Hovedsiden

Liten annonse
  Blir midlertidig landslagssjef for Irland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:17.36)
  tidligere manchester united-stopper john o`shea er ansatt som midlertidig landslagssjef for irlands fotballherrer. det bekrefter irlands fotballforbund på sine hjemmesider onsdag. samtidig skriver de at en permanent løsning vil bli offentliggjort i starten av april. o`shea la opp som fotballspiller i 2019. året før spilte 42-åringen sin siste av 118 landskamper for irland, og det er bare robbie keane og shay given som har flere kamper. i klubbkarrieren tilbragte den tidligere midtstopperen mest tid i manchester united, der det ble 394 kamper mellom 1999 og 2011.

  Den svenske landslagsspilleren Kristoffer Olsson lagt i respirator

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:09.18)
  midtjylland-spiller kristoffer olsson er innlagt på sykehus i respirator etter en akutt sykdom hvor han mistet bevisstheten i sitt hjem sist uke. det er midtjylland, hvor også norske ola brynhildsen spiller, som opplyser om olssons tilstand. klubben skriver at 28 år gamle olsson er rammet av det som trolig er en «akutt sykdom knyttet til hjernen». olsson har hatt familien sin rundt seg i tillegg til deler av klubbens medisinske team den siste tiden. midtjylland opplyser at informasjonen kommer ut på grunn av ryktene om olssons fravær den siste tiden. – alle i midtjylland er selvsagt dypt preget av kristoffers plutselige sykdom, og våre tanker og fulle støtte går til kristoffer og hans familie. olsson står oppført med 47 landskamper for sverige. olsson var i arsenal som unggutt. siden har han hatt opphold i aik, krasnodar og anderlecht. (ntb)

  Jon Dahl Tomasson blir trener for Sveriges fotballherrer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:16.47)
  danmark-legenden jon dahl tomasson blir sveriges nye landslagssjef i herrefotball. tomasson var sist trener for den engelske klubben blackburn. klubben opplyste nylig at dansken forlater stillingen. sverige har vært på utkikk etter ny hovedtrener etter at janne andersson ga seg i november i fjor etter sju år ved roret. andersson hadde varslet at han ville gå av som trener dersom sverige ikke lyktes med å kvalifisere seg til sommerens europamesterskap. det klarte de ikke. sverige maktet heller ikke å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2022, og rykket dessuten også ned til nivå tre av nasjonsligaen. den siste tiden har blant annet olof mellberg og per-mathias høgmo blitt linket til den ledige jobben. nå blir jon dahl tomasson blir lagets nye trener. tomasson, med 112 landskamper for danmark, var åge hareides assistenttrener for det danske landslaget under en svært suksessrik periode for laget. i løpet av tomassons og hareides ledelse kvalifiserte de seg både til vm i russland i 2018 og em i 2021. tomasson tok over mesterskapsserieklubben, blackburn før fjorårets sesong, og ledet dem til en imponerende sjuendeplass. bare målforskjell holdt dem unna sluttspillet om opprykk til premier league. etter en periode med svake resultater i blackburn har tomasson hatt flere merkverdige intervjuer og uttalelser om klubben og måten klubben styres på den siste tiden. (ntb)

  Joe Hart legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:14.42)
  celtic-målvakt joe hart kaster hanskene på hylla etter sesongen. 36-åringen har en lang karriere bak seg. – fra juni gir jeg med profesjonell fotball, sier hart i en video han har lagt ut på instagram. hart forklarer blant annet at han ønsket å fjerne spekulasjonene om keeperplassen i celtic neste sesong. når den tre år lange kontrakten hans utløper etter sesongen, vil han være 37 år. – fysisk føler jeg meg så bra som jeg kan, sier han. celtic ligger to poeng bak rival rangers i kampen om ligagullet i skottland. hart har vunnet ligaen med celtic de to siste årene. hart står oppført med 75 landskamper for england. han er mest kjent for sitt opphold i manchester city hvor han fikk 348 kamper. han vant blant annet to premier league-titler og fa-cupen én gang. (ntb)

  Tyskland-legenden Andreas Brehme er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:09.21)
  den tyske fotballegenden, andreas brehme er død. han ble 63 år gammel. den tyske storavisen bild er blant flere medier som melder om brehmes bortgang. hans partner, susanne schäfer, har opplyst om dødsfallet på vegne av familien. brehme, som fikk 86 landskamper for tyskland, skrev sitt navn med gullskrift inn i de tyske historiebøkene da han avgjorde vm-finalen mot argentina i 1990. brehme var først og fremst en venstreback av det svært offensive slaget, som ofte utgjorde en trussel foran motstanders mål. ifølge bild døde han i hjemmet sitt i münchen etter et hjerteinfarkt. i løpet av karrieren på 1980- og 90-tallet spilte han for klubber som bayern münchen, inter og kaiserslautern. senere prøvde han seg også som trener, uten å gjenskape suksessen fra tiden som spiller. brehme vant en rekke titler i løpet av sin innholdsrike karriere, og vant ligaen både i tyskland og italia, og kom også på tredjeplass i gullballen-kåringen i 1990. i 2019 ble han innlemmet i tysk fotballs «hall of fame», sammen med andre legender som franz beckenbauer, lotthar matthäus og matthias sammer.

  Boilesen klar for Kolstad: – Innholdsrike dager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:15.29)
  bakspilleren thomas boilesen er løsningen på kolstads skadeproblemer, melder adresseavisen. lørdag kveld spilte boilesen for holstebro mot aalborg i den danske eliteserien. samme kveld ble det signalisert at han var ønsket i kolstad. – jeg fikk en melding fra min agent veldig sent den kvelden. det har gått veldig fort fra da jeg først fikk høre om interessen til at jeg er her. det har vært noen kaotiske og innholdsrike dager, smiler han overfor adressa. 25-åringen har om lag 60 aldersbestemte landskamper for norge, og han spilte for haslum og drammen før han vinteren 2020 gikk til den danske toppklubben kolding. sist sommer signerte han en ettårskontrakt med holstebro. her har han gjort 30 mål på 19 kamper. han forteller at interesse fra kolstad var vanskelig å avslå. – jeg tenkte umiddelbart at dette var noe jeg hadde veldig lyst til. i trondheim flytter boilesen inn hos sin gode kamerat magnus abelvik rød. – han er en av mine beste venner, og vi har kjent hverandre i lang tid. vi snakker sammen ofte. det blir veldig gøy å ha ham tett på igjen og bli lagkompiser. kolstad skal spille mesterligakamp mot pick szeged torsdag, men der blir ikke boilesen å se. han signerer en kontrakt som varer til 1. juli, med gode muligheter for forlengelse, ifølge adressa. (ntb)

  Nok en dom mot nederlandsk fotballstjerne – seks års fengsel for kokainsmugling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:11.58)
  den nederlandske fotballspilleren quincy promes (32) er funnet skyldig i å ha deltatt i smugling av store mengder kokain og er dømt til seks år i fengsel. det skriver stor avisen de telegraaf og flere andre nederlandske medier. saken er også omtalt av nrk. fengselsdommen er den andre mot promes på åtte måneder. i juni i fjor ble han dømt til fengsel i halvannet år for å ha knivstukket fetteren sin på en bursdagsfest. kokainsaken gjelder innførsel av over 1,3 tonn kokain gjennom havnen i belgiske antwerpen i 2020. statsadvokaten hadde lagt ned påstand om fengsel i ni år for fotballspilleren, som man mener tok del i planleggingen og koordineringen av smuglingen, i tillegg til at han skal ha investert 75.000 euro i kokaintransporten. promes, som spiller for spartak moskva og bor i russland, var ikke til stede i rettssaken. han har anket voldsdommen fra i fjor og kommer også til å anke kokaindommen, opplyser hans forsvarere, ifølge de telegraaf. promes står med 50 landskamper for nederland fram til 2021. han har tidligere spilt for blant andre ajax og sevilla. (©ntb)

  Tysk profil: – Homofile fotballspillere kommer ut av skapet 17. mai

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:11.43)
  en gruppe profesjonelle fotballspillere vil stå fram som homofile 17. mai, den internasjonale dagen mot homofobi, forteller marcus urban. tyske urban (53) er tidligere fotballspiller med aldersbestemte landskamper. han sto ikke fram som homofil før i 2007. til rtl sier urban at flere spillere fra tyskland, østerrike og england vil stå fram via en digital plattform som er igangsatt av ham selv. – jeg er glad for tilliten jeg har fått, sier urban. urban opplyser også at det vil komme en kampanje som kalles «sports free». til det har han blant andre fått med seg borussia dortmund, stuttgart, freiburg og st. pauli på laget. – det er ikke lenger et problem om du er homofil eller heterofil, men i fotball er det fortsatt hardt. sånn er det blitt værende, men det har begynt å smuldre, legger han til. ingen aktive fotballspillere har stått fram som homofil i tyskland. tidligere landslagsspiller thomas hitzlsperger gjorde det for ti år siden etter at karrieren var over. (©ntb)

  Tidligere eliteserie-profil Mounir Hamoud er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:15.17)
  mounir hamoud er død, 39 år gammel. det bekrefter strømsgodset på sine hjemmesider mandag ettermiddag. hamoud døde brått mandag morgen av hjertestans. strømsgodset og norges fotballforbund skriver at de deler informasjonen i samråd med de nærmeste pårørende. – dette er et brutalt og sjokkerende budskap å få – det berører oss alle i strømsgodset, det berører drammen og hele fotballfamilien. våre tanker går først og fremst til mounirs familie og etterlatte i en svært vanskelig situasjon. de har mistet en pappa, ektemann, bror, sønn og kjært familiemedlem, skriver klubben på sin hjemmeside. – mounir var virkelig en god lagspiller med høy faglig kompetanse. han var opptatt av at alle skulle ha like muligheter, brant for fotballen og var en familiekjær mann. mounir er en person som har gjort inntrykk på så mange. han vil bli dypt savnet i fotballen, og våre varmeste tanker går til hans kone, barn og øvrige familie, sier generalsekretær karl-petter løken i norges fotballforbund. hamoud spilte flere aldersbestemte landskamper for norge og ble tatt ut i a-landslagstroppen til comeback-kampen til egil «drillo» olsen mot tyskland i 2009. tidligere i år ble hamoud ansatt som toppspillerutvikler i strømsgodset. han spilte for strømsgodset fra 2012 til 2019, og har 147 kamper for klubben. i 2013 vant han seriegull med strømsgodset, samt seriesølv i 2012 og 2015. hamoud startet seniorkarrieren i lyn før han signerte for bodø/glimt i 2006. der spilte han frem til 2011.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »