Hovedsiden

Liten annonse
  Amnesty kritisk til IOC-svar om hijabforbud: – Strider mot egne forpliktelser og verdier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 17. juli 2024 KL:13.44)
  amnesty international går hardt ut mot ioc etter at de i et brev sa at de ikke vil oppfordre franske myndigheter til å oppheve hijabforbudet før ol i paris. i en artikkel skriver amnesty at forbudet har skapt en «uholdbar situasjon» der ol-vert frankrike bryter flere menneskerettighetsforpliktelser. det inkluderer ifølge organisasjonen verdier og forpliktelser som er fastsatt av den internasjonale olympiske komité (ioc) selv. amnesty hevder i en rapport at forbudet «avslører franske myndigheters diskriminerende hykleri og iocs svakheter». – å forby franske idrettsutøvere med sportshijaber å konkurrere i de olympiske og paralympiske leker gjør narr av påstandene om at paris-ol er det første likestillings-ol, og det avslører den rasistiske kjønnsdiskrimineringen som underbygger tilgangen til idrett i landet, tordner anna blus. blus tror forbudet kan få store konsekvenser. ntb har kontaktet ioc angående kritikken fra amnesty. i en epost svarer de blant annet følgende: «i ol er det ioc og de internasjonale forbundenes regler som er gjeldende. utøvere står fritt til å bruke hijab, slør og hodeskjerf i de olympiske landsbyene og på olympiske arenaer. i konkurranser bestemmes reglene av de relevante forbundene. i noen idretter er det restriksjoner knyttet til klær, inkludert men ikke begrenset til hijab, for å ivareta sikkerheten til utøverne». videre i artikkelen skriver amnesty at ioc, til tross for gjentatte krav, har valgt å ikke oppfordre franske myndigheter til å oppheve forbudet. organisasjonen påpeker at det franske hijabforbudet strider mot klesreglene til blant andre det internasjonale fotballforbundet (fifa), det internasjonale basketballforbundet (fiba) og det internasjonale volleyballforbundet (fivb). amnesty har undersøkt regelverket i 38 europeiske land, og de konkluderer med at frankrike er det eneste landet med et slikt forbud. «det olympiske charteret er ganske tydelig: rettighetene skal sikres uten diskriminering av noe slag. (...). likevel handler idrettsutøvere i samsvar med nasjonal kontekst. religionsfrihet tolkes ulikt, og dette gjenspeiler seg også i nasjonale tilnærminger til idretten. bruk av hijab, slør eller hodeskjerf er svært omdiskutert i mange land, både der det er obligatorisk, valgfritt og forbudt», skriver ioc til ntb. (ntb)


  Horneland forklarer salget av Brann-kapteinen: – Ønsket en lengre avtale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:13.48)
  reaksjonene har haglet siden det ble klart at sivert heltne nilsen forlater brann til fordel for aberdeen. nå utdyper eirik horneland hvorfor kapteinen drar. brann-treneren forteller i et intervju med tv 2 at aberdeen tok kontakt med klubben for et par uker siden. – i denne bransjen har du ansvar for egen karriere. sivert hadde halvannet år igjen av kontrakten, og ønsket en lengre avtale. det fikk han ikke i brann. han fikk tilbud om en treårsavtale i aberdeen, og kjente treneren fra før av. når han ønsket det, så klarer jeg å akseptere det, forteller horneland. heltne nilsen har vært en sentral brikke på brann-midtbanen i flere sesonger. – jeg fikk litt sjokk i går, men det er sånn fotballen er. det er bare å ønske sivert masse lykke til, sier joachim soltvedt til tv 2. (ntb)


  Klaesson forlater Leeds til fordel for polsk klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:19.40)
  kristoffer klaesson (23) har signert for den polske klubben raków częstochowa. det melder klubben på sine hjemmesider søndag. den norske målvakten har vært i den engelske klubben leeds siden sommeren 2021. han signerte da en kontakt ut 2025. klaesson fikk totalt fire kamper for klubben, med en kamp på det øverste nivået i england. nå er han klar for polen hvor han har signert en kontrakt frem til sommeren 2027. – det er et litt uortodoks valg, og målet er å få spille kamper fast hver uke. målet mitt er å komme på a-landslaget. det er definitivt et mål jeg har, sier han til vg. klaesson har 20 kamper for norges u-21-landslag.

  Politiet bekrefter: Drege fikk problemer med bakhjulet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:13.20)
  andré drege omkom i en utforkjøring under en etappe i østerrike rundt. det skal nå være bekreftet at den unge syklisten hadde problemer med bakhjulet. det forteller det eneste vitnet til dreges dødsfall til østerriks politi. det melder vg. vitnet er jaka primozic (25), som også deltok i rittet. – jaka så at bakhjulet på sykkelen til drege hadde komplikasjoner. det gjorde at han fikk problemer, sier politibetjent andreas lindner ved heiligenblut politistasjon i østerrike. vg har vært i kontakt med primozic som bekrefter at han så hendelsen. de norske uno-x-rytterne hedret norsk kollega andré drege, som tragisk omkom i et sykkelritt i østerrike i helgen. før etappestart samlet de norske rytterne seg. de var tydelig preget der de stod ved siden av hverandre og klappet til ære for drenge, som bare ble 25 år gammel. uno-x-profil tobias halland johannessen delte sin sorg over dreges bortgang. – det føles bare vondt. det har aldri vært så stille i bussen vår som det var etter (den åttende) etappen. det var tøft. det føles helt meningsløst, sa han til tv 2.  Politiet omgjør henleggelsen til en av Ingebrigtsen-brødrene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:09.16)
  det blir bekreftet i en pressemelding sendt ut av rogaland statsadvokatembede. det var aftenposten som først omtalte saken. da gjert ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna. de klaget på avgjørelsen. ett av barna fikk medhold. – jeg skjønner ikke at det er mulig å henlegge en så alvorlig sak. jeg er enig med statsadvokaten i omgjøring av henleggelsen, og forutsetter tiltale også i denne saken, sier larsen til aftenposten. – at det bes om ytterligere etterforskning i en av sakene før også den eventuelt endelig henlegges fremstår ryddig av statsadvokaten, sier advokat john christian elden – når det gjelder det forholdet han er tiltalt for, knyttet til ett av sine barn, er det fortsatt vår vurdering at det ikke har funnet sted noe straffbart forhold. gjert ser fram til få forholdet behandlet i domstolen, fortsetter han. – denne saken har vært en enorm belastning for vår klient og hele hans familie. vi håper dagens henleggelser vil bidra til ro rundt saken frem til rettssaken finner sted, sier advokat heidi reisvang som forsvarer ingebrigtsen sammen med advokat john christian elden. nrk har prøvd å kontakte bistandsadvokat mette yvonne larsen, men har foreløpig ikke fått svar.

  Full konflikt under NM-løp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. juni 2024 KL:13.00)
  det ble virkelig hett mellom hanne mjøen maridal og live johannessen solheimdal under 10.000 meteren i nm. en finger over strupen toppet det som så ut som en sterk konflikt underveis i løpet. etterpå var maridal kraftig irritert i målområdet etter nm-duellen, som endte med sølv for hennes del i duellen mot solheimdal. – det blir en intens duell med de uengihtetene vi har sett og kontakten mellom dem og den gestikuleringen vi har sett, kommenterte nrks jann post før sluttspurten gikk. for han lot seg forbløffe av det som skjedde underveis i løpet som avgjorde kampen om nm-gull på 10 000 meter i sandnes. for etter 6000 meter dro hanne mjøen maridal en finger over strupen. rett i hælene lå live johannessen solheimdal. og maridal hadde vært tydelig misfornøyd med rivalens opptreden underveis i løpet. – en bevegelse som man kan tolke både den ene og andre veien, kommenterte post. etterpå ga maridal denne forklaringen: – jeg signaliserte til kjæresten min. han stod og ropte der. jeg signaliserte at nå er det nok, sier maridal til nrk etter løpet. samtidig var hun klar på at hun var irritert på rivalen solheimdal som tok gullet. – hun tråkket på meg fire-fem ganger og jeg sa at gjør du det en gang til så går du foran, sier maridal. hun innrømmer at hun har temperament og at det er kjent for de som kjenner henne. maridal hevet blant annet en advarende pekefinger mot rivalen underveis. gjennom store deler av løpet lå gullmedaljøren solheimdal i hælene på sølvvinneren. men så gikk solheimdal til på sisterunden. da var maridal sjanseløs. maridal mente deretter at sølvet var «ufortjent» slik løpet utviklet seg med henne i front. solheimdal sa derimot klart fra at maridal, som har best pers, må regne med å dra i front. – slik er det når man er best. jakob ingebrigtsen er best og får hele toget etter seg. det må være regne med det når man er best, sier solheimdal til nrk. hun påpekte at hun har ligget i front av de to i en rekke andre tidligere mesterskapsløp, da hun var regnet som best av de to. hun mener rivalen bør ha et annet fokus etter dårlige løp. – man kan ikke skylde på omgivelsene. det går ikke an, sier solheimdal.

  Dro fingeren over strupen under NM-løp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. juni 2024 KL:13.00)
  det ble hett mellom hanne mjøen maridal og live johannessen solheimdal under 10.000 meteren i nm. en finger over strupen toppet konflikten underveis i løpet. - det blir en intens duell med de uengihtetene vi har sett og kontakten mellom dem og den gestikuleringen vi har sett, kommenterte nrks jann post før sluttspurten gikk. for han lot seg forbløffe av det som skjedde underveis i løpet som avgjorde kampen om nm-gull på 10 000 meter i sandnes. for etter 6000 meter dro hanne mjøen maridal en finger over strupen. rett i hælene lå live johannessen solheimdal. og maridal hadde vært tydelig misfornøyd med rivalens opptreden underveis i løpet. - en bevegelse som man kan tolke både den ene og andre veien, kommenterte post. maridal hadde også vært irritert over solheimdal, som gjennom store deler av løpet lå i hælene på rivalen. og da det også var kontakt mellom den underveis hevet hun en advarende pekefinger mot rivalen. så gikk solheimdal til på sisterunden. da var maridal sjanseløs. - det er knock out, utbrøt post.

  Sikret sensasjonell gruppeseier i voldsomt uvær

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 26. juni 2024 KL:19.53)
  «alle» trodde at romania og slovakia kom til å si seg fornøyd med uavgjort og spille en svært lite underholdende kamp. men lagene gjorde spådommene litt til skamme fra start av i en kamp som startet meget fartsfylt, til tross for at det endte 1–1. det betyr at romania vinner sin gruppe, foran belgia. – hvis du skryter på deg at du hadde den på tippekonkurransen på jobben, så tror jeg ikke på deg, sier aleksander schau om sensasjonen. slovakia var såpass farlig frempå at de tok ledelsen etter en snau halvtime. det var nok ikke etter boka, vil enkelte rumenere trolig mene. så skulle likevel gultrøyene få opp dampen. legendesønn ianis hagi gikk i bakken like ved sekstenmeterstreken. det var lenge tvil om forseelsen startet innenfor eller utenfor feltet, men dommeren og var-gjengen konkluderte med at det var en forseelse innenfor. – forsvarsspilleren david hancko kan ikke gjøre så mye med det fordi ianis hagi er i boksen og snubler fra før av, før den andre kontakten kommer. i mine øyne har var tatt litt feil her, kommenterte bbc-ekspert clinton morrison. kampen ble etter hvert rammet av et voldsomt regnvær med kraftig vind. – det er nesten sånn at de ikke har lyst til å gå utpå her, kommenterte nrks patrick rowlands idet romania skulle foreta seg noen bytter. det kan godt hende regnværet preget spillerne, for etter det var det ingen scoringer og få sjanser.
  Borge kjemper om topplassering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:09.52)
  celine borge (25) gikk fredagens runde i majorturneringen i washington på ett slag over par, men holder en viss kontakt med teten og ligger på delt 18.-plass. borge startet imponerende på den andre runden da hun noterte birdie på sitt første hull (hull 10), samme hull som hun torsdag måtte tåle en dobbeltbogey på. det ble også birdie på 15. hull, og dermed lå borge på tre slag under par totalt i turneringen. men på turen ut fra klubbhuset skulle hun få mer trøbbel. bogeyer på 1., 4. og 5. hull sørget for at borge var tilbake på par totalt og ett slag over par for runden. hun reddet seg litt inn med en birdie på hull sju, men noterte en ny bogey på hull ni. kvinnenes pga-mesterskap arrangeres i sammamish like utenfor seattle og er årets 3. majorturnering. i tilsvarende turnering i fjor endte borge på delt 39.-plass. duoen sarah schmelzel (usa) og amy yang (sør-korea) deler teten i storturneringen på seks slag under par. for borge skiller det bare to slag opp til 9.-plassen før hun slår ut på tredje runde klokken 19.55 norsk tid lørdag. (©ntb)
  Aregawi med sensasjonelt comeback åtte år etter dopingsaken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:11.02)
  mellomdistanseløperen abeba aregawi (33) var lørdag tilbake med 31.05 på 10 kilometer. det er bestenotering i svensk friidrett, men ikke offisiell rekord. aregawi avsluttet satsingen etter en omfattende dopingsak i 2016. 33-åringen ble til slutt frikjent for bruk av det forbudte stoffet meldonium, men den etiopia-fødte svensken bestemte seg for ikke å fortsette. hun deltok i sitt siste løp i 2015. men i helgen var hun tilbake på friidrettsbanen, og det med et smell. på en 10 kilometer i frankrike lørdag fikk hun opp tiden 31.05 minutter, noe som er 17 sekunder raskere enn meraf bahtas svenske rekord. den blir fortsatt stående. aregawi er ikke registrert i det svenske friidrettsforbundet og kan dermed ikke sette nasjonale rekorder. – vi ble gjort oppmerksomme på at hun skulle delta for en uke siden. vi hadde ingen indikasjoner på det og det kom virkelig som en overraskelse. jeg har hatt lite kontakt med henne. det er en sterk prestasjon, sier forbundets generalsekretær stefan olsson i en uttalelse. han vet ikke hva aregawi tenker om fremtiden. – vi får følge henne opp og høre hva hun har av planer, sier olsson. aregawi har en rekke medaljer på 1500 meter. det ble ol-bronse i 2012 og vm-gull både utendørs og innendørs i årene etterpå. ol-bronsen tok hun mens hun representerte etiopia. hun ble svensk statsborger i 2013. (ntb)

  Nytt landslag trenger spillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:07.34)
  flaggfotball er på ol-programmet om fire år for første gang. det ferske norske landslaget er på jakt etter utøvere til å representere norge i usa i 2028. – flaggfotball er en fersk idrett, og norge har en reell sjanse til å komme seg til ol. dette er en unik mulighet for mannen og kvinnen i gata til å faktisk delta i ol, sier jørgen benestad-johansen, sportssjef i norges amerikanske idretters forbund (naif). reglene flaggfotball er en variant av amerikansk fotball: alle spillerne bærer et belte med to flagg rundt livet, og når et av disse nappes ut, stoppes spillet. fysisk kontakt er ikke tillatt. ellers er reglene, og ikke minst den ekstremt hurtiggående taktikken, stort sett de samme som i vanlig amerikansk fotball. nfl-superstjernen patrick mahomes har tidligere sagt at han gjerne spiller på det amerikanske laget i flaggfotball under ol i los angeles. – jeg ønsker definitivt å være med på det. men jeg har sett noen av de som spiller flaggfotball, og de er litt raskere enn meg, har mahomes uttalt. (ntb)
  NRK ville slippe Qatar-reklame - ble blankt avvist av UEFA

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:10.27)
  når fotball-em sparkes i gang i tyskland denne uken, skal både nrk og tv 2 vise sponsorplakater for visit qatar før flere av kampene. det er det europeiske fotballforbundet (uefa) som har inngått samarbeid med visit qatar og de andre sponsorene, som vises på plakatene. espen olsen langfeldt, redaktør i nrk sport, forteller at de tok kontakt med uefa og ba om å slippe å vise reklame for den offisielle reiseportalen til qatar. på spørsmål om hvorfor de sendte brev til uefa, svarer langfeldt: – nrk har tradisjonelt et redaktøransvar for hvilke sponsorer som eksponeres under sportssendinger. men i henhold til vår rettighetsavtale med uefa er vi forpliktet til å vise uefas egne samarbeidspartnere. vi ville likevel sjekke om vi hadde mulighet til å foreta en egen vurdering av de enkelte sponsorene. ønsket til nrk ble avvist av uefa. – svaret var som forventet. dette sponsoratet er fullt og helt legalt etter norske lover og regler. som følge av rettighetsavtalen er vi forpliktet til å vise disse. qatar har i langt tid blitt beskyldt for brudd på menneskerettighetene – også i forbindelse med qatar-vm i 2022. fotball-em spilles mellom 14. juni og 14. juli. nrk og tv 2 deler rettighetene.


  Ingebrigtsen holdt krystallsyke skjult for sportssjefen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:20.02)
  på direkte fjernsyn lørdag kveld, etter 5000-meteren i em, fortalte henrik ingebrigtsen at han har fått påvist krystallsyken. – det har vært noen ganske tunge og slitsomme perioder. noen perioder funker det ganske bra, andre dager funker det dårlig. jeg tror det vi ser i dag er en litt dårlig dag. på de dårlige dagene har jeg nok med å stå på beina, fortalte han. landslagsledelsen ble like overrasket som tv-seerne over ingebrigtsens sykdom. i forkant av em var det hard kamp om en plass på 5000 meter i norges tropp, hvor ull/kisa-sjef hans jørgen borgen reagerte kraftig på at awet kibrab ble vraket til fordel for eldstebror ingebrigtsen. da erlend slokvik tok ut laget visste han ikke om tilstanden til ingebrigtsen. – nei, han har ikke nevnt det for meg. så må det sies at om han har hatt et anfall tidligere, så trenger ikke det å ha noe å si for prestasjonen nå. det er noe som kommer og går, sier sportssjefen til nrk. aftenposten omtalte saken først. ifølge friidrettsforbundets regler er utøverne pliktig å melde inn alt av skader og sykdom i en app. – henrik har vært flink til å rapportere inn de skadene han har hatt. akkurat denne lå ikke der, så derfor visste jeg ikke om det. – synes du burde fått vite det før uttaket? – det tar vi internt. – kunne det hatt noe å si for uttaket? – nei, det tror jeg ikke. for det tilfelle det er snakk om, det er lenge siden. han har ikke hatt noe rundt konkurranser, sier slokvik. nrk har bedt om en kommentar fra ingebrigtsen via pressekontakt espen skoland. «han har hatt god progresjon i vår og har følt seg klar til å løpe. i går hadde han dessverre en dårlig dag», skriver han i en sms.

  Liverpool-legenden Alan Hansen alvorlig syk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:17.47)
  alan hansen er blant de største legendene i liverpool-historien, hvor han fra 1977 til 1991 spilte 620 kamper og var kaptein i fire sesonger. nå er den 68 år gamle skotten alvorlig syk og på sykehus. det skriver liverpool i en pressemelding, hvor de skriver at de er i kontakt med hansens familie for å bistå med hva enn de kan. hansen var en del av storhetstiden til liverpool på slutten av 70-tallet og 80-tallet. i løpet av tiden i den engelske fotballklubben vant han blant annet ligaen åtte ganger, fa-cupen to ganger og serievinnercupen - i dag kjent som mesterligaen - tre ganger.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »