Hovedsiden

Liten annonse
  Pellegrino tatt ut på Tanzanias landslag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:19.40)
  amahl pellegrino har alltid vært åpen om at han drømmer om å spille for det norske landslaget. nå har han blitt tatt ut på tanzanias landslag. det skriver bodø/glimt på sine nettsider. – selvfølgelig er det en stor nyhet. det er kult for både meg og familien. i hvert fall for foreldrene mine. jeg har jo røtter i tanzania, så selv om jeg er født i norge er det veldig kult for oss, sier pellegrino. etter pellegrino-nyheten sier norges landslagssjef ståle solbakken til nrk at han har vært klar over at pellegrino kan representere tanzania. – vi tar til enhver tid ut de vi mener er riktige, også med tanke på pellegrino. og vi ville aldri tatt ut noen i hans alder bare for å sikre at han ikke kunne spille for et annet land, sier solbakken. dersom pellegrino representerer tanzania lukker døren seg for å spille for norge. derfor har pellegrino en tøff avgjørelse å ta. – det er stort å bli tatt ut for tanzania, men det hadde det vært å spille for norge også. valget er veldig vanskelig, samtidig som det er kult å ha den muligheten. det blir nok litt tenking nå, sier glimt-stjernen. tanzania er rangert som nummer 130 på fifa-rankingen.  Volvo og Polestar med mer støtte til CarPlay

  Kilde: Bil24 | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:07.00)
  gode nyheter for alle som kjører en moderne volvo eller polestar, og ikke minst for de som også har en iphone-telefon. svenskene ruller nemlig ut en stor programvare-oppdatering. ota gjør livet lettere for bilprodusentene ‒ og bedre for de som kjører bilene deres. for dette står nemlig for «over the air», og åpner for muligheten […] innlegget volvo og polestar med mer støtte til carplay dukket først opp på bil24.no.

  Juventus inngikk forlik – må betale millionbot

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:14.50)
  juventus har blitt enig med det italienske fotballforbundet å betale en bot på 8,5 millioner kroner i en sak om tvilsom regnskapsføring og spillerlønninger. juventus må betale boten på 718.000 euro og samtidig frasi seg muligheten til å anke i andre pågående saker, skriver reuters. boten gjør at klubben slipper å bli trukket flere poeng i serie a. nylig ble juventus trukket ti poeng av det italienske fotballforbundet (figc) i en annen sak som omhandlet manipulering av overgangssummer. poengtrekket gjorde at mesterligatoget gikk for juventus. det er fortsatt håp for europaligaen og conferenceligaen. italienske medier skriver likevel at også det kan ryke i en annen sak det europeiske fotballforbundet (uefa) for tiden etterforsker. (ntb)

  Svensk OL-vinner klar for norsk lag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:10.48)
  jenny rissveds skal kjøre for det norske laget coop-hitec products fra 1. juni og ut sesongen. det bekrefter laget i en pressemelding tirsdag. rissveds tok karrierens største seier da hun vant kvinnenes rundbaneritt i terrengsykling i ol i 2016. terrengsykling vil også fremover være svenskens hovedfokus, men nå ønsker hun også å prøve seg i større grad på landeveien. tidligere i år vant hun et etapperitt i tsjekkia med det svenske landslaget. – jeg ønsker å få mer erfaring på landeveien og jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg får i coop-hitec products, sier rissveds.


  Straffebom da Odd spilte uavgjort mot Strømsgodset

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:19.00)
  odd var i to minutter på vei mot en sårt tiltrengt seier, men marcus mehnert spolerte festen og sørget for 1-1 for strømsgodset i eliteserien mandag. odd gikk inn i oppgjøret med én seier og tre tap på sine siste fire. strømsgodset vendte på sin side en stygg rekke på fem kamper uten seier da de slo sandefjord forrige runde. i en jevn kamp var det strømsgodset som skapte de største mulighetene før pause, men da herman stengel bommet på straffe gikk lagene i garderoben på 0-0. etter timen spilt var det i stedet odd og milan jevtovic som tok ledelsen i kampen, før mehnert nærmest umiddelbart svarte for strømsgodset, skriver ntb.

  Vipers vant sluttspillfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:19.48)
  vipers kristiansand var på et tidspunkt fem mål bak, men med en sterk andreomgang hentet de inn forspranget og vant sluttspillsfinalen med 32-26 over storhamar. vipers vant tirsdag den første sluttspillsfinalen 32-19 og hadde muligheten til å sikre seieren i best-av-tre-serien hvis de også vant lørdagens kamp. kristiansand-laget spilte seg inn i problemer og var fire mål bak til pause, men med ni ubesvarte mål i andreomgangen spilte de seg tilbake i kampen. storhamar forsøkte å hente inn forspranget i sluttminuttene, men det holdt til slutt inn til seier for vipers. (ntb)

  Ettertraktet Feyenoord-trener signerte kontraktsforlengelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:15.38)
  feyenoord-trener arne slot har undertegnet en ny avtale med den nederlandske æresdivisjonsklubben. dermed er muligheten for en eventuell overgang til england formelt over. slot har vært satt i forbindelse med den ledige managerjobben i tottenham. 44-åringen sa torsdag at han ønsket å bli hos feyenoord. «feyenoord forlenget kontrakten med arne slot. han har signert for ett år til og er derfor bundet til sommeren 2026», heter det i en uttalelse fra klubben. – jeg er ikke ferdig her ennå. vi har hatt en fantastisk sesong med feyenoord, med serietittel som en fantastisk belønning for alt det harde arbeidet som er lagt ned, og jeg ønsker virkelig å fortsette å bygge laget, sier slot. til høsten skal klubben spille champions league-fotball. (©ntb)

  Dommersjef i europeisk håndball suspendert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:14.05)
  makedoneren dragan nachevski er inntill videre fjernet fra stillingen som dommersjef i det europeiske håndballforbundet (ehf). det melder ehf selv i en pressemelding fredag. de skriver at årsaken er informasjon de fikk fra dansk tv 2. det danske mediehuset skal ifølge ehf ha fått informasjon om et møte mellom nachevski og en mann som utga seg for å være en næringslivsmann, som skulle foreslå å få med et kinesisk lag i seha-ligaen, en regional håndballiga for lag fra sørøst-europa. i møtet skal nachevski ha sagt nei til et forslag om kampfiksing flere ganger, men ifølge sitatene som tv 2 har sendt til ehf, skal han ikke ha distansert seg helt fra kampfiksing. ehf skriver at han derfor sendte «feil signaler». i tillegg skriver ehf at tv-kanalen skal ha lagt sitater fra en anonym dommer, hvor nachevski gjennom en mellomann skal ha spurt om muligheten for å manipulere en håndballkamp. nachevski tar selv avstand fra det og skriver i en uttalelse til ehf at han aldri har vært involvert i noen form for kampfiksing. selv om ehf selv skriver at de ikke har kunnet kontrollere informasjonen, har de for å beskytte idrettens integritet valgt å fristille nachevski fra hans arbeidsoppgaver i forbundet inntil videre. ehf opplyser også at informasjonen er, som de også har gjort i tidligere saker, er delt med det østerrikske politiet. dansk tv 2 skriver i en sak publisert fredag at deres potensielle avsløringer er en del av en dokumentar som skal sendes til sommeren.

  Dommersjef i europeisk håndball fjernet fra jobben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:14.05)
  makedoneren dragan nachevski er inntill videre fjernet fra stillingen som dommersjef i det europeiske håndballforbundet (ehf). det melder ehf selv i en pressemelding fredag. de skriver at årsaken er informasjon de fikk fra dansk tv2. det danske mediehuset skal ifølge ehf ha fått informasjon om et møte mellom nachevski og en næringslivsmann, som skulle foreslå å få med et kinesisk lag i seha-ligaen, en regional håndballiga for lag fra sørøst-europa. i møtet skal nachevski ha sagt nei til et forslag om kampfiksing flere ganger, men ifølge sitatene som tv2 har sendt til ehf, skal han ikke ha distansert seg helt fra kampfiksing. ehf skriver at han derfor sendte «feil signaler». i tillegg skriver ehf at tv-kanalen skal ha lagt sitater fra en anonym dommer, hvor nachevski gjennom en mellomann skal ha spurt om muligheten for å manipulere en håndballkamp. nachevski tar selv avstand fra det og skriver i en uttalelse til ehf at han aldri har vært involvert i noen form for kampfiksing. selv om ehf selv skriver at de ikke har kunnet kontrollere informasjonen, har de for å beskytte idrettens integritet valgt å fristille nachevski fra hans arbeidsoppgaver i forbundet inntil videre. ehf opplyser også at informasjonen er, som de også har gjort i tidligere saker, er delt med det østerrikske politiet.

  Borch bommet på A-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:11.59)
  kjetil borch kan som best kjempe om en plass i c-finalen i singleculler under verdenscupen i roing i slovenske bled. borch måtte ut i oppsamlingsheat fredag, og der endte han på 3.-plass i sitt heat. kun de to beste gikk videre og får muligheten til å kjempe om en plass i a- eller b-finale, og han må ut i c/d-semifinale senere fredag, melder ntb. det ble heller ingen a-finale på noen av de øvrige norske i aksjon. samtlige havnet i b-finaler lørdag.

  Maskerte menn angrep kjæresten til Kluivert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:10.39)
  valencia-spiller justin kluiverts partner fikk et ublidt møte med maskerte menn torsdag. hun skal ha blitt slått, og tyvene stjal for flere millioner kroner. det skriver den spanske storavisen marca , som har fått bekreftet situasjonen av spillerens klubb, valencia. ranerne benyttet muligheten onsdag kveld, da kluivert var på tur til mallorca for å spille sesongens nest siste bortekamp. oppgjøret spilles torsdag. i 24-åringens fravær tok gjerningsmennene seg inn i familiens hjem da kluiverts kjæreste kom tilbake fra en tur med hunden. ranerne skal ha slått henne og tatt med seg smykker og klokker til en verdi av 200.000 euro. det tilsvarer 2,4 millioner norske kroner. spillerens partner skal ha kommet fra det uten store skader, men skal ifølge marca ha fått sjokk og fått noen mindre fysiske skader. (ntb)

  Maskerte menn angrep kjæresten til nederlandsk fotballstjerne – stjal verdier for millioner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:10.34)
  valencia-spiller justin kluiverts partner fikk et ublidt møte med maskerte menn torsdag. hun skal ha blitt slått, og tyvene stjal for flere millioner kroner. det skriver den spanske storavisen marca , som har fått bekreftet situasjonen av spillerens klubb, valencia. ranerne benyttet muligheten onsdag kveld, da kluivert var på tur til mallorca for å spille sesongens nest siste bortekamp. oppgjøret spilles torsdag. i 24-åringens fravær tok gjerningsmennene seg inn i familiens hjem da kluiverts kjæreste kom tilbake fra en tur med hunden. ranerne skal ha slått henne og tatt med seg smykker og klokker til en verdi av 200.000 euro. det tilsvarer 2,4 millioner norske kroner. ifølge spansk politi skal ikke ranet ha pågått i mer enn fem minutter. (©ntb)


  Fjeld Andersen (26) legger opp: – En tøff avgjørelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:11.54)
  aleksander fjeld andersen legger opp som skiskytter i en alder av 26 år. det bekrefter han til nrk. – det har vært en tøff avgjøres å ta. det er ikke lett å gi slipp på barndomsdrømmen, sier han. tv 2 omtalte saken først. han ble vraket til skiskytterlandslaget tidligere i vår. den gangen fortalte fjeld andersen til nrk at han fikk sjokk av beskjeden. han varslet da at han kom til å legge opp om han ikke fikk plass på langrennslaget team aker dæhlie. nå har han tatt den tunge beslutningen om å legge bort ski og børse. satsingen er over. – begge valgene har plusser og minuser. så det har ikke gjort det lettere. samtidig er jeg trygg på at valget vi gi meg nye utfordringer og blir starten på et nytt kapittel i livet. så nå blir det å være klar for å gripe de nye mulighetene. og samtidig finne ut hvem jeg er uten idretten som første prioritet. skiskyting kommer alltid til å ha en stor plass i hjertet, sier fjeld andersen til nrk.


  Leknessund om Uno-X-retur: – Litt trist at disse ryktene kommer nå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:10.40)
  andreas leknessund har imponert stort i årets giro d`italia. etter fem dager i den rosa ledertrøya i den første uka, har han holdt seg godt inne i rittet også i andre uke og er nummer fem etter 15 av 21 etapper. i forrige uke skrev tv 2 at leknessund har signert for det norske profflaget for uno-x for neste sesong, et lag han også kjørte i fra mai 2018 og ut 2020-sesongen. nordmannen sykler nå for team dsm. på en digital pressekonferanse mandag fikk leknessund spørsmål om tv 2s sak. – jeg vil ikke kommentere rundt det. jeg er i giroen nå med dsm. det kan være mitt siste år, men jeg vil ikke si for mye om fremtiden min. jeg vil fokusere på det som skjer her nå. vi har en veldig fin tid her i giroen som et lag, sier han, og fortsetter: – jeg synes det er litt trist at disse ryktene kommer ut nå, når vi er her og har det veldig bra. det er giroen som gjelder nå og jeg vil fokusere på det. jeg er glad for hvordan det har gått her og jeg er takknemlig overfor laget som har gitt meg muligheten jeg har nå. så får vi se på neste år, sier leknessund. giro d`italia avsluttes søndag.

  Nordås sesongåpnet med personlig rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:20.46)
  narve gilje nordås sesongåpnet med personlig rekord på 1500 meter i karlsruhe. den nye bestetiden lyder 3.35,91 minutter, en forbedring med 32 hundredeler. 24-åringen lå komfortabelt i 6-7. posisjon før sisterunden. de siste 400 meterne tok han føringen og satte inn en langspurt, men seieren glapp omtrent på målstreken i tett duell med jochem vermeulen (3.35,80). gjert ingebrigtsens elev øyner mulighetene for å delta på både 1500 meter og 5000 meter i sommerens vm i budapest. vm-kravet på distansen er 3.34,20.


  guardiola vil feire seriegull mot chelsea: – vi må gripe muligheten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:15.05)
  erling braut haaland og manchester city kan krones til premier league-mestere allerede søndag når chelsea er motstander på hjemmebane. manager pep guardiola vil ha gullet i boks så raskt som mulig. – tennisspillere sier at å serve for å vinne wimbledon er det vanskeligste. søndag er kampen i våre hender for å vinne den viktigste turneringen. vi er heldige som har sjansen til å fullføre jobben hjemme foran våre egne fans. vi må gripe muligheten, sa guardiola på fredagens pressekonferanse. city topper premier league-tabellen med fire poeng ned til arsenal på 2.-plass. london-klubben har også spilt én kamp mer. guardiolas menn kan dermed sikre sitt tredje strake ligagull. – som leder føler jeg meg som en del av laget, men jeg tror ikke det bare en min fortjeneste. jeg er en del av det, og det kan vi ikke benekte. foruten de utrolige beslutningene til sportsdirektøren og styret, er spillerne de viktigste. å være i nærheten av å vinne tittelen igjen, er jeg veldig fornøyd med, sa guardiola. på spørsmål om manchester city får den rosen de fortjener for å være på vei mot ligatittelen, er guardiola kontant i sitt svar: – ja. absolutt. folk vet hvor vanskelig det er. motstandere og trenerne vet det. vi er nære å vinne premier league nå, men det er ikke avgjort.

  Nadal varsler karriereslutt i 2024

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:16.15)
  den spanske tennisstjernen rafael nadal (36) varsler onsdag på en pressekonferanse at han trolig gir seg etter 2024-sesongen. – ambisjonen er å ta en liten pause og gi meg muligheten til å nyte neste år, som trolig blir min siste på den profesjonelle touren, sier nadal. spanjolen sliter for øyeblikket med en skade og vet ikke når han er tilbake. han åpner opp for kanskje å spille davis cup med spania mot slutten av årets sesong. det vil si at han ikke får muligheten til å forsvare tittelen fra roland-garros, der han i fjor slo casper ruud i finalen og totalt har vunnet 14 ganger. det er første gang siden 2004 turneringen spilles uten spanjolen som en del av startfeltet. nadal er tennisspilleren med flest grand slam-titler i historien. han har vunnet 22 stykker. i tillegg til de 14 fra paris, har han også vunnet australian open (2), wimbledon (2) og us open (4).

  Formel 1-runden i Italia avlyst etter flom

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:13.20)
  det blir ikke noe av formel 1-runden i italienske imola denne helgen. det samme gjelder formel 2-runden som skulle arrangeres samme sted, hvor blant andre dennis hauge skulle kjøre. hauger skulle etter planen fly fra nederland til italia senere onsdag ettermiddag. avlysningen ble først bekreftet av den lokale arrangøren i en uttalelse, gjengitt av en rekke italienske medier. – det er bestemt at imola grand prix er avlyst, sier angelo sticchi damiani, president i automobile club d`italia - organisasjonen som arrangerer de italienske motorsportløpene. formel 1 bekreftet også selv avgjørelsen noen få minutter senere. der skriver de at avgjørelsen er tatt fordi det ikke var mulig å gjennomføre arrangementet på forsvarlig vis. imola og området rundt har blitt rammet av uvær og kraftige nedbørsmengder de siste dagene og det er også meldt om mer regn de neste dagene. – det ville ikke vært riktig å legge mer press på lokale myndigheter og helsevesenet i denne vanskelige tiden, skriver formel 1. visestatsminister og samferdselsminister matteo salvini gikk tidligere onsdag ut og ba om at løpene skulle utsettes. det er foreløpig ikke sagt noe om muligheten for at løpshelgen kan komme inn igjen på kalenderen senere i år.

  San Antonio Spurs vant trekningen – kan velge fransk stjerneskudd i NBA-draften

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:10.21)
  san antonio spurs er sikret førstevalget i nba-draften og kan dermed slå kloa i den ettertraktede franske juvelen victor wembanyama. trekningen som avgjorde rekkefølgen i draften ble gjennomført natt til onsdag norsk tid. for san antonio spurs ble utfallet en kjærkommen opptur etter en sesong med mange tunge dager. i alt 60 tap ble fasiten, og spurs var dermed langt unna å sikre seg plass i sluttspillet. det har vært knyttet stor spenning til hvem som ville få muligheten til å signere 19-åringen victor wembanyama. franskmannen er ansett for å være et supertalent og er således svært ettertraktet. nå tyder alt på at han blir san antonio-spiller. draften finner sted i new york 22. juni. wembanyama måler to meter og 21 centimeter på strømpelesten. han sies å være den mest ettertraktede spilleren siden lebron james i 2003. (ntb)
  Rashford usikker til viktig United-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:15.19)
  manchester united kan måtte klare seg uten formspissen i lørdagens hjemmekamp mot wolverhampton i premier league. det opplyste united-sjef erik ten hag på en pressekonferanse fredag ettermiddag. han sår sterk tvil rundt muligheten for rashford-spill mot wolves. – rapha varene er tilbake, og rashford er tvilsom. han har et problem, en skade i leggen, så han er et stort spørsmålstegn. men vi er glade for at varane er tilbake, sa nederlenderen. (ntb)

  Storturnering ber om unnskyldning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:14.37)
  sjefen for tennisturneringen madrid open ber om unnskyldning etter at de kvinnelige vinnerne av parturneringen ikke fikk holde seierstale. – vi beklager til alle spillere og fans som forventer mer av madrid open, sier turneringssjef gerard tsobanian i en uttalelse. – å ikke gi finalistene i kvinnenes parfinale muligheten til å snakke til fansen etter kampen var uakseptabelt og vi har bedt om unnskylding direkte til victoria, beattriz, coco og jessica. victoria azarenka og beatriz haddad maia vant over jessica pegula og coco gauff i finalen, men fikk ikke si noe etter kampen. det er vanlig at utøverne i finalen får holde en liten tale etter kampen. azarenka uttrykket sin skuffelse på twitter. – det er vanskelig å forklare for leo (hennes seks år gamle sønn) hvorfor mamma ikke fikk sagt hei under premieutdelingen, skriver hun. vinnerne i herreklassen fikk holde seierstale.


  Glasner ferdig i Eintracht Frankfurt etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:08.00)
  den tyske bundesligaklubben i fotball eintracht frankfurt og trener oliver glasner har bestemt seg for å avslutte arbeidsforholdet etter sesongslutt. det opplyste klubben i en pressemelding tirsdag kveld. oliver glasner ledet laget til seier i europaligaen forrige sesong, men i siste måndene i hjemlig serie har det gått tungt. glasner får nå muligheten til å avslutte i klubben med et nytt trofé. laget har spilt seg til finalen i den tyske cupen og møter rb leipzig i berlin 3. juni. formen er derimot ikke all verden og laget står uten seier på de ti siste seriekampene og har falt ned til en niendeplass i bundesliga. glasner har ett år igjen av sin kontrakt, men klubbeledelsen sier at lagets sportslige utvikling og prestasjoner sett under ett i den siste delen av sesongen, har fått dem til å revurdere situasjonen. (ntb)

  Formel 1: Miami kan bli kveldsløp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:08.22)
  formel 1 er i diskusjoner med de ansvarlige for miami grand prix om mulighetene for å legge løpet til kveldstid i framtiden. i fjor ble løpet en del av formel 1-kalenderen etter å ha skrevet under en tiårskontrakt. banen er plassert rundt stadionet til nfl-laget miami dolphins. søndag avslørte administrerende dolphins-direktør tom garfinkel at grand prix-løpet i framtiden kan bli kjørt i kveldsmørket. – vi har hatt noen diskusjoner om et kveldsløp og potensielt å gjøre det. vi har også diskutert hvordan det eventuelt vil se ut, sa garfinkel. løpet i miami ble også i år vunnet av max verstappen. det er en av totalt tre grand prix-begivenheter på amerikansk jord denne sesongen. det skal senere kjøres løp i las vegas i november, samt austin grand prix som har tilhørt formel 1-kalenderen siden 2012 (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »