Hovedsiden

Liten annonse


  Rooney gir seg som Derby-manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. juni 2022 KL:19.44)
  wayne rooney (36) går av som manager for fotballklubben derby etter halvtanna år. – mi tid i klubben har vore som ein berg-og-dal-bane av kjensler, men eg må seie at eg har kost meg med utfordringa, seier rooney i ei pressemelding. den tidlegare manchester united- og everton-spelaren tok over derby i januar 2021. sist sesong var av den trøblete sorten i championship. før sesongen vart klubben straffa med 21 minuspoeng på grunn av dårleg økonomi. derby hamna på 23.-plass og rykte ned.

  Gasly forlenger med AlphaTauri

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. juni 2022 KL:11.10)
  franske pierre gasly (26) forlenger med formel 1-laget alphatauri ut 2023-sesongen. det bekrefter laget i en pressemelding. – vi er veldig glade for å bekrefte at pierre blir hos oss i 2023. han er definitivt en av de beste og mest konkurransedyktige førerne i f1, og har bevist sine evner i løpet av den tiden han har vært hos oss, sier teamsjef franz tost.

  Ny generalsekretær i Norges fotballforbund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. juni 2022 KL:09.49)
  karl-petter løken (55) blir generalsekretær i norges fotballforbund. han kommer fra stillingen som investeringsdirektør i aker horizons, og har lang erfaring fra fotballen, både i klubb- og landslagssammenheng. i tillegg har han fungert som fotballekspert for nrk i 20 år. – med karl-petter løken får vi en generalsekretær med særdeles solid erfaring som både fotballmann og leder. han har spilt på alle nivåer i norsk fotball og har et godt rykte blant de han har møtt i sin lange spillerkarriere, sier fotballpresident lise klaveness i pressemeldinga. løken gleder seg til å ta fatt på rollen, og håper å bruke sin ledererfaring til å bygge en enda sterkere organisasjon. – fotballen har betydd mye for meg gjennom hele livet, og som jeg vil si at jeg har et lidenskapelig forhold til. norsk fotball er inne i en spennende tid, og nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier han. det er ikke kjent når løken starter i stillingen.
  Froome klar for sitt tiende Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. juni 2022 KL:17.16)
  sykkelstjernen chris froome er blant israel premier-techs ryttere til årets tour de france. briten har vunnet det prestisjetunge rittet fire ganger. – det er fantastisk å starte mitt 10. tour de france med israel-premier tech. jeg har jobbet usedvanlig hardt i år, og jeg gleder meg til å gi alt, sier 37-åringen i en pressemelding. briten får selskap av medveteraner i canadiske michael woods (35) og dansken jakob fuglsang (37) når rittet starter i københavn 1. juli. froome vant i 2013, 2015, 2016 og 2017. men siden har det gått trått for rytteren som har slitt med formen siden han pådro seg karrieretruende skader i juni 2019. kun eddy merckx, bernard hinault, miguel indurain og jacques anquetil har flere touren-triumfer enn froome. de har alle fem sammenlagtseirer.

  nedgang i påmeldinga til landsskyttarstemnet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. juni 2022 KL:14.41)
  det er per onsdag middag påmelde 2676 skyttarar til landsskyttarstemnet i bodø. – det er noko mindre enn det vi hadde håpa, seier dfs-generalsekretær jarle tvinnereim til nrk. det er spesielt i dei yngste aldersklassene nedgangen er størst. sist landsskyttarstemnet var i bodø, i 2011, var det 3700 deltakarar. i år hadde dfs håpa på å nå 3000. den ordinære påmeldingsfristen gjekk ut 15. juni, men dfs har utvida etterpåmeldinga heilt fram til 25. juni, utan at dei sist påmelde må betale noko ekstra. derfor vil nok det endelege talet stige noko. landsskyttarstemnet er første i full skala etter to år med korona-restiksjonar, og opnar 30. juli.

  Vardar utestengt fra europacupene i håndball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. juni 2022 KL:14.11)
  det nordmakedonske laget vardar får ikke delta i noen av europacupene kommende sesong. det europeiske håndballforbundet (ehf) opplyser at klubben blant annet ikke har betalt for seg. laget har glippet på frister som omhandler kommunikasjon og betaling, melder ehf -styret i en pressemelding. vardar møtte elverum i mesterligaen i sesongen som var. der røk laget ut i likhet med det norske laget i omspill før kvartfinalene.  Fifa-studie: Hatstorm mot spillere under mesterskap
  melding: - følger med på ham | Skrevet av Dagbladet - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: ødegaard-melding: - følger med på ham | Skrevet av Dagbladet - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. juni 2022 KL:09.19)
  over 50 prosent av spillerne mottok hatefulle meldinger i forbindelse med em og afrikamesterskapet. ifølge fifa kom det meste fra personer tilknyttet til landet der spillerne selv kom fra. over 400.000 meldinger i sosiale medier under em og afrikamesterskapet har blitt saumfart av kunstig intelligens i studien som nå er presentert. det mest kjente eksempelet under em-sluttspillet var etter finalen mellom england og italia. bukayo saka og marcus rashford bommet på hver sin straffe i straffesparkkonkurransen som avgjorde kampen. i etterkant mottok de svært mye hets i sosiale medier. av de 400.000 meldingene som ble gått gjennom under em og afrikamesterskapet, var 40 prosent av dem homofobiske og 38 prosent inneholdt rasistisk innhold. fifa opplyser at de sammen med spillerorganisasjonen fifpro vil iverksette tiltak mot at slikt skal skje igjen når qatar-vm venter senere i år. det skal skje gjennom at nettet skal skannes for ord som kjennetegner hat, og at man skal forsøke å hindre dem fra å nå fram til spillerne. (ntb)  Elabdellaoui-lekkasje henlegges
  melding: - følger med på ham | Skrevet av Dagbladet - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: ødegaard-melding: - følger med på ham | Skrevet av Dagbladet - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. juni 2022 KL:17.33)
  påtalemyndigheten frafaller siktelsen mot personen som var anklaget for å ha lekket opplysninger om omar elabdellaouis positive koronaprøve til pressen. det opplyser oslo-politiet i en pressemelding. saken henlegges fordi etterforskningen ikke har «klarlagt de faktiske forhold». «bevissituasjonen er av en slik karakter at det ikke er grunnlag for å straffeforfølge noen i saken», står det i uttalelsen. det var i november 2020 at et norsk mediehus fikk tips om landslagsspiller elabdellaouis positive test flere timer før han selv eller noen andre i norges fotballforbund (nff) var kjent med resultatet. nff anmeldte lekkasjen til politiet, som fulgte opp med å sikte en person for brudd på taushetsplikten. elabdellaouis prøve ble analysert av et laboratorium i oslo. under etterforskningen ble det gjort flere avhør og beslag av elektroniske enheter. ifølge politiet ble disse enhetene benyttet av blant annet den siktede, men de tilhørte vedkommendes arbeidsgiver. tidligere i år åpnet oslo tingrett for at det elektroniske materialet kunne utleveres til politiet. gjennomgangen av dette bidro til konklusjonen om å henlegge saken. (ntb)
  Hovland vraker saudiarabisk golfliga
  melding: - følger med på ham | Skrevet av Dagbladet - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: ødegaard-melding: - følger med på ham | Skrevet av Dagbladet - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. juni 2022 KL:22.24)
  spekulasjonen har stormet rundt viktor hovland og om han ville bytte til den saudiarabiske golfligaen. i en uttalelse fra norges golfforbundet forteller de at han blir i pga-touren. – viktor bekrefter at han blir på pga. han bekrefter at han ikke har noen planer om å delta i liv-serien. det skriver tom rosenvinge, kommunikasjonssjef i norges golfforbund, i en melding til nrk. søndag skrev nrk om den saudiarabiske golfligaen, kjent som liv invitational golf series, som satser milliarder på å få med de beste golfspillerne i en ny tour. det har skapt sterke reaksjoner i miljøet. – vi er ved et veiskille. det er for tidlig å si hvordan det vil slå ut, men jeg tror golfsporten slik vi kjenner den, stopper i dag, sa tom erik andersen, redaktør av norsk golf til nrk. i en golf-podkast fortalte sky sports journalist jamie weir at norske hovland har vært i kontakt med liv invitational golf series. – viktor hovland er i samtaler. jeg har hørt hvisking om at han kan være på vei. jeg blir skuffet om han blir med, sa weir i en podkast-episode. pga-touren har en premiesum på 8,7 millioner dollar. araberne tilbyr en premie på 25 millioner dollar.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »