Hovedsiden

Liten annonse

  Ceferin stiller ikke til gjenvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  aleksander ceferin varsler at han i 2027 ikke stiller til gjenvalg som president i det europeiske fotballforbundet (uefa). sloveneren forklarte at han tok avgjørelsen for seks måneder siden. – jeg er lei av covid. jeg er lei av tullete prosjekter som superligaen, og jeg er lei av alt hysteriet. jeg har lest at uefa har vært fragmentert og delt, men veldig få har snakket med meg om det. jeg håper de som ikke har gjort det, er flaue. jeg kan forsikre dere om at de aller færreste i fotballen er klovner. vi er samlet som aldri før, fortsatte ceferin. det ble på kongressen gjort endringer i uefas statutter som kunne gjort det mulig for ceferin å sitte som president fram til 2031. i så fall ville hans tre første år i vervet ha blitt strøket fra tidsbegrensingen på maksimalt tre perioder (tolv år). norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. (ntb)

  Ceferin kan få en ekstra periode - stiller ikke til gjenvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  som ventet ble endringer av uefas statutter vedtatt på torsdagens kongress. det kan gi aleksander ceferin mer tid som toppsjef for europeisk fotball. det kontroversielle forslaget fikk et klart flertall. likevel har uefa-toppen har bestemt seg for å ikke stille til gjenvalg som uefa-president i 2027. – etter en viss periode har alle organisasjoner behov for friskt blod. hovedgrunnen er imidlertid at jeg ikke har fått bruke mye tid med familien min de siste sju årene, og det samme vil være tilfellet de neste tre, sa ceferin på en pressekonferanse etter uefa-kongressen. norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. ceferin har sittet som uefa-president siden 2016. han ble valgt etter at michel platini ble presset ut av toppvervet. året etter vedtok kongressen at forbundsstyrets medlemmer kun kan sitte i maksimalt tre perioder (tolv år). med torsdagens vedtektsendring teller ikke lenger ceferins tre første år som uefa-president som hans første periode. det åpner for at sloveneren kan søke gjenvalg i 2027 og forbli i rollen fram til 2031. (ntb)

  Ceferin kan få en ekstra periode som Uefa-president

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  som ventet ble endringer av uefas statutter vedtatt på torsdagens kongress. det kan gi aleksander ceferin mer tid som toppsjef for europeisk fotball. det kontroversielle forslaget fikk et klart flertall. norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. ceferin har sittet som uefa-president siden 2016. han ble valgt etter at michel platini ble presset ut av toppvervet. året etter vedtok kongressen at forbundsstyrets medlemmer kun kan sitte i maksimalt tre perioder (tolv år). med torsdagens vedtektsendring teller ikke lenger ceferins tre første år som uefa-president som hans første periode. det åpner for at sloveneren kan søke gjenvalg i 2027 og forbli i rollen fram til 2031. (ntb)

  TV 2: NFF støtter omstridt forslag som kan gi Uefa-presidenten en ekstra periode

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:09.54)
  norges fotballpresident lise klaveness kommer til å stemme ja til forslaget som kan gi aleksander ceferin mer tid som toppsjef i uefa. det bekrefter hun overfor tv 2 foran torsdagens uefa-kongress i paris. – ja, nå har vi bestemt oss. vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sier klaveness. forslaget går ut på flere regelendringer. blant dem er at ceferins tre første år som uefa-president fra 2016 til 2019 ikke teller som en av maksimalt tre perioder sloveneren kan sitte i jobben. – det kan se ut som, i pressen, at nå skal alexander ceferin få sitte så lenge han vil. det er det ikke snakk om, understreker klaveness. hun ble overbevist etter møter med ceferin. – i samtalene med meg er han tydelig på at dette er en teknisk endring han ikke har noe med å gjøre. jeg orker ikke leve livet mitt på en annen måte enn å tro på det folk sier. (ntb)


  Klaveness før Uefa-avstemning: – Har ingen agenda

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:15.27)
  danmark og sverige støtter et kritisert forslag som kan forlenge aleksander ceferins tid som uefa-president. lise klaveness og nff har ikke bestemt seg. på torsdagens kongress skal de 55 medlemslandene i det europeiske fotballforbundet (uefa) stemme over flere saker. blant dem er ceferins forslag om en vedtektsendring som vil gjøre det mulig å ha presidentjobben i mer enn tolv år. forslaget har fått hard kritikk, og nylig sa uefas fotballsjef zvonimir boban opp i protest. likevel er det ventet å bli vedtatt. klaveness er ærlig på at norges fotballforbund ikke har gjort seg opp en mening før kongressen i paris. – vi ser ikke på dette som for eller mot ceferin. vi vil ikke stemme for noe som gjør organisasjonen mer sårbar, men vi ser også at det er vedtekter rundt presidentens mandatperioder som må avklares, sier klaveness til tt. et annet forslag på bordet er å øke antall kvinnelige kvoteplasser i uefa-styret fra én til to. – det er bra, men det har tatt for lang tid, sier klaveness. hun skulle helst sett at det satt fem kvinner i styret, og at det ikke var kvotering. nff-sjefen mener det i stedet burde vært et minimumsantall for kvinnelige medlemmer. (ntb)


  Danmark vil støtte lovforslag – kan gi Ceferin ny presidentperiode i Uefa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:09.55)
  danmarks fotballforbund (dbu) vil på torsdagens uefa-kongress stille seg bak forslaget som kan ende med at aleksander ceferins presidentperiode forlenges. dagens regelverk tilsier at presidenten i det europeiske fotballforbundet (uefa) ikke kan sitte lenger enn i tolv år. en endring vil medføre at ceferin også kan stille som kandidat i 2027. ceferin har vært øverste leder i uefa siden 2016. nylig trakk zvonimir boban seg som fotballsjef i uefa i protest mot lovforslaget. 55-åringens avgang er den mest offentlige konsekvensen av en økende misnøye rundt ceferins lederskap. tirsdag bekrefter dbu-direktør erik brøgger rasmussen at danmark stiller seg bak at presidentperioden forlenges. – vi kommer til å stemme for lovpakken, sier han til dr sporten. sverige har lagt seg på samme linje og vil støtte forslaget. rasmussen er likevel klar på at støtten til lovforslaget ikke er ensbetydende med at danmark også ønsker ceferin videre. – vi har støtte ham hittil, men hvordan det blir når vi skal velge president i 2027, vet vi ikke ennå, sier rasmussen. (©ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »