Hovedsiden

Liten annonse
  Østigård holdt nullen med Napoli

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 24. september 2023 KL:22.02)
  leo skiri østigård spilte hele kampen da napoli spilte 0-0 mot bologna i serie a søndag. målgarantisten victor osimhen bommet på straffe. straffemuligheten kom etter 72 minutter, men den ellers så sikre nigerianeren skjøt utenfor. straffen kom etter at riccardo calafori handset inne i 16-meteren. før det hadde både osimhen og den georgiske vingstjernen khvicha kvaratskhelia skapt muligheter for napoli uten å score. den norske midtstopperen har til vanlig måttet ta til takke med benkeplass for den regjerende seriemesteren, men skader i forsvaret har gitt ham sjansen. (ntb)


  Baldauf røk ut av VM i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:18.32)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og måtte håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. da måtte saravi gha vunnet sin semifinale mot gabriel kindelan og sikre seg finaleplass, men det skjedde ikke. saravi tapte, og dermed er mesterskapet over for baldauf.

  Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.49)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. dersom baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass. baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren giorgi melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske aleksandar georgije stjepanetic. den duellen gikk baldauf seirende ut av med hele 9-0. kampen var avgjort allerede før pause. oppgjøret ble stanset som følge av at baldauf var i egen klasse poengmessig. så kom tapet for saravi. (ntb)

  Klimaaktivister varsler aksjon under Berlin maraton – arrangøren kommer med bønn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:14.08)
  klimaaktivister sier de vil slå til mot berlin maraton søndag. arrangøren trygler demonstrantene om å holde seg unna. det er aktivistgruppen «siste generasjon» som via sosiale medier har gjort det klart at det planlegges en demonstrasjon under maratonløpet i den tyske hovedstaden. «fordi det ser ut til å være forvirring: ja, vi vil stanse berlin maraton. vi kan ikke flykte fra klimakatastrofen», het det i en uttalelse på twitter fredag. arrangørene i berlin anmoder på sin side klimaaktivistene om ikke å forstyrre arrangementet, men sier samtidig at det er lagt planer for «slike eventualiteter». administrerende direktør jürgen lock sier at han er klar over muligheter for aksjoner langs traseen. – vi håper at ingenting uheldig skjer, men vi har planer for slike hendelser, sier han og legger til at teamet jobbet tett med politiet «for å sikre at løpet gjennomføres etter planen». (ntb)

  Frustrert Jørgensen tapte i bryte-VM – må håpe på rekvalifisering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:14.04)
  håvard jørgensen tapte sin andre kamp i bryte-vm i beograd fredag. dermed må han håpe på en bronsemulighet via rekvalifisering i 72-kilosklassen. jørgensen møtte akit gulia fra india i første kamp og vant enkelt 4-0. i kamp nummer to ble det verre. jørgensen innledet riktignok friskt mot aserbajdsjanske ulvi ganizade og tok ledelsen 3-0. motstanderen utlignet deretter til 3-3, og dermed var presset over på nordmannen i og med at siste poeng i kampen vinner ved poenglikhet. i stedet for å slå tilbake havnet jørgensen under med 3-4 og tapte kampen. nordmannen slo hånden i brytematta flere ganger i frustrasjon etter at utfallet var klart. nå må han håpe på en ekstra medaljemulighet i rekvalifisering. det forutsetter at ganizade tar seg fram til finale. bedre gikk det for felix baldauf i 97-kilosklassen. han vant sin første kamp mot georgieren giorgi melia 3-1. (ntb)

  Kure utslått av bryte-VM – Jørgensen videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:11.27)
  per anders kure fikk en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering i bryte-vm, men fredag var medaljemuligheten over for nordmannen. egyptiske mohamed ehab mohamed zahab khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen og vant 4–2 på poeng. kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men khalil forsvarte seg godt. kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, akzjol makhmudov fra kirgisistan, sikret seg finalebillett i beograd. med fredagens tap klarte heller ikke kure å sikre seg billett til neste års ol i paris. de fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til ol. i 72-kilosklassen gikk det bedre for håvard jørgensen. han møtte akit gulia fra india i første kamp og vant enkelt 4-0. for jørgensen, som bryter i 72-kilosklasse, venter dermed ny kamp senere fredag. (ntb)

  Kure med ekstrasjanse i bryte-VM tross tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:17.40)
  per anders kure får en ny mulighet i bryte-vm etter at hans overmann vant kamp etter kamp torsdag. dermed kan nordmannen sikre seg medalje og ol-plass. kure møtte akzjol makhmudov fra kirgisistan i 16-delsfinalen i 77-kilosklassen. 25-åringen startet bra og jobbet seg raskt opp en 3-0-ledelse, men måtte til slutt se seg slått 3-4 etter en fantastisk avslutning av makhmudov. kirgiseren vant så flere kamper på rad og gikk til finale. suksessen hans gjør at kure får muligheten i rekvalifisering. det betyr at han med maks klaff kan kjempe om en bronsemedalje. de fem beste i vektklassen kvalifiserer for neste års ol i paris. (ntb)


  Ødegaard sentral i praktscoring - Arsenal med viktig seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:19.28)
  innbytter leandro trossard ble den store helten da han reddet arsenal til premier league-seier over everton. martin ødegaard var tredje sist på ballen på matchvinnerscoringen som var av det nydelige slaget. etter flere fine kombinasjoner endte ballen opp hos trossard, som brukte venstrefoten da han sendte skuddet inn i lengste hjørne bak everton-keeper jordan pickford. – en dønn solid kamp av arsenal, sa lars tjærnås i viaplays studio. trossard er ikke ukjent med å levere mål og assist etter å ha startet kamper som reserve. nok en gang leverte han som innbytter. ødegaard hadde to brukbare muligheter uten å score, men måtte søndag nøye seg med en «hockeyassist». seieren gjør at arsenal er oppe på delt andreplass på tabellen, to poeng bak manchester city. (ntb)  Kane scoret igjen – seieren glapp for Bayern

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:22.40)
  harry kane stanget inn sitt fjerde bundesliga-mål på like mange kamper da bayern münchen ble holdt til 2-2 av leverkusen. den engelske storscoreren brukte hodet til å ta bayern i ledelsen etter sju minutter. for første gang siden miroslav klose i 2007 har en nysignering hatt så god uttelling for klubben i sine fire første ligakamper. scoringen var kanes 300. som seniorspiller på klubbnivå, melder opta. han gjorde ikke stort mer ut av seg i toppkampen og ble byttet ut i sluttfasen. fra benken så den tidligere tottenham-spissen sitt nye lag på godt og vondt. først bredsidet leon goretzka inn 2-1, men langt ut i overtiden utlignet exequiel palacios fra straffemerket. leverkusen fikk muligheten etter en var-sjekk, og dommeren trengte ikke tenke lenge på å slå ned på alphonso davies` felling av jonas hofmann. (©ntb)

  Vålerenga møter Real Madrid i mesterligakvalifisering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:13.18)
  vålerenga skal bryne seg på real madrid, som forrige sesong ble nummer to i la liga. brann møter glasgow city i kamp om å bli første norske lag i gruppespillet i kvinnenes mesterliga. mens vålerenga har en på papiret svært vrien oppgave, bør brann ha muligheter til å bli første norske kvinnelag i europeisk gruppespill. glasgow city er motstander i kvalifiseringen i oktober. brann kunne fått atskillig vanskeligere motstand. den siste kvalifiseringsrunden avgjøres med hjemme- og bortekamp, og begge de norske lagene spiller borte først. kampene spilles 10./11. og 18./19. oktober. de 12 vinnerlagene får plass i gruppespillet sammen med direktekvalifiserte barcelona, lyon, bayern münchen og chelsea. (ntb)

  Vålerenga møter Real Madrid i CL-kvalifisering – skotsk motstand for Brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:13.18)
  brann møter glasgow city i kamp om å bli første norske lag i gruppespillet i kvinnenes mesterliga. vålerenga skal bryne seg på real madrid, som forrige sesong ble nummer to i la liga. mens vålerenga har en på papiret svært vrien oppgave, bør brann ha muligheter til å bli første norske kvinnelag i europeisk gruppespill. glasgow city er motstander i kvalifiseringen i oktober. brann kunne fått atskillig vanskeligere motstand. den siste kvalifiseringsrunden avgjøres med hjemme- og bortekamp, og begge de norske lagene spiller borte først. kampene spilles 10./11. og 18./19. oktober. de 12 vinnerlagene får plass i gruppespillet sammen med direktekvalifiserte barcelona, lyon, bayern münchen og chelsea. (ntb)


  Everton kjøpt opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:11.20)
  premier league-klubben everton har blitt kjøpt opp av det miami-baserte investeringsfondet «777 partners». det skriver klubben i en pressemelding. – vi er virkelig ydmyke over muligheten til å bli en del av everton-familien som forvaltere av klubben, og vi anser det som et privilegium å kunne bygge videre på dens stolte arv og verdier, sier josh wander, grunnlegger av 777 partners. 777 eier fra før en rekke andre fotballklubber som blant annet genoa i italia, vasco da gama i brasil, hertha berlin i tyskland, standard liege i belgia, sevilla i spania og melbourne victory i australia (ntb)

  Sverige ydmyket på hjemmebane - EM-håpet nesten ute

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:22.39)
  sverige har fått en svak start på em-kvalifiseringen og på tirsdag ble det nok en nedtur. hjemme mot østerrike var det 0-0 til pause, men i andre omgang herjet bortelaget. michael gregoritsch og marko arnautovic scoret to mål i løpet av tre minutter tidlig i omgangen og arnautovic økte ledelsen til 3-0 på et straffespark midtveis i omgangen. etter østerrikes tredje mål var det store mengder svenske tilskuere som dro fra arenaen. emil holm reduserte på overtid, men det ble aldri spenning igjen og østerrike vant 3-1. dermed er det svenske em-håpet nesten over, selv med tre kamper igjen av gruppespillet. sverige er nå syv poeng bak både belgia og østerrike og trenger dermed et lite mirakel om de skal bli blant de to beste som går videre til em-sluttspillet. sverige har etter alle solemerker heller ingen mulighet til å komme til en playoff gjennom nasjonsligaen. sist sverige ikke var i et fotball-em for herrer var i 1996. totalt 24 lag kvalifiserer seg til neste års fotball-em.

  958 studenter fikk innvilget toppidrettsstatus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:13.14)
  snaut 1000 studenter ved norske læreinstitusjoner har fått godkjent søknaden om spesiell tilrettelegging som følge av at de innfrir toppidrettskravene. det er khrono.no som har fått bekreftet tallene av de ulike lærestedene og olympiatoppen. det er ntnu som har flest studenter med toppidrettsstatus. antallet der er 278, mens høgskolen i innlandet følger nærmest med 162. handelshøyskolen holder tredjeplassen på listen med 155. den viktigste fordelen med ordningen er at man i utgangspunktet kan ha mer fravær enn en vanlig student. studenter som skal få innfridd søknaden om toppidrettsstatus må tilfredsstille ordningens kvalitetskrav. – antall søkere til ordningen har økt jevnt de siste årene. det skyldes nok først og fremst at flere utøvere kjenner til avtalene og mulighetene for tilrettelegging, sier karriererådgiver i olympiatoppen, tonje hinze, til khrono. (ntb)

  Putin om mulig russisk OL-utestengelse i Paris: – Den olympiske bevegelsen forvitrer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:11.08)
  russlands president vladimir putin gikk til angrep på den internasjonale olympiske komité (ioc) i en tale mandag. den russiske presidenten snakket under et internasjonalt forum i den østlige delen av russland. der ble han konfrontert med muligheten for at russiske utøvere kan bli nektet adgang til å delta under sommer-ol i paris neste år. putin svarte med å hevde at den olympiske bevegelsen «forvitrer», og at russland har alle intensjoner å forsvare interessene til sine egne utøvere. det råder usikkerhet rundt hvorvidt russiske utøvere vil få delta i sommerlekene i den franske hovedstaden. den internasjonale olympiske komité (ioc) utestengte russland og belarus fra internasjonale idrettsarrangementer etter den russiske invasjonen i ukraina i februar 2022. tidligere i år anbefalte imidlertid ol-toppene å la de to landenes utøvere returnere til arenaene som nøytrale idrettsutøvere i individuelle konkurranser og under strenge betingelser. anbefalingen til ioc vedrører imidlertid ikke paris-ol. komiteen har i stedet varslet at den snart skal ta endelig stilling til spørsmålet rundt russisk og belarusisk deltakelse i lekene på et senere tidspunkt. (ntb)

  Vilt comeback sikret Mikkelsen seieren

  Kilde: Bil24 | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:14.03)
  andreas mikkelsens seiersmuligheter var over allerede etter første dag av rally hellas ‒ trodde alle. årets mål i wrc2 er ganske klart for andreas mikkelsen ‒ å kopiere bragden fra 2021 og bli mester. om det skal gå burde han hente fram en god plassering i helgens rally kjørt på de vanskelige grusveiene i hellas. […] innlegget vilt comeback sikret mikkelsen seieren dukket først opp på bil24.no.  Matforgiftet Jæger måtte trekke seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:17.52)
  henriette jæger (20) skulle etter planen gjøre et forsøk på å forbedre sin egen norske rekord på 400-meter i zagrep søndag kveld. hun kommer imidlertid ikke til start i boris hanzekovic memorial-stevnet. – jeg har blitt matforgiftet, spyr og er dårlig. så må trekke meg, skriver hun i en melding til nrk. jæger har denne sesongen satt norske rekord på distansen med 51,03. løpet i zagreb var siste mulighet til å bryte 51-grensa denne sesongen.

  Brann videre i mesterligakvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:21.55)
  brann er klar for 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen i fotball for kvinner etter 3-0-seier over belgiske anderlecht lørdag kveld. det var fortjent da brann tok ledelsen etter 22 minutters spill. ballen ble liggende ledig inne i feltet etter et frispark, og amalie eikeland var det som reagerte kjappest. hun fikk kjempet den forbi keeperen og i mål. bare seks minutter senere sto det 2-0 til brann. denne gangen var eikeland servitør mens larissa crummer var målscorer. scoringen kom etter en kontring der jenta fra australia holdt hodet kaldt da hun kom alene mot mål. crummer hadde en ny kjempemulighet etter en kontring ti minutter senere, men da lyktes hun ikke. i 2. omgang tok det tid før målet kom, og det det først kom var det igjen amalie eikeland som markerte seg. rakel engesvik avanserte ned til dødlinja, og derfra sendte hun ballen ut igjen til eikeland som plasserte den i mål til 3-0. (ntb)  Ole Sæter fortsetter i Rosenborg: – Jeg lever drømmen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:13.21)
  ole sæter tok eliteserien med storm i fjor, men det har lenge sett ut til at spissen har vært på vei ut av rosenborg. senest i februar bekreftet han til tv 2 at han ikke ville forlenge kontrakten med klubben, men fredag kom kontrabeskjeden: oie sæter blir i rosenborg og har signert en kontrakt som holder ham i klubben ut 2026-sesongen. kontrakten gikk opprinnelig ut etter årets sesong. - jeg lever drømmen, så hvorfor gi fra seg det? dette er en mulighet jeg ikke får igjen og det gir meg frysninger å tenke på at jeg skal fortsette å spille for rosenborg. så handler det om å få frysningene ut i underholdning og handling også. så skal vi se at det blir resultater til slutt, sier sæter i en pressemelding. der skriver rosenborg at partene kom til enighet etter «nesten ett år med forhandlinger». – det har vært en lang prosess, men jeg vet hvor jeg kommer fra. trøndelag og trondheim er byen min. da er naturligvis rosenborg hjemmet mitt også. da ble valget til slutt ganske enkelt, sier sæter.

  Messis frisparkfot reddet Argentina

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:08.32)
  argentina var ikke på topp da verdensmesteren startet reisen mot 2026-vm, men lionel messi fikset likevel 1-0 over ecuador. det gjorde han på et frispark i det 78. minutt. scoringen fjernet uroen blant de 83.000 frammøtte i buenos aires. før målet hadde ecuador forsvart seg solid og kneblet den argentinske offensiven på en effektiv måte. i tillegg skapte gjestene et par farlige kontringer. men håpet om poeng forsvant da 36-årige messi fikk muligheten. han styrte inn frisparket via venstre stolpe, og ecuadors keeper herman galindez kunne ikke gjøre annet enn å se ballen gå i nettet.


  Kooij tangerte Boasson-Hagen-rekord – fire strake seirer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:16.45)
  nederlandske olav kooij vant onsdag sin fjerde strake etappe i sykkelrittet tour of britain. dermed tangerte han rekorden til edvald boasson-hagen. boasson-hagen vant fire strake etapper i 2009. kooij har vært utilnærmelig i årets utgave av rittet i storbritannia og spurtet ned feltet for fjerde gang på rad onsdag. uno-x-rytter stian fredheim ble nummer seks. kooij får muligheten til å ta sin femte strake seier når feltet skal gjennom en ny flat etappe i felixstowe torsdag. nederlenderen leder rittet sammenlagt foran hjemmehåpet ethan vernon. rasmus tiller er best plassert av de norske på 13.-plass, mens tobias halland johannessen er nummer 17. rittet avsluttes søndag. (ntb)

  Kooij slo Boasson-Hagen-rekord – fire strake seirer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:16.45)
  nederlandske olav kooij vant onsdag sin fjerde strake etappe i sykkelrittet tour of britain. dermed slo han rekorden til edvald boasson-hagen. boasson-hagen vant tre strake etapper i 2009. kooij har vært utilnærmelig i årets utgave av rittet i storbritannia og spurtet ned feltet for fjerde gang på rad onsdag. uno-x-rytter stian fredheim ble nummer seks. kooij får muligheten til å ta sin femte strake seier når feltet skal gjennom en ny flat etappe i felixstowe torsdag. nederlenderen leder rittet sammenlagt foran hjemmehåpet ethan vernon. rasmus tiller er best plassert av de norske på 13.-plass, mens tobias halland johannessen er nummer 17. rittet avsluttes søndag. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »