Hovedsiden

Liten annonse


  Slik stiller Norge mot Nederland - gjør to endringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. april 2024 KL:19.34)
  det er klart for en nøkkelkamp i em-kvaliken når norge spiller borte mot nederland tirsdag kveld, en kamp som sendes på nrk2 fra 20.45. norge fikk en glimrende start på em-kvalifiseringen med en 4-0-seier over finland på fredag. nederland tapte på sin side 0-2 borte mot italia. profiler som ada stolsmo hegerberg, caroline graham hansen, maren mjelde og frida maanum. i deres fravær har landslagstrener gemma grainger valgt følgende lag fra start i kampen: cecilie fiskerstrand - thea bjelde, guro bergsvand, mathilde harviken, tuva hansen - lisa naalsund, ingrid syrstad engen, karina sævik - celin bizet ildhusøy, sophie romàn haug, guro reiten. bergsvand og naalsund kommer inn for marthine østenstad og vilde bøe risa fra kampen mot finland. – nederland på bortebane, det kan ikke bli veldig mye vanskeligere enn det. men vi går inn her med selvtillit etter det vi har gjort i de første kampene under gemma (grainger). vi håper vi får fortsette i dag, så skal vi bite godt fra oss, sier guro reiten, som er norges kaptein i tirsdagens kamp.

  Verstappen slo tilbake etter fiasko – sikret «pole position»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. april 2024 KL:09.06)
  max verstappen fikk australias grand prix ødelagt av en bilbrann, men lørdag var formel 1-stjernen tilbake på toppen av resultatlistene under kvalifiseringen i japan. verstappen står dermed i beste startspor under hovedløpet på suzukabanen søndag morgen norsk tid. nederlenderen er den store favoritten til å ta en ny seier. alt ligger dermed til rette for at verstappen revansjerer seg etter at han måtte bryte den forrige vm-runden i australia som følge av at det begynte å brenne i bremsene på red bull-bilen hans. i lørdagens kvalifisering i japan var verstappen best nærmest fra første til siste runde, men ikke med mye. red bull-lagkamerat ergio perez holdt særdeles godt følge. i den tredje og avsluttende kvalifiseringsomgangen skilte det red bull-duoen kun 66 tusendeler. perez har nest beste startspor søndag, mens lando norris følger på plass nummer tre.  Alle de norske mannlige bryterne utslått i OL-kvalifisering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. april 2024 KL:13.55)
  morten thoresen, per kure, oskar malvik, exauce mukubu og mukubu felix baldauf ble alle slått ut av ol-kvalifiseringen i bryting i baku. den europeiske ol-kvalifiseringen foregår i baku, aserbajdsjan. norge stilte med fem brytere i gresk-romersk for menn. thoresen, mukubu og baldauf tok seg alle til kvartfinalen før det ble stopp. i 67-kilosklassen vant thoresen først 9-0 over kroaten dominik etlinger før han tapte for ukraineren parviz nasibov med 1-2 i kvartfinalen. per anders kure brøt i 77-kilosklassen og tapte etter 1-1 mot finske jonni kunnari sarkkinen i sin første og eneste kamp. i 87-kilosklassen tok mukubu seg helt til kvartfinalen før det ble stopp. han slo først franske marcel sterkenburg med 6-1 før han slo martyns martynas nemsevicius fra litauen med 7-0. i kvartfinalen ble det et solid 2-10-tap for den nøytrale utøveren, russiske milad alirzajev. felix baldauf i 97-kilosklasen slo først finske arvi martin savolainen med 7-1. i kvartfinalen ble det derimot 1-3-tap for robert kobliashvili fra georgia. for «tåsen-plogen» oskar marvik i +130-kilosklassen ble det stopp allerede i første kamp. han tapte 1-9 for hjemmebryteren beka kandelaki. det er en ny ol-kvalifisering i tyrkia i mai. (ntb)

  Blakstad erstatter Maanum i Norge-troppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. april 2024 KL:10.51)
  hammarbys julie blakstad hentes inn som erstatter for frida maanum til norges landskamper i fotball mot finland og nederland. det opplyser norges fotballforbund på x. torsdag ble det klart at arsenals frida maanum ikke blir spilleklar til norges to første kamper i em-kvalifiseringen. det skjer etter at hun kollapset i ligacupfinalen. da måtte hun ha medisinsk behandling og hjelp til å komme seg av banen. – vi har hatt utmerket kommunikasjon med arsenal. deres medisinske apparat har gjort en vurdering av hva som er best for frida, og det avgjørende her er naturligvis frida maanums helse, sier landslagssjef gemma grainger. flere av norges antatt beste spillere er uaktuelle til de kommende landskampene. det gjelder veteraner som maren mjelde, ada stolsmo hegerberg og caroline graham hansen. norge spiller hjemme mot finland fredag. tirsdag venter bortekamp mot nederland. (ntb)

  3000 billetter solgt til Norges EM-kvalikstart

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:15.23)
  i overkant av 3000 billetter er solgt et drøyt døgn før norge skal møte finland på ullevaal i det som markerer starten på em-kvalifiseringen. norges fotballforbund (nff) opplyser om antallet til ntb torsdag ettermiddag. norges siste kamp på ullevaal samlet 2400 tilskuere. det var mot portugal i desember. i oktober var det over 9000 på plass for å se kampen mot frankrike. mot finland får publikum ikke se maren mjelde, ada hegerberg, caroline graham hansen eller frida maanum. de fire står for til sammen 439 landskamper. (ntb)

  IOC nekter brytestjerne å delta i OL-kvalik

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:13.31)
  den russiske bryteren abdulrashid sadulajev får ikke lov til å delta i ol-kvalifiseringen i aserbajdsjan denne helgen. det skriver nettstedet inside the games, som igjen siterer det russiske bryteforbundet. «etter nok en falsk sjekk, publiserte ioc nye lister over utøvere som ikke får delta i internasjonale turneringer. dessverre var lagets kaptein og to ganger olympiske mester, abdulrashid sadulajev, blant dem», skriver det russiske bryteforbundet i en uttalelse. ifølge inside the games er brytestjernen utestengt fra kvaliken fordi han skal ha støttet krigen i ukraina. russeren er blant de aller største stjernene i brytesporten. han tok ol-gull i både 2016 og 2021. han har også fire vm-gull på cv-en.

  Maanum skal ta nye tester i dag: – Ingenting som tilsier at det skal være noe alvorlig galt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. april 2024 KL:10.01)
  frida maanum skal gjennom nye tester tirsdag, etter søndagens kollaps på banen. – frida skal ta flere tester i dag. det er ingenting som tilsier at det skal være noe alvorlig galt, sier mor liz-heidi lehonardsen til nrk. det var på overtid i søndagens ligacupfinale mot chelsea at arsenal-spiller maanum ble liggende på banen, før hun ble trillet av banen på båre med oksygenmaske over ansiktet. årsaken til kollapsen er fortsatt ukjent, men arsenal – som vant finalen 1–0 – var raskt ute og formidlet at maanum var ved bevissthet. – det er ingenting som tilsier at hun ikke er i like fin form nå som hun var før søndagens kamp. det var selvfølgelig dramatisk da det skjedde, og man tenker det verste, men nå er jeg rolig og tror at dette skal gå bra, sier mor lehonardsen. maanum er fremdeles med klubblaget arsenal i london. det er ikke sikkert at hun slutter seg til norges landslagstropp før ukens em-kvalifisering. det bekrefter nff til nrk. – vi har tett dialog, men ingen avgjørelse er tatt, forteller medieansvarlig henning sverdrup til nrk. den norske landslagstroppen samlet seg i oslo mandag. fredag starter kvalifiseringen til em i 2025 for norge hjemme mot finland, før det er bortekamp mot nederland neste tirsdag.

  Nytt mareritt for Hamilton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. mars 2024 KL:09.42)
  red bulls max verstappen var som ventet raskest og tok sesongens tredje strake pole position foran australias grand prix i formel 1 lørdag. nederlenderen jakter ti strake seirer. verstappen vant kvalifiseringen foran carlos sainz. sistnevnte er tilbake etter å ha mistet løpene i saudi-arabia som følge av at han måtte opereres for akutt blindtarmsbetennelse. for den sjudobbelte verdensmesteren lewis hamilton fortsatte problemene. han endte bare på 11.-plass og har et uhyre vrient utgangspunkt foran løpene i melbourne. (ntb)

  Drama etter Melbourne-sprinten – Hauger klatret til andreplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. mars 2024 KL:08.38)
  dennis hauger (21) får annenplassen i lørdagens sprintløp i formel 2 i melbourne etter at franske isack hadjar ble straffet flere timer etter målgang. hadjar ble straffet med ti sekunders tilleggstid av dommerne for å ha forårsaket en kollisjon rett etter start. dermed mistet han seieren i sprintløpet til tsjekkeren roman stanek. dennis hauger vant kvalifiseringen på den australske banen fredag. det ga 10. beste startposisjon i sprinten. årsaken er at rekkefølgen på de ti beste fra kvaliken snus på hodet i formel 2-sprintene. hauger kjørte seg kraftig opp underveis og passerte mål, rett bak stanek. i søndagens hovedløp står aurskog-gutten i beste startspor. for første gang får hauger pole position som f2-fører. (ntb)

  Hauger i storform - på tredje i Melbourne-sprinten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. mars 2024 KL:08.38)
  dennis hauger (21) ble nummer 3 i lørdagens sprintløp i formel 2 i melbourne. franskmannen isack hadjar vant og tsjekkeren roman staněk tok andreplassen. resultatet kom dagen etter at aurskog-gutten vant kvalifiseringen på den australske banen. hauger kjørte sprinten fra en 10.-plass i startfeltet. det gjorde han fordi rekkefølgen på de ti beste fra kvaliken snus på hodet i formel 2-sprintene. i søndagens hovedløp plasserer er han i beste startspor. for første gang får hauger pole position som f2-fører. (ntb)  Slik stiller Norge mot Tsjekkia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:16.45)
  årets første landskamp for de norske fotballmennene spilles fredag kveld. da skal norge spille hjemme mot tsjekkia i en privatlandskamp. norge stiller med følgende mannskap, i det som trolig blir en 4-3-3-formasjon: ørjan håskjold nyland - kristoffer vassbakk ajer, andreas hanche-olsen, leo skiri østigård, fredrik bjørkan - martin ødegaard, patrick berg, sander berge - oscar bobb, erling braut haaland, alexander sørloth. norge skal videre spille hjemme mot slovakia på tirsdag. også det er en privatlandskamp, men de to kampene mot relativt likt rangert motstand kan vise seg å bli viktige for norge for å komme i andre seedingspott til vm-kvalifiseringen som blir trukket mot slutten av året.

  Bakteriefrykt bidro til avlyst VM-kvalkamp mellom Nord-Korea og Japan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:10.32)
  et planlagt møte mellom japan og nord-korea i vm-kvalifiseringen i fotball er avlyst. ifølge et japansk nyhetsbyrå er bakteriefrykt i nord-korea en del av årsaken. den aktuelle kampen skulle etter planen vært spilt kommende tirsdag. allerede torsdag kom det offisielle meldinger om at oppgjøret skulle flyttes til nøytral grunn. fredag er kampen bekreftet avlyst. det asiatiske fotballforbundet opplyser at årsaken er «uforutsette omstendigheter» og at avgjørelsen er tatt i samråd med det internasjonale fotballforbundet (fifa). nord-korea opplyste torsdag at landet ikke ville være i stand til å arrangere kampen i hovedstaden pyongyang. det ble ikke oppgitt noen årsak. i etterkant uttalte det asiatiske forbundets generalsekretær windsor john til afp at kampen kom til å bli spilt på nøytralt sted. det japanske nyhetsbyrået kyodo rapporterte torsdag at nord-korea ikke ønsket å arrangere kampen på grunn av frykt for bakterieinfeksjoner i japan. denne opplysningen er ikke bekreftet fra offisielt hold. (ntb)

  hauger vant kvalifiseringen i melbourne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:08.39)
  dennis hauger klinket til og vant kvalifiseringen i formel 2 i australske melbourne fredag. den norske mp motorsport-føreren var raskest på trening. i kvalifiseringen fulgte han opp og smadret nærmeste konkurrent med tre tideler. andrea kimi antonelli fulgte på annenplass. – han knuser jo resten av feltet! utbrøt viaplay-kommentator atle gulbrandsen. den sterke kvalifiseringen betyr at hauger starter først i hovedløpet søndag. han har 10. beste spor i sprintløpet lørdag. (ntb)  Forfang og fire andre norske kvalifiserte seg i Planica

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:12.42)
  johann andré forfang og robert johansson fulgte ikke opp det de gjorde på trening, men ble norges beste menn i kvalifiseringen i skiflygingsbakken i planica. forfang og johansson ble nummer to og tre under den andre treningsomgangen torsdag morgen, men i kvalifiseringen senere på dagen måtte de nøye seg med 13.- og 15.-plass. forfang nådde 208 meter og johansson 204,5 meter. det var mer enn godt nok til å bli blant de 40 som tok seg til fredagens verdenscuprenn samme sted. benjamin østvold, marius lindvik og robin pedersen er også klare for fredagens renn. pedersen ble nummer 40 og var sistemann som klarte det etter et hopp på 191,5 meter. sindre ulven jørgensen var eneste nordmann som ikke klarte å kvalifisere seg. han ble nummer 48. japaneren ryoyu kobayashi vant kvalifiseringen etter et hopp på 230 meter og 214,0 poeng fra avsats ni. polens piotr zyla ble annenmann etter 241 meter og 213,4 poeng. østerrikes daniel huber var tredje best. (ntb)

  Johansson disket fra NM-gull: – Jeg legger meg paddeflat

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:12.57)
  robert johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-nm og trodde han ble norgesmester på lillehammer. så ble 33-åringen diskvalifsiert, og gullet gikk derfor til johann andré forfang. – jeg legger meg paddeflat. det er min feil, sier johansson til nrk. – det er ikke noe mer komplisert enn at jeg har huska å sjekke tre av fire hopp. før det fjerde glemte jeg det. da var jeg litt for lett på vekta etter det siste hoppet, forklarer han. johansson glemte altså å sjekke vekten mellom første- og andreomgang. etter rennet viste det seg at han veide mindre enn han skulle, og dermed hadde hoppet med feil lengde på skiene. han har full forståelse for juryens avgjørelse om å diskvalifisere ham. – jeg må tørre å stå for det hvis jeg har driti meg ut og glemt å ta de slurkene med vann, sier johansson og fortsetter: – det er vel første gangen jeg har røket på en sånn smell. det er drit. hoppinga er fin, men det er sånn som ikke skal skje. det er min feil. da må man tåle å stå i det. johansson – som bor og er fra lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på johann andré forfang. forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak johansson. etter at sistnevnte ble disket, endte forfang likevel opp som gullvinner. benjamin østvold endte på tredjeplass, men også han ble disket og mistet sin første nm-medalje. etter de to diskvalifiseringene hoppet marius lindvik og robin pedersen opp til henholdsvis sølv- og bronseplass. se nm-veka fra lillehammer direkte på nrk. til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i planica for de mannlige hopperne.

  Johansson disket fra NM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:12.57)
  robert johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-nm og trodde han ble norgesmester på lillehammer. så ble 33-åringen disket på vekt, og gullet gikk derfor til johann andré forfang. johansson – som bor og er fra lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på johann andré forfang. forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak johansson. etter at sistnevnte ble disket, endte forfang likevel opp som gullvinner. benjamin østvold endte på tredjeplass, men også han ble disket på vekt og mistet sin første nm-medalje. etter de to diskvalifiseringene hoppet marius lindvik og robin pedersen opp til henholdsvis sølv- og bronseplass. se nm-veka fra lillehammer direkte på nrk. til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i planica for de mannlige hopperne.


  Friski: Leo Landrø (18) på verdenscuppallen som finaledebutant

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:21.00)
  leo landrø var fryktløs og svært nær å vinne friskisportens verdenscupavslutning i big air i franske tignes. 18-åringen ble nummer to i sin første finale. geilo-gutten fikk en totalscore på 185,50 poeng mot den amerikanske vinneren alexander halls 186,50. en litt svak landing i tredje og siste forsøk stoppet ham fra å ta en sjokkseier. landrø var beste poengplukker i kvalifiseringen. han hadde 11.-plass som toppresultat og aldri før tatt seg til en finale i verdenscupen. på fransk snø kom hans definitive gjennombrudd. tenåringen hadde beste enkeltscore i begge de to første omgangene med 91,50 og 94,00 poeng. på tredje forsøk greide han 87,75. det er de to beste hoppene med ulike triks som utgjør totalsummen. birk ruud åpnet med 80,00 poeng og fulgte opp med fall i neste forsøk. i det tredje kjørte han på det trygge, og norges antatt sterkeste kort ble bare nummer seks med en tellende score på 163,75. tidligere på dagen prøve ruud seg i verdenscupen i snowboard samme sted. med brett viste han lovende takter og ble nummer 37 i slopestylekvalifiseringen. dobbeltkjøret kan forklare skuffelsen i big air-finalen.

  Johann Forfang nummer seks i Vikersund-kvalifisering – tapte til Raw Air-teten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:17.42)
  johann forfang var sjette best i fredagens kvalifisering i skiflygingsbakken i vikersund. han måtte se avstanden øke til toppen i raw air. tromsøværingen landet på 220 meter i det enorme hs240-anlegget. han delte 6.-plassen med finnen niko kytösaho. – litt passiv over kulen, men et greit hopp. jeg frykter at det kan bli mange poeng tapt til de han har foran seg i sammendraget, sa nrks hoppekspert johan remen evensen. forfang startet dagen 47 poeng bak sammenlagtleder stefan kraft. østerrikeren noterte 233 meter og var nest best i kvalifiseringen. peter prevc fra slovenia vant med sine 235,5 meter. i raw air teller hvert eneste hopp. onsdag falt forfang ned fra 2.- til 3.-plass i sammendraget etter et fall i granåsen. (ntb)

  Sundal må opereres - mister flere måneder på ski

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:11.24)
  kristoffer eriksen sundal bekrefter i en sms til nrk at han skal opereres. sundal falt i kvalifiseringen i holmenkollen søndag, og ifølge mr-bildene ser det ut til å være en skade i menisken. – det tar noen måneder før jeg er klar for å hoppe på ski igjen, så det blir nok en litt annerledes forberedelse til neste sesong, skriver han til nrk.

  Storspilte

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:20.12)
  godt keeperspill av torbjørn bergerud lå i bunn da norge vant 32-29 i åpningskampen mot portugal i ol-kvalifiseringen i håndball.

  Håndballgutta ett steg nærmere OL-billett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:20.09)
  godt keeperspill av torbjørn bergerud lå i bunn da norge vant 32-29 i åpningskampen mot portugal i ol-kvalifiseringen i håndball. bergerud var påskrudd fra start og gjorde det vanskelig for portugiserne å få ballen i mål. han leverte mange gode redninger, inkludert en med ansiktet, og gikk til pause med redningsprosent på 43. da ledet norge 18-13 og hadde tilsynelatende full kontroll. de norske truet med å stikke ytterligere fra i den andre omgangen, men portugal bet seg fast og sørget etter hvert for at kampen ble spennende igjen. vel midtveis i omgangen hadde norge en periode der det gikk svært trått offensivt, med en rekke misbrukte skuddsjanser og tekniske feil, og portugal reduserte ledelsen til to mål på 27-25. bergerud sto fram igjen og nektet motstanderen å komme enda nærmere, blant annet med en strafferedning fra .francisco costa. simen ulstad lyse fikk fart på målproduksjonen igjen med tre på rad. de to første gangene svarte portugal umiddelbart med skudd i tomt bur, og kampen levde helt til en strålende redning av bergerud på luis frades innhopp på stillingen 31-28 et drøyt minutt før slutt. de to beste i gruppespillet i tatabanya får billett til paris-ol. både ungarn og portugal endte foran norge i årets em. ungarerne ble nummer fem, portugiserne sju og norge nummer ni. tunisia er siste lag i gruppa. (ntb)

  Ruud snudde til seier - til kvartfinale i storturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. mars 2024 KL:21.42)
  37-årige gaël monfils ga casper ruud store problemer så lenge han orket, men nordmannen slet ham ut og vendte til seier i åttedelsfinalen i indian wells. ruud vant med settsifrene 3-6, 7-6, 6-4 og er i kvartfinale i atp masters-turneringen indian wells for første gang. turneringen i california blir ofte omtalt som «den femte grand slam». i kvartfinalen venter hjemmefavoritt tommy paul eller den italienske sensasjonsmannen luca nardi. sistnevnte slo ut verdensener novak djokovic i 3. runde. den 123.-rangerte italieneren ble egentlig slått ut i kvalifiseringen, men kom inn som «lucky loser» etter forfall og slo djokovic i tre sett. nardi spiller rett etter ruuds kamp om kvartfinaleplass mot den 17.-seedede amerikaneren tommy paul. ruud har slått paul fire ganger på rad etter å ha tapt deres første møte i 2017. han har aldri spilt mot nardi. (ntb)


  Omar Shiha klar for OL-turneringen i boksing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:14.20)
  den norske bokseren omar shiha er klar for ol i paris. han slo kinesiske danabieke bayikewuzi i kvartfinalen i supertungvekt under ol-kvalifiseringen i italia. omar shiha bokset i +92-kilosklassen og møtte danabieke bayikewuzi fra kina. senere mandag skal 19 åringen sunniva hofstad møte svenske love holgersson i mellomvekt (75 kg). også hun vll være ol-klar med seier. martin skogheim (71 kg) og mindaugas gedminas (81 kg) klarte ikke å kvalifisere seg til ol i denne omgang. det er 28 år siden sist en norsk bokser deltok i ol. jørn johnsen var med i atlanta-ol i 1996. ole klemetsen ble nummer fem i sin klasse i 1992. (©ntb)

  Sundal må stå over resten av sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:11.15)
  kristoffer eriksen sundal må stå over resten av sesongen etter fallet i holmenkollen søndag. sundal falt i kvalifiseringen og har nå så store smerter i det høyre kneet at han må droppe resten av rawair-turneringen på hjemmebane og verdenscupavslutningen i planica. – jeg skulle gjerne ha hoppet, men det gjør rett og slett for vondt, sier sundal til nrk. han har vært på en legesjekk mandag morgen og ingenting tyder på at han har fått en alvorlig skade, men sundal skal ta mr senere denne uken. 23-åringen ble nummer to i verdenscupkonkurransen i holmenkollen på lørdag, men dagen etter falt han og raste mot juryen. – jeg skulel gjerne vært med på avslutningen når jeg er i så god form, men har ikke sjans til å hoppe, dessverre. nå kommer det også flere skiflygingskonkurranser i vikersund og planica, og det er en ekstra risko jeg ikke vil ta, sier sundal.

  Chelsea slet seg til semifinale i FA-cupen – City utslått

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:21.42)
  et mål av catarina macario midtveis i 2. omgang sendte chelsea til semifinale i kvinnenes fa-cup i fotball på bekostning av everton. seiersvante chelsea måtte slite for seieren. everton hadde mange gode sjanser i kampen. guro reiten hvilte seg på chelsea-benken, mens maren mjelde ikke var i troppen. eneste norske innslag på banen var derfor everton-forsvarer elise stenevik. manchester united, tottenham og leicester er de andre lagene når semifinalene trekkes tirsdag. to av dem har også norske innslag. lisa naalsund scoret det siste målet med en suser da united lørdag vant 4–0 borte over et brighton-lag med guro bergsvand og maria thorisdottir i midtforsvaret og elisabeth terland på topp. søndag startet celin bizet da tottenham møtte topplaget manchester city hjemme. beth england utlignet til 1–1 i sjette tilleggsminutt. etter målløse ekstraomganger vant spurs 4–3 på straffespark. sophie román haug ble byttet ut etter en snau time da liverpool forsvant ut av cupen med 0-2-tap hjemme mot leicester lørdag. jutta rantala, som kan bli en trussel for norges landslag når em-kvalifiseringen starter med kamp mot finland i april, ble helt for gjestene med to mål. (©ntb)


  sundal falt i hoppkvalifiseringen i kollen – hopper likevel i rennet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:14.06)
  kristoffer eriksen sundal fikk et hardt møte med snøen i hoppkvalifiseringen i holmenkollen søndag. det er uklart om han kan hoppe selve rennet. sundal falt etter å ha hoppet 129,5 meter i storbakken. han så ut til å komme langt frampå i landingen, og han ble skliende på siden ned unnarennet. sundal kom seg på beina, men måtte støttes inn i legeteltet der han skal undersøkes. nrk får bekreftet at 23-åringen likevel hopper søndagens renn, med start klokken 14.00. 23-åringen lå på 9.-plass i raw air-sammendraget før søndagens renn. johann forfang hoppet en skuffende kvalifisering med 123,5 meter. nordmannen, som lå på 3.-plass sammenlagt i raw air, endte på 20.-plass. best av nordmennene i kvalifiseringen var marius lindvik på 10.-plass. (ntb/nrk)

  sundal falt i hoppkvalifiseringen i kollen – måtte ha legehjelp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:14.06)
  kristoffer eriksen sundal fikk et hardt møte med snøen i hoppkvalifiseringen i holmenkollen søndag. det er uklart om han kan hoppe selve rennet. sundal falt etter å ha hoppet 129,5 meter i storbakken. han så ut til å komme langt frampå i landingen, og han ble skliende på siden ned unnarennet. – det er ett eller annet som skjer der. det så ikke veldig bra ut for knærne, men jeg har sett verre, sa tv 2s ekspertkommentator marius huse. sundal kom seg på beina, men måtte støttes inn i legeteltet der han skal undersøkes. (ntb)

  Hofstad og Shiha til «finaler» om OL-billett i boksing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:22.11)
  sunniva hofstad og omar shiha vant sine åttedelsfinaler i ol-kvalifiseringen i boksing lørdag kveld og er dermed klare for «finaler» om ol-billett. hofstad var først ute. hun møtte gabriele stonkute i 75-kilosklassen og dominerte kampen på vei mot enstemmig poengseier 5-0. hofstad har tidligere slått kimerly gittens fra barbados. vinner hun sin kvartfinale, er hun ol-klar. det er nemlig fire ol-plasser til utdeling i hver vektklasse i busto arzisio rett ved milano. omar shiha møtte thomas mboua fra kamerun i sin åttedelsfinale i +92-kilosklassen og dominerte kampen. motstanderen gikk lavt med hodet og ble diskvalifisert i 3. runde. dermed er også shiha klar for kvartfinale og kamp om ol-billett. shiha har tidligere slått mohamed firisse fra marokko og muhammad abroridinov fra aserbajdsjan. mindaugas gedminas henger også med i ol-kvalifiseringen. han møter søndag pylyp akilov fra ungarn i åttedelsfinale. (©ntb)

  18-åring imponerte i Jeddah – Verstappen nok en gang uslåelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:19.25)
  red bulls max verstappen var best i formel 1-kvalifiseringen i jeddah fredag. lørdag fulgte han opp med nok en knusende seier i saudi-arabias grand prix. nederlenderen satte høy fart fra start. det gjorde også ferraris charles leclerc, som holdt andreplassen foran verstappens lagkamerat sergio pérez lenge. på sjuende runde krasjet aston martins lance stroll, og måtte avbryte løpet. sikkerhetsbilen kom ut på banen, og mange førere benyttet anledningen til å bytte dekk. blant dem var verstappen. perez byttet også dekk like etter verstappen, og ble sluppet ut litt for tidlig, som førte til en tidsstraff på fem sekunder for «unsafe release». mclaren-fører lando norris byttet ikke dekk, og overtok ledelsen i noen runder før verstappen tok tilbake teten. perez jobbet seg etter hvert opp til tredjeplassen med leclerc like bak. det holdt helt inn og det ble red bull-dobbel i jeddah, og tredjeplass til leclerc. verstappens niende strake seier. for første gang vinner ha de to første løpene i en formel 1-sesong. litt lenger bak gjorde en 18-åring seg bemerket. formel 2-fører oliver bearman tok plassen til carlos sainz for ferrari, som måtte stå over vm-runden grunnet blindtarmsoperasjon. den 18-årige briten kjørte offensivt og endte til slutt på sjuendeplass. bearman ble også kåret til dagens fører.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »