Hovedsiden

Liten annonse

  Haaland og Ødegaard blant Alan Shearers beste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:15.43)
  premier leagues mestscorende spiller gjennom tidene, alan shearer, har tatt ut sitt sesongens lag for 2022/23-sesongen. der er både erling braut haaland og martin ødegaard. de to norske stjernene var fra før tatt ut på sesongens offisielle lag, og har også fått plass på shearer sitt. den gamle blackburn- og newcastle-spissen jobber nå som fotballekspert. om de to norske på laget, sier han: – ødegaard har vært kaptein på et arsenal-lag som akkurat kom til kort i tittelkampen. men han har vært så imponerende. og om toppscorer haaland, skriver han: – hvordan kan haaland ikke være på laget mitt? antall mål han har scoret har vært skremmende. for en sesong han har hatt. han har satt en helt ny standard. shearers lag i sin helhet: nick pope - kieran trippier, john stones, william saliba, pervis estupiñan - rodri, kevin de bruyne, martin ødegaard, marcus rashford - harry kane, erling braut haaland. shearer valgte også ut eddie howe som sesongens trener.

  Brentford signerte nederlandsk landslagskeeper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:11.31)
  premier league-klubben brentford har signert den nederlandske keeperen mark flekken (29) på en fireårskontrakt. det bekrefter klubben på sine nettsider. flekken forlater den tyske bundesliga-klubben freiburg til fordel for london-laget. han har holdt buret rent i 13 av 34 kamper denne sesongen for klubben som endte på en imponerende femteplass. 29-åringen har voktet målet i fire kamper med det nederlandske flagget på brystet. tidligere i karrieren har han vært innom blant annet greuther fürth og duisburg. – vi er veldig glade for å ha signert mark. han er en spiller med mye kvalitet som kommer til å forsterke keeperstallen vår, sier brentford-trener thomas frank. ifølge sky sports skal overgangssummen ligge på rundt 153 millioner kroner. (©ntb)

  Skotheim mot rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:10.53)
  sander skotheim imponerer i mangekampstevnet hypomeeting götzis. 20-åringen, som tok em-sølv innendørs i istanbul, startet dag to med å sette personlig rekord på 110 meter hekk. det gjør at han øker forspranget til sin egen personlige rekord på 8298 poeng. diskos, stav, spyd og 1500 meter gjenstår.

  Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:23.11)
  henrik ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske oordegem lørdag. tiden var på 13.13,99. hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38. 32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i moelv forrige søndag. narve gilje nordås imponerte også i belgiske oordegem 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden.

  Leknessund tett på de beste igjen - falt én plass i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:17.30)
  med godt over 5000 høydemetere var fredagens etappe i giro d`italia en av de hardeste etappene i årets giro. før etappen lå andreas leknessund på en åttendeplass og nordmannenn hang med favorittene inn i den siste bakken, opp mot tre cime di lavaredo. der hadde de siste tre kilometerne 12,7 prosent i gjennomsnittlig stigning, og med snaut to kilometer igjen måtte leknessund slippe favorittgruppa. nordmannen kjempet imponerende inn mot målstreken, men måtte se at han falt til niendeplass i sammendraget. – han kjører fantastisk. han har ikke trent for å være en sammenlagtrytter på lik linje som topprytterne. hvis dette er det han virkelig vil gjøre de neste ti årene, så tror jeg han har mye moro i vente, sier discoverys ekspertkommentator andreas staune-mittet. etappen ble vunnet av santiago buitrago fra bruddet, mens geraint thomas forsvarte den rosa ledertrøya. thomas leder nå 26 sekunder foran primoz roglic. rittet fortsetter med en bakketempo lørdag, hvor rytterne skal opp stupbratte monte lussari. den siste etappen er en flat etappe med målgang i milano, slik at sammendraget etter alle solemerker vil avgjøres på lørdagens etappe. tidligere er en niendeplass det beste norske sammenlagtresultatet i giro d`italia. den var det tobias foss som sto for i 2021. carl fredrik hagen har det beste norske sammenlagtresultatet i ett av de tre store treukersrittene med en åttendeplass fra vuelta a españa i 2019. de to resultatene og dag erik pedersens tiendeplass i giro d`italia i 1984 er de eneste gangene en norsk rytter har endt topp ti sammenlagt i de store treukersrittene.

  vålerenga videre uten å imponere: – ikke noe vålerenga-fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.56)
  Åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. I tre av dem var det lag fra Eliteserien involvert og for Sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot Funnefoss/Vormsund (FuVo) fra nivå fire. Kun fem minutter var spilt da Tobias Solem Karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. Sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også FuVo var farlig fremme ved et par anledninger. Det var imidlertid Sarpsborg som fikk utteling på sjansene. Mål fra Steffen Lie Skålevik og Joachim Soltvedt gjorde at Eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. En straffescoring fra Kristian Fardahl Opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at Sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. Vålerenga måtte nøye seg med ett mål borte mot Råde, fra nivå fem. Kampens eneste mål kom etter 20 minutter da Jacob Dicko Eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse Daniel Ravneng. – Det var en svak gjennomkjøring. Det er ikke noe Vålerenga-fotball, sier trener Dag-Eilev Fagermo til NRK og oppsummerer: – Jeg er fornøyd med at vi vinner, men det er en svak kamp fra vår side. I Rogaland tok FK Haugesund turen til Ryfylke for å spille mot Staal Jørpeland. To mål fra Adrion Pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for Haugesund. Tre minutter før slutt reduserte Staal ved Daniel Ciach. I kampens siste ordinære minutt skjøt Bartosz Widejko i tverrliggeren fra 30 meter. Nærmere kom ikke Staal og dermed ble det avansement for Haugesund. Øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: Brodd – Vidar 1–2, Djerv 1919 – Sandnes Ulf 1–6, Drammens BK – Mjøndalen 1–5, Fyllingsdalen – Sotra 1–3, Nardo – Byåsen 0–1

  eliteserie-lagene videre i cupen uten å imponere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.56)
  Åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. I tre av dem var det lag fra Eliteserien involvert og for Sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot Funnefoss/Vormsund (FuVo) fra nivå fire. Kun fem minutter var spilt da Tobias Solem Karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. Sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også FuVo var farlig fremme ved et par anledninger. Det var imidlertid Sarpsborg som fikk utteling på sjansene. Mål fra Steffen Lie Skålevik og Joachim Soltvedt gjorde at Eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. En straffescoring fra Kristian Fardahl Opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at Sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. Vålerenga melket det meste ut av sitt eneste mål, og er videre fra cupens første runde. Oslo-laget vant kampen 1-0 mot Råde fra nivå fem i Norge. Avgjørelsen kom etter 20 minutter da Jacob Dicko Eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse Daniel Ravneng. Det var lite å skrive hjem om mål- og sjansemessig fra kampen, og det er nok Rådes pauseshow som kommer til å huskes best. Østfold-laget dro nemlig et par kuer ut på banen i pausen, hvor de ble melket. Før oppgjøret gikk det rykter om at Råde-fansen skulle kjøre et bondestunt mot Klanen, Vålerengas supportergruppe. Stuntet var en liten humoropptur idet som til slutt endte med cup-exit for Råde. I Rogaland tok FK Haugesund turen til Ryfylke for å spille mot Staal Jørpeland. To mål fra Adrion Pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for Haugesund. Tre minutter før slutt reduserte Staal ved Daniel Ciach. I kampens siste ordinære minutt skjøt Bartosz Widejko i tverrliggeren fra 30 meter. Nærmere kom ikke Staal og dermed ble det avansement for Haugesund. Øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: Brodd – Vidar 1–2, Djerv 1919 – Sandnes Ulf 1–6, Drammens BK – Mjøndalen 1–5, Fyllingsdalen – Sotra 1–3, Nardo – Byåsen 0–1

  Newcastle til Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:22.56)
  etter 0-0 og ett poeng mot dumpekandidat leicester er det ikke lenger noen tvil: newcastle skal spille mesterligafotball kommende sesong. med én kamp igjen å spille og fire poeng ned til liverpool, er det ikke lenger noen mulighet for at newcastle kan falle ut av topp fire på tabellen. eddie howes menn har hatt en imponerende sesong i premier league, og skal ut i europas største klubbturnering for første gang siden 2002/03-sesongen. liverpool kan passere manchester united, som er tre poeng foran på 4. plass. manchester-klubben er derimot én kamp mer igjen enn jürgen klopps menn. leicester var også på desperat poengjakt. det ene poenget sender dem til 18. plass, to poeng unna trygg plass. de må slå west ham i siste serierunde for å ha et håp om fornyet premier league-kontrakt. samtidig må everton tape for bournemouth.


  Sevilla møter Roma i Euopaliga-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:22.59)
  jose mourinhos roma er klare for finalen i europaligaen. torsdagens bortekamp mot bayer leverkusen endte 0-0, og dermed ble det ene målet roma klarte å sette inn i hjemmeoppgjøret avgjørende. jose mourinho har en imponerende karriere i de europeiske cupturneringene, med to mesterligatrofeer (porto 2004 og inter 2010) og én europaliga-tittel (manchester united 2017), i tillegg til fjorårets conferenceligatriumf. finalemotstander for italienerne blir spanske sevilla. det er klart etter at torsdagens reurkamp gikk til ekstraomganger. den første kampen endte 1-1. torsdag ga dusan vlahovic juventus ledelsen etter 65 minutter, mens suso utlignet til 1-1 i det 71. spilleminutt. fem minutter ut i den første ekstraomgang ble erik lamela den store sevilla-helten da han satte inn det avgjørende målet. marcos acuña ble utvist med fem minutter igjen, tilsynelatende fordi han ikke tok et innkast raskt nok, men sevilla klarte å ri av det italienske presset. (nrk/ntb)

  Roma til Euopaliga-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:22.59)
  jose mourinhos roma er klare for finalen i europaligaen. torsdagens bortekamp mot bayer leverkusen endte 0-0, og dermed ble det ene målet roma klarte å sette inn i hjemmeoppgjøret avgjørende. jose mourinho har en imponerende karriere i de europeiske cupturneringene, med to mesterligatrofeer (porto 2004 og inter 2010) og én europaliga-tittel (manchester united 2017), i tillegg til fjorårets conferenceligatriumf. motstander blir enten sevilla eller juventus, som i øyeblikket spiller ekstraomganger etter at det sto 0-0 etter fire ganger 45 minutter. (nrk/ntb)  Leknessund tangerer legende - beholder ledertrøya

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:17.13)
  andreas leknessund fikk en kontrollert reise i hovedfeltet på torsdagens etappe i giro d`italia. dermed er han klar for nok en dag i den rosa ledertrøya. nordmannen fortsetter å imponere i rittet og tangerer legendariske knut knudsen når han fredag sykler sin tredje giro-etappe som sammenlagtleder. knudsen var inntil i år den eneste nordmannen som har ledet det prestisjetunge treukersrittet. leknessund og dsm-laget satt godt posisjonert i hovedfeltet og kunne kontrollere inn til forlenget ledelse for den 23 år gamle tromsøværingen. etappen endte med at et brudd ble kjørt inn bare et par hundre meter før mål, og dansken mads pedersen vant i spurten. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »