Hovedsiden

Liten annonse
  VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 4. mars 2024 KL:19.28)
  molde fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte var-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. det ble klart på klubbens årsmøte. var-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den. så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot var. tidligere har odd og 1. divisjonsklubben aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.  Deila hardt presset i Belgia: – Jeg snakker ikke ofte med styret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:10.21)
  ronny deila måtte forsvare jobben sin etter cupnederlaget for union saint-gilloise onsdag. det spekuleres i at neste kamp kan bli avgjørende for om han får sparken. overtidstapet gjør at cupen er ute av bildet. i serien er brugge på 3.-plass, 20 poeng bak ligaleder union saint-gilloise. – vi må snu dette raskt. genk venter på søndag, sa deila etter onsdagens kamp ifølge het nieuwsblad. «krisen er komplett nå som cupen ikke lenger kan vinnes», skriver avisen het laatste nieuws. brugge står med kun én seier på de fem siste kampene i serien. den ene trepoengeren kom mot bunnlaget eupen. «man skal aldri si aldri, men i utgangspunktet leder deila laget mot genk i en kamp som trolig vil avgjøre fremtiden hans som trener», skriver avisen videre. nå handler alt om å nå sluttspillet og ende blant de tre beste for å spille i europa kommende sesong. i mars venter også åttedelsfinale i conferenceligaen mot molde. deila ble onsdag kveld spurt om han har støtte fra klubbens styre. – jeg snakker ikke så ofte med styret, sa nordmannen. deila fortalte også at han har erfaring med lignende situasjoner før i klubber han har trent tidligere. – hvis du leggeer listen latterlig høyt, er alt dritt. vi bør ikke peke på hverandre nå, sa deila onsdag og manet til ro. han la til at blikket rettes mot genk-kampen søndag. deila tok over jobben i brugge i fjor etter en sesong som standard liege-sjef. (ntb)

  Norsk fotball slapp unna radikalt Fifa-forslag: – Fryktet enorme endringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:10.12)
  flere fotballforbund, inkludert det norske, fikk satt foten ned for fifas kunstgressforslag som ville gjort livet surt for mange klubber. – vi er veldig fornøyd med utfallet. når det første forslaget kom, fryktet vi enorme endringer for norsk toppfotball. nå ser vi at vi lander på beina, sier øyvind moltubakk til ntb. moltubakk er anleggssjef i norges fotballforbund (nff) og har jobbet med forslaget fra det internasjonale fotballforbundet (fifa). fifa har ønsket å endre kvalitetskriteriene for kunstgressbaner for breddefotball og toppfotball. enkelt forklart ville kravene blant annet ført til at banene måtte blitt hardere. det ville gjort det krevende for norske toppklubber som både trener og spiller kamp på samme underlag i tillegg til aldersbestemte lag. fifas forslag i høst ble møtt med stor skepsis. siden den gang har det blitt jobbet fra flere hold fram til avgjørelsen ble tatt i februar. (ntb)

  Etzaz Hussain klar for Odd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:09.57)
  etzaz hussain er tilbake i eliteserieklubben odd. han spilte sist for kypriotiske apollon limassol. der var 31-åringen ferdig tidlig i januar. hussain spilte for odd på lån fra molde i 2017. på x opplyser klubben at kantspilleren er tilbake i skien. – jeg er veldig glad for å være her, sier hussain. hussain har spilt for en rekke klubber i sin karriere. i utlandet har han vært i limassol, tyrkiske sivasspor og kroatiske nk rudes. i norge har han vært innom vålerenga og fredrikstad i tillegg til molde. (ntb)  Kolstad tok NM-gull – slo Elverum 27-23 i finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:18.08)
  en strålende første omgang la grunnlaget for kolstad i 27-23-seieren over elverum i nm-finalen i håndball søndag. trønderne ledet 18-11 til pause etter et sterkt siste kvarter av den første omgangen. kolstad satte inn et rykk midtveis i 1. omgang. da gikk trønderne fra 7-7 til 10-7, og etter hvert ble ledelsen økt ytterligere. elverum kom ut i 2. omgang med mer energi og reduserte fort til 15-18. den luken holdt seg lenge før kolstad langt på vei sikret seieren med firemålsledelse med tre og et halvt minutt igjen. den luken ble aldri tettet, og dermed kunne kolstad juble for sitt annet nm-gull på to år. kolstad startet for noen år siden en storsatsing og hentet flere stjernespillere tilbake fra europeiske toppklubber. blant dem som har sluttet seg til klubben er sander sagosen og torbjørn bergerud. i fjor høst ble det imidlertid kjent at klubben slet hardt økonomisk. det førte til at mange spillere måtte ned i lønn. tidligere i februar signerte sagosen ny kontrakt med laget fra hjembyen. kolstad og elverum møttes også i fjorårets nm-finale. der stoppet kolstad rivalens rekke på fire nm-gull på rad. elverum står med fem nm-titler siden 2009/10. (ntb)

  TV 2: Søker om mesterligafinale på Ullevaal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:10.13)
  oslo og ullevaal stadion kan bli stedet der mesterligafinalen for kvinner i 2026 eller 2027 kan finne sted. – utviklingen i internasjonal kvinnefotball går rekordfort, og de beste lagene i mesterligaen spiller på et skyhøyt nivå. mesterligaen for kvinner har på rekordtid blitt stort sportslig, kommersielt og publikumsmessig, sier fotballpresident lise klaveness til tv 2. nylig ble norge droppet i samarbeidet med danmark og sverige til søknaden om felles em for kvinner i 2029, men nå har altså klaveness sett muligheter for å arrangere en mesterligafinale i stedet. – det å få arrangere den største internasjonale klubbfinalen på norsk jord vil selvsagt gi en folkefest på ullevaal stadion, og i oslo by, men det viktigste er å stimulere enda flere norske jenter og klubber til å skape glede, drømmer og fellesskap, sier lise klaveness.

  TV 2: Søker om Mesterliga-finale på Ullevaal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:10.13)
  oslo og ullevaal stadion kan bli stedet der mesterliga-finalen for kvinner i 2026 eller 2027 kan finne sted. – utviklingen i internasjonal kvinnefotball går rekordfort, og de beste lagene i champions league spiller på et skyhøyt nivå. champions league for kvinner har på rekordtid blitt stort sportslig, kommersielt og publikumsmessig, sier fotballpresident lise klaveness til tv 2. nylig ble norge droppet i samarbeidet med danmark og sverige til søknaden om felles em for kvinner i 2029, men nå har altså klaveness sett muligheter for å arrangere en mesterliga-finale i stedet. – det å få arrangere den største internasjonale klubbfinalen på norsk jord vil selvsagt gi en folkefest på ullevaal stadion, og i oslo by, men det viktigste er å stimulere enda flere norske jenter og klubber til å skape glede, drømmer og fellesskap, sier lise klaveness.

  Tyskland-legenden Andreas Brehme er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:09.21)
  den tyske fotballegenden, andreas brehme er død. han ble 63 år gammel. den tyske storavisen bild er blant flere medier som melder om brehmes bortgang. hans partner, susanne schäfer, har opplyst om dødsfallet på vegne av familien. brehme, som fikk 86 landskamper for tyskland, skrev sitt navn med gullskrift inn i de tyske historiebøkene da han avgjorde vm-finalen mot argentina i 1990. brehme var først og fremst en venstreback av det svært offensive slaget, som ofte utgjorde en trussel foran motstanders mål. ifølge bild døde han i hjemmet sitt i münchen etter et hjerteinfarkt. i løpet av karrieren på 1980- og 90-tallet spilte han for klubber som bayern münchen, inter og kaiserslautern. senere prøvde han seg også som trener, uten å gjenskape suksessen fra tiden som spiller. brehme vant en rekke titler i løpet av sin innholdsrike karriere, og vant ligaen både i tyskland og italia, og kom også på tredjeplass i gullballen-kåringen i 1990. i 2019 ble han innlemmet i tysk fotballs «hall of fame», sammen med andre legender som franz beckenbauer, lotthar matthäus og matthias sammer.

  Vil fjerne VAR i norsk fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:08.24)
  i en undersøkelse foretatt av vg vil et flertall av de 16 eliteserieklubbene og fem 1. divisjonsklubber avskaffe videoassistert dømming (var) etter bare ett år. vg har gått igjennom forslagene til klubbenes årsmøter de nærmeste ukene. hos rosenborg er det sendt inn følgende forslag: «rosenborg ballklub skal aktivt arbeide for å fjerne var fra norsk fotball omgående». lignende forslag er også sendt inn hos en rekke andre klubber til sine årsmøter. det er bare kfum oslo, fredrikstad, kongsvinger og kristiansund som foreløpig ikke har sendt inn forslag. – vi forholder oss til at vi har implementert var. vi forholder oss til at 15 av 16 klubber (i eliteserien) var positive til å innføre. det er en del av medieavtalen og en seksårsavtale. vi bruker heller alt fokus på å videreutvikle og forbedre var. vi har vært gjennom et år hvor vi avdekket flere ting kan bli bedre, sier styreleder cato haug i norsk toppfotball til vg. (©ntb)
  Odd-kapteinen i toppen av gjev liste – blant verdens mest lojale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:07.19)
  odd-veteranen steffen hagen (37) er på 4.-plass på en fersk liste over spillerne med lengst fartstid i én fotballklubb. det er det anerkjente forskningssenteret cies i sveits som har utarbeidet listen over de mest lojale klubbspillerne på tvers av 60 ligaer rundt om i verden. den russiske keeperen igor akinfejev topper listen. han har voktet målet for cska moskva i 21 år. ikke langt bak følger hagen, som forlenget odd-kontrakten i oktober og snart går løs på sin 19. sesong i den hvite trøya. rizvan utsjev i akhmat groznij og ali khaseif i al-jazira har begge spilt 19 år for sine klubber, og duoen kommer også foran odd-kapteinen. hagens trofasthet til klubben sin hører til sjeldenhetene i dagens fotball. men det finnes også store fotballnavn høyt oppe på cies` liste. blant dem er thomas müller (16 sesonger i bayern münchen), koke (15 sesonger i atlético madrid) og athletic-duoen iker muniain og oscar de marcos (15 sesonger). lars-christopher vilsvik (35) deler 46.-plassen på lista med sine 14 fulle sesonger for strømsgodset. for øvrig er ulrik saltnes (12 sesonger i bodø/glimt) inne på lista, som omfatter rett i overkant av 100 navn. oversikten gjelder sammenhengende tid i én og samme klubb. det betyr at en spiller med for eksempel to åtteårsperioder i en klubb ikke ville vært en del av listen. (ntb)

  Real Madrid genererte inntekter på 9,54 milliarder kroner i 2023 – mest i Europa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:10.35)
  den spanske fotballstorheten real madrid leder an på listen over klubber med størst inntekt i fotball-europa i 2023, ifølge en rapport uefa publiserte torsdag. i rapporten kommer det fram at «los blancos» tjente 9,54 milliarder kroner i fjor. regjerende mesterligavinner manchester city tjente på sin side 9,48 milliarder, barcelona 9,24 milliarder og paris saint-germain 9,12 milliarder kroner. ifølge rapporten noterte 15 av 20 klubber på listen seg for rekordhøye inntekter i 2023. sjetteplasserte bayern münchens tall økte med litt over én milliard sammenliknet med året før. pengesterke premier league gjør seg også bemerket på listen. manchester united, tottenham, liverpool, chelsea, arsenal, newcastle, west ham og brighton er alle inne på topp 20-listen sammen med city. uefa estimerer den engelske ligaens totale inntekter til å være rundt 73,7 milliarder kroner. det er like mye som spansk la liga (37,4 milliarder) og tysk bundesliga (36,3 milliarder) til sammen. (ntb)

  Azar Karadas er Starts nye hovedtrener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:18.02)
  azar karadas er mannen som skal få start på rett kjøl. 42-åringen tar over som hovedtrener etter sindre tjelmeland. det opplyser klubben i sine mediekanaler. – det er stor ære for meg. jeg er ekstremt stolt og glad og gleder meg til å komme i gang med jobben, sier karadas i en pressemelding. karadas kommer fra jobben som assistenttrener under bob bradley i stabæk. fra før har han også erfaring som hovedtrener for branns 2.-lag. treneren har også en imponerende spillerkarriere bak seg. karadas spilte for klubber som brann, rosenborg, benfica, kasimpasa og sogndal. han var også utlånt fra benfica til portsmouth og kaiserslautern. 42-åringen noterte seg også for ett mål på ti a-lagskamper for norge. etter 2019-sesongen sa det imidlertid stopp for spillerkarrieren til den tidligere angrepsspilleren. karadas la opp med fire eliteserietitler, ett cupgull og ett seriemesterskap i portugal. nå tar han over etter tjelmeland, som ble ferdig som start-trener tidlig i januar. start sliter hardt økonomisk og ble kastet ut av eliteseriekvalifiseringen etter at banen ikke var i god nok stand til kampen mot bryne. i etterkant har kritikken haglet mot klubbledelsen, og flere har forlatt sine poster. (ntb)

  Børven returnerer til Odd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.20)
  torgeir børven blir ikke med vålerenga ned til 1. divisjon og gjør comeback i odd. vif bekreftet torsdag at klubben er enig med odd om en overgang. i meldingen kommer det fram at børven har skrevet under en toårig kontrakt med telemarkingene. det blir øystese-guttens tredje opphold i odd. 32-åringen har vært innom mange klubber både i norge og i utlandet. han dro fra odd til vålerenga i 2012, og godt spill i hovedstaden ga han mulighet til å oppleve utenlandsdrømmen. veien gikk da til nederlandske twente. etter noen sesonger der ble han lånt ut til brann, et opphold som senere ble gjort permanent. deretter gikk turen tilbake til skien og odd, hvor han fant formen igjen. etter noen gode sesonger ble børven hentet til rosenborg. der ble han i svært kort tid før han igjen dro utenlands. denne gangen gikk veien til tyrkia og klubbene ankaragücü og gaziantep. i 2022 returnerte han til vålerenga. fjorårets sesong endte med ett fattig mål og nedrykk. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »