Hovedsiden

Liten annonse
  Reiten med mål og assist da Chelsea vant superliga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:17.56)
  guro reiten og maren mjeldes chelsea vant den engelske superligaen i fotball for kvinner søndag. seriegullet ble sikret etter 3-0-seieren mot reading lørdag. de blåkledde har også vunnet serien de tre foregående sesongene. laget vant 19 av 22 kamper i serien denne sesongen og avsluttet med 58 poeng. i forkant av siste runde ledet chelsea ligaen med to poeng ned til manchester united, og trengte dermed bare seier i bortekampen mot tabelljumbo reading for å sikre tittelen. etter drøyt tjue minutter svingte reiten inn et innlegg i feltet, som sam kerr stanget i mål. reiten tegnet seg på scoringslisten tre minutter før hvilen da hun doblet ledelsen for gjestene. kantspilleren løp opp en stikker i bakrommet og plasserte ballen mellom beina på keeper og i mål. kerr noterte seg for sin andre scoring med noen få minutter igjen av kampen. både reiten og mjelde spilte hele kampen for chelsea, mens amalie eikeland gjorde det samme for reading. (ntb)  Sommer Grand Prix i Hinterzarten avlyst av økonomiske årsaker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:18.44)
  heller ikke i år blir det sommer grand prix-renn i hopp i hinterzarten. den lokale arrangøren på det tyske skistedet begrunner det med økonomiske utfordringer. – dessverre gjør disse utfordringene det umulig å gjennomføre arrangementet, heter det i en uttalelse fra arrangøren gjengitt av nettstedet skispringen.com. rennene i hinterzarten skulle i sommer gjenopptas etter fire års pause mens bakken ble bygget om. det var berammet renn både for kvinner og menn i rothaus-bakken 28. og 29. juli. det er uklart om de avlyste rennene vil bli erstattet i rennprogrammet. om det ikke skjer, vil sgp-sesongen innledes i franske courchevel 1. og 2. august. (ntb)  Bekrefter lagkombi-konkurranse i Kitzbühel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:11.48)
  kalenderen for den kommende alpinsesongen er spikret og der bekreftes det at det blir en ny gren på programmet. den nye grenen er lagkombinasjon og står på programmet for menn i kitzbühel i januar. i likhet med vanlig kombinasjon konkurreres det i både en fartsdisiplin og slalåm, men forskjellen er at det er to ulike utøvere som deltar. det vil si at nasjonene kan sette én fartsspesialist og en slalåmspesialist på hver gren. lagkombinasjonen ble testet i junior-vm forrige sesong. parallellslalåm ser ut til å være borte fra programmet for både kvinner og menn. tidligere har det vært én rennhelg med denne grenen i året. i tillegg viser kalenderen, som skiforbundet kunne bekrefte tidlig i mai, at det blir renn for både kvinner og menn i kvitfjell, men ikke samme helg. for både kvinner og menn både starter og avsluttes sesongen i østerrike. sesongstarten går i sölden, mens verdenscupavslutningen går i saalbach.


  femmila i langrenn for kvinner også i vm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:20.48)
  styret i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) har bestemt at femmila blir vm-øvelse også for kvinnene i årene som kommer. fis innførte like distanser for kvinner og menn i verdenscupen sist sesong. på sitt styremøte i zürich onsdag bestemte fis at distansene skal være de samme for kvinner og menn også i verdensmesterskap. når det gjelder ol, vil det være opp til den internasjonale olympiske komité (ioc) å bestemme det, men det vil bli anbefalt av fis. distansene i vm i trondheim i 2025 vil derfor være slik for begge kjønn: 10 km, 20 km og 50 km, fellesstart med skibytte 10 + 10 km, stafetter over 4 x 7,5 km, sprint og lagsprint.  Politiet frykter fyllefest i Praha - stiller med 10.000 vakter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:08.31)
  politiet i tsjekkia forbereder seg på et skikkelig sjøslag i forbindelse med finalen i conferenceligaen mellom west ham og fiorentina. det gjør at det vil bli kalt inn hele 10.000 polititjenestemenn- og kvinner for å demme opp i forbindelse med oppgjøret. kampen spilles 7. juni. finalestadion i praha tar bare 19.000 tilskuere, men det er ventet at det vil komme nesten 40.000 fans uten billett til byen. de to klubbene er bare tildelt rundt 5000 fan-billetter hver. (ntb)


  Flere av kvinnenes mesterligakamper bak betalingsmur

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.15)
  fra og med neste sesong havner 42 av 61 kamper i mesterligaen for kvinner i fotball bak betalingsmur. finalen er blant kampene som fortsatt vil vises gratis. dazn, som eier rettighetene til å vise mesterligaen for kvinner, har til nå strømmet alle kampene i gruppespillet og sluttspillet gratis på sin youtube-kanal, som har over 600.000 abonnementer. men fra neste sesong vil bare 19 kamper vises gratis der – inkludert finalen, alle kvartfinalene, semifinalene og tolv kamper fra gruppespillet, skriver the guardian. resten vil strømmes på dazns abonnementstjeneste, som koster 149 kroner i måneden. ifølge markedssjef i dazn, veronica diquattro, er dette et avgjørende skritt for å sørge for økonomisk levedyktighet i kvinnefotballen. – vi har økt synligheten til mesterligaen for kvinner takket være vårt samarbeid med youtube. men nå er tiden inne for å gjøre synligheten om til levedyktighet og verdi, slik at rettighetene forblir bærekraftige på sikt. å drive den kommersielle verdien opp sikrer framtidige investeringer, og det er også i klubbenes og uefas interesse, sier hun. (ntb)
  ForsvarskRiise i Avaldsnes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:16.49)
  avaldsnes tapte 0-6 for rbk kvinner i toppserien søndag. anna jøsendal (2), sara hørte (2), emilie joramo, elin sørum scoret målene for serietoer rosenborg. sist runde tapte avaldsnes 1-5 mot åsane, og john arne riises lag står dermed med elleve baklengs på de to siste kampene. med åtte poeng er avaldsnes nummer åtte i toppserien, mens rosenborg er nummer to. rbk har på sin side ti scorede mål på de to siste kampene.  Maanum og Arsenal feide over Everton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:21.20)
  frida maanum bidro med assist for arsenal, mens elise stenevik også assisterte for everton da arsenal vant 4-1 i den engelske superligaen for kvinner onsdag. caitlin foord scoret to ganger, mens katie mccabe og lotte wubben-moy nettet én gang hver. maanums assist kom på wubben-moys scoring. den norske midtbanespilleren slo et flott innlegg på frispark og wubben-moy stanget ballen i mål. med seieren har tredjeplasserte arsenal tre poeng opp til serieleder manchester united med to kamper igjen. chelsea ligger på annenplass med to poeng mer enn arsenal, med én kamp mindre spilt. de spiller mot west ham senere onsdag. arsenal og chelsea skal møtes i nest siste serierunde. elise stenevik ble byttet inn for everton med en halvtime igjen og fikk assist på reduseringsmålet fem minutter før slutt. hjørnesparket fant katja snoeijs som stanget ballen i mål. agnes beever-jones ble utvist for everton tidlig i annen omgang. (ntb)
  Reiten og Mjelde FA-cupmestere foran rekordpublikum

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:17.32)
  sam kerr ble matchvinner i det 68. minutt da chelsea slo manchester united 1-0 i kvinnenes fa-cupfinale foran 77.390 tilskuere på utsolgte wembley. tilskuertallet er ikke bare rekord for fa-cupfinalen, men for en nasjonal klubbkamp for kvinner. den tidligere toppnoteringen var fra en spansk seriekamp mellom barcelona og atlético madrid. guro reiten og maren mjelde startet begge for et chelsea-lag som ble hardt presset i første omgang og deler av den andre. men i det 68. minutt sto pernille harder, sammen med reiten, for forarbeidet til vinnermålet. reiten spilte fram dansken, som slo et perfekt innlegg mellom keeper og forsvar. ved lengste stolpe sendte kerr ballen i mål og feiret med baklengs salto. chelsea er fa-cupvinner for tredje gang på rad. (ntb)

  Vålerenga knuste Lyn i derbyet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:17.04)
  serieleder vålerenga feide byrival lyn til side da lagene møttes i toppserien. karina sævik scoret sitt tiende for sesongen. vålerenga-angriperen scoret både lagets første og siste i kampen mot lyn. felicia rogic scoret også, mens et selvmål fra lyn var med på å fastsette resultatet til 4-0. vålerenga troner suverent øverst i toppserien og har scoret hele 33 mål på deres første ti kamper. øvrige toppseriekampene som startet klokken 15 søndag: arna-bjørnar - røa 1-1, lsk kvinner - åsane 3-1. kampen mellom avaldsnes og stabæk er utsatt.

  Ada Hegerberg sikret fransk cupgull med måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:18.02)
  ada hegerberg ble matchvinner da lyon vant 2-1 over paris saint-germain i den franske cupfinalen i fotball for kvinner. det tok bare 23 minutter før magikeren fra sunndalsøra hadde notert seg med to mål på scoringslisten: etter 13 minutter mottok 27 åringen ballen fra daniëlle van de donk høyt i banen og banket lyon i ledelsen fra over 20 meter. ti minutter senere ble hegerberg igjen spilt opp av van de donk, denne gangen inne i 16-meteren, og trillet 2-0-målet nydelig ned i høyre hjørne. psg reduserte bare ti minutter senere da ramona bachmann scoret på straffe. hegerberg ble byttet ut etter 66 minutter for eugénie le sommer.

  Maanum scoret i storseier for Arsenal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:22.34)
  frida maanum stod for én av scoringene da arsenal vant 4-0 over brighton i den engelske toppserien for kvinner. svenske stina blackstenius scoret både 1- og 2-0 før det var spilt ti minutter, mens maanum la på til 3-0 etter 40 minutter. victoria pelova kronet seieren med arsenals fjerde mål like før pause. maanum og arsenal ligger nå på tredjeplass på tabellen, med like mange poeng som manchester city på fjerdeplass, men med en kamp mindre spilt. de tre første får mesterligaplass.


  Svendsen inn på regionlag i Nord-Norge – Theodorsen til Aker-Dæhlie

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:15.31)
  anna svendsen (33) fikk ikke fornyet tillit på elitelandslaget i langrenn og skifter beite til regionlaget team elon nord-norge. svendsen er en av fire kvinner som er tatt ut på laget. tre menn gjør at laget teller sju utøvere. anna svendsen har sin styrke i klassisk sprint, men det hun gjorde sist sesong var ikke godt nok til at fikk fortsette på landslaget i nok en sesong. – jeg hadde en dialog med team aker dæhlie, men vi kom aldri så langt at det ble et konkret tilbud. jeg fikk en litt dårlig magefølelse, og er sikker på at team nord-norge er det beste for meg nå, sier svendsen til itromsø. silje theodorsen var sist sesong en del av nord-norge-laget, men er ikke med denne gangen. theodorsen kom heller ikke med på noen av landslagene, men bekreftet etter sesongslutt at hun hadde tilbud fra flere aktører. nordlys skriver at theodorsen blir en del av privatlaget team aker dæhlie neste sesong. – silje skal gå for team aker dæhlie neste år. hun er en god løper, så vi er ekstremt glad for at vi får henne inn. hun har utviklet seg godt de siste årene, sier daglig leder knut nystad i team aker dæhlie til nordlys. (ntb)

  Svendsen inn på regionlag i Nord-Norge – Theodorsen ikke med

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:15.31)
  anna svendsen (33) fikk ikke fornyet tillit på elitelandslaget i langrenn og skifter beite til regionlaget team elon nord-norge. svendsen er en av fire kvinner som er tatt ut på laget. tre menn gjør at laget teller sju utøvere. anna svendsen har sin styrke i klassisk sprint, men det hun gjorde sist sesong var ikke godt nok til at fikk fortsette på landslaget i nok en sesong. – jeg hadde en dialog med team aker dæhlie, men vi kom aldri så langt at det ble et konkret tilbud. jeg fikk en litt dårlig magefølelse, og er sikker på at team nord-norge er det beste for meg nå, sier svendsen til itromsø. silje theodorsen var sist sesong en del av nord-norge-laget, men er ikke med denne gangen. theodorsen kom heller ikke med på noen av landslagene, men bekreftet etter sesongslutt at hun hadde tilbud fra flere aktører. det er ikke kjent hvor hun havner neste sesong. theodorsen fikk sitt internasjonale gjennombrudd sist sesong. hele uttaket kan sees her. (ntb)


  Ny studie: Sterke funn om IVF-barn

  Kilde: Dagbladet - Helse | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:13.18)
  norske forskere har undersøkt hvordan det går når barn født etter assistert befruktning selv skal ha barn. over én million kvinner og menn var med i studien, og drøyt 10.000 av dem var selv prøverørsbarn. - interessant, mener lege om de oppsiktsvekkende funnene.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »