Hovedsiden

Liten annonse
  Hamburg knust av Stuttgart

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:22.59)
  hamburgs mareritt i 2. bundesliga ser ut til å fortsette. fire dager etter at direkte opprykk røk på overtid ble laget slått 3-0 av stuttgart i kvalifiseringen. returkampen på hjemmebane gjenstår kommende mandag, men et lite mirakel må til for at hsv skal vende torsdagens ydmykelse. konstantinos mavropanos ga stuttgart ledelsen før det var spilt et minutt. på et hjørnespark fikk han gå opp helt alene og nikke i mål. stuttgart-spiss sehrou guirassy misbrukte et straffespark vel midtveis i første omgang. daniel fernandes kastet seg riktig vei og reddet, men tidlig i 2. omgang økte josha vagnoman og guirassy ledelsen hver sin gang med tre minutters mellomrom. (ntb)

  Norges Skiforbund støtter Al-Samarai

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:14.22)
  norges skiforbund støtter zaineb al-samarai som ny president i norges idrettsforbund. det bekrefter forbundet i en pressemelding torsdag. – styret i norges skiforbund stiller seg bak valgkomiteens flertallsinnstilling på zaineb al-samarai som ny president i norges idrettsforbund, heter det i pressemeldingen. de skriver videre at skistyret hadde et digitalt møte med al-samarai og berit kjøll, de to kandidatene, og at skiforbundet etter «en helhetsvurdering» landet de på å støtte al-samarai. en nrk-kartlegging publisert 25. mai viste at det ligger an til et brakvalg for al-samarai. presidentkampen avgjøres på idrettstinget i bergen den kommende helgen.

  En sniktitt på innsiden av Volvo EX30

  Kilde: Bil24 | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:19.33)
  ikke bare får elbilmodellen volvo ex30 en senterskjerm med det meste av info, men også noe så spesielt som en lydplanke. og ja, et skandinavisk design. volvo kommer med stadige drypp rundt sin nye potensielle storselger, nemlig den helelektriske suv-modellen ex30 ‒ lillesøsteren til det kommende flaggskipet ex90. elbilen skal vises fram offentlig 7. juni, […] innlegget en sniktitt på innsiden av volvo ex30 dukket først opp på bil24.no.

  Janteloppet blir en del av Ski Classics - skal ha renn på 100 kilometer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:11.07)
  neste sesongs ski classics avsluttes 13. april med janteloppet. det ble klart under en pressekonferanse onsdag formiddag. janteloppet er et skirenn som blir arrangert på hafjell og som langrennsprofilen petter northug står bak. ski classics vil til vinteren bestå av 15 renn, med blant andre vasaloppet, marcialonga og birkebeinerrennet som noen av de mest kjente rennene. – vi ønsker at det skal bli et renn som skal bli husket og som skal passe inn i en skifestivalhelg, der vi også har janteloppet som det har vært, som et renn for alle. men da at finalen blir en 100 kilometer, sier northug. – vi ønsker at det skal være en skikkelig grand finale. en skikkelig fyrverkerifest. 100 kilometeren vil være det tøffeste løpet på hele touren, sier david nilsson, daglig leder for ski classics. den kommende sesongen er den 15. i ski classics historie.  Norsk stortalent klar for svensk langløpslag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:10.12)
  i begynnelsen av mai ble marthe kristoffersen hentet inn som sportssjef for det svenske langløpslaget team eksjöhus. tirsdag bekrefter de at de henter det norske stortalentet milla grosberghaugen andreassen til lagets akademi. 17-åringen imponerte stort i vinter, med tre gull og ett sølv i junior-vm. hun ble også nummer fire, fem og seks i senior-nm på henholdsvis 5 kilometer, sprint og 10 kilometer. – det er en spennende utfordring for meg. planen er ikke klar, men jeg håper jeg ikke bare skal være med å trene med dem i perioder, men også være med på noen konkurranser med team eksjöhus. jeg synes det er moro med litt lengre renn, spesielt i klassisk, sier andreassen i en pressemelding. 17-åringen blir én av fem løpere i lagets akademi. i tillegg er det fire kvinner og fire menn på seniornivå. fem av de er nordmenn i magnis smedås, morten eide pedersen, eirik sverdrup augdal, thomas ødegaarden og vebjørn moen. andreassen er også en del av det norske juniorlandslaget for den kommende sesongen.

  Bekreftet: Mauricio Pochettino blir Chelsea-manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:14.00)
  mauricio pochettino (51) skal lede chelsea kommende sesong. managervalget er klart etter mange uker med spekulasjoner. argentineren får i oppgave å gi london-klubben et løft etter en begredelig sesong. pochettino ble meldt å være i sluttforhandlinger allerede i slutten av april. nå er alle detaljer unnagjort, og forberedelsene foran en hektisk sommer kan starte. chelsea står overfor en stor ryddejobb. mange er ventet å forlate stamford bridge i en større omveltning av spillerstallen. et amerikansk konsortium kjøpte i mai i fjor chelsea etter nesten to tiår med roman abramovitsj som eier. siden har pengene sittet svært løst, og ingen i fotballen har det siste året brukt mer på overganger. (ntb)


  Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:22.57)
  milan vant 1-0 over juventus og er sikret å bli topp fire i serie a denne sesongen. det betyr mesterligaspill kommende sesong. olivier giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. med triumfen er milan seks poeng foran femteplasserte atalanta med én serierunde igjen. dermed er det seriemester napoli, lazio, inter og milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen. juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen. juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021. lazio slo nedrykksklare cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av sergej milinkovic-savic. han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt. kristoffer askildsen spilte fra start da lecce sikret plassen i serie a med 1-0-seier over monza. askildsen er på lån fra nedrykksklare sampdoria. seriemester napoli spilte 2-2 borte mot bologna. leo skiri østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (ntb)  Hauger opp én plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:15.23)
  formel 2-fører dennis hauger ble nummer 16 i sprintløpet i monaco lørdag. 20-åringen leverte en svak kvalifisering fredag og startet fra 17. startposisjon i sprintløpet. banen i monte carlo er svært trang og det er vanskelig å kjøre forbi biler. det gjorde jobben med å avansere tøff for hauger, som til slutt endte på 16.-plass. søndag er det hovedløp i monaco. hauger starter fra 17. startposisjon også da. neste vm-runde er i barcelona allerede kommende helg.

  Volvos lastebiler med nye sikkerhetsassistenter

  Kilde: Bil24 | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.36)
  volvo trucks vil ikke være dårligere enn volvo cars, og introduserer nå assistenter som tar høyde for myke trafikanter. som vi vet skal volvo lede an når det kommer til sikkerhet rundt biler, og den kommende elbilen ex30 blir utstyrt med en rekke funksjoner som skal gjøre det mer sikkert for medtrafikanter som gjør alt […] innlegget volvos lastebiler med nye sikkerhetsassistenter dukket først opp på bil24.no.


  Bekrefter lagkombi-konkurranse i Kitzbühel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:11.48)
  kalenderen for den kommende alpinsesongen er spikret og der bekreftes det at det blir en ny gren på programmet. den nye grenen er lagkombinasjon og står på programmet for menn i kitzbühel i januar. i likhet med vanlig kombinasjon konkurreres det i både en fartsdisiplin og slalåm, men forskjellen er at det er to ulike utøvere som deltar. det vil si at nasjonene kan sette én fartsspesialist og en slalåmspesialist på hver gren. lagkombinasjonen ble testet i junior-vm forrige sesong. parallellslalåm ser ut til å være borte fra programmet for både kvinner og menn. tidligere har det vært én rennhelg med denne grenen i året. i tillegg viser kalenderen, som skiforbundet kunne bekrefte tidlig i mai, at det blir renn for både kvinner og menn i kvitfjell, men ikke samme helg. for både kvinner og menn både starter og avsluttes sesongen i østerrike. sesongstarten går i sölden, mens verdenscupavslutningen går i saalbach.

  Rekkevidde, ytelse og pris for BMW i5

  Kilde: Bil24 | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:10.40)
  kommende bmw i5 sedan lanseres i to versjoner, og rekkevidder, krefter og priser er nå offentliggjort. bmw jager videre i et heseblesende tempo, og tiden er nå kommet til den berømte 5-serien. denne kom allerede i 1972, og har siden vært en av grunnmodellene til det tyske merket. det viser salgstallene. for gjennom sju generasjoner […] innlegget rekkevidde, ytelse og pris for bmw i5 dukket først opp på bil24.no.

  Volvo EX30 med rekordlavt karbonavtrykk

  Kilde: Bil24 | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:19.33)
  den kommende suv-modellen volvo ex30 skal ikke bare være en lokal miljøvennlig elbil, men også fra krybbe til grav. det har vært mye snakk om hvor miljøvennlig elbilene egentlig er, for tar man med produksjonen og etterlivet går det faktisk ganske mye co2 ut i luften. dette er svenskene veldig opptatt av, og polestar kommer […] innlegget volvo ex30 med rekordlavt karbonavtrykk dukket først opp på bil24.no.

  Stavanger Oilers fikk dobbel svensk motstand i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:17.34)
  stavanger oilers skal møte växjö og färjestad på hjemmebane i grunnspillet i neste sesongs mesterliga i ishockey. i tillegg kommer også tsjekkiske ocelari trinec på besøk til stavanger til høsten. det ble klart etter trekningen som ble gjort onsdag ettermiddag. på bortebane skal siddisene spille mot rb salzburg (østerrike), hc bolzano (italia) og dinamo pardubice (tsjekkia). formatet er endret foran den kommende sesongen i mesterligaen. i stedet for at klubbene deles inn i grupper, skal alle 24 lag være i samme «pulje». det ble så trukket hvilke lag hver klubb skal møte på hjemme- og bortebane. de 16 beste etter seks kamper tar seg videre til sluttspillet. finske tappara er regjerende mester. oilers ble nummer tre i sin pulje sist sesong og røk ut. (ntb)


  Pirlo ferdig i tyrkisk klubb etter én sesong

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:15.10)
  den gamle fotballhelten andrea pirlo står uten jobb ett år etter at han tok på seg treneransvaret i den tyrkiske toppserieklubben faith karagümrük. klubben opplyser på twitter at pirlo og hans trenerteam har fått anledning til å forlate klubben nå for å planlegge framtiden, ettersom de uansett ikke er en del av laget kommende sesong. karagümrük ligger på 9.-plass i den tyrkiske superligaen med tre kamper igjen av sesongen. 44 år gamle pirlo har en stor spillerkarriere bak seg. mest kjent er han for tiden i milan (2001-2011). i 2006 vant han vm med italia. pirlo startet sin managerkarriere i juventus og ledet dem i 52 kamper før det var slutt i mai 2021.
  Newcastle til Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:22.56)
  etter 0-0 og ett poeng mot dumpekandidat leicester er det ikke lenger noen tvil: newcastle skal spille mesterligafotball kommende sesong. med én kamp igjen å spille og fire poeng ned til liverpool, er det ikke lenger noen mulighet for at newcastle kan falle ut av topp fire på tabellen. eddie howes menn har hatt en imponerende sesong i premier league, og skal ut i europas største klubbturnering for første gang siden 2002/03-sesongen. liverpool kan passere manchester united, som er tre poeng foran på 4. plass. manchester-klubben er derimot én kamp mer igjen enn jürgen klopps menn. leicester var også på desperat poengjakt. det ene poenget sender dem til 18. plass, to poeng unna trygg plass. de må slå west ham i siste serierunde for å ha et håp om fornyet premier league-kontrakt. samtidig må everton tape for bournemouth.

  Ski Classics forlenger utestengelsen av Russland og Belarus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:08.56)
  russiske og belarusiske langrennsløpere blir fortsatt holdt utenfor deltakelse i renn i regi av ski classics den kommende sesongen. – styret i ski classics har besluttet ikke å fjerne forbudet som ble innført i februar 2022 for belarusiske og russiske profflag og idrettsutøvere, sier sjef david nilsson i ski classics i en pressemelding tirsdag. langløpsserien i langrenn er blant mange idretter og turneringer russere og belarusere har blitt utestengt fra siden angrepskrigen mot ukraina startet i fjor. det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) skal ta stilling til spørsmålet senere i mai. den internasjonale olympiske komité (ioc) kom i mars med anbefalinger om å slippe til russere og belarusere som nøytrale igjen. forutsetningen er blant annet at de ikke har støttet krigshandlingene i ukraina eller koblinger til det russiske militæret. erik røste er styremedlem i fis. han er ikke i tvil om hva som bør komme ut av møtet i mai. – mitt standpunkt har ikke endret seg. med det brutale som utspiller seg i ukraina, mener jeg at idretten må opprettholde utestengelsen. krigen bare fortsetter med uforminsket styrke, sa røste i april. (ntb)
  Haugesund utestenger to tilskuere: – Nulltoleranse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:19.57)
  haugesund har bannlyst to personer fra fotballklubbens neste kamper etter to episoder i 1-1-kampen mot vålerenga lørdag. klubben skriver på sine nettsider at de to tilskuerne utestenges for henholdsvis storming av banen og kasting av gjenstand ut på gressmatten. – som klubb skulle vi selvsagt vært dette foruten, men vi har nulltoleranse når folk ikke klarer å oppføre seg. de som gjør slike ting må være klar over at man risikerer å bli politianmeldt og straffet etter straffeloven, sier daglig leder martin fauskanger. den ene tilskueren stormet banen etter haugesunds scoring, mens den andre tilskueren blir utestengt som følge av at hen kastet en gjenstand ut på banen i forbindelse med en straffesituasjon et kvarter før slutt. haugesund skriver videre at klubbens sanksjonsreglement tilsier at begge tilskuerne kan bli utestengt i inntil 20 kamper. det er ikke opplyst akkurat hvor mange kamper tilskuerne får i straff. forrige banestorming i norge inntraff under lillestrøm-start i 2019. da ble vedkommende ilagt et forelegg på 13 000,- kr, opplyser fkh.

  Jeg savnet dem

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:07.58)
  den svenske langrennsløperen ebba andersson gleder seg over at flere av langrennsprofilene returnerer til det svenske landslaget foran den kommende sesongen. forrige uke ble det kjent at langrennsstjernene frida karlsson, maja dahlqvist og linn svahn vender tilbake til det svenske landslaget. trioen sto utenfor landslaget forrige sesong. andersson er godt fornøyd med å få lagvenninne tilbake. – det er veldig kult og etterlengtet å få dem tilbake, sier andersson til det svenske nyhetsbyrået tt. – jeg savnet dem forrige sesong, legger hun til. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »