Hovedsiden

Liten annonse
  Sønnen til Zlatan signerte proffkontrakt med Milan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:12.32)
  maximillian ibrahimovic (17), sønn av fotballegenden zlatan ibrahimovic, har signert sin første proffkontrakt med milan. det bekreftes av klubbens 2.-lag, milan futuro, på instagram. maximillian har tidligere spilt ungdomsfotball for milan, men nå skal han spille for 2.-laget. det holder til på tredje nivå i italia, serie c. pappa zlatan er ansatt i en rådgiverrolle for milan. la gazzetta dello sport har tidligere meldt at 42-åringen kommer til å ha en viktig rolle i milans signeringer denne sommeren. den svenske fotballegenden spilte 193 kamper for milan over to perioder og scoret totalt 93 mål for klubben. sommeren 2023 la zlatan opp som fotballspiller. (ntb)


  Newcastle fast bestemt på å beholde England-aktuelle Howe: – Vi elsker ham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:11.41)
  newcastle vil gjøre alt for å beholde den england-aktuelle treneren eddie howe. engelskmannen er den heteste kandidaten til å ta over etter gareth southgate. tirsdag ble det klart at southgate gir seg som england-trener og dermed må em-finalisten på jakt etter ny trener. howe lanseres som en sannsynlig arvtaker, men newcastle kommer til å kjempe for å beholde manageren. det forteller klubbens administrerende direktør darren eales til bbc. – vi er på en spennende reise og eddie er mannen som skal lede oss på den. vi har forpliktet oss til en langvarig avtale med ham. vi tror han er den rette mannen for newcastle. vi elsker ham, sier newcastle-direktøren. the athletic skriver at howe ikke har noen utkjøpsklausul i kontrakten han undertegnet med klubben sist sommer, men at howe mest sannsynlig ikke vil bli hindret i å ta england-jobben om han blir tilbudt den og ønsker den. englands spiller sin neste kamp 7. september mot irland i nasjonsligaen. the telegraph melder at tidligere liverpool-trener jürgen klopp ikke blir en aktuell kandidat med det første. han skal ta ett år fri fra fotballen. (ntb)

  Premier League-lag anklager Como-spiller for rasisme i treningskamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:08.37)
  wolverhampton hevder klubbens angrepsspiller hwang hee-chan ble utsatt for rasisme av en como-spiller i en treningskamp mellom lagene. wolverhampton melder på sitt nettsted at klubben kommer til å sende en formell klage til uefa angående hendelsen. «rasisme og diskriminering i enhver form er fullstendig uakseptabelt og skal aldri stå uimotsagt», heter det fra wolves. hendelsen oppsto etter at hwang anklaget en como-spiller for rasisme rettet mot ham. det satte sinnene i kok blant wolves-spillerne og førte til at daniel podence ble utvist for å ha slått en como-spiller. etter flere minutter med stopp i spillet og en samtale mellom wolves-trener gary o`neil og hwang, valgte wolves å fortsette kampen. laget vant til slutt 1-0, og etter kampen uttalte o`neil seg om hendelsen. – «channy» hørte en rasistisk bemerkning, som er virkelig skuffende. vi snakket med «channy» om det og sjekket om han ville at jeg skulle ta laget av banen eller å bytte ham ut. han ønsket at laget skulle fortsette, sier o`neil. jørgen strand larsen startet kampen for sin nye klubb, men var ikke på banen da hendelsen oppsto i andre omgang. (ntb)

  Barcelona-stjerne må opereres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:19.33)
  barcelonas stopperkjempe ronald araújo må gjennomgå en operasjon for å orden på hamstringskaden han pådro seg under copa america. det bekreftet klubben i en pressemelding mandag ettermiddag. – undersøkelser viser at førstelagsspilleren ronald araújo har en seneskade i høyre hamstring. i de kommende dagene vil han gjennomgå en kirurgisk prosedyre utført av dr. lasse lempainen under oppsyn av klubbens medisinske stab i åbo, finland, heter det i meldingen. araujo pådro seg skaden i venstre lår i første omgang av 0-0-kampen mot brasil i kvartfinalen. atletico madrids jose maria gimenez erstattet barcelona-stopperen, før de tok seg videre på straffer. uruguay tapte imidlertid semifinalen 0-1 for colombia, før de vant bronsekampen på straffer mot canada. (ntb)

  Vipers er i konkursfare – mangler millionbeløp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:19.26)
  vipers har sendt ut brev til sine aksjonærer der de forklarer at de mangler 3,5 millioner kroner innen utgangen av året. allerede i september vil de ikke klare å betjene sine forpliktelser. det skriver fædrelandsvennen. «vi forstår at denne informasjonen er urovekkende, og vi jobber hardt for å finne løsninger som vil sikre klubbens fremtid. vi ber om deres forståelse og støtte i denne utfordrende perioden», skal det stå i brevet. om de ikke får inn eksterne midler kan det få store konsekvenser. – da kan klubben gå konkurs, sier styreleder peter gitmark til regionavisen. han forteller videre at klubben blant annet planlegger å ta opp lån for å redde klubben. i vår ble vipers reddet gjennom en redningspakke verdt seks millioner kroner, den gangen var det et spleiselag mellom næringslivet og kommunen. det er bare noen dager siden at vipers måtte kvitte seg med stjernespilleren anna vjakhireva for å spare kostnader.

  Manchester United-troppen mot Rosenborg klar – Rashford reiser til Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.01)
  manchester united har valgt ut troppen som reiser til trondheim for å spille showkamp mot rosenborg mandag. marcus rashford er med til norge. kampen spilles mandag klokken 18.00 på lerkendal, men vil gå uten flere united-profiler. det kommer fram i kamptroppen som ble kunngjort på klubbens nettsted søndag. flere av lagets em-profiler uteblir, blant andre kobbie mainoo og luke shaw som er opptatt med em-finalen søndag kveld. spillere som harry maguire, antony, jadon sancho, victor lindelöf og andré onana uteblir også. de skal bli igjen i manchester for å trene seg opp melder klubben. spillerne som derimot kommer til norge og er aktuelle for spill i showkampen, er stjerner som rashford, mason mount og casemiro. dette er troppen: målvakter: elyh harrison, dermot mee og radek vitek. backer: aaron wan-bissaka, jonny evans, harry amass, sonny aljofree, rhys bennett, will fish, louis jackson, sam murray, habeeb ogunneye og maximillian oyedele. midtbanespillere: mason mount, casemiro, toby collyer, jack fletcher, hannibal, samuel mather, james scanlon og ethan williams. spisser: marcus rashford, ethan ennis, joe hugill og ethan wheatley. (ntb)

  Brann har akseptert bud på kapteinen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:16.06)
  sivert heltne nilsen er på vei bort fra brann. klubben har akseptert bud på kapteinen. han reiser onsdag til skottland for å forhandle fram en avtale og gjennomføre medisinsk test hos aberdeen. det bekrefter brann på sine hjemmesider, – vi fikk en henvendelse fra aberdeen som ønsket å kjøpe sivert. vi har etter en totalvurdering valgt å akseptere tilbudet, sier sportslig leder i brann, per-ove ludvigsen til klubbens hjemmeside. heltne nilsen ble i helgen utvist etter bare ti minutter i toppkampen mot bodø/glimt på aspmyra. tidligere elfsborg-trener jimmy thelin er nå sjef i aberdeen. han har tidligere hatt heltne nilsen i den svenske klubben. nilsen gjorde i 2021 retur til brann, der han i alt har spilt nesten 200 kamper. aberdeen havnet på nedre halvdel i den skotske eliteserien forrige sesong. (nrk/ntb)

  Medier: Manchester United kutter 250 stillinger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:15.23)
  storklubben manchester united kutter inntil 250 av sine 1100 ansatte for å spare penger, skriver the athletic og daily mail. klubben skal ha informert de ansatte om beslutningen i en rekke møter onsdag morgen og formiddag. fra før var det kjent at alle ansatte utenfor klubbens fotballsatsing ble tilbudt sluttpakker. nedskjæringen er et ledd i den nye united-eieren jim ratcliffes strategi for å kutte kostnader i klubben. ratcliffe kjøpte 27,7 prosent av aksjene i premier league-klubben på starten av året. united-staben vokste ifølge the athletic fra 983 ansatte i snitt i 2021 til 1112 i 2023. klubben er per nå englands største i antall ansatte. uniteds amerikanske eiere i glazer-familien er ofte blitt kritisert for å prioritere inntekter foran sportslig suksess, men siden ratcliffe kom inn på eiersiden er det tatt betydelige grep for å styrke den sportslige ledelsen. dan ashworth ble nylig hentet fra newcastle som sportsdirektør, og united har også ansatt omer berrada (fra manchester city) som administrerende direktør og jason wilcox (fra southampton) som teknisk direktør. (ntb)

  Tottenham hentet tenåring for over 400 millioner kroner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:15.50)
  archie gray (18) er klar for tottenham på en seksårskontrakt. midtbanetalentet ble kjøpt fri fra leeds-kontrakten for 30 millioner pund. det melder bbc og flere andre medier. summen tilsvarer 406 millioner kroner. leeds opplyser at tottenham innfridde en utkjøpsklausul som slo inn etter klubbens mislykkede jakt på en umiddelbar premier league-retur. gray spilte så mye som 52 kamper for leeds sist sesong. han bidro både på midtbanen og som høyreback. – vi forstår at det skuffer supporterne dypt å miste et egenutviklet talent, men overgangen øker klubbens sjanser til rykke direkte opp neste sesong. den bedrer våre muligheter til å bygge en slagkraftig stall innenfor ligaens økonomiske regelverk, skriver leeds i en melding. brentford så ut til å ha sikret seg engelskmannen, men fikk i helgen et bud avslått på grunn av betalingsstruktur. ifølge bbc hadde gray da allerede gått i gang med medisinske tester på brentfords treningsanlegg. (ntb)

  Rosseli Olsen ferdig i Frölunda etter 13 sesonger – usikker på framtiden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:11.47)
  mats rosseli olsen (33) får ikke forlenget kontrakten med frölunda i shl. nordmannen er fortsatt ute med en potensielt karrieretruende hodeskade. rosseli olsen pådro seg en alvorlig hjernerystelse 26. mars i fjor og har ennå ikke kommet seg tilbake i spill. frölunda velger dermed ikke å forlenge nordmannens kontrakt. det bekrefter klubben på sitt nettsted. tv 2 omtalte saken først blant norske medier. – med tanke på «rosses» status, og at han sitter på en utgående kontrakt, behøver vi som klubb å gå videre. mats har det ikke bra, og en fantastisk reise tar slutt. det er vemodig, sier frölundas sportssjef fredrik sjöström. i løpet av 13 sesonger hjalp rosseli olsen laget fra göteborg til blant annet to sm-gull (2016 og 2019), samt fire chl-titler (2016, 2017, 2019 og 2020). oslo-gutten går en uviss framtid i møte. – framtiden er, som jeg har fortalt om tidligere, ikke så lett å vite noe om, bortsett fra at det ikke blir spill i frölunda. jeg får ta plass på tribunen og heie på laget derfra i stedet. det er det eneste jeg vet sikkert akkurat nå, sier 33-åringen til klubbens nettsted. (©ntb)


  LeBron-kjenning som hovedtrener i Lakers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:08.04)
  j.j. redick (40) er utpekt som ny hovedtrener i basketballklubben los angeles lakers. han får oppgaven med å vende skuten. på laget finner man hans podkastpartner lebron james. redick og james har siden mars laget podkasten «mind the game» sammen, men nå er det klart at redick ikke vil fortsette der. ansettelsen ble bekreftet av lakers mandag kveld. redick blir klubbens 29. hovedtrener i historien og den 25. siden laget flyttet til los angeles. redick omtaler ansettelsen som «surrealistisk». – jeg tar denne oppgaven veldig på alvor. lakers har de beste supporterne i verden og det forventes at vi vinner mesterskapet, sa redick på pressekonferansen og la til: – det blir min og mine kollegers oppgave å ordne det. (ntb)

  Røa-talent klar for Brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:12.13)
  18 år gamle cassandra ella bogere har virkelig vist seg frem i toppserien denne sesongen, og blir belønnet med en overgang til hardtsatsende brann. midtbanespilleren har skrevet under på en avtale med brann ut året, med utgangspunkt i en permanent overgang etter sesongen. hun kommer til bergen etter sommerpausen i juli. – grunnen til at jeg velger å komme til brann er fordi jeg føler at det er en klubb jeg virkelig kommer til å utvikle meg i. det er også utrolig kult å se hvordan brann satser på kvinnesiden, sier bogere til klubbens nettside. 18-åringen har også tolv aldersbestemte landskamper for norge.

  Norsk 19-åring klar for Aston Villa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:17.07)
  den norske 19-åringen ethan amundsen-day har skrevet under for premier league-klubben aston villa. forsvarsspilleren hentes fra fc københavn. birmingham-klubben bekrefter signeringen i sine mediekanaler tirsdag. – vi er veldig fornøyde med signeringen. han er en spiller med flott mentalitet og er teknisk svært begavet, sier klubbens akademisjef mark harrison i en uttalelse. amundsen-day ble født i leeds, og 19-åringen startet proffkarrieren i fredrikstad. forsvarsspilleren er tiltenkt en plass på u21-laget. sist sesong ble aston villa nummer fire i premier league. dermed skal klubben fra birmingham spille champions league-fotball til høsten. (ntb)


  Brady hedres med statue: – Den største i historien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:09.00)
  nfl-legenden tom brady ble onsdag innlemmet i new england patriots` hall of fame. nå får han en fire meter høy statue utenfor klubbens stadion. den skal installeres i løpet av kommende sesong. brady er en av nfl-historiens beste quarterbacker og ledet patriots til seks titler på 20 sesonger. – statuen vil stå alene utenfor vår hall of fame for å symbolisere hans posisjon. ikke kun som den største i klubbens historie, men som den største i nfls historie, sa kraft. dessuten skal bradys draktnummer 12 pensjoneres i klubben. det betyr at ingen noen gang får bruke det. – det er vanskelig for meg å uttrykke min takknemlighet for hvordan tiden min her har formet meg, sa brady. brady la opp i 2022 etter to sesonger i tampa bay buccaneers. han stoppet på sju super bowl-titler og ble beste spiller fem av gangene. (ntb)

  Medier: Erik ten Hag fortsetter som Manchester United-manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:06.15)
  erik ten hag beholder managerjobben i manchester united tross en elendig ligasesong, melder engelske medier. han ledet nylig de rødkledde til fa-cuptittelen. dagen før finalekampen mot byrival manchester city hevdet the guardian at ten hag kom til å få sparken uavhengig av resultatet. det viste seg ikke å være tilfellet. the athletic meldte tirsdag at nederlenderen blir værende på old trafford, og ikke lenge etter meldte bbc, sky sports og andre det samme. ten hag kom til manchester united fra ajax sommeren 2022. debutsesongen endte solid med 3.-plass og ligacuptittel, men siden kom nedturene tett. united avsluttet nylig sesongen som nummer åtte i premier league. det er klubbens svakeste ligaplassering siden 1990, og i mesterligaen endte united sist i sin pulje. ten hag har ledet manchester united i 114 kamper. han har ett år igjen av kontrakten, men i engelske medier spekuleres det nå i at en kontraktsforlengelse vil komme. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »