Hovedsiden

Liten annonse
  Ny VM-nedtur for Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (søndag 19. mai 2024 KL:19.23)
  norges ishockeylandslag må slå storbritannia mandag for å være sikker på å berge plassen i elite-vm. søndag ble det 1-4 mot østerrike etter svakt spill. sander vold engebråten tente et lite håp med et reduseringsmål i siste periode, men det holdt ikke. norge har spilt seks av sine sju kamper i gruppespillet og har bare de tre poengene fra 2-0-seieren over danmark. taper norge i ordinær tid for hittil poengløse storbritannia mandag, blir det nedrykk. tap i forlengning eller etter straffer vil bety at norge er foran britene mandag kveld, men de norske har da spilt ferdig og må håpe at østerrike slår storbritannia tirsdag. (ntb)  sverige med tidenes raskeste måltrippel i ishockey-vm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 18. mai 2024 KL:15.41)
  det tok kun 26 sekunder da sveriges ishockeyherrer rykket fra 2-2 til 5-2 i vm-seieren over latvia lørdag. ingen lag har tidligere scoret tre mål så kjapt i mesterskapets historie, melder det internasjonale ishockeyforbundet (iihf). også flere av kampens øvrige scoringer kom tett. sverige ledet 2-0 etter den første perioden, men tidlig i den andre perioden hentet latvia inn ledelsen med to mål på 23 sekunder. i samme periode kom sveriges rekordrekke, der to av de tre målene ble satt inn av fabian zetterlund med 17 sekunders mellomrom. til slutt vant sverige 7-2 og sanket sin femte strake seier i gruppe b. det gir tabelltopp og garantert spill i kvartfinalen. danmark ble fullstendig kjørt over i 0-8-tapet for sveits. kampen ble spilt i norges pulje (a). (ntb)

  Norsk VM-tap for Canada

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:22.31)
  norge ble som ventet et nummer for små i torsdagens kamp mot canada i ishockey-vm. brandon tanev og andrew mangiapane sørget for 2-0 til canada, før stian solberg ga norge et lite håp med sin redusering 2.47 ut i tredje periode. men dylan cozens og jared mccann sørget for at det til slutt ble en meget komfortabel canada-seier. norge står dermed med tre tap og én seier i mesterskapet som spilles i tsjekkia. norge har igjen kamper mot østerrike (søndag) og storbritannia (mandag) i puljespillet, men selv to strake seirer vil trolig ikke holde i jakten på kvartfinale.

  Pettersen klar til Norges store VM-test

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:14.09)
  ahl- og texas stars-spilleren mathias emilio pettersen (24) er klar for spill for norge når de regjerende mesterne canada står for tur i ishockey-vm i kveld. det er ennå ikke klart hvilken rekke pettersen starter i. det norske laget presenteres vanligvis en time før kampstart. kampen mot canada i praha starter 20.20. trolig vil landslagssjef tobias johansson nok en gang matche 18-åringen michael brandsegg-nygård i førsterekka sammen med zuccarello og kaptein patrick thoresen. de gjorde sine saker bra i 2-0-seieren over danmark tirsdag. norge slo canada 3-2 etter straffe i fjorårets vm. canada har åtte poeng etter de tre første kampene. det norske laget slo danmark 2-0 sist etter tre strake nederlag. canada må slås om målet om kvartfinale skal nås. sist norge tok seg til kvartfinale, var i 2012. (ntb)

  Avgjørelsen tatt: Mats Zuccarello tilbake for Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:15.10)
  ishockeystjernen mats zuccarello meldes kampklar til vm-oppgjøret mot danmark i praha tirsdag. den norske nhl-stjernen måtte kaste inn håndkleet foran mandagens 1-4-tap for finland. han følte seg da ikke hundre prosent til kamp. tirsdag er det klart at han blir å se på isen igjen. det fremgår av troppene på det internasjonale ishockeyforbundets nettsider. da ntb var i kontakt med den norske legen ole fosse tidligere tirsdag, ville han ikke bekrefte eller avkrefte om zuccarello kom til å spille mot danskene. – vi venter med å si noe om han spiller eller ikke til (landslagssjef) tobias johansson presenterer laget, sa fosse hemmelighetsfullt. zuccarello spiller sitt første vm siden moskva i 2016.

  Åtte av ti eliteserieklubber under handlingsplan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:07.13)
  norges ishockeyforbund har tatt grep for å bedre den økonomiske situasjonen. per nå betyr det at flesteparten av toppklubbene må ha hjelp via en handlingsplan. det bekrefter lise kvil torgersen, visepresident i nihf og leder av klubblisensutvalget, overfor ntb. hun forteller at de eneste eliteserieklubbene for menn som ikke er under handlingsplan, er stavanger oilers og storhamar. torgersen opplyser at forbundet har vedtatt nye regler om høyere egenkapitalandel, og at det derfor var ventet at flere klubber skulle underlegges den treårige handlingsplanen. – én ting er at det er økonomisk tøffe tider for alle, med økte reisekostnader og slikt. i tillegg stiller vi nå mye strengere krav til klubbene i klubblisensreglementet. derfor har vi ventet at de fleste klubbene kommer på en handlingsplan i årene framover, sier hun. (ntb)

  Ny blytung VM-smell for USAs stjernegalleri – Slovakia sto for overraskelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:20.56)
  avoritt-tippede usa har fått en lei start på ishockey-vm. to tap på de tre første kampene setter amerikanerne under press. mandag røk usas stjernetunge mannskap 4-5 for slovakia etter forlengning. det slovakiske laget sjokkerte amerikanerne og ledet hele 4-1 etter to perioder. i den tredje kollapset så nærmest slovakerne og slapp det amerikanske laget inn i kampen igjen. 4-4 ved full tid sendte kampen til forlengning. der dukket new jersey devils-backen simon nemec opp foran det amerikanske målet og styrte inn seiersmålet for slovakia. da gjensto det et drøyt minutt av forlengningen. usa innledet vm med tap for sverige. mandagens smell betyr kun fire poeng på tre kamper. (ntb)


  Slaktet egne spillere etter finsk enveiskjøring: – Driter i resultatet nå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:18.05)
  den norske landslagstreneren tobias johansson fikk nok etter en svak norsk åpning mot finland i vm i ishockey. etter 0–2 langet han ut mot egne spillere allerede etter første periode. – jeg driter i resultatet akkurat nå. jeg er forferdelig skuffet over måten vi presterer i 20 minutter. det går ned til hvert eneste individ i garderoben, tordnet den norske landslagstreneren tobias johansson til viaplay etter førte periode mot finland. – vi hadde en tydelig kampplan. vi visste hva som skulle komme og vi var tydelige vi skulle gjøre for å møte det. vi har for mange spillere som har sittet og sovet på møtet i formiddag, fortsatte johansson. på viaplay-reporterens spørsmål om han fikk svar fra spillerne, så var treneren klar. – de fikk ikke muligheten til å svare på det jeg sa. de neste 20 minuttene får vise om de hørte hva jeg sa eller ikke. derom landslagstreneren klarte å vekke de norske spillerne i pausepraten, var det likevel finland som også fikk en drømmestart på 2. perioden. perioden var så vidt i gang da finland økte til 3–0. i kommentatorboksen til viaplay ble det påpekt at det samme nå hadde skjedd for tredje gang i kampen. men det skulle likevel bli verre. for da målvakt jonas arntzen skulle rydde unna bak eget mål midtveis i den andre perioden, gikk det fullstendig galt. pucken endte hos oliver kapanen som utnyttet tabben og satte inn 4–0. – det går på slurvekontoen, utbrøt viaplay-ekspert ole eskild dahlstrøm. dermed er det en blytung oppgave for norge å få noe poengmessig ut av kampen, som ikke er ferdigspilt ennå. max krogdahl ga norge et visst håp med 1–4 redusering på tampen av den andre perioden. den siste perioden spilles nå. norge har allerede tapt sine to første kamper i vm og ser ut til å gå mot sitt tredje strake tap i mesterskapet.
  tøft tap for norge i åpningen av ishockey-vm – 18-åring hylles
  ishockey-vm: – følte seg uggen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: zuccarello spiller ikke mot finland i ishockey-vm: – følte seg uggen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:18.39)
  sveits ble som ventet for sterke for norge i den første kampen i ishockey-vm. et norsk lyspunkt var stian solberg i 2-5-tapet. det norske laget, med blant annet patrick thoresen og mats zuccarello i førsterekka, kom skjevt ut, men utlignet til 1-1 i den første perioden. i midtperioden scoret sveits tre, og derfra og ut ble oppgaven for vanskelig. markus vikingstad scoret norges første mål etter flott forarbeid av zuccarello, thoresen og johannes johannesen. sven andrighetto, romain loeffel, sven senteler, tristan scherwey og nino niederreiter sto for scoringene til sveits, mens michael brandsegg nygård satte inn 2-5 for norge helt på tampen. til tross for det norske tapet, fikk stian solberg vist seg godt fram. 18-åringen gikk nylig fra vålerenga til den svenske storklubben färjestad, og talentet tok godt for seg på isen og fikk gode skussmål av ekspertene. – at han som 18-åring spiller på den måten der, det er ganske unikt, synes jeg, sa viaplay-ekspert ole eskild dahlstrøm. – jeg tror han kommer til å gå videre til nhl, la han til. ekspert alexander bonsaksen i viaplay-studio er enig. – han er involvert i målsjanser. han er involvert i fysisk spill. han er uredd. ekstremt moden i spillet for alderen, sa bonsaksen. solberg er også aktuell i den kommende nhl-draften hvor han er ranket på 20.-plass. det er sju andre lag i norges pulje. de fire beste går til kvartfinale. neste oppgave er mot vertsnasjon tsjekkia lørdag. (ntb)  Landslagsspiller drakk øl på tribunen i VM - ble utestengt fra landslaget i ett år
  ishockey-vm: – følte seg uggen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: zuccarello spiller ikke mot finland i ishockey-vm: – følte seg uggen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:14.28)
  21-åringene philip granath og ole julian bjørgvik-holm var igjen ikke med i troppen da den norske vm-troppen i ishockey ble presentert mandag. de to lovende spillerne spilte begge i vm i fjor, og på slutten av pressekonferansen avslørte landslagssjef tobias johansson grunnen: en disiplinær overtredelse under vm i fjor. landslagssjefen ønsker overfor nrk ikke å si noe om den konkrete hendelsen, men omtaler det hele slik: – en oppførsel som vi ikke synes er verdig et landslag. nrk har kontaktet både granath og bjørgvik-holm angående utestengelsen. til tv 2 avslører granath hvorfor han er utestengt. – forrige vm var jeg og et par andre på tribunen og tok et par øl. så det er den disiplinære overtredelsen, sier granath til tv 2. han fortsetter: – det skjedde under en kamp vi så. jeg spilte de første kamp og fikk beskjed om at jeg ikke skulle spille mer, så tok jeg en pils. utrolig dumt og jeg angrer på det i etterkant. står for det jeg gjorde, men hadde ikke gjort det igjen, sier han til tv 2. johansson sier til nrk at han angrer på at de ikke vært åpne om årsaken utad tidligere, men at de står for avgjørelsen om å utestenge de to spillerne denne sesongen - en utestengelse som er over etter vm. – jeg ønsker at jeg hadde gjort det annerledes. kommunikasjonen har ikke vært bra, innrømmer johansson.

  Zuccarello klar for sitt første VM på åtte år – se hele troppen her
  ishockey-vm: – følte seg uggen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: zuccarello spiller ikke mot finland i ishockey-vm: – følte seg uggen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:12.12)
  landslagstrener tobias johansson tar med seg 25 spillere til ishockey-vm i praha hvor nhl-stjernen mats zuccarello gjør vm-comeback. som ventet var nhl-stjernens navn med i troppen som ble presentert på olympiatoppen mandag. det er zuccarellos første vm siden 2016 i moskva. han og backen johannes johannesen som har vært opptatt med sluttspill for finske lahti pelicans, tilslutter seg den norske troppen i praha. det gjør også usa-proffene emil martinsen lilleberg og mathias emilio pettersen, som fortsatt spiller sluttspill i ahl. målvakter: jonas arntzen (örebro), henrik haukeland (düsseldorf), tobias normann (aik). backer: sander vold engebråten (örebro), isak hansen (sparta), sander hurrød (storhamar), max krogdahl (östersund), christian kåsastul (pustertal), mattias nørstebø (björklöven), stian solberg (vålerenga), johannes johannesen (lahti pelicans), emil lilleberg (tampa bay lightning). løpere: mats zuccarello (minnesota wild), michael brandsegg-nygård (mora), andreas martinsen (storhamar), eskild bakke olsen (karlskoga), thomas olsen (vålerenga), thomas berg paulsen (malmö), martin rønnild (storhamar), eirik østrem salsten (storhamar), håvard østrem salsten (sparta), noah steen (mora), patrick thoresen (storhamar), mathias trettenes (stavanger), petter vesterheim (mora), markus vikingstad (fishtown pinguins), mathias emilio pettersen (texas stars). norge innleder vm i praha i gruppe a mot sveits 10. mai. (ntb)

  ishockeyforbundet i beredskap etter reichenbergs dødsfall: har koblet på helseteam for vm-troppen
  ishockey-vm: – følte seg uggen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: zuccarello spiller ikke mot finland i ishockey-vm: – følte seg uggen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:12.12)
  det norske ishockeymiljøet er i sorg etter at det søndag ble kjent at den tidligere landslagsspilleren alexander reichenberg er død, 31 år gammel. sportssjef og konstituert generalsekretær i ishockeyforbundet, petter salsten, sier dødsbudskapet preger hele ishockeyfamilien. – alexander var en artist på banen. en kreativ spiller og offensivt begavet, som alltid spredte optimisme i de lagene han var. han har en fantastisk karriere på lillehammer som var moderklubben og på ulike landslag. han har satt fottrykk etter seg i norsk ishockey, sier salsten. mandag tok forbundet ut troppen til vm som starter i tsjekkia fredag, hvor mats zuccarello er med i vm for første gang siden 2016. – i vm-troppen er det spillere som har hatt veldig tette relasjoner til alexander gjennom flere år. det må bearbeides på det personlige plan og så får vi se hva vi som lag gjør. vi har koblet på helseteam og er i beredskap. det er vanskelig å spå hvordan folk agerer når de får slike triste nyheter, så vi skal være i beredskap og så får vi løse det når vi møtes i morgen, sier salsten. – hva skal helseteamet bidra til? – jeg tror alle trenger samtalepartnere når slike ting skjer. noen å snakke med. fordi det ikke er til å forstå, så trenger man å lette på tankene sine. det skal vi være behjelpelige med, og så er det stor forskjell på hvor tett man har vært alexander de siste årene. noen har veldig tette relasjoner til ham og har det selvfølgelig da veldig vanskelig nå, sier salsten.


  Reddet plassen i A-VM
  ishockey-vm: – følte seg uggen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: zuccarello spiller ikke mot finland i ishockey-vm: – følte seg uggen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:13.37)
  det norske u18-landslaget i ishockey slo kasakhstan 6-5 etter straffer og beholder a-status i vm også neste sesong. elias vatne ble den store helten da han scoret den avgjørende straffen. vatne og mikkel eriksen sendte norge i 2-0 i 1.-perioden. eriksen scoret sitt annet mål til 3-1-ledese, mens niklas aaram olsen sendte norge i ledelsen med 4-3 foran den tredje perioden. jørgen myhre økte til 5-3 tidlig i tredjeperioden. kasakhstanerne var seige og ga aldri opp og slo tilbake med redusering og utligning til 5-5. etter ti minutter forlenging måtte det hele avgjøres på straffer. jørgen myhre scoret på sin straffe, men også kasakhstan klarte å score. så tok motstanderen ledelsen igjen før vatne utlignet. han satte også den avgjørende straffen og sikret norsk seier i nedrykkskampen. norge slo latvia i gruppespillet, men det holdt ikke til kvartfinale ettersom latvierne slo slovakia og slovakia igjen slo norge.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »