Hovedsiden

Liten annonse
  Vipers-profil forlater klubben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 23. mai 2024 KL:16.55)
  karine emilie dahlum har gitt vipers kristiansand beskjed om at hun gir seg i den norske storklubben etter sesongen. danske sønderjyske blir neste stopp. dahlums kontrakt med vipers utløper i sommer. hun kom til vipers fra våg håndball i 2020 og har vært med på voldsomme fremganger de siste sesongene. inneværende sesong ble kort for bakspilleren som allerede i tredje serierunde røk korsbåndet. hun har siden gjennomgått en lang opptrening. på vipers hjemmesider takker 24-åringen for fire år i klubben. – dette føles ikke som et farvel, men heller som et på gjensyn, sier dahlum. sønderjyske bekrefter på sin side at kristiansand-kvinnen er klar for klubben fra neste sesong. hun har signert en toårsavtale. (ntb)  Norsk laggull i skyte-EM – individuell bronse til Katrine Lund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 23. mai 2024 KL:13.47)
  katrine lund skjøt 588 poeng på kvinnenes 300 meter match under skyte-em. det holdt bronse. det norske laget med lund, jenny vatne og oda flekkerud tok gullet. katrine lund ledet etter knestående med 197 poeng. på liggende fikk hun 199 poeng. mer problemer ble det på stående. der ble det 99 poeng i den første serien, men bare 93 poeng i den neste. dermed endte hun opp med totalt 588 poeng. den franske em-vinneren agathe girard skjøt 196, 199 og 194 poeng. polske karolina romanczyk tok sølvet, også hun med 589 poeng. lund vant vm i den samme øvelsen i fjor. jenny vatne åpnet med 192 poeng (knestående), men fulgte opp med feilfri liggende skyting og 200 poeng. på sin stående skyting fikk hun 190 poeng som hold til 582 poeng og 7.-plass totalt. mesterskapsdebutanten oda flekkerud fikk 193 poeng på både knestående og liggende og 189 på stående. det ga totalt 575 poeng som holdt til 11.-plass. den norske laginnsatsen holdt til å å ta en knusendende seier. det norske laget fikk 1745 poeng og slo toeren sveits som fikk 1731 poeng. (ntb)  To Reiten-målgivende da Chelsea ble seriemester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:18.02)
  guro reiten la opp til ledermålet før det var spilt to minutter, og chelsea-kvinnene tok sitt femte seriegull på rad med 6-0-seier over manchester united lørdag. dermed kunne manager emma hayes feire en 14. tittel før hun forlater chelsea og blir usas landslagssjef. dermed får både reiten og maren mjelde med seg nok en tittel i blått. mjelde forlater klubben etter sesongen, men fikk altså med seg et nytt seriemesterskap før hun drar.  Iuel misset på OL-kravet - ble nordisk mester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:16.38)
  amalie iuel var langt bak ol-kravet på 400 meter hekk under lørdagens nordiske mesterskap i friidrett. iuel vant mesterskapet med tiden 55,78 sekunder. det er omtrent ett sekund bak ol-kravet på 54,85. i april løp iuel sin første konkurranse på nesten to år, og ble selv rystet av tiden på 54,89 sekunder i kenyanske nairobi. det var fire hundredeler bak ol-kravet, men den norske kvinnen har fortsatt frem til 30. juni på seg for å klare kravet. iuels personlige rekord på distansen er 54,68. iuel er allerede klar for ol i paris som en del av det norske stafettlaget på 4x400 meter for kvinner. iuel føyer seg inn i rekken med norske utøvere som har blitt nordiske mestere i malmö lørdag. lakeri ertzgaard ble nordisk mester på 400 meter for kvinner på tiden 52,77, mens andreas grimerud vant herrenes konkurranse på samme distanse med ny personlig rekord på 45,90 sekunder. i kvinnenes spydkonkurranse ble det dobbelt norsk. sigrid borge vant med et kast på 60,94 meter, mens marie-therese obst ble nummer to på 60,61.  brann-kvinnene ned på jorda – 1-1 mot røa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:20.13)
  Fire dager etter 10-0-seieren over Arna-Bjørnar kom Branns kvinnelag ned på jorda og måtte kjempe for å få 1-1 mot Røa i egen storstue. Det var første gang Brann avga poeng siden 2-4-tapet for LSK i serieåpningen midt i mars. Røa tok ledelsen tidlig i 2. omgang etter hjørnespark. Serven fra Cassandra Bogere ble bokset ut av keeper Aurora Mikalsen. I returrommet sto Mari Nyhagen, som dempet ballen og lempet den inn. Mina Bell Folland prøvde å nikke, men ballen seilte over henne og inn i mål. Brann-spillerne mente at Folland var i offsideposisjon og håpet på en fløyte, men ble ikke hørt. Nyhagen så ut til å bli matchvinner inntil Tomine Svendheim utlignet i det 79. minutt med et skudd i lengste hjørne. LSK Kvinner slo tilbake dagen etter å ha fått poengtrekk på grunn av dårlig klubbøkonomi. Stabæk ble slått 3-2 i LSK-hallen med scoringer av Asdis Halldorsdottir, Katrine Winnem Jørgensen og Tonje Erikstein. Lyn slo tabelljumbo Arna-Bjørnar 1-0 med scoring av Luisa Galteland et snaut kvarter før slutt, mens det ble 1-1 mellom Åsane og Kolbotn. Rundens storkamp mellom serieleder Vålerenga og toer Rosenborg startet en time etter de øvrige kampene. Den er målløs ved pause. (NTB)

  fifa med milepæl for kvinnene – starter klubb-vm i 2026

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:10.54)
  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har bestemt at det første klubb-VM for kvinner skal arrangeres i 2026. Avgjørelsen ble fattet under Fifas styremøte i Bangkok onsdag. Det er ventet at det kommende klubb-VM skal bestå av 16 lag og at selve opplegget blir banket igjennom i løpet av januar/februar i 2025. Det er ikke kjent hvordan fordelingen av klubber blir gjort mellom kontinentene. Turneringen skal arrangeres hvert fjerde år, og øvrige detaljer om oppsett og gjennomføring blir offentliggjort så fort det er klart. På det samme styremøtet ble det også vedtatt at antallet internasjonale vinduer med landslagsfotball skal reduseres fra seks til fem. – Dette er skritt vi gjennomfører for å føre kvinnefotballen opp til et nytt nivå. Vi ønsker å gjøre den enda mer konkurransedyktig, sier Fifa-president Gianni Infantino. Klubb-VM for menn skal også utvides betraktelig fra og med 2025. Der skal antall lag økes fra sju til 35. Også der er planen at turneringen skal arrangeres hvert fjerde år. (NTB)


  historisk seier for futsalkvinnene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:20.44)
  Tiller-spillerne Andrea Holm Aune og Mari Kristine Vik scoret målene da Belgia ble slått 2-1 i Norges aller første futsallandskamp for kvinner. 1300 tilskuere hadde tatt veien til Kolstad Arena, og de fikk se det norske laget imponere i den historiske kampen. Vik gjorde forarbeidet til ledermålet med et raid på venstresiden. Hun fant klubbvenninnen inne foran mål, og Aune scoret fra kort hold. Aune imponerte og fikk prisen som banens beste. Hun kom til flere store sjanser, men det var Vik som doblet ledelsen etter en soloprestasjon i 2. omgang. Først slo hun tunnel på en motspiller, så skjøt hun mellom beina på keeper. Belgia reduserte, men greide aldri å utligne, og de norske kunne juble for seier. Lagene møtes igjen onsdag. (NTB)

  Maanum og Ødegaard får samme hjemmebane

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:11.54)
  arsenals kvinnelag i fotball får emirates som sin hovedstadion kommende sesong. 11 av lagets hjemmekamper skal spilles der. på klubbens hjemmeside blir det opplyst at kvinnelaget skal spille åtte av sine hjemmekamper i superligaen på den samme arenaen som mennene benytter. hvis de kommer seg til gruppespillet i champions league, skal også de tre hjemmekampene der spilles samme sted. der skal også de resterende champions league-kampene spilles om frida maanum og lagvenninnene tar seg til utslagsrundene i turneringen. det er den økende publikumsinteressen for kvinnelagets kamper som gjør at flere kamper skal spilles i klubbens storstue. i inneværende sesong fikk kvinnene spille seks kamper i superligaen på emirates med et gjennomsnittlig tilskuertall på 52.029. (ntb)


  Klimaaktivister avbrøt kamper i storturneringen i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:14.51)
  masters1000-turneringen i roma fikk to kamper stoppet etter at klimaaktivister tok seg inn på grusen. det var aktivister fra gruppen ultima generazione (siste generasjon) som tok seg inn på pietrangeli-banen der madison keys spilte mot sorana cirstea i kvinnenes 16-delsfinale. iført oransje vester kastet de en ikke kjent væske og konfetti på banen. de ble raskt fjernet av sikkerhetspersonell. kampen ble stoppet i en halvtime. nesten samtidig, på bane 12, dukket det opp folk fra den samme gruppen under en doublekamp. ifølge en talsperson for turneringen hadde også en person forsøkt å lime føttene sine til bakken på tribunen. i mars ble tre aktivister fra ultima generazione pågrepet for å forstyrre roma maraton. gruppen krever blant annet at den italienske staten oppretter et erstatningsfond på 20 milliarder euro for «alle mennesker som lider skade på grunn av klimaendringer». (ntb)


  storhamar-kvinnene til finale i europaligaen – avgjorde i sluttsekundene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:19.38)
  Storhamar lå under nesten hele veien, men slo likevel franske Neptunes Nantes 28-27 og ble finaleklar i europaligaen i håndball. Kristin Venn satte inn den avgjørende scoringen. Det var bare andre gang i kampen at Hamar-laget var i ledelsen i Graz i Østerrike. Anniken Obaidli ble Storhamars toppscorer med ni fulltreffere. Den norske duoen Helene Fauske og Mari Finstad Bergum var en del av Nantes-troppen lørdag. I mars vant Storhamar begge kvartfinalekampene mot tyske Thüringen. Sammenlagt ble det 72-61. I puljespillet tok Kenneth Gabrielsens lag fem seirer på seks forsøk. Sola forsvant ut av turneringen etter kvartfinaletapet for Dunarea Braila fra Romania. Norge har ikke hatt en finalist i europaligaen siden Vipers Kristiansand var det i 2018. Da ble det norsk tap over to finalekamper. Før det var Tertnes i 2000-finalen. Ingen norske lag har vunnet den nest gjeveste europacupen. (NTB)


  hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i vikersund neste sesong: – et veldig stort skritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:18.39)
  Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim. Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag. – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad. Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag. Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)


  Olaussen og Stora Tuna tok historisk seier i Tiomila

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:10.31)
  stora tuna ok vant kvinnestafetten i årets tiomila - en historisk stafett ettersom det var første gang i orienteringsklassikerens historie at også kvinnene løp nattetapper. nettopp de to nattetappene ga borlänge-klubben trøbbel, men den norske landslagsløperen marie olaussen løp meget sterkt på den første etappen i dagslys og avanserte fra 47. til sjuendeplass og sørget for kontakt med teten igjen. fjorårets verdenscupvinner tove alexandersson avgjorde stafetten på den sjette og siste etappen, og sikret seieren foran ifk gøteborg og halden. stora tuna ble dermed den fjerde klubben i historien som har vunnet både dame- og herrestafetten samme år.

  Graham Hansen med mål og assist - sikret seriegullet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:22.55)
  caroline graham hansen bidro med mål og assist da barcelonas kvinnelag slo granada 4-1. det var nok til å sikre et femte strake seriegull for barcelona-kvinnene. real madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille, men barcelona er foran på innbyrdes oppgjør og real madrid kan dermed ikke gå forbi barcelona. den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

  Straus` Bayern München vant sjette strake seriegull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:16.57)
  bayern münchen vant 2-1 borte mot leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes bundesliga til seks. seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren alexander straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. det skiller sju poeng ned til wolfsburg på 2.-plass. bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter wolfsburg på torsdag. (ntb)

  Straus` Bayern München vant sjette strake seriegull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:14.43)
  bayern münchen vant 2-1 borte mot leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes bundesliga til seks. seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren alexander straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. det skiller sju poeng ned til wolfsburg på 2.-plass. bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter wolfsburg på torsdag. wolfsburg har vunnet cupen ni ganger på rad, mens bayern kun har vunnet tittelen én gang tidligere (2012). forrige sesong holdt leverkusen bayern til 0-0 og hindret dem da i å feire mesterskapet før sesongslutt. denne gangen ble det raskt klart at dette ikke ville skje igjen. for etter bare 17 minutter sendte georgia stanway gjestene i ledelsen, før linda dallmann doblet ti minutter senere. i andre omgang reduserte imidlertid nikola karczewska for vertene. norske tuva hansen startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 71 minutter. emilie bragstad og julie jorde startet for leverkusen, mens synne skinnes hansen kom inn etter en snau times spill. (ntb)

  svensk stjerne hjalp ull/kisa til seier i holmenkollstafetten - tjalve-seier for kvinnene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:14.04)
  Med strålende sol og over 20 grader var det duket for folkefest i årets utgave av Holmenkollstafetten, som har en løype på 18.425 meter fordelt på 15 etapper. Arrangørklubb Tjalve meldte på forhånd om deltakerrekord med over 70.000 til start. Tjalve leverte også varene selv i kvinneklassen, hvor de blant annet stilte med sterke løpere som Ingeborg Østgård og Malin Edland. Vidar var også lenge med i seierskampen, men Tjalve fikk en avgjørende luke på den tiende etappen ved Edland og holdt unna til mål. Dermed forsvarte de seieren fra i fjor. Det gjorde også Ullensaker/Kisa på herresiden, som tok over ledelsen på den fjerde etappen. Der løp Andreas Kramer, 800 meter-spesialisten som representerer Sverige, men som har norsk mor. Kramer tok blant annet sølv på 800 meter i EM i 2018 og sølv på 800 meter i innendørs-VM i år. Kramer har også tidligere løpt Holmenkollstafetten for Ullensaker/Kisa og leverte en ny strålende etappe i år. Med blant andre Awet Kibrab, Senay Fissehatsion og Fredrik Sandvik på laget på senere etapper, holdt Ullensaker/Kisa på ledelsen og Markus Einan fikk æren av å løpe klubben inn til en ny seier i Holmenkollstafetten.


  Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:18.55)
  ingvild gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes vuelta a españa fredag. hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner évita muzic. den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske demi vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene. vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske elisa longo borghini. gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen.

  håndballkvinnene ol-åpner mot sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:11.53)
  Norge innleder OL-turneringen for kvinner i Paris mot Sverige, mens Argentina er norsk åpningsmotstander i mennenes turnering. Det ble klart da Det internasjonale håndballforbundet la ut OL-programmet mandag. Slik spiller Norges kvinner i gruppe A: 25. juli: Norge – Sverige 21.00. 28. juli: Danmark – Norge 16.00. 30. juli: Norge – Sør-Korea 11.00 1. august: Slovenia – Norge 21.00. 3. august: Norge – Tyskland 19.00. Slik spiller Norges menn i gruppe B: 27. juli: Norge Argentina 16.00 29. juli: Frankrike – Norge 19.00. 31. juli: Norge – Ungarn 09.00. 2. august: Norge – Egypt 21.00 4. august: Danmark – Norge 19.00. Fra hver av de to gruppene tar de fire beste seg videre til kvartfinaler. Alle innledende kamper spilles i Paris, mens sluttspillet går i Lille. (©NTB)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »