Hovedsiden

Liten annonse
  Ukraina boikotter alle fotballturneringer med russisk deltakelse – fordømmer Uefa-grep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 27. september 2023 KL:11.19)
  det ukrainske fotballforbundet sier nei til å delta i turneringer der russland tas inn i varmen igjen. samtidig rettes det flengende kritikk mot uefa. det var tirsdag at styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske u17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden russlands invasjon av ukraina. uefa-styret har bedt forbundets administrasjon om å foreslå en teknisk løsning som lar russland delta i em-kvalifiseringen i de yngste årsklassene selv om trekningen allerede er foretatt. det understrekes at kamper med russiske lag skal spilles uten russlands flagg, nasjonalsang eller landslagsdrakt, og ikke på russisk jord. den nye linjen fra uefa faller ikke god jord i det ukrainske fotballforbundet (uaf). «uaf fordømmer på det sterkeste uefa-avgjørelsen om en retur av u17-lag fra den russiske føderasjonen til internasjonale konkurranser», skriver forbundet.

  Verdenscupseier Duestad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:22.56)
  skytteren jeanette hegg duestad var i en egen klasse da hun mandag vant matchøvelsen under verdenscupen i skyting i rio de janeiro. etter fjerdeplass både på 10 meter individuelt og blandet lag under verdenscupstevnet i brasil, traff hegg duestad for alvor blink mandag. den norske skytterprofilen var suveren i matchfinalen og vant foran indiske nischal nischal og danske stephanie grundsøe. etter koronapandemien har hegg duestad vært på pallen i verdenscupen på 50 meter match i alle sine seks konkurranser. mandagens seier var hennes tredje i karrieren på ol-øvelsen. 14 ganger har hun vært på seierspallen i verdenscupen. tidligere i år gjorde hun rent bord i em og vant tre gull på 10 meter luftrifle. hegg duestad vant også vm-gull for lag på 300 meter og flere andre medaljer. hun er nå topprangert på 50 meter i verden med god margin. (ntb)

  tenniskonkurranser er tilbake i kina etter boikott

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:14.21)
  I september får Kina atter være vertskap for et tennismesterskap, for første gang på 16 måneder. Det melder South China Morning Post. Kina ble boikottet som vertskap etter anklager om at en kinesisk topp-politiker skulle ha utsatt tennisstjernen Peng Shuai for overgrep. Det var et brev som tennisstjernen la ut på sosiale medier i Kina i november 2021 som førte til anklagene. Peng Shuai gikk senere ut og sa at det ikke hadde vært noe overgrep. Hun viste seg offentlig på tribunene under vinter-OL i Beijing. Verdens tennisforbund (WTA) skal ha kommet til at en boikott ikke har virket.  Putin om mulig russisk OL-utestengelse i Paris: – Den olympiske bevegelsen forvitrer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:11.08)
  russlands president vladimir putin gikk til angrep på den internasjonale olympiske komité (ioc) i en tale mandag. den russiske presidenten snakket under et internasjonalt forum i den østlige delen av russland. der ble han konfrontert med muligheten for at russiske utøvere kan bli nektet adgang til å delta under sommer-ol i paris neste år. putin svarte med å hevde at den olympiske bevegelsen «forvitrer», og at russland har alle intensjoner å forsvare interessene til sine egne utøvere. det råder usikkerhet rundt hvorvidt russiske utøvere vil få delta i sommerlekene i den franske hovedstaden. den internasjonale olympiske komité (ioc) utestengte russland og belarus fra internasjonale idrettsarrangementer etter den russiske invasjonen i ukraina i februar 2022. tidligere i år anbefalte imidlertid ol-toppene å la de to landenes utøvere returnere til arenaene som nøytrale idrettsutøvere i individuelle konkurranser og under strenge betingelser. anbefalingen til ioc vedrører imidlertid ikke paris-ol. komiteen har i stedet varslet at den snart skal ta endelig stilling til spørsmålet rundt russisk og belarusisk deltakelse i lekene på et senere tidspunkt. (ntb)

  Svømmeforbundet reagerer på åpning for russere: – Skuffet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:08.26)
  norges svømmeforbund liker ikke at det internasjonale svømmeforbundet har åpnet opp for deltakelse av utøvere fra russland og belarus. – vi er skuffet, skriver president cato bratbakk i norges svømmeforbund i en sms til ntb. – norges svømmeforbund og våre nordiske naboland mener fortsatt at utestengelse er det riktige så lenge krigen pågår. vi tar dette vedtaket til etterretning, legger han til. det internasjonale svømmeforbundet world aquatics opplyste tirsdag at russere og belarusere får innpass i internasjonale konkurranser. det stilles samtidig mange krav, som blant annet at de kun får stille med én nøytral utøver i hver konkurranse – som vil si at lagkonkurransene utgår – og at utøverne forplikter seg til å ikke uttrykke støtte til russlands invasjon av ukraina. de får heller ikke delta på pressekonferanser eller gå i pressesonen etter konkurranser, og det er heller ikke tillatt med russiske eller belarusiske flagg, nasjonalsang eller andre ting som signaliserer egen nasjonalitet. svømmepresidenten sier at det er for tidlig å snakke om boikott. – vi har ikke diskutert hva dette vil bety for norsk deltakelse i internasjonale stevner framover, skriver bratbakk. ifølge world aquatics` egen spørreundersøkelse blant utøvere fra hele verden på ulike aldersnivåer er det 67 prosent som ønsker russisk og belarusisk deltakelse som nøytrale. (ntb)

  Russisk skuffelse etter innpass i svømmesporten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. september 2023 KL:19.20)
  det åpnes igjen for russiske svømmere i internasjonale konkurranser, men nyheten blir ikke mottatt med glede i russland. årsaken er kravene som stilles for å delta. det internasjonale svømmeforbundet har satt strenge vilkår, og blant dem er at russland og belarus kun får ha med én nøytral utøver hver i en konkurranse. det betyr at alle lagkonkurranser i svømmesporten fortsetter uten russere og belarusere. russland har gjennom tidene hanket inn mange ol-gull i nettopp slike øvelser. – dette er ingen forbedring av situasjonen, står det i en uttalelse fra russlands svømmeforbund. (ntb)

  Åpner opp for russiske og belarusiske utøvere i svømming

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. september 2023 KL:08.57)
  det internasjonale svømmeforbundet bekrefter i en pressemelding at de vil tillate russiske og belarusiske utøvere å være med i kommende internasjonale konkurranser. de vil bli møtt med strenge regler og må konkurrere som «individuelle nøytrale utøvere». blant annet kan kun én russer og én belaruser delta i den samme konkurransen. ifølge forbundet var 67 % av alle utøverne i svømme-eliten støttende til tiltaket.

  Bonucci er klar for Union Berlin

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. september 2023 KL:11.52)
  unon berlin annonserer på sine hjemmesider at serie a-stjernen, leonardo bonucci (36), har signert for klubben. – det er spesielt for meg å ta et steg utenlands for første gang i min karriere. i union har jeg muligheten til å spille på høyeste nivå, og støtte laget med min erfaring på veien i tre utfordrende konkurranser, sa bonucci om overgangen til den tyske hovedstaden. den italienske forsvarskjempen ble før sesongen utelukket fra kamptroppen til juventus. bonucci har nå signert gratis på en et års kontrakt med muligheten til å forlenge avtalen. – med leonardo signerer vi en spiller med masse erfaring. jeg er sikker på at han kan utvide mulighetene våre i forsvar og reise oss til et nytt nivå, sier sportsdirektør for union berlin, oliver ruhnert. den tyske klubben debuterer i mesterligaen etter fjerde plass i bundesliga forrige sesong. i gruppespillet møter de napoli, real madrid og sc braga.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »