Hovedsiden

Liten annonse

  Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper imponerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.46)
  det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i östersund søndag. likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. blant dem quentin fillon maillet, sturla holm lægreid og johannes thingnes bø. – ganske røft for de norske i starten her nå, sa nrks kommentator torgeir bjørn. ett minutt ble lagt til tiden per bom. – johannes thingnes bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa nrks kommentator jann post. på andre og tredje skyting fylte thingnes bø alle blinkene. han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. thingnes bø klarte ikke å ta innpå tyske justus strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven. rekruttløper endre strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. da kom bommen. strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet thingnes bø, men det ble for langt opp. han endte til slutt opp som nummer seks. – jeg er ganske fornøyd med hva jeg får ut av dagen. jeg har ikke glemt det sisteskuddet ennå, men jeg har det ganske tungt i løypa i dag, sier strømsheim til nrk. sterlow ledet lenge, men landsmannen roman rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. thingnes bø endte på tredjeplass.

  Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper gjorde karrierebeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.46)
  det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i östersund søndag. likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. blant dem quentin fillon maillet, sturla holm lægreid og johannes thingnes bø. – ganske røft for de norske i starten her nå, sa nrks kommentator torgeir bjørn. ett minutt ble lagt til tiden per bom. – johannes thingnes bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa nrks kommentator jann post. på andre og tredje skyting fylte thingnes bø alle blinkene. han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. thingnes bø klarte ikke å ta innpå tyske justus strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven. rekruttløper endre strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. da kom bommen. strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet thingnes bø, men det ble for langt opp. han endte til slutt opp som nummer seks i karrierens beste løp. sterlow ledet lenge, men landsmannen roman rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. thingnes bø endte på tredjeplass.


  Ingen tvil i semien: Valnes og Klæbo rett til finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:13.56)
  duket for duell da johannes høstflot klæbo og erik valnes lekte seg til finalen. – valnes virker sterkest akkurat slik vi ser det nå, sier nrks ekspertkommentator fredrik aukland. matz william jenssen og ansgar evensen kom begge to videre på tid. fire nordmenn i finalen hvor franske richard jouve og italienske fredrico pellegrino venter.

  Syv norske videre til semifinale - Golberg slått ut i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:13.30)
  de to storfavorittene johannes høstflot klæbo og erik valnes møtte hverandre i heat én i kvartfinalen. begge beholdt roen. selv om de ble utfordret av franske jules chappaz, gikk klæbo etterfulgt av valnes først i mål. – de har selvtilliten i godt behold, både klæbo og ikke minst valnes, sa nrks ekspertkommentator fredrik aukland. utfordrer marcus grate, som var best i prologen, ble slått ut etter fall i kvartfinalen. i samme heat gravde even northug dypt og tok seg videre. – jeg vet ikke helt hva som skjedde. jeg har sjelden ramlet i sprint, så det var kanskje min tur nå, sa svensken etter fallet. ansgar evensen klarte seg, mens pål golberg måtte se seg slått. golberg manglet noen tusendeler for å komme videre som «lucky loser.» det gjorde derimot harald østberg amundsen som kom seg videre på tid. matz william jenssen og håvard solås taugbøl hadde full kontroll og kom videre fra siste heat.

  Dennis Hauger nummer seks i årets siste Formel-2 kvalifisering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:12.39)
  årets siste kvalifisering i formel-2 endte med en sjetteplass for dennis hauger i saudi-arabia. – det gir et godt utgangspunkt, sier viaplay-kommentator atle guldbrandsen. dermed skal hauger starte som nummer fem i lørdagens sprintløpet. etter en trening hvor nordmannen ble nummer tolv, sa gulbrandsen at en sjetteplass i kvalifiseringen var en opptur. australske jack doohan var raskest i kvalifiseringen og startet fra pole postion i søndagens hovedløp.

  Riiber nummer to i hoppbakken – tre nordmenn med i seierskampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:12.00)
  i verdenscupåpningen for kombinertutøverne i finske ruka var det først og fremst knyttet spenning til om jarl magnus riiber skulle stille til start etter at han fikk skulderen ut av ledd under gårsdagens prøvehopp. riiber stilte til start, men det var østerrikske johannes lamparter som tok seieren, og skal gå ut først i langrennet seinere i dag. likevel var det et vellykket opp for nordmennene. jarl magnus riiber, jørgen graabak og jens lurås oftebro er alle topp fem før langrennet. – nordmennene skal være med å kjempe om dagens seier, sa viaplay-kommentator magnus moan. finske eero hirvonen er også med å kjempe om seieren på hjemmebane. finnen var dagens overraskelse. etter å ha hoppet 114 meter i prøveomgangen, leverte han et hopp på 140,5 meter da det gjaldt som mest.

  Svenske vant prolog - alle de norske videre til kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:10.55)
  vinner av prologen ble svenske marcus grate. erik valnes er beste nordmann og kommer på andreplass under prologen med johannes høstflot klæbø på en fjerdeplass. – der folk flest ville brukt fiskebein, løper valnes opp bakken, sier nrks ekspertkommentator fredrik aukland. videre har vi matz william jennsen på syvende, harald østberg amundsen på en tiende og pål golberg på en ellevte plass, hvor alle kommer seg trygt videre. ansgar evensen endte på en 16. og even northug på en 17. plass, mens håvard solås taugbøl kom på en 22. plass.  Novak Djokovic vant ATP-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:20.01)
  verdensener novak djokovic glitret på samtlige parametere da han slo italienske jannik sinner i strake sett og sikret sin sjuende triumf i atp-sluttspillet. dermed er 36-åringen alene om å ha flest titler i den prestisjetunge sesongfinalen. roger federer har seks triumfer. søndagens seier mot sinner kom med sifrene 6-3, 6-3. på stillingen 2-1 til djokovic i åpningssettet brøt serberen sinner til 3-1. derfra og ut gjorde verdenseneren ingen feil i sine servegame, og den regjerende torino-mesteren kontrollerte inn til 1-0 i sett med sifrene 6-3. – han ser utilnærmelig ut her i første sett. han har rett og slett vært helt overlegen i egne servegame, sa discovery-kommentator ola bentzen underveis i åpningssettet. serberen servet blankt til både 5-2 og 6-3 i det første settet. 36-åringen fortsatte storspillet ved å bryte sinner på første forsøk i andre sett, og han maktet å holde sin italienske konkurrent på behørig avstand hele veien mot 6-3 og seier i strake sett. (ntb)

  Håvard Holmefjord Lorentzen nummer to på 1000-meteren under i verdenscupstevnet i Beijing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:11.36)
  håvard holmefjord lorentzen leverte en knallsterk 1000 meter og ble toer i verdenscupstevnet i kinesiske beijing søndag. bergenseren har fem verdenscupseirer totalt. den siste tok han i 2018. samme år tok han ol-gull på 500 meter og sølv på 1000 meter. søndag ble det svært jevnt i kampen om seieren, og lorentzen ledet helt fram til siste par. da klinket nederlandske kjeld nuis til og slo lorentzen med 88/100 sekund. hjemmehåpet ning zhongyan var 4/100 sekund bak lorentzen. – for en gledens dag. vi vet at håvard kan og han har vist det før. det var likevel ikke helt forventet, sa vg-kommentator ida njåtun. (©ntb)
  Forhåndsfavoritt Valnes tok hårfin sprintseier - Evensen «leverte en god søknad» til Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:14.48)
  i langrennsåpningen på beitostølen skulle siver wiig, ansgar evensen, matz william jenssen, even northug, erik valnes og franske richard jouve kjempe om sesongens første seier i herrenes sprintfinale. valnes gikk inn i dirigentrollen fra start. northug så ut til å ha friske bein. det hadde også evensen. men i motbakken kom valnes først opp. på oppløpet kom evensen derimot sterkt tilbake. det ble nesten photo-finish, men valnes var sterkest. northug sikret tredjeplassen. – det var deilig. det var veldig tett!, sier valnes til nrk, som trodde han hadde god kontroll: – men jeg ble veldig stiv på slutten. andreplassen imponerte stort, og har etter all sannsynlighet sikret seg en plass i finland neste helg. – jeg håper norge sender meg til ruka nå, sier andreplassen evensen til nrk. det tror nrks kommentatorer at han kommer til å bli. – han har noen ekstremkvaliteter der, evensen, sa kommentator torgeir bjørn. landslagstrener arild monsen sier til nrk at «han leverte en god søknad i dag».

  Forhåndsfavoritt Valnes tok hårfin sprintseier i sesongåpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:14.48)
  i langrennsåpningen på beitostølen skulle siver wiig, ansgar evensen, matz william jenssen, even northug, erik valnes og franske richard jouve kjempe om sesongens første seier i herrenes sprintfinale. valnes gikk inn i dirigentrollen fra start. even northug så ut til å ha friske bein, det hadde også evenssen. men i motbakken kom valnes først opp. men på oppløpet kom evensen sterkt tilbake. det ble nesten photofinish, men valnes er sterkest. – det var deilig. det var veldig tett!, sier valnes til nrk, som trodde han hadde god kontroll: – mne jeg ble veldig stiv på slutten. – han har noen ekstremkvaliteter der, evensen, sier kommentator torgeir bjørn.

  Ukjent 23-åring knuste Skistad: – Kan den tiden stemme?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:11.54)
  kristine stavås skistad vant alle de fire verdenscuprennene i sprint etter vm, men i den nasjonale åpningen på beitostølen måtte hun se seg slått i sprintkvalifiseringen. med startnummer én gikk skistad naturligvis også først over målstreken, men bak kom flere i høyt tempo. aller raskest var ingrid andréa gulbrandsen, som var i en egen klasse. i mål var hun 5,4 sekunder foran anne svendsen, 6,1 sekunder foran maria hartz melling og hele syv sekunder foran skistad. – dette er jo et lite sjokk. dette var sensasjonelt bra, sa nrk-kommentator jann post. – kan denne tiden stemme da, spurte ekspertkommentator torgeir bjørn. og tiden den stemte, og gulbrandsen tok med det en klar seier i kvalifiseringen. – jeg må si at ingrid andréa gulbrandsen imponerte meg med den tiden hun har, sa nrks langrennsekspert therese johaug. – det er jo en total utklassing, sa bjørn videre. på spørsmål fra nrk om hun selv ble sjokkert, svarer gulbrandsen. – det kjentes jo bra ut, men ikke at det var så bra, nei. 23 år gamle gulbrandsen ble forrige uke nummer tre i sprinten i finske muonio, og hun har fått sjansen i verdenscupen i drammen de to siste årene, med en 20. plass fra forrige sesong.

  Uholdbart!

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:15.39)
  norsk hoppsport går med dundrende underskudd mens rekrutteringen svikter, skrev dagbladets kommentator, esten o. sæther. i dette innlegget tar lederen av foreningen skigrasrota, audun høisæther, til motmæle.  Sander Eitrem på pallen på 5000 meter – Roest vant i Japan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:09.41)
  sander eitrem skøytet inn til 3.-plass i søndagens verdenscupløp på 5000 meter i japanske obihiro. nordmannen var i mål på tiden 6.13,80 og ble bare slått av nederlandske patrick roest og italienske davide ghiotto. roest tok seieren ved å knuse sin egen banerekord, som han senket til 6.10,99. hans forrige rekord ble satt i 2018 og lød på 6.13,01. ghiotto var i mål på 6.12,90. – veldig gledelig og heller ikke helt overraskende. han har stabilisert seg i verdenstoppen, konstaterte vg-kommentator ida njåtun, ifølge ntb.

  Wiklund knuste banerekord - tok sesongens første verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:08.04)
  ragne wiklund var den store eneren på 3000 meter forrige sesong, med fire av fem mulige verdenscupseirer og vm-gull på distansen. i verdenscupåpningen i japanske obihiro var hun igjen den klart sterkeste på 3000 meter. 23-åringen leverte et jevnt og fint løp i par med den mangedobbelte verdensmesteren martine sáblíková, hvor hun hadde ledelsen fra første meter. wiklund krysset målstreken inn til tiden 4.01,88. det var godt under den tidligere banerekorden til miho takagai fra 2020 på 4.03,97. – det er jo et voldsomt sterkt løp. det er faktisk en ny banerekord. det er helt enormt det ragne har levert her, sa vgtvs kommentator ida njåtun. wiklund gikk i det fjerde av åtte par på distansen. dermed måtte hun vente en stund for å se hva løpet holdt til. i paret etter gikk den japanske juniorverdensmesteren momoka horikawa også under den tidligere banerekorden med tiden 4.03,42, en tid som holdt til andreplass. nederlenderne antoinette rijpma-de jong og joy beune prøvde seg begge med en pangåpning, men fikk svi for det og ble nummer tre og fire med tidene 4.03,71 og 4.03,89.seieren er wiklunds første verdenscupseier for sesongen og hennes sjette totalt i karrieren. hun ble nummer ni på lørdagens 1500 meter. ps! wiklunds antatt argeste rival, irene schouten, har valgt å stå over verdenscupåpningen i obihiro.


  Avgjorde med kunstscoring: – Skal nesten ikke være mulig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. november 2023 KL:19.59)
  hamkam tok tre ekstremt viktige poeng i bunnstriden i eliteserien da de slo viking 3-0 på briskeby lørdag kveld. det som kommer til å huskes oliver kjærgaards 2–0-scoring. – her får vi et av tidenes kunstverk på briskeby, sa tv 2s ekspertkommentator jesper mathisen da kjærgaard kastet seg bakover og sakset ballen i lengste hjørne etter innlegg fra aleksander melgalvis. – den der måten å score på, det skal nesten ikke være mulig, fastslo mathisen. – jeg er veldig glad for den. jeg forsøkte på noe lignende i forrige hjemmekamp, og da gikk den ti meter over mål. det er fantastisk når så mye står på spill, sa kjærgaard til tv 2 like etter kampslutt. moses mawa scoret hamkams første mål, mens jonas enkerud fastsatte sluttresultatet seks minutter på overtid. seieren betyr at laget fra hamar nå har 30 poeng – og fire lag bak seg på tabellen. dermed nærmer de seg ny kontrakt i eliteserien. for viking fortsetter nedturen. etter at de var med i gullkampen gjennom store deler av sesongen, var dette laget fjerde strake kamp uten seier.

  Vålerenga reddet av keepertabbe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. november 2023 KL:19.53)
  landslagskeeper aurora mikalsen skulle plukke ned et hjørnespark, men branns burvokter glapp ballen ned i beina på vålerengas landslagsspiss mimmi löfwenius veum. hun lot seg ikke be to ganger, og satte inn 1–1. det var for øvrig branns første baklengsmål siden 1. juli. 1–1 ble sluttresultatet i oslo og dermed leder vålerenga eliteserien to poeng foran rosenborg, som de også gjorde før lørdagens kamper. oslo-laget fikk imidlertid en mulighet til å stikke fra da rosenborg «bare» klarte 1–1 hjemme mot nedrykkstruede avaldsnes tidligere på ettermiddagen. det var et selvmål av michaela kovacs.som gjorde at brann tok ledelsen etter 39 minutter. i andre omgang ble vålerenga kanskje snytt for et straffespark. – den ser veldig klar ut for meg, sa nrks ekspertkommentator bengt eriksen.

  Håndballherrene tapte uten Sagosen og flere andre stjerner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. november 2023 KL:18.22)
  det norske herrelandslaget i håndball skuffet og tapte 33-37 mot nederland i firenasjonersturneringen på sotra lørdag. det har ikke skjedd siden 1990. landslagstrener jonas wille lot flere store profiler hvile. kolstad-kvartetten sander sagosen, magnus abelvik rød, gøran johannessen og magnus gullerud manglet alle i den norske troppen. det samme gjorde strekspiller henrik jakobsen. det norske laget hadde likevel kontroll på begivenhetene fra start i kampen, og etter en jevnspilt åpning var alexander blonz sentral i en sterk periode for norge. nederlenderne fikk mer sving på sakene inn mot sidebyttet, men jonas willes mannskap hadde likevel en komfortabel 23-19-ledelse til pause. defensivt var det likevel ikke alt som fløt for norge. – det er helt krise i forsvaret, og det renner inn mål over alt. vi taper de fleste duellene, og vi skal ikke slippe inn 19 mål på en omgang mot nederland, sa en kritisk tv 2-ekspert ida alstad i pausen. etter pause fortsatte lagene å følge hverandre tett, og med et kvarter igjen på klokka ledet norge 28-25. med sju minutter igjen var nederland kun ett mål bak, og det norske laget tapte til slutt med fire mål etter en skuffende avslutning. – det har stoppet helt opp for norge, sa tv 2-kommentator harald bredeli mot slutten av kampen. nederland har ikke slått norge på herresiden i håndball siden 1990. etter to vm-sølv i 2017 og 2019, i tillegg til em-bronsen i 2020, har de norske håndballgutta gått fire strake mesterskap uten å nå semifinale. firenasjonersturneringen på sotra er et ledd i oppkjøringen mot em i tyskland i januar. torsdag tapte norge 24-27 mot regjerende verdensmester danmark. søndag venter spania. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »