfinalen i mesterligaen. alt skulle derimot snu da bayern-stopper dayot upamecano stemplet lazios danske kantspiller gustav isaksen innenfor 16-meteren etter snaue 70 minutter spilt. da pekte dommeren på straffemerket, og med en iskald ciro immobile som straffetaker sto det 1–0 til vertene. i et desperat forsøk på utligning byttet bayern-trener thomas tuchel på det han hadde av offensive fibre. det skulle imidlertid ikke hjelpe. lazio tok første stikk. lagene møtes til returoppgjør på allianz arena tirsdag 5. mars. i den andre kampen i mesterligaen onsdag vant psg 2–0 hjemme mot real sociedad.

  Også FA godkjenner Ratcliffes Manchester United-oppkjøp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:14.52)
  manchester united har tatt et stort steg mot ferdigstillelse av salget til jim ratcliffe og ineos. kubben melder onsdag at avtalen er godkjent av fa. ratcliffes forsøk på å sikre seg en andel på 25 prosent i storklubben synes å være like rundt hjørnet. den britiske milliardæren har fram til 17. februar med å ferdigstille kjøpet. bekreftelse av salget kan imidlertid bli kunngjort senere enn det. i dokumenter til en statlig kommisjon i usa, der united er børsnotert, kommer det fram at englands fotballforbund (fa) har gitt tommelen opp for at avtalen kan gjennomføres. godkjennelsen fra premier league kom tidligere i uken. ratcliffe betaler rundt 16 milliarder kroner for aksjeposten i klubben. han har lovet å gjøre betydelige investeringer for å ta united tilbake til toppen. blant annet har han lovet framtidig investering i hjemmearenaen old trafford. manchester united har vært majoritetseid av den amerikanske glazer-familien siden 2005. de har siden starten vært svært upopulære blant fansen. etter ratcliffe-oppkjøpet vil glazer-familien ha en eierandel på 49 prosent. planen er at ratcliffe og ineos sport skal ta kontroll over den fotballrelaterte delen av klubben. (ntb)

  Hestestevne skaper mesterliga-trøbbel for Blonz` lag: – Frustrert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:10.15)
  den danske håndballklubben gog henvises til kolding når den skal spille hjemmekamp mot barcelona i mesterligaen. det gjør klubbdirektøren svært irritert. normalt spiller gog hjemmekamper i gudme, mens kampene i europa er lagt til odense, som også ligger i hjemlige trakter på fyn. til storkampen i kveld er imidlertid hallen i odense opptatt på grunn av et hestestevne, og dermed må alexander blonz, henrik jakobsen og de andre gog-spillerne i aksjon i kolding. – jeg er svært frustrert over at vi ikke kan spille en slik kamp på fyn. det er vår største kamp i gruppespillet, sier gog-direktør kasper jørgensen til fyens stiftstidende og utdyper: – frustrasjonen går ut på at vi da ikke er nær våre vanlige fans, sesongkortholdere og sponsorer, som alle må reise bort fra fyn for å oppleve gog-produktet. han sier videre at han gleder seg til 1. januar neste år. da skal gogs nye arena i svendborg stå klar med plass til 3500 tilskuere. det er 500 færre enn kravet til europacupkamper, men gog-ledelsen håper at kravet fra det europeiske håndballforbundet (ehf) ikke er hogget i stein. gog er dansk seriemester de to siste sesongene. foran neste sesong får de ytterligere en nordmann, playmakeren tobias grøndahl fra elverum, inn i stallen. (©ntb)

  Starter innsamling for familien etter Hamouds død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:11.59)
  otballprofilen mounir hamoud døde brått av hjertestans mandag. nå er det tatt initiativ til å samle inn penger til familien. spleisen som er opprettet, har som formål å hjelpe hamouds nærmeste økonomisk, melder tv 2. den tidligere bodø/glimt- og strømsgodset-spilleren etterlater seg kone og fem barn. – i en slik situasjon så vet man ikke hvordan man kan bidra, ettersom alt føles så nytteløst, sier initiativtaker jonas baltzersen halmrast til kanalen. også i strømsgodset ser man på muligheten for å rekke ut en hånd til familien. hamoud skulle mandag ha startet i ny jobb som spillerutvikler i drammensklubben. han dukket imidlertid ikke opp til avtalt tid. så ble klubbledelsen gjort kjent med dødsbudskapet. (ntb)

  Juventus snublet i gullkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:06.10)
  juventus tapte 0-1 for udinese på hjemmebane i serie a mandag kveld. dermed begynner gullhåpet å svinne hen for torino-klubben. luken opp til inter på tabelltopp er nå sju poeng. juventus har i tillegg én kamp mer spilt. lautaro gianetti ble matchvinneren da han satte inn 1-0-målet etter 25 minutter. etter en snau times spill trodde imidlertid arkadiusz milik at han hadde utlignet for juventus, men målet ble avblåst da det viste seg at ballen hadde vært ute av spill før scoringen. juventus står dermed med to strake tap og tre kamper uten seier. lørdag gjester de hellas verona. inter står på sin side med fem strake seire og må helt tilbake til 27. september for å finne siste tap (ntb)

  Gallagher snudde for Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:23.04)
  takket være to sene scoringer vant chelsea 3-1 over crystal palace på selhurst park mandag kveld. jefferson lerma ga vertene ledelsen etter 30 minutter. to minutter ut i andre omgang sørget imidlertid conor gallagher for balanse i regnskapet. på overtid sørget samme mann for ellevill jubel for chelsea da han satte inn 2-1-scoringen. fire minutter på overtid fastsatte enzo fernandez sluttresultatet til 3-1. chelsea passerer wolverhampton på tabellen og er nå på 10. plass, mens crystal palace er nummer 15.

  Gallhager snudde for Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:23.04)
  takket være to sene scoringer vant chelsea 3-1 over crystal palace på selhurst park mandag kveld. jefferson lerma ga vertene ledelsen etter 30 minutter. to minutter ut i andre omgang sørget imidlertid conor gallagher for balanse i regnskapet. i siste ordinære spilleminutt var samme mann frampå igjen med et kontrollert skudd fra 18 meter. tre minutter på overtid fastsatte enzo palmer sluttresultatet til 3-1 for gjestene.

  Bryte-EM: Tåsenplogen pløyd av matta

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:20.43)
  oskar marvik fikk en tøff start på bryte-em. mannen med kallenavnet «tåsenplogen» røk 0-9 for tyrkiske riza kayaalp i åttedelsfinalen i +130-kilosklassen. marvik var derfor avhengig av at tyrkeren tok seg til finalen for å få mulighet til å rekvalifisere seg til kamp om en bronsemedalje i em. det gjorde han imidlertid ikke da han tapte 2-3 for beka kandelaki i semifinalen. i 77-kilosklassen røk juan sebastian aak 1-9 for alexandrin gutu fra moldova, som igjen tapte 1-2 for malkhas amoyan i sin semifinalekamp. i 87-kilosklassen ble exauce mukubu slått av gevorg tadevosyan fra armenia etter 0-0. tadevosyan tapte senere sin åttedelsfinale som gjør at mukubu er ute.

  Magnus Carlsen slo tilbake mot Alireza Firouzja – klar for semifinale i Tyskland etter omspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:18.35)
  magnus carlsen er klar for semifinale i fischersjakkturneringen freestyle chess goat challenge etter at han vant i omspill mot alireza firouzja. i semifinalen venter nodirbek abdusattorov fra usbekistan. han slo ut den regjerende verdensmesteren i langsjakk, kinesiske ding liren. carlsen tapte det første kvartfinalepartiet med svarte brikker for franske firouzja, før han slo tilbake med hvite brikker i neste parti. det fikk han mer og mer overtak både på brettet og på klokken, og etter 41 trekk var partiet over. dermed gikk kampen til omspill, hvor de først skulle ut i to partier hurtigsjakk. der fikk den regjerende verdensmesteren i hurtigsjakk en forferdelig start da firouzja storspilte og ledet stort. franskmannen klarte imidlertid ikke å materialisere fordelen, og etter en ellevill snuoperasjon var det plutselig carlsen som kunne si seg fornøyd med en 1-0-ledelse etter første parti. i det andre hurtigsjakkpartiet fikk bærumsgutten en god start med hvite brikker og kunne til slutt innkassere avansementet med seier etter trekk 34.

  Carlsen slo tilbake mot Firouzja – kvartfinaleduellen gikk til omspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:16.20)
  det norske sjakkesset magnus carlsen utlignet til 1-1 mot alireza firouzja i kvartfinalen av fischersjakkturneringen freestyle chess goat challenge i tyskland. det første kvartfinalepartiet tapte carlsen med svarte brikker for franske firouzja. han slo imidlertid tilbake med hvite brikker i neste parti, hvor han klarte å få mer og mer overtak både på brettet og på klokken. etter 41 trekk var partiet over. dermed går kampen mellom de to til omspill, hvor det først skal spilles to partier hurtigsjakk. avgjøres det ikke der heller må de ut i to partier lynsjakk, før det eventuelt avgjøres med armageddon. fischersjakk er en variant sjakk uten åpningsteori, noe som vil si at offisersbrikkenes utgangsposisjon på brettet blir trukket før hvert parti. regjerende verdensmester i langsjakk, kinesiske ding liren spilte remis mot nodirbek abdusattorov fra usbekistan. dermed er kineseren slått ut av turneringen. abdusattorov blir eventuell motstander for carlsen i semifinalen. turneringen i tyskland varer til fredag. (ntb)

  United slo Villa etter sen McTominay-scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:19.28)
  innbytter scott mctominay ble matchvinner da manchester united slo aston villa 1-2, i det som var et svært viktig oppgjør for kampen om topp fire. og det var united som startet best mot vertene. etter massivt press fra bortelaget, sørget danske rasmus højlund for scoring etter 17 minutter spilt. målet kom etter en corner fra bruno fernandes som ble stusset videre til højlund – som på volley banket ballen i nettet. etter hvilen så imidlertid hjemmelaget ut som et helt annet lag, og var svært farlige på kontringene sine, med leon bailey i spissen. etter timen spilt klarte ikke united å holde unna mer. etter en corner fikk douglas luiz ballen fra kloss hold, og sendte ballen i mål bak onana. da hjemmelaget kanskje var på sitt beste, kom united-scoringen som skulle vinne dem kampen. unggutten kobie mainoo slo inn et hardt og perfekt innlegg som innbytter mctominay pannebrasket inn i mål til 2–1. med seier til røde djevlene er de fremdeles på en sjetteplass på tabellen, men nå bare fem poeng bak villa – og seks poeng bak fjerdeplassen tottenham.

  Heidi Weng sikret nok en pallplass i Canmore

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:18.59)
  svenske frida karlsson vant foran finske kerttu niskanen på kvinnenes 20 kilometer klassisk under verdenscupen i canmore. heidi weng ble nummer tre for andre gang denne helgen. astrid øyre slind sikret fjerdeplassen. – utrolig bra av både heidi og astrid her, sa viaplays langrennsekspert, niklas dyrhaug. hele 29 løpere var samlet i ett felt da de passerte 6,6 kilometer. og astrid øyre slind var blant dem som satte tempoet opp i tet. – det er noe av det bedre jeg har sett av astrid (øyre slind) i diagonal, sa langrennsekspert i viaplay, niklas dyrhaug. men til slutt var det disse fem det hele skulle handle om: astrid øyre slind, frida karlsson, heidi weng, rosie brennan, ebba andersson og kerttu niskanen. karlsson og niskanen rykket imidlertid fra i den siste motbakken inn mot mål, med den norske duoen jagende bak. – det kan ha vært det avgjørende rykket her. det har blitt noen meter, fortsatte dyrhaug. rykket holdt inn og karlsson spurtslo niskanen på oppløpet. lotta udnes weng og anne kjersti kalvå holdt tidlig halen av hovedfeltet og greide ikke å gå seg opp til teten. også tiril udnes weng var rundt halvminuttet bak ved ti kilometer og fant ikke kreftene til å gå seg høyere opp på resultatlisten. heidi weng imponerte med tredjeplass på 15-kilometeren fredag. lørdag sikret kristine stavås skistad for norsk seier på sprinten sammen sted. tirsdag gås det klassisksprint i canmore, før verdenscupsirkuset beveger seg over grensen til usa og minneapolis til helgen. (nrk/ntb)

  Norge skuffet på blandet stafett i U23-VM – endte på 7.-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:12.56)
  det norske blandet stafettlaget i langrenn avsluttet u23-vm med 7.-plass på avslutningsøvelsen. det canadiske laget vant. mathias holbæk, margrethe bergane, martin kirkeberg mørk og maria hartz melling gikk på det norske laget. sistnevnte gikk ut i tet med seks andre konkurrenter. hartz melling greide imidlertid ikke å henge med de andre nasjonene og endte sist av tetgruppa. dermed ble det 7.-plass med 47,8 sekunder opp til vinnerlaget canada. mathias holbæk gikk ut på åpningsetappen og sikret et forsprang på litt over seks sekunder før han sendte ut margrethe bergane i løypa. tyskland, italia og frankrike fulgte bak. bergane slapp sverige, sveits og tyskland foran seg ved veksling med kirkeberg mørk. sistnevnte gikk ut 2,2 sekunder bak svensken. kirkeberg mørk tok igjen over teten da han sendte hartz melling ut på ankeretappen. seks andre konkurrenter vekslet bortimot samtidig. den blandede stafetten var den siste øvelsen under mesterskapet. tidligere i u23-vm har aleksander eide holmboe tatt gull på sprinten, mens hartz melling fikk bronse på samme øvelse. kirkeberg mørk sikret sølv på 20 kilometer fri teknikk. holbæk vant 10 kilometeren lørdag foran kirkeberg mørk og edvard sandvik. (©ntb)

  Sendte slengkyss til svenskene etter seier: – Det kom i kampens hete

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:22.34)
  hun er best taktisk. velger den riktige traseen, og svenskene står bare og stirrer på hverandre og lurer på hva som skjedde her. det sa nrks ekspertkommentator fredrik aukland da skistad sikret sin andre sprintseier for sesongen. skistad valgte å stå over verdenscuphelgen i goms for å hvile seg. noe som ble en gavepakke for de svenske langrennsjentene da de sikret femdobbelt i sveits. lørdag sendte skistad et slengskyss i svensk retning etter seieren. – det var bra. det var veldig deilig å slå de svenske jentene, sa hun i seiersintervjuet spilt på nrk radio. og forklarer slengkysset på følgende måte til viaplay. – jeg tenkte det var hyggelig. det kom i kampens hete, sa hun. – det er ingen som er i nærheten når hun setter stor fart. hun er best taktisk, poengterte aukland da skistad passerte målstreken. den svenske trioen maja dahlqvist, linn svahn og johanna hagström havnet på plassene bak den norske seierskvinnen. tiril udnes weng slo til med sesongbeste da hun ble nummer 6. alle de norske kvinnene tok seg videre fra prologen. anne kjersti kalvå, lotta udnes weng og heidi weng røk imidlertid ut i kvartfinalen. mathilde myhrvold klarte ikke å kjøre seg inn til finalebillett og røk ut i semifinalen. dermed hadde norge to utøvere i finalen.

  Kristine Stavås Skistad knuste konkurrentene: – Maktdemonstrasjon av de sjeldne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:22.34)
  det er en helt annen utgave av skistad nå, sa ekspertkommentator for viaplay niklas dyrhaug og fortsatte: – det er en maktdemonstrasjons av de sjeldne. krisitne stavås skistad valgte å stå over verdenscuphelgen i sveitiske goms for å hvile seg. i dag slo hun tilbake med sesongen andre verdenscupseier i canmore. – har du sett på maken for en dominans?! kristine stavås skistad er overlegen de siste hundre meterne, sa nrks langrennsekspert fredrik aukland i det skistad passerte målstreken først. – det er ingen som er i nærheten når hun setter stor fart. hun er best taktisk. velger den riktige traseen, og svenskene står bare og stirrer på hverandre og lurer på hva som skjedde her, fortsatte aukland. den svenske trioen maja dahlqvist, linn svahn og johanna hagström havnet på plassene bak den norske seierskvinnen. alle de norske kvinnene tok seg videre fra prologen. anne kjersti kalvå, lotta udnes weng og heidi weng røk imidlertid ut i kvartfinalen. mathilde myhrvold klarte ikke å kjøre seg inn til finalebillett og røk ut i semifinalen. dermed hadde norge to utøvere i finalen.

  Guimarães sentral for Newcastle i målfest mot Nottingham Forest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:20.35)
  newcastle gikk seirende ut av den målrike 3-2-kampen mot nottingham forest i premier league lørdag. bruno guimarães ble matchvinner. nottingham forest slo tilbake mot newcastle to ganger i løpet av kampen. etter guimaraes satte inn sin andre for dagen etter pause maktet ikke vertene å utligne en gang til. dermed tok newcastle med seg tre poeng fra oppgjøret, og ligger på 7.-plass med 36 poeng i premier league. nottingham forest ligger på 16.-plass med 21 poeng. brasilianske guimaraes sendte gjestene i føringen allerede etter ti minutter etter et smart cornertrekk. anthony elanga utlignet imidlertid et kvarter senere. igjen gikk newcastle opp i ledelsen da fabian schär sendte ballen i nettmaskene etter et frispark. midtstopperen har scoret tre mål på sine tre siste kamper. nottingham forest slo imidlertid tilbake dypt inne på overtiden av første omgang. callum hudson-odoi skuddforsøk gikk via en motspiller og i mål. med litt over tjue minutter igjen av oppgjøret ble guiamaes matchvinner. nottingham forest tar imot west ham i neste runde, mens newcastle møter bournemouth. (ntb)

  Solid prolog av Skistad og Udnes Weng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:18.46)
  svenske jonna sundling var raskest i sprintprologen i canmore lørdag. den regjernde vm- og ol-vinneren slo linn svahn med 2,2 sekunder. kristine stavås skistad viste imidlertid at også hun vil ha et ord med i laget i utslagsrundene senere i kveld. hun ble nummer tre i prologen, 5,57 sekunder bak sundling. med norske øyne var det også gledelig at tiril udnes weng fulgte på plassen bak skistad. mathilde myhrvold ble nummer 10, lotta udnes weng ble nummer 16, heidi weng 26 og anne kjersti kalvå 29. dermed har norge samtlige seks kvinner videre.
  Westvold Hansen bommet i hoppbakken – Ida Marie Hagen godt plassert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:12.02)
  ida marie hagen er i posisjon til igjen å stå på toppen av verdenscuppallen i kombinert. gyda westvold hansen bommet i hoppet og er ti sekunder bak. japanske haruka kasai vant overraskende hoppdelen med sitt svev på 96 meter. verdenscupleder hagen landet på 92,5 meter og er 31 sekunder bak lederen. hagens langrennsfart er imidlertid såpass god at det er forventet at hun raskt blander seg inn i tetkampen i langrennet. det kan også hansen gjøre, men hagen har vist en bedre langrennsform enn sin lagvenninne den siste perioden. westvold hansen vant fredagens fellesstart i estland. med det tok hun innpå lagvenninne hagen på toppen av sammenlagtlisten i verdenscupen. lørdag landet hun på 86 meter og fikk dermed ikke kompensasjonen for å ha gått ned på farten. hansen har 41 sekunder opp til lederen. mari leinan lund hoppet 97,5 meter og er 36 sekunder bak lederen. hun måtte ned i bakken for å hente seg inn etter det lange svevet og mistet mye stilpoeng. marte leinan lund landet på 82,5 meter. det skiller 2.19 minutter opp til kasai før langrennet. hanna midtsundstad hoppet 55,5 meter og har seks minutter opp til lederen. langrennet over fem kilometer starter klokken 15.30. (©ntb)

  Ryerson gjorde comeback i Dortmunds storseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:22.38)
  julian ryerson var endelig tilbake på fotballbanen da dortmund vant 3-0 hjemme over freiburg i bundesliga fredag kveld. nordmannen hadde ikke spilt siden 0-2-tapet for stuttgart 6. desember. fredag startet han imidlertid for dortmund og spilte 79 minutter før han ble byttet ut for marius wolf. donyell malen scoret dortmunds to første mål, før niclas füllkrug fastsatte resultatet med tre minutter igjen på klokken. ryerson pådro seg en skade da han landet feil etter en duell mot slutten av stuttgart-kampen. backen ble liggende på gresset med store smerter. i etterkant ble ryerson diagnostisert med en leddbåndsskade som har holdt han utenfor fotballen siden. før skaden var ryerson en viktige brikke for dortmund med tre mål og én målgivende på ti kamper i bundesliga denne sesongen. (©ntb)

  Ruud våknet etter svak start – utklasset Rune i showturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:21.58)
  tennisprofilen casper ruud åpnet ultimate tennis showdown-turneringen på fornebu med 3-1 mot danske holger rune. formatet i uts er slik at det spilles fire omganger på åtte minutter hver. den første til å vinne tre omganger går seirende ut av duellen. det er også bare tillat med én serve, og dessuten kan spillerne bruke hvert sitt «kort» som gjør at det neste poenget gir tre poeng. ruud fyrte opp publikumet på det som er svært nær hans virkelige hjemmebane. 25-åringen fra snarøya havnet imidlertid tidlig under mot en påskrudd rune. – det er trykk fra rune og en litt hanglende start fra ruud. han kommer ikke helt i gang, sa tv 2-kommentator sverre krogh sundbø. rune fortsatte å styre på parketten på fornebu og vant første omgang med 21-6. men så kom ruud tilbake, og vant 14-13, 17-12 og 13-12 i de neste tre omgangene. dermed vant han kampen 3-1. – unnskyld, folkens. jeg håper jeg slo alle mine dårligste slag denne omgangen, sa ruud etter første omgang. i annen omgang løftet nordmannen spillet mye og utlignet med 14-13-seier, før han gikk opp i ledelsen med 17-12 i omgang nummer tre.

  Johansson med sin første seier i Rosenborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:14.29)
  alfred johansson fikk sin første seier som rosenborg-trener i fredagens treningskamp mot aalesund. trønderne vant 2-1. unggutten sigurd sæveraas scoret det avgjørende målet på koteng arena. treningskampen ble imidlertid ingen braksuksess for rbk. rosenborg fikk det ikke helt til å stemme i første omgang, og lå fortjent under 0-1 til pause mot fjorårets sisteplasserte i eliteserien. sæveraas, som spilte 4. divisjon for kvik i fjor sommer, avgjorde kampen i det 82. minutt etter at ole selnæs utlignet like etter pause. senere i februar drar rosenborg på treningsleir til marbella, hvor de blant annet skal spille mot brann. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »