Hovedsiden

Liten annonse


  Regjerende NBA-mestere Nuggets slått ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:08.40)
  regjerende mestere denver nuggets ble natt til mandag slått ut av nba-sluttspillet. minnesota timberwolves er videre til sin andre semifinale noensinne. gjestene fra minneapolis lå under med 15 poeng etter at kampen var halvspilt. ledet av karl-anthony towns, som endte med 23 poeng og 12 returer, kjempet de seg tilbake i kampen. før siste periode startet, var nuggets` ledelse kuttet til bare ett poeng. timberwolves-stjerna anthony edwards hadde en tøff dag på jobben og endte med bare 16 poeng og treff på 6 av 24 skudd, men stillingen endte likevel 98–90 i gjestenes favør, og timberwolves er dermed videre til sin første semifinale siden 2004, og bare den andre i lagets historie. – dette var en lagprestasjon. når den største stjerna deres slet, så stilte resten av laget opp, sier ekspert og nba-legende charles barkley om timberwolves-seieren. i semifinalen i den vestlige konferansen skal timberwolves bryne seg på dallas mavericks, som natt til søndag slo oklahoma city thunder. i den østlige konferansen skal boston celtics møte indiana pacers, som natt til mandag slo ut new york knicks.  Femdobbelt mester advarer mot premiepenger i OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:08.18)
  storbritannias rolegende steve redgrave (62) liker dårlig at friidretten skal belønne alle sine gullvinnere i paris-ol med 50.000 dollar. – det gir en «oss mot dem»-situasjon. jeg er imot det, sier redgrave til bbc. det internasjonale friidrettsforbundet (wa) gikk forrige måned ut med nyheten om prispenger. ingen grener har tidligere gjort tilsvarende i ol-historien. skulle det bli gull til karsten warholm og jakob ingebrigtsen, vil begge motta snaut 555.000 kroner. i alt skal det kåres 48 friidrettsvinnere i paris-lekene. – alle disse er kapable til å tjene betydelig med penger før og etter paris, så her gir man penger til folk som allerede har det, mener redgrave. (ntb)

  Woods fikk US Open-invitasjon: – Jeg er beæret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:19.47)
  golflegenden tiger woods ble torsdag tildelt en plass i den 124. utgaven av majorturneringen us open. selv om woods har vunnet turneringen tre ganger gir ikke det, som noen andre majorturneringer, automatisk plass ut livet. woods har spilt få turneringer de siste årene som følge av en alvorlig bilulykke og måtte i utgangspunktet kvalifisere seg til turneringen på pinehurst i midten av juni. torsdag opplyser arrangøren at 48-åringen har fått invitasjon til turneringen. – us open er en veldig spesiell turnering for meg og den har hjulpet meg med å definere karrieren min. jeg er beæret over å få denne invitasjonen, sier woods. amerikaneren har vunnet 15 majortitler i løpet av karrieren. – historien om us open kan ikke bli skrevet uten tiger woods. mesterskapet er enkelt sagt bedre med tiger på start, sier usga-sjef john bodenhamer. (ntb)

  Filip Skari tatt ut på juniorlandslaget – går i mamma Bentes langrennsspor

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:13.15)
  filip skari er én av fem løpere på herresiden som har fått plass på neste sesongs juniorlandslag i langrenn. det er klart etter at norges skiforbund presenterte uttaket tirsdag. skari-navnet klinger godt i langrennsøyemed. bente skari er en norges store legender på kvinnesiden. nå er sønnen filip på vei opp og fram. nittedal-løperen har fått plass på neste sesongs juniorlandslag sammen med lars heggen (harestua), mons melbye (årvoll), halvor kvennås (byåsen) og torjus magnus harbo (fossum). på kvinnesiden består laget av milla grosberghaugen andreassen (bækkelaget), hanna engesæter sørbye (røa), eline klevberg lerfall (lånke), johanne bjugan (leksdal) og veronika vikhamar schuler (heming). – vi har tatt ut ti veldig spennende løpere. vi har ekstremt mange dyktige juniorer i norge, slik at et uttak som dette alltid vil være vanskelig. resultater i junior-vm og equinor norgescup sammenlagt er lagt til grunn for uttaket av årets equinor juniorlandslag, sier landslagstrener kristian dahl. (ntb)


  brasil-legende marta varsler landslagsstopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:12.55)
  Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn. Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse. – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen. Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007. Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger. I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

  Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:11.08)
  michael pircher er lucas braathens nye trener og var sjef for marcel hirscher i seks år. han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom. i mars ble det klart at braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for brasil. hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor pircher er ansatt som trener. 48-åringen ble hentet fra det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden hirscher fra 2013 til han la opp i 2019. østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for nederland tidligere i uken. det har også skapt spekulasjoner om han og braathen ville danne et samarbeid. – det er ikke en sak for oss. vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa pircher til tiroler zeitung, ifølge blick. trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på braathen, som skal jakte vm-gull i saalbach til vinteren. – om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. vi har nettopp funnet hverandre, sa pircher. (ntb)  City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:22.57)
  phil foden storspilte og stjal showet da manchester city vant 4-0 borte mot brighton i premier league. etter storseieren uten erling braut haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder arsenal, som har én kamp mer spilt. søndag gjester pep guardiolas menn nottingham forest. oscar bobb ble sittende på benken hele kampen. city fikk en fantastisk start på kampen da kevin de bruyne stanget et innlegg fra kyle walker rett i krysset etter bare 17 minutter. ni minutter senere doblet phil foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål. briten var imidlertid ikke ferdig der. med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at brighton rotet det til i forsvar. bernardo silva snappet opp ballen og spilte den til city-juvelen, som banket inn 3-0-målet. det var fodens 50. premier league-scoring, som fikk en legende til å logge seg på: – er phil foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i premier league, alan shearer, på x. etter hvilen fortsatt city målfesten da julian alvarez banket inn returen på et skudd fra walker. – dette er ordentlig stygt for brighton, men for et signal til resten av verden og premier league, utbrøt viaplay-kommentator eivind bisgaard sundet. i forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at pascal gross gikk i bakken i en duell med rodri. dommeren vinket imidlertid spillet videre. – jo, dommer. og jo, var. det er klar og tydelig straffe til brighton, skrev viaplay-ekspert lars tjærnås på x. det ble også det nærmeste brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen. (ntb)

  bekrefter friplass til johaug: klæbo sikker på vm-deltakelse for skilegenden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.49)
  therese johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i holmenkollen onsdag. 35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «jeg vil være med». landslaget gir johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse. – dersom therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot vm i trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef ulf morten aune. landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når johaug må bestemme seg: – men den fristen er ganske naturlig. det kan ikke bli høst og jul før therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier aune. johannes høsflot klæbo møtte på johaug på trening i morgentimene. han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går vm i trondheim. – hun kommer til å gå vm, det er jeg helt sikker på. hun kommer til å stå på startstreken der. så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier klæbo til nrk. se hele landslagsuttaket her.

  Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:08.31)
  tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden marcel hirscher. onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med hirscher og at hirscher der har bedt om å få kjøre for nederland. det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent. det sier generalsekretær christian scherer. scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for østerrike, men nå blir det altså trolig nederland. hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra nederland. østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. i tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019. – oi, dette høres spennende ut. hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier nrks alpinekspert nina haver-løseth. hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært. – det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier haver-løseth. tidligere i vår ble det kjent at lucas braathen gjør et lignende comeback for brasil, hvor braathens mor er fra.

  medier: skilegende gjør sjokkcomeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:08.31)
  skal man tro sveitsike medier er det ikke bare lucas braathen som gjør comeback for en annen nasjon neste sesong. for både blick og kurier melder at en østerriksk skilegende tar på seg skiene igjen kommende sesong: nemlig marcel hirscher (35). ifølge blick sitter de på informasjon om at hircher planlegger et comeback for nederland – og ikke østerrike som han kjørte for tidligere. 35-åringen har en mor fra nederland. hirscher har enn så lenge ikke bekreftet comebacket selv. østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. i tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019. – oi, dette høres spennende ut. hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier nrks apinekspert nina haver-løsetth. hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært. – det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier haver-løsetth.

  Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:08.13)
  spanske carlos alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi jude bellingham laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd. den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i madrid. – helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. jeg var så nervøs, og beina mine skalv. jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. det var en flott opplevelse, fortalte alcaraz på en pressekonferanse i forkant av madrid open. den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga bellingham prisen som «vakkert». – jeg har så stor respekt for ham. han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette. alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både us open (2022) og wimbledon (2023). denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i madrid open. alcaraz er andreseedet i turneringen. (ntb)

  klubblegenden overtok etter mourinho – har forlenget kontrakten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:11.12)
  Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere. Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid». De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen. Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass. De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

  tidligere landslagsspiller og viking-legende per henriksen er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:14.44)
  Stavanger Aftenblad skriver onsdag at Per «Pesien» Henriksen er død, 72 år gammel. Henriksen spilte totalt 377 kamper for VIking fra 1978 til 1986 og var med på å vinne to seriegull og ett cupgull med klubben. Han debuterte for det norske A-landslaget borte mot Finland i juni 1983 og spilte totalt ti kamper for det norske landslaget i løpet av halvannet år.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »