Hovedsiden

Liten annonse
  Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 28. mai 2023 KL:22.57)
  milan vant 1-0 over juventus og er sikret å bli topp fire i serie a denne sesongen. det betyr mesterligaspill kommende sesong. olivier giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. med triumfen er milan seks poeng foran femteplasserte atalanta med én serierunde igjen. dermed er det seriemester napoli, lazio, inter og milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen. juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen. juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021. lazio slo nedrykksklare cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av sergej milinkovic-savic. han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt. kristoffer askildsen spilte fra start da lecce sikret plassen i serie a med 1-0-seier over monza. askildsen er på lån fra nedrykksklare sampdoria. seriemester napoli spilte 2-2 borte mot bologna. leo skiri østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (ntb)

  Sørloth scoret da Real Sociedad sikret mesterligaspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 28. mai 2023 KL:21.07)
  alexander sørloth sitt tolvte seriemål for sesongen da da real sociedad tapte 1-2 for atletico madrid søndag. dermed er han tidenes mestscorende nordmann i én og samme la liga-sesong. det gjenstår bare én serierunde i spansk toppfotball denne sesongen, og med fire poeng ned til villarreal på femteplassen er real sociedad sikret plass i mesterligaens gruppespill neste sesong. villarreal tapte 1-2 for rayo vallecano søndag, skriver ntb.

  Salah «helt knust» etter at Manchester United sikret Mesterligaplass: – Vi har sviktet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:22.58)
  manchester united trengte ett poeng for å sikre seg en plass i mesterligaen neste sesong, én runde før slutt av premier league-sesongen. det klarte de med bravur hjemme mot chelsea med en 4-1-seier, noe som også gjør at erkerival liverpool ikke kommer seg til mesterligaen. – vi vet at det betyr mye for fansen. for oss handler det om nå målene våre, sier bruno fernandes til sky sports. – målet for denne sesongen var helt klart å komme dit. med måten vi startet, så var det trolig ingen som forventet det, sier united-manager erik ten hag til viaplay. i liverpool tok stjernespiller mohamed salah til twitter like etter kampslutt. – jeg er helt knust. det er absolutt ingen unnskyldning for dette. vi hadde alt vi trengte for å kvalifisere oss til mesterligaen neste sesong og vi mislyktes. vi er liverpool og å kvalifisere seg til mesterligaen er et minstekrav. jeg beklager, men det er for tidlig med et oppløftende eller optimistisk innlegg. vi har sviktet dere og oss selv, skriver salah. for chelsea har sesongen vært en enda større fiasko. de står med kun 43 poeng på 37 kamper og er nede på en tolvteplass. – det er rett og slett helt sjanseløst. det er helt grusomt, hele veien. absolutt alt. det er personlige feil. det er sløvhet. de henger ikke sammen som et lag. de ser ikke ut som et måneskinn. rett og slett helt forferdelig, sier viaplays fotballekspert pål andré helland.

  Salah «helt knust» etter at Manchester United sikret Mesterligaplass: – Vi har sviktet dere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:22.58)
  manchester united trengte ett poeng for å sikre seg en plass i mesterligaen neste sesong, én runde før slutt av premier league-sesongen. det klarte de med bravur hjemme mot chelsea med en 4-1-seier, noe som også gjør at erkerival liverpool ikke kommer seg til mesterligaen. – vi vet at det betyr mye for fansen. for oss handler det om nå målene våre, sier bruno fernandes til sky sports. i liverpool tok stjernespiller mohamed salah til twitter like etter kampslutt. – jeg er helt knust. det er absolutt ingen unnskyldning for dette. vi hadde alt vi trengte for å kvalifisere oss til mesterligaen neste sesong og vi mislyktes. vi er liverpool og å kvalifisere seg til mesterligaen er et minstekrav. jeg beklager, men det er for tidlig med et oppløftende eller optimistisk innlegg. vi har sviktet dere og oss selv, skriver salah. for chelsea har sesongen vært en enda større fiasko. de står med kun 43 poeng på 37 kamper og er nede på en tolvteplass. – det er rett og slett helt sjanseløst. det er helt grusomt, hele veien. absolutt alt. det er personlige feil. det er sløvhet. de henger ikke sammen som et lag. de ser ikke ut som et måneskinn. rett og slett helt forferdelig, sier viaplays fotballekspert pål andré helland.

  manchester united vartet opp med festfotball - klare for mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:22.58)
  manchester united trengte ett poeng for å sikre seg en plass i mesterligaen neste sesong, én runde før slutt av premier league-sesongen. det klarte de med bravur hjemme mot chelsea. casemiro sendte united i ledelsen allerede etter fem minutter og på overtid sørget anthony martial for at det sto 2-0 til pause. i den andre omgangen var det tidvis en kanonade mot chelsea-målet og scoringer bruno fernandes og marcus rashford gjorde at det sto 4-0 med ti minutter igjen. mot slutten av kampen reduserte joão félix, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle ende og united var nærmere 5-1 på overtid enn chelsea var enda en redusering. united ligger nå på tredjeplass, med to poeng ned til newcastle på fjerdeplass og seks poeng ned til liverpool på femteplass. topp fire kvalifiserer seg til mesterligaen. for manchester-klubben venter også en fa-cupfinale mot byrival manchester city om halvannen uke. for chelsea har sesongen vært en stor fiasko, som står med kun 43 poeng på 37 kamper og er nede på en tolvteplass. – det er rett og slett helt sjanseløst. det er helt grusomt, hele veien. absolutt alt. det er personlige feil. det er sløvhet. de henger ikke sammen som et lag. de ser ikke ut som et måneskinn. rett og slett helt forferdelig, sier viaplays fotballekspert pål andré helland.

  stavanger oilers fikk dobbel svensk motstand i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:17.34)
  stavanger oilers skal møte växjö og färjestad på hjemmebane i grunnspillet i neste sesongs mesterliga i ishockey. i tillegg kommer også tsjekkiske ocelari trinec på besøk til stavanger til høsten. det ble klart etter trekningen som ble gjort onsdag ettermiddag. på bortebane skal siddisene spille mot rb salzburg (østerrike), hc bolzano (italia) og dinamo pardubice (tsjekkia). formatet er endret foran den kommende sesongen i mesterligaen. i stedet for at klubbene deles inn i grupper, skal alle 24 lag være i samme «pulje». det ble så trukket hvilke lag hver klubb skal møte på hjemme- og bortebane. de 16 beste etter seks kamper tar seg videre til sluttspillet. finske tappara er regjerende mester. oilers ble nummer tre i sin pulje sist sesong og røk ut. (ntb)

  strand larsen-miss og sørloth mot mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:21.44)
  jørgen strand larsen spilte fra start for celta og misset en kjempesjanse til å gi sitt lag seieren i 1-1-kampen mot girona i spansk la liga. i det 79. minutt ble nordmannen spilt gjennom av carles pérez med en pasning fra egen halvdel. etter en utsøkt førsteberøring var han øye til øye med keeper paulo gazzaniga, som gjorde seg stor og reddet med beinet. da larsen rett etter ble byttet ut, sparket han frustrert i lufta. celta ville med seier langt på vei trygget plassen i toppdivisjonen. nå lever laget fortsatt farlig. valladolid på feil side av streken er fem poeng bak og har tre kamper igjen. sørloth mot mesterligaen alexander sørloth spilte den siste halvtimen da real sociedad langt på vei sikret mesterligaplass med 1-0-seier over almería. real sociedad er åtte poeng foran femteplasserte villarreal, som har tre kamper igjen. (ntb)

  tøff motstand for o`sullivan i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:12.34)
  christian o`sullivan og hans magdeburg trakk mesterlaget barcelona i semifinalen mesterligaen i håndball. i den andre kampen møtes paris saint-germain og kielce. o`sullivan blir eneste norske spiller i sluttspillet. han var med på trekningen torsdag. – det er åpenbart et av de sterkeste lagene å møte. det blir en fascinerende kamp for oss. barcelona har verdensklassespillere på alle plasser. jeg holder barcelona som favoritt til å vinne trofeet, men vi skal gjøre vårt, sa o`sullivan. (ntb)

  Haaland: – Kan ikke leve normalt lenger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:08.19)
  i et større intervju forteller erling braut haaland om livet som en av verdens aller største fotballstjerner. – jeg tror det er et par flere folk som vet hvem jeg er nå, så det er litt ekstra vanskelig å gjøre de mest normale tingene. men det er sånn livet mitt er nå, jeg skal ikke sitte å klage på det, sier han til viaplay. jærbuen, som ble seriemester med manchester city på søndag, satt seg ned med viaplay for å prate om suksessen, dagen etter at han feiret gullet med lagkameratene på en nattklubb i manchester. i intervjuet sier han at han ikke gjør så mye annerledes før, bortsett fra å motta litt mer behandling enn før. men at livet har endret seg, er det liten tvil om. – livet har endret seg. jeg kan ikke leve normalt lenger, det er bare sånn det er, sier haaland. – jeg prøver å være meg selv så mye jeg kan hver bidige dag og ha gode, ærlige og fine folk rundt meg. det tror jeg er nøkkelen her. det er akkurat det jeg har. det gjør meg ikke så mye, legger han til. jærbuen står med 53 mål i alle turneringer denne sesongen. manchester city jakter trippelen - premier league, mesterligaen og fa-cupen, og en allerede glimrende debutsesong kan bli historisk god for haaland.

  Flere av kvinnenes mesterligakamper bak betalingsmur

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.15)
  fra og med neste sesong havner 42 av 61 kamper i mesterligaen for kvinner i fotball bak betalingsmur. finalen er blant kampene som fortsatt vil vises gratis. dazn, som eier rettighetene til å vise mesterligaen for kvinner, har til nå strømmet alle kampene i gruppespillet og sluttspillet gratis på sin youtube-kanal, som har over 600.000 abonnementer. men fra neste sesong vil bare 19 kamper vises gratis der – inkludert finalen, alle kvartfinalene, semifinalene og tolv kamper fra gruppespillet, skriver the guardian. resten vil strømmes på dazns abonnementstjeneste, som koster 149 kroner i måneden. ifølge markedssjef i dazn, veronica diquattro, er dette et avgjørende skritt for å sørge for økonomisk levedyktighet i kvinnefotballen. – vi har økt synligheten til mesterligaen for kvinner takket være vårt samarbeid med youtube. men nå er tiden inne for å gjøre synligheten om til levedyktighet og verdi, slik at rettighetene forblir bærekraftige på sikt. å drive den kommersielle verdien opp sikrer framtidige investeringer, og det er også i klubbenes og uefas interesse, sier hun. (ntb)

  newcastle til mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:22.56)
  Etter 0-0 og ett poeng mot dumpekandidat Leicester er det ikke lenger noen tvil: Newcastle skal spille mesterligafotball kommende sesong. Med én kamp igjen å spille og fire poeng ned til Liverpool, er det ikke lenger noen mulighet for at Newcastle kan falle ut av topp fire på tabellen. Eddie Howes menn har hatt en imponerende sesong i Premier League, og skal ut i Europas største klubbturnering for første gang siden 2002/03-sesongen. Liverpool kan passere Manchester United, som er tre poeng foran på 4. plass. Manchester-klubben er derimot én kamp mer igjen enn Jürgen Klopps menn. Leicester var også på desperat poengjakt. Det ene poenget sender dem til 18. plass, to poeng unna trygg plass. De må slå West Ham i siste serierunde for å ha et håp om fornyet Premier League-kontrakt. Samtidig må Everton tape for Bournemouth.


  Newcastle jublet for viktig seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:22.31)
  newcastle kunne langt steg mot neste sesongs mesterliga med seier mot brighton torsdag kveld, og det åpnet særdeles bra. etter 23 minutter tok de fortjent ledelsen etter massivt press, selv om det var en uheldig deniz undav som headet ballen i eget mål. på overtid i første omgang la dan burn på til 2-0 for newcastle etter et frispark. men brighton – som også kjemper om en plass i europa neste sesong – ga seg ikke, og kom på banen med et helt annet trykk etter hvilen. seks minutter ut i andre omgang brakte undav balanse i sin egen målprotokoll da han scoret for sitt eget lag og reduserte til 2-1. det skulle imidlertid bli newcastles kveld. etter 89 minutter satte callum wilson inn 3-1 etter et strålende bakromsløp, der han akkurat holdt seg på rett side av offsidegrensa. mindre enn to minutter senere var wilson nest sist på ballen da bruno guimarães la på til 4-1. med seieren befestet newcastle tredjeplassen på tabellen, men mesterligaplassen er likevel ikke helt trygg. fire lag kvalifiserer seg for mesterligaen, og newcastle kan fortsatt bli tatt igjen av manchester united og liverpool. liverpool er i så fall avhengig av å vinne sine to siste kamper. seier i siste serierunde vil uansett være nok for newcastle.  Guardiola foran skjebnekampen: – Vil ikke ha flaks

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:15.21)
  manchester city må levere en like god hjemmekamp som i fjor om det skal bli seier over real madrid finaleplass i årets mesterliga, sier manager pep guardiola. city fikk med seg 1-1 fra bortemøtet sist uke og har dermed en fordel foran onsdagens returkamp i manchester. – jeg hadde tatt den hjemmekampen vi leverte i fjor nå, men jeg tror ikke det vil skje. spillet forandrer seg. det er mange ting man ikke kan kontrollere i denne turneringen. vi har en plan, sa guardiola. city har aldri vunnet mesterligaen før. de tapte finalen i 2021 for chelsea. real madrid har vunnet europas gjeveste klubbturnering rekordmange ganger (14). – jeg vil ikke ha flaks i morgen. jeg håper at laget som fortjener å gå videre, vinner. vi må være bedre enn i bortekampen for å nå finalen, fortsatte guardiola. city er bare én seier unna sin femte premier league-tittel på de siste seks sesongene. tittlen kan bli sikret med seier over chelsea på hjemmebane til helgen.  Sagosen og Kiel med nytt steg mot seriegullll

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:22.46)
  sander sagosen scoret seks mål, harald reinkind tre og petter øverby ett da kiel tok et nytt steg mot tysk seriegull i håndball med 37-30 over stuttgart. sagosen var kiels toppscorer sammen med miha zarabec. han hadde også fire assist, mens reinkind leverte hele seks assist. øverby scoret kiels første mål for kvelden da han reduserte til 1-3. rett etter pådro han seg rødt kort, før det var spilt fire minutter. borteseieren betyr at kiel er to poeng foran gullrivalene magdeburg og füchse berlin når alle tre har fem seriekamper igjen å spille. de to andre skal i aksjon søndag. det skal også fjerdeplasserte flensburg-handewitt, som er ytterligere fire poeng bak. kiel gikk på en hjemmesmell mot paris saint-germain i første kvartfinale i mesterligaen denne uka og må slå kraftig tilbake i onsdagens returkamp om det skal bli deltakelse i finalehelgen i köln midt i juni. (ntb)

  Lazio-smell mot Lecce

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:23.17)
  et overtidsmål reddet lazio i 2-2-kampen mot lecce fredag, men laget avga verdifulle poeng i kampen om topp fire og mesterligaspill neste sesong. lazio ligger foreløpig på tredjeplass med 65 poeng, men det skiller bare fire poeng ned til milan på femteplass. sistnevnte har i tillegg én kamp mindre spilt. inter er to poeng bak lazio og går forbi om de slår sassuolo lørdag. de fire beste etter endt sesong er sikret plass i mesterligaens puljespill neste sesong. storscorer ciro immobile sendte lazio i ledelsen på hjemmebane, men deretter vendte remi oudin kampen. sergej milinkovic-savic ble helten for lazio med sin scoring fem minutter på overtid. (ntb)


  Ni Sagosen-mål ikke nok – tapte for gamleklubben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:22.57)
  sander sagosen scoret ni mål og harald reinkind fem, men nordmennenes målshow hjalp ikke mot paris saint-germain, som vant 31-27 i mesterligaens semifinale. det betyr at kiel har et svært vanskelig utgangspunkt før returkampen i frankrike neste uke. plass i finalehelgen i köln midt i juni virker ganske langt unna. sagosen avsluttet hele 15 ganger mot sin tidligere klubb og hadde dermed uttellingsprosent på bare 60. reinkind fyrte av ni skudd og hadde 56 prosent uttelling. utenom nordmennene scoret ingen kiel-spiller flere enn tre mål. for psg var dainis kristopans, ferran solé og elohim prandi toppscorere med seks mål hver. kristopans og kiel-spiller hendrik pekeler pådro seg begge rødt kort for tre utvisninger. større sjanse til å nå finalehelgen har christian o`sullivan. hans magdeburg greide 22-22 i første semifinale borte mot wisla plock i polen. torsdag spiller ungarske veszprém mot polske kielce og danske gog mot spanske barcelona. (ntb)

  Busquets forlater Barcelona etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:11.20)
  sergio busquets har tilbrakt 18 år i barcelona. etter inneværende sesong forlater han klubben. det bekrefter barcelona onsdag formiddag. midtbanedirigenten har vært en nøkkelbrikke i barcelona i en årrekke og var en del av den berømte midtbanen med xavi og andrés iniesta. i løpet av sin tid i den katalanske storklubben har han vunnet mesterligaen og klubb-vm tre ganger, i tillegg til åtte la liga-titler og syv cupgull. han har spilt 719 kamper for barcelona og er nummer på tre på adelskalenderen, bare bak lionel messi og xavi. i løpet av sin svært meritterte karriere har han også vunnet vm og em med spania. hvor busquets fortsetter karrieren er ennå ikke sikkert, men flere medier hevder at turen nå går til saudi-arabia.

  Oliver Kahn forteller: «Gjorde alt» for å hente Haaland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:07.14)
  klubbdirektør i bayern münchen, oliver kahn, sier til bild at den tyske storklubben gjorde alt de kunne for å hente erling braut haaland forrige sommer. – vi gikk så langt vi kunne økonomisk, sier kahn til den tyske avisen. den samme sommeren forlot robert lewandowski den tyske storklubben. bayern münchen var dermed ute etter en målgarantist som kunne erstatte ham. men kahn hevder haaland ble for dyr. – vi måtte ta et valg. går vi på akkord med lønningsstrukturen vår? vi var ikke klare for det. det ville ikke vært veldig bayern-aktig, sier han videre. haaland landet på manchester city, der han siden har tatt engelsk fotball med storm. nordmannen står med 51 scoringer i alle turneringer denne sesongen. han scoret blant annet to ganger da manchester city slo bayern münchen ut av mesterligaen.  Haaland kan skyte City til finalen: – Han er et barn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:20.16)
  erling braut haaland håper å skyte manchester city til premier league-gull, men fansen håper også at nordmannen kan sikre dem et etterlengtet trofé i mesterligaen. tirsdag venter real madrid i første semifinale av turneringen. det er en kopi av fjorårets semifinale, hvor karim benzema knuste engelskmennenes finaledrøm i ekstraomgangene. – vi gjorde en god prestasjon, men det var ikke nok. vi er ikke her for å få revansje. en dag må vi vinne den (mesterligaen), og vi kommer hit for å gjøre det denne sesongen, sa city-manager pep guardiola på mandagens pressekonferanse. haaland er toppscorer i årets turnering med 12 nettkjenninger. ifølge midtbanespiller rodri er nordmannen en helt vanlig fyr med et uvanlig talent for målscoring. – erling er en vanlig fyr. han er 22 år, og vi skjønner ikke alltid hvor ung han er. jeg så på ham, og han er et barn, sa han på spørsmål fra tv 2.


  Liverpool vant igjen – la press på United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. mai 2023 KL:20.24)
  liverpool slet med uttellingen, men vant 1-0 hjemme mot brentford. nå skiller det bare ett poeng opp til den gjeve 4.-plassen i premier league. 4.-plasserte manchester united har riktig nok to kamper til gode på erkerivalen, men kikker seg nok over skulderen i retning jürgen klopps menn. mohamed salah ble matchvinner etter 12 minutter i lørdagens sliteseier. han regisserte selv angrepet der han puttet ballen i mål etter en fin heading ned fra virgil van dijk. begge lag skapte farligheter utover i kampen, og brentford satte dessuten ballen i mål. bryan mbeumo ble imidlertid korrekt avvinket for offside da han så ut til å ha utlignet etter 40 minutter. i annen omgang brente cody gakpo to kjempesjanser til å øke vertenes ledelse. han kunne imidlertid puste lettet ut ettersom brentford aldri klarte å score. trepoengeren var særdeles viktig for liverpools ambisjoner om europacupspill neste sesong. en europaligaplass er nesten i boks, mens drømmen om mesterligaen heller ikke er helt over. (ntb)


  Høibråten ble helten i asiatisk mesterligafinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. mai 2023 KL:14.11)
  marius høibråten tvang fram det avgjørende selvmålet da urawa red diamonds vant den asiatiske mesterligaen i fotball med 1-0 over saudiarabiske al-hilal. lørdagens seier kom i den andre av to finalekamper, hvor den første endte 1-1. den tidligere bodø/glimt-spilleren headet den kontant inn i farlig område foran mål, der al-hilal-spiller andre carrillo satte ballen i eget mål foran nesten 55.000 tilskuere i saitama, nord for tokyo, skriver ntb.

  Vipers knuste Larvik – har grep om finaleplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. mai 2023 KL:21.08)
  vipers kristiansand utspilte larvik og vant 43-18 i den første semifinalekampen i håndballsluttspillet. vipers trenger en seier til for å avansere til finalen. ragnhild valle dahl ble kampens toppscorer med sine ti mål, mens anna vjakhireva scoret åtte i nedsablingen av larvik på hjemmebane. veteranen heidi løke scoret fem mål for gjestene fra larvik i oppgjøret. valle dahl scoret seks av målene i den første omgangen, som vipers vant 20-8. den andre kampen mot larvik spilles neste torsdag. det er best av tre kamper som gjelder i semifinalen av sluttspillet. kristiansand-laget er regjerende mester i sluttspillet og kjemper på flere fronter mot slutten av sesongen. vipers skal lørdag kvittere ut billetten til mesterligaens finalehelg i budapest i juni. laget har 31-25-ledelse fra bortekampen mot rumenske rapid bucuresti. (ntb)

  gazzetta: milano-derbyet i mesterligaen setter inntjeningsrekord i italia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. mai 2023 KL:10.02)
  semifinaleoppgjøret mellom milan og inter i mesterligaen er allerede utsolgt og blir kampen med den høyeste billettinntekten i italia noensinne. det skriver den italienske storavisen gazzetta dello sport. de to milano-klubbene møtes for første gang i den gjeveste europacupen siden kvartfinalen i 2005. da vant milan 5-0 sammenlagt og tok siden seg hele veien til finalen i istanbul. der ble det straffetap for liverpool. klubbene møttes også i semifinalen i 2003. også den gang gikk milan seirende fra derbyet, men vant da finalen mot juventus etter straffesparkkonkurranse. det er milans åttedelsfinale mot tottenham denne sesongen som har inntjeningsrekorden i italia. klubben solgte billetter for 9.133.842 euro. det tilsvarer 108 millioner kroner. ifølge gazzetta står den rekorden for fall når de to italienske gigantene møtes i motehovedstaden 10. mai. rekorden vil ikke stå lenge, ettersom inter har satt enda høyere priser for billettene til returoppgjøret 16. mai. det er forventet at begge oppgjørene får et billettsalg på over 10 millioner euro. (©ntb)

  Arsenal-mareritt etter kjempetabbe i sluttminuttene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. mai 2023 KL:21.29)
  frida maanum og arsenal er ute av mesterligaen etter semifinaletap mot wolfsburg. lagene spilte 2-2 i tyskland forrige uke, og de fulgte også hverandre tett i london mandag kveld. stina blackstenius sendte vertene i føringen. jill roord utlignet, alexandra popp snudde, før jennifer beattie sørget for at det sto 4-4 sammenlagt. dermed måtte lagene ut i ekstraomganger. det så ut til å gå mot straffesparkkonkurranse, men i andre ekstraomgangs siste minutt klønet arsenal det fullstendig til. lotte wubben-moy ga bort ballen som bakerste spiller, og pauline bremer sendte wolfsburg til finalen i mesterligaen. der venter barcelona.


  vipres utklasset rapid bucuersti i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. april 2023 KL:15.35)
  vipers kristiansand vant komfortabelt 31-25 mot rapid bucuresti i den første kvartfinalen i mesterligaen. det gir gode forutsetninger for avansement. til pause ledet kristiansand-laget 18-12. dermed ble det lite spenning om seieren etter hvilen. seieren sørger for at vipers nærmer seg mesterligasluttspillet i budapest, som avholdes 3. og 4. juni. der skal de fire lagene som tar seg videre fra kvartfinalene gjøre opp om tittelen. først skal imidlertid returoppgjøret spilles førstkommende lørdag. vipers er tittelforsvarer i mesterligaen, mens rapid bucuresti er med i turneringen for første gang denne sesongen. (ntb)


  Supporter mistet livet utenfor fotballstadion i Marokko

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. april 2023 KL:12.45)
  det er åpnet etterforskning etter at en kvinnelig fotballsupporter døde utenfor portene på stade mohammed v-stadion før raja casablancas kamp mot al-ahly. marokkanske medier skriver at den 29 år gamle kvinnen kom i klemme da tusenvis av fans prøvde å komme seg inn på stadion. det var i forkant av returoppgjøret mellom raja casablanca og al-ahly i den afrikanske mesterligaen. – på vegne av alle klubbens medlemmer uttrykker vi våre dypeste kondolanser til familien, skrev den marokkanske klubben i en uttalelse. casablanca lå under 0-2 etter det første oppgjøret i egypt. i marokko endte det imidlertid målløst, og dermed tok al-ahly seg videre til semifinale i turneringen. (ntb)

  Aursnes med målgivende da Benfica vant

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. april 2023 KL:09.05)
  benfica slet med å bryte ned hjemmelaget i lørdagens bortekamp mot gil vicente, men en flott assist fra fredrik aursnes åpnet for en viktig 2-0-seier. aursnes er brukt i mange ulike roller hos den portugisiske serielederen. lørdag var han høyreback, plassen der han avsluttet bortekampen mot inter i mesterligaens kvartfinale. i det 73. minutt skrudde han et nydelig innlegg på hodet til chiquinho, som nikket inn 1-0. i sluttminuttene fikk benfica straffe for hands, og venstreback alex grimaldo fastsatte resultatet. seieren gjør at laget er seks poeng foran braga og sju foran porto, men sistnevnte har en kamp mindre spilt. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »