Hovedsiden

Liten annonse
  Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mai 2024 KL:22.59)
  storfavoritt sverige slet med å score i vm-kvartfinalen i ishockey mot finland, men joel eriksson ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen. mats zuccarellos klubbkamerat i minnesota wild styrte inn et skudd fra victor hedman i spill fire mot tre mens finske konsta helenius satt utvist. sverige møter vertslandet tsjekkia som også er klare for semifinale etter at pavel zacha scoret kampens eneste mål mot usa. canada og sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra norges gruppe. (ntb)


  Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mai 2024 KL:21.32)
  casper ruud (25) slo sebastian baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i atp250-turneringen i genève. – det var en tøff match. baez er en sterk spiller. det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa ruud i intervjuet etter kampen. ruud og baez hadde møttes to ganger tidligere, og ruud vant begge ganger. det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. baez er nummer 20. i semifinalen venter italieneren flavio cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. i en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener novak djokovic (serbia) eller tomas machac (tsjekkia). kvartfinalen mot argentineren baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men ruud viste seg igjen som bestemann. nordmannen vant atp250-turneringen i genève i 2021 og 2022.


  casper ruud til kvartfinale i genève

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. mai 2024 KL:17.58)
  casper ruud måtte ut i tre sett for å slå sebastian ofner på grusen i genève. han kom hardt tilbake etter en fæl periode i kampen. avansementet kom med sifrene 4-6, 6-2, 6-2. seieren betyr at ruud skal ut i kvartfinale mot argentineren sebastian baez. begge de to foregående møtene har gitt norsk seier. det startet lovende for ruud. han tok ledelsen 2-0, men så stokket det seg. ofner brøt umiddelbart tilbake, og fire game senere lyktes han igjen. ofner vant det første settet 6-4, men med presset på seg slo ruud tilbake i det andre settet. i tredje sett fortsatte ruud storspillet fra det andre, og vant nok en gang 6-2. dermed tok han seg av ofner, som er rangert som nummer 45 på verdensrankingen. der ligger ruud på 7.-plass. onsdagens kamp var ruuds første etter at han for snart to uker siden forsvant ut av masters-turneringen i roma på grunn av ryggtrøbbel. ruud vant for to år siden atp250-turneringen i genève. (ntb)

  Edmonton Oilers tok den siste semifinaleplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:07.48)
  edmonton oilers avgjorde i sjuende kamp mot vancouver canucks og er klar for semifinale i årets nhl-sluttspill. connor mcdavid og co. vant 3-2 på borteis. den helcanadiske kvartfinaleduellen startet med at lagene vant hver sine kamper, men oilers tok til slutt seieren med to strake triumfer, den siste i vancouver mandag kveld. i semifinalen venter dallas stars, som slo colorado avalanche i sin kvartfinale. det første oppgjøret spilles i dallas torsdag. i den andre semifinalen møtes new york rangers og florida panthers. rangers åpner på hjemmeis onsdag.

  Roing: Borch til finale om OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:13.06)
  kjetil borch (34) er klar for en siste dragkamp med norges singlesculler i jakten på nok en ol-deltakelse i roing. veteranen ble nummer to i sitt semifinaleheat med tiden 6.55,27. de tre beste avanserte til tirsdagens finale. borch ble slått med 2,53 sekunder av rumeneren mihai chiruta. tidligere på dagen var han også nest best i den andre kvartfinalen, mens han søndag tok en heatseier i det innledende forsøket. den siste ol-kvalifiseringen holdes i sveitsiske luzern. borch må være en av de to beste i finalen blant dem som ikke allerede er kvalifisert for å ta seg til ol i paris. for tre år siden tok borch ol-sølv i singlesculler, mens det ble bronse med olaf tufte i dobbeltsculler i 2016. hans første leker var i 2012 i london. norge har allerede kvalifisert fire båter til årets ol og paralympics: kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singlesculler (paralympics). ved siden av borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter ol-billett. dobbeltfireren for menn med erik solbakken, kristoffer brun, jonas juel og oskar helvig imponerte i søndagens kvalifisering og er klare for tirsdagens finale. (©ntb)

  Roing: Borch til semifinale – kjemper videre for OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:09.20)
  kjetil borch (34) innfridde også i mandagens kvartfinale i singlesculler og holder liv i jakten på sin tredje ol-deltakelse i roing. veteranen ble nummer to i sitt heat bak jacob plihal i den amerikanske båten. de tre beste tok seg til semifinale. borch ble slått med 3,29 sekunder. den siste ol-kvalifiseringen holdes i sveitsiske luzern. søndag ble det heatseier til borch i det innledende forsøket. norge har allerede kvalifisert fire båter til årets ol og paralympics: kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singlesculler (paralympics). ved siden av borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter ol-billett. dobbeltfireren for menn med erik solbakken, kristoffer brun, jonas juel og oskar helvig imponerte i søndagens kvalifisering og ror mandag semifinale fra klokken 11.06. (©ntb)

  Pacers til NBA-semifinale – knuste Knicks

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:08.39)
  anført av tyrese haliburton kjørte indiana pacers over new york knicks i madison square garden og tok seg til semifinale i nba-sluttspillet. med 130-109-seier er det pacers som får møte toppseedede boston celtics i semifinale etter å ha gitt knicks sjokkbehandling fra start i den 7. og avgjørende kvartfinalekampen. pacers traff med 29 av 38 skudd i første halvdel. det gir uttelling på 76,3 prosent, det høyeste i en sluttspillkamp siden statistikken først ble ført i 1997. gjestene ledet 70-55 halvveis. resten av veien dro pacers fra hver gang knicks prøvde å ta seg inn i kampen. pacers er i semifinale for første gang på ti år. – jeg sa til spillerne at om man vinner 7. kamp i madison square garden så har man skrevet historie, sa trener rick carlisle.  Roing: OL-håpet lever for Borch – imponerte i kvalifiseringen i Luzern

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:12.27)
  kjetil borch har kniven på strupen under den siste ol-kvalifiseringen i roing i luzern. søndag hadde han ingen problemer med å avansere fra kvalifiseringen. borch er på jakt etter deltakelse i sine tredje sommerleker. det krever at han innfrir i sveits. søndag fikk han en god start på konkurransene i singlesculler. i kvalifiseringen la borch konkurrentene bak seg og klokket inn til tiden 6.56.22. det holdt til heatseier foran skarpskodde rivaler fra blant annet italia og polen. de fire beste gikk direkte til mandagens kvartfinaler. norge har allerede kvaliifsert fire båter til årets ol/paralympics: kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singelsculler (paralympics). ved siden av borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter ol-billett i luzern denne helgen. det er dobbeltfireren for menn med erik solbakken, kristoffer brun, jonas juel og oskar helvig. de ror kvalifisering senere søndag. (©ntb)

  Sverige med tidenes raskeste måltrippel i ishockey-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:15.41)
  det tok kun 26 sekunder da sveriges ishockeyherrer rykket fra 2-2 til 5-2 i vm-seieren over latvia lørdag. ingen lag har tidligere scoret tre mål så kjapt i mesterskapets historie, melder det internasjonale ishockeyforbundet (iihf). også flere av kampens øvrige scoringer kom tett. sverige ledet 2-0 etter den første perioden, men tidlig i den andre perioden hentet latvia inn ledelsen med to mål på 23 sekunder. i samme periode kom sveriges rekordrekke, der to av de tre målene ble satt inn av fabian zetterlund med 17 sekunders mellomrom. til slutt vant sverige 7-2 og sanket sin femte strake seier i gruppe b. det gir tabelltopp og garantert spill i kvartfinalen. danmark ble fullstendig kjørt over i 0-8-tapet for sveits. kampen ble spilt i norges pulje (a). (ntb)

  Norsk VM-tap for Canada

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:22.31)
  norge ble som ventet et nummer for små i torsdagens kamp mot canada i ishockey-vm. brandon tanev og andrew mangiapane sørget for 2-0 til canada, før stian solberg ga norge et lite håp med sin redusering 2.47 ut i tredje periode. men dylan cozens og jared mccann sørget for at det til slutt ble en meget komfortabel canada-seier. norge står dermed med tre tap og én seier i mesterskapet som spilles i tsjekkia. norge har igjen kamper mot østerrike (søndag) og storbritannia (mandag) i puljespillet, men selv to strake seirer vil trolig ikke holde i jakten på kvartfinale.

  Pettersen klar til Norges store VM-test

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:14.09)
  ahl- og texas stars-spilleren mathias emilio pettersen (24) er klar for spill for norge når de regjerende mesterne canada står for tur i ishockey-vm i kveld. det er ennå ikke klart hvilken rekke pettersen starter i. det norske laget presenteres vanligvis en time før kampstart. kampen mot canada i praha starter 20.20. trolig vil landslagssjef tobias johansson nok en gang matche 18-åringen michael brandsegg-nygård i førsterekka sammen med zuccarello og kaptein patrick thoresen. de gjorde sine saker bra i 2-0-seieren over danmark tirsdag. norge slo canada 3-2 etter straffe i fjorårets vm. canada har åtte poeng etter de tre første kampene. det norske laget slo danmark 2-0 sist etter tre strake nederlag. canada må slås om målet om kvartfinale skal nås. sist norge tok seg til kvartfinale, var i 2012. (ntb)

  18-åring imponerte i viktig Norge-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:18.44)
  etter tre strake tap hittil i vm var kampen mot danmark svært viktig for norge. håpet om å gå videre til kvartfinale lever dermed for norge. de må etter alle solemerker ta tre strake seirer hvis det skal være mulig første periode endte målløs for begge lag, men i den andre perioden leverte førsterekka til norge et mønsterangrep. mats zuccarello brukte både kølle og skøyte til å finte seg forbi det danske forsvaret, før han serverte talentet michael brandsegg-nygård som sendte en suser retning danmarks mål. dette var 18-åringens andre nettkjenning hittil i mesterskapet og i pausen satt han pris på å spille med zuccarello og resten av førsterekka. – for min del er det utrolig kult. det er jo folk jeg har sett opp til hele livet, så det er kult å få lov til å spille med dem. de er utrolige bra med puck og finner gode pasninger. så er det opp til meg å gjøre noe med det, sa michael brandsegg-nygård til viaplay i pausen etter første periode. store deler av hockeyverden har hatt målscoreren på radaren den siste tiden. det er også ventet at 18-åringen vil bli valgt ut tidlig i nhl-draften i sommer. norge kjempet heroisk og holdt unna for danskene i den siste perioden. med ti sekunder igjen på klokka snappet eirik salsten opp pucken, og da buret stod tomt punkterte han kampen. dermed fikk norge en skikkelig opptur i mesterskapet. norge har tapt sine tre første kamper mot henholdsvis sveits, tsjekkia og finland. dermed må norge kjempe om å holde seg i a-sluttspillet. det er ett lag som rykker ned derfra. derfor var dagens seier ekstremt viktig for norges hockeylandslag. håpet om å gå videre lever. de må etter alle solemerker ta tre strake seirer dersom det skal bli kvartfinalespill. noe som kommer til å bli tøft når det er hockeynasjonen canada venter på torsdag. østerrike og storbritannia er de to resterende lagene norge skal møte.

  NHL-stjerne utestenges i et halvt år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:09.04)
  bare en time før mandagens sluttspillkamp mot dallas stars, fikk colorado avalanches russiske stjerne valerij nitsjusjkin beskjed om at han er utestengt i et halvt år uten lønn. nitsjusjkin som så langt er sluttspillet mest effektive med sine ni mål, er blitt plassert i fase tre i nhls og spillerforeningens støtteprogram. det innebærer at han har brutt reglene i programmet som han har vært en del av i to måneder tidligere denne sesongen. hvorfor russeren var blitt satt under behandling i programmet, er ikke offentliggjort. avalanche er én kamp unna å bli slått ut av kvartfinalen i nhl-sluttspillet etter mandagens 1-5-tap for dallas stars. stars leder 3-1 sammenlagt. (ntb)

  Storhamar-kvinnene til finale i europaligaen – avgjorde i sluttsekundene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:19.38)
  storhamar lå under nesten hele veien, men slo likevel franske neptunes nantes 28-27 og ble finaleklar i europaligaen i håndball. kristin venn satte inn den avgjørende scoringen. det var bare andre gang i kampen at hamar-laget var i ledelsen i graz i østerrike. anniken obaidli ble storhamars toppscorer med ni fulltreffere. den norske duoen helene fauske og mari finstad bergum var en del av nantes-troppen lørdag. i mars vant storhamar begge kvartfinalekampene mot tyske thüringen. sammenlagt ble det 72-61. i puljespillet tok kenneth gabrielsens lag fem seirer på seks forsøk. sola forsvant ut av turneringen etter kvartfinaletapet for dunarea braila fra romania. norge har ikke hatt en finalist i europaligaen siden vipers kristiansand var det i 2018. da ble det norsk tap over to finalekamper. før det var tertnes i 2000-finalen. ingen norske lag har vunnet den nest gjeveste europacupen. (ntb)

  Ny viktig Vålerenga-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:18.03)
  lørdagens storkamp i 1. divisjon endte med vålerenga-seier i kampen mellom to nedrykkslag i ålesund. for aalesund fortsetter krisen. ungguttene magnus bech riisnæs og jones el-abdellaoui var målscorerne i den svært viktige seieren for geir bakke og co. vålerenga tok med det sin fjerde strake seier etter ydmykelsen på bortebane mot mjøndalen for noen uker siden. på onsdag sikret de også kvartfinalebillett i cupen etter seier på straffesparkkonkurranse mot hamkam. for aalesund fortsetter krisen for den hardt pressede christian johnsen. de oransje har tapt fire av sine siste fem kamper. den siste tiden har både daglig leder og keepertrener gått av. aalesund får besøk av sogndal på fotballens nasjonaldag torsdag. (ntb)

  Fiasko for skadeplaget Casper Ruud i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:20.18)
  det snudde fort for casper ruud i roma. etter 6-0 i det første settet ble det trøbbel for nordmannen som sviktet på grusen. ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6. de to første settene var som dag og natt for ruud. 6-0 på en halvtime med kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to. nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen. – han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. jeg tror nok han kjente noe, sa tv 2s ekspert christer francke. i det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen. tapet var det første mot kecmanovic på grus. ruud og kecmanovic kjenner hverandre godt. de har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger. ruud har tatt seg til semifinalen i roma tre ganger. han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller. men i roma i år sa det stopp for ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i grand slam-turneringen roland-garros senere i mai. (ntb)

  Tøft tap for Norge i åpningen av ishockey-VM – 18-åring hylles

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:18.39)
  sveits ble som ventet for sterke for norge i den første kampen i ishockey-vm. et norsk lyspunkt var stian solberg i 2-5-tapet. det norske laget, med blant annet patrick thoresen og mats zuccarello i førsterekka, kom skjevt ut, men utlignet til 1-1 i den første perioden. i midtperioden scoret sveits tre, og derfra og ut ble oppgaven for vanskelig. markus vikingstad scoret norges første mål etter flott forarbeid av zuccarello, thoresen og johannes johannesen. sven andrighetto, romain loeffel, sven senteler, tristan scherwey og nino niederreiter sto for scoringene til sveits, mens michael brandsegg nygård satte inn 2-5 for norge helt på tampen. til tross for det norske tapet, fikk stian solberg vist seg godt fram. 18-åringen gikk nylig fra vålerenga til den svenske storklubben färjestad, og talentet tok godt for seg på isen og fikk gode skussmål av ekspertene. – at han som 18-åring spiller på den måten der, det er ganske unikt, synes jeg, sa viaplay-ekspert ole eskild dahlstrøm. – jeg tror han kommer til å gå videre til nhl, la han til. ekspert alexander bonsaksen i viaplay-studio er enig. – han er involvert i målsjanser. han er involvert i fysisk spill. han er uredd. ekstremt moden i spillet for alderen, sa bonsaksen. solberg er også aktuell i den kommende nhl-draften hvor han er ranket på 20.-plass. det er sju andre lag i norges pulje. de fire beste går til kvartfinale. neste oppgave er mot vertsnasjon tsjekkia lørdag. (ntb)

  baldauf og marvik utslått i kvartfinale i ol-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:20.41)
  felix baldauf og oskar marvik vant sine åpningskamper i ol-kvalifiseringen i bryting, men tapte klart i kvartfinalene. om deres overmenn hadde vunnet sine semifinaler, ville de fått rekvalifisering fredag om en mulig ol-billett, men slik gikk det ikke. i kvartfinalen måtte baldauf se seg slått 7-0 av japanske yuri nakato. marvik hadde også walkover i første runde. i åttedelsfinalen i 130-kilosklassen slo han ungarske darius attila vitek 4-2. marvik måtte se seg slått 5-1 av heiki nabi fra estland i kvartfinalen. (ntb)


  Hete hoder og bråk i NHL-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:09.42)
  det haglet med utvisninger i den andre kvartfinalekampen i nhl-sluttspillet mellom florida panthers og boston bruins. i alt ble det utdelt flere timer med tid i fryseboksen. panthers vant til slutt kampen 6-1 og utlignet kampserien til 1-1, men best vil kanskje utvisningskaoset i tredje periode bli husket. superstjernene matthew tkachuk (boston) og david pastrnak (florida) endte blant annet i en regelrett nevekamp ​​og fikk inn flere solide treffere på hverandre. de ble ilagt til sammen 30 minutter i utvisningsboksen. – vi snakker om to stjerner. det litt hett og de ville utfordre hverandre. jeg synes det var kjempebra. de så ok ut da det hele var over. kanskje noen ble opprørt av det, men jeg beklager – jeg syntes det var kjempebra, sa panthers -trener paul maurice til ap etter kampen. totalt ble det delt ut til sammen 157 minutter i onsdagens kamp. 146 av dem kom i tredje periode. hele tolv spillere fikk kampstraff. lagene møtes til den tredje kampen i best av sju-serien allerede fredag. (ntb)


  Tittelforsvareren ute av NHL-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:07.25)
  dallas stars slo kraftfullt tilbake i sluttspillserien mot regjerende nhl-mester vegas golden knights og avgjorde i sjuende kamp. det skjedde i en dramatisk kamp der radek faksa scoret vinnermålet tidlig i tredje periode. stars hadde startet best av sju-serien elendig med to strake hjemmetap, men vant fire av de fem siste kampene. for vegas-spillerne er det nå bare å forberede seg til neste sesong. i kvartfinalen skal dallas opp mot colorado avalanche, som slo ut winnipeg jets i løpet av fem kamper. i eastern conference ser new york rangers fortsatt ut som en klar tittelkandidat. den svenske stjernen mika zibanejad scoret to ganger og noterte én assist da laget åpnet kvartfinalen med 4-3-seier over carolina hurricanes søndag. (ntb)

  Medvedev inn på profiltung skadeliste før Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:08.05)
  flere store tennisstjerner trøbler med skade før prestisjetunge roland-garros i slutten av mai. russiske daniil medvedev er usikker på omfanget av egen skade. verdensfireren måtte kaste inn håndkleet etter det første settet i torsdagens kvartfinale i madrid open. en trøblete hofte satte en stopper for russeren. – jeg klarte ikke å sprinte, og jeg er litt usikker på om det var på grunn av krampe eller en strekk. jeg spurte fysioen min om det var fare for å gjøre det noe verre. han sa at det kunne bli verre om det er en strekk, men ikke om det bare er krampe, sa medvedev etter kampen. i tillegg til medvedev valgte også verdenstoer jannik sinner å trekke seg fra madrid open. carlos alcaraz returnerte nylig til tennisbanen etter å ha slitt med en skade i høyrearmen. det er også knyttet usikkerhet til novak djokovic, som siden semifinaletapet mot casper ruud i monte-carlo masters i midten av april ikke har vært i aksjon. gruskongen rafael nadal fortsetter på sin side å jobbe tålmodig mot toppformen etter å ha trøblet stort med ulike skader de siste to årene. (ntb)

  Reddet plassen i A-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:13.37)
  det norske u18-landslaget i ishockey slo kasakhstan 6-5 etter straffer og beholder a-status i vm også neste sesong. elias vatne ble den store helten da han scoret den avgjørende straffen. vatne og mikkel eriksen sendte norge i 2-0 i 1.-perioden. eriksen scoret sitt annet mål til 3-1-ledese, mens niklas aaram olsen sendte norge i ledelsen med 4-3 foran den tredje perioden. jørgen myhre økte til 5-3 tidlig i tredjeperioden. kasakhstanerne var seige og ga aldri opp og slo tilbake med redusering og utligning til 5-5. etter ti minutter forlenging måtte det hele avgjøres på straffer. jørgen myhre scoret på sin straffe, men også kasakhstan klarte å score. så tok motstanderen ledelsen igjen før vatne utlignet. han satte også den avgjørende straffen og sikret norsk seier i nedrykkskampen. norge slo latvia i gruppespillet, men det holdt ikke til kvartfinale ettersom latvierne slo slovakia og slovakia igjen slo norge.

  Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mai 2024 KL:21.48)
  molde skal opp mot sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-nm. molde slo hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden. lillestrøm overrasket og slo bodø/glimt 4-2 onsdag. «fugla» møter strømsgodset i den neste fasen. kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen. vålerenga slo ut tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når hamkam kommer på besøk. i alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. i tillegg til molde og lillestrøm er fredrikstad, kfum oslo, hamkam, strømsgodset, viking og sarpsborg 08 videre. molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over glimt. alle kampene: eidsvold turn – sandnes ulf stabæk – bryne strømsgodset – lillestrøm raufoss – fredrikstad vålerenga – hamkam lysekloster – kfum molde – sarpsborg levanger – viking (ntb)

  Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:20.52)
  vipers kristiansand knuste gjerpen 33-19 og tok seg til enkelt til finale i håndballsluttspillet. dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot györ i den første kvartfinalen i mesterligaen. i hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for vipers. klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en nm-pokal. sluttspillet står igjen. anna vjakhireva ble vipers` toppscorer med sju mål på ni skudd mot gjerpen i skienshallen. gjestene ledet «bare» 15-11 til pause. fra før har storhamar og sola tatt seg videre. de slo ut henholdsvis oppsal (29-28 og 39-27) og fredrikstad (30-24 og 37-21). i den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med larvik. det første oppgjøret ga lhk-seier 35-29. (ntb)

  Håndballkvinnene OL-åpner mot Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:11.53)
  norge innleder ol-turneringen for kvinner i paris mot sverige, mens argentina er norsk åpningsmotstander i mennenes turnering. det ble klart da det internasjonale håndballforbundet la ut ol-programmet mandag. slik spiller norges kvinner i gruppe a: 25. juli: norge – sverige 21.00. 28. juli: danmark – norge 16.00. 30. juli: norge – sør-korea 11.00 1. august: slovenia – norge 21.00. 3. august: norge – tyskland 19.00. slik spiller norges menn i gruppe b: 27. juli: norge argentina 16.00 29. juli: frankrike – norge 19.00. 31. juli: norge – ungarn 09.00. 2. august: norge – egypt 21.00 4. august: danmark – norge 19.00. fra hver av de to gruppene tar de fire beste seg videre til kvartfinaler. alle innledende kamper spilles i paris, mens sluttspillet går i lille. (©ntb)
  Klæbo knusende overlegen i bysprinten – utslitt Northug imponerte i finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:14.52)
  johannes høsflot klæbo avsluttet sesongen med en knallsterk seier på bysprinten i mosjøen. petter northug viste gode takter og tok seg hele veien til finale. dermed sikret klæbo sin siste seier på sololag, i hvert fall på noen år. lucas chanavat ble nummer to, mens even northug sikret 3.-plassen. rennet var klæbos siste før han igjen blir en del av det norske landslaget. 27-åringen gikk ut av landslaget foran sist sesong, og han skrev i stedet under en representasjonsavtale som gjorde at han kunne konkurrere for norge i verdenscupen. nå er han imidlertid kommet til enighet med norges skiforbund om å bli en del av landslaget de to neste sesongene. den tidligere skikongen petter northug viste også gode gamle takter da han tok seg videre fra kvartfinalen. i semifinalen sa det imidlertid stopp da han sprakk mot slutten og ble nummer fem i heatet. (ntb)

  Ruud møter serber i Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:17.26)
  tennisstjernen casper ruud skal bryne seg på miomir kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i madrid. serberen har vunnet flest kamper mellom de to. torsdag ettermiddag vant kecmanovic 1. runde mot kinesiske zhang zhizhen. kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2. ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter kecmanovic fredag. kecmanovic vant de to første kampene mot ruud på atp-nivå. det var riktig nok tilbake i 2019. mye har skjedd for ruud siden den gang, og i fjor ble kecmanovic slått i finalen i estoril. italieneren jannik sinner venter for ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »