Hovedsiden

Liten annonse
  Solberg med knallstart i Rally Latvia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:22.13)
  oliver solberg leder wrc2-klassen i rally latvia etter den innledende fartsprøven torsdag kveld. solberg klokket inn på 7.45.1 i sin skoda fabia og har en ledelse på 7,6 sekunder ned til italienske roberto daprà på 2.-plass. 22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. i slutten av juni endte han som to i wrc2-klassen i rally polen, mens han vant em-runden på hjemmebane i karlstad to uker tidligere. der er ingen norske deltakere med i helgens rally i latvia. finske kalle rovanperä leder wrc-klassen med 2,4 sekunder ned til belgiske thierry neuville etter første fartsprøve. fredag skal det kjøres sju nye fartsprøver i liepaja, latvia. (ntb)

  Juventus forlenger ikke kontrakten med Rabiot

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.58)
  den franske fotballspilleren adrien rabiot er ferdig i juventus etter fem sesonger for torino-klubben. kontrakten til franskmannen gikk ut 1. juni, men den italienske klubben bekrefter torsdag at de ikke fornyer kontrakten. spilleren står nå uten kontrakt, og det er uvisst hvor veien går videre for franskmannen som nylig deltok i em for frankrike. – takk for alt, «cavallo pazzo», og lykke til videre i karrieren, skriver klubben. han fikk 212 kamper for klubben, og vant den italienske ligaen i 2020.

  Knepent tap for G19-landslaget i EM-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:18.23)
  det norske g19-landslaget i fotball tapte 2-1 for italia i sin åpningskamp i u19-em. norge spilte en god første omgang. etter 35 minutter brøt mats pedersen en italienske pasning. han spilte raskt til daniel braut som fra 16 meter vendte opp og satte den i lengste hjørnet. italia utlignet like før hvilen etter et kremmerhus av di maggio. andre omgang startet svakere for norges del. etter 51 minutter spilt sendte zeroli italia i føringen. scoringen kom på et hodestøt etter et hjørnespark. norge kjempet for utligning og fikk noen muligheter, men uten flere nettkjenninger endte kampen med 2-1-tap. norge møter ukraina i neste kamp (torsdag), før vertsnasjon nord-irland (søndag) venter i den siste kampen i gruppespillet. i mesterskapet som arrangeres årlig, tok g19-laget seg videre fra gruppespillet for første gang i fjor. da røk de ut mot portugal i semifinalen. norges herrelag har deltatt i de fire av de fem siste europamesterskap for u19-landslag. kun åtte nasjoner deltar i turneringen, hvor de fem beste lagene i mesterskapet får billett til u20-vm i chile neste år. det vil si at norge er kvalifisert for vm om de tar seg videre som en av de to beste i gruppen. historisk gode fotballnasjoner som tyskland, nederland og england er ikke med i årets mesterskap.

  Barbora Krejcikova triumferte i Wimbledon-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:17.11)
  tsjekkiske barbora krejcikova fikk en tøff kamp i finalen av wimbledon mot italienske jasmine paolini, men seiret til slutt med sifrene 6-2, 2-6, 6-4. krejcikova tok kommandoen fra start, sikret brudd i første game og hadde null problemer med å spille ut sin italienske motstander med 6-2 i første sett. i andre sett var rollene snudd og paolini fikk skaffet brudd ved første mulighet. italieneren brøt igjen da hun ordnet 6-2 og et tredje og avgjørende sett. det tredje settet åpnet jevnt, men på stillingen 3-3 klarte krejcikova å bryte sin italienske motstander. dermed kunne hun sikre sin første triumf i wimbledon og sin andre grand slam totalt. 28 år gamle paolini kom til sin første finale i roland-garros for en drøy måned siden, men der hadde italieneren aldri sjans i kamp mot verdensener iga swiatek. mot krejcikova i wimbledon kom hun nærmere, men måtte igjen se seg slått i en finale. krejcikova hadde på sin side allerede en grand slam-tittel fra tidligere, da hun seiret i roland-garros i 2021. i wimbledon hadde tsjekkeren riktignok aldri kommet lenger enn til fjerde runde før årets turnering. (ntb)


  Alcaraz klar for andre strake Wimbledon-finale – kan få reprise mot Djokovic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:18.30)
  det spanske tennisesset carlos alcaraz er klar for å forsvare tittelen i wimbledon etter at han slo daniil medvedev i fredagens semifinale. spanjolen sikret finalebilletten med sifrene 6-7 (1-7), 6-3, 6-4, 6-4. i finalen venter vinneren av oppgjøret mellom serbiske novak djokovic og italienske lorenzo musetti. alcaraz har ikke hatt en enkel vei til finalen. i tredje runde måtte han ut i fem sett mot amerikanske frances tiafoe, før det ble fire sett mot franske ugo humbert søndag kveld. fredagens semifinale gikk også til fire sett da tennisstjernene brøt hverandre to ganger hver til 6-6 og måtte ut i tie break. der var medvedev soleklart best og vant 7-1. alcaraz utlignet imidlertid til 1-1 med 6-3 i andre sett, før han fullførte snuoperasjonene med 6-4-seier i tredje sett. dermed kunne tenniskometen sikre sin andre strake wimbledon-finale da han vant 6-4 i det fjerde settet. alcaraz vant fjorårets finale over novak djokovic. (ntb)


  Fiskerstrand klar for italiensk fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:10.19)
  landslagskeeper cecilie fiskerstrand er klar for serie a-klubben fiorentina. det viser norges fotballforbunds egne overgangssider. serie a blir ikke 28-åringens første utenlandsopphold. i januar 2020 signerte hun for brighton i den engelske toppdivisjonen. men etter lite spilletid, vendt hun tilbake til norge og signerte for lsk i juni 2021. fiorentina endte på en 3. plass i den italienske ligaen forrige sesong.

  Højlund-bror klar for Frankfurt: – En unik mulighet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:21.51)
  oscar højlund, rasmus højlunds mindre profilerte lillebror, gjør overgang fra fc københavn til tyske eintracht frankfurt. det bekrefter danskene på sine nettsider. – jeg har fått en unik mulighet som jeg er veldig stolt av, og jeg vil gripe den slik at jeg også lykkes utenfor danmarks grenser, sier højlund. 19-åringen fikk sitt gjennombrudd i den danske hovedstaden forrige sesong, hvor han noterte seg for ett mål og én assist på 25 kamper fra midtbanen. – jeg ser fram til det (overgangen), men det vil også være trist å ta farvel til et sted som har vært mitt andre hjem i så mange år, sier højlund, som har vært i fck siden han var 13 år. midtbanespilleren er én av tre højlund-brødre som har gjort suksess i københavn. storebror rasmus højlund tok turen til sturm graz i 2022, før han reiste videre til atalanta bare et halvt år senere. med storspill i den italienske klubben gjorde han seg fortjent til en overgang til manchester united, hvor det har blitt 16 mål og 2 målgivende på 43 kamper. (ntb)

  Djokovic fikk walkover – klar for semifinale i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:13.27)
  novak djokovic er videre til semifinalen i wimbledon etter at hans motstander alex de minaur måtte trekke seg fra onsdagens oppgjør. de minaur sliter med en hofteskade og må derfor gi opp den prestisjetunge gressturneringen. – jeg er knust over å måtte trekke meg, sier australieren. det betyr at djokovic får plass i semifinalen, der motstanderen blir vinneren mellom italienske lorenzo musetti og amerikanske taylor fritz. djokovic har vunnet wimbledon-turneringen sju ganger tidligere. på den andre siden av tablået møtes daniil medvedev og regjerende wimbledon-vinner carlos alcaraz i semifinalen. (ntb)

  Casper Ruud røk ut av Wimbledon – tapte for Fognini

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:17.47)
  heller ikke i år greide casper ruud å slå sin egen karrierebeste i grand slam-turneringen wimbledon. det ble exit i 2. runde for italienske fabio fognini. ruud slet mot sin 94.-rangerte motstander og tapte i fire sett med settsifrene 4-6, 5-7, 7-6 (7-1), 3-6. det var fogninis første seier mot ruud på fire forsøk. de har tidligere spilt to ganger på grus og én på hardcourt. fognini hadde aldri vunnet ett sett mot ruud før onsdagens oppgjør på gresset i london. kampen ble utsatt i flere timer på grunn av regn, og da den kom i gang, viste fognini seg svært sterk og brøt ruud i nordmannens andre servegame. i etterkant var ruud nær ved å bryte til 5-5, men fognini reddet seg inn og vant settet 6-4. det var et jevnt sett der begge tok 35 poeng hver. (ntb) fognini så ut til å være noe sliten underveis, men italieneren spilte svært solid, også i annet sett. ruud misbrukte to bruddballer på stillingen 3-2, og det utnyttet fognini da han etter hvert fikk brutt nordmannen til 6-5. da servet han inn 7-5-seier. ruud røk også ut i andre runde av grand slam-turneringen for ett år siden.

  Ny tidligkamp for Ruud – jakter karrierebeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:22.11)
  casper ruuds kamp i andre runde av wimbledon mot italienske fabio fognini blir spilt onsdag klokken 12.00 norsk tid. nordmannen slo ut australske alex bolt i første runde og skal kjempe mot fognini om muligheten til å avansere til tredje runde av den prestisjetunge tennisturneringen. det har aldri ruud klart før. (ntb)

  13 av 20 Serie A-klubber med trenerbytte før neste sesong

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:12.58)
  empoli er sist ut i rekken av italienske toppklubber som har byttet hovedtrener foran 2024/25-sesongen. tirsdag ble roberto d`aversa presentert som ny trener i klubben som endte på 17.-plass i serie a sist sesong. han erstatter davide nicola, som nylig skiftet til cagliari etter under et halvår i jobben. d`aversa har tidligere trent sampdoria og parma. i vår fikk han sparken i lecce etter å ha skallet ned en spiller fra et motstanderlag. trenerkarusellen i den italienske toppligaen har gått for fullt gjennom sommeren. storklubbene milan, juventus og napoli er blant dem som har skiftet til ny hovedtrener. serie a-sesongen starter helgen 17.–18. august. (ntb)

  Aston Villa med dobbel-signering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:11.53)
  aston villa bekrefter på sine nettsider mandag at de signert enzo barrenechea (23) og samuel iling-junior (20) fra juventus. barrenechea kommer fra argentina, og var på lån til den italienske klubben frosinone calci i 23/24-sesongen som rykket ned fra serie a. engelskmannen iling-junior har vært i torino-klubben siden 2021 og ble en del av førstelaget i desember 2022. signeringene skjer dagen etter at brasilianske douglas luiz (26) gikk motsatt vei, og signerte en kontrakt ut sommeren 2029 for torino-klubben.

  Går fra Aston Villa til Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. juni 2024 KL:16.18)
  brasilianske douglas luiz (26) er ferdig i aston villa etter over 200 kamper for premier league-klubben. neste stopp er italienske juventus. juventus opplyser om signeringen i sine mediekanaler søndag. kontrakten strekker seg til sommeren 2029. (ntb)

  Fotballjournalister: Strand Larsen nær overgang til Wolverhampton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:13.26)
  jørgen strand larsen er høyaktuell for en overgang til wolverhampton. spissen skal være nær enighet med premier league-klubben. det melder overgangsjournalistene fabrizio romano og matteo moretto. det skal også være italienske klubber inne i bildet, men wolverhampton synes å være i førersetet i kampen om signeringen av den norske tankspissen. haldenseren har lagt bak seg en vellykket sesong med celta vigo, der han scoret 13 mål på 37 kamper i la liga. 24-åringen, med fortid i sarpsborg, har vært fast inventar i ståle solbakkens landslagstropper og står med 3 mål på 14 landskamper for norge så langt i karrieren. (ntb)

  Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:14.17)
  fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep italienske supportere etter mandagens em-kamp i leipzig. det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. kampen endte 1-1 etter at mattia zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne. politiet opplyser at rundt 20 kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. to av de skadede personene måtte fraktes til sykehus. det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet. rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. de fleste i forbindelse med pyroteknikk. politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag. (ntb)

  Markus Hoelgaard ble norgesmester i landeveisritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:17.15)
  markus hoelgaard vant fellesstarten i sykkel-nm søndag. uno-x-laget kontrollerte rittet og var aldri truet i kampen om seieren. rittet gikk over tolv runder i en løype på tverlandet utenfor bodø. rytterne måtte gjennom 199,2 kilometer i regnværet. fredrik dversnes var mannen i den norske mestertrøya fram til søndag. alexander kristoff var ikke blant rytterne på startstreken søndag. veteranen sto over rittet på grunn av magetrøbbel. tidligere søndag ble mie bjørndal ottestad norgesmester i kvinneklassen etter et imponerende solobrudd. lørdag 29. juni starter tour de france i italienske firenze. uno-x er blant lagene på startstreken i storrittet. hoelgaard er imidlertid ikke en del av troppen, og den norske mestertrøya uteblir i årets ritt. (ntb)

  VM-bronse til Marte Kjenner i styrkeløft

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:23.24)
  marte kjenner tok bronse i styrkeløft-vm utstyrsfritt i litauen torsdag. hun løftet til sammen 550 kilo og var 27,5 kilo fra gullet. kjenner løftet 543 kilo da hun vant em i fjor. med den bestenoteringen var hun nummer fire av de påmeldte i vm, men hun ble slått bare av italienske carola garra (577,5) og franske prescillia bavoil (567,5). med pallplass har kjenner kvalifisert seg til verdenslekene i kina neste år, slik kjell egil olborg bakkelund gjorde da han tok sølv i mennenes 74-kilosklasse mandag. kjenner fikk også sølv i benkpress og bronse i markløft. trygve sletten var norges tredje og siste deltaker i vm. han var også i aksjon torsdag og endte på 9.-plass i mennenes 93-kilosklasse. han løftet 820 kilo fordelt på 290 i knebøy, 190 i benkpress og 340 markløft. gustav hedlund fra sverige ble verdensmester med 895 kilo. verdenslekene i chengdu neste år blir første gang styrkeløft utstyrsfritt er på programmet. (©ntb)

  Espen Kofstad i tetstriden i Nederland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:22.48)
  espen kofstad gikk åpningsrunden fire slag under par og er på delt 8.-plass etter første dag av ukas turnering i nederland på europatouren i golf. kofstad innledet turneringen med en bogey, men slo tilbake med birdie på de to neste hullene. totalt inneholdt hans 67-runde seks birdier og to bogeyer. han er tre slag bak italienske matteo manassero og finske mikko korhonen, som er i delt ledelse etter hver sin 64-runde. kristian krogh johannessen fullførte runden ett over par og er på delt 74.-plass. (ntb)
  Motta klar for Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:19.10)
  juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler. – jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som juventus. jeg vil takke eierne og ledelsen. de kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier motta i en uttalelse. motta kommer fra baksuksess i bologna, hvor han ledet klubben til champions league-spill for første gang i historien. bologna endte på femteplass i årets serie a-sesong. som følge av italias sterke prestasjon i europa denne sesongen får serie a én ekstra plass i mesterligaen neste sesong. motta har tidligere ledet psgs u19-lag, genoa og spezia. han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som barcelona, atlético madrid, genoa, inter og psg. i juventus vil motta erstatte massimiliano allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». juventus vant riktignok finalen, og allegri ble den første trener som har vunnet coppa italia fem ganger. (ntb)


  Real Madrid vil delta i klubb-VM – Ancelotti føler seg feiltolket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:15.21)
  real madrid har i en nylig publisert pressemelding understreket at de ønsker å delta i klubb-vm. den spanske klubben avviser at de på noe tidspunkt har stilt spørsmål ved sin deltakelse. pressemeldingen kom etter at real madrid-trener carlo ancelotti nylig uttalte at de ikke ville delta i turneringen. – fifa har glemt at lagene ikke kommer til å delta i nye vm for klubblag, hevdet ancelotti overfor den italienske avisa il giornale. han fulgte videre opp: – vi kommer til å avslå invitasjonen, sa italieneren. ancelotti har mandag skrevet en unnskyldning på x, der han skriver at ordene hans ikke ble tolket slik han ønsket.

  Vil delta i klubb-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:15.21)
  real madrid har i en nylig publisert pressemelding understreket at de ønsker å delta i klubb-vm. den spanske klubben avviser at de på noe tidspunkt har stilt spørsmål ved sin deltakelse. pressemeldingen kom etter at real madrid-trener carlo ancelotti nylig uttalte at de ikke ville delta i turneringen. – fifa har glemt at lagene ikke kommer til å delta i nye vm for klubblag, hevdet ancelotti overfor den italienske avisa il giornale. han fulgte videre opp: – vi kommer til å avslå invitasjonen, sa italieneren. ancelotti har mandag skrevet en unnskyldning på x, der han skriver at ordene hans ikke ble tolket slik han ønsket.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »