Hovedsiden

Liten annonse

  Formidabelt OL-prishopp i Paris: Dobler prisene i kollektivtrafikken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:11.14)
  tilreisende under sommerlekene i paris neste år må belage seg på å betale det dobbelte for å komme seg rundt i byen med kollektivtrafikk. borgermester anne hidalgo uttrykte sist uke frykt for at kollektivtilbudet ikke klarer å håndtere de enorme menneskemengdene i hovedstaden til sommeren. tirsdag opplyser myndighetene at et nytt system er på plass før sommerlekene. det medfører blant annet et prishopp. en dagsbilett vil koste 16 euro, mens en ukebillett vil koste opptil 70 euro. en enkeltbillett på t-banen vil redusere lommeboken med fire euro. de som bor i paris og allerede har månedskort eller årlige pass, vil ikke måtte betale dobbel pris. et månedskort koster normalt 84 euro. – vi skal lage et nytt system som vil gi besøkende muligheten til å reise rundt i hele regionen, sier valerie pecresse, som er president i regionen île-de-france, i en melding på x/twitter. ol går fra 26. juli til 11. august, mens paralympics arrangeres fra 28. august til 8. september. (©ntb)


  Sykkelrytter Tobias Foss klar for det britiske stjernelaget Ineos Grenadiers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:13.07)
  den norske sykkelprofilen tobias foss (26) forlater det nederlandske storlaget jumbo-visma til fordel for britiske ineos foran neste sesong. det bekrefter ineos i en pressemelding. foss har de siste fire sesongene syklet for seiersvante jumbo-visma. i fjor sjokkerte den kjøresterke rytteren en hel sykkelverden da han på imponerende vis tok vm-gull i seniorenes temporitt i wollongong. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. den nylig avsluttede sykkelsesongen ble imidlertid ingen kjempesuksess for 26-åringen. han innledet riktignok bra, blant annet i form av en sterk fjerdeplass sammenlagt i volta ao algarve i februar. deretter bidro han til jumbo-visma-seier på lagtempoen i paris-nice i mars, og ble nummer to på prologen i volta catalunya samme måned. planen var videre å sykle giro d`italia, men koronasykdom satte en stopper for det. sykdommen hang lenge i, og gjorde sommeren vanskelig for den norske sykkelstjernen. foss gikk fra uno-x til jumbo-visma foran 2020. ifølge rapportene skal uno-x ha undersøkt muligheten for å hente vingrom-gutten tilbake, den tidligere verdensmesteren ble for dyr. nå går i stedet veien videre til stjernetunge ineos. etter å ha totaldominert sykkelsirkuset i en lang periode, har ineos (tidligere team sky) fått betraktelig større konkurranse på landeveien de seneste årene. mellom 2011 og 2021 tok laget hele elleve sammenlagttriumfer i grand tour-sammenheng, mens tallet er null de siste to sesongene. (ntb)

  Garnacho med vanvittig brassespark i United-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:19.30)
  alejandro garnacho slo til med mektig akrobatikk i manchester uniteds 3-0-seier mot everton. nå blir parallellene dratt til en legendarisk scoring. brasseparket kom etter kun drøye to minutter og stilnet hjemmepublikummet på goodison park. garnacho kastet seg om på rundt 15 meter og traff perfekt. scoringen lignet mye på den wayne rooney satte inn for united mot manchester city i 2011. – garnarcho kan ikke tro det, og jeg gjør det heller ikke. jeg har nok aldri før vært på et stadion og sett et brassespark så godt utført som dette. og jeg var der da rooney gjorde sitt i derbyet. dette var helt utrolig. et magisk mål, utbrøt gary neville underveis i sky sports` sending. han spilte i en årrekke for manchester united. søndag så han gamleklubben slippe everton til mange farlige angrep fram mot pause, men vertene slet med uttellingen. først da marcus rashford doblet ledelsen på straffe drøyt ti minutter ut i 2.-omgangen, kunne alle i united-leiren puste noe lettere. muligheten fra krittmerket kom etter en var-sjekk. anthony martial ble opprinnelig gitt gult kort for filming, men tv-bildene viste at han ble hektet av ashley young. med et kvarter igjen styrte martial inn 3-0 på en lobb alene med keeper. seieren tok manchester united opp på 24 poeng. det holder til en 6.-plass, men det skiller kun seks poeng til arsenal på tabelltoppen. everton ligger nest med fire poeng. nylig ble klubben fratatt ti poeng for brudd på premier leagues økonomiregler, og søndag protesterte hjemmefansen mot avgjørelsen ved å stemple ligaledelsen som korrupt i form av plakater. (ntb/nrk)  Hauger nummer fire i Abu Dhabi-sprinten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.18)
  formel 2-fører dennis hauger kjørte inn til 4.-plass i sprintløpet i abu dhabi lørdag. nordmannen startet fra femte beste posisjon og klatret én plass på løpets siste runde. etter en heftig start ble feltet tidlig samlet igjen da sikkerhetsbilen måtte ut. juan manuel correa ble tvunget til å bryte løpet. danske frederik vesti stakk til slutt av med seieren og skapte ytterligere spenning i kampen om vm-tittelen. hauger, som skaffet seg fem poeng, er nummer åtte i vm når det gjenstår ett løp. i kampen om tittelen er det helt åpent mellom théo pourchaire (art) og vesti (prema). det skiller 17 poeng foran hovedløpet. der stikker vinneren av med 25 poeng. pourchaire leverte en svak kvalifisering fredag og starter fra 14. posisjon. dermed har vesti muligheten til å ta seg forbi franskmannen om han leverer varene søndag. hauger starter fra sjetteposisjon i hovedløpet søndag. tidligere i høst ble det klart at hauger kjører formel 2 for mp også neste sesong. (ntb)

  Australian Open-sjefen fortsatt sikker på Nadal-comeback i Melbourne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:11.00)
  australian open-sjef craig tiley er fortsatt sikker på at rafael nadal vil spille grand slam-turneringen i januar tross skadetrøbbel. nadal, som har vunnet to av sine 22 grand slam-titler i melbourne, skadet seg i nettopp australian open i år. han forsøkte å gjøre comeback til grussesongen, men måtte gi opp. – rafa har trent. jeg følger ham tett, nesten hver dag, fordi han er et enormt trekkplaster for oss, sa tiley til journalister i melbourne torsdag. – forhåpentligvis i løpet av de neste to ukene får vi en klar bekreftelse på at han spiller. jeg er sikker på at rafa vil være her, fordi han ikke kommer til å gi slipp på muligheten til å gjenta det han gjorde for et par år siden, fortsatte han. tiley annonserte i starten av oktober at nadal ville gjøre comeback i australian open neste år. (ntb)


  Total avisslakt for danske fotballhelter: – Gir oss en pinlig smak i munnen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:09.45)
  det danske fotballandslaget får så hatten passer i hjemlige medier etter at em-kvalifiseringen ble avsluttet med 0-2-tap for nord-irland mandag. danmark hadde sikret seg em-billetten allerede før gruppeavslutningen, men leverte en svak forestilling på bortebane. dagen etter våknet spillerne og landslagssjef kasper hjulmand til krass kritikk. – et totalt umotivert nordirsk landslag skapte gigantiske problemer for de danske stjernene, som endte opp med å sette et merkelig punktum for kvalifiseringen, skriver storavisen b.t. – dette nederlaget gir oss en pinlig smak i munnen. igjen. så flaut dette er, heter det videre i omtalen. hjulmand prøvde sju nye spillere i startelleveren mot nordirene, men bare noen få benyttet muligheten de fikk. (ntb)


  Stjerneduo tilbake for Norge før avgjørende kamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:12.10)
  ada stolsmo hegerberg, caroline graham hansen og guro reiten måtte alle stå over norges dobbeltoppgjør mot frankrike i slutten av oktober. i starten av desember skal gruppespillet i nasjonsligaen avsluttes, med hjemmekamp mot portugal 1. desember og bortekamp mot østerrike 5. desember. landslagstrener leif gunnar smerud tok ut troppen til de to kampene mandag, og der var graham hansen og hegerberg tilbake igjen etter skade. – hvis en ser på det de leverer for klubb nå, så er caroline i superform, og ada er absolutt på vei tilbake. det er to klassespillere, sier smerud. reiten er ikke med i troppen, som inneholder to debutanter i brann-spillerne marthine østenstad og justine kvaleng kielland. – reiten er i opptrening igjen etter en ankelskade, og er ikke klar enda. denne samlingen kommer for fort, sier smerud. selv om norge nå ikke har mulighet til å gå videre til sluttspillet og dermed ha en mulighet til å komme til ol, er det svært viktige kamper for å unngå nedrykk. – jeg synes det ser bra ut inn mot de kampene her. jeg er trygg på at vi skal få poengene vi trenger, sier smerud. norge ligger for øyeblikket sist av de fire nasjonene i gruppa, men kan med seier i de to siste kampene ende som nummer to i gruppa og dermed holde seg på nivå a. de har også muligheten til å holde seg på nivå a hvis de blir nummer tre i gruppa, men må i så fall ut i en nedrykkskvalifisering mot en gruppetoer fra nivå b. norge står med to poeng etter fire kamper så langt i gruppa.

  Zuccarello med mål og målgivende pasning for Wild – tapte for Maple Leafs etter forlengning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:17.06)
  mats zuccarello scoret ett mål og hadde en assist for minnesota wild under nhl-kampen i globen mot toronto maple leafs, men det ble 3-4-tap i «sudden death». mats zuccarello scoret sitt femte mål for sesongen da han utlignet til 3-3 for wild i lagets annen kamp i globen. han var også delaktig da wild tok ledelsen 1-0 tidlig i kampen. nordmannen fikk pucken i rundvantet og passet ut til marco rossi som igjen sendte et pass til backen jon merrill, som banket til fra blålinjen. det var zuccrellos 14 målassist for sesongen og hans 401. i nhl-karrieren. kort etter røk han på en utvisning for roughing. toronto utlignet ved auston matthews da de utnyttet et overtallsspill midtveis i perioden, mens matthew knies banket inn 2-1 mot slutten av perioden. i midtperioden fikk wild flere muligheter til overtallsspill, men laget klarte ikke å utnytte de tre mulighetene de fikk. – vi må bare fortsette å spille som vi har gjort. satse på noen mål og vinne kampen, sa zuccarello til tv3+ før han gikk på isen til 3. periode. det var maple leafs som økte til 3-1 ved morgan rielley. wild slo tilbake med en ny backscoring ved jake middleton før nordmannen dukket opp inne foran mål. flere mål etter ordinær tid ble det ikke og kampen gikk til «sudden death» hvor svenske william nylander ble matchvinner for toronto-laget. (©ntb)


  skal undersøke muligheten for helårsanlegg i kollen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:12.32)
  Oslo byråd har bevilget tre millioner til et forprosjekt slik at kommunen får oversikt over kostnadene for å gjøre nasjonalanlegget i Holmenkollen til et helårsanlegg med plastdekke. Kollenhopp og Norges Skiforbund har jobbet med dette i mange år, men har manglet godkjenning fra kommunen. – For oss i Kollenhopp er det en gledens dag. Nå ser det ut til at det blir plast i Holmenkollen og jeg er 99% sikker på at det blir plastdekke, sier styreleder i Kollenhopp, Roar Gaustad, til NRK. I 2020 gjorde Norconsult et kostnadsoverslag for hva det vil koste å legge plast i unnarennet på Holmenkollen. Prisen ble anslått til 30 millioner kroner. I dag ligger anslaget fra Kollenhopp på 34 millioner for å gjøre Holmenkollanlegget til et helårsanlegg. De borgerlige partiene hadde forprosjektet i Kollen som valgkampløfte og innfrir nå ved å sette i gang forprosjektet. – Det er et ønske fra Oslo kommune om at vi ønsker å satse på toppidretten. Skal vi ha hoppsport i fremtiden er vi avhengig av rekruteringen og breddedretten er et resultat av toppidretten, sier byrådet for kultur og næring, Anita Leirvik North, til NRK. Plasten som eventuelt skal brukes i nasjonalanlegget er laget av resirkulerte fiskegarn.
  Valnes overlegen i Finland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. november 2023 KL:13.02)
  med fem nordmenn i finalen av sprinten under den finske nasjonale langrennsåpningen i muomi, var mulighetene gode for norsk jubel mellom de snødekkede trærne. og norsk seier ble det, etter at erik valnes rykket på toppen av den siste bakken og kunne passere målstreken i ensom majestet. – det var ingen overraskelse. kroppen føltes bra, og jeg er glad nå, sier valnes til arrangøren.

  Sørloth matchvinner etter straffebom – Dønnum målscorer da Toulouse skremte Liverpool

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:20.44)
  i fjerde runde av europaligaen gjestet alexander sørloth og villareal maccabi haifa i gruppe f. hjemmelaget tok ledelsen etter 30 minutter da abdoulaye seck headet ballen i mål. få minutter senere fikk alexander sørloth muligheten til å utligne for villarreal på straffespark. til nordmannens store fortvilelse reddet maccabi haifas keeper, men sisteskansen var for tidlig ute. villareal fikk nok et forsøk med manu trigueros som straffetaker. ny bom! og det sto 1–0 til pause. på tampen av kampen utlignet álex baena. og like etterpå ble sørloth den store helten da han satte det avgjørende 2-1-målet. villareal klatrer med det opp til andreplass i gruppa si, mens maccabi haifa ligger nederst. toulous tok imot liverpool i gruppe e. aron dønnum satte stemningen i den franske byen da han scoret etter en drøy halvtime. tsimikas sov i timen og nordmannen snappet opp ballen og satte fart mot mål. det franske laget fortsatte å sjokkere engelskmennene i andre omgang. thijs dallinga trodde han førte toulouse til tomålsledelse, men målet ble annullert. få minutter senere satte samme mann 2-0-målet. på klønete vis førte et selvmål av cristian cásseres jr. til nytt liv i kampen. men i stedet for liverpool-utligning, økte toulouse ledelsen til 3–1. dønnum var involvert i dette angrepet også. men så snudde det på slutten. med to raske liverpool-mål, gikk det mot poengdeling. men dommerteamet ville det annerledes. jarell quansahs mål på overtid ble annullert, og dønnum og co. kunne juble for tre poeng. liverpool troner fortsatt øverst i gruppa med ni poeng, mens toulouse ligger på andreplass med syv poeng.

  Golf: LIV-touren innfører overgangsvindu

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:16.17)
  i løpet av 2024-sesongen kan spillere skifte lag på golftouren liv. et overgangsvindu vil gi muligheter for byttehandler. den omstridte golftouren, som finansieres av det saudiarabiske investeringsfondet, har etablert flere nyvinninger i sporten. onsdag opplyser de at det fra kommende sesong vil bli innført et overgangsvindu midt i sesongen som gir lagene muligheten til å bytte spillere. for at en byttehandel skal gå i orden, må begge lag bli enige. det er også muligheter for å forlenge kontrakten til en spiller som er på en utgående avtale. (ntb)


  Viborg bekrefter: RBK-aktuelle Friis i forhandlinger med ny klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. november 2023 KL:11.23)
  den danske fotballklubben viborg bekrefter at hovedtrener jacob friis er på vei til en ny klubb. ifølge flere medier er tyske augsburg neste stoppested. viborg deler selv nyheten i sine kanaler fredag. friis har vært koblet til jobben i rosenborg den siste tiden. – vi har gjennom de siste ukene hatt en dialog med jacob friis omkring hans fremtid. han har fortalt oss at han ønsker å benytte muligheten til å ta fatt på en ny utfordring, sier klubbens sportssjef mads agesen. det kommer imidlertid ikke fram hvem friis er i forhandlinger med. (ntb)

  Kan skje

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (torsdag 2. november 2023 KL:21.10)
  ny krise ryster manchester united. kan det sensasjonelle skje, at ole gunnar solskjær (50) kommer tilbake? viaplay-ekspert lars tjærnås vil ikke utelukke muligheten.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »