Hovedsiden

Liten annonse

  Benzema ferdig i Real Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:11.58)
  real madrid bekrefter i en pressemelding at karim benzema forlater klubben. franskmannen forlater den spanske giganten etter 14 år. – real madrid ønsker å uttrykke sin takknemlighet og kjærlighet til en av våre største legender, skriver klubben, og opplyser at benzema drar etter gjensidig enighet mellom partene. benzema ble hentet fra lyon i 2009 og har siden vært med på å vinne alt som vinnes kan. det har totalt blitt 25 titler, inkludert fem mesterligatriumfer og fire ligagull. i fjor vant han også gullballen. benzema har spilt 647 kamper for «los blancos» og er nummer to på klubbens toppscorerliste med sine 353 mål. bare cristiano ronaldo har flere. benzema spiller sin siste kamp for real madrid i sesongens siste serierunde søndag. – real madrid er og vil alltid være hans hjem, og vi ønsker ham og hans familie alt godt i det nye kapittelet av livet hans, skriver klubben. hvor benzema fortsetter karrieren er ikke kjent, men den siste tiden har det vært flere rykter om at han drar til saudi-arabia. han skal ha fått et svært lukrativt tilbud fra landets seriemester al-ittihad.
  Leão skrev ny femårskontrakt med Milan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:16.14)
  den portugisiske fotballstjernen rafael leão (23) har skrevet under på en ny kontrakt med ac milan som binder han til klubben fram til sommeren 2028. det bekrefter klubben på sin nettside. «ac milan er glade for å kunngjøre at rafael alexandre da conceição leão har fornyet kontrakten sin med klubben til 30. juni 2028», heter det i pressemeldingen. portugiseren kom til klubben i 2019 og har siden notert seg med 41 mål og 29 assist på 162 kamper for storklubben fra den italienske motehovedstaden. 23-åringen var også en viktig brikke i milan-laget som sikret den italienske ligatittelen forrige sesong. det var deres første serie a-trofé siden 2011. leão ble også kåret til årets spiller i serie a da de sikret tittelen. angrepsspilleren kom fra lille og har også tidligere spilt for sporting. leão har scoret tre mål og servert fire assist på 18 a-landskamper for portugal. (©ntb)


  Norges Skiforbund støtter Al-Samarai

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:14.22)
  norges skiforbund støtter zaineb al-samarai som ny president i norges idrettsforbund. det bekrefter forbundet i en pressemelding torsdag. – styret i norges skiforbund stiller seg bak valgkomiteens flertallsinnstilling på zaineb al-samarai som ny president i norges idrettsforbund, heter det i pressemeldingen. de skriver videre at skistyret hadde et digitalt møte med al-samarai og berit kjøll, de to kandidatene, og at skiforbundet etter «en helhetsvurdering» landet de på å støtte al-samarai. en nrk-kartlegging publisert 25. mai viste at det ligger an til et brakvalg for al-samarai. presidentkampen avgjøres på idrettstinget i bergen den kommende helgen.


  Formel 1-stjerne auksjonerer bort kjøredress til inntekt for flomofre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:10.14)
  ferrari-fører charles leclercs kjøredress fra monacos grand prix skal neste uke auksjoneres bort. inntektene går til ofrene for flommen i nord-italia. flommen i italia gjorde det umulig for arrangøren å gjennomføre emilia romagna grand prix 21. mai, som er ferraris hjemmeløp. laget har sine fasiliteter ikke langt unna imola-banen. foran helgens grand prix-løp i spania opplyser leclerc i en twitter-melding at både hjelm, kjøredress, hansker og sko som stjernen brukte i monaco i helgen, skal auksjoneres bort til inntekt for ofrene. det er det anerkjente auksjonshuset sotheby`s som skal stå for auksjonen som avsluttes 6. juni. – etter de nylige flommene i emila romagna har jeg bestemt meg for å auksjonere bort alt av kjøreutstyr fra monaco-helgen. jeg håper vi kan samle inn så mye penger som mulig for å hjelpe folk som er i denne vanskelige situasjonen, sa leclerc i en video. kjøredressen ble både våt og skitten som følge av regn i monaco, men aksjonærene tror det hjelper med å gjøre den mer autentisk. leclerc ble nummer seks i løpet på hjemmebane. spanias grand prix kjøres i barcelona til helgen. (ntb)


  Hegdahl blir smøresjef for langrennslandslaget: – Gleder seg til nye utfordringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:12.36)
  hegdahl tar dermed over etter stein olav snesrud (40), som fortsetter i skiforbundet som fluorfri koordinator i forbindelse med fis` (det internasjonale skiforbundet) vedtak om innføring av fluorforbud fra skisesongen 2023/2024. «begge gutta utta gleder seg til nye utfordringer og vil samtidig fortsette sitt tette og gode samarbeid. de er lidenskapelig opptatt av å levere på øverste nivå, og tar implementering av fluorforbudet på høyeste alvor, noe som er viktig for hele skiforbundet» skriver de i en pressemelding. den nye smøresjefen har jobbet i skiforbundet siden 2014 og har de to siste årene vært nestleder i smøretraileren. nå blir han leder for teamet på elleve smørere og testere som skal sikre best mulig ski for norges langrennsstjerner.


  kosovos olympiske komité ber ioc om å ta grep etter djokovic-melding

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:12.08)
  kosovos olympiske komité ber ioc om å åpne en disiplinærsak mot novak djokovic etter hans politiske melding i første runde av roland-garros. etter å ha vunnet over amerikanske aleksandar kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. han skrev i stedet «kosovo er hjertet av serbia. stopp volden». kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av serbia. de siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. onsdag ber lederen av kosovos olympiske komité, ismet krasniqi, ioc om å ta grep. – ytringene gjort av en så offentlig person uten noen følelse av medlidenhet, fører til at spennings- og voldsnivået mellom de to landene øker, sa han og ba komiteen om å åpne en disiplinærsak mot spilleren. frankrikes sportsminister amelie oudea-castera syns djokovics melding var unødvendig. han mener at djokovics melding er egnet til å fyre opp spenningen. – en idrettsutøver kan gi sin støtte til menneskerettigheter og lignende, men i dette tilfellet var meldingen veldig aktivistisk og politisk. det burde ikke skje igjen. (©ntb)


  ber ioc ta grep etter djokovic-melding

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:10.57)
  Novak Djokovic vant komfortabelt mot amerikaneren Aleksandar Kovacevic i første runde av French Open. Etter kampen skrev han «Kosovo er hjertet til Serbia. Stopp volden» inn i kameralinsen. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i Kosovo, et land som erklærte seg uavhengig i 2008, men som ikke har blitt anerkjent av Serbia. Det gjør at lederen for den olympiske komiteen i Kosovo, Ismet Krasniqi, reagerer. Han viser til det olympiske charteret, som sier at de olympiske idrettsorganisasjonene skal holde seg politisk nøytrale. – Med all respekt ber jeg IOC om å agere i henhold til eget rammeverk og foreslår til Det internasjonale tennisforbundet (ITF) om å følge de prinsippene som står regulert i det olympiske charteret og etterforske denne saken ved å åpne en disiplinærsak mot denne utøveren, skriver Krasniqi.

  ruud om trenergrepet: – greit å få positive tilbakemeldinger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:06.49)
  casper ruud synes det er greit å kunne prate kort med trenerteamet før og etter poeng. pappa christian er i teamet rundt verdensfireren, som tirsdag slo svenske elias ymer i strake sett i første runde i french open. – det endrer ikke så mye, føler jeg. det er enklere å kommunisere om det er noe treneren vil vite av deg eller du vil ha fra ham. man kan uansett aldri helt vite hva motstanderen vil gjøre og de kan alltid endre taktikk, sier ruud etter kampen. – det er greit å få litt positive tilbakemeldinger nå som det er lov og man slipper å være redd for å bli straffet. 24-åringen sier at samtalene noen ganger kan gå litt mer på det taktiske. det gjelder spesielt om man møter en spiller som er godt kjent for spesielle eller sterke server. – noen ganger spør jeg dem om de synes jeg burde stå litt lenger bak i banen på returene. det er for det meste bare enkle tilbakemeldinger, sier ruud. (ntb)
  Andre Marriner ferdig som dommer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:17.22)
  etter 391 kamper i premier league-kamp er andre marriner ferdig som dommer. det bekreftet premier league i en pressemelding tirsdag ettermiddag. – jeg kommer til å savne øyeblikkene ute på banen, men jeg har flere fantastiske minner å se tilbake på. jeg har elsket nesten hvert eneste minutt, sier marriner i en pressemelding. dommerveteranen har dømt på øverste nivå i 19 år. hans første premier league-kamp var oppgjøret mellom charlton og norwich i 2004. 5-0-kampen mellom arsenal og wolverhampton i den siste serierunden ble hans siste.

  Senstad blir Larvik-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:11.37)
  arne senstad (53) blir hovedtrener for håndballklubben larvik i kvinnenes eliteserie. – det er en stor ære å ta over en klubb som larvik. jeg har fulgt med lenge og synes det har vært spennende de siste årene. jeg er en god kompis med eirik haugdal og har fulgt med på det han har gjort i klubben. det er en fin gjeng som trener bra og leverte en god sesong i år, sier han i en pressemelding. senstad har vært landslagstrener for polen siden 2019 og skal fortsette i den gjerningen. 53-åringen fra kapp på østre toten flytter til sandefjord i sommer. han er samboer med tidligere larvik-spiller lise løke og blir altså igjen trener for svigerinnen heidi løke. larviks nye hovedtrener har to ganger blitt stemt fram som årets trener i norge (2011/12, 2018/19), begge ganger som storhamar-trener. han trente storhamar i sju sesonger (2006-2013), før han var i oppsal i to sesonger (2013-2015). (ntb)

  Svensk OL-vinner klar for norsk lag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:10.48)
  jenny rissveds skal kjøre for det norske laget coop-hitec products fra 1. juni og ut sesongen. det bekrefter laget i en pressemelding tirsdag. rissveds tok karrierens største seier da hun vant kvinnenes rundbaneritt i terrengsykling i ol i 2016. terrengsykling vil også fremover være svenskens hovedfokus, men nå ønsker hun også å prøve seg i større grad på landeveien. tidligere i år vant hun et etapperitt i tsjekkia med det svenske landslaget. – jeg ønsker å få mer erfaring på landeveien og jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg får i coop-hitec products, sier rissveds.

  Norsk stortalent klar for svensk langløpslag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:10.12)
  i begynnelsen av mai ble marthe kristoffersen hentet inn som sportssjef for det svenske langløpslaget team eksjöhus. tirsdag bekrefter de at de henter det norske stortalentet milla grosberghaugen andreassen til lagets akademi. 17-åringen imponerte stort i vinter, med tre gull og ett sølv i junior-vm. hun ble også nummer fire, fem og seks i senior-nm på henholdsvis 5 kilometer, sprint og 10 kilometer. – det er en spennende utfordring for meg. planen er ikke klar, men jeg håper jeg ikke bare skal være med å trene med dem i perioder, men også være med på noen konkurranser med team eksjöhus. jeg synes det er moro med litt lengre renn, spesielt i klassisk, sier andreassen i en pressemelding. 17-åringen blir én av fem løpere i lagets akademi. i tillegg er det fire kvinner og fire menn på seniornivå. fem av de er nordmenn i magnis smedås, morten eide pedersen, eirik sverdrup augdal, thomas ødegaarden og vebjørn moen. andreassen er også en del av det norske juniorlandslaget for den kommende sesongen.

  Ingebrigtsen skal prøve seg på 25 år gammel bestenotering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:07.55)
  jakob ingebrigtsen er det store trekkplasteret når diamond league-stevnet i paris 9. juni har øvelsen to engelske mil (3218 meter) på programmet. der skal han ifølge arrangøren prøve å slå daniel komens rekord fra juli 1997 på 7.58,61. komen, som har to løp på distansen på 7.58, er den eneste som har løpt den noe utradisjonelle distansen på under åtte minutter. arrangøren skriver i en pressemelding at ingebrigtsen blant annet vil få hjelp fra flere harer og en lyshare. det er første gang lyshare vil bli tatt i bruk på arenaen i paris. på grunn av at øvelsen er såpass utradisjonell, regnes komens tid av det internasjonale friidrettsforbundet (wa) ikke som en verdensrekord, men som en bestenotering i verden. i paris er øvelsen ikke en del av selve diamond league-programmet, men det vil ifølge arrangøren være kveldens første høydepunkt.


  AIK-sjef går av etter skandalederby

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:09.57)
  den sportslige krisen i aik har fått sine første konsekvenser. manuel lindberg er ferdig i jobben som klubbens administrerende direktør. han valgte selv å gi seg etter søndagens 0-1-tap borte mot djurgården. stockholmsderbyet bød på skandalescener og nesten en time lang stopp i spillet. – jeg tar mitt ansvar som en del av situasjonen, og jeg har derfor valgt å tre til side. å bli værende som administrerende direktør gagner ikke klubben akkurat nå, sier lindberg i en pressemelding. aik har kun vunnet én av ti kamper i allsvenskan denne sesongen. laget ligger nest sist på tabellen med seks poeng.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »