Hovedsiden

Liten annonse


  Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. mars 2023 KL:16.13)
  håndballklubben vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver fædrelandsvennen. – isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til champions league, sier styreleder rune nomeland i våg hk til fædrelandsvennen. (ntb)

  Tottenham-profil må opereres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. mars 2023 KL:14.04)
  tottenhams høyreback emerson royal må belage seg på en lengre periode på sidelinjen etter å ha skadet menisken i det venstre kneet på landslagssamling med brasil. london-klubben skriver på sine hjemmesider at brasilianeren skal opereres innen kort tid, før rehabiliteringen starter. det er usikkert når 24-åringen returnerer til fotballbanen. sent søndag kveld offentliggjorde tottenham at antonio conte er ferdig som klubbens hovedtrener. christian stellini tar over ansvaret ut sesongen. tottenham ligger på 4.-plass i premier league, to poeng foran newcastle på plassen bak. sistnevnte har imidlertid to kamper mindre spilt.
  Chelsea med milliardunderskudd for 21-22-sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. mars 2023 KL:14.09)
  den engelske fotballstorheten chelsea leverer et dundrende underskudd på nesten 1,5 milliarder kroner. regnskapstallene gjelder for regnskapsåret 2021-22 (juni-juni) og ble offentliggjort mandag. klubben mener at hovedgrunnen til det voldsomme underskuddet skyldes sanksjoner som rammet klubben da roman abramovitsj var eier. abramovitsj havnet på storbritannias sanksjonsliste etter at russland angrep ukraina i februar i fjor. for et år siden la russeren chelsea ut for salg. noen få måneder etter havnet klubben i hendene på et konsortium med amerikaneren todd boehly i spissen. etter at han kom inn i bildet har chelsea brukt kjempesummer både på spillere og manager.


  Antonio Conte ferdig som Tottenham-manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. mars 2023 KL:23.25)
  den italienske trenerstjernen antonio conte er ferdig som trener i premier league-klubben tottenham. london-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren. conte ble ansatt som tottenham-manager i november 2021. han erstattet da nuno espírito santo. italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene. etter at tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo southampton lørdag, serverte manager conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben. – jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren. london-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i premier league. 17 poeng skiller opp til arsenal på tabelltoppen. ned til newcastle på plassen bak er det fem poeng. nylig røk klubben ut av champions league etter å ha tapt over to kamper mot milan. (ntb)
  Skjelvet som endret alt

  Kilde: VG Sport | Publisert: (søndag 26. mars 2023 KL:21.05)
  i adana i den sørøstlige delen av tyrkia, drøyt tre mil fra middelhavet er fotballspillerne fredrik gulbrandsen og jonas svensson bosatt. begge spiller for den tyrkiske klubben adana demirspor.
  Bekreftet: Nagelsmann fikk sparken – Thomas Tuchel blir ny Bayern München-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. mars 2023 KL:17.53)
  thomas tuchel (49) er ansatt som ny manager i den tyske fotballstorheten bayern münchen. det ble klart etter at julian nagelsmann fikk sparken fredag. bayern bekrefter både avgangen til nagelsmann og ansettelsen av tuchel på twitter fredag kveld. «bayern har løslatt trener julian nagelsmann. administrerende direktør oliver kahn og sportsdirektør hasan salihamidžić kom til denne avgjørelsen i samråd med president herbert hainer. nagelsmann vil bli etterfulgt av thomas tuchel», skriver klubben i en uttalelse. nagelsmann har vært gjennom en periode med sportslige resultater som ikke er i tråd med den tyske klubbens ambisjoner. nagelsmann ble bayern-trener tilbake i juli 2021 og ledet de rødkledde i 84 kamper. sist helgs 1-2-tap for leverkusen ble det siste han gjorde i rollen. bayern møter manchester city i kvartfinalen i mesterligaen og skal rett etter landslagspausen ta imot borussia dortmund i det som blir en kamp om å være serieleder i bundesliga. i forrige runde i champions league beseiret den tyske fotballstorheten selveste paris saint-germain. thomas tuchel har stått uten jobb siden han fikk sparken i premier league-klubben chelsea i september i fjor. (©ntb)


  Leeds stengte eget stadion etter råd fra politiet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. mars 2023 KL:12.47)
  den engelske fotballklubben leeds har lukket ned hjemmebanen elland road etter råd fra politiet. alle ansatte er sendt hjem. premier league-klubben bekrefter selv grepet fredag. i en melding i klubbens kanaler i sosiale medier heter det at alle klubbens kontorer og virksomheter stenges inntil videre. klubben beklager videre ulempene dette måtte medføre. det opplyses ingenting om årsaken til det uvanlige grepet, annet enn at politiet har vært inne i bildet forut for beslutningen. bbc melder at årsaken skal være relatert til sikkerhet, og at en trussel fremsatt i sosiale medier skal ligge bak. samtlige ansatte i leeds er sendt hjem.

  Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. mars 2023 KL:12.42)
  den vanligvis troverdige overgangsguruen fabrizio romano hevdet torsdag kveld at bayern münchens manager julian nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben. nå melder samme mann at tidligere dortmund-, paris saint-germain- og chelsea-trener thomas tuchel blir erstatteren. tyskeren var altså sist i chelsea, der han vant mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på premier league. romano hevder tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.


  Bayern-toppene ville ikke snakke om mulig trenersparking

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. mars 2023 KL:12.25)
  toppledelsen i bayern münchen forholdt seg tause da de ankom klubbens hovedkvarter fredag. samtidig raser spekulasjonene om trenersparking. verken klubbpresident herbert hainer, administrerende direktør oliver kahn eller styremedlem hasan salihamidzic ville gi uttalelser da de kom på jobb fredag. torsdag meldte flere medier og journalister at julian nagelsmann er ferdig som trener i den tyske fotballstorheten. thomas tuchel ryktes å bli hans erstatter. tyske sky melder at bayern-ledelsen vil informere nagelsmann om beslutningen på et møte fredag ettermiddag. sportsmagasin kicker melder at tuchel kommer til å signere bayern-kontrakt fredag eller lørdag, og avisen bild rapporterer at han leder sin første trening kommende mandag. bayern münchen møter manchester city i kvartfinalen i mesterligaen og skal rett etter landslagspusen ta imot borussia dortmund i det som blir en kamp om å være serieleder i bundesliga.


  Ny nordmann i Jumbo-Visma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. mars 2023 KL:08.45)
  jonas kind høydahl (17) blir den femte nordmannen i sykkelprofflaget jumbo-visma. han er sønn av den tidligere terrengsyklisten rune høydahl. rune høydahl vant i sin tid flere verdenscupseirer og vant også birkebeinerrittet sju ganger. han var i åtte sesonger en del av det nederlandske laget giant. sønnen jonas skal være en del av jumbo vismas utviklingslag, skriver eurosport. den nederlandske proffklubben er en av de aller største i sykkelsporten. – i starten visste jeg ikke om at de hadde tatt kontakt med pappa engang. det var først én måned før jeg skulle ned på en samling med laget at jeg fikk vite at jumbo-visma var interessert. det kom litt som en overraskelse, sier jonas kind høydahl til discovery. også jonas kind høøydahl har hovedsakelig bakgrunn som terrengsyklist, men fra den kommende sesongen blir det landeveien som teller. tobias foss, johannes staune-mittet, per strand hagenes og jørgen nordhagen er også en av satsingen til jumbo-visma.

  Storhamar med ny fordel i NM-semifinalen – vant tett oppgjør

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:21.45)
  storhamar er igjen i føringen i nm-semifinalen mot vålerenga etter torsdagens 2-1-seier på hjemmebane. hamar-laget leder 2–1 sammenlagt i best av sju-serien. patrick thoresen sendte hjemmelaget i ledelsen tidlig i annen periode, mens jacob berglund doblet den ti minutter senere. andreas martinsen tok vif inn i kampen igjen med en redusering mot slutten av samme periode. storhamar holdt unna i tredje periode og sikret seg en ny fordel i semifinalen, som spilles best av sju kamper. dermed har det bare vært hjemmetriumfer hittil. neste kamp spilles i oslo lørdag. storhamar og vålerenga er to av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk hockeyhistorie. vif har vunnet hele 26 nm-titler, mens storhamar har sju. det er likevel 14 år siden vålerenga sist vant nm. storhamar gjorde det sist i 2018, og i fjor ble storhamar slått av stavanger oilers i finalen. regjerende norgesmester oilers leder 3–0 sammenlagt over sparta og kan sikre finalebilletten med borteseier i sarpsborg fredag. (©ntb)

  Ratcliffe bekrefter nytt United-bud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:21.31)
  den britiske milliardæren jim ratcliffe (70) gir ikke opp kampen om å få kjøpe manchester united. han har via selskapet ineos forbedret sitt tilbud, skriver ntb. torsdag kveld kom den ventede nyheten om at ratcliffe via ineos la inn et nytt bud på den engelske storklubben. «sir jim ratcliffe og ineos kan bekrefte at vi har lagt inn et revidert bud», står det i en uttalelse ap har fått tilsendt. 70-åringen regnes for å være storbritannias rikeste mann og er majoritetseier i kjemikaliekonsernet ineos. nylig møtte han toppledelsen i manchester united på old trafford. den amerikanske glazer-familien har eid «de røde djevlene» siden 2005. eierne har vært svært upopulære blant fansen som i fjor høst satte de i gang en prosess som kan ende med et salg av hele eller deler av klubben. flere har meldt sin interesse for klubben. sist ut var den finske gründeren thomas zilliacus. men ratcliffe og sheikh jassim bin hamad al thani fra qatar har vært de to mest toneangivende beilerne i united-jakten. flere medier skrev nylig at et kjøp av hele united vil koste minst 62 milliarder kroner. det vil i så fall knuse verdensrekorden for et klubbsalg i idretten.

  Haaland undersøkt i Barcelona etter landslagsforfall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:19.25)
  erling braut haaland ble sendt rett til manchester citys spesialister i barcelona etter at han måtte trekke seg fra norges landslagssamling med lysketrøbbel. haaland pådro seg skaden i fa-cupkampen mot burnley noen dager før det norske landslaget samlet seg i spania foran de to første em-kvalifiseringskampene. der ble det tidlig klart at jærbuen ikke kunne være med videre og ta del i oppgjørene mot spania og georgia. han forlot laghotellet tirsdag og reiste deretter til barcelona for videre undersøkelser, opplyser far alfie haaland til tv 2. – det var veldig overraskende. jeg visste ingenting. han ringte meg og sa at de hadde tatt noen bilder og funnet noe som ikke var bra, sier pappa haaland. manchester city sender ofte spillere til et samarbeidssykehus i den katalanske hovedstaden for å undersøke skader. – ja, manchester city har et samarbeid med et sykehus i barcelona. han har vært der for ytterligere sjekker og behandling. nå har han vært her (marbella) et par dager sammen med fysio fra klubben. så han får god oppfølging, forteller alfie haaland. haaland kjemper mot klokken for å bli klar til storkampen mot liverpool i ligaen 1. april. jærbuen har scoret 28 mål i premier league denne sesongen. (©ntb)  FA åpner sak mot Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:17.35)
  manchester united risikerer også å bli straffet etter søndagens dramatiske fa-cupkvartfinale mot fulham. klubben anklages for manglende kontroll på spillerne. englands fotballforbund (fa) bekrefter i en uttalelse at det er satt i gang en disiplinærsak mot united. der blir spillerne beskyldt for å omringe dommer chris kavanagh i det 71. minutt. fa mener united som klubb feilet med å ha kontroll på sine egne. situasjonen oppsto etter at willian stoppet en avslutning fra jadon sancho med hånden og på ulovlig vis avverget manchester uniteds 1-1-scoring. hjemmelagets spillere reagerte på at kavanagh ikke umiddelbart dømte straffe. senere gikk han bort til var-skjermen, så episoden i reprise og pekte mot krittmerket. samtidig gikk fulham-leiren berserk og kjapt pådro gjestene seg tre røde kort. målscorer aleksandar mitrovic gikk hardest ut mot dommeren med dytt og verbal skyllebøtte. fulham risikerer harde sanksjoner fra fa, og særlig mitrovic er i kjempetrøbbel. i england blir det spekulert i at serberen kan bli utestengt i lang tid. manchester united snudde 0–1 til 3–1 med to spillere i overtall i søndagens kamp. seieren ga semifinale mot brighton i fa-cupen. (©ntb)

  Finne med i United-budkampen – vil ha fansen på laget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:16.25)
  den finske gründeren thomas zilliacus bekrefter at han har lagt inn et bud på fotballstorheten manchester united. han vil kjøpe halve klubben. lokalavisen manchester evening news er blant mediene som omtaler budet fra zilliacus. forretningsmannen er til daglig styreformann i sosiale medier-gruppen novam group. han kaster seg inn i kampen om eierskapet i united gjennom et investeringsselskap han eier. den andre halvdelen skal klubbens supportere ha muligheten til å ta kontroll over. finnen ønsker også at fansen i så fall skal få en stemme i avgjørelser som skal tas gjennom en app. «enhver idrettsklubb bør til syvende og sist tilhøre sine fans. den nåværende utviklingen, der milliardærsjeiker og oligarker tar over klubber og kontrollerer dem som deres personlige lekeplasser, er ikke en sunn trend», heter det i en uttalelse fra zilliacus. (ntb)


  Erik Hoftun gjør fotballcomeback – blir sportssjef i Norsk Toppfotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:14.00)
  den tidligere rbk-kjempen erik hoftun vender tilbake til fotballmiljøet. han er ansatt som ny sportssjef i norsk toppfotball. det er vg som har fått bekreftet ansettelsen av trønderen. hoftun erstatter øystein neerland, som returnerer til jobb i molde fotballklubb. – en jobb jeg hadde svært lyst på, bygge norsk toppfotball. denne jobben er noe for meg. og heldigvis fikk jeg den, sier erik hoftun til avisen. han tiltrer sin nye stilling 1. august. – jeg er svært glad for at en kapasitet som erik hoftun er tilbake i toppfotballen. han får en nøkkelrolle for å utvikle toppklubbene. resultatene går rett vei. med erik på laget skal vi ta ytterligere steg, sier leder i norsk toppfotball, leif øverland. (ntb)

  Uefa åpner etterforskning mot Barcelona i forbindelse med dommerutbetalinger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:13.26)
  det europeiske fotballforbundet skal se nærmere den spanske fotballgiganten barcelonas utbetalinger til en spansk dommersjef. uefa opplyser om etterforskningen som er igangsatt i en pressemelding torsdag. spansk påtalemyndighet har fra før siktet storklubben for korrupsjon etter at den skal ha betalt en dommer over 70 millioner kroner. det er den tidligere nestlederen i dommerkomiteen i det spanske fotballforbundet, jose maria enriquez negreira, som mottok de aktuelle pengene mellom 2001 og 2018. det var gjennom sitt eget firma negreira fikk utbetalingene. «barcelona oppnådde en konfidensiell muntlig avtale med negreira, slik at han, som visepresident i tekniske voldgiftskomiteen (cta), og i bytte for penger, utførte handlinger som skulle være til fordel for barcelona», het det nylig i uttalelse fra den spanske statsadvokaten. barcelona har begrunnet transaksjonene med at negreira skal ha levert tekniske rapporter til klubben som konsulent. i tillegg skal han ha bidratt med informasjon om talenter fra andre klubber i spania. (ntb)

  Norsk håndballspiller klar for danske Høj: – Simen er et stort scoop

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:13.25)
  håndballproffen simen schønningsen bytter ut bundesliga med dansk 1. divisjon til sommeren. høyrebacken har signert en kontrakt med høj. det bekrefter klubben på sin nettside. – jeg valgte høj på grunn av det spennende prosjektet de har på gang. jeg tror det er et stort potensial i klubben, både nå og i fremtiden, sier schønningsen. schønningsen kommer fra bergischer handball-club 06 og har tidligere spilt for klubber som ribe-esbjerg, elverum og haslum. 27-åringen har også fått noen kamper på det norske landslaget. nå skal han altså spille på det nest høyeste nivået i danmark. – simen er et stort scoop for høj! han er en utrolig dyktig håndballspiller som kan skyte, assistere, duellere og spille forsvar, sier trener jesper fredin. (ntb)

  Bojan legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:12.39)
  på en pressekonferanse med gamleklubben barcelona bekrefter bojan krkic at han legger skoene på hylla. spanjolen gikk gradene i barcelonas berømte la masia-akademi før han slo gjennom på a-laget i 2007. han klarte imidlertid aldri å etablere seg som et førstevalg i barcelonas angrepsrekke og forlot klubben i 2011. siden har han spilt for en hel haug av klubber: ac milan, roma, ajax, stoke city, montreal impact står alle på cven hans. han avsluttet karrieren i japanske vissel kobe. bojan fikk én landskamp for spania, men har en imponerende medaljesamling hjemme: han vant mesterligaen to ganger og den spanske ligaen tre ganger. i tillegg ble det flere cuptitler, samt ligagull i nederland.

  Foster klar for Wrexham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:12.27)
  den tidligere premier league-målvakten ben foster er klar for national league-klubben wrexham. det bekrefter klubben selv på sine nettsider. den 39 år gamle målvakten tar på seg hanskene igjen 18 måneder etter han la opp. avtalen til engelskmannen varer ut den nåværende sesongen. foster har tidligere spilt for klubber som: manchester united, west bromwich og watford. han har også vært i wrexham på lån tidlig i sin karriere.

  Ola Kamara klar for Häcken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:11.03)
  den norske spissen ola kamara er per-mathias høgmos nyeste signering i den svenske fotballklubben häcken. det bekrefter klubben på twitter. «den landslagsmeritterte norske spissen signerer for to år», skriver häcken. kamara kommer fra den amerikanske mls-klubben dc united, hvor han har spilt siden 2019. – jeg håper at jeg kan bidra til de yngre spillerne med rutinen min, og så håper jeg å score mål. det er det jeg lever for, sier kamara. spissen har fortid i klubber som stabæk, strømsgodset, ried, austria wien, columbus crew, la galaxy og shenzhen. kamara spilte under høgmo på det norske landslaget. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »