Hovedsiden

Liten annonse
  nif følger ikke amnestys hijab-oppfordring før ol: – krevende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:10.25)
  norges idrettsforbund vil ikke reagere på frankrikes forbud mot hijab for egne utøvere foran sommerens ol. amnesty international har sendt et brev til den internasjonale olympiske komité (ioc) og bedt dem oppfordre frankrike til å oppheve forbudet mot hijab for nasjonens utøvere. rådgiver frank conde tangberg i amnesty international mener norges idrettsforbund (nif) må stå fram. ntb har stilt spørsmål om hvordan nif reagerer på saken og hva forbundet vil foreta seg. – idretten har vist seg å ha stor samfunnsmessig påvirkningskraft. samtidig må vi erkjenne at det å endre eller oppnå unntak fra et arrangørlands lovverk, er krevende og først og fremst er et myndighetsanliggende, sier konstituert idrettspresident arne bård dalhaug til ntb. den franske sportsministeren amélie oudéa-castéra opplyste om hijab-forbudet i fjor høst. reglene om bruk av hijab har utløst flere debatter om religionsfrihet og integrering av muslimer i landet. (ntb)  Måtte slutte i ishockeyforbundet – nå har han fått ny jobb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 4. juni 2024 KL:12.52)
  ottar eide er ansatt som ny generalsekretær i norges motorsportforbund. han måtte i fjor gi seg i ishockeyforbundet. i august i fjor ble det kjent at norges ishockeyforbund ville lande på et stort underskudd og sto i en svært krevende økonomisk situasjon. i kjølvannet ble det konkludert med at daværende generalsekretær eide ikke lenger hadde styrets tillit. prosessen med å avslutte arbeidsforholdet til eide endte samtidig med at forbundsledelsen måtte beklage egen fremgangsmåte. det ble blant annet vist til belastningen eide ble påført i form av trykk fra mediene. ved siden av å være generalsekretær i hockeyforbundet har eide tidligere arbeidet som underdirektør i kulturdepartementet.

  Djokovic bekrefter usikkerhet og skade foran revansjeduell med Ruud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:22.52)
  novak djokovic innrømmer at han slet med en kneskade da han sikret seg kvartfnalespill mot casper ruud i roland-garros-turneringen mandag. den suverene serberen uttalte seg om skaden i intervjuer etter den kraftkrevende seieren mot 23.-seedede francisco cerundolo mandag. det ble en thriller av en kamp etter at djokovic var kraftig på defensiven ved flere anledninger. – jeg fikk en kneskade. jeg får se når kroppen blir kaldere. særlig i det femte settet slo veldig sterke betennelsesdempende medikamenter inn og tillot at jeg spilte nesten uten smerter. i to sett kunne jeg imidlertid ikke spille så mye, sa serberen. – dette er en helt ny skade for meg, så la oss se hvordan ting er når kneet blir kaldere, la han til. (ntb)

  Fersk rapport slår alarm om barneidretten: – Gir grunn til bekymring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 1. juni 2024 KL:11.00)
  en ny rapport viser nedgang i sponsorinntekter til norske idrettslag og økning i antallet barn og unge som ikke kan betale for å delta. det gjør idrettsforbundet bekymret. rapporten, som er utarbeidet av deloitte, ble presentert på norges idrettsforbunds ledermøte i ålesund lørdag. analysene viser at medlems- og treningsavgiftene i barne- og ungdomsidretten har økt siden 2019, men at de er på nivå med den generelle prisveksten i samme periode. samtidig er det mørke skyer i horisonten. utfordringene som pekes på indikerer ifølge idrettsforbundet for at det vil kreve en ekstraordinær innsats og særskilte tiltak for å opprettholde det som beskrives som et godt og bærekraftig aktivitetstilbud de kommende årene. – undersøkelsen avdekker flere forhold som gir grunn til bekymring. det er nedgang i sponsorinntekter til idrettslagene og økning i antallet som ikke kan betale for å delta. det fremstår også mer krevende å rekruttere frivillige, sa idrettsstyremedlem astrid strandbu til ledermøtet. – til sammen gjør dette det mer utfordrende enn noen gang å holde kostnadene nede i barne- og ungdomsidretten, la hun til. strandbu hevdet videre at funnene i undersøkelsen viser at idretten har utfordringer den ikke kan løse alene. – vi ser at staten og kommunene også må bidra for at vi skal opprettholde et godt fritidstilbud for barn og ungdom fremover, sa hun. 42 prosent av idrettslagene som har svart på deloitte-undersøkelsen oppgir at inntektene fra lokale sponsorer har gått ned de siste årene. videre opplever halvparten at færre betaler treningsavgift og egenandeler. undersøkelsen baserer seg på data fra de åtte største grenene i barne- og ungdomsidretten. de aktuelle grenene har til sammen rett i underkant av 70 prosent av aktive medlemmer i alderen 6-19 år. (ntb)


  ruud før krevende møte i paris: – jeg skal jobbe med noen småting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 31. mai 2024 KL:07.13)
  Han heter Tomas Etcheverry, og Ruud har kommet seirende ut av de to foregående og tette møtene med argentineren, som er ranket som nummer 29 i verden. Torsdag kveld kjempet Ruud seg videre femsettskampen mot spanjolen Alejandro Davidovich-Fokini i 2. rundekampen i Roland-Garros. Kampen varte i 4 timer og 9 minutter. – Jeg får en treningsdag i morgen (fredag), der jeg skal forsøke å jobbe med noen småting og forhåpentligvis finne storformen, sier Ruud til NTB. Han erkjenner at kampen mot den jevngamle argentineren blir vanskelig. – Han har tatt voldsomme steg på få år og blitt en veldig god og etablert spiller. Vi hadde en tøff kamp i Barcelona tidligere i år, en kamp jeg heldigvis vant. Jeg får ha den litt i bakhodet. Ruud var tydelig sliten etter torsdagens oppgjør. – Når du går rundt en hel dag og ikke vet når du skal spille, er det litt vanskelig å vite når man skal spise og når man skal varme opp, sier Ruud. Det har vært mye regn i Paris de siste dagene og mange avbrudd og utsettelser. Ruuds kamp ble til slutt flyttet til en bane med tak. Ruud og Tomas Etcheverry spiller sin 3. rundekamp i Paris lørdag. (NTB)  LSK Kvinner trekkes ett poeng i Toppserien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:13.07)
  norges fotballforbund trekker lsk kvinner ett poeng i toppserien på grunn av dårlig økonomi. det opplyser klubben på sine nettsider. lsk kvinner har tatt tolv poeng på sju kamper så langt denne sesongen. «poengtrekket fra nff begrunnes med svakt resultat og egenkapital per 31.12.2023», heter det i pressemeldingen fra klubben. lsk kvinner har 14 dagers klagefrist på vedtaket. – lsk kvinner fk befinner seg i en krevende økonomisk situasjon, men vi fortsetter å jobbe hardt, samt snu alle steiner, for å sikre sportslig og økonomisk utvikling, slik at klubben har en bærekraftig økonomi i årene som kommer, opplyser klubben. lsk kvinner opplyste i forrige måned at den økonomisk situasjonen truer klubbens videre eksistens. klubben har allerede tatt grep ved blant annet å permittere ansatte og kutte treningstider i lsk-hallen. (ntb)


  Sandefjord fortsatte scoringsfesten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:19.03)
  sandefjord fikk sesongens andre opptur da sarpsborg ble sendt hjem med etter et 1-4-tap i eliteserien. sju av lagets ni mål har kommet de to siste kampene. trener hans erik ødegaard har omsider fått fart på laget sitt etter en krevende start på sesongen. for en uke siden ble molde slått 3-1 før søndagens storseier. før det spilte de blåkledde to kamper uten å score. alexander ruud tveter scoret to av målene, mens danilo al-saed og eman markovic sto for de øvrige. stefan johansen utlignet for sarpsborg. (ntb)

  Høyre snakker ned norsk næringsliv

  Kilde: E24 | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:17.36)
  virkeligheten stemmer ikke overens med skremmebildene høyre tegner opp om tilstanden i norsk næringsliv. for selv etter tre tøffe år, med ekstraordinære bidrag fra norsk næringsliv, går de aller fleste bedriftene i landet vårt så det suser. vi er glade for at næringslivet har vært med å dra lasset, i en periode som har vært svært krevende.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »