Hovedsiden

Liten annonse
  Ny Christiansen-seier i Sandnes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 6. august 2022 KL:21.18)
  vetle sjåstad christiansen vant mennenes supersprint i sandnes lørdag. han var 2,3 sekunder foran franske antoine guigonnat og med martin uldal på tredjeplass. christiansen vant også fredagens konkurranse foran martin femstenevik. i kvinnenes supersprint var det svenske linn persson som var best. hun var 4,8 sekunder foran franske lou jeanmonnot og med ingrid landmark tandrevold på tredjeplassen. hun var ytterligere fem sekunder bak. marte olsbu røiseland endte på 8.-plass.

  Medaljen glapp for Dyrkorn i orienterings-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 6. august 2022 KL:14.00)
  ane dyrkorn var 27 sekunder fra å ta medalje på kvinnenes mellomdistanse under orienterings-em i estland lørdag og ble firer. sveitsiske simona aebersold vant. hjemmehåpet evely kaasiku leverte et kjempeløp, men kom likevel nesten ett og ett halvt minutt bak aebersold i mål. finske venla harju tok bronsen. dyrkorn lå lenge godt an i medaljekampen, men mot slutten ble hun dyttet utenfor pallen. hun løp inn til tiden 38.57 minutter, og var 27 sekunder bak harju. tone bergerud lye ble nest beste norske på 7.-plass, 5.03 minutter bak aebersold. victoria hæstad bjørnstad ble nummer 16, mens marie olaussen løp inn til 18.-plass. ingrid lundanes ble nummer 32, drøye tolv minutter bak, mens andrine benjaminsen ble nummer 39, og var over kvarteret bak. (ntb)

  Davidova vant supersprinten på Blink-festivalen – Knotten på 2.-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. august 2022 KL:19.35)
  marketa davidova fra tsjekkia skjøt fire bom, men avgjorde til sin fordel på supersprinten i skiskyting under blinkfestivalen fredag. davidova skjøt tre bom på første skyting og én på den andre. deretter kom to fulle hus, og hun vant på tiden 15.26,4. ned til karoline knotten var avstanden 4,7 sekunder, som på sin side måtte nøye seg med tre bom. franske julia simon skjøt fem bom, men sikret 3.-plassen. hun hadde 8,8 sekunder opp til vinneren fra tsjekkia. ingrid landmark tandrevold ble nest beste norske på 4.-plass. hun hadde fire bom og kom 9,4 sekunder bak. marte olsbu røiseland surret det til på første skyting og pådro seg fire bom der og fem totalt. hun havnet nede på 13.-plass av 15 startende og var 48 sekunder bak seierskvinnen. (ntb)
  NFF offentliggjør lønn – så mye tjener Riise og Solbakken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. august 2022 KL:12.44)
  det gjør de i en pressemelding. «ståle solbakken inngikk avtale med nff i 2020 om en årslønn på fem millioner kroner med mulighet for bonusutbetalinger på inntil en million kroner avhengig av hva kampresultatene», skriver dem om solbakkens lønn. nrk har skrevet flere saker denne uken som har omtalt tematikken. om lønna til hege riise, skriver fotballforbundet følgende: «når nff denne måneden skulle ansette ny landslagssjef for kvinnene, ønsket nåværende styre å løfte lønnen. styret besluttet derfor å legge lønnen på samme nivå som virksomhetens øverste valgte leder (president), en årslønn på 1 670 000 kroner.» – jeg er godt fornøyd med lønnen jeg ble tilbudt. det er en god lønn som reflekterer at jeg er sjefen for ett av flaggskipene i norsk fotball. jeg lever godt med at ståle tjener mer enn meg, sier riise.
  Finske Harju vant EM da Andrine Benjaminsen bommet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. august 2022 KL:14.50)
  de finske løperne venla harju vant kvinnenes langdistanse i o-em. andrine benjaminsen ledet underveis, men endte på 8.-plass etter et par store bommer. kvinnene løp 12,9 kilometer i et terreng med kraftig granskog med mye myrlendte partier. det var et tøft terreng som de norske løperne ikke klarte å beherske. andrine benjaminsen åpnet best av de norske og holdt åttendeplass på første passering etter 3,1 kilometer hvor finske harju var raskest. etter ytterligere tre kilometer var den norske løperen i tet. benjaminsen bommet derimot kraftig på den niende posten og tapte også mye ved den 12. posten. da falt hun nedover listen og var til slutt 5.41 bak vinneren. de andre norske havnet lenger nede på listen.
  Norske tap i sjakkolympiaden – faller på listene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. august 2022 KL:16.40)
  magnus carlsen tok en ny seier i sjakkolympiaden, men kunne ikke hindre at norge tapte for australia i åpen klasse. også kvinnene tapte onsdag. verdensmesteren slo anton smirnov med svarte brikker i et parti som var over etter 40 trekk. det ble eneste opptur for de norske mennene i sjette runde. johan-sebastian christiansen spilte riktignok remis mot justin tan, men aryan tari og jon ludvig hammer tapte begge for lavere rangerte motstandere. dermed vant australia med 2,5 mot 1,5. samme utfall ble det for kvinnene i oppgjøret mot mongolia. edit machlik slo bayarmaa bayarjargal etter 37 trekk, mens sheila barth stanford spilte remis mot turmunkh munkhzul, men det hjalp lite da maud rødsmoen og alena ayzenberg tapte sine partier.
  Knuste Zambia i sjakk-OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. august 2022 KL:16.52)
  dei norske sjakkgutane leika seg til siger mot zambia under sjakkolympiaden tysdag. noreg vann overlegent 3,5-0,5. kvinnene spelte uavgjort mot slovenia. magnus carlsen gjorde rask prosess med zambiske gillan bwalya då han sikra sjakk matt på berre 26 trekk. aryan tari og johan sebastian christensen brukte litt lengre tid på å slå konkurrentane sine richmond phiri og timothy kabwe, men sikra til slutt siger begge to. jon ludvig hammer fekk det tyngre enn lagkameratane sine då han møtte nase lungu, og han måtte til slutt ta til takke med remis. dermed sikra det norske laget sin tredje siger. tidlegare i turneringa har noreg slått libanon og uruguay, spelt uavgjort mot mongolia og tapt for italia. med sju poeng er noreg på 32.-plass blant dei 188 laga. det indiske 2.-laget og armenia er åleine om å ha full pott med ti poeng.

  Brann-spiller klar for engelsk klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. august 2022 KL:14.20)
  midtbanespiller elisabeth terland (21) har imponert stort i brann og er klar for den engelske klubben brighton & hove albion. – jeg har hatt det helt fantastisk her i brann, og det har vært skikkelig vanskelig å ta et valg. men dette føles som et riktig steg for meg og min videre utvikling som fotballspiller. jeg er takknemlig for alt klubben har gjort for meg og tiden jeg har hatt her i bergen, sier elisabeth terland. brighton endte på 7.-plass i kvinnenes superliga forrige sesong, 30 poeng bak seriemester chelsea. terland kom til brann før 2021-sesongen og har imponert stort for de rødkledde. hun scoret 15 mål på 32 kamper, vant seriegull og cupsølv. hun kjempet seg også inn i landslagstroppen i em. før mesterskapet kunne terland røpe til ntb at hun hadde besøkt en klubb i england som hadde vist interesse. – ja, jeg har vært en liten tur i england, sa terland til ntb. brighton har enda ikke kunngjort overgangen. (ntb)


  Remis for Carlsen da Norge tapte i sjakkolympiaden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 31. juli 2022 KL:16.20)
  magnus carlsen måtte nøye seg med remis mot daniele vocaturo i søndagens oppgjør i sjakkolympiaden i india. norge tapte 1-3 for italia. dermed kom det norske laget ned på jorda etter klar seier i sine to første kamper i turneringen. libanon ble slått fredag og uruguay lørdag. aryan tari spilte remis mot luca moroni i et parti som var over etter 40 trekk. deretter kom både jon ludvig hammer og johan-sebastian christiansen i trøbbel mot sine motstandere. lorenzo lodici slo hammer etter 41 trekk, mens francesco sonis slo christiansen etter 59 trekk. carlsens parti var det siste som fortsatt pågikk, men norge var uten sjanse i kampen. etter 56 trekk endte det med remis. carlsen og hammer spilte med svarte brikker, tari og christiansen med hvitt. i kvinneklassen gikk det bedre for norge søndag, med 4-0-seier over guatemala. monika machlik, edit machlik, alena ayzenberg og maud rødsmoen vant sine partier. kvinnene har i likhet med laget i åpen klasse to seirer og ett tap så langt i turneringen, som varer til 10. august. (ntb)


  Annemiek van Vleuten dominerte i fjellene – syklet inn til gul trøye

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. juli 2022 KL:18.21)
  annemiek van vleuten (movistar) var best på den sjuende etappen i tour de france for kvinner og tok over den gule trøya før søndagens siste etappe. nederlenderen var sterkest på fjelletappen og syklet alene i mål etter 128 kilometer fra sélestat til le markstein fellering. hun lå i et solobrudd i den siste halvdelen av etappen. triumfen førte dermed til at movistar-rytteren tok over den gule trøya fra landskvinnen marianne vos (jumbo-visma). sistnevnte ledet med ett minutt og 28 sekunder til van vleuten før lørdagens etappe. kvinnetouren avsluttes søndag med den åttende og siste etappen. da skal syklistene ut i nok en fjelletappe da kraftanstrengelsen la planche des belles filles venter. (ntb)

  Ukrainske Kateryn Monzul dømmer EM-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. juli 2022 KL:18.19)
  under søndagens em-finale mellom england og tyskland er kateryna mozul fra ukraina valgt som hoveddommer. mozul dømte norge-kampen, som sendte de norske kvinnene ut av em, mot østerrike. hun er den første ukrainske dommeren som dømmer en em-finale for kvinner. siden 2020 har hun vært dommer i landskamper og europacupkamper for menn. i tillegg var hun hoveddommer i vm-finalen for kvinner i 2015. det er ventet 87 000 tilskuere på et utsolgt wembley stadion i london.

  Vos sterkest på dramatisk Tour-etappe – spurtkanon hardt i bakken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. juli 2022 KL:16.28)
  marianne vos (jumbo-visma) stakk av med seieren på den 6. etappen i tour de france for kvinner. drøye to mil fra mål deiset lorena wiebes (dsm) i asfalten. uten den nederlandske spurtkanonen i seiersposisjon hentet sammenlagtlederen fram kjempekreftene da hun tråkket inn til seier på den 129 kilometer lange og kuperte etappen fra saint-dié-des-vosges til rosheim. fredagens etappetriumf var nederlenderens andre i kvinnenes debututgave av tour de france. wiebes, som vant både den 1. og 5. etappen, så preget ut etter uhellet i utforkjøringen. deler av sykkeldrakten var revet opp, og spurteren var tydelig forslått på høyre albue. 23-åringen var heller aldri i nærheten av å kjøre seg tilbake til hovedfeltet. i bruddet som hadde hele 14 ryttere, var uno-x representert ved britiske joscelin lowden. 34-åringen viste seg flott fram og sanket inn fem klatrepoeng i løpet av fredagens etappe. i løpet av kvinnetouren skal rytterne gjennom åtte etapper. gjennom helgen hamrer feltets klatrespesialister løs på hverandre. touren avsluttes søndag med kraftanstrengelsen opp la planche des belles filles. (ntb)  Sveitsiske Reusser vant tøff etappe i Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. juli 2022 KL:16.52)
  marlen reusser fra sveits var best på den svært så utfordrende fjerdeetappen i kvinnenes tour de france. den sveitsiske syklisten utnyttet sine tempoegenskaper og rykket ifra et lite hovedfelt med et par mil igjen av etappen som nok en bar bød på flere stygge velt. kvinnene var også igjennom flere partier med grusvei som skapte ekstra utfordringer for syklistene. reusser opparbeidet seg en avstand som i mål ble på 1.24 ned til alena amjaljusik, evita muzic og veronica ewers. i sammendraget er det fortsatt nederlandske marianne vos som regjerer. hun endte 1.40 bak vinneren i mål. de norske uno-x-rytterne anne dorthe ysland og mie bjørndal ottestad klarte ikke å henge med hovedfeltet inn. (ntb)

  langrennskvinnenes plan for vm-sesongen er klar – følger northug-oppskrift

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. juli 2022 KL:15.59)
  før en viktig vm-sesong velger det norske kvinnelandslaget et annet opplegg enn langrennsherrene. til høsten venter høydesamlinger både i nord-italia og sveits. – vi skal ha to høydesamlinger i høst. i tillegg blir det noe høyde i forbindelse med verdenscupen i davos og tour de ski. det kan også bli aktuelt med et høydeopphold i forkant av planica-vm, forteller landslagstrener stig rune kveen til adressa. kveen begrunner valget med at han og petter northug hadde stor suksess med samme oppskrift. den slo blant annet til da trønderen ble vm-konge i falun i 2015. i tillegg har lagets andre trener, sjur ole svarstad, hatt god effekt av høydeopphold med landslaget fra tidligere år. langrennskvinnene velger et motsatt opplegg enn herrene, som utelukkende skal ha samlinger i lavlandet. johannes høsflot klæbo har imidlertid valgt å kjøre sitt eget løp og skal være mye i høyden gjennom høsten. ski-vm i slovenske planica varer fra 21. februar til 5. mars neste år. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »