Hovedsiden

Liten annonse
  Holter beste nordmann opp Fløyen - Ineos-dominans i Tour of Norway

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:19.39)
  uno-xs ådne holter var best av de norske rytterne på prologen i tour of norway, hvor målgang var lagt til toppen av fløyen - i en slags miniutgave av vm-tempoen fra 2017. ådne holter var blant de første ute i løypa og satte tidlig en høy standard med tiden 14.55. det var en tid som det lenge så ut til at kun ineos-rytterne ben tulett og magnus sheffield klarte å slå. med henholdsvis 14.28 og 14.29 var de to lagkameratene helt suverene og sørget for at ineos har koblet grepet om sammenlagtseieren i rittet. som siste startende skjøv imidlertid attila valter holter ut av pallen med tiden 14.48. tobias halland johannessen ble nummer syv på etappen, 31 sekunder bak tulett.

  Uno-X-danske imponerte i Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:18.10)
  jacob hindsgaul var en drivende faktor da tre av bruddrytterne holdt unna for feltet på den første etappen i det franske etapperittet boucles de la mayenne. dansken hadde imidlertid ikke beina til å følge da movistar-rytter oier lazkano angrep en drøy mil før mål, men hindsgaul syklet inn til en tredjeplass. etter prologen i rittet på torsdag, ligger hindsgaul nå på en tredjeplass i sammendraget, 44 sekunder bak lazkano og to sekunder bak prologvinner ivo oliveira. rittet avsluttes søndag.

  Ruud tapte i generalprøven før French Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:21.49)
  casper ruud vant atp250-turneringen i genève i både 2021 og 2022. i år sa det imidlertid stopp i kvartfinalen mot nicolas jarry, i det som er ruuds generalprøve før french open. ruud tok seg i fjor til finalen i french open, den eneste av de fire grand slam-turneringene som spilles på grus, favorittunderlaget til ruud. nordmannen vant ganske greit det første settet mot jarry 6-3, mens spillerne fulgte hverandre svært tett i det andre. ingen servebrudd førte til tiebreak, hvor chileneren vartet opp med storspill og vant 7-2. i det tredje settet var det jarry som brøt først, men ruud svarte med å bryte umiddelbart tilbake opp til 4-4. på stillingen 5-5 var det jarry som brøt igjen. dermed kunne han på stillingen 6-5 serve hjem kampen, mens ruud måtte bryte for å ta kampen til et avgjørende tiebreak. det klarte han ikke og derrmed ble det exit i kvartfinalen for ruud.

  Vålerenga videre uten å imponere: – Ikke noe Vålerenga-fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.56)
  åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. i tre av dem var det lag fra eliteserien involvert og for sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot funnefoss/vormsund (fuvo) fra nivå fire. kun fem minutter var spilt da tobias solem karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også fuvo var farlig fremme ved et par anledninger. det var imidlertid sarpsborg som fikk utteling på sjansene. mål fra steffen lie skålevik og joachim soltvedt gjorde at eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. en straffescoring fra kristian fardahl opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. vålerenga måtte nøye seg med ett mål borte mot råde, fra nivå fem. kampens eneste mål kom etter 20 minutter da jacob dicko eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse daniel ravneng. – det var en svak gjennomkjøring. det er ikke noe vålerenga-fotball, sier trener dag-eilev fagermo til nrk og oppsummerer: – jeg er fornøyd med at vi vinner, men det er en svak kamp fra vår side. i rogaland tok fk haugesund turen til ryfylke for å spille mot staal jørpeland. to mål fra adrion pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for haugesund. tre minutter før slutt reduserte staal ved daniel ciach. i kampens siste ordinære minutt skjøt bartosz widejko i tverrliggeren fra 30 meter. nærmere kom ikke staal og dermed ble det avansement for haugesund. øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: brodd – vidar 1–2, djerv 1919 – sandnes ulf 1–6, drammens bk – mjøndalen 1–5, fyllingsdalen – sotra 1–3, nardo – byåsen 0–1

  Eliteserie-lagene videre i cupen uten å imponere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.56)
  åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. i tre av dem var det lag fra eliteserien involvert og for sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot funnefoss/vormsund (fuvo) fra nivå fire. kun fem minutter var spilt da tobias solem karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også fuvo var farlig fremme ved et par anledninger. det var imidlertid sarpsborg som fikk utteling på sjansene. mål fra steffen lie skålevik og joachim soltvedt gjorde at eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. en straffescoring fra kristian fardahl opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. vålerenga melket det meste ut av sitt eneste mål, og er videre fra cupens første runde. oslo-laget vant kampen 1-0 mot råde fra nivå fem i norge. avgjørelsen kom etter 20 minutter da jacob dicko eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse daniel ravneng. det var lite å skrive hjem om mål- og sjansemessig fra kampen, og det er nok rådes pauseshow som kommer til å huskes best. østfold-laget dro nemlig et par kuer ut på banen i pausen, hvor de ble melket. før oppgjøret gikk det rykter om at råde-fansen skulle kjøre et bondestunt mot klanen, vålerengas supportergruppe. stuntet var en liten humoropptur idet som til slutt endte med cup-exit for råde. i rogaland tok fk haugesund turen til ryfylke for å spille mot staal jørpeland. to mål fra adrion pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for haugesund. tre minutter før slutt reduserte staal ved daniel ciach. i kampens siste ordinære minutt skjøt bartosz widejko i tverrliggeren fra 30 meter. nærmere kom ikke staal og dermed ble det avansement for haugesund. øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: brodd – vidar 1–2, djerv 1919 – sandnes ulf 1–6, drammens bk – mjøndalen 1–5, fyllingsdalen – sotra 1–3, nardo – byåsen 0–1


  Manchester United og Leeds kommer til Oslo i sommer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:11.57)
  manchester united tar turen til oslo og ullevaal stadion for å spille en treningskamp mot leeds i sommer. det bekrefter selskapet scandsports, som står bak kampen, til vg. kampen spilles 12. juli med avspark klokken 17.00. manchester united var også i oslo i fjor sommer. da møtte de atlético madrid, som vant 1-0 den gang. manchester united skal også til usa i forbindelse med sommerens sesongoppkjøring. akkurat nå handler det imidlertid om å sikre en topp fire-plassering for de røde djevlene. de er ett poeng unna å sikre mesterligaspill med to kamper igjen å spille. 3. juni venter også fa-cupfinale mot manchester city. leeds vet fortsatt ikke om de kommer til oslo som premier league- eller mesterskapsserielag. skjebnen deres avgjøres i siste serierunde mot tottenham søndag.

  Manchester United kommer til Oslo i sommer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:11.57)
  manchester united tar turen til oslo og ullevaal stadion for å spille en treningskamp mot leeds i sommer. det bekrefter selskapet scandsports, som står bak kampen, til vg. kampen spilles 12. juli med avspark klokken 17.00- manchester united var også i oslo i fjor sommer. da møtte de atlético madrid, som vant 1-0 den gang. manchester united skal også til usa i forbindelse med sommerens sesongoppkjøring. akkurat nå handler det imidlertid om å sikre en topp fire-plassering for de røde djevlene. de er ett poeng unna å sikre mesterligaspill med to kamper igjen å spille. 3. juni venter også fa-cupfinale mot manchester city. leeds vet fortsatt ikke om de kommer til oslo som premier league- eller mesterskapsserielag. skjebnen deres avgjøres i siste serierunde mot tottenham søndag.

  Alonso jakter første seier siden 2013

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:08.15)
  aston martin-fører fernando alonso har sett seg lei på red bulls fullstendige dominans og jakter sin første formel 1-seier siden 2013 i monaco. etter fire tredjeplasser i sesongens fem første løp, har 41-åringen fremstått som den største trusselen for red bull-stjernene max verstappen og sergio perez. spanjolen har imidlertid ikke vunnet et formel 1-løp siden 2013 og må virkelig finne fram noe helt spesielt om han skal ende seierstørken. – vi har en bil som kanskje ikke er den raskeste på rette strekninger, men den er veldig god i svingene. så vi må forbedre det, men det passer bra på baner som er tregere som monaco, budapest og singapore, sa alonso. 41-åringen har fra før to seire i monaco (med renault i 2006 og mclaren i 2007) og jakter nå sin tredje seier i fyrstedømmet. (ntb)

  Iniesta (39) ferdig i Vissel Kobe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:07.34)
  den spanske fotballegenden andrés iniesta har avslørt at han forlater japanske vissel kobe, men at han likevel ikke legger skoene på hylla helt enda. spanjolen har spilt for vissel kobe siden 2018, og måtte ta til tårene da han annonserte at han er ferdig i klubben. i avskjedstalen indikerte han også at han har planer om å fortsette å spille fotball. han kunne imidlertid ikke si noe om hvor det blir. – jeg må si sannheten, og det er at jeg ikke vet. jeg vil fortsette å spille fotball. jeg føler at jeg fortsatt er i stand til å spille, men når dette kapittelet avsluttes, får vi se hva som er mulig. jeg vil avslutte karrieren min på banen, og det er dette jeg ønsker å gjøre, sa iniesta. spanojolen fylte nettopp 39 år og kom med kunngjøringen på en pressekonferanse etter 1-0-seieren over nagoya natt til torsdag. (ntb)

  Guardiola illsint da Haaland tangerte ny rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:22.53)
  erling braut haaland har notert seg for rekord etter rekord til nå denne sesongen. onsdag tangerte rekorden for antall målpoeng i en premier league-sesong, i perioden hvor premier league har bestått av 20 lag (siden 1995/96-sesongen). etter at han selv hadde bommet på en heading og ikke fikk av gårde en god avslutning alene med brighton-keeper jason steele tidlig i den første omgangen, valgte han pasningen da han på ny ble spilt fri i bakrom. haaland fant phil foden og med steele ute på halvdistanse, sendte foden city i ledelsen. det var haalands 44. målpoeng i premier league denne sesongen, fordelt på 36 mål og åtte målgivende pasninger. det er kun thierry henry (2002/03) som har gjort det samme i en premier league-sesong med 20 lag. ifølge the analyst har både andy cole (1993/94) og alan shearer (1994/95) notert seg for 47 målpoeng i løpet av sesong, men begge i sesonger med 22 lag i premier league. brightons julio enciso utlignet med en vanvittig langskudd før pause. det ble også kampens siste tellende mål. haaland trodde nemlig han hadde sendt city i ledelsen da han løp seg fri inne i boksen og headet ballen i mål drøyt ti minutter før slutt. etter en var-sjekk ble imidlertid målet annullert etter at haaland dro i drakten til brighton-forsvarer levi colwill. nede på sidelinjen raste city-manager pep guardiola mot avgjørelsen, tilsynelatende fordi city-benken mente at det var colwill som først tok tak i haaland. guardiola fikk imidlertid ikke gehør, annet enn at han snakket på seg et gult kort. for city ble det dermed deres første poengtap etter tolv strake seirer i premier league, men seriegullet sikret de seg allerede i helgen. brighton er på sin side sikret en sjetteplass. premier league avsluttes søndag.

  Vinicius Junior slipper karantene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:06.03)
  real madrid-spiller vinicius junior slipper utelukkelse etter at han ble utvist i 0-1-tapet for valencia, der han ble utsatt for rasistisk hets fra publikum. det bestemte spanias fotballforbund tirsdag. forbundet beslutet også at mario kempes-tribunen på valencias hjemmebane mestalla skal stenges i fem kamper. klubben ble også ilagt en bot på 45.000 euro. underveis i kampen pekte vinicius junior ut personer på kempes-tribunen som hetset ham. utvisningen skjedde på overtid under et basketak mellom vinicius og valencias hugo duro. dommeren dro opp det røde kortet etter å ha sett på var-skjermen. disiplinærkomiteen pekte imidlertid på at dommeren ikke hadde sett på bildene som viste at duro tok kvelertak på vinicius junior rett før brasilianeren slo. – prisen rasistene vant, var min utvisning. dette er ikke fotball, det er la liga, skrev vinicius junior på instagram etter kampen. (ntb)

  Solbakken flytter hjem til Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:10.50)
  landslagssjef ståle solbakken forlater danmark og bosetter seg på norsk jord i løpet av få måneder. solbakken bekrefter flyttingen overfor den danske avisen bt tirsdag. landslagssjefen har i mange år hatt base i københavn, som følge av at han var ansatt som trener i hovedstadsklubben fck. nå vender 55-åringen og kona anniken hjem til norge. – det er riktig at vi planlegger å flytte hjem til norge i løpet av noen måneder, sier solbakken til bt. datteren ida blir imidlertid værende i københavn. – så vi vil fortsette å ha et bein i københavn med min «danske datter», sier solbakken. landslagssjefen har i flere år pendlet mellom den danske hovedstaden og familiens hus på hamar. (ntb)

  Juventus rystet: Stortap mot Empoli

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.19)
  juventus gikk glipp av tre poeng etter 1-4-tapet mot empoli i serie a mandag. nederlaget kom kort tid etter at torino-klubben ble trukket ti poeng av forbundet. avgjørelsen om at juventus ble fratatt ti poeng kom rett i forkant av kampstarten mot empoli. det ble utfallet etter en ny behandling av den såkalte plusvalenza-saken. storklubben var tabelltoer på 69 poeng før dommen, men falt ned til 7.-plass etter at dommen ble kjent. derfor var tre poeng mot empoli sårt tiltrengt med tre runder igjen av serie a. francesco caputo sendte imidlertid vertene i føringen etter 18 minutter. tre minutter senere doblet sebastiano luperto ledelsen for empoli. caputo noterte seg for sin andre nettkjenning for de blåkledde etter hvilen. federico chiesa reduserte for juventus med noen minutter igjen, men på overtid fastsatte roberto piccoli resultatet til 4-1. (ntb)


  Filip Ingebrigtsen sesongåpnet på 800 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:15.26)
  filip ingebrigtsen var den største profilen på startlisten under friidrettens venners festival på hamar. sandnes-løperen tok føringen ut på sisterunden, men ble utfordret av magnus tuv myhre med rundt 300 meter igjen. de har tilbragt tid sammen i høyden i sierra nevada den siste perioden. seieren var det imidlertid esten hansen-møllerud hauen som stakk av med. med et sterkt oppløp vant han på tiden 1.49,62 minutter. tuv myhre ble nummer to på personlig rekord 1.50,95, foran kjetil brenno gagnås (1.52,07). filip ingebrigtsen fikk det tøft på slutten av oppløpet og løp inn på 1.52,55, nesten seks sekunder bak sin personlige rekord på distansen.

  Blakstad skjøt Häcken til serieledelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:21.00)
  manchester city-utleide julie blakstad scoret häckens andre mål i 3-0-seieren over linköping fredag. laget topper den svenske toppdivisjonen i fotball. drøyt ti minutter etter hvilen kom blakstad seg løs i feltet og prikket inn et lavt innlegg i mål. det var hennes første scoring for den svenske klubben. noen minutter senere økte häcken til 3-0. det ble også sluttresultatet. häcken ligger øverst i damallsvenskan med 22 poeng etter ni runder. piteå kan imidlertid overta tabelltoppen med seier i sin kamp søndag. blakstad er på et låneopphold i sverige fram til vm-sluttspillet i sommer. det mesterskapet er norge en del av. (ntb)

  Rubio vant forkortet etappe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:17.30)
  einer augusto rubio (movistar) var raskest opp den siste stigningen og vant den 13. etappen av giro d`italia. han spurtslo thibaut pinot (fdj) og jefferson alexander cepeda (ef). franske pinot tok 2.-plassen, mens cepeda fra ecuador endte på 3.-plass. andreas leknessund ble nummer 14 på etappen og beholder 4.-plassen i sammendraget. ineos-rytter geraint thomas beholder den rosa trøya etter fredagens etappe. giro d`italia-arrangøren ble tvunget til å kutte fredagens 13. etappe grunnet uvær. etappen var i utgangspunktet 207 kilometer lang med start i borgofranco d`ivrea og målgang i sveitsiske crans montana. værproblemene sørget imidlertid for at etappen kun ble 74,6 kilometer lang fra le chable til crans montana. (ntb)

  Brentford-sjefen med støtte til utestengt stjerne: – Han er også et menneske

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:12.52)
  brentford-trener thomas frank har kommet med en støtteerklæring til ivan toney etter spissen ble utestengt i åtte måneder for brudd på gamblingreglene. – ivan er en fotballspiller, men han er også et menneske som har en familie, og han har vært mye på forsidene av avisene det siste året. vi skal gjøre alt vi kan for å støtte ham og være bevisst på hans psykiske helse. han har gjort noen feil, men vi må være der for å hjelpe ham, sa frank på fredagens pressekonferanse. på 17. mai opplyste det engelske fotballforbundets (fa) på sine nettsider at toney utestenges fra all fotballrelatert aktivitet, noe som dermed også inkluderer spill for det engelske landslaget. i tillegg til en lang utestengelse fikk spissen en bot på over 600.000 kroner. toney ble etterforsket for 262 brudd på gamblingreglene mellom februar 2017 og januar 2021. toney har erkjent 232 av disse forholdene. onsdag fikk han straffen som trer i kraft umiddelbart. dermed mister han brentfords to siste kamper mot tottenham og manchester city denne sesongen. frank røper imidlertid at han hadde gjort det uavhengig av dommen ettersom han sliter med en hamstringskade. den danske treneren var også klokkeklar på at han ønsket å ha med toney videre etter han har sonet straffen sin. (©ntb)

  Ukens Investtech: Småselskapenes revansje?

  Kilde: E24 | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:11.05)
  småselskapene på oslo børs har i gjennomsnitt gått dårlig de siste par årene. flere av dem har imidlertid nå bunnet ut og gir signaler om at de står foran en opptur. er det klart for småselskapenes revansje? 

  God start for Hovland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:08.41)
  viktor hovland har fått en god start på pga-mesterskapet i golf i rochester i new york og ligger to slag under par etter første runde. dermed legger han seg inn på en foreløpig delt 4.-plass. hovland åpnet sin første runde med bogey på to av sine tre første hull på runden. ekeberg-gutten slo imidlertid knallhardt tilbake da han satte tre birdier på rad og lå ett slag under par etter halvspilt runde. den andre halvdelen ble langt jevnere for 25-åringen. hovland vartet opp med to birdier og én bogey og endte med det på to slag under par. amerikanerne erik cole og bryson dechambeau leder foreløpig turneringen med henholdsvis fem og fire slag under par. mesterskapet fikk en forsinket start med snaue to timer som følge av nattefrost. spillet var planlagt å starte klokken 7 lokal tid torsdag. viktor hovland skulle egentlig slå ut klokken 14.22 norsk tid fra hull nummer 10, men måtte vente til klokken 16.12.

  Newcastle jublet for viktig seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:22.31)
  newcastle kunne langt steg mot neste sesongs mesterliga med seier mot brighton torsdag kveld, og det åpnet særdeles bra. etter 23 minutter tok de fortjent ledelsen etter massivt press, selv om det var en uheldig deniz undav som headet ballen i eget mål. på overtid i første omgang la dan burn på til 2-0 for newcastle etter et frispark. men brighton – som også kjemper om en plass i europa neste sesong – ga seg ikke, og kom på banen med et helt annet trykk etter hvilen. seks minutter ut i andre omgang brakte undav balanse i sin egen målprotokoll da han scoret for sitt eget lag og reduserte til 2-1. det skulle imidlertid bli newcastles kveld. etter 89 minutter satte callum wilson inn 3-1 etter et strålende bakromsløp, der han akkurat holdt seg på rett side av offsidegrensa. mindre enn to minutter senere var wilson nest sist på ballen da bruno guimarães la på til 4-1. med seieren befestet newcastle tredjeplassen på tabellen, men mesterligaplassen er likevel ikke helt trygg. fire lag kvalifiserer seg for mesterligaen, og newcastle kan fortsatt bli tatt igjen av manchester united og liverpool. liverpool er i så fall avhengig av å vinne sine to siste kamper. seier i siste serierunde vil uansett være nok for newcastle.

  City opp i ledelsen

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:18.59)
  ikke uventet stiller manchester city med erling braut haaland fra start i kveldens semifinale mot real madrid. det var imidlertid bernardo silva som sendte de blåkledde i ledelsen.

  Ekstremt fortjent

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:18.59)
  ikke uventet stiller manchester city med erling braut haaland fra start i kveldens semifinale mot real madrid. det er imidlertid bernardo silva som stjeler showet.


  Mer drama i Giro d`Italia – ny stjerne kjørte bort i ambulanse etter tøff velt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:15.52)
  sammenlagt-treer tao geoghegan hart måtte kjøres bort i ambulanse etter en lei velt som involverte hele favorittfeltet i giro d`italia onsdag. sesongens første treukersritt har vært fylt av dramatiske episoder og sykdomsforfall. onsdag fortsatte det i samme spor. geoghegan hart lå på tredjeplass sammenlagt og har vist voldsom kjørestyrke og form i italia de siste dagene. han vant giro d`italia i 2020 og vant så oppkjøringsrittet tour of the alps før årets giro. onsdag var uhellet ute for briten og flere andre stjerner. rundt 65 kilometer gjensto da en håndfull ryttere gikk over ende på vått underlag. sammenlagtleder geraint thomas var en av de første som traff asfalten, men han traff bakken pent. sammenlagttoer primoz roglic måtte også tåle en smell og fikk ødelagt sykkelen. han kunne imidlertid fortsette etter å ha fått sykkelen til en lagkamerat. verst gikk det for tao geoghegan hart, som ble liggende urørlig etter sammenstøtet med den italienske asfalten. tv-bildene viste at han etter hvert ble løftet opp på en båre og kjørt vekk i sykebil. (ntb)


  Sarpsborg rystet Lillestrøm fire dager før cupfinalen: – Blir ikke bedre enn dette

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.43)
  lillestrøm fikk alt annet enn den oppladningen de ønsket før lørdagens cupfinale da de tapte 1-2 hjemme for sarpsborg i eliteserien tirsdag. østfoldingene klatret dermed forbi lsk opp til 4.-plass på eliteserietabellen. sarpsborg har ikke tapt en kamp siden sesongstarten hjemme mot bodø/glimt. – det blir ikke bedre enn dette på 16. mai. jeg synes det er en fullt fortjent seier. det er utrolig deilig at det begynner å løsne litt, sa joachim soltvedt til tv 2. – det er festdagen for fotball, og vi får bra med supportere. det er godt da å kunne levere opp mot det vi kan, sa la bjørn inge utvik til. lillestrøm på sin side kom fra en eventyrlig rekke med fire seire på fem kamper. tirsdagens fotballfest på åråsen var også en slags generalprøve for «fugla» før lørdagens cupfinale mot brann. soltvedt-magi det var imidlertid gjestene som styrte det meste fra start og kom seg i føringen da utvik headet i mål på en corner fra soltvedt rett etter pause. bare åtte minutter senere doblet soltvedt ledelsen med en nydelig lobb over mads hedenstad christiansen etter å ha blitt spilt gjennom av mikkel maigaard. – jeg var litt hardt ute og meldte i går at det er «sarpelona» på gang, så da må du faktisk levere litt også, sa soltvedt etter å ha notert seg med både mål og assist.

  Bjørlo reddet Rosenborg: – Ikke godt nok

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.22)
  rosenborg sto med seks strake kamper uten seier og med tre tap på rad, men 16. maikampen på lerkendal ble en etterlengtet opptur. takket være en scoring av morten bjørlo vant kjetil rekdals menn 1-0. – det er fantastisk, selvfølgelig. vi trengte en seier nå, så det var deilig å se den gå inn, sier bjørlo til tv 2. seieren satt imidlertid langt inne, med tanke på at haugesund ble redusert til ti mann etter en drøy halvtime, da magnus christensen fikk sitt andre gule kort. – klart vi skal kontrollere dette bedre og lage flere mål, selvfølgelig. det er sikkert en preget gjeng fra de siste ukene, da blir du mer kontrollerende enn modig. det er en fullt fortjent seier og vi hadde jo sjansene våre i første omgang også. men vi har en lang vei å gå, det har vi, sier rekdal til tv 2. det er matchvinneren enig i. – det er ikke godt nok, det vi leverer i dag, heller, men vi vinner og må ta med oss det, og så bygge videre, sier bjørlo. magnus christensen er verken imponert over dommeren eller rosenborg. – det var to frispark og jeg får gult kort på begge. jeg vet ikke hva jeg skal si. det var litt vilt å få rødt kort på den måten, men det må jeg ta, og det er kjedelig. jeg synes det er voldsomt dømt, sier han til tv 2. til nrk sier han: – det var unødvendig, vi kunne fått med oss tre poeng herfra, det er ikke et spesielt godt lag vi møter. jeg tror vi hadde vunnet om vi hadde spilt 11 mot 11.

  Skulle fortsette Giroen etter positiv koronatest – nå bryter Bystrøm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:11.18)
  sven erik bystrøm står av årets giro d`italia. mandag kom beskjeden om at han hadde testet positivt for koronaviruset, men at han likevel ville fortsette rittet. laget hans, intermarché circus wanty, skrev da at bystrøm ikke hadde noen symptomer på koronaviruset og at han derfor hadde fått klarsignal til å fortsette rittet fra det medisinske teamet til arrangøren og det internasjonale sykkelforbundet. tirsdag formiddag, rundt en halvtime før starten på den 10. etappen, kom imidlertid kontrabeskjeden. – bystrøm startet å få symptomer natt til tirsdag. som et preventivt tiltak for å beskytte hans helse, så vil sven erik bystrøm reise hjem for å hvile, skriver laget hans i en pressemelding. 31-åringen viste seg frem med en sjetteplass på den tredje etappen i rittet, men var åpen om at han slet med farten mot slutten av uka. – hadde jeg hatt feber og følt meg dårlig hadde det vært noe, men jeg har hatt lette symptomer og følt meg sliten. det er også normalt på etappe seks, syv og åtte i et treukersritt, sa bystrøm til eurosport mandag. bystrøm er den sjette rytteren som må bryte årets giro d`italia på grunn av koronasmitte. søndag ble det blant annet kjent at remco evenepoel måtte stå av rittet etter å ha blitt smittet av viruset. i tillegg var det flere ryttere som ble koronasmittet i forkant av rittet og som av den grunn ikke ble klare til rittet, deriblant norske tobias foss. det er to gjenværende nordmenn i rittet, med de to dsm-syklistene andreas leknessund og jonas iversby hvideberg. førstnevnte syklet i den rosa trøya i fem dager i forrige uke og ligger på femteplass sammenlagt.

  Leknessund om dagene i rosa: – Veldig spesielt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:14.09)
  andreas leknessund syklet fem dager i den rosa ledertrøya i giro d`italia i forrige uke. 23-åringen ble den første nordmannen til å sykle i den ikoniske ledertrøya siden knut knudsen i 1981. søndag var det imidlertid stopp for leknessund, som falt til en sjetteplass i sammendraget etter en tempoetappe. den vant remco evenepoel, og han tok samtidig over ledelsen i rittet. søndag kveld kom imidlertid beskjeden om evenepoel hadde testet positivt for koronaviruset og derfor trakk seg fra rittet. – først og fremst er det veldig trist at remco måtte forlate rittet. det er synd for ham og for rittet, sier leknessund på en digital pressekonferanse under rittets første hviledag. nå er det store målet for leknessund å vinne en etappe, som han var svært nær ved å gjøre da han ble nummer to på den fjerde etappen tirsdag. – jeg tror jeg kan vinne en etappe i denne giroen. jeg har vist at beina mine er gode nok og uten den rosa trøya kan jeg kanskje få litt mer frihet. det blir ikke lett, men vi skal gjøre så godt vi kan. med fem dager i den rosa trøya mener han giroen allerede er «supergod» for ham og laget. – det var veldig spesielt å ha den rosa trøya. bare det å lede i et treukersritt er stort, men det føles veldig spesielt å ha på seg den rosa trøya. det gir meg mye selvtillit og følelsen er også annerledes i feltet. som da store stjerner kom bort til meg etter den fjerde etappen da jeg var i rosa og sa gratulerer. jeg har fått gratulasjoner fra så mange i feltet og hver eneste dag var veldig fin, sier leknessund.

  Aursnes med målgivende i 5-1-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:21.02)
  fredrik aursnes noterte seg for én assist da serieleder benfica vant 5-1 borte mot portimonense i portugisisk fotball lørdag kveld. den målgivende pasningen kom etter bare fire minutter da han spilte opp álex grimaldo, som sendte gjestene i ledelsen. 24 minutter senere scoret filipe relvas selvmål, før pedrão reduserte for portimonense. det hadde imidlertid lite å si da gonçalo ramos la på til 3-1 før pause, før petar musa kom inn og scoret gjestenes fjerde og femte mål på tre minutter etter innhoppet. aursnes` assist er hans femte for benfica denne sesongen. han har også scoret to mål på sine 41 kamper. benfica topper den portugisiske eliteserietabellen med sju poeng ned til porto på 2.-plass, som har én kamp mindre spilt. det gjenstår seks kamper igjen av sesongen for serielederne. (ntb)

  Gullkampen lever: Dortmund svarte Bayern

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:20.24)
  bayern münchen sendte et ordentlig skremmeskudd da de smadret schalke 04 med 6-0. noen timer senere svarte imidlertid borussia dortmund med 5-2-seier over borussia mönchengladbach. dermed skiller det fortsatt bare ett poeng mellom dem idet to serierunder gjenstår av sesongen. i neste serierunde venter en tøff hjemmekamp mot rb leipzig for bayerns del. de avslutter borte mot köln 27. mai. dortmund møter augsburg og mainz i sine to siste kamper. julian ryerson spilte fra start i lørdagens kamp og var på banen i én time før han ble byttet ut.


  The Athletic: Ten Hag gir spillerne fri etter West Ham-tapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:13.45)
  manchester united gikk på et skfufende 0-1-tap borte mot west ham søndag kveld. nå får spillerne to fridager. det skriver the athletic. da de røde djevlene gikk på et knusende 0-4-tap mot brentford i august i fjor kansellerte manager erik ten hag en planlagt fridag og fikk spillerne til å løpe istedet. nå tar han imidlertid en annen tilnærming. søndagens kamp var manchester uniteds 57. denne sesongen. for første gang siden vm har manchester united en «vanlig arbeidsuke» og ingen kamp før lørdag ettermiddag, når wolves tar turen til old trafford. tapet mot west ham legger press på ten hag og manchester united. de er bare ett poeng foran liverpool på 5. plass, men de røde djevlene har én kamp mindre spilt. nå venter wolves, bournemouth, chelsea og fulham i jakten om å sikre en topp fire-plassering.

  Messi tilbake på PSG-trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:13.29)
  lionel messi var mandag tilbake på treningsfeltet etter en kort suspensjon ilagt av klubblaget paris saint-germain. psg har publisert et bilde av messi i sosiale medier fra mandagens trening. klubben har fortsatt ikke uttalt seg offentlig om argentineren og suspensjonen han ble ilagt på grunn av den mye omtalte turen til saudi-arabia. psg-trener christophe galtier bekreftet imidlertid på fredagens pressekonferanse at han var blitt orientert av klubbstyret om at messi var suspendert. han spilte ikke i helgen og kunne heller ikke trene med laget. klubben opplyser ikke noe mer i forbindelse med bildet, om suspensjonen eller hvorvidt argentineren er spilleklar til kommende helgs kamp mot ajaccio. (ntb)

  Målløst i toppkampen – Thorsnes ut med skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. mai 2023 KL:16.52)
  ubeseirede vålerenga var på ny poengjakt borte mot rosenborg, som kun har ett tap så langt denne sesongen. oppgaven ble imidlertid hakket verre da elise thorsnes måtte ut med skade etter en knapp halvtimes spill. der gjestene hadde initiativet i 1.-omgang, tok rosenborg mer og mer over i den andre. hvittrøyene kom imidlertid ikke til de store sjansene, og dermed ble det stående 0-0 på koteng arena. vålerenga beholder tre poengs luke til rosenborg på toppen av tabellen.

  Fossum-mål i viktig AaB-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. mai 2023 KL:14.10)
  iver fossum scoret aabs andre mål da de vant 4-0 hjemme mot horsens i den danske superligaen. seieren ga vertene nytt håp om å unngå nedrykk. vertene kom best i gang da younes bakiz banket inn ledermålet åtte minutter før pause, før fossum doblet aabs ledelse ti minutter etter hvilen. senere scoret bakiz sitt andre for kampen, før oliver ross la på til 4-0 og sikret med det en trygg seier. aab ligger likevel fortsatt på nedrykksplass i sluttspillet, men har nå bare ett poeng opp til horsens på trygg plass. det gjenstår fire ligakamper igjen av sesongen. daniel granli startet også kampen for aab, mens jonas skulstad satt hele kampen på benken. fossum har allerede uttalt at han er ferdig i aalborg-klubben etter sesongen. han har imidlertid ikke uttalt om han planlegger å vende tilbake til norsk fotball eller om han ser for seg en videre karriere i utlandet. (ntb)

  Liverpool vant igjen – la press på United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. mai 2023 KL:20.24)
  liverpool slet med uttellingen, men vant 1-0 hjemme mot brentford. nå skiller det bare ett poeng opp til den gjeve 4.-plassen i premier league. 4.-plasserte manchester united har riktig nok to kamper til gode på erkerivalen, men kikker seg nok over skulderen i retning jürgen klopps menn. mohamed salah ble matchvinner etter 12 minutter i lørdagens sliteseier. han regisserte selv angrepet der han puttet ballen i mål etter en fin heading ned fra virgil van dijk. begge lag skapte farligheter utover i kampen, og brentford satte dessuten ballen i mål. bryan mbeumo ble imidlertid korrekt avvinket for offside da han så ut til å ha utlignet etter 40 minutter. i annen omgang brente cody gakpo to kjempesjanser til å øke vertenes ledelse. han kunne imidlertid puste lettet ut ettersom brentford aldri klarte å score. trepoengeren var særdeles viktig for liverpools ambisjoner om europacupspill neste sesong. en europaligaplass er nesten i boks, mens drømmen om mesterligaen heller ikke er helt over. (ntb)

  Vikersund får to verdenscuprenn i skiflyging for kvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:15.05)
  det blir to verdenscuprenn i hopp for kvinner i skiflygingsbakken i vikersund neste sesong. lillehammer er tilbake i kalenderen for menn. det er klart etter at hoppsportens verdenscupkomité i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) møttes i kroatiske dubrovnik fredag. der ble det besluttet at raw air-turneringen for kvinner kommende sesong skal avsluttes med to renn i vikersund med verdenscupstatus. dermed kan en ny seier innkasseres i kampen for likestilling i hoppmiljøet. fis-styret skal gi sin endelige godkjennelse på et møte i zürich 24. mai. verdenscupkomiteens innstilling er i tråd med det første utkastet til terminliste for 2023/24-sesongen som har ligget på bordet den siste tiden. nylig ble det også kjent at tyske oberstdorf skulle søke om å få arrangere et kvinnerenn i skiflyging kommende sesong. renn i mammutbakken i tyskland blir det imidlertid ikke for maren lundby og konkurrentene.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »