Hovedsiden

Liten annonse
  Karriereslutt for østerriksk hopplegende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. september 2023 KL:10.10)
  hopp-pioneren daniela iraschko-stolz (39) legger opp på grunn av vedvarende skadetrøbbel. veteranen fra østerrike var utvilsomt en av dem som var med og dro lasset da hoppsporten for kvinner var i startgropen. hun har medaljer i åtte verdensmesterskap og ble verdensmester i 2011. i 2014 tok hun sølv da kvinner for første gang fikk delta i ol. det skjedde i sotsji i russland. iraschko-stolz vant også verdenscupen i 2015, som den første kvinnen fra østerrike. i over to tiår var hun aktiv, og hun var også den første som i 2003 fikk notert et uoffisielt hopp over 200 meter. – tiden er kommet for å avslutte karrieren. de som kjenner meg, vet at jeg har lyst til å fortsette, men det er også slik at jeg ikke har grunn til å klage ettersom jeg har kunnet drive sporten min i lang tid. det har vært en fin tid, sier stolz. (ntb)

  Biles klar for sitt sjette VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:06.15)
  stjerneturneren simone biles leder det amerikanske laget i vm i oktober. hun måtte ta en pause etter ol for to år siden, blant annet på grunn av sykdom, men har levert godt i comebacket. det kommende verdensmesterskapet blir hennes sjette, og ingen kvinnelige, amerikanske turnere har deltatt i så mange. med seg på laget får hun tre av deltakere på laget som tok gull i 2022 – shilese jones, leanne wong og skye blakely, i tillegg til 17-årige joscelyn roberson. biles har sju ol-medaljer og 29 vm-medaljer, hvor 19 gull. de 32 medaljene gjør henne til tidenes mestvinnende turner gjennom tidene sammen med larysa latynina, som representerte sovjetunionen. (ntb)

  oslo maraton-arrangøren legger seg flat – gikk tom for medaljer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.17)
  arrangørene av oslo maraton hadde bestilt for få medaljer til årets arrangement og gikk tomme. nå legger de seg flate og beklager overfor skuffede deltakere. tirsdag gikk det ut epost til samtlige deltakere om medaljeglippen. «dette var helt ufortjent til dere som ikke mottok medalje når dere kom i mål. vi er kjempe lei oss og legger oss helt flate! beklager på det sterkeste at dette har ødelagt opplevelsen for flere», skriver arrangøren. til ntb forteller løpsleder edwin ingebrigtsen at det er snakk om noen hundre medaljer. han forteller at reaksjonene har vært varierte. – noen er veldig lei seg, mens andre gleder seg til å få den i posten, sier ingebrigtsen. avisa oslo har også omtalt medaljeglippen.

  Verdenscupseier Duestad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:22.56)
  skytteren jeanette hegg duestad var i en egen klasse da hun mandag vant matchøvelsen under verdenscupen i skyting i rio de janeiro. etter fjerdeplass både på 10 meter individuelt og blandet lag under verdenscupstevnet i brasil, traff hegg duestad for alvor blink mandag. den norske skytterprofilen var suveren i matchfinalen og vant foran indiske nischal nischal og danske stephanie grundsøe. etter koronapandemien har hegg duestad vært på pallen i verdenscupen på 50 meter match i alle sine seks konkurranser. mandagens seier var hennes tredje i karrieren på ol-øvelsen. 14 ganger har hun vært på seierspallen i verdenscupen. tidligere i år gjorde hun rent bord i em og vant tre gull på 10 meter luftrifle. hegg duestad vant også vm-gull for lag på 300 meter og flere andre medaljer. hun er nå topprangert på 50 meter i verden med god margin. (ntb)

  Ingvill Måkestad Bovim blir styremedlem i Antidoping Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:13.37)
  den tidligere friidrettsprofilen ingvill måkestad bovim (42) erstatter vebjørn rodal som styremedlem i antidoping norge. det opplyser kultur- og likestillingsdepartementet i en pressemelding mandag. bovim var i flere år en profilert løper og har medaljer fra u23-em og lag-em i friidrett. hun deltok i sitt siste mesterskap i em i 2016. nå blir hun en del av styret i antidoping norge. kultur- og likestillingsdepartementet skriver at måkestad bovim har erfaring med dopingproblematikken etter at en person foran henne ble disket for dopingbruk under u23-em. dermed tok hun bronse på 1500-meteren. – måkestad bovims erfaring som toppidrettsutøver gjør henne godt egnet til dette vervet. styret er nå sikret et medlem som vil bidra med interessante perspektiver og gode analyser, som er viktige i antidopingarbeidet, sier kultur- og likestillingsminister lubna jaffery. (ntb)

  Regeldrama i Oslo maraton – vinneren ble disket og mistet NM-gullet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:13.30)
  frew zenebe brkineh fra sandnes trodde han hadde vunnet lørdagens oslo maraton og blitt norgesmester, men så kom beskjeden om at han var diskvalifisert. det ble dramatisk da herrevinneren av maratonløpet i hovedstaden skulle kåres lørdag. på spill sto også nm-medaljer på distansen. frew zenebe brkineh fra sandnes kom først til mål og ble kåret til vinner med tiden 2.25.24. han ga seiersintervjuer, og arrangøren rakk i tillegg å sende ut en pressemelding om utfallet før dramatikken for alvor startet. oslo maraton opplyser at det dukket opp bilder og opplysninger om at sandnes-løper brkineh skal ha kuttet enkelte svinger på ureglementert vis og således ikke forholdt seg til løypetraseen. det gjorde at juryen valgte å diskvalifisere vinneren og tildele tage morken augustson fra varegg seieren med tiden 2.25.44. gullet røk på slutten augustson kan dermed også kalle seg norgesmester på maratondistansen. – veldig hyggelig å vinne. men det hadde vært enda bedre dersom jeg hadde vært først i mål, sa augustson til arrangøren etter at han fikk vite at sølvet var omgjort til gull. – jeg hadde gode bein og bra med krefter på slutten, la den ferske norgesmesteren til. (ntb)

  Tyskland tok VM-gull i basketball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:16.44)
  tyskland kunne juble for sitt første vm-gull i basketball med 83-77-seier over serbia søndag. tyskerne skaffet seg en tipoengsledelse tidlig i den siste omgangen. med 48 sekunder igjen skilte det bare fire poeng, men tyskerne holdt unna og kunne juble vilt for gull. tyskland ble ledet an av nba-stjernen dennis schröder i vm i filippinene. toronto raptors-profilen scoret 28 poeng i finaletriumfen. tyskland står med to medaljer i basket-vm. den første kom da laget tok bronse i 2002. serbia måtte klare seg uten sin største stjerne i nikola jokic i turneringen. han har valgt å prioritere hvile foran en ny nba-sesong der hans denver nuggets skal forsøke å forsvare tittelen. aleksa avramovic og bogdan bogdanovic viste godt spill for serbia i finalen, men greide ikke løfte laget til seier. serbia tok sølv i 2014. tidligere søndag vant canada over usa i bronsekampen. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »