Hovedsiden

Liten annonse
  Belgia, Tyskland og Nederland vil ha fotball-VM for kvinner i 2027

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:12.41)
  belgia, tyskland og nederland har levert en felles søknad om å få arrangere fotball-vm for kvinner i 2027. de får hard motstand. brasil leverte sin søknad i forrige måned, og usa/mexico har også vist interesse. sør-afrika leverte også en søknad, men trakk den i november for i stedet å kunne konsentrere seg om en søknad for mesterskapet i 2031. i løpet av februar skal det internasjonale fotballforbundet (fifa) besøke søkerlandene. hvem som får mesterskapet, avgjøres på fifa-kongressen i mai. det forrige vm ble arrangert i australia og new zealand, og der vant spania etter seier over england i finalen. (ntb)  Varsler hevn: - Til helvete

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:04.39)
  republikaneren george santos ble kastet ut av kongressen på grunn av etiske overtramp. nå varsler han hevn mot andre folkevalgte han blant anklager for affærer og for tidvis å være så fyllesyke at de går glipp av avstemninger.

  ol-vinner dømt for storming av kongressen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:09.55)
  den amerikanske ol-gullvinneren i svømming klete keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av kongressen 6. januar 2021, melder abc news. keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen. keller, som nå er 41 år gammel, erkjente seg skyldig i retten. – jeg fordømmer volden som ble begått den dagen, sa han, og lovet «å ikke gjenta fortidens handlinger». keller deltok i ol i 2000, 2004 og 2008. han har tatt to gull og ytterligere tre medaljer, skriver ntb.


  Bulgarias kontroversielle fotballpresident trakk seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:15.21)
  bulgarias fotballpresident borislav mihaylov trakk seg mandag fra vervet etter massive protester over tid. en ny president skal velges på kongressen neste år. flere tusen supportere har trukket til gatene i de siste ukene i det som må karakteriseres som masseprotester mot mihaylov, den tidligere keeperen som voktet målet da bulgaria nådde semifinalen i fotball-vm i 1994. misnøyen med mihaylov tiltok i styrke da det ble besluttet å spille em-kvalifiseringskampen hjemme mot ungarn 16. oktober foran tomme tribuner. det har i lang tid vært misnøye med mihaylov og bulgarias fotballforbund på grunn av herrelandslagets labre form. bulgarias statsminister nikolay denkov ba nylig fifa-president gianni infantino om å fjerne mihaylov fra stillingen og sette inn en midlertid ledelse. (ntb)

  Fifa etter Qatar-kritiske utspill fra Klaveness: – Ubestridelig at store framskritt har funnet sted

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:11.37)
  fotballpresident lise klaveness mer enn antyder at fifa ikke har levert på sine løfter etter fotball-vm i qatar. de internasjonale fotballtoppene er uenige. det internasjonale fotballforbundet (fifa) har fått med seg utspillene fra klaveness. i en uttalelse til ntb skriver forbundet at det er viktig å «ikke miste oversikten over det større bildet». «det er ubestridelig at betydelige framskritt har funnet sted, og det er like klart at håndhevelsen av slike reformer tar tid, og at det er behov for intensivert innsats for å sikre at reformene kommer alle arbeidere i landet til gode», skriver fifa. etter det ntb kjenner til har fifas komité for menneskerettigheter og samfunnsansvar fått et eksternt revisjonsfirma med uavhengige eksperter til å lage en rapport om temaene som ble brakt på banen på kongressen i mars. (ntb)

  NFF-toppene til Qatar mandag – vil gå Fifa-løfter etter i sømmene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.07)
  fotballpresident lise klaveness mener fifa ikke har holdt løfter som ble gitt rundt fotball-vm i qatar. nå reiser nff-toppene til golfstaten på jakt etter svar. mandag setter klaveness og flere kolleger seg på flyet til midtøsten. med er kolleger fra det danske fotballforbundet. – vi prøver å følge opp fifa sine løfter fra kongressen i mars i år. vi har tidligere sagt at vi skulle reise dit etter et år, så nå gjør vi det, sier klaveness om hensikten med turen. det var stort fokus på fremmedarbeidernes situasjon i forkant og under fjorårets verdensmesterskap. myndighetene i qatar lovet reformer. – de lovet også å etablere et eget senter for å bistå migrantarbeidere, slik at arbeiderne skulle kunne hevde sine egne rettigheter. det er veldig uklart hva dette skulle være, men det ble sagt på fifa-kongressen. ilo har et kontor i doha, men vi klarer ikke helt å se at det er det fifa lovet, sier klaveness. ilo er den internasjonale arbeidsorganisasjonen. under kongressen fremla norges fotballforbund også et forslag om at fifa skulle gjøre en vurdering rundt om egen menneskerettighetspolicy ble overholdt i forbindelse med mesterskapet i qatar. – vi venter på en rapport fra fifa. rapporten har ikke kommet ennå, men vi forventer at den skal si noe om hvordan de har jobbet med dette, sier klaveness. på spørsmål fra ntb om hvem hun skal ha møte med i qatar, lyder svaret: – det er ikke helt spikret, men vi skal i hvert fall møte ilo, qatarske arbeidsmyndigheter og fotballforbundet i qatar, sier klaveness. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »