Hovedsiden

Liten annonse

  Tottenham bekrefter: Postecoglou ny trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (tirsdag 6. juni 2023 KL:11.35)
  tottenham bekrefter tirsdag formiddag at de har ansatt ange postecoglou som klubbens nye trener. han forlater celtic, der han denne sesongen gjorde rent bord og vant tre titler. han har skrevet under på en fireårskontrakt med tottenham. postecoglou blir tidenes første australske trener i premier league. han skal forsøke å gjenreise et tottenham-lag som har hatt en svak 2022/23-sesong. de endte på 8. plass i ligaen og sparket to trenere: først antonio conte, deretter hans assistent cristian stellini, som skulle lede laget ut sesongen. postecoglou tar fatt på tottenham-jobben 1. juli.


  Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (tirsdag 6. juni 2023 KL:07.53)
  sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot real madrid-spiller vinicius junior, melder spanias regjering. i januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne real madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot atlético madrid. sammen med dokken hang et banner med teksten «madrid hater real». i mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. de fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år. tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot vinicius i kampen mot valencia i mai. de må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (ntb)


  Zlatan Ibrahimovic legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:23.30)
  det svenske fotballikonet zlatan ibrahimovic (41) legger skoene på hylla etter en lang og innholdsrik karriere. det bekreftet han etter ac milans siste seriekamp for sesongen. – det er trist, for dette har vært hele livet mitt, fortsetter han. svenskens kontrakt med ac milan går ut etter sesongen. nå beskriver han seg selv som «en fri mann». – det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans. – så mange følelser og minner på denne arenaen. første gangen jeg kom til milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. jeg kommer til å være milan-supporter livet ut, sa zlatan videre. på en pressekonferanse etter kampen fortalte svensken at ikke engang hans nærmeste familie visste om avgjørelsen. han ville at alle skulle finne ut samtidig. — for tre måneder siden fikk jeg panikk da journalister spurte meg om jeg skulle legge opp. men i dag har jeg akseptert det. i dag er jeg klar. 41-åringen har spilt for flere av europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler. (ntb/nrk)

  Zlatan Ibrahimovic (41) ser ut til å legge opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:23.30)
  det svenske fotballikonet zlatan ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre aftonbladet. svenskens kontrakt med ac milan går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot hellas verona søndag, antydet han tydelig at han vil legge skoene på hylla. – det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge aftonbladet. avisa skriver videre at zlatan og klubben skal holde pressekonferanse senere søndag kveld. oppholdet i klubben er svenskens andre. – så mange følelser og minner på denne arenaen. første gangen jeg kom til milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. jeg kommer til å være milan-supporter livet ut, sa zlatan videre. 41-åringen har spilt for flere av europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler. (ntb)

  Benzema ferdig i Real Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:11.58)
  real madrid bekrefter i en pressemelding at karim benzema forlater klubben. franskmannen forlater den spanske giganten etter 14 år. – real madrid ønsker å uttrykke sin takknemlighet og kjærlighet til en av våre største legender, skriver klubben, og opplyser at benzema drar etter gjensidig enighet mellom partene. benzema ble hentet fra lyon i 2009 og har siden vært med på å vinne alt som vinnes kan. det har totalt blitt 25 titler, inkludert fem mesterligatriumfer og fire ligagull. i fjor vant han også gullballen. benzema har spilt 647 kamper for «los blancos» og er nummer to på klubbens toppscorerliste med sine 353 mål. bare cristiano ronaldo har flere. benzema spiller sin siste kamp for real madrid i sesongens siste serierunde søndag. – real madrid er og vil alltid være hans hjem, og vi ønsker ham og hans familie alt godt i det nye kapittelet av livet hans, skriver klubben. hvor benzema fortsetter karrieren er ikke kjent, men den siste tiden har det vært flere rykter om at han drar til saudi-arabia. han skal ha fått et svært lukrativt tilbud fra landets seriemester al-ittihad.

  Maren Mjelde forlenger med Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:11.14)
  maren mjelde har skrevet under på en ny kontrakt med chelsea. det opplyser klubben søndag formiddag. mjelde har skrevet under på en ettårskontrakt som binder henne til klubben frem til neste sommer. – jeg er veldig glad. chelsea er klubben min og har vært det i seks og et halvt år. jeg er glad for å bli værende her. det har vært mitt jhjem og jeg gleder meg veldig til neste sesong, sier mjelde til klubbens nettsted. 33-åringen har vært chelsea-spiller siden 2017 og vært med på å vinne ligaen fem ganger.

  Celtic vant den skotske cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 3. juni 2023 KL:20.29)
  celtic gjorde rent bord i skotsk fotball denne sesongen. lørdag sikret de sesongens tredje trofé. inverness ct ble slått 3-1 i finalen og dermed ble det to cuptitler og lgagull denne sesongen for den skotske storklubben. klubbens suksesstrener, ange postecoglu, har den siste tiden blitt lansert som favoritt til å ta over tottenham.  Håndball: Kolstad med matchball i sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:20.44)
  elverum bød kolstad på knallhard kamp og ledet store deler av kampen, men simen lyse avgjorde for trønderlaget fire sekunder før slutt. med 30-29-seier i tredje sluttspillfinale leder kolstad 2-1 i best av fem kamper og har to sjanser til å sikre klubbens første tittel og bryte elverums rekke på ni strake. lyse tok ansvar da tiden var i ferd med å løpe ut og sendte et kanonskudd fra distanse i krysset bak emil imsgård. det var hans sjette mål i kampen.


  Rekdal vil ikke følge Kjernens krav: – Lever i et fritt land

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:13.23)
  rosenborg-trener kjetil rekdal svarer supportergrupperingen «kjernen» etter de krevde hans avgang mandag kveld. – hva skal jeg si til det? vi lever i et fritt land der folk får si meningen sin. det er ikke opp til meg om det skal gjøres eller ikke, sier rekdal til adresseavisen. mandag kveld gikk supportergruppen kjernen ut og krevde at rekdal og hans assistent geir frigård burde bli fratatt ansvaret som trenere i rosenborg etter 3-1-tapet for brann. – forstår du kritikken? – jeg forstår noe av det, svarer rbk-treneren. – hva da? – at vi har lite poeng og kommet dårlig i gang denne sesongen. rekdal sier også at han ikke på noe tidspunkt har vurdert å trekke seg som rosenborg-trener og at han føler tillit fra spillergruppen. rosenborg har fått en tung start på sesongen med bare to seire på ni serierunder. trønderne har også tre uavgjort og har dermed kun sanket ni poeng. styreleder cecilie gotaas johnsen opplyste også mandag at de to trenerne skal delta på klubbens styremøte onsdag. hun påpekte imidlertid at det ikke lå noe drama rundt trenernes deltakelse på møtet.

  AIK-sjef går av etter skandalederby

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:09.57)
  den sportslige krisen i aik har fått sine første konsekvenser. manuel lindberg er ferdig i jobben som klubbens administrerende direktør. han valgte selv å gi seg etter søndagens 0-1-tap borte mot djurgården. stockholmsderbyet bød på skandalescener og nesten en time lang stopp i spillet. – jeg tar mitt ansvar som en del av situasjonen, og jeg har derfor valgt å tre til side. å bli værende som administrerende direktør gagner ikke klubben akkurat nå, sier lindberg i en pressemelding. aik har kun vunnet én av ti kamper i allsvenskan denne sesongen. laget ligger nest sist på tabellen med seks poeng.

  Real Sociedad-sjefen vil beholde Sørloth

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:07.57)
  real sociedad-trener imanol alguacil vil mer enn gjerne knytte alexander sørloth til klubben på fast basis etter den norske landslagsspissens bunnsolide sesong. sørloth er på utlån i den spanske storklubben fra tyske leipzig denne sesongen. elleve mål og to målgivende pasninger på 31 kamper er fasiten. i tillegg har det blitt to fulltreffere i europaligaen og like mange i den spanske cupen. – jeg har alltid sagt at når alex er den beste versjonen av seg selv, er han en toppspiller, og han har vist det igjen. ikke bare i den forrige kampen, men hele sesongen. når han er god, utgjør han forskjellen. han har hatt en god sesong, men han kunne ikke hatt det dersom han ikke hadde gode spillere rundt seg, sier trener imanol til eldesmarque.com. real sociedad-sjefen får videre spørsmål om hvor viktig det er å beholde klubbens norske målgjører etter at låneperioden utløper. – for meg er det ingen bedre stall enn den vi har i øyeblikket. jeg vil gjerne beholde alle som er der neste år, fordi de gir alt for meg hver dag, og det er uvurderlig, legger han til. (ntb)

  Arsenal sikret ny langtidskontrakt med Saka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:15.54)
  arsenal-vingen bukayo saka (21) har forlenget sin kontrakt med klubben. premier league-klubben bekreftet kontraktsforlengelsen tirsdag ettermiddag, men opplyste ikke om hvor mange år han har skrevet under for. saka har vært blant arsenals beste spillere denne sesongen, og alt tyder på at han har fått en solid lønnsforhøyelse. ifølge rapporter i britiske medier blir han klubbens best betalte spiller. stjernevingen har vært i arsenal-systemet siden han var åtte år, og sommeren 2019 ble han inkludert i klubbens a-stall. han har spilt 178 kamper og scoret 37 mål for london-laget. (ntb)

  Tre Valencia-supportere pågrepet etter hetsen mot Vinicius Junior

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:12.35)
  spansk politi har pågrepet tre ungdommer som mistenkes for å ha kommet med rasistiske kommentarer mot real madrid-spiss vinicius junior i helgen. de tre ungdommene ble pågrepet i valencia tirsdag, der den aktuelle kampen fant sted. tidligere tirsdag ble det også kjent at fire personer har blitt pågrepet etter at en dokke som skulle forestille vinicius, ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg i januar. (ntb)

  Vis litt respekt

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:10.14)
  david beckham-eide inter miami gikk på et sviende tap i mls natt til mandag. tapet virket å prege klubbens trener, phil neville, som tok med seg irritasjonen inn på pressekonferansen etter kampen.

  Fire pågrepet for Vinicius-hets

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:09.59)
  spansk politi har pågrepet fire personer etter at en dokke som skulle forestille vinicius junior ble hengt fra en bro ved real madrids treningsanlegg i januar. stjernevingen vinicius er blitt utsatt for rasisme en rekke ganger denne sesongen, senest i søndagens hete serieoppgjør mot valencia. i januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne real madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. sammen med dokken hang et banner med teksten «madrid hater real». episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot atletico madrid. det har vært stort fokus på rasismeepisodene vinicius har opplevd den siste tiden. mandag kveld lokal tid ble den ikoniske kristusstatuen i rio de janeiro slukket i en time for å vise solidaritet med fotballstjernen. real madrid-spilleren fikk i tillegg støtte fra brasils regjering og en hel fotballverden etter det han ble utsatt for i oppgjøret mot valencia søndag. real madrid opplyste mandag at klubben har levert inn en anmeldelse om hatkriminalitet etter epsioden. (ntb)

  Kjelsås ble årets første lag som gikk videre i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:21.14)
  kjelsås slo follo etter straffer og ble dermed årets første lag som går videre til andre runde i cupen. oppgjøret endte 2-2 etter ekstraomganger, men kjelsås tok seiren etter straffekonkurranse. – skal du oppleve cupen så må du ta med det som er ekstra der, og det er straffekonk. det var en fin opplevelse det, sa kjelsås-trener eivind kampen på klubbens facebook-side. på spørsmål om hvem som er drømmemotstander i andre runde, var svaret klart: – nå er det vålerenga på taket, er det ikke det?, sa han med et smil. follo-kjelsås var første kamp i cupen 2023. resten av den første runden spilles tirsdag, ondag og torsdag.

  Reuters: Påtalemyndigheten ber om at Juventus trekkes elleve poeng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:12.09)
  påtalemyndigheten i italiensk fotball ber om at storklubben juventus fratas elleve poeng som følge av den såkalte plusvalenza-saken, melder reuters. juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021. nyhetsbyrået hevder å ha kilder på hva som kan bli utfallet av den nye behandlingen av anklagene mot juventus og klubbens tidligere lederskikkelser. den endelige avgjørelsen og straffen er ventet å bli offentliggjort av italias fotballforbund senere mandag. skulle påtalemyndigheten få det som den vil, er juventus igjen i trøbbel i racet om champions league-spill neste sesong. en måned er gått siden juventus fikk opphevet et trekk på 15 poeng som klubben ble ilagt i januar. det skjedde etter en høring hos italias olympiske komités (coni) høyeste juridiske organ. vedtaket ble gjort i påvente av en ny behandling hos fotballforbundet. (©ntb)

  Medier: Qatar-sjeik har økt budet på Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:09.00)
  sjeik jassim bin hamad al-thani har levert et nytt og forbedret bud på manchester united, sier en kilde nær budgiveren til nyhetsbyrået afp. flere britiske medier, som bbc og sky sports , melder også om budet som skal være levert tirsdag. både sjeik jassim og den britiske milliardæren jim ratcliffes selskap ineos leverte bud innen budfristen glazer-familien hadde satt i slutten av april. selv om de amerikanske eierne ikke har uttalt seg offentlig om budene, har flere medier meldt at ineos lå best an i kampen om å overta fotballklubben. nå har sjeik jassim prøvd å endre på det ved å øke sitt bud. det meldes ikke summer eller andre detaljer om hvordan budet er forbedret. det er kjent at jassim vil kjøpe klubben 100 prosent, og at klubbens betydelige gjeld skal slettes. det skal også stilles til rådighet vesentlige summer for investering i klubben og i lokalsamfunnet. budet fra ineos skal derimot være for en prosentandel tilstrekkelig til å gi kontroll over klubben, men der glazer-familien tilbys å beholde en eierandel. glazer-familien er svært upopulære eiere, og united-supporterne har tatt til orde for at salget skal skje raskt. (ntb)

  Haugesund utestenger to tilskuere: – Nulltoleranse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:19.57)
  haugesund har bannlyst to personer fra fotballklubbens neste kamper etter to episoder i 1-1-kampen mot vålerenga lørdag. klubben skriver på sine nettsider at de to tilskuerne utestenges for henholdsvis storming av banen og kasting av gjenstand ut på gressmatten. – som klubb skulle vi selvsagt vært dette foruten, men vi har nulltoleranse når folk ikke klarer å oppføre seg. de som gjør slike ting må være klar over at man risikerer å bli politianmeldt og straffet etter straffeloven, sier daglig leder martin fauskanger. den ene tilskueren stormet banen etter haugesunds scoring, mens den andre tilskueren blir utestengt som følge av at hen kastet en gjenstand ut på banen i forbindelse med en straffesituasjon et kvarter før slutt. haugesund skriver videre at klubbens sanksjonsreglement tilsier at begge tilskuerne kan bli utestengt i inntil 20 kamper. det er ikke opplyst akkurat hvor mange kamper tilskuerne får i straff. forrige banestorming i norge inntraff under lillestrøm-start i 2019. da ble vedkommende ilagt et forelegg på 13 000,- kr, opplyser fkh.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »