Hovedsiden

Liten annonse
  Borchgrevink utnevnt til ny Vålerenga-kaptein: – En ære

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:15.50)
  christian borchgrevink ble i dag presentert som vålerengas nye kaptein. det melder klubben på sin nettside. laget har vært uten kaptein etter at midtstopper og landslagsspiller stefan strandberg annonserte at han måtte legge opp etter en livstruende blodpropp. – det er et vanvittig ansvar og rett og slett en ære. det er stort, og jeg tror de fleste som kjenner meg og som har fulgt vålerenga lenge nok, kommer til å forstå at dette betyr en del for meg, sier han. vålerenga-trener geir bakke mener valget om lagets nye kaptein var enkelt. – han tar ansvar, han bryr seg om folk rundt seg, ser mennesker og skjønner mye fotball. det valget var egentlig ganske åpenbart, sier han. 24-åringen har gått gradene i klubben siden han var juniorspiller i klubbens akademi. vålerenga hadde en marerittsesong og rykket ned fra landets toppdivisjon for første gang siden 2000. (ntb)

  15 år gammel rallyfører døde på New Zealand

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:06.19)
  en 15 år gammel rallyfører og kartleseren hans mistet livet da kjørte av veien og havnet i en elv under et sprintrally nord på new zealand. politiet sier bilen til brooklyn horan (15) og tyson jemmett (35) skled på en grusvei i paparoa nordvest for landets største by auckland. rallybilen og de to om bord havnet uti en elv der vannføringen var høy på grunn av regn. aldersgrensen for å ta førerkort på new zealand er 16 år, men yngre utøvere kan få lisens til å drive motorsport på lukket bane eller stengte veier på visse betingelser. motorsport new zealand sier de utsteder juniorlisenser til utøvere mellom 12 og 15 år. – disse juniorførerne må oppfylle strengere krav for å få konkurranselisens, i tillegg til at det er begrensninger på kjøretøy og hva slags arrangementer de kan delta i, opplyser motorsportforbundet. forbundet påpeker at flere av landets beste motorsportutøvere begynte å konkurrere før de fylte 16. (ntb)

  15 år gammel rallyfører døde på New Zealand

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:04.25)
  en 15 år gammel rallyfører og kartleseren hans mistet livet da de kjørte av veien og havnet i en elv under et sprintrally nord på new zealand. politiet sier bilen til brooklyn horan (15) og tyson jemmett (35) skled på en grusvei i paparoa nordvest for landets største by auckland. rallybilen og de to om bord havnet uti en elv der vannføringen var høy på grunn av regn. aldersgrensen for å ta førerkort på new zealand er 16 år, men yngre utøvere kan få lisens til å drive motorsport på lukket bane eller stengte veier på visse betingelser. motorsport new zealand sier de utsteder juniorlisenser til utøvere mellom 12 og 15 år. (ntb)

  Kiptum gravlagt i hjembyen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:21.24)
  maratonløper kelvin kiptum ble fredag gravlagt i hjembyen chepkorio i kenya. presidenten i det internasjonale friidrettsforbundet var blant de fremmøtte. sebastian coe var til stede sammen med kenyas president william ruto. friidrettsstjernen faith kipyegon, med en rekke gjeldende verdensrekorder, møtte også opp. kiptums enke asenath rotich holdt en følelsesladd tale under seremonien. – det er helt ufattelig å tenke på at du aldri igjen vil komme hjem til meg og våre kjære barn, sa rotich. flere har tatt til orde for en grundig etterforskning av ulykken, og tirsdag forrige uke ble det tatt opp at parlamentsmedlemmer i kenya krever bedre beskyttelse av landets idrettsutøvere. – våre idrettsutøvere bør behandles som vip-er og gis sikkerhet, sa parlamentsmedlem phelix odiwuor. kiptum løp inn til ny rekord i chicago marathon i oktober på tiden 2.00.35. med det knuste han den gamle verdensrekorden på 2.01.09 som ble satt av eliud kipchoge under berlin marathon i 2022. kiptum ville vært stor favoritt til å gå til topps i ol i paris senere i år. (ntb)


  Ukrainsk fotball tar grep mot korrupsjon – skal løgnteste dommerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:07.25)
  ukrainas fotballdommere må framover svare på spørsmål og tåle en runde med løgndetektor før kamp. ordningen ble tirsdag vedtatt av styret i landets fotballforbund. løgntestene er obligatoriske og skal gjennomføres både i og utenfor sesong. målet med det spesielle tiltaket er å bekjempe korrupsjonen som også preger fotballen i krigsherjede ukraina. det skjer under en måned etter at tidligere stjernespiss andrej sjevtsjenko ble valgt som ukrainsk fotballpresident. i tillegg innføres det et lotterisystem som skal avgjøre dommernes kampoppsett. videre er det bestemt at tidligere proffdommer katerina monzul tar over som ukrainsk dommersjef. (©ntb)  Svært skarp ordbruk

  Kilde: Dagbladet - Innenriks | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:20.15)
  russlands visestatsminister jurij trutnev, som blant annet er ansvarlig for landets arktis-politikk, mener at russiske rettigheter på svalbard er under press - og trekker en parallell til krigen i ukraina.

  Rådgivende organ ber Sør-Koreas fotballforbund sparke Klinsmann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:09.37)
  en rådgivende komité i det sørkoreanske fotballforbundet vil avslutte kontrakten med tyske jürgen klinsmann (59). landet skuffet nylig i asiamesterskapet. klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strekker seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. tyskeren sitter trolig ikke ut kontraktstiden. ifølge nyhetsbyråene reuters og afp anbefaler en komité i landets fotballforbund torsdag å sparke tyskeren. grunnen skal blant annet være svak innsats i asiamesterskapet. det har også vært intern uro i den sørkoreanske leiren etter mesterskapet. kaptein son heung-min og lee kang-in skal ha hatt en fysisk krangel etter turneringsexiten. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. (ntb)


  Haller og co. fikk hver sin villa etter triumfen i afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:07.13)
  elfenbenskystens president tok på seg spanderbuksene da landets seier i afrikamesterskapet skulle feires tirsdag. spillerne fikk en klekkelig bonus og en villa. elfenbenskysten snudde søndagens finale mot nigeria og vant 2-1 etter scoringer av franck kessié og sébastien haller. det var tredje gang pokalen endte hos elfenbenskysten i turneringens historie. hvert medlem i troppen fikk 50 millioner cfa-franc hver. det tilsvarer omkring 870.000 norske kroner. i tillegg fikk de intet mindre enn en villa hver til samme verdi. trener emerse fae fikk det dobbelte i bonus for prestasjonen. fae erstattet jean-louis gasset underveis i mesterskapet. – dere har brakt lykke til alle ivorianere, bravo, bravo, sa president alassane ouattara. alle spillerne ble også tildelt den høyeste offentlige utmerkelsen i landet. (©ntb)


  Parlamentet i Kenya hedret Kiptum – vil ha bedre sikkerhet for utøverne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:06.35)
  representanter i det kenyanske parlamentet tok tirsdag til orde for å beskytte landets idrettstalenter bedre etter maratonløper kelvin kiptums dødsfall. kenyanske kiptum, som knuste maratonrekorden i fjor, døde i en bilulykke sammen med sin trener søndag. kiptums dødsfall har sjokkert friidrettsverden. i nairobi holdt parlamentsmedlemmer ett minutts stillhet for å minnes kiptum som gikk bort, bare 24 år gammel. flere har tatt til orde for en grundig etterforskning av ulykken, og tirsdag ble det tatt opp at de krever bedre beskyttelse av landets idrettsutøvere, skriver nyhetsbyrået afp. – våre idrettsutøvere bør behandles som vip-er og gis sikkerhet, sa parlamentsmedlem phelix odiwuor. – mens vi sørger, må det komme handling fra idrettsdepartementet. de må ta utøverne våre på alvor, sa parlamentsmedlem gideon kimaiyo. kiptums dødsfall er den siste av flere tragedier som har har rammet kenyanske idrettsstjerner. i 2011 døde maratonløper samuel wanjiru, også i en alder av 24. wanjiru vant maratonet i beijing-ol i 2008. i 2021 ble distanseløper agnes tirop funnet drept i en alder av 25 år. kenyas sportsminister ababu namwamba sa mandag at regjeringen vil ta ansvar for begravelsen til kiptum. kiptum løp inn til ny rekord i chicago marathon i oktober på tiden 2.00.35. med det knuste han den gamle verdensrekorden på 2.01.09 som ble satt av eliud kipchoge under berlin marathon i 2022. kiptum ville vært stor favoritt til å gå til topps i ol i paris senere i år. (©ntb)

  På lag med de rikeste

  Kilde: E24 | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.55)
  hvis målet er økt verdiskaping og flere arbeidsplasser, bør nho legge vekk forslaget om å gi landets aller rikeste store skatterabatter.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »