Hovedsiden

Liten annonse
  Svensk medaljehåp sendt til sykehus etter dette

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:22.08)
  emilia nilsson garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i em. svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og ble tvunget til å avbryte konkurransen. det skriver svt. – det var skummelt og jeg var litt i sjokk, sier garip til kanalen. stuperen lå på medaljeplass da ulykken skjedde. hun ble kort tid etter sendt til sykehus i beograd. garip forteller at hun er ved godt mot. – jeg slo meg bare litt. jeg fikk noen riper og vonde føtter, men det er det. jeg kan snart kunne hoppe igjen, sier garip. det gikk langt bedre for vår egen helle tuxen. hun gråt gledestårer etter å ha tatt sølvmedalje under em fredag.

  Toppidrettssjefen om ny måling med dårlig vannkvalitet i Seinen: – Følger situasjonen nøye

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:17.19)
  elven seinen i paris hadde søndag for høye verdier av blant annet e. coli-bakterier til at ol-konkurranser kunne ha blitt avholdt. toppidrettssjefen er tett på situasjonen. myndighetene i den franske hovedstaden presenterte fredag resultatene av en fersk analyse av vannkvaliteten i elven som skal benyttes til havsvømming og triatlon under sommerens ol. prøvene som lå til grunn ble tatt sist søndag. de viste at vannet er for urent til at det kunne vært gjennomført ol-øvelser der nå. det franske nyhetsbyrået afp skriver at resultatene viser at konsentrasjonen av e. coli-bakterier var høyere enn de anbefalte grenseverdiene på fire ulike steder i elven praktisk talt gjennom hele forrige uke. på spørsmål fra ntb om de seneste prøvene av seinen-vannet skaper bekymring, svarer toppidrettssjef tore øvrebø: – vi følger situasjonen nøye og holder oss oppdatert om situasjonen. vi er trygge på at arrangørene og myndighetene håndterer denne utfordringen på best mulig måte, da det er betydelige interesser i å få gjennomført en god og trygg konkurranse. (ntb)

  FIS saksøkes av det østerrikske skiforbundet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:13.59)
  det østerrikske skiforbundet (ösv) har gått til søksmål mot det internasjonale skiforbundet (fis). grunnen er en konflikt rundt salg av tv- og markedsrettigheter. i lang tid har østerrike, i allianse med blant annet norges skiforbund, vært i en konflikt med fis om disse rettighetene. frem til nå har landene solgt sine tv- og markedsrettigheter selv. nå skal heller fis selge dem sentralt og samlet. i april ga styret i fis, anført av president johan eliasch, grønt lys til å gå videre med denne avtalen, til tross for misnøyen fra enkelte medlemsland. – med denne beslutningen har fis-styret begrenset konkurransen i markedet. dette har allerede en innvirkning på ösv, sier generalsekretær i det østerrikske forbundet, christian scherer, ifølge sportsbusiness. han sier at forbundet potensielt kan tape et syvsifret beløp i euro (altså over 10 millioner kroner) dersom den sentraliserte avtalen blir noe av. – vi og jeg som administrerende direktører i et selskap har ikke noe annet valg enn å forsvare oss selv, sier scherer. norges skiforbund er ikke med på søksmålet.

  Simen best av Guttormsen-brødrene i Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:22.53)
  simen guttormsen (23) tok seg over 5,65 meter og endte opp med 4.-plass i en stavkonkurranse i polske bydgoszcz torsdag kveld. det gjorde han i irena szewinskas minnestevne, et stevne i was kontinentaltour. guttormsen tok 5,25, 5,45 og 5,55 i første forsøk, og han trengte to forsøk på å klare brukbare 5,65 meter. på 5,75 ble det tre riv på nordmannen. eldstebror sondre guttormsen (25) var tilbake etter skaden som blant annet holdt ham borte fra em i roma tidligere denne måneden. han tok 5,25 i første forsøk og svingte seg over 5,45 i forsøk nummer to. på 5,55 ble det tre riv, og han endte opp med 9.-plass. det var et godt startfelt i polen. ernest obiena fra fillippinene ble vinner da han satte årsbeste ved å ta 5,97 meter. (ntb)

  Sprintstjerne frikjent etter positiv dopingprøve

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:22.09)
  onsdag ble det kjent at erriyon knighton avla en positiv prøve for det forbudte stoffet trenbolone i mars. samtidig er det også klart at han ikke må sone noen straff. det skriver det amerikanske antidopingbyrået, usada, i en pressemelding. saken var oppe i en tre dager lang høring tidligere i juni, hvor det ble konkludert med at den positive prøven trolig kom som følge av forurenset kjøtt og at knighton derfor ikke skulle straffes. som følge av at testen ble tatt utenfor konkurranse, var det heller ingen resultater som ble strøket. knighton ble midlertidig suspendert 12. april, i påvente av høringen, men han kan nå konkurrere igjen. 20 år gamle knighton ble nummer fire på 200 meter i ol i 2021, tok vm-bronse på samme distanse i 2022 og vm-sølv på samme distanse i 2023. han har en personlig rekord på 200 meter på sterke 19,49. knighton får nå sjansen til å delta i det amerikanske uttaksstevnet til ol senere denne uken. knighton skal der løpe 200 meter.


  Rytterne Victoria Gulliksen og Isabel Freese fikk OL-billett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:13.07)
  rytterne victoria gulliksen og isabel freese er klare for ol i paris, i henholdsvis sprangridning og dressur. norges rytterforbund opplyser at uttaket av gulliksen og freese er del av det som blir olympiatoppens tredje uttak til sommerlekene i frankrike. – ol i paris i 2024 har vært et stort mål for meg, sier gulliksen gulliksen skal delta i sprangridnings-konkurransene i paris med hesten mistral van de vogelzang. freese skal konkurrere med hesten total hope old. 32 år gamle gulliksen er datter av mer meritterte og kjente geir gulliksen. 64-åringen deltok både under ol i beijing i 2008 og i de utsatte sommerlekene i tokyo i 2021.

  Ingebrigtsen, Warholm og Nordås er ikke påmeldt NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:10.29)
  ingen av de tre brødrene jakob, filip og henrik ingebrigtsen eller narve gilje nordås er meldt på nm i friidrett. mesterskapet skal holdes på deres hjemmebane i sandes. natt til tirsdag gikk påmeldingsfristen til friidretts-nm ut. – det medfører riktighet at de ikke er meldt på. vi forventer at de stiller alle fire, sier leder for arrangøren jan norheim. norheim forteller at en kan etterpåmelde seg ganske nærme konkurransen. heller ikke karsten warholm er foreløpig meldt på nm i friidrett.

  Positiv opptur etter EM-nedturen for Rooth

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:19.52)
  da markus rooth (22) skulle forsøke å komme seg over 5.20 under stavsprangkonkurransen på tikampens andre dag i em, pådro han seg en krampe i låret. med tanke på ol i paris, tok rooth det vanskelige valget om å ikke fullføre konkurransen. rooth lå godt an til medalje i em, hvor sander skotheim sikret norsk sølv. i dag fikk tikjemperen positive svar. «mr var så positivt som det kunne bli, tross at det var en liten skade. ingen strekk, men et sår i fasiten som sitter rundt muskelen. vi krysse fingrene for at han kommer fort i god trening og blir klar til ol.» det skriver rooths mamma mette malm rooth til nrk.

  OL ser lyst ut for Rooth

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:19.52)
  under stavsprang i tikampkonkurransen i em, pådro markus rooth seg en krampe i låret. rooth valgte å ikke fullføre konkurransen, med tanke på ol i paris. i dag fikk tikjemperen positive svar. «mr var så positivt som det kunne bli, tross at det var en liten skade. ingen strekk, men et sår i fasiten som sitter rundt muskelen. vi krysse fingrene for at han kommer fort i god trening og blir klar til ol.» det skriver pappa og trener espen rooth til nrk.

  Oliver Solberg vant kvalifiseringen da Petter Solberg (49) gjorde rally-comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:19.24)
  petter solberg stiller denne helgen i samme rallyløp som sin sønn oliver solberg, som vant kvalifiseringen. – tida er bra, plasseringa er ikke helt topp. det er ikke derfor vi er her, det er for å skape rallystemningen, sier petter solberg til nrk. han ligger på en 17. plass av 22 biler etter den innledende runden. løpet går i svenske karlstad og er en del av em-rundene. konkurransen fortsetter fredag. det er fem år siden petter solberg deltok i en rally-konkurranse. i 2017 fikk han påvist sykdommen sarkoidose som påvirket solbergs lunger, syn og energi. derfor tok rallyprofilen i 2019 valget om å legge opp. – jeg hadde ikke noe valg, jeg skulle ikke kjørt det siste året mitt, sier solberg om valget han tok den gangen med å legge opp.

  FIS åpner på skiflygings-VM for kvinner i 2028

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:19.13)
  det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) åpner for at de kvinnelige skihopperne også kan få et skiflygings-vm i 2028. det ble bestemt under fis-kongressen i reykjavik på island forrige uke, skriver forbundet på sine nettsider. fram til nå har vm i skiflyging kun vært forbeholdt de mannlige skihopperne, men i 2028 vil også de kvinnelige skihopperne få arrangert et verdensmesterskap. planica har blitt valgt til å arrangere herrenes mesterskap og er åpne for å også vært vertskap for kvinnene. avgjørelsen av arrangør vil skje innen våren 2027. – skihopping for kvinner har tatt store og viktige steg den siste tiden. det første skiflygingsrennet i vikersund i 2023 og den første historiske verdenscupkonkurransen i skiflyging i vikersund i 2024 er viktige milepæler i hoppsportens historie for kvinner, sier fis` renndirektør for hopp sandro pertile.  Line Kloster stivnet totalt – ble nummer seks i EM-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:21.22)
  line kloster pangåpnet på 400 meter hekk og lå an til sølvmedalje på vei inn mot oppløpet. men på siste langside stivnet kloster totalt. – jeg åpnet litt for hardt tror jeg, sier line kloster til nrk etter løpet, som endte med sjetteplass. hun kjente det først ved tredje hekken at hun hadde åpnet for hardt. – nå har jeg i alle fall prøvd. det er bedre å åpne for hardt enn for sakte, sier kloster til nrk. hun så hvor hun feilet. – jeg har hatt tidligere løp der jeg ligger for mye i andres fart i stedet for min egen. i dag gikk jeg altfor hardt og var nesten i femkes rytme og det er jeg i dag ikke god nok til å gjøre, sier kloster. på oppløpet ble hun passert av flere løpere. dermed glapp medaljehåpet. – det er første gang jeg kjenner ordentlig på syren i konkurranse i år. og den kom litt for tidlig, sier kloster. femke bol vant løpet oppskriftsmessig på tiden 52.49. kloster løp inn til 55.29. det var knappe sekundet bak bronsemedaljen. – hun skal ha for at hun satset. det så bra ut lenge, sier jann post etter løpet. – det er ingen tvil om at hun fikk syreveggen de siste 80 meterne, la christina vukicevic til om klosters første mesterskapsfinale. treneren til kloster var overrasket over starten til kloster som var av det offensive slaget. – det var små marginer. hun startet kanskje litt aggressivt i forhold til det jeg trodde hun skulle gjøre, sier trener petar vukicevic.  Rooth til medisinsk sjekk: - Kan være snakk om væskedannelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:15.23)
  markus rooth dro til medisinsk sjekk for å finne ut om det er forsvarling å fortsette tikampen etter at han fikk krampetendenser under stavkonkurransen. - ultralydundersøkelsen antyder at det kan være snakk om væskedannelse, men det ser ikke ut til å være noe alvorlig. så nå skal marcus spise, sove og varme opp, og så ser vi det an derfra. det opplyser espen rooth til nrk etter medisinsk sjekk. markus rooth ligger på tredjeplass sammenlagt i tikampen i em med 7096 poeng. johannes erm leder med 7207 poeng, foran makenson gletty med 7146 – til tross for dramatikken tidligere på dagen. sander skotheim er nummer fire etter at han mistet ledelsen i stavkonkurransen.

  Rooth til medisinsk sjekk – gjøres en risikovurdering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:15.23)
  markus rooth er til medisinsk sjekk for å finne ut om det er forsvarling å fortsette tikampen etter at han fikk krampetendenser under stavkonkurransen. det opplyser espen rooth til nrk. etter undersøkelsen vil det bli gjort en risikovurdering med tanke på å ikke pådra seg en skade inn i ol-oppkjøringen. markus rooth ligger på tredjeplass sammenlagt i tikampen i em med 7096 poeng. johannes erm leder med 7207 poeng, foran makenson gletty med 7146 – til tross for dramatikken tidligere på dagen. sander skotheim er nummer fire etter at han mistet ledelsen i stavkonkurransen.


  Drama i EM-tikampen: Skotheim fortsatt i ledelse – falt i oppvarmingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:10.12)
  sanders skotheim beholdt sin ledelse i tikampen under em også etter et middels resultat på 110 meter hekk med 14,30. markus rooth noterte 14,59. skotheim hadde en forsiktig start på løpet sitt og fikk 14,30 (936 poeng). han hadde et ublidt møte med banedekket etter å ha snublet i den andre hekken under oppvarmingen, og han tok det derfor litt forsiktig. han står med 5502 poeng etter seks øvelser. rooth fikk 14,59 (900 poeng) og var også et stykke bak pers. han hadde et par dårlig hekkepasseringer i løpet sitt. etter seks øvelser har han 5356 poeng på tredjeplass. det ble dramatisk da treeren makenson gletty fikk ødelagt konkurransen sin da han ikke hørte startskuddet og kom altfor sent i gang. (ntb)

  Krise for OL-bakken i Val di Fiemme - ikke klar for verdenscup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:06.50)
  ol-hoppbakkene i predazzo i val di fiemme blir ikke klar til verdenscuprenne i januar. fis har derfor måttet avlyse. rennene for både kvinner og menn skulle vært prøve-ol og sto på kalenderen 11. og 12. januar neste år. det skriver fis (det internasjonale ski- og snowboardforbundet) på sine hjemmesider. – beskjeden vi fikk i forrige uke fra val di fiemme, var uventet og forandrer uheldigvis vår terminliste. det får også innvirkninger på forberedelsene til ol i milano og cortina i 2026, sier fis` renndirektør for hopp sandro pertile. han er derimot optimistisk med tanke på at arrangørene vil få bakkene ferdig i tide til neste sommer. – hoppbakkene skal være ferdig i april eller mai 2025. det har vi fått bindende lovnader for. derfor vil vi legge sommer grand prix-konkurransene neste år til bakkene, sier han. (ntb)

  Lillefosse trekker seg fra EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:09.54)
  pål haugen lillefosse trenner seg fra stavkonkurransen i em etter å ha fått en kjenning i leggen under kvalifiseringen mandag morgen. lillefosse har slitt med skade denne sesongen og ikke konkurrert. lillefosse skulle i likhet med simen guttormsen delta i kvalifiseringen. nå har han sett seg nødt til å trekke seg.  Ingebrigtsen holdt krystallsyke skjult for sportssjefen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:20.02)
  på direkte fjernsyn lørdag kveld, etter 5000-meteren i em, fortalte henrik ingebrigtsen at han har fått påvist krystallsyken. – det har vært noen ganske tunge og slitsomme perioder. noen perioder funker det ganske bra, andre dager funker det dårlig. jeg tror det vi ser i dag er en litt dårlig dag. på de dårlige dagene har jeg nok med å stå på beina, fortalte han. landslagsledelsen ble like overrasket som tv-seerne over ingebrigtsens sykdom. i forkant av em var det hard kamp om en plass på 5000 meter i norges tropp, hvor ull/kisa-sjef hans jørgen borgen reagerte kraftig på at awet kibrab ble vraket til fordel for eldstebror ingebrigtsen. da erlend slokvik tok ut laget visste han ikke om tilstanden til ingebrigtsen. – nei, han har ikke nevnt det for meg. så må det sies at om han har hatt et anfall tidligere, så trenger ikke det å ha noe å si for prestasjonen nå. det er noe som kommer og går, sier sportssjefen til nrk. aftenposten omtalte saken først. ifølge friidrettsforbundets regler er utøverne pliktig å melde inn alt av skader og sykdom i en app. – henrik har vært flink til å rapportere inn de skadene han har hatt. akkurat denne lå ikke der, så derfor visste jeg ikke om det. – synes du burde fått vite det før uttaket? – det tar vi internt. – kunne det hatt noe å si for uttaket? – nei, det tror jeg ikke. for det tilfelle det er snakk om, det er lenge siden. han har ikke hatt noe rundt konkurranser, sier slokvik. nrk har bedt om en kommentar fra ingebrigtsen via pressekontakt espen skoland. «han har hatt god progresjon i vår og har følt seg klar til å løpe. i går hadde han dessverre en dårlig dag», skriver han i en sms.  «ukjente» ole martin halvorsen vant verdenscupkonkurranse i skyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 7. juni 2024 KL:13.26)
  ole martin halvorsen(24) feide all motstand av banen og vant 50 meter rifle under verdenscupstevnet i münchen fredag. i finalen var overlegen fra start, og selv om den ungarske skytteren istvan peni knappet inn noen poeng mot slutten så holdt halvorsen unna og tok sin første individuelle seier i verdenscupen. jon-hermann hegg hevdet seg også i konkurransen, og tok en sterk 3.-plass. verdenscupstevnet i münchen er det siste før ol i paris i månedsskiftet juli/august.

  Duestad på 6.-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 7. juni 2024 KL:11.03)
  i finalen på 50 meter rifle i verdenscupen i skyting i münchen fredag, endte jeanette hegg duestad på 6.-plass. duestad fikk aldri helt opp dampen i finalen, og hang etter hele veien. britiske seonaid mcintosh skøyt vidunderlig og endte på hele 466.7 poeng. hun regelrett utklasset sine konkurrenter i finalen, og vant hele 4.1 poeng foran jiayu han fra kina som endte på 2.-plass. fredagens konkurranse var siste verdenscupstevne før ol i paris i månedsskifte juli/august.

  Vukicevic legger opp etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:18.24)
  dagen før friidretts-em starter, forteller hekkeløper vladimir vukicevic at karrieren nærmer seg slutten. – jeg kommer til å legge opp etter sesongen, sier vukicevic til nrk. 33-åringen er norsk rekordholder på 110 meter hekk med tiden 13,42 sekunder fra august 2021. han kan vise til ett sølv fra junior-vm i 2010, og har 11 ganger blitt norsk mester. – jeg begynner å bli godt voksen som toppidrettsutøver. man er toppidrettsutøver på lånt tid, og jeg begynner nå å kjenne at det er dags for å gjøre andre ting, forteller vukicevic. noe særlig mer vil han ikke snakke om at han skal legge opp. allerede fredag formiddag skal han ut og løpe innledende heat på 110 m hekk i friidretts-em. – nå skal jeg prestere i roma, og så har jeg en hel sommer med konkurranser først. vladimir vukicevic er lillebroren til tidligere hekkeløper christina vukicevic demidov, som skal kommentere friidretts-em direkte på nrk. mesterskapet i roma varer fra 7. til 12. juni.

  Skyhøy finalegrense da nordmenn dominerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:12.50)
  under det siste verdenscupstevnet før ol i paris gjorde de norske skytterne strålende prestasjoner i kvalifiseringen til finalen på 50 meter rifle torsdag. i kvinneklassen var nivået skyhøyt, og det måtte skytes hele 593 av 600 mulige poeng for å være blant de åtte beste som gikk til finalen. jeanette hegg duestad imponerte og prikket inn hele 594 poeng. best i kvalifiseringen var kinesiske jiayu han som tangerte verdensrekorden på 596 poeng. – det er helt spinnvilt det som foregår i skytehallen her egentlig, sier jeanette hegg duestad til nrk. hun forklarer at banen i münchen er spesielt god å skyte på og at forholdene var tilnærmet perfekte under konkurransen. i tillegg er stort sett alle de beste i verden tilstede, og det gjør at nivået blir så høyt. – jeg jobbet hardt på stående for jeg skjønner jo at det må høye poengsummer til for å komme seg til finalen. det er veldig godt å kjenne at jeg er veldig god form før ol, sier duestad. i herreklassen skøyt jon-hermann hegg også strålende og med 595 av 600 mulige poeng endte han på 2.-plass i kvalifiseringen og seg til finalen. ole martin halvorsen er også klar for finalen etter. med 594 poeng tok han 3.-plassen i kvalifiseringen. også i herreklassen ble det tangering av verdensrekord da kineseren yukun liu skøyt hele 597 av 600 mulige poeng. i herreklassen måtte man ha 592 poeng for å gå til finalen. finalen for kvinnene går 10:00 fredag, mens herrefinalen starter 12:30.


  FIS innlemmer spektakulær skigren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 5. juni 2024 KL:13.38)
  frikjøring blir en egen disiplin i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis). det ble enstemmig vedtatt på onsdagens kongress i reykjavik på island. frikjøring, eller freeride som det heter på engelsk og i miljøet, er en gren på siden av vanlig alpint. grunnideen er å bruke fjellet og de naturlige utfordringene som ligger i terrenget. i konkurranse blir utøvere bedømt etter linjevalg, flyt, kontroll, aggressivitet og teknikk. (ntb)

  Conte tar over Napoli

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 5. juni 2024 KL:12.03)
  antonio conte (54) tar over som hovedtrener i serie a-klubben napoli. italieneren har stått uten jobb i et drøyt år. fjorårets mester i serie a bekrefter ansettelsen i egne mediekanaler. conte tar over etter francesco calzona, som ledet laget den siste snaue halvdelen av 2023/24-sesongen. i løpet av de siste ti årene har conte oppnådd stor suksess i flere klubber. i 2016 tok han italia til kvartfinale i em med imponerende defensiv struktur, før det ble tap for tyskland i straffesparkkonkurranse. den påfølgende sesongen ledet han chelsea til premier league-tittelen, skriver ntb. i napoli blir conte sjef for den norske landslagsprofilen leo skiri østigård.

  Sjur Røthe legger opp før VM-sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 5. juni 2024 KL:10.30)
  jeg har landet på å gi meg, sier sjur røthe (35) til vg. røthe har vært inne på landslaget i 13 år og kan blant annet vise til seks vm-medaljer (tre gull og tre bronse) og tre nm-gull. den siste individuelle vm-medaljen kom i planica for ett år siden. røthe ble droppet fra landslaget før årets sesong. til vg begrunner vossingen karrierestopp med at han sliter med å tro at han skal klare å vinne verdenscuprenn igjen. gjennom fjorårets sesong slet 35-åringen mye med sykdom både i sesongoppkjøringen og i konkurranseperioder. – i fjor la jeg en plan om å gå vm i trondheim. men akkurat nå klarer jeg ikke helt å se hvordan det skal gå, sier røthe. nyhetsmeldingen oppdateres.

  Tre norske medaljer i junior-EM skyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:14.37)
  de kvinnelige norske juniorene dominerte mandagens rifle 50 meter liggende i skyte-em og tok med seg tre medaljer. tyske hannah wehren var det ikke noe å gjøre med, men caroline finnestad lund, martine sve og pernille nor-woll plasserte seg som perler på en snor bak henne. lund tok sølv og sve bronse, mens det ble medalje også for fjerdeplasserte nor-woll ettersom norge tok en overlegen seier i lagkonkurransen. even olai enger throndsen ble beste nordmann på 10.-plass i mennenes juniorklasse. (ntb)


  Biles viser kjempeform før OL: – Kunne ikke vært mer stolt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:08.16)
  turnstjernen simone biles (27) vant søndag mangekampen i det amerikanske mesterskapet for niende gang. senere i sommer er hun storfavoritt i ol. biles fikk til slutt opp poengsummen 119.750 og slo sølvvinner skye blakely med 5.900. sunisa lee, som ble olympisk mester i mangekamp i 2021, endte på fjerdeplass. ingen har før vunnet mangekampen ni ganger. – i dag var det bare å bli komfortabel og selvsikker i turningen min. nå skal jeg forhåpentligvis ta meg videre i ol-kvalifiseringen og ta det neste steget mot paris, sa biles. – jeg kunne ikke vært mer stolt av det jeg får til nå for tiden, la hun til. biles var bare 16 år da hun tok sitt første vm-gull. i ol i rio sikret hun seg fire gull. i tokyo for tre år siden ble hun rammet av fenomenet som i turnsporten kalles «skrusyken» eller «the twistes», en mental sperre som gjør at turnere mister evnen til å orientere seg i lufta. hun endte uten gull da, men er tilbake i paris og vil forsøke å fylle på sin solide medaljesamling. – jeg er litt eldre nå og vet akkurat hva jeg må gjøre for å komme tilbake når en konkurranse ikke gikk som ønsket. det har vært flere år med terapi, sa biles. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »