Hovedsiden

Liten annonse
  Russisk politi anholdt over 100 Navalnyj-tilhengere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:23.49)
  russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av aleksej navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag. den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa ovd-info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av aleksej navalnyjs 47-årsdag. myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av ukraina. i de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet. aleksej navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten. (ntb)


  Tilskuer siktet for Hillsborough-harselering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:16.07)
  en tilskuer er siktet etter å ha hatt på seg en støtende drakt som refererte til hillsborough-tragedien i 1989 under fa-cupfinalen mellom manchester united og manchester city lørdag. det melder ntb. på drakten sto tallet 97 og teksten «ikke nok». 97 er antall mennesker som døde som følge av tragedien under semifinalen i fa-cupen mellom nottingham forest og liverpool for 34 år siden. bildet av drakten har blitt flittig delt i sosiale medier, og lørdag kveld opplyste london-politiet at mannen var anholdt for å ha «forstyrret den offentlige orden». søndag er mannen siktet for å «vise truende eller fornærmende skrift som kan oppfattes som trakassering», ifølge bbc. han må møte i retten mandag  Dagbladet: Alfie Haaland flytter til Sveits

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:15.49)
  alfie haaland flytter til sveits. det skriver dagbladet. ifølge avisen meldte haaland flytting til fjellandsbyen andermatt 5. mai tidligere i år. dagbladet skriver videre at at opplysningen fremgår i folkeregisteret. andermatt ligger ganske midt i sveits, i overkant av 1400 meter over havet. for tre år siden var antall innbyggere 1527 mennesker. for øvrig er andermatt-fjellene populære for skientusiaster.

  Dødsulykker: En gruppe skiller seg positivt ut

  Kilde: Bil24 | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:10.40)
  i en periode hvor antall dødsulykker stiger er det et lyspunkt, nemlig de på sykkel og moped. i mai måtte 13 mennesker bøte med livet i den norske trafikken, noe som var seks færre enn i mai i fjor. men dødstallene for de fem første månedene ligger fortsatt over de fra samme periode i fjor. […] innlegget dødsulykker: en gruppe skiller seg positivt ut dukket først opp på bil24.no.  Kosovos olympiske komité ber IOC om å ta grep etter Djokovic-melding

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:12.08)
  kosovos olympiske komité ber ioc om å åpne en disiplinærsak mot novak djokovic etter hans politiske melding i første runde av roland-garros. etter å ha vunnet over amerikanske aleksandar kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. han skrev i stedet «kosovo er hjertet av serbia. stopp volden». kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av serbia. de siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. onsdag ber lederen av kosovos olympiske komité, ismet krasniqi, ioc om å ta grep. – ytringene gjort av en så offentlig person uten noen følelse av medlidenhet, fører til at spennings- og voldsnivået mellom de to landene øker, sa han og ba komiteen om å åpne en disiplinærsak mot spilleren. frankrikes sportsminister amelie oudea-castera syns djokovics melding var unødvendig. han mener at djokovics melding er egnet til å fyre opp spenningen. – en idrettsutøver kan gi sin støtte til menneskerettigheter og lignende, men i dette tilfellet var meldingen veldig aktivistisk og politisk. det burde ikke skje igjen. (©ntb)

  Fem menn dømt til fengsel etter å ha solgt Premier League-kamper ulovlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:10.04)
  fem menn som solgte abonnement på ulovlig strømming av premier league-kamper til mer enn 50.000 mennesker er fengslet. på sine nettsider skriver premier league at det regnes som den største rettsforfølgelse noensinne angående ulovlig strømming. gjengen er dømt for bedrageri, hvitvasking av penger og hindring av rettsvesenet etter å ha innkassert mer enn sju millioner pund, tilsvarende 97 millioner norske kroner, på fem år. «hjernen» bak operasjonen, en 36 år gammel mann fra storbritannia, er dømt til elleve års fengsel. en sjette person møtte aldri i retten og mannen er etterlyst. totalt har de fem mennene fått 30 år og sju måneders fengselsstraff. alle de involverte, utenom 36-åringen, erkjente seg til slutt skyldig i alle anklagene mot dem. – vi vil fortsette å beskytte våre rettigheter og våre støttespillere ved å etterforske og straffeforfølge ulovlige operatører på alle nivåer, sa premier leagues generaladvokat kevin plumb. (ntb)  Stort droneangrep mot Moskva

  Kilde: NRK - Urix | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:07.52)
  flere titalls droner skal i morgentimene tirsdag ha kommet inn mot den russiske hovedstaden moskva. to mennesker er lettere skadet, og residensen til president putin kan ha vært et av målene for angrepet..  Et kanadisk armageddon

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:09.11)
  skogbranner i alberta-provinsen vest i canada har tvunget tusenvis av mennesker til å forlate hjemmene sine. - det føles ut som et kanadisk armageddon, en dårlig skrekkfilm, sier rammede nicole clarke.


  Minst tolv døde etter fotballkaos i El Salvador

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:09.16)
  tolv tilskuere er døde og flere titalls skadd på et fotballstadion i el salvador. det oppsto panikk før mange mennesker ble tråkket ned, opplyser politiet. flere titalls tilskuere ble sendt til sykehus, to av dem med kritiske skader, opplyser politiet på twitter. ifølge avisen diario la huella måtte 500 personer ha tilsyn. 100 av dem ble sendt til sykehus og legevakt, skriver avisen. hendelsen skjedde under kvartfinalen i en ligakamp mellom alianza og fas på cuscatlan-stadionet i hovedstaden san salvador lørdag kveld lokal tid. ifølge foreløpige opplysninger skyldtes ulykken at mange fotballtilhengere forsøkte å ta seg inn på anlegget, opplyser politiet. – det var et skred av fans som stormet porten. noen av dem lå fortsatt under metallet i tunnelen. andre klarte å ta seg fram til tribunene og banen, men ble kvalt, sier en ikke navngitt frivillig i en førstehjelpsgruppe på stedet (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »