Hovedsiden

Liten annonse


  «Norske» Esbjerg tok første stikk i finale i det danske håndballsluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:07.07)
  team esbjerg vant den første finalekampen i det danske håndballsluttspillet 27-26 borte mot regjerende mester odense. finaleserien avgjøres når et lag har tre poeng, derfor trenger esbjerg bare uavgjort for å sikre seg tittelen på hjemmebane når de tar imot odense torsdag 8. juni. etter en overbevisende førsteomgang ledet esbjerg 16-11 da lagene gikk til pause. odense var nesten utspilt etter de første 30 minuttene, men kom knallsterkt tilbake og skapte spenning om resultatet i andre omgang. gjestene vant likevel til slutt kampen 27-26. henny reistad ble kampens toppscorer med sine åtte nettkjenninger for esbjerg. maren aardahl fulgte med seks scoringer for odense, mens kristine breistøl noterte seg med fem fulltreffere. esbjerg er blant lagene som konkurrerer med vipers kristiansand om tittelen i mesterligaen til helgen. reistad ble forrige uke kåret til verdens beste håndballspiller av nettstedet handball-planet. mørk ble også tatt ut som høyreback på årets lag. (ntb)

  Heat klare for finalen i NBA-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:06.00)
  finalen i nba-sluttspillet skal spilles mellom denver nuggets og miami heat. det ble klart etter at heat natt til tirsdag slo boston celtics 103-84 borte i boston i avdelingsfinalen blant lagene fra øst. heat vant de første tre kampene i best av syv-serien, men så utlignet altså celtics til 3-3, blant etter to seirer i miami. men på det fjerde forsøket gikk det omsider for heat, blant annet takket være jimmy butler. 33-åringen ble kampens mestscorende med 28 poeng. i finalen møter de vinneren fra avdeling vest, denver nuggets. anført av nikola jokic og jamal murray vant de avdelingsfinalen mot los angeles lakers 4-0 i kamper. nuggets har dermed hatt en uke uten kamper, men for heat går det videre slag i slag. første kamp i finalen er i denver natt til torsdag, norsk tid.

  Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:22.57)
  milan vant 1-0 over juventus og er sikret å bli topp fire i serie a denne sesongen. det betyr mesterligaspill kommende sesong. olivier giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. med triumfen er milan seks poeng foran femteplasserte atalanta med én serierunde igjen. dermed er det seriemester napoli, lazio, inter og milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen. juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen. juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021. lazio slo nedrykksklare cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av sergej milinkovic-savic. han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt. kristoffer askildsen spilte fra start da lecce sikret plassen i serie a med 1-0-seier over monza. askildsen er på lån fra nedrykksklare sampdoria. seriemester napoli spilte 2-2 borte mot bologna. leo skiri østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (ntb)

  City tapte med Haaland på benken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:20.06)
  erling braut haaland ble værende på benken gjennom hele oppgjøret da manchester city tapte 0-1 borte for brentford i siste serierunde. manchester city ble kronet til seriemester lørdag for en uke siden, og kampen mot brentford hadde derfor liten betydning for laget. ethan pinnock scoret kampens eneste mål.

  Vålerenga videre uten å imponere: – Ikke noe Vålerenga-fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.56)
  åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. i tre av dem var det lag fra eliteserien involvert og for sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot funnefoss/vormsund (fuvo) fra nivå fire. kun fem minutter var spilt da tobias solem karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også fuvo var farlig fremme ved et par anledninger. det var imidlertid sarpsborg som fikk utteling på sjansene. mål fra steffen lie skålevik og joachim soltvedt gjorde at eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. en straffescoring fra kristian fardahl opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. vålerenga måtte nøye seg med ett mål borte mot råde, fra nivå fem. kampens eneste mål kom etter 20 minutter da jacob dicko eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse daniel ravneng. – det var en svak gjennomkjøring. det er ikke noe vålerenga-fotball, sier trener dag-eilev fagermo til nrk og oppsummerer: – jeg er fornøyd med at vi vinner, men det er en svak kamp fra vår side. i rogaland tok fk haugesund turen til ryfylke for å spille mot staal jørpeland. to mål fra adrion pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for haugesund. tre minutter før slutt reduserte staal ved daniel ciach. i kampens siste ordinære minutt skjøt bartosz widejko i tverrliggeren fra 30 meter. nærmere kom ikke staal og dermed ble det avansement for haugesund. øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: brodd – vidar 1–2, djerv 1919 – sandnes ulf 1–6, drammens bk – mjøndalen 1–5, fyllingsdalen – sotra 1–3, nardo – byåsen 0–1

  Eliteserie-lagene videre i cupen uten å imponere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.56)
  åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. i tre av dem var det lag fra eliteserien involvert og for sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot funnefoss/vormsund (fuvo) fra nivå fire. kun fem minutter var spilt da tobias solem karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også fuvo var farlig fremme ved et par anledninger. det var imidlertid sarpsborg som fikk utteling på sjansene. mål fra steffen lie skålevik og joachim soltvedt gjorde at eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. en straffescoring fra kristian fardahl opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. vålerenga melket det meste ut av sitt eneste mål, og er videre fra cupens første runde. oslo-laget vant kampen 1-0 mot råde fra nivå fem i norge. avgjørelsen kom etter 20 minutter da jacob dicko eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse daniel ravneng. det var lite å skrive hjem om mål- og sjansemessig fra kampen, og det er nok rådes pauseshow som kommer til å huskes best. østfold-laget dro nemlig et par kuer ut på banen i pausen, hvor de ble melket. før oppgjøret gikk det rykter om at råde-fansen skulle kjøre et bondestunt mot klanen, vålerengas supportergruppe. stuntet var en liten humoropptur idet som til slutt endte med cup-exit for råde. i rogaland tok fk haugesund turen til ryfylke for å spille mot staal jørpeland. to mål fra adrion pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for haugesund. tre minutter før slutt reduserte staal ved daniel ciach. i kampens siste ordinære minutt skjøt bartosz widejko i tverrliggeren fra 30 meter. nærmere kom ikke staal og dermed ble det avansement for haugesund. øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: brodd – vidar 1–2, djerv 1919 – sandnes ulf 1–6, drammens bk – mjøndalen 1–5, fyllingsdalen – sotra 1–3, nardo – byåsen 0–1

  Guardiola illsint da Haaland tangerte ny rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:22.53)
  erling braut haaland har notert seg for rekord etter rekord til nå denne sesongen. onsdag tangerte rekorden for antall målpoeng i en premier league-sesong, i perioden hvor premier league har bestått av 20 lag (siden 1995/96-sesongen). etter at han selv hadde bommet på en heading og ikke fikk av gårde en god avslutning alene med brighton-keeper jason steele tidlig i den første omgangen, valgte han pasningen da han på ny ble spilt fri i bakrom. haaland fant phil foden og med steele ute på halvdistanse, sendte foden city i ledelsen. det var haalands 44. målpoeng i premier league denne sesongen, fordelt på 36 mål og åtte målgivende pasninger. det er kun thierry henry (2002/03) som har gjort det samme i en premier league-sesong med 20 lag. ifølge the analyst har både andy cole (1993/94) og alan shearer (1994/95) notert seg for 47 målpoeng i løpet av sesong, men begge i sesonger med 22 lag i premier league. brightons julio enciso utlignet med en vanvittig langskudd før pause. det ble også kampens siste tellende mål. haaland trodde nemlig han hadde sendt city i ledelsen da han løp seg fri inne i boksen og headet ballen i mål drøyt ti minutter før slutt. etter en var-sjekk ble imidlertid målet annullert etter at haaland dro i drakten til brighton-forsvarer levi colwill. nede på sidelinjen raste city-manager pep guardiola mot avgjørelsen, tilsynelatende fordi city-benken mente at det var colwill som først tok tak i haaland. guardiola fikk imidlertid ikke gehør, annet enn at han snakket på seg et gult kort. for city ble det dermed deres første poengtap etter tolv strake seirer i premier league, men seriegullet sikret de seg allerede i helgen. brighton er på sin side sikret en sjetteplass. premier league avsluttes søndag.

  Brann slo tilbake etter tre strake tap – vant lokaloppgjør

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:20.54)
  etter tre strake tap i toppserien slo brann tilbake med 2-0-seier over åsane. det tar klubben opp på fjerdeplass på tabellen, mens åsane fortsatt er på niendeplass. brann hadde flere store sjanser i første omgang, men det var ikke før etter pause at de fikk hull på byllen. etter en time spilt sendte maria brochmann brann i føringen med hodet. kampens andre scoring ble servert av andrine hegerberg, mens sara ritter satte den i mål. det var brann-spillerens første scoring i toppserien.


  Darmstadt rykket opp til Bundesliga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:21.13)
  den tyske fotballklubben darmstadt er klare for bundesliga fra neste sesong. det ble klart etter at de slo magdeburg 1-0 fredag. dermed er de garantert en av de to øverste plassene i 2. bundesliga. phillip tietz scoret kampens første og eneste mål etter 36 minutter. laget står med 67 poeng, som er seks poeng mer enn 2.-plasserte heidenheim. sist klubben var på øverste nivå i tysk fotball var i 2016/17-sesongen. den andre direkte opprykksplassen står mellom heidenheim (61 poeng) og hamburg (60). førstnevnte har aldri vært i bundesliga tidligere.

  West Ham til første finale i Europa på 47 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:23.05)
  west ham tok vare på sin 2-1-ledelse fra det første oppgjøret og gikk til finalen i conferenceligaen med 1-0 helt på tampen mot nederlandske az alkmaar. det er første europeiske finale for london-klubben siden tapet i cupvinnercupen mot anderlecht i 1976. i den første kampen tok az ledelsen før saïd benrahma og michail antonio gjorde returmøtet i alkmaar veldig mye mer komfortabelt. tre minutter på overtid scoret pablo fornals kampens eneste mål alene med keeper og satte definitivt spikeren i kista. hjemmelaget hadde mye ball, men klarte ikke å overliste en god alphonse areola i west ham-buret torsdag kveld. west hams lucas paquetá traff stolpen i den første omgangen, men az var også farlig frempå ved et par anledninger. west ham-stopper nayef aguerd kunne avgjort det hele sju minutter før slutt på nærmest åpent mål, men det utgjorde ingen forskjell for gjestene. senere var fornals på plass og sikret etterlengtet finalespill i europa for west ham. finalen spilles 7. juni i tsjekkiske praha. (ntb)

  han var kampens ener

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:05.26)
  Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo-æraen nærmer seg slutten. Vinícius Júnior (22) og Erling Braut Haaland (22) kan bli den neste store stjerneduellen. Norsk fotballekspert mener brasilianeren er i førersetet.

  Finne-dobbel da Brann herjet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.30)
  brann avanserte til 3.-plass på tabellen i eliteserien med 4-1-seieren over stabæk på fotballens festdag i bergen tirsdag. bård finne herjet, og scoret fo av målene. – det er kanskje den kuleste kampen man kan spille om man ser bort fra cupfinalen. akkurat i kampens hete føles det som en vanlig kamp, men jeg merket det før start da vi sang «nystemten», sa finne til tv 2. – jeg kjente at det gikk inn på meg, fortsatte tomålsscoreren. seieren var også perfekt oppladning til cupfinalen mot lillestrøm som kommer allerede lørdag. der skal bergenserne forsøke å ta sin første cuptittel siden 2004. (ntb)

  Norsk seier i skjebnekampen – kan ha reddet plassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:17.31)
  14 minutter og fem sekunder var spilt da thomas berg-paulsen skjøt norge opp i ledelsen i tirsdagens vm-kamp mot slovenia. det skulle vise seg å bli kampens eneste mål. dermed tok norge en usedvanlig viktig seier i kampen om å berge plassen i a-vm i ishockey. – stort å score sitt første vm-mål, sa berg-paulsen til viaplay. slovenia var laget som rett og slett måtte slås, og det holdt etter en nervepirrende avslutning. i sluttsekundene var det kaos foran det norske buret, men norge holdt unna takket være oppofrende spill. ken andre olimb så ut til å bli skadet da han gikk ned og blokkerte en puck. – jeg tror det går greit. jeg hadde litt panikk og måtte bare prøve å komme meg i veien, sier han til viaplay. norge står nå med fire poeng etter tre kamper, og det kan vise seg å være nok til å unngå sisteplassen i gruppa, som ville gitt nedrykk. norge innledet med 3-4-tap etter straffer mot kasakhstan og 0-3 mot sveits. 17. mai møter det norske laget latvia. (nrk/ntb)

  Mbappé-dobbel da PSG vant stort

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:22.54)
  psg tok lørdag et syvmilssteg mot seriegullet i frankrike. nå er de seks poeng foran tabelltoer lens, og bare tre serierunder gjenstår. kylian mbappé scoret to av målene da ac ajaccio ble nedsablet med 5-0. fabian ruiz scoret kampens første, før achraf hakimi doblet ledelsen. deretter scoret mbappé to, før et selvmål fastsatte resultatet til 5-0. lionel messi var tilbake i psg-laget etter å ha blitt suspendert på grunn av en ikke godkjent-reise til saudi-arabia. han spilte hele kampen for den franske hovedstadsklubben, som cruiser mot nok et seriegull.

  Stabæk senket fortsatt målløse Aalesund 

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:18.55)
  sesongens første nettkjenning lar vente på seg for aalesund. lørdag gikk de på sesongens sjette tap da stabæk vant 1-0. kevin kabran scoret kampens eneste mål og aalesund ligger desidert sist i eliteserien med ett poeng, ingen scorede mål og 13 baklengs.

  Akor Adams fikset Lillestrøm-seier på overtid - igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:20.54)
  for tredje gang denne sesongen dukket akor adams opp på overtid og sørget for lillestrøm-seier. han scoret kampens eneste mål, to minutter på overtid, da lsk slo odd 1-0 fredag kveld. – for en kamp av laget. det var et flott innlegg fra lars, sa adams til tv 2, og sikter til lars ranger som stod for det målgivende innlegget. han gjorde det mot strømsgodset og i hatoppgjøret mot vålerenga, og gjentok bragden i skien. da kampen så ut til å ebbe ut i 0-0, fant lars rangers innlegg fra høyre adams inne i boksen. spissen hadde løpt seg fri og gjorde ingen feil foran det halvåpne målet. han står med seks mål denne sesongen og har vært en nøkkelbrikke for lsk, som ligger på 2. plass med tolv poeng.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »