Hovedsiden

Liten annonse

  Syk Ingstad mister fredagens VM-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. desember 2023 KL:12.31)
  vilde ingstad er ute med sykdom, og får ikke med seg norges kamp i håndball-vm mot østerrike fredag kveld. det bekrefter landslagssjef thorir hergerisson til pressen i stavanger. – ingstad var ikke helt i form på morgenen i dag. vi tar ingen sjanser og har høy beredskap rundt eventuell sykdom, sier hergeirsson. samtidig fortalte hergeirsson at nora mørk er tilbake i norges tropp, etter at hun så 43-11-seieren i åpningskampen mot grønland fra tribunen. norges kamp mot østerrike har kampstart 20:30 i stavanger. den sendes på tv3 og på radiokanalaen nrk sport.

  Tysk gulltrener vil nedgradere Nagelsmann: – Bør være assistent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:07.19)
  tyskland sliter også under julian nagelsmann. han bør ikke være landslagssjef i neste års sluttspill, mener tidligere em-vinner berti vogts. nagelsmann tok over som tyskland-trener i september etter sparkingen av hansi flick. 36-åringen har ikke klart å løfte laget, som står med to strake tap og kun én seier på nagelsmanns fire første kamper. før ansettelsen steppet landslagsdirektør rudi völler inn som vikar og ledet tyskland til 2-1 over frankrike. – rudi völler må være landslagssjef, mens julian nagelsmann bør være hans assistent. for meg er det veien å gå hvis vi ønsker å være suksessfulle i em, sier vogts til bild. neste års sluttspill spilles i nettopp tyskland. vogts er fortsatt den siste treneren til å ta nasjonen til en em-tittel (1996). – vår beste prestasjon på årevis kom under rudi mot frankrike. han har mye kunnskap og mye mer erfaring enn nagelsmann, påpeker vogts. völler var tysk landslagssjef mellom 2000 og 2004. han ledet tyskland til vm-finalen i 2002, men ga seg etter exiten i ems gruppespill to år senere. (ntb)

  Irritasjon hos VM-naboen: Sverige mener Norge har klar fordel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:16.03)
  det svenske vm-laget reagerer på at norge får flere hviledager enn de hardeste konkurrentene underveis i verdensmesterskapet i håndball. norge starter vm i dag, og det bidrar til at den norske troppen har to hviledager mer enn blant andre sverige og danmark i mesterskapsperioden. – det er absolutt en sportslig fordel for norge. det er ikke mulig å se det på en annen måte, sier sveriges trener tomas axnèr til avisen aftonbladet. – arrangører får alltid fordeler. norge har og har hatt sine i likhet med sverige og danmark. selv har vi det verste reiseskjemaet, kortest tid mellom kampene og den hardeste veien mot semifinalen. men vi legger oss ikke i fosterstilling for det. vi arrangerer hjemme-vm i 2025 (sammen med tyskland), og da får vi se til å få fordeler. så vår tid kommer, sier nederlands svenske landslagssjef per johansson til aftonbladet. vm avsluttes med medaljekamper i danske herning 17. desember. (©ntb)

  Nora Mørk står over VM-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:12.21)
  nora mørk og keeper marie davidsen må se norges vm-åpning i håndball fra tribunen i kveld. mørk blir spart mot underdogen grønland. norge har 18 spillere i em-troppen, men bare 16 får være med på kampene. landslagssjef thorir hergeirsson informerte om laguttaket under en mediebrifing i stavanger i dag. norges kamp mot grønland starter 20.30 i kveld. norge kan gjøre fem bytter i troppen underveis i vm. det mest aktuelle spilleren til å komme inn er keeperveteranen katrine lunde (43). hun har ikke spilt kamp på en måned, men er i tilnærmet full trening. (ntb)

  «United-dødaren» om trykket etter drømmemålet: – Har ikke kunnet bruke mobilen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:12.29)
  telefonen til fc københavns supertalent roony bardghji har knapt stått stille etter at han scoret vinnermålet mot manchester united i mesterligaen. den svenske 18-åringen har hatt et enormt trykk på seg etter fcks sensasjonsseier tidlig i november. bardghji ble matchvinner i den elleville 4-3-kampen. – jeg har nesten ikke kunnet bruke mobilen på grunn av alle meldingene, men jeg prøver å ikke la det påvirke meg for mye, sier bardghji til det svenske nyhetsbyrået tt. 18-åringen startet karrieren i malmös ungdomsavdeling, men meldte i 2020 overgang til fck. siden har han blitt den yngste til å debutere og score i den danske toppdivisjonen, og den yngste til å spille i conferenceligaen. bardghji har ennå til gode å debutere for det svenske a-landslaget. i etterkant av united-kampen var han svært frustrert over å ikke bli tatt ut. janne andersson gikk nylig av som svensk landslagssjef etter fiaskoen i em-kvalifiseringen. bardghji tror og håper at det kan styrke hans sjanser. – det er en drøm så klart. jeg har alltid sagt at jeg vil spille for sverige og jeg håper å få gjøre det snart. forhåpentlig kommer det inn en landslagssjef som kan forandre litt på tingene, sier han. (©ntb)

  Ståle Solbakken ble bestefar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:21.02)
  landslagssjef ståle solbakken har blitt bestefar for første gang. det er hamar arbeiderblad som melder at fotballtoppens sønn sondre og kjæresten emilie wettestad som har blitt foreldre. – det var en fantastisk nyhet, og selv om jeg nok er litt roligere enn fruen, er det en ny epoke i livet som starter, skriver solbakken i en tekstmelding til avisen. landslagssjefen og kona anniken kan dermed smykke seg med tittelen besteforeldre. (ntb)  Noreg med ny siger: Solberg-Østhassel tilbake i buret mot Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:16.15)
  det var noreg som trakk det lengste strået og stakk av med sigeren i kampen mot polen søndag ettermiddag, trass eit svakt angrepsspel frå noreg si side. stillinga blei 27-25 til dei norske jentene. norge starta solid i leiinga med 10-4 og 14-7, men kampen jamna seg ut. i søndagens kamp var silje solberg-østhassel å sjå tilbake blant stengene. i andreomgang kom ho inn for målvakt marie davidsen. ho hadde viktige redningar i andreomgangen og leverte også ei scoring på tampen. i laurdagens kamp mot island hadde solberg-østhassel sitt comeback og avslutta med ein redningsprosent på 57 prosent. det var hennar første handballkamp sidan februar, etter ho vart mamma i august. sjølv om ho har prestert bra i desse kampane er framleis usikkerheit om ho er vm-klar. – vi skal ta ei opptelling og vurdering på det etter kampen, seier landslagssjef thorir hergeirsson til nrk.

  Jøsendal erstatter skadd Löfwenius i landslagstroppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.41)
  rosenborgs anna jøsendal erstatter mimmi löfwenius i landslagstroppen kommende samling. löfwenius skadet seg i cupfinalen mot nettopp rosenborg lørdag og ble fraktet av banen på båre og deretter videre på sykehus. det bekrefter norges fotballforbund på sine nettsider. – vi har hatt dialog med det medisinske apparatet i vålerenga, og det er klart at mimmi ikke blir klar for landslagssamling. vi ønsker henne god bedring og alt godt, sier landslagssjef leif gunnar smerud i en uttalelse. norge møter portugal hjemme kommende fredag og østerrike borte tirsdagen etter.

  Granerud nummer 11 etter skuffende norsk omgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:17.06)
  halvor egner granerud ble beste nordmann med en 11.-plass i første omgang av storbakkerennet i ruka. det ble en skuffende omgang, der bare tre av de seks norske utøverne kvalifiserte seg til finaleomgangen. – gutta klarer ikke å levere det de er gode for, sa landslagssjef alexander stöckl til viaplay etter omgangen. daniel andré tande (24.-plass) og marius lindvik (27.-plass) kvalifiserte seg sammen med granerud, mens verken johann andre forfang, fredrik villumstad eller kristoffer eriksen sundal tok seg videre. helt i tet er stefan kraft som hoppet 144 meter. granerud, med sine 135,5 meter, har 18 poeng opp til kraft før andre omgang.

  Fødte i august – mot comeback for Silje Solberg-Østhassel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.56)
  den nybakte keepermammaen silje solberg-østhassel (33) ser ut til å gjøre comeback på håndballbanen mot island i dag. solberg-østhassel ble mor i midten av august, men 33-åringen deltar likevel på håndballjentenes vm-samling denne uken. hun har ikke spilt kamp siden sist vinter, men kan få comebacket i ettermiddag. solberg-østhassel er ført opp på norges lag på håndballforbundets liveside. der er den andre norske keeperen olivia lykke nygaard. landslagssjef thorir hergeirsson offentliggjør laget cirka en time før avkast. kampen mot island starter kl. 16:45 i håkons hall på lillehammer. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i champions league i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde og solberg-østhassel.

  Aftonbladet: Sverige skal i møte med Høgmo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:20.56)
  ifølge svenske aftonbladet skal det svenske fotballforbundet i møter med per mathias høgmo om den ledige landslagsjobben. nordmannen skal være en av flere kandidater som er aktuell til å overta etter janne andersson. han takket for seg under forrige landslagssamling etter flere år i sjefsstolen. høgmo har hatt formidabel suksess med häcken etter at han overtok treneransvaret sommeren 2021. året etter ledet han klubbens til historiens første ligagull. fra 2013 til 2016 var høgmo norsk landslagssjef, men mislykkes som flere av sine forfølgere og alle sine etterfølgere å ta norge til mesterskap. aftonbladet melder at det svenske forbundet allerede har hatt møter med tony gustavsson. jimmy thelin skal også være én av tre kandidater til jobben, ifølge avisen.


  Prosjekt skal evaluere Norges kvalifiseringsfiasko: – Brutalt og dypt frustrerende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:14.31)
  norges fotballforbund har nedsatt en prosjektgruppe som skal analysere hva som gikk galt da em-billetten glapp for erling braut haaland og norge. norges deltakelse i neste års em-sluttspill i tyskland gikk i vasken i den nylig avsluttende kvalifiseringen. det ble heller ingen ekstrasjanse gjennom omspillet i nasjonsligaen. – vi skal sette ned et skikkelig arbeid der vi evaluerer det arbeidet som er gjort rundt kvaliken, sa fotballpresident lise klaveness. fotballtoppene er samtidig tydelige på at landslagsledelsen med ståle solbakken i spissen fredes i arbeidet som nå kommer. både solbakken og brede hangeland får sentrale roller i prosjektarbeidet som nå iverksettes. – målet er at det munner ut i konkrete tiltak både på kort og lang sikt, sier generalsekretær karl petter løken. landslagssjefen signerte ny kontrakt med nff tidligere i år. – vi har sterk tro på måten ståle og støtteapparatet jobber med laget. det er mange stjerner i laget vårt. vi opplever at dette er et lag som har både trygghet, konkurranse og et sterkt samhold, sier klaveness. hun mener prosjekt solbakken har gitt et lag for framtiden. (©ntb)

  Selfier på avstand for håndballtroppen: Hergeirsson vil holde «vandrende sirkus» friskt under VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:07.23)
  håndballkvinnenes landslagssjef thorir hergeirsson står på beslutningen om å begrense kontakten med publikum for spillere og ledere i vm-perioden. – vi skal være et vandrende sirkus i november og desember. vi skal besøke folk på hamar, lillehammer, stavanger og trondheim. vi skal spre begeistring og innsatsvilje og skape gode resultater gjennom godt spill på banen. det er det det norske folk ønsker seg aller mest, sa hergeirsson. – og da må vi gjøre noen forholdsregler og passe på oss selv. da blir det noe mindre tilgjengelighet enn ellers i året. men vi skal dele ut autografkort, bilder av jentene og ta selfier på avstand. vi må ta ansvar for å passe på oss selv. vi kan komme til å spille tolv kamper på fire uker, og da gjelder det å ha flest mulig frisk folk, tilføyde landslagssjefen. det svenske og danske landslaget har også fordel av hjemmebane i vm, men går en annen vei enn norge med tanke på kontakt med tilskuerne. – vi synes det er riktig å omgås med fansen, sier sveriges landslagssjef tomas axnér til nyhetsbyrået tt. norges første kamp er mot angola neste torsdag. (ntb)

  Zlatans sønn tatt ut til landslagssamling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:13.58)
  vincent ibrahimovic (15), sønn av fotballikonet zlatan ibrahimovic, er uttatt til en svensk landslagsleir for fotballspillere født i 2008, melder aftonbladet. avisen rapporterer at ibrahimovic junior blir med på leiren på lidingö like utenfor stockholm fra 4. til 7. desember. i alt 66 spillere er tatt ut til samlingen for gutter som er aktuelle for sveriges g15-landslag. det er første gang en av zlatans sønner er med i landslagssammenheng. i tillegg til vincent har han sønnen maximilian (17) sammen med samboeren helena seger, og begge guttene spiller ungdomsfotball for milan i italia. – vi har en større samling med mål om å trene og se på spillere født i 2008 i vårt landslagsmiljø. vincent ibrahimovic tilhører ac milans sterke akademi, og han er en av 66 spillere som jeg ser fram til å treffe på bosön på leir i starten av desember, sier g15-landslagssjef axel kjäll. (ntb)

  Keeperstjernene kan bli VM-klare: – Er i fin utvikling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:13.04)
  det er fortsatt usikkert rundt om stjernekeeperne katrine lunde (våg håndball elite) og silje solberg-østhassel (győr) blir klare til vm som begynner neste uke. landslagssjef thorir hergeirsson er imidlertid positv til at stjerneduoen blir spilleklar. – de er i fin utvikling, og det går riktig vei, sier hergeirsson på et pressetreff onsdag. norge lader opp til vm på hamar denne uken, og der er både lunde og solberg-østhassel med og trener. det er imidlertid marie davidsen og olivia lykke nygaard som skal stå oppkjøringskampene mot angola, island og polen. keeperveteranen lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober. silje solberg-østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august. marie davidsen (csm bucuresti), olivia lykke nygaard (storhamar) og eli marie raasok (storhamar) er tatt ut i vm-troppen sammen med lunde, men bare tre keepere får plass i den endelige troppen

  Messi-sjef vurderer å trekke seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:12.21)
  lionel scaloni mer enn antyder at framtiden som argentinsk landslagssjef i fotball er høyst usikker. scaloni ledet argentina og navnebror lionel messi til en etterlengtet vm-tittel i qatar i fjor. nå vurderer han å trekke seg etter fem år i sjefsstolen. det opplyste scaloni etter 1-0-seieren over brasil i den søramerikanske vm-kvalifiseringen tirsdag, – argentina trenger en trener som har all den energien som er nødvendig og som har det bra, sa landslagssjefen. – jeg må stoppe ballen og begynne å tenke, jeg har mange ting å tenke på i løpet av denne tiden, la han til. uttalelsene er gjengitt av blant andre bbc. – dette er ikke et farvel eller noe, men jeg må tenke meg om fordi lista er lagt veldig høyt, og det er komplisert å fortsette, og det er komplisert å fortsette å vinne, sa scaloni. han varslet at det blir en prat med landets fotballpresident og spillerne om saken. (ntb)

  Häcken bekrefter Høgmo-interesse etter landslagsrykter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:10.42)
  ledelsen i den svenske fotballklubben häcken vedgår at den er kjent med at per-mathias høgmo er ønsket i én eller flere andre jobber. høgmo har hatt stor suksess som trener i häcken. forrige sesong ble det seriemesterskap. den siste tiden har nordmannen vært omtalt i forbindelse med den ledige jobben som svensk landslagssjef. – det er ikke noe jeg vil kommentere eller tillegge noe rundt. det er interesse for per-mathias. jeg kommenterer ikke dette utover det, sier sportssjef martin ericsson til fotbollskanalen. tirsdag hevdet aftonbladet å kjenne til at høgmo er høyt oppe på sveriges fotballforbunds liste over aktuelle kandidater til å etterfølge janne andersson som landslagssjef. häcken-topp ericsson sier følgende om interessen rundt høgmo. – det har vært vedvarende interesse for ham gjennom året. men vi har ikke vært inne i noe konkret, sier han. høgmos kontrakt med den svenske klubben strekker seg ut 2024. trenerprofilen har tidligere vært norsk landslagssjef. (ntb)

  aftonbladet: potter vil ikke bli sveriges landslagssjef – høgmo høyaktuell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:20.24)
  graham potter har ifølge aftonbladet sagt nei til å bli sveriges landslagssjef. avisen har kilder på at per-mathias høgmo er høyt oppe på kandidatlisten. janne andersson takket for seg etter den nylig avsluttede em-kvalifiseringen der sverige ikke nådde opp. det er tidligere kjent at häcken-trener høgmo var på en foreløpig liste med 20-25 kandidater i jakten på hans etterfølger, men den skulle barberes kraftig før det gjennomføres intervjuer. flere kilder bekrefter overfor aftonbladet at høgmo er blant kandidatene som fortsatt henger med. det begrunnes med hans meritter, at han kjenner skandinavisk fotball og har erfaring som landslagssjef både for norges kvinner, menn og u21-landslag. høgmo førte kvinnelandslaget til ol-gull i 2000, men hadde ikke suksess som landslagssjef for mennene i årene 2013 til 2016. han har hatt betydelig suksess som klubbtrener i sverige og førte häcken til seriegull i fjor. graham potter, som fikk sitt trenergjennombrudd med östersund, var med på den første listen, men ifølge aftonbladet har den tidligere brighton- og chelsea-manageren gjort det klart at han ikke er aktuell for jobben. sveriges landslag har slitt de siste årene. laget var langt fra em-plass og skal i neste års nasjonsliga spille i c-divisjonen. (ntb)


  Son herjet med Kina i VM-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:18.09)
  son heung-min herjet med to mål og en assist da sør-korea slo kina 3-0 på bortebane i vm-kvalifiseringen i fotball. 40.000 tilskuere på en fullsatt arena i shenzhen rett nord for hongkong hadde store forventninger til eget lag, men son stilnet publikum med to scoringer i første omgang. først satte tottenham-stjernen inn et straffespark etter at wolverhampton-spiller hwang hee-chan ble felt, så scoret han med hodet på et hjørnespark. jung seung-hyun fastsatte resultatet da han nikket inn et frispark fra son. sør-korea har under sin landslagssjef jürgen klinsmann fått en god start på vm-kvalifiseringen med 5-0 over singapore og 3-0 over kina. japan har også innledet kvalifiseringen godt, med to 5-0-seire. tirsdag ble syria slått. australia er også uten poengtap i sin gruppe. leicester-spiller harry souttar ble matchvinner i 1-0-seieren over palestina. kampen ble spilt i kuwait. irak-innbytter mohanad ali ble matchvinner i sjuende tilleggsminutt da vietnam ble slått 1-0. heller ikke irak har avgitt poeng så langt. hongkong, med jørn andersen som landslagssjef, tok sitt første poeng med 2-2 mot turkmenistan. i samme gruppe ga iran fra seg to måls ledelse og spilte 2-2 i usbekistan. de to beste i hver gruppe går til det siste gruppespillet, der vm-billettene deles ut. vm-kvalifiseringen gjelder også som kvalifisering til asiamesterskapet. (ntb)

  Total avisslakt for danske fotballhelter: – Gir oss en pinlig smak i munnen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:09.45)
  det danske fotballandslaget får så hatten passer i hjemlige medier etter at em-kvalifiseringen ble avsluttet med 0-2-tap for nord-irland mandag. danmark hadde sikret seg em-billetten allerede før gruppeavslutningen, men leverte en svak forestilling på bortebane. dagen etter våknet spillerne og landslagssjef kasper hjulmand til krass kritikk. – et totalt umotivert nordirsk landslag skapte gigantiske problemer for de danske stjernene, som endte opp med å sette et merkelig punktum for kvalifiseringen, skriver storavisen b.t. – dette nederlaget gir oss en pinlig smak i munnen. igjen. så flaut dette er, heter det videre i omtalen. hjulmand prøvde sju nye spillere i startelleveren mot nordirene, men bare noen få benyttet muligheten de fikk. (ntb)

  VG: Tufte inn i ledelsen i Norges Roforbund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:13.18)
  olaf tufte (47) skal bidra med å redde norsk rosport gjennom den økonomiske krisen og får ansvaret for eliten i roforbundets toppidrettsutvalg. landslagssjef mark emke og rekruttlandslagets marte krogsrud mistet begge jobbene sine tidligere i november. det gjorde at forbundet sparer 1,5 millioner kroner. – vi bretter opp ermene. jeg har blitt spurt om å bidra og har sagt ja på noen betingelser. jeg gidder ikke å være politiker og sitte i møter og drikke kaffe. jeg må gjøre noe aktiv med det jeg kan, sier tufte til vg. ol i paris blir det store målet i roforbundets satsing de kommende månedene.  Svensk langrennskomet fikk ikke Ruka-billett – må vente på verdenscupdebuten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:10.07)
  alvar myhlback (17) er pekt ut som sveriges store langrennshåp i årene som kommer, men en sjanse i verdenscupen lar vente på seg. stortalentet slo til med sterke resultater i den nasjonale åpningshelgen i sverige. der ble han nummer tre i sprinten i gällivare, og det ble fulgt opp med to 8.-plasser på distanse. det blir bare sett på som spørsmål om tid før myhlback blir et innslag i verdenscupen, men foreløpig må han vente litt til. han er ikke blant de utvalgte i den svenske troppen til premieren i ruka. – alvars resultater hadde ikke noe ekstra ved seg som måtte til. to 8.-plasser for en 17-åring er kjempebra, men det holder ikke i verdenscupen, sier sveriges landslagssjef anders byström, ifølge expressen. william poromaa fikk derimot plass i uttaket. han krasjet i fredagens sprint og sto over helgens distanserenn, men reiser likevel til finland. – han er forslått, men blir bedre for hver dag, sier landslagstrener stefan thomson. sveriges tropp til ruka: menn: truls gisselman, calle halfvarsson, edvin anger, marcus grate, william poromaa, johan häggström, emil danielsson, björn sandström, leo johansson. kvinner: frida karlsson, ebba andersson, linn svahn, jonna sundling, emma ribom, maja dahlqvist, johanna hagström, moa lundgren, moa ilar. (ntb)

  Tsjekkiske landslagsspillere sendt hjem før avgjørende kamp etter nattklubbesøk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:07.16)
  west hams vladimir coufal og to andre tsjekkiske landslagsspillere skal ikke i aksjon i mandagens avgjørende kamp mot moldova. det meldte landslaget søndag på x/twitter. – de har forlatt landslagssamlingen med umiddelbar virkning, heter det i meldingen. dette gjelder west ham-spiller vladimir coufal, midtstopper jakub brabec fra greske aris thessaloniki og spiss jan kuchta fra sparta praha. ifølge mediene sport daily ble spillerne sett lørdag på en nattklubb i olomouc, hvor landslaget møter moldova mandag kveld. media har publisert bilder av spillerne som var på nattklubben i selskap med tomas neumann, som er en del av ledelsen i det tsjekkiske fotballforbundet. tsjekkia er nummer to i gruppe e og trenger minst ett poeng mot moldova for å sikre plassen til neste års em i tyskland. moldova kan på sin side ta over andreplassen med seier og dermed kvalifisere seg. den tsjekkiske landslagssjefen, jaroslav silhavy, som selv er under kritikk etter en rekke dårlige resultater, kaller hendelsen «en stor skuffelse og ulempe». alle tre spillerne var i startelleveren da tsjekkia spilte 1-1 mot polen på fredag. – vi forventet at spillerne var klare til å spille kampen. de angrer og har beklaget overfor laget, men det er ikke godt nok, sa silhavy. tsjekkia har kvalifisert seg til hvert em siden landet ble uavhengig i 1993. (ntb)

  Gråtkvalt Andersson i Sverige-avskjeden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:20.00)
  janne andersson slet med å holde tårene tilbake da han ledet det svenske herrelandslaget i fotball for siste gang. mot estland ble det en komfortabel 2-0-seier. etter drøye fem minutter spilt ekspederte viktor gyökeres et innlegg i tverrliggeren, før rekkekamerat viktor claesson på mirakuløst vis også satte returen i tverrliggeren. sistnevnte gjorde opp for seg da han stanget inn 1-0 med et lekkert hodestøt. like etter pause sto estlands målvakt mesterlig i veien for en stor sverige-sjanse, men noen få minutter senere la emil forsberg på til 2-0. det ble også sluttresultatet. tjue minutter før slutt ble albin ekdal hyllet da han ble byttet ut. midtbanespilleren fikk bære kapteinsbindet i sin siste landskamp. før kampstart hedret friends arena de to fotballsupporterne som mistet livet i brussel 16. oktober. de to lagene spilte også med sørgebånd. andersson annonserte tidligere i høst at han ville gi seg som landslagssjef dersom de mislyktes i å ta seg til em i tyskland. det håpet var ute allerede i midten av oktober. gultrøyene har trøblet stort og ender med kun tre seirer på de åtte kampene i kvalifiseringen. andersson har vært sveriges landslagstrener i åtte år og tatt nasjonen til flere store mesterskap. (ntb)

  Slik starter Norge mot Skottland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:19.38)
  landslagssjef har valgt ut følgende lag til å starte kveldes em-kvalifiseringskamp mot skottland: egil selvik - julian ryerson, kristoffer ajer, leo skiri østigård, fredrik bjørkan - sander berge, patrick berg, fredrik aursnes - oscar bobb, jørgen strand larsen, aron dønnum. både erling braut haaland og martin ødegaard har meldt forfall på grunn av skader. i stjernespissens fravær, er det strand larsen som får tillit på topp. berge overtar kapteinsbindet fra ødegaard. kampstart på hampden park er kl. 20.45.

  Stefan Strandberg vrakes til Skottland-kampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:16.17)
  midtstopper stefan strandberg vrakes til kampen mot skottland søndag. duoen kristoffer ajer og leo østigård får fornyet tillit i midtforsvaret. det bekreftet landslagssjef ståle solbakken til tv 2. ajer og østigård startet treningskampen mot færøyene torsdag. strandberg har vært et hett debattema etter en svak sesong med vålerenga. kampen mot skottland spilles søndag klokka 20:45.


  Haaland melder forfall mot Skottland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:10.33)
  erling braut haaland blir ikke med landslaget til glasgow på grunn av en smell i foten, som han pådro seg under kampen mot færøyene på torsdag, det melder norges fotballforbund. haaland har i samråd med medisinsk ansvarlig ola sand og landslagssjef ståle solbakken kommet frem til at han må melde forfall til em-kvalifiseringskampen mot skottland. – skaden er ikke alvorlig, men han har såpass mye smerter og noe innskrenket funksjon at skottlandkampen dessverre kommer litt for tidlig, sier landslagslege ola sand. ståle solbakken vil ikke hente inn en erstatter. – det er selvsagt synd at erling ikke blir klar til kampen på søndag, men vi kommer ikke til å hente inn en erstatter. dette er en fin anledning for de offensive spillerne i troppen til å vise seg frem, sier solbakken.

  Ter Stegen sliter med ryggsmerter – går glipp av flere kamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:18.46)
  barcelonas førstekeeper marc-andré ter stegen kommer ikke til å spille tysklands kommende treningskamper etter å ha pådratt seg en ryggskade. tysklands landslagssjef julian nagelsmann opplyste om skaden på en pressekonferanse fredag. – jeg kan ikke si nøyaktig hva som skjedde. han skal ha sterke ryggsmerter som hindrer ham i å bevege seg. han kjente det litt i går, men i dag ble det verre. han kan verken spille eller trene, sa nagelsmann. ter stegen har vært landets førstekeeper det siste året etter at manuel neuer brakk beinet i en skiulykke. nå mister han landets treningskamper mot tyrkia og østerrike. ter stegen er også xavis hernández` foretrukne keeper i barcelona. laget har blant annet to viktige mesterligakamper i vente den nærmeste tiden. 3. desember møter de også atlético madrid til et viktig oppgjør i la liga. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »