Hovedsiden

Liten annonse
  Iver Fossum og AaB rykket ned

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 3. juni 2023 KL:19.05)
  iver fossum spilte hele kampen da aab tapte 0-1 for silkeborg lørdag. resultatet sender klubben ned til nivå to. aab, horsens og lyngby sto alle med 27 poeng før den siste og avgjørende runden. aab hadde best målforskjell av de tre og innehadde den siste sikre plassen. horsens og lyngby spilte 0-0, og aab så dermed lenge ut til å greie seg med 0-0 mot silkeborg. da alexander lind scoret for silkeborg med kvarteret igjen, ble det likevel nedrykk for aab. klubben kroner dermed en katastrofesesong med nedrykk fra det øverste nivået. i mars fikk erik hamrén fyken som hovedtrener. klubben har vunnet ligaen fire ganger. den seneste av disse kom i 2014. aab har vært i den danske toppserien i 36 år. (ntb)  Djokovic slet seg videre i Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:19.38)
  den serbiske tennisstjernen novak djokovic måtte virkelig jobbe for avansementet i roland garros da han møtte alejandro davidovich fokina i åttedelsfinalen. serberen gikk likevel videre etter å ha vunnet i strake sett med sifrene 7-6 (7-4), 7-6 (7-5), 6-2. kampen varte i 3 timer og 36 minutter. etter to jevnspilte og tette sett, som begge måtte avgjøres i tiebreak, viste verdenstreeren muskler og gikk raskt opp i 3-0 ledelse etter å ha brutt spanjolens serve. spanjolen tviholdt likevel i det lille halmstrået som holdt han inne i turneringen, fram til djokovic igjen brøt serven hans og vant settet 6-2. i semifinalen møter djokovic vinneren av kampen mellom peruanske juan pablo varillas og polske hubert hurkacz. (ntb)


  De Bruyne og Grealish friskmeldt til FA-cupfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:17.19)
  pep guardiola kunne avsløre at både kevin de bruyne og jack grealish er klar for manchester citys fa-cupfinale mot manchester united på lørdag. de bruyne, grealish, ruben dias og manuel akanji gikk alle glipp av citys siste premier league-kamp for sesongen mot brentford forrige uke. guardiola kunne likevel avslørte at kvartetten er tilbake i trening og forventes å være involvert i fa-cupfinalen på wembley lørdag. – de har trent bra på de to siste treningsøktene. de er alle, mer eller mindre fine, sa spanjolen. guardiola bekreftet også at stefan ortega vil starte i mål mot united i stedet for den brasilianske førstekeeperen ederson. ortega, som startet to av citys tre siste seriekamper, har ikke sluppet inn mål i fa-cupen denne sesongen. – stefan kommer til å spille. jeg har alltid vært sånn i fa-cupen. keeperen som har spilt i fa-cupen skal også spille i fa-cupfinalen, sa guardiola. (ntb)  Idrettsstyret snur etter feide med Antidoping Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:17.30)
  styret i norges idrettsforbund drar i bremsen og ber likevel ikke tinget stemme over å gi antidoping norge ansvaret for doms- og appellorganet i dopingsaker. i stedet besluttet idrettsstyret på sitt styremøte i bergen torsdag å fremme et endringsforslag der det bes om tingets tilslutning til at styret fortsatt skal arbeide for etablering av en nasjonal antidopinglov, med etablering av en domsfunksjon i dopingsaker uavhengig av idretten og antidoping norge. kulturdepartementet har overfor nif varslet at et høringsutkast til en slik lov kan foreligge allerede våren 2024. helomvendingen skjer få dager etter at antidoping norges styreleder rune andersen gikk hardt ut mot forslaget i et vg-intervju. han ga det merkelapper som «radikalt» og «alvorlig for norsk idrett». (ntb)  Stortalentet om U21-vraking: – Overraskende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:11.14)
  kristian malt arnstad (19) ble onsdag vraket til u21-landslagets em-tropp. stortalentet, som spiller i belgiske anderlecht, legger ikke skjul på at han er skuffet. – det var overraskende. spesielt siden jeg spilte alle tre kampene under den viktige kvaliken forrige sommer og spilte bra. pluss at jeg i tillegg har spilt 45 proffkamper denne sesongen, inkludert kvartfinale i conference league, sier arnstad til nrk. i juni i fjor vant u21-landslaget tre av tre kvalikkamper mot henholdsvis aserbajdsjan, finland og kroatia og la grunnlaget for avansement. arnstad startet alle. totalt spilte han syv kamper for u21-landslaget i 2022, og var på banen i begge kampene mot nederland og portugal i mars. likevel var han ikke med i em-troppen. – men livet går videre og jeg fokuserer maks på preseason med anderlecht, sier arnstad. u21-landslagssjef leif gunnar smerud sier til nrk at det var «tøft» å ikke ta med 19-åringen til em. – kristian er en veldig spennende og god midtbanespiller som kom inn og var en av dem som skjøt oss til em i fjor sommer. da løftet vi han tidlig opp fra g19 til u21, og han gjorde en veldig god innsats, sa smerud til nrk. – denne gangen ble han veid ut av troppen og det skyldes konkurranse. jeg skal bygge det beste laget, og da er det noen veldig gode spillere som ikke blir med, denne gangen kristian, sier smerud.
  «Norske» Esbjerg tok første stikk i finale i det danske håndballsluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:07.07)
  team esbjerg vant den første finalekampen i det danske håndballsluttspillet 27-26 borte mot regjerende mester odense. finaleserien avgjøres når et lag har tre poeng, derfor trenger esbjerg bare uavgjort for å sikre seg tittelen på hjemmebane når de tar imot odense torsdag 8. juni. etter en overbevisende førsteomgang ledet esbjerg 16-11 da lagene gikk til pause. odense var nesten utspilt etter de første 30 minuttene, men kom knallsterkt tilbake og skapte spenning om resultatet i andre omgang. gjestene vant likevel til slutt kampen 27-26. henny reistad ble kampens toppscorer med sine åtte nettkjenninger for esbjerg. maren aardahl fulgte med seks scoringer for odense, mens kristine breistøl noterte seg med fem fulltreffere. esbjerg er blant lagene som konkurrerer med vipers kristiansand om tittelen i mesterligaen til helgen. reistad ble forrige uke kåret til verdens beste håndballspiller av nettstedet handball-planet. mørk ble også tatt ut som høyreback på årets lag. (ntb)

  Klaveness med varsko om dommere: – Sliter med rekrutteringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:18.26)
  president i norges fotballforbund, lise klaveness, beskriver flaskekastingen mot rohit saggi mandag kveld som «en alvorlig enkethendelse», men er likefullt bekymret for dommerne. – vi vet at vi sliter med dommerrekruttering. en sånn hendelse som den i går kan kaste en større skygge over denne rollen enn en enkelthendelse skulle si. vi sliter med mobbing, trusler og trakassering i medier og sosiale medier, og det er det alles ansvar å snu, sier klaveness til nrk. det var etter stabæks 2-1-seier mot vålerenga at kampleder saggi, på vei inn spillertunnelen, fikk en gjenstand i hodet. klaveness er opptatt av å understreke at dette var en alvorlig enkelthendelse, men at det ikke hjelper på den allerede vanskelige rekrutteringen av dommere. – vi har ikke per i dag et stort problem med fysisk vold mot dommere, men vi har et mye større frafall av dommere etter pandemien, større utfordringer med rekruttering og vi har en klar tendens til mer mobbing, trakassering, hets og trusler. vi skal være forsiktig med å tolke den enkelthendelsen i det lyset, men likevel er det bakteppet, sier klaveness, som understreker: – handlingen i seg selv er uakseptabel. all vold og kasting av ting inn på flater vil ødelegge fotballen.


  Nilsen sikret VM-bronse i taekwondo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:16.26)
  mari romundset nilsen (19) tapte for verdenstoer julyana al-sadeq fra jordan i semifinalen i vm i taekwondo. nilsen tok dermed bronse i ol-klassen 67 kilo. det er 19-åringens første medalje i vm-sammenheng. nilsen tapte 0-2 for al-sadeq, som er rangert som nummer to i verden. romundset nilsen er selv rangert som nummer 30 i verden. vm arrangeres i baku i aserbajdsjan. tidligere tirsdag slo nilsen italienske natalia d`angelo 2-1 i kvartfinalen. i semifinalen sa det stopp mot al-sadeq, som deltok i ol i tokyo i 2021. nilsen hang godt med i semifinalen, men kom til kort og tapte etter to runder. det er best av tre runder i vm-kampene. med tapet er nilsen likevel sikret bronsemedalje i turneringen etter som at det ikke praktiseres bronsekamp i taekwondo. begge de tapende semifinalistene får dermed edelt metall med seg hjem.

  Juventus inngikk forlik – må betale millionbot

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:14.50)
  juventus har blitt enig med det italienske fotballforbundet å betale en bot på 8,5 millioner kroner i en sak om tvilsom regnskapsføring og spillerlønninger. juventus må betale boten på 718.000 euro og samtidig frasi seg muligheten til å anke i andre pågående saker, skriver reuters. boten gjør at klubben slipper å bli trukket flere poeng i serie a. nylig ble juventus trukket ti poeng av det italienske fotballforbundet (figc) i en annen sak som omhandlet manipulering av overgangssummer. poengtrekket gjorde at mesterligatoget gikk for juventus. det er fortsatt håp for europaligaen og conferenceligaen. italienske medier skriver likevel at også det kan ryke i en annen sak det europeiske fotballforbundet (uefa) for tiden etterforsker. (ntb)


  Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:19.08)
  stabæk påførte vålerenga 2-1-tap på nadderud i eliteserien mandag. videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger kasper høgh sendte stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. drøyt ti minutter før hvilen doblet høghs spissmakker mushaga bakenga ledelsen. bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. det ble gjort en var-sjekk, men målet ble likevel stående. fem minutter etter pause traff stabæk-kaptein fredrik krogstad beinet til seedy jatta. dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på var-monitoren ble det omgjort til rødt. ti minutter før slutt fikk også tobias pachonik rødt kort for en hands i feltet. stefan strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men vif greide aldri å fullførte opphentingen, skriver ntb.

  Sarpsborg vant for tredje kamp på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:19.02)
  sarpsborg var det beste laget og vant fortjent 3-1 hjemme mot aalesund mandag. med nok en trepoenger fortsetter blåtrøyene å klatre på tabellen. christopher baah scoret sitt første for klubben, før joachim soltvedt ordnet tomålsledelse. isaac atanga reduserte sju minutter før pause og holdt liv i håpet om poeng for gjestene. likevel ble det med håpet for aalesund, da bjørn inge utvik stanget inn et hjørnespark til 3-1 halvveis inn i 2. omgang, skriver ntb.  Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:22.57)
  milan vant 1-0 over juventus og er sikret å bli topp fire i serie a denne sesongen. det betyr mesterligaspill kommende sesong. olivier giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. med triumfen er milan seks poeng foran femteplasserte atalanta med én serierunde igjen. dermed er det seriemester napoli, lazio, inter og milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen. juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen. juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021. lazio slo nedrykksklare cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av sergej milinkovic-savic. han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt. kristoffer askildsen spilte fra start da lecce sikret plassen i serie a med 1-0-seier over monza. askildsen er på lån fra nedrykksklare sampdoria. seriemester napoli spilte 2-2 borte mot bologna. leo skiri østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (ntb)


  Målrikt mellom Southampton og Liverpool

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:20.18)
  mohamed elyounoussi og southampton var nedrykksklare før siste serierunde, men de bidro likevel med underholdning søndag. da spilte de nemlig 4-4 mot liverpool. elyounoussi var med fra start for southampton og ble byttet ut etter 63 minutter. totalt spilte han 33 seriekamper denne sesongen, 27 fra start. han noterte seg for ett mål og én målgivende pasning, skriver ntb.

  Skotheim knuste den norske rekorden i tikamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:18.27)
  sander aae skotheim (20) knuste markus rooths norske rekord i tikamp da han fikk 8590 poeng i et stevne i østerrikske götzis i helgen. rooths bestenotering er på 8307 poeng og ble satt i italia for litt over ett år siden. da endte tjalve-kamerat skotheim bare ni poeng bak. skotheim satte personlig bestenotering i fire øvelser på vei mot rekord i helgens tikamp i østerrike. med det er han også kvalifisert til vm i budapest i august. kravet lyder på 8460 poeng. skotheim ble nummer tre totalt bak canadierne pierce lepage (8700 poeng) og damian warner (8619). skotheim, som fyller 21 år om noen dager, satte personlig bestetid på 100 meter med 10,76 sekunder. den tidligere var på 10,88. også på 400 meter kunne han juble da han løp inn til 47,64. med det knuste han egen bestetid som var 48,27 før helgen. på 110 meter hekk forbedret han seg med 36/100 sekund da klokken stoppet på 14,16. til slutt knuste han 1500-metertiden sin med sju sekunder da han løp inn til 4.19,39. han var best av alle i den øvelsen. i høyde manglet han bare to centimeter for å tangere sin personlige rekord, men han vant likevel øvelsen klart med et hopp på 2,15 meter. (ntb)  Storspill fra Hovland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:21.11)
  viktor hovland storspilte på dag tre av pga-turneringen i texas. etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatrer likevel fra 29. til en delt 10.-plass før siste runde. engelske harry hall leder turneringen, 12 slag under par.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »