Hovedsiden

Liten annonse
  Hovland med kjemperunde – fikk eagle fra 70 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:08.38)
  viktor hovland gikk annen runde av pga-mesterskapet i golf på fire slag under par. nordmannen slo innspillet rett i koppen til eagle på hull fire. hovland var tre slag under par etter første runde og fikk starten på annen runde forskjøvet med noen timer grunnet en ulykke like ved anlegget i morgentimene. da han kom i gang leverte han tre par før det smalt på par fire-hullet nummer fire. fra om lag 70 meter fikk han eagle. ballen spratt en gang på greenen før den forsvant. – for et sirkus av et golfslag, utbrøt viaplay-kommentator joakim mikkelsen. nordmannen gjorde i etterkant fem birdier og to bogeyer. han er åtte slag under par totalt etter annen runde og har fire slag opp til turneringsleder xander schauffele. 26-åringen har hatt en tøff start på sesongen etter at han i fjor vant pga-sluttspillet. han har blant annet stått over flere turneringer. foran helgens turnering i louisville, kentucky ble det kjent at hovland har gjenopptatt samarbeidet med treneren joe mayo. hovland ble nummer to i fjorårets utgave av pga-mesterskapet. vinneren av årets andre majorturnering får med seg i overkant av 33 millioner kroner. (©ntb)

  Straffene haglet i Formel 2-kvalifisering – Hauger nummer sju

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:16.56)
  dennis hauger lå først som nummer 13 i formel 2-kvalifiseringen i imola, men hoppet mange plasser etter at arrangøren straffet mange førere. mange førere ble straffet for å ha vært utenfor sperrelinjen under sine beste runder. det tjente hauger på. – det er ganske utrolig. da har hauger plutselig et godt utgangspunkt, sa viaplay-kommentator atle gulbrandsen. han hadde minutter tidligere konkludert med at det kom til å bli en tøff helg for hauger. hauger står med én pallplass denne sesongen. sprintløpet i italia starter 14.15 lørdag, mens hovedløpet avvikles søndag formiddag.

  Hauger langt bak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:16.56)
  dennis hauger endte som nummer elleve i kvalifiseringen til formel 2-helgen i italienske imola. nordmannen fikk det aldri helt til å svinge og greide dermed akkurat ikke ta seg inn blant topp ti, som er viktig i formel 2. rekkefølgen én til ti snus nemlig i sprintløpet. – det blir en vanskelig helg for ham, konkluderte viaplay-kommentator atle gulbrandsen. hauger kjørte først i mål til 13.-plass, men etter at noen førere fikk straff for regelbrudd, hoppet nordmannen opp noen plasser til 11.-plass.
  Slaktet egne spillere etter finsk enveiskjøring: – Driter i resultatet nå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:18.05)
  den norske landslagstreneren tobias johansson fikk nok etter en svak norsk åpning mot finland i vm i ishockey. etter 0–2 langet han ut mot egne spillere allerede etter første periode. – jeg driter i resultatet akkurat nå. jeg er forferdelig skuffet over måten vi presterer i 20 minutter. det går ned til hvert eneste individ i garderoben, tordnet den norske landslagstreneren tobias johansson til viaplay etter førte periode mot finland. – vi hadde en tydelig kampplan. vi visste hva som skulle komme og vi var tydelige vi skulle gjøre for å møte det. vi har for mange spillere som har sittet og sovet på møtet i formiddag, fortsatte johansson. på viaplay-reporterens spørsmål om han fikk svar fra spillerne, så var treneren klar. – de fikk ikke muligheten til å svare på det jeg sa. de neste 20 minuttene får vise om de hørte hva jeg sa eller ikke. derom landslagstreneren klarte å vekke de norske spillerne i pausepraten, var det likevel finland som også fikk en drømmestart på 2. perioden. perioden var så vidt i gang da finland økte til 3–0. i kommentatorboksen til viaplay ble det påpekt at det samme nå hadde skjedd for tredje gang i kampen. men det skulle likevel bli verre. for da målvakt jonas arntzen skulle rydde unna bak eget mål midtveis i den andre perioden, gikk det fullstendig galt. pucken endte hos oliver kapanen som utnyttet tabben og satte inn 4–0. – det går på slurvekontoen, utbrøt viaplay-ekspert ole eskild dahlstrøm. dermed er det en blytung oppgave for norge å få noe poengmessig ut av kampen, som ikke er ferdigspilt ennå. max krogdahl ga norge et visst håp med 1–4 redusering på tampen av den andre perioden. den siste perioden spilles nå. norge har allerede tapt sine to første kamper i vm og ser ut til å gå mot sitt tredje strake tap i mesterskapet.

  Slaktet egne spillere etter finsk enveiskjøring: - Driter i resultatet nå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:18.05)
  den norske landslagstreneren tobias johansson fikk nok etter en svak norsk førsteperiode mot finland. etter 0-2 langet han ut mot spillerne i pausen. – jeg driter i resultatet akkurat nå. jeg er forferdelig skuffet over måten vi presterer i 20 minutter. det går ned til hvert eneste individ i garderoben, tordnet den norske landslagstreneren tobias johansson til viaplay etter førte periode mot finland. – vi hadde en tydelig kampplan. vi visste hva som skulle komme og vi var tydelige vi skulle gjøre for å møte det. vi har for mange spillere som har sittet og sovet på møtet i formiddag, fortsatte johansson. på viaplay-reporterens spørsmål om han fikk svar fra spillerne var treneren klar. – de fikk ikke muligheten til å svare på det jeg sa. de neste 20 minuttene får vise om de hørte hva jeg sa eller ikke. derom han klarte å vekke de norske spillerne i pausepraten, var det likevel finland som også fikk en drømmestart på 2. perioden. perioden var bare et minutt gammel da finland økte til 3-0. i kommentatorboksen til viaplay ble det påpekt at det samme hadde skjedd for tredje gang i kampen. men det skulle likevel bli verre. for da målvakt jonas arntzen skulle rydde unna bak eget mål midtveis i den andre perioden, gikk det fullstendig galt. pucken endte hos oliver kapanen som utnyttet tabben og satte inn 4–0. -det går på slurvekontoen, utbrøt viaplay-ekspert ole eskild dahlstrøm. dermed var det en blytung oppgave for norge å få noe poengmessig ut av kampen. men max krogdahl ga til slutt norge uttelling med sin 1-4 redusering på tampen av den andre perioden. det gjenstår en periode av kampen. norge har allerede tapt sine to første kamper i vm.  Norge rystet Tsjekkia i hockey-VM - vertnasjonen snudde til seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:22.43)
  det ble tap for norge mot vernasjonen tsjekkia i sin andre vm-kamp i praha. men de tok imidlertid ledelsen mot vertsnasjone, da de i undertall i av første periode rystet hjemmelaget. for noah steen satte 2-1 i norges favør. ikke nok med det, like etterpå putta eirik salsten på til 3-1 for norge. – hva er det som skjer her da? er det riktig det vi ser på, eskil?, utbrøt jørgen klem, viaplay kommentator. – det er lekestue. norge leder 3-1 mot tsjekkia, fortsatte han. men så reduserte vertsnasjonen like etter og i andre periode stod lagene etterhvert likt. i tredje periode var tsjekka tilbake i føringen for andre gang i kampen. norge var også nok en gang i undertall da mats zuccarello fikk en utvisning. vertnasjonen vant til slutt 6-3. norge møter finland i sin tredje vm-kamp på mandag.

  Hovland trøblet igjen i PGA-comebacket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:22.23)
  norges golfstjerne viktor hovland fikk en brutal start på dag to av pga-turneringen i charlotte i usa. hovland startet på hull 10 og noterte seg for fire bogeyer på de seks første hullene. de siste tolv hullene endte tre under par og reddet dagen noe. dermed endte dag to som den første med én over par. – måten han snur denne dagen på, som startet så dårlig, er helt nydelig gjort, sa discovery-kommentator per haugsrud. turneringen i north carolina har total premiesum på 20 millioner dollar. enn så lenge er xander schauffele fra usa på topp. hovland avsluttet fjorårssesongen strålende, men han har ikke klart å finne tilbake til storspillet så langt i år. etter at han misset cuten i us masters for en snau måned siden, tok han pause for å prioritere trening. (ntb)

  Bruddseier i Giroen etter at Foss gikk i bakken: – For en skrell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:18.38)
  franske benjamin thomas tok en overraskende seier på den 5. etappen av giro d`italia etter å ha sittet i brudd store deler av dagen. onsdagens 178 kilometer lange etappe gikk fra genova, over den 3.-kategoriserte stigningen passo del bracco, og inn til lucca. der ble det hele avgjort mellom de fire rytterne som hadde sittet i brudd. thomas tok seieren foran danske kasper valgren, som ble nummer to. italienske andrea pietrobon kompletterte pallen. – for et bruddkupp, for en skrell. thomas vinner og tar cofidis` første seier i årets sesong, sa discovery-kommentator theis magelssen. 77 kilometer fra mål ble det etablert et firemannsbrudd med blant andre valgren. 50 kilometer senere gikk tobias foss og seks andre løpere i bakken, noe som sinket hovedfeltet betraktelig. – han har det okey. han var liutt opprørt i starten, men jeg er sikker på at det vil gå bra med ham. enn så lenge er alt bra, sier zak dempster, sportsdirektør i ineos-grenadiers, om foss i en video på x.

  Træen måtte bryte Giro d`Italia – Milan endelig til topps

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:17.08)
  den norske sykkelproffen torstein træen måtte tirsdag stå av giro d`italia som følge av krasjen på åpningsetappen. jonathan milan vant tirsdagens etappe. siden hans forrige seier i giroen, hadde milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. italieneren vant etappen foran kaden groves og phil bauhaus. – etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt discovery-kommentator theis magelssen. træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag. – jeg må dessverre fortelle at jeg bryter giroen. smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier træen i en video bahrain-victorious har publisert på x.  Fiorentina senket Vetlesen og Club Brugge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:23.01)
  antonio nusa og hugo vetlesen var benket fra start for club brugge i semifinalen i serieligaen mot fiorentina. på bortebane fikk den belgiske klubben det tidvis tøft, selv om det bare endte med ettmålstap mot den italienske klubben. den første kalddusjen kom etter allerede fire minutter. hjemmelagets riccardo sottil dro seg nydelig fri på hjørnet av 16-meteren og fikk stjernetreff. skuddet var utagbart for brügge-keeper nordin jackers. 16 minutter ut i kampen svarte imidlertid bortelaget på straffe ved hans vanaken. men andrea belotti sendte igjen fiorentina i føringen snaut ti minutter før pause. i 2. omgang fikk brugge det enda tøffere da raphael onyedika ble sendt av banen. etter to gule kort i løpet av tre minutter kom det røde kortet for klubbens nigerianske spiller. men med ti mann på banen ordnet igor thigao nesten på egenhånd 2-2 bare minutter senere. – en uhyre sterk prestasjon, utbrøt viaplay-kommentator jørgen klem. etter 78 minutter kom hugo vetlesen inn på banen, mens antonio nusa var ubenyttet reserve for det belgiske laget. vetlesen ble tilskuer til at m´bala nzola ble matchvinner på overtid etter et solid italiensk press mot slutten av kampen. sluttresultatet ble 3-2. i den andre semifinalen fikk aston villa det særdeles tøft i 1. omgang mot olympiakos foran blant annet prins william på tribunen. før halvtimen var spilt hadde det greske bortelaget gått opp i 2-0 mot det eneste laget fra premier league, som har tatt seg til semifinale i noen av europacupene. watkins reduserte for hjemmelaget rett før pause. og da diaby scoret etter 51 minutter spill stod det likt mellom lagene. men det skulle ikke vare. først satte ayoub el kaabi inn 3-2 på straffe før hezze la på til 4-2. kampen er straks ferdigspilt. returkampene spilles neste uke.

  Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og inger seim kavlie sikret historisk em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. – de seiler opp som en av favorittene i ol, kommenterte pål thomassen for nrk. – det var strålende, helt utrolig. jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator lars bjønness. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. – all ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. det står det all respekt av, sier bjønness. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Helseth og Kvalie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og ingen seim kvalie sikret historisk em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. – de seiler opp som en av favorittene i ol, kommenterte pål thomassen for nrk. – det var strålende, helt utrolig. jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator lars bjønness. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. – all ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. det står det all respekt av, sier bjønness. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»


  To nordmenn klare for Mesterliga-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:20.27)
  et rødt kort til chelseas kadeisha buchanan ble avgjørende da barcelona vant 2-0 borte mot chelsea og tok seg videre til finalen i kvinnenes mesterliga. caroline graham hansen og ingrid syrstad engen startet for regjerende mester barcelona, mens maren mjelde og guro reiten startet på benken for chelsea. chelsea ledet 1-0 fra den første kampen, og hadde overtaket før returoppgjøret på et fullsatt stamford bridge. overtaket varte kun i 25 minutter. da sendte aitana bonmatí bortelaget i ledelsen. etter 59 minutter fikk chelseas kadeisha buchanan sitt andre gule kort på fire minutter, dermed måtte chelsea spille resten av kampen med en spiller mindre. – det første gule kortet var soleklart, mens det andre gule kortet er klumsete og urutinert av en såpass rutinert spiller, sier nrks ekspertkommentator carl-erik torp om utvisningen av buchanan, som har over 50 landskamper for canada. chelsea byttet inn reiten like etter det røde kortet, uten at det hjalp stort. i det 73. minutt ble bonmatí felt på vei frem og dommeren pekte på straffemerket. svenske fridolina rolfö omsatte straffen i mål og sendte barcelona opp i 2-0 ledelse med en spiller mer på banen. – en oppgave som var knalltøff for chelsea fra før, blir bare enda tøffere, sa nrks kommentator christian nilssen. chelsea maktet ikke å slå tilbake, og graham hansen og syrstad engen kunne dermed juble for barcelonas fjerde mesterliga-finale på rad. barcelona møter lyon eller paris saint-germain i finalen. det blir avgjort i den helfranske semifinalen søndag.

  Vålerenga serieledere etter derby-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:18.39)
  vålerenga har hatt en knallsterk start på sesongen og fortsatte den gode formen da de slo byrival lyn 3-1 på hjemmebane lørdag. dermed er vålerenga à poeng med rosenborg på toppen av tabellen i toppserien. – det er klasse. derbyseier og vi viser hvem som er kongen, sier vålerenga-kaptein janni thomsen til nrk etter kampen. hjemmelaget styrte kampen fra start og tok ledelsen etter 36 minutter, da michaela kovacs satte en retur enkelt i mål. seks minutter sener doblet tilde lindwall ledelsen etter et innlegg fra thea bjelde. – det er flott spill. der går det fort og lyn er sjanseløse, rett og slett, sa nrks kommentator patrick steen rowlands om vålerengas 2-0-scoring. like etter pause reduserte lyn-spiller selma hernes til 2-1. vålerenga holdt likevel unna og økte ledelsen på ny ved ronja arnesen etter 69 minutter. – det var ekstrem gøy. det var et etterlengtet mål, så det var deilig, sier arnesen til nrk etter å ha scoret sitt første mål i toppserien. lyn hadde lite å komme med etter vålerengas 3-1 scoring. i stedet skaffet arnesen straffe for hjemmelaget, men den satte karina sævik langt over. likevel holdt vålerenga unna og de tre poengene ble værende på valle.

  Straffe reddet Burnley etter Berge-tabbe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:17.55)
  det ble sent drama da manchester united spilte 1-1 mot sander berge og hans burnley på old trafford lørdag. med burnleys ene poeng rykket sheffield united (20. plass) ned fra premier league. uniteds scoring kom etter en pasningsfeil fra berge i det 79. minutt. pasningen ble snappet opp av antony, som forserte mot mål og plasserte ballen i lengste hjørne. – det er ingen tvil i verden at det er sander berge sin skyld at den sjansen kommer. han har vært god, men der gjør han en skjebnesvanger feil, sa viaplays ekspertkommentator lars tjærnås. åtte minutter senere hoppet united-keeper andré onana inn i burnley-spiller zeki amdouni. dommer måtte ut å se på var-skjermen for å konkludere med straffe til burnley. den omsatte amdouni selv i mål. det var store sjanser til begge lag de første 45 minuttene. manchester uniteds målvakt andré onana vartet opp med flere gode redninger, som sørget for at det stod 0-0 til pause. united kom best ut etter hvilen, og burde tatt ledelsen, men de var lenge ineffektive. etter 76 minutter ville hjemmelaget ha straffe da alejandro garnacho gikk over ende i feltet, men både dommer og var mente argentineren falt for lett. heller ikke da antony skjøt opp i hånden til en burnley-spiller i 16-meteren ble det straffe. på overtid fikk burnley nesten med seg alle poengene, men onana stod i veien. united befinner seg dermed på en 6. plass, mens burnley ligger nest sist og kjemper for å unngå nedrykk.

  Birgit Skarstein vant EM-gull: – Hun er helt rå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:13.31)
  birgit skarstein tok et suverent em-gull singlesculler i ungarn. dermed tar hun em-gull i distansen for fjerde år på rad. – hun er helt rå. hun er suveren som vi er vant til å se, sa nrks kommentator etter 35-åringen passerte målstreken. 35-åringen har fra før av verdensrekord (9.47,83) på konkurransedistansen 2000 meter og vant paralympics i 2021. i vm har det blitt gull i 2014, 2017, 2018, 2019 og 2022. søndag kunne hun plusse på nok et vm-gull i samlingen, det femte på rad.

  Dramatisk kollaps: – Det så veldig skummelt ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:13.23)
  ayal dagnachew fra etiopia løp inn til andreplass og ny personlig rekord på 5000 meter under diamond league-stevnet i shanghai lørdag. et svært sterkt løp av 22-åringen, men etter målgang oppsto det dramatikk. dagnachew gikk i bakken og ble liggende på dekket på friidrettsdekket i den kinesiske storbyen. – hun virker å ha svimt av. gidey og de andre forsøkte å hjelpe, og det tok lang tid før det medisinske personellet kom. vi får håpe det går bra, forteller kommentator jann post om kollapsen. – det så veldig skummelt og dramatisk ut, supplerte medkommentator christina vukicevic demidov. det er ikke kjent hva som forårsaket kollapsen, men etiopieren skal være på bedringens vei. følg diamond league-stevnet på nrk 1.

  Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:20.57)
  treningskampen mellom norge og danmark i asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse. 18 år gamle michael brandsegg-nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp. brandsegg-nygård ble kreditert alle norges tre mål i ordinær tid. – jeg vet ikke. to i hvert fall, sa brandsegg-nygård til tv 2 i pausen mellom andre og tredje periode. – den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. jeg tror petter (vesterheim) slo den inn, sa brandsegg-nygård videre - noe også tv 2s kommentatorer konkluderte med. norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. dermed ble det spilleforlengelse i asker. der var igjen brandsegg-nygård sentral og scoret norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen. norge og danmark møtes til ny treningskamp lørdag. deretter skal norge spille treningskamp borte mot latvia neste uke, før vm starter 9. mai.

  City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:22.57)
  phil foden storspilte og stjal showet da manchester city vant 4-0 borte mot brighton i premier league. etter storseieren uten erling braut haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder arsenal, som har én kamp mer spilt. søndag gjester pep guardiolas menn nottingham forest. oscar bobb ble sittende på benken hele kampen. city fikk en fantastisk start på kampen da kevin de bruyne stanget et innlegg fra kyle walker rett i krysset etter bare 17 minutter. ni minutter senere doblet phil foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål. briten var imidlertid ikke ferdig der. med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at brighton rotet det til i forsvar. bernardo silva snappet opp ballen og spilte den til city-juvelen, som banket inn 3-0-målet. det var fodens 50. premier league-scoring, som fikk en legende til å logge seg på: – er phil foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i premier league, alan shearer, på x. etter hvilen fortsatt city målfesten da julian alvarez banket inn returen på et skudd fra walker. – dette er ordentlig stygt for brighton, men for et signal til resten av verden og premier league, utbrøt viaplay-kommentator eivind bisgaard sundet. i forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at pascal gross gikk i bakken i en duell med rodri. dommeren vinket imidlertid spillet videre. – jo, dommer. og jo, var. det er klar og tydelig straffe til brighton, skrev viaplay-ekspert lars tjærnås på x. det ble også det nærmeste brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen. (ntb)


  Stavkongen Duplantis satte verdensrekord: – Beklager skrikingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. april 2024 KL:13.59)
  stavkongen armand duplantis forbedret sin egen verdensrekord da han svingte seg over 6,24 meter i diamond league-stevnet i kinesiske xiamen. han tok verdensrekordhøyden på første forsøk etter å ha løftet lista fra seks meter i foregående hopp. da verdensrekorden var et faktum, tok det helt av i nrk-boksen. – hvor høyt er det her? beklager hvis jeg skrek. vi ble bare så sjokkerte her, utbrøt nrk-kommentator christina vukicevic demidov. det er åttende gang at duplantis setter verdensrekord i stav. alt tyder på at det kommer nye rekordhopp denne sesongen. målinger viste at lørdagens hopp ville vært nok til å svinge seg over 6,29. – han er så spinnvill, sa nrk-kommentator jann post etter hoppet. den neste drømmegrensen for svensken blir 6,30. duplantis gikk naturligvis til topps i stevnet som er det første i diamond league-sesongen. (nrk / ntb)

  Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. april 2024 KL:09.36)
  den britiske superstjernen lewis hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens formel 1-løp i shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering. mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. til slutt hadde han bare to førere bak seg. hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken. – er dette årets dårligste kvalifisering for hamilton? det må jo være det? sa viaplay-ekspert henning isdal. – vi ser at toto wolff er sur, supplerte kommentator atle gulbrandsen med henvisning til mercedes-teamsjefen. hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen. (ntb)

  Villa-keeper fikk to gule kort – ble likevel straffehelt i Europa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. begge lag hadde bommet én gang før lilles kaptein benjamin andré måtte treffe som hjemmelagets femte straffeskytter. forsøket ble reddet av emiliano martinez. forvirringen på tribunen og blant tv-kommentatorene var stor da martinez fikk sitt andre gule kort for kvelden etter den første runden med straffer. dommeren slo ned på det han mente var forsøk på å provosere hjemmefansen, men det førte ikke til noen utvisning. årsaken er at gule kort fra selve kampen strykes når straffesparkkonkurransen har kommet i gang. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. til slutt avgjorde aston villa på straffer, og er dermed klare for semifinale i serieligaen. det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant mesterligaen i 1981/82-sesongen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb/nrk)

  Uno-X imponerte i storritt: – Hva skjer?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:16.18)
  regn, snø og kulde gjorde at mennenes utgave av la flèche wallonne ble av det uvanlige slaget onsdag. det tradisjonsrike rittet er kjent for den stupbratte avslutningen opp mur de huy, men grunnet været ble gruppen kraftig skallet av før avslutningen. i feltet satt de norske rytterne meget godt representert. inn på de siste kilometerne satt uno-x med fem ryttere godt plassert i en gruppe på rundt 30 ryttere, hvor også visma-lease a bikes norske johannes staune-mittet var med i front. – hva skjer med uno-x? massivt overrepresentert med under 15 kilometer til mål. imponerende!, skrev mangeårig sykkelkommentator for dansk tv 2, dennis ritter på x. – hva enn uno-x-rytterne hadde til frokost, så skal jeg ha det før mitt neste ritt, skrev sykkelprofilen thomas de gendt på x. opp til mål var tobias halland johannessen det antatt sterkeste norske kortet. 24-åringen var lenge med i kampen om en pallplass, men klarte ikke å svare da stephen williams gikk til med et par hundre meter til mål. johannessen kjørte inn til en sterk sjetteplass i rittet og alle de syv uno-x-rytterne endte blant de 42 beste. staune-mittet ble nummer 27.  Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:21.08)
  start juble mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot mjøndalen. det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset. etter 20 drøye minutter smalt det da start-keeper jasper silva torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av mjøndalens mathias bringaker. keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med mats viken. – han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo tv 2-kommentator petter bø tosterud. underveis i annen omgang kom start med en skadeoppdatering på keeperen: – han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på x. (ntb)

  Foss med knallsterk etappeseier: – For et nydelig sykkeløyeblikk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:15.25)
  tobias foss tok sin første seier for storlaget ineos grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av tour of the alps. 26-åringen fra vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og syklet i ensom majestet over målstreken i italia. – for et nydelig sykkeløyeblikk. det der var tobias foss på sitt aller råeste, utbrøt discovery-kommentator theis magelssen da seieren var sikret. dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »