Hovedsiden

Liten annonse

  bekrefter lagkombi-konkurranse i kitzbühel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:11.48)
  Kalenderen for den kommende alpinsesongen er spikret og der bekreftes det at det blir en ny gren på programmet. Den nye grenen er lagkombinasjon og står på programmet for menn i Kitzbühel i januar. I likhet med vanlig kombinasjon konkurreres det i både en fartsdisiplin og slalåm, men forskjellen er at det er to ulike utøvere som deltar. Det vil si at nasjonene kan sette én fartsspesialist og en slalåmspesialist på hver gren. Lagkombinasjonen ble testet i junior-VM forrige sesong. Parallellslalåm ser ut til å være borte fra programmet for både kvinner og menn. Tidligere har det vært én rennhelg med denne grenen i året. I tillegg viser kalenderen, som Skiforbundet kunne bekrefte tidlig i mai, at det blir renn for både kvinner og menn i Kvitfjell, men ikke samme helg. For både kvinner og menn både starter og avsluttes sesongen i østerrike. Sesongstarten går i Sölden, mens verdenscupavslutningen går i Saalbach.


  Cupbombe i Tønsberg – Sandefjord ute av cupen etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:21.08)
  sandefjord er ute av cupen allerede i første runde. eliteserieklubben røk for 4.-divisjonslaget eik tønsberg etter straffesparkkonkurranse. til tross for at sandefjord tidlig i andre omgang gikk opp i en 2-0-ledelse, kjempet eik tønsberg seg tilbake. og fem minutter på overtid utlignet de til 2–2 og sørget for ekstraomganger. etter målløse ekstraomganger ble kampen avgjort på straffer. der vant eik tønsberg 4-3, etter at begge lagene bommet på sine siste straffer. sandefjord bommet også på første.
  Kjelsås ble årets første lag som gikk videre i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:21.14)
  kjelsås slo follo etter straffer og ble dermed årets første lag som går videre til andre runde i cupen. oppgjøret endte 2-2 etter ekstraomganger, men kjelsås tok seiren etter straffekonkurranse. – skal du oppleve cupen så må du ta med det som er ekstra der, og det er straffekonk. det var en fin opplevelse det, sa kjelsås-trener eivind kampen på klubbens facebook-side. på spørsmål om hvem som er drømmemotstander i andre runde, var svaret klart: – nå er det vålerenga på taket, er det ikke det?, sa han med et smil. follo-kjelsås var første kamp i cupen 2023. resten av den første runden spilles tirsdag, ondag og torsdag.  Hovland-hopp på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:07.42)
  viktor hovland er tilbake i topp ti og ligger på 6.-plass på den nyeste spillerrangeringen i golf. bykset på fem hakk skjer etter at hovland i helgen ble toer i pga-mesterskapet. det er hans beste plassering i en majorturnering noensinne og sikret ham over 16 millioner kroner i premiepenger. han har en 3.-plass som karrierebeste på verdensrankingen. scottie scheffler topper den nyeste oversikten etter å ha tatt seg forbi jon rahm fra spania. amerikaneren havnet søndag likt med hovland i årets andre majorkonkurranse. de var to slag bak vinneren brooks koepka. (ntb)
  Giro d`Italia-lag i sorg – 25-årig syklist døde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:10.49)
  sykkellaget eolo-kometa, som deltar i giro d`italia, sørger over bortgangen til 25 år gamle arturo gravalos. sykkelrytteren fikk påvist en hjernesvulst i fjor. eolo-kometa opplyser om bortgangen til gravalos i en melding på twitter. «det er med dyp sorg og ulidelig smerte eolo-kometa offentliggjør at arturo gravalos gikk bort tidlig denne morgenen», skriver laget. gravalos ble ifølge eget lag operert for en hjernesvulst i november 2021. den skal ha blitt oppdaget noen uker tidligere etter at han følte seg uvel under trening. etter inngrepet skal utviklingen ha vært svært positiv, men syklisten måtte etter hvert gjennom flere operasjoner i et forsøk på å få fjernet hele svulsten. hans siste konkurranse ble giro del medio brenta i 2021. «livet ga ham mange endringer den siste tiden, men han møtte dem alltid, alltid på den beste måten og vant over dem med den største positivitet. han holdt sorgen for seg selv og nektet å la den ta over», skriver eolo-kometa. (©ntb)

  Sheffield Wednesday med utrolig comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:09.02)
  det så helt umulig ut, men sheffield wednesday klarte på ellevilt vis å spille seg til wembley og finale i omspillet om en plass i championship. peterborough vant den første kampen 4-0, og de fleste trodde returoppgjøret ville bli en transportetappe. slik gikk det ikke, og etter fire mål av sheffield wednesday ved ordinær tid kom to nye mål i ekstraomgangene mellom league one-lagene. det betød 5-5 og straffesparkkonkurranse hvor hjemmelaget trakk det lengste strået. sheffield wednesday vant straffesparkkonkurransen 5-3. (ntb)  Mina Mobekk (18) vant EM-gull i brettseiling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:20.30)
  mina mobekk fra oslo vant em-gull i brettseiling lørdag ettermiddag i klassen iqfoil. mesterskapet ble holdt i hellas. etter fem dager med seiling og fire konkurranser hver dag, tok mobekk seg helt til finalen. der var hun rangert som nummer syv, men vant først kvartfinalen, så semifinalen og deretter selve finalen.

  Russiske fektere motsetter seg IOC-opplegg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:06.38)
  de russiske fekterne avviser en retur til konkurranser under opplegget den internasjonale olympiske komité (ioc) har skissert. det åpner for at russland kan komme til å boikotte kvalifiseringen til ol i paris neste år. – når det gjelder fekting, har jeg gjentatte ganger diskutert det foreslåtte returopplegget med landslaget. og jeg kan si at ingen av dem verken har vurdert eller vurderer å delta i internasjonale konkurranser med de nåværende restriksjonene, sier presidenten i russlands olympiske komité (roc), stanislav pozdnjakov, ifølge afp. det internasjonale fekteforbundet (fie) var først ute med å slippe inn igjen både russere og belarusere etter at ioc i mars kom med anbefalinger om retur for utøvere fra disse nasjonene under nøytralt flagg. (ntb)

  Eikeri videre i Roma-dobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:23.05)
  ulrikke eikeri er klar for mer doublespill på wta-touren i roma. hun var med på å danke ut en kinesisk tennisduo i strake sett. det gjorde hun sammen med japaneren miyu kato. settsifrene ble 6-3, 7-5 på rødgrusen i den italienske hovedstaden. xu yifan og yang zhaoxuan kom til oppgjøret som åttendeseedet i doublekonkurransen, men greide ikke å forsvare favorittstempelet. i åpningssettet ble kineserne brutt i første og siste game. eikeri og kato ble selv brutt umiddelbart i andre sett, men slo tilbake på direkten. de brukte tre matchballer på å avgjøre kampen. (ntb)

  Google lanserer ny tekstrobot

  Kilde: E24 | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:20.32)
  google åpner tekstroboten bard. den er utstyrt med såkalt kunstig intelligens (ki) og skal ta opp konkurransen med lignende tjenester, som chatgpt.


  Robert Johansson reagerer på landslagsvraking: – Ikke forberedt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:15.37)
  robert johansson får ikke fortsette på det norske landslaget i hopp foran neste sesong. det er i tråd med det nettavisen erfarte tidligere onsdag. til samme avis sier johansen at han ikke hadde sett for seg å bli vraket. – jeg var ikke forberedt, for å være helt ærlig, sier johansson, og forklarer ifølge nettavisen at han ble tom for ord da han fikk beskjeden. – det er vanskelig å reagere når man er ganske uforberedt på beskjeden, sier han. ingvild midtskogen (15) kommer inn i et stort kvinnelag. det ble klart da landslagsledelsen med trenerne alexander stöckl og christian meyer i spissen presenterte uttaket onsdag. seansen var lagt til hammerfest som følge av et sponsorarrangement. inn i landslaget på herresiden kommer kristoffer eriksen sundal. koll-hopperen eriksen leverte stabilt gjennom sesongen som nylig er avsluttet. han bidro blant annet til norsk sølv i lagkonkurransen i storbakken under planica-vm. daniel andré tande, halvor egner granerud, marius lindvik, johann andré forfang og bendik jakobsen heggli får dermed fornyet tillit. på kvinnesiden består neste års landslag av maren lundby, anna odine strøm, silje opseth, thea minyan bjørseth, eirin maria kvandal, ingvild midtskogen og kjersti græsli. de to sistnevnte er nye.

  Robert Johansson vraket fra hopplandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:15.37)
  robert johansson får ikke fortsette på det norske landslaget i hopp foran neste sesong. ingvild midtskogen (15) kommer inn i et stort kvinnelag. det ble klart da landslagsledelsen med trenerne alexander stöckl og christian meyer i spissen presenterte uttaket onsdag. seansen var lagt til hammerfest som følge av et sponsorarrangement. inn i landslaget på herresiden kommer kristoffer eriksen sundal. koll-hopperen eriksen leverte stabilt gjennom sesongen som nylig er avsluttet. han bidro blant annet til norsk sølv i lagkonkurransen i storbakken under planica-vm. daniel andré tande, halvor egner granerud, marius lindvik, johann andré forfang og bendik jakobsen heggli får dermed fornyet tillit. på kvinnesiden består neste års landslag av maren lundby, anna odine strøm, silje opseth, thea minyan bjørseth, eirin maria kvandal, ingvild midtskogen og kjersti græsli. de to sistnevnte er nye.


  Roland-Garros i fare for Nadal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:12.38)
  det er usikkert om rafael nadal rekker roland-garros-turneringen i paris. et forfall vil være et tøft slag for sporten, mener tennislegenden roger federer. nadal sliter fortsatt med hofteskaden han pådro seg i australian open i januar. siden har han mistet en rekke storturneringer, og det er frykt for at spanjolen vil lide samme skjebne i årets andre grand slam-konkurranse. i roland-garris har nadal spilt seg til hele 14 triumfer. – det vil være brutalt for tennisen om rafa ikke er der. jeg håper fortsatt på at det går, sier federer til sky sports. sveitseren la i fjor høst opp etter en lang og innholdsrik karriere. han vant 20 grand slam-titler på veien. nadal har deltatt i samtlige roland-garros-turneringer siden han vant sitt første av 22 gs-trofeer i 2005. årets utgave starter på rødgrusen i paris 28. mai. (ntb)

  Ingen skiflyging for Riiber

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:21.02)
  jarl magnus riiber og resten av kombinertherrane får ikkje lov og fly på ski neste sesong. fis har ikkje klart å finne ein vertsnasjon til å ta på seg skiflygingskonkurransen. det stadfestar edgar fossheim, som er noreg sin representant for kombinert, på det internasjonale ski- og snowboardforbundets (fis) kalenderkonferanse i dubrovnik. jarl magnus riiber seier til nrk at han er skuffa, men ikkje overraska over resultatet. – eg trur skiflyging hadde vore bra. vi treng sårt nokon småting som kan sprite opp. det hadde hjelpt for å setje oss litt meir på kartet. i staden blir det innført eit nytt konsept som har fått namnet «individuell kompakt». her er avstanden løparane går ut med i langrennet avgjort på førehand. vinn du hopprennet startar du uansett seks sekund føre nummer to, tolv sekund føre nummer tre og så vidare. alle løparar i feltet går ut innanfor 1,5 minutt. riiber har tidlegare vore kritisk til det nye konseptet, som han meiner vil gjere hoppdelen i kombinert mindre viktig. forslaget om å auke langrennsdistansen frå 5 og 10 kilometer til 7,5 og 12,5 vart nedstemt.

  Kvitfjell får både herre- og kvinnerenn i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:17.30)
  kvitfjell-arrangøren kan se fram til to verdenscuphelger i alpint kommende sesong. det ble avgjort på det internasjonale ski- og snowboardforbundets (fis) kalenderkonferanse i dubrovnik. mennene skal kjøre verdenscup i den norske fartsløypa i midten av februar, mens det er kvinnenes tur i starten av mars. – dette er en fantastisk anerkjennelse for norsk alpinsport, både for arrangøren og oss. her har publikum en fin mulighet til se våre stjerner i aksjon på hjemmebane, både på kvinne- og herresiden, og det er viktig at våre utøvere får muligheten til å konkurrere i verdenscupen på hjemmebane, sier alpinistenes sportssjef claus johan ryste. det har aldri tidligere vært arrangert egne verdenscuphelger for både menn og kvinner i kvitfjell i samme sesong. sist sesong ble det kjørt verdenscuprenn for kvinnene. det norske vintersportsstedet har fått mye ros under konferansen i dubrovnik. – mange har framhevet kvitfjell denne uka. blant annet for det vi har gjennomført av konkurranser de siste årene, både organisering, teknisk gjennomføring og snøforholdene. dette setter vi pris på. lagene trives her, og alle vil tilbake hit, sier leder for organisasjonskomiteen, ole kristian kirkerud. alle vedtakene fra dubrovnik skal formelt godkjennes på fis` styremøte 24. mai. planen for kvitfjell-rennene neste sesong ser slik ut: * 17. februar: utfor menn * 18. februar: super-g menn * 2. mars: utfor kvinner * 3. mars: super-g kvinner (ntb)


  Sykkelsporten kan snu i spørsmålet om transkvinner – tema etter omstridt seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:13.04)
  debatten om transkjønnede utøvere i kvinnekonkurranser er tilbake på agendaen i sykkelmiljøet. et forbud kan komme, skriver the telegraph. det internasjonale sykkelforbundet (uci) endret og strammet inn reglene for transkvinner så sent som i fjor. siden har friidretten og svømmesporten nektet utøvere som gikk gjennom puberteten som mann, å konkurrere internasjonalt i et felt med kvinner. nå kan syklingen gå i samme retning. torsdag bekreftet uci at transkjønnede syklister igjen er oppe til diskusjon med utøvere og nasjonale forbund. «vi er enige om å ta debatten og gjøre en eventuell avgjørelse på neste styremøte i glasgow i august», sto det i en uttalelse. det skal være delte meninger i uci-hierarkiet om å innføre et forbud, erfarer the telegraph. utviklingen skjer under en uke etter at amerikaneren austin killips (27) ble tidenes første transkjønnede rytter til å vinne en etappe og ritt sammenlagt på uci-nivå på kvinnesiden. seieren kom på siste dag av tour of the gila i new mexico. etterpå takker hun konkurrentene og sykkelsporten for støtten. – de viser at twitter ikke er det virkelige livet, sa killips. men etter rittet har kritikken hardnet til. usas tredobbelte ol-sølvvinner inga thompson har anklaget uci for «å ta livet av kvinnesykling». (©ntb)

  Russland-nei fra Trettebergstuen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:11.28)
  kulturdepartementet åpner for å bidra til finansieringen av europa- og verdensmesterskap på norsk jord, men ikke dersom russere og belarusere får delta. den nevnte tilskuddsordningen har som mål å gi flere aktører i frivilligheten muligheten til å arrangere internasjonale mesterskap. ordningen er åpen for frivillige, medlemsbaserte organisasjoner med begrensede kommersielle inntektsmuligheter som ønsker å arrangere europa- eller verdensmesterskap for seniorer i norge. det kan søkes om tilskudd til mesterskap både for funksjonsfriske og for personer med nedsatt funksjonsevne. kriteriene gjenspeiler også debatten som raser i internasjonal idrett rundt om russiske og belarusiske utøvere skal gis adgang til å konkurrere igjen, til tross for at krigshandlingene i ukraina fortsatt pågår. «i denne søknadsrunden vil det ikke gis tilskudd til mesterskap i idretter hvor russiske og belarusiske utøvere får delta i internasjonale konkurranser på det tidspunktet departementet fordeler årets tilskudd», skriver kulturdepartementet. (ntb)


  Kombinertkvinnene får ny VM-øvelse: – En gledens dag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. mai 2023 KL:16.26)
  kombinert for kvinner får en tredje vm-øvelse: fellesstart skal på programmet i ski-vm i trondheim i 2025. det opplyser skiforbundet til ntb. – rått. dette betyr så mye for oss, sier den norske utøverrepresentanten ida marie hagen. avgjørelsen ble tatt under kalenderkonferansen til det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) i dubrovnik torsdag. – dette er en gledens dag. kombinert og norges skiforbund har jobbet aktivt for utviklingen av kombinert for kvinner i mange år. vi arrangerte det første internasjonale rennet i granåsen i 2015, og ti år senere får vi til tre vm-øvelser, sier skipresident tove moe dyrhaug. i tillegg til fellesstarten i normal bakke inngår også den individuelle konkurransen i normal bakke og blandet lagkonkurranse. renndirektør lasse ottesen i fis åpner opp for at det blir øvelser også i storbakken for kvinnene i kombinert i framtiden. det kan trolig komme på plass i 2027 i falun.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »