Hovedsiden

Liten annonse
  Vant under hoppdramaet - Forfang blir bedt om å legge opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. mars 2024 KL:18.10)
  det norske hopplandslaget ledet lagkonkurransen etter første omgang og fulgte opp med en like god finaleomgang i lahti. det sikret norges første seier i en lagkonkurranse siden januar 2021. over tre år siden forrige triumf. – det er utrolig deilig. vi visste at vi kunne, så det var deilig å levere, sier johann forfang til nrk. seieren kom midt i en sjeldent kaotisk situasjon for laget. for femte verdenscuphelg på rad konkurrerte de uten landslagstrener alexander stöckl på tribunen. hopperne ønsker østerrikeren fjernet som trener, og bråket har ført til en rekke spørsmål og nyhetsoppslag de siste ukene. – jeg har kjent presset utenfra. jeg blir kontaktet av folk som nærmest krever alt mulig rart av oss utøverne. det er deilig å gi svar på tiltale, forteller – hva krever de? – alt ifra at man skal legge opp til at man skal vinne hopprenn. laget som vant i lahti besto av halvor egner granerud, kristoffer eriksen sundal, marius lindvik og forfang. sundal klinket til med utrolige 133,5 meter i nest siste hopp finaleomgangen og fjernet all tvil. jobben måtte likevel fremdeles gjøre, og som sistemann ut fra toppen av bakken trygget lindvik seieren inn. – jeg så hoppet til sundal og skjønte at jeg måtte gjøre mye galt for at vi ikke skulle vinne dette, gliser lindvik, som slår tilbake mot folk som mener hopperne burde legge opp. – nei, de burde revurdere det, ja.

  Brøt tre år lang seierstørke – uten Stöckl til stede

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. mars 2024 KL:18.10)
  det norske hopplandslaget ledet lagkonkurransen etter første omgang og hadde lagt grunnlaget for noe stort i lahti. og det midt i en sjeldent kaotisk situasjon. for femte verdenscuphelg på rad konkurrerte de uten landslagstrener alexander stöckl på tribunen. hopperne ønsker østerrikeren fjernet som trener, og bråket har ført til en rekke spørsmål og nyhetsoppslag de siste ukene. laget, bestående av halvor egner granerud, kristoffer eriksen sundal, marius lindvik og johann forfang, fortsatte den gode hoppingen i andre omgang. norge hadde ikke vært på pallen i en lagkonkurranse denne sesongen, og forrige seier i en lagkonkurranse kom i januar 2021. over tre år siden. nå er tørken over. sundal klinket til med utrolige 133,5 meter i nest siste hopp, og som sistemann ut fra toppen av bakken trygget lindvik seieren inn.

  Odermatt overlegen i Bansko – Steen Olsen på pallen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:13.26)
  marco odermatt fornektet seg ikke, og tok en overlegen seier i storslalåmen i bulgarske bansko. alexander steen olsen klinket til med et kjemperenn i den første omgangen – og hadde et utgangspunkt bare 35 hundredeler bak marco odermatt. det holdt til en svært imponerende andreplass for 22-åringen, etter en solid andreomgang. – det er deilig å få revansj, sier steen olsen til viaplay. kjelsås-gutten sikret dermed sin første pallplass i storslalåm. han står tidligere med én verdenscupseier. den kom i slalåm i februar i fjor. det klaffet ikke for atle lie mcgrath, som falt rett i nettingen under den andreomgangen. heldigvis kom han seg raskt på beina igjen. – det har vært et vanvittig år med veldig mange skader på profilerte løpere, sa viaplays alpinekspert kjetil andré aamodt. etter fallet så 23-åringen ut til å holde seg til venstrearmen sin i smerter. skadeomfanget er foreløpig ukjent. henrik kristoffersen kjørte en god finaleomgang og endte på 6.-plass. han var nummer ti etter 1. omgang og hadde 1,35 sekunder opp til odermatt. rasmus windingstad ble nummer elleve. timon haugan leverte en god 2. omgang og endte på 14.-plass.

  Odermatt overlegen i Bansko – Steen Olsen nummer to

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:13.26)
  marco odermatt fornektet seg ikke, og tok en overlegen seier i storslalåmen i bulgarske bansko. alexander steen olsen klinket til med et kjemperenn i den første omgangen – og hadde et utgangspunkt bare 0,35 sekunder bak marco odermatt. det holdt til en svært imponerende andreplass for 22-åringen, etter en solid andreomgang. dermed tok han sin første pallplassering i verdenscupen. det klaffet heller ikke for atle lie mcgrath, som falt rett i nettingen under den andreomgangen. heldigvis kom han seg heldigvis raskt på beina igjen. – det har vært et vanvittig år med veldig mange skader på profilerte løpere, sa viaplays alpinekspert kjetil andré aamodt. etter fallet så 23-åringen ut til å holde seg til venstrearmen sin i smerter. skadeomfanget er foreløpig ukjent. henrik kristoffersen endte på en sjetteplass etter en svak førsteomgang.

  Steen Olsen puster Odermatt i nakken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:10.23)
  22-årige alexander steen olsen klinket til med et kjemperenn i første omgang av storslalåmen i bulgarske bansko, lørdag. steen olsen beholdt roen, og i mål var han nummer to, kun 0,35 sekunder bak verdenscupleder marco odermatt. – det er en kjempegod tid. det er dette vi har ventet på fra stortalentet, sa en fornøyd kjetil andré aamodt på viaplay. steen olsen har aldri vært på pallen i storslalåm, men i dag ligger alt til rette for at det kan skje. – jeg kjente fra start at det var godt feste i snøen, da kunne jeg gi skikkelig på. jeg var litt konservativ ned henget, men gasset på igjen etterpå, sa en analytisk og fornøyd 22-åring til viaplay. ingen kunne gjøre noe med den nærmest uslåelige odermatt. sveitseren har vunnet åtte verdenscuprenn på rad, og i dag kan han ta sin niende. han så til og med ut til å holde litt igjen i første omgang. før start uttrykte henrik kristoffersen at han ikke var fornøyd med at fis hadde vannet snøen under henget. – de fra fis bør kanskje finne seg en ny jobb for etter henget er det isglatt, før det blir tørt igjen, sa kristoffersen til viaplay. kanskje var det frykten for henget som gjorde at kristoffersen ikke fikk de til å stemme i førsteomgang. for nordmannen havnet hele 1,35 sekunder bak odermatt og ligger på en tiendeplass. – det ville ikke flyte på toppen, jeg vet ikke hva som skjedde, sa kristoffersen etter omgangen. rasmus windingstad og atle lie mcgrath fikk det heller ikke til å stemme, og ligger på henholdsvis 13.- og 17.-plass. timon haugan fikk det også vanskelig og er foreløpig nummer 18. fredrik møller klarte ikke å kvalifisere seg til andre omgang. omgangen pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt.  Helnorsk pall i Otepää - Westvold Hansen tilbake på topp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:16.40)
  gyda westvold hansen, som har slitt etter koronasykdom, hadde nest beste langrennstid i otepää fredag. i hoppbakken klinket hun til med et hopp på 92.5 meter. dermed hoppet hun seg tilbake på topp. det er hennes første seier siden 15. desember. – det viktigste for meg var å kjenne at kroppen fungerer igjen, sa hansen etter seieren til arrangøren. verdenscupleder ida marie hagen var best av alle kombinertkvinnene på 10-kilometeren. i hoppbakken var hun nest best med et hopp på 92 meter og sikret andreplassen. mari leinan lund og hanna midtsundstad lå på en henholdsvis 12.- og 14.-plass etter langrennsdelen. sistnevnte fikk det ikke til stemme i bakken og hoppet kun 59,5 meter og endte på en nest sisteplass. mens lund hoppet seg opp til en imponerende tredjeplass med 92 meter og 110 poeng. det ble derfor trippel norsk i estland. på herresiden tok jarl magnus riiber nok en seier.

  Riiber med nok en seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:15.51)
  jarl magnus riiber hoppet 99 meter i otepää, og vant sitt 69. verdenscupseier i kombinert, og syvende strake verdenscupseier denne sesongen. – i dag visste jeg at jeg måtte ta ut mitt beste i bakken, for å bli stående igjen på topp, forteller riiber til arrangøren. riiber ledet med 0,4 poeng før hoppingen etter 10-kilometer i langrenn tidligere i dag. riiber har fortsatt god kontroll på sammenlagtseieren og leder nå med 409 poeng til stefan rettenegger på 2. plass. jens lurås oftebro og aleksander skoglund sviktet i bakken etter sterke tider i løypa og endte på en 31.- og 37.-plass. jørgen graabak leverte derimot varene og med 94 meter tok han seg opp til en femteplass. hjemmehåpet ilves kristjan klinket også til i bakken med 96 meter og sikret estland en andreplass. de norske plasseringene: 1. jarl magnus riiber 5. jørgen graabak 17. espen dahlhaug bjørnstad 21. espen andersen 28. simen tiller 31. jens lurås oftebro 37. aleksander skoglund

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »