Hovedsiden

Liten annonse

  Får verdenscupen i bob til Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:13.33)
  lillehammer har fått tildelt verdenscuprenn i bob i slutten av januar 2024. – det å nå komme på den internasjonale world-cup kalenderen igjen gleder oss derfor stort. gjennom et langsiktig og tett samarbeid mellom nabsf og olympiaparken as, har vi endelig blitt tildelt world cup i bob og skeleton. dette gir oss en stor mulighet til å få vist frem idrettene og område for hele verden gjennom tv-ruta, sir åshild høva sporsheim, generalsekretær i norges ake-, bob- og skeletonforbund (nabsf). verdenscuprennene avholdes 22. til 28. januar.

  Tennisstjerne frustrert etter tre utsatte dopinghøringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:10.08)
  den rumenske tennisstjernen simona halep raser etter at dopinghøringen hennes nå er utsatt for tredje gang. siden oktober har halep vært suspendert på grunn av en positiv dopingprøve, og sent onsdag fikk hun melding om at høringen i saken var utsatt nok en gang. – nok en gang har jeg blitt skuffet. for tredje gang har itf (det internasjonale tennisforbundet) utsatt min høring med en måned, skriver halep på twitter og fortsetter: – jeg har anmodet, i tråd med antidopingreglene, om å få en rask høring. det har jeg rett til. det står i reglene. halep er anklaget for uregelmessigheter i hennes biologiske pass. i oktober i fjor ble hun midlertidig suspendert for å ha testet positivt for det forbudte stoffet roxadustat under grand slam-turneringen us open samme år. (ntb)


  Femmila i langrenn for kvinner også i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:20.48)
  styret i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) har bestemt at femmila blir vm-øvelse også for kvinnene i årene som kommer. fis innførte like distanser for kvinner og menn i verdenscupen sist sesong. på sitt styremøte i zürich onsdag bestemte fis at distansene skal være de samme for kvinner og menn også i verdensmesterskap. når det gjelder ol, vil det være opp til den internasjonale olympiske komité (ioc) å bestemme det, men det vil bli anbefalt av fis. distansene i vm i trondheim i 2025 vil derfor være slik for begge kjønn: 10 km, 20 km og 50 km, fellesstart med skibytte 10 + 10 km, stafetter over 4 x 7,5 km, sprint og lagsprint.  FIS står fast på utestengelsen av Russland og Belarus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:20.26)
  det internasjonale ski- og snowboardforbundet ser bort fra anbefalingen fra ioc og åpner ikke for russisk og belarusisk deltakelse i tiden som kommer. det ble klart etter et styremøte i zürich onsdag. der var det på forhånd varslet at den betente russland-saken skulle tas opp. i en pressemelding opplyser fis at utøvere fra russland og belarus vil fortsette å være utestengte «inntil videre». det er første gang at styret i fis diskuterer saken formelt etter at den internasjonale olympiske komité (ioc) anbefalte alle internasjonale særforbund om å gjenåpne døren for russland og belarus. i ioc-uttalelsen som ble formidlet i slutten av mars heter det at russiske og belarusiske utøvere nå bør få slippe til på gitte vilkår. betingelsen er i første rekke at de konkurrerer som nøytrale, uten nasjonale symboler og med tilknytning til det russiske flagget. det må også stilles krav om at de aktuelle utøverne ikke har vist noen form for støtte til krigshandlingene i ukraina, samt at de ikke har formelle koblinger til det russiske militæret. ioc har latt det være opp til hvert enkelt særforbund å ta den endelige avgjørelsen. det har ført til en dyp splittelse i idrettsbevegelsen. flere forbund har valgt å legge seg på ioc-linjen, mens andre har stått fast på at russland og belarus skal holdes utenfor så lenge krigshandlingene fortsatt pågår. i forkant av fis-møtet var det kjent at det rådet delte meninger blant medlemmene i styret. fis-president johan eliasch signaliserte allerede i vinter at han mener iocs holdning i saken må veie tungt å følges. norges tidligere skipresident erik røste, som er styremedlem, har på sin side vært krystallklar på at det eneste rette er å opprettholde utestengelsen.

  syv land suspendert av det internasjonale bokseforbundet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:08.58)
  syv nasjoner har blitt suspendert av det internasjonale bokseforbundet (iba) for brudd på forbundets regler for medlemsland. de svenske, tyske, nederlandske og newzealandske bokseforbundene er alle suspendert for å ha vært en del av en «useriøs» organisasjon, skriver iba i en pressemelding. i tillegg har det tsjekkiske bokseforbundet blitt suspendert etter å ha organisert en grand prix-turnering der boksere fra usa fikk delta. usas bokseforbund trakk seg fra iba i april tidligere i år og regelverket sier at utøvere derfor ikke får delta i turneringer i regi av iba eller deres medlemsland. bokseforbundene i liberia og ekvatorial-guinea er de to siste suspenderte. årsaken er at de ikke har levert sine årlige rapporter.  Norsk trener hentes fra Kina

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:12.00)
  kristian bjune sveen (31) er ansatt som ny trener på regionslaget for langrenn team elon innlandet. det bekreftes i en pressemelding. sveen har tidligere jobbet som langrennstrener for juniorlaget til liechtenstein, fem år som provins- og landslagstrener i kina, i tillegg til engasjement i klubber hjemme i norge. – med sin brede, internasjonale erfaring, solide bakgrunn og kompetanse, ser vi frem til å få kristian inn på laget vårt, sier styringsgruppeleder torbjørn broks pettersen i team elon innlandet. team elon innlandet er et av fem regionslag under norges skiforbund.


  Fifa forlenger suspensjonsordningen for spillere i russiske og ukrainske klubber

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:17.09)
  fifa forlenger ordningen der utenlandske spillere i den russiske og ukrainske fotballigaen kan suspendere sine kontrakter i ytterligere ett år. ordningen ble først tatt i bruk etter russlands krigshandlinger i ukraina og varer ut den inneværende fotballsesongen. nå forlenges ordningen fram til 30. juni 2024. det melder det internasjonale fotballforbundet (fifa) på sine nettsider mandag. lars olden larsen, magnus knudsen og erik botheim er blant de som har benyttet seg av ordningen. (ntb)  Ski Classics forlenger utestengelsen av Russland og Belarus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:08.56)
  russiske og belarusiske langrennsløpere blir fortsatt holdt utenfor deltakelse i renn i regi av ski classics den kommende sesongen. – styret i ski classics har besluttet ikke å fjerne forbudet som ble innført i februar 2022 for belarusiske og russiske profflag og idrettsutøvere, sier sjef david nilsson i ski classics i en pressemelding tirsdag. langløpsserien i langrenn er blant mange idretter og turneringer russere og belarusere har blitt utestengt fra siden angrepskrigen mot ukraina startet i fjor. det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) skal ta stilling til spørsmålet senere i mai. den internasjonale olympiske komité (ioc) kom i mars med anbefalinger om å slippe til russere og belarusere som nøytrale igjen. forutsetningen er blant annet at de ikke har støttet krigshandlingene i ukraina eller koblinger til det russiske militæret. erik røste er styremedlem i fis. han er ikke i tvil om hva som bør komme ut av møtet i mai. – mitt standpunkt har ikke endret seg. med det brutale som utspiller seg i ukraina, mener jeg at idretten må opprettholde utestengelsen. krigen bare fortsetter med uforminsket styrke, sa røste i april. (ntb)

  Skulle fortsette Giroen etter positiv koronatest – nå bryter Bystrøm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:11.18)
  sven erik bystrøm står av årets giro d`italia. mandag kom beskjeden om at han hadde testet positivt for koronaviruset, men at han likevel ville fortsette rittet. laget hans, intermarché circus wanty, skrev da at bystrøm ikke hadde noen symptomer på koronaviruset og at han derfor hadde fått klarsignal til å fortsette rittet fra det medisinske teamet til arrangøren og det internasjonale sykkelforbundet. tirsdag formiddag, rundt en halvtime før starten på den 10. etappen, kom imidlertid kontrabeskjeden. – bystrøm startet å få symptomer natt til tirsdag. som et preventivt tiltak for å beskytte hans helse, så vil sven erik bystrøm reise hjem for å hvile, skriver laget hans i en pressemelding. 31-åringen viste seg frem med en sjetteplass på den tredje etappen i rittet, men var åpen om at han slet med farten mot slutten av uka. – hadde jeg hatt feber og følt meg dårlig hadde det vært noe, men jeg har hatt lette symptomer og følt meg sliten. det er også normalt på etappe seks, syv og åtte i et treukersritt, sa bystrøm til eurosport mandag. bystrøm er den sjette rytteren som må bryte årets giro d`italia på grunn av koronasmitte. søndag ble det blant annet kjent at remco evenepoel måtte stå av rittet etter å ha blitt smittet av viruset. i tillegg var det flere ryttere som ble koronasmittet i forkant av rittet og som av den grunn ikke ble klare til rittet, deriblant norske tobias foss. det er to gjenværende nordmenn i rittet, med de to dsm-syklistene andreas leknessund og jonas iversby hvideberg. førstnevnte syklet i den rosa trøya i fem dager i forrige uke og ligger på femteplass sammenlagt.

  Forbyr «superserve» etter bekymringsmeldinger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:08.33)
  styret i det internasjonale badmintonforbundet har lagt ned et midlertidig forbud mot en mye omtalt «superserve». som nrk skrev forrige uke, fryktet noen spillere at serven ville ødelegge sporten fordi den var så effektiv og vanskelig å returnere. forbudet varer i første omgang fra til 29. mai. – vi har mottatt flere tilbakemeldinger fra badmintonmiljøet, inkludert fra utøverkommisjonen, med bekymring om at spinnserven kan påvirke sporten negativt, skriver forbundet i en pressemelding. superservens fremtid skal opp til nye diskusjoner i slutte av måneden. – det er noe av det sykeste jeg har sett, beskrev badmintonspiller vegard rikheim om serven forrige uke.  Russiske fektere motsetter seg IOC-opplegg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:06.38)
  de russiske fekterne avviser en retur til konkurranser under opplegget den internasjonale olympiske komité (ioc) har skissert. det åpner for at russland kan komme til å boikotte kvalifiseringen til ol i paris neste år. – når det gjelder fekting, har jeg gjentatte ganger diskutert det foreslåtte returopplegget med landslaget. og jeg kan si at ingen av dem verken har vurdert eller vurderer å delta i internasjonale konkurranser med de nåværende restriksjonene, sier presidenten i russlands olympiske komité (roc), stanislav pozdnjakov, ifølge afp. det internasjonale fekteforbundet (fie) var først ute med å slippe inn igjen både russere og belarusere etter at ioc i mars kom med anbefalinger om retur for utøvere fra disse nasjonene under nøytralt flagg. (ntb)

  Trettebergstuen og ministre i fersk Russland-uttalelse til IOC: – Vil følge nøye med

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:13.03)
  kulturminister anette trettebergstuen og 35 andre europeiske ministre legger på ny press på ioc i debatten om å inkludere russland og belarus i idretten igjen. de signerte nylig en ny felles erklæring i det betente spørsmålet som i lengre tid har skapt splittelse i internasjonal idrett. kulturdepartementet publiserte torsdag en lenke til uttalelsen som statsråder fra europa, asia og nord-amerika har stilt seg bak. bakteppet er at den internasjonale olympiske komité (ioc) nylig vedtok en anbefaling om at russere og belarusere i tiden som kommer skal få konkurrere som nøytrale, til tross for at krigen i ukraina fortsatt pågår. det er opp til de internasjonale særforbundene å ta den endelige avgjørelsen. «vi fastholder at den russiske staten, som har brutt den olympiske våpenhvilen to ganger, ikke må få lov til å bruke idrett for å legitimere sin barbariske og uprovoserte invasjon av ukraina, og den belarusiske staten må heller ikke kunne bruke idretten til å legitimere sin medvirkning i russlands angrepskrig», heter det i den nye ministererklæringen. (ntb)


  Svendsen inn på regionlag i Nord-Norge – Theodorsen ikke med

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:15.31)
  anna svendsen (33) fikk ikke fornyet tillit på elitelandslaget i langrenn og skifter beite til regionlaget team elon nord-norge. svendsen er en av fire kvinner som er tatt ut på laget. tre menn gjør at laget teller sju utøvere. anna svendsen har sin styrke i klassisk sprint, men det hun gjorde sist sesong var ikke godt nok til at fikk fortsette på landslaget i nok en sesong. – jeg hadde en dialog med team aker dæhlie, men vi kom aldri så langt at det ble et konkret tilbud. jeg fikk en litt dårlig magefølelse, og er sikker på at team nord-norge er det beste for meg nå, sier svendsen til itromsø. silje theodorsen var sist sesong en del av nord-norge-laget, men er ikke med denne gangen. theodorsen kom heller ikke med på noen av landslagene, men bekreftet etter sesongslutt at hun hadde tilbud fra flere aktører. det er ikke kjent hvor hun havner neste sesong. theodorsen fikk sitt internasjonale gjennombrudd sist sesong. hele uttaket kan sees her. (ntb)

  Ingen skiflyging for Riiber

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:21.02)
  jarl magnus riiber og resten av kombinertherrane får ikkje lov og fly på ski neste sesong. fis har ikkje klart å finne ein vertsnasjon til å ta på seg skiflygingskonkurransen. det stadfestar edgar fossheim, som er noreg sin representant for kombinert, på det internasjonale ski- og snowboardforbundets (fis) kalenderkonferanse i dubrovnik. jarl magnus riiber seier til nrk at han er skuffa, men ikkje overraska over resultatet. – eg trur skiflyging hadde vore bra. vi treng sårt nokon småting som kan sprite opp. det hadde hjelpt for å setje oss litt meir på kartet. i staden blir det innført eit nytt konsept som har fått namnet «individuell kompakt». her er avstanden løparane går ut med i langrennet avgjort på førehand. vinn du hopprennet startar du uansett seks sekund føre nummer to, tolv sekund føre nummer tre og så vidare. alle løparar i feltet går ut innanfor 1,5 minutt. riiber har tidlegare vore kritisk til det nye konseptet, som han meiner vil gjere hoppdelen i kombinert mindre viktig. forslaget om å auke langrennsdistansen frå 5 og 10 kilometer til 7,5 og 12,5 vart nedstemt.

  Kvitfjell får både herre- og kvinnerenn i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:17.30)
  kvitfjell-arrangøren kan se fram til to verdenscuphelger i alpint kommende sesong. det ble avgjort på det internasjonale ski- og snowboardforbundets (fis) kalenderkonferanse i dubrovnik. mennene skal kjøre verdenscup i den norske fartsløypa i midten av februar, mens det er kvinnenes tur i starten av mars. – dette er en fantastisk anerkjennelse for norsk alpinsport, både for arrangøren og oss. her har publikum en fin mulighet til se våre stjerner i aksjon på hjemmebane, både på kvinne- og herresiden, og det er viktig at våre utøvere får muligheten til å konkurrere i verdenscupen på hjemmebane, sier alpinistenes sportssjef claus johan ryste. det har aldri tidligere vært arrangert egne verdenscuphelger for både menn og kvinner i kvitfjell i samme sesong. sist sesong ble det kjørt verdenscuprenn for kvinnene. det norske vintersportsstedet har fått mye ros under konferansen i dubrovnik. – mange har framhevet kvitfjell denne uka. blant annet for det vi har gjennomført av konkurranser de siste årene, både organisering, teknisk gjennomføring og snøforholdene. dette setter vi pris på. lagene trives her, og alle vil tilbake hit, sier leder for organisasjonskomiteen, ole kristian kirkerud. alle vedtakene fra dubrovnik skal formelt godkjennes på fis` styremøte 24. mai. planen for kvitfjell-rennene neste sesong ser slik ut: * 17. februar: utfor menn * 18. februar: super-g menn * 2. mars: utfor kvinner * 3. mars: super-g kvinner (ntb)

  Vikersund får to verdenscuprenn i skiflyging for kvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:15.05)
  det blir to verdenscuprenn i hopp for kvinner i skiflygingsbakken i vikersund neste sesong. lillehammer er tilbake i kalenderen for menn. det er klart etter at hoppsportens verdenscupkomité i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) møttes i kroatiske dubrovnik fredag. der ble det besluttet at raw air-turneringen for kvinner kommende sesong skal avsluttes med to renn i vikersund med verdenscupstatus. dermed kan en ny seier innkasseres i kampen for likestilling i hoppmiljøet. fis-styret skal gi sin endelige godkjennelse på et møte i zürich 24. mai. verdenscupkomiteens innstilling er i tråd med det første utkastet til terminliste for 2023/24-sesongen som har ligget på bordet den siste tiden. nylig ble det også kjent at tyske oberstdorf skulle søke om å få arrangere et kvinnerenn i skiflyging kommende sesong. renn i mammutbakken i tyskland blir det imidlertid ikke for maren lundby og konkurrentene.

  Sykkelsporten kan snu i spørsmålet om transkvinner – tema etter omstridt seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:13.04)
  debatten om transkjønnede utøvere i kvinnekonkurranser er tilbake på agendaen i sykkelmiljøet. et forbud kan komme, skriver the telegraph. det internasjonale sykkelforbundet (uci) endret og strammet inn reglene for transkvinner så sent som i fjor. siden har friidretten og svømmesporten nektet utøvere som gikk gjennom puberteten som mann, å konkurrere internasjonalt i et felt med kvinner. nå kan syklingen gå i samme retning. torsdag bekreftet uci at transkjønnede syklister igjen er oppe til diskusjon med utøvere og nasjonale forbund. «vi er enige om å ta debatten og gjøre en eventuell avgjørelse på neste styremøte i glasgow i august», sto det i en uttalelse. det skal være delte meninger i uci-hierarkiet om å innføre et forbud, erfarer the telegraph. utviklingen skjer under en uke etter at amerikaneren austin killips (27) ble tidenes første transkjønnede rytter til å vinne en etappe og ritt sammenlagt på uci-nivå på kvinnesiden. seieren kom på siste dag av tour of the gila i new mexico. etterpå takker hun konkurrentene og sykkelsporten for støtten. – de viser at twitter ikke er det virkelige livet, sa killips. men etter rittet har kritikken hardnet til. usas tredobbelte ol-sølvvinner inga thompson har anklaget uci for «å ta livet av kvinnesykling». (©ntb)

  Russland-nei fra Trettebergstuen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:11.28)
  kulturdepartementet åpner for å bidra til finansieringen av europa- og verdensmesterskap på norsk jord, men ikke dersom russere og belarusere får delta. den nevnte tilskuddsordningen har som mål å gi flere aktører i frivilligheten muligheten til å arrangere internasjonale mesterskap. ordningen er åpen for frivillige, medlemsbaserte organisasjoner med begrensede kommersielle inntektsmuligheter som ønsker å arrangere europa- eller verdensmesterskap for seniorer i norge. det kan søkes om tilskudd til mesterskap både for funksjonsfriske og for personer med nedsatt funksjonsevne. kriteriene gjenspeiler også debatten som raser i internasjonal idrett rundt om russiske og belarusiske utøvere skal gis adgang til å konkurrere igjen, til tross for at krigshandlingene i ukraina fortsatt pågår. «i denne søknadsrunden vil det ikke gis tilskudd til mesterskap i idretter hvor russiske og belarusiske utøvere får delta i internasjonale konkurranser på det tidspunktet departementet fordeler årets tilskudd», skriver kulturdepartementet. (ntb)


  Kombinertkvinnene får ny VM-øvelse: – En gledens dag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. mai 2023 KL:16.26)
  kombinert for kvinner får en tredje vm-øvelse: fellesstart skal på programmet i ski-vm i trondheim i 2025. det opplyser skiforbundet til ntb. – rått. dette betyr så mye for oss, sier den norske utøverrepresentanten ida marie hagen. avgjørelsen ble tatt under kalenderkonferansen til det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) i dubrovnik torsdag. – dette er en gledens dag. kombinert og norges skiforbund har jobbet aktivt for utviklingen av kombinert for kvinner i mange år. vi arrangerte det første internasjonale rennet i granåsen i 2015, og ti år senere får vi til tre vm-øvelser, sier skipresident tove moe dyrhaug. i tillegg til fellesstarten i normal bakke inngår også den individuelle konkurransen i normal bakke og blandet lagkonkurranse. renndirektør lasse ottesen i fis åpner opp for at det blir øvelser også i storbakken for kvinnene i kombinert i framtiden. det kan trolig komme på plass i 2027 i falun.
  det internasjonale sykkelforbundet åpner for russisk deltakelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. mai 2023 KL:17.29)
  det internasjonale sykkelforbundet (uci) stiller seg bak den internasjonale olympiske komités (ioc) anbefalinger om å ta russisk og hviterussiske utøvere tilbake i varmen i internasjonale konkurranser. det melder de på sine hjemmesider onsdag. det ble vedtatt på styremøtet til uci som holdes i sardinia 2–4 mai. forbundet fordømmer fortsatt russlands inntog i ukraina og vil fortsette å støtte det ukrainske sykkelforbundet økonomisk, men har samtidig valgt å gjenoppta politisk nøytralitet og tillate russiske og belarusiske utøvere å konkurrere i internasjonale konkurranser.

  To motkandidater for Narvik i kampen om alpin-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. mai 2023 KL:16.28)
  narvik får konkurranse fra soldeu i andorra og italienske val gardena i jakten på å få arrangere alpin-vm i 2029. norge og narvik tapte kampen om vm i 2027. det ble tidlig klart at de ville forsøke seg på mesterskapet to år senere. mandag gikk fristen ut for å melde sin interesse, og onsdag ble det klart at andorra og italia også ønsker å være arrangør for vm i 2029, opplyser det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) på sine nettsider. avgjørelsen faller i forbindelse med et styremøte i fis i forkant av fis-kongressen på island i juni 2024. det er de 21 representantene i fis-styret som bestemmer hvem som blir vm-arrangør. det er sjette gang norge søker om alpin-vm. verdensmesterskapet i alpine grener har aldri foregått på norsk jord hvis man ser bort fra vinter-ol i 1952. etter lekene ble det bestemt at det også hadde status som et vm. hafjell og kvitfjell har vært tidligere norske søkere uten å få gehør. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »