Hovedsiden

Liten annonse
  Håndballpresident Lio vil diskutere omstridt VM-modell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:12.31)
  håndballpresident kåre geir lio vil ta initiativ overfor det internasjonale håndballforbundet (ihf) der de skal diskutere fordelingen av vm-gruppene. det har vært framsatt påstander om at vm-oppsettet er «rigget» til fordel for arrangørnasjonene, slik at de beste ikke møtes før sent i cupspillet. – vi kommer til å ta initiativ overfor ihf til en gjennomgang av hvordan lag fordeles på mesterskapsgrupper. nå må mesterskapet få gå sin gang, det er viktig for både deltakernasjoner og oss som arrangør, men vi vil følge opp med ihf på nyåret, sier håndballpresident kåre geir lio til forbundets eget nettsted. han sier at norges håndballforbund jakter gode løsninger om de finnes. – vi er villig til å komme med forslag internasjonalt hvis vi mener det kreves. overordnet for oss er at flest mulig skal få best mulig vilkår for å utvikle seg, og at håndballsporten som helhet gagnes av de løsninger som velges. like viktig er det at den sportslige aktiviteten har en rettferdig, ryddig og åpen struktur. noen ganger møtes disse to hensynene, og da trengs gode debatter, sier håndballpresidenten. (ntb)


  Særforbund ber IOC slippe til russere i Paris-OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:17.48)
  russland-spørsmålet er fortsatt ikke avklart foran neste års sommer-ol. nå ber internasjonale særforbund om at det blir gjort så raskt som mulig. det kom fra under et toppmøte i hovedkvarteret til den internasjonale olympiske komité (ioc) i sveitsiske lausanne tirsdag. representanter fra en rekke særforbund for sommeridretter deltok. på agendaen var blant annet russisk og belarusisk deltakelse i paris-lekene. fra flere av særforbundene ble ioc bedt om å tillate enkeltutøvere fra russland og belarus å kunne stille under nøytralt flagg. samtidig ble ioc-president thomas bach oppfordret til å komme med en avklaring «så fort som mulig». bach ledet tirsdagens møte. tidligere i år anbefalte ioc at russiske og belarusiske utøvere kan hentes inn i varmen igjen under strenge nøytralitetsprinsipper. de lot det være opp til hvert enkelt særforbund å ta avgjørelsen i idretten de styrer internasjonalt. i september besluttet den internasjonale paralympiske komité (ipc) at russiske og belarusiske utøvere kan delta som nøytrale i neste års paralympics. russland og belarus har allerede mistet flere kvalifiseringsmuligheter på grunn av sanksjonene for krigføringen i ukraina. (ntb)  Historisk norsk EM-bronse: – Svært imponerende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:08.21)
  huseyn abaszada (32) sikret norges første em-medalje i herrenes 69-kilosklasse i brasiliansk jiu-jitsu i zagreb i helgen. «abaszada som representerer oslo karate klubb gikk gjennom 7 tøffe kamper på veien til sin og norges første offisielle em-bronse i brasiliansk jiu-jitsu (6 seire, 1 tap)», skriver norges kampsportforbund i en pressemelding. oslo-mannen beseiret til slutt israelske yarin chikri i bronsefinalen i en svært nervepinende kamp. – huseyn er en kjent figur i det norske kampsportmiljøet og har en lang merittliste innen andre bjj-organisasjoner, samt gått kamper i mixed martial arts (mma), forteller dag jacobsen, sportssjef i norges kampsportforbund. – det er svært gledelig at en profil som ham deltar i dette em og tar en historisk medalje for norge. å måtte vinne seks kamper på veien til en mesterskapsmedalje er svært imponerende og vitner om en stor prestasjon, fortsetter han. em i zagreb ble arrangert av det internasjonale jiu-jitsuforbundet (jjif), som er det internasjonalt godkjente forbundet for utøvelse av ju-jitsu-grener. (©ntb)

  Oscar Pistorius prøveløslates i januar 2024

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:12.23)
  oscar pistorius har fått medhold i kravet om løslatelse. det skjer i januar 2024 pistorius drepte i 2013 sin 29 år gamle kjæreste reeva steenkamp. hun ble skutt gjennom baderomsdøren i parets hjem i pretoria på valentinsdagen. pistorius hevdet i retten at han trodde at en innbruddstyv hadde tatt seg inn på badet, men han ble ikke trodd. saken fikk stor oppmerksomhet både i sør-afrika og internasjonalt. pistorius ble verdenskjent da han deltok i sommer-ol i 2012. sørafrikaneren mangler begge bein og løp med fjærende proteser. dette ga ham tilnavnet «blade runner». så sent som i mars i år ble det gjennomført et rettsmøte, der en nemnd skulle vurdere om pistorius var kvalifisert for prøveløslatelse. konklusjonen ble da at pistorius ikke hadde sonet en tilstrekkelig del av straffen til å oppfylle vilkårene. det ville han først ha gjort i august 2024. (©ntb)

  Oscar Pistorius i høring om prøveløslatelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.10)
  den sørafrikanske friidretts- og parautøveren oscar pistorius skal fredag prøve å overbevise et dommerpanel om at han kan løslates på prøve, pistorius drepte i 2013 sin 29 år gamle kjæreste reeva steenkamp. hun ble skutt gjennom baderomsdøren i parets hjem i pretoria på valentinsdagen. pistorius hevdet i retten at han trodde at en innbruddstyv hadde tatt seg inn på badet, men han ble ikke trodd. saken fikk stor oppmerksomhet både i sør-afrika og internasjonalt. så sent som i mars i år ble det gjennomført et rettsmøte, der en nemnd skulle vurdere om pistorius var kvalifisert for prøveløslatelse. konklusjonen ble da at pistorius ikke hadde sonet en tilstrekkelig del av straffen til å oppfylle vilkårene. det ville han først ha gjort i august 2024. i ettertid har den slutningen vist seg å være feil, ifølge nyhetsbyrået ap. retten gjorde imidlertid en feil ved ikke å trekke fra også en annen periode pistorius hadde sonet mens drapsdommen hans var anket. feilen innebærer at 36-åringen faktisk var kvalifisert for en prøveløslatelses-vurdering i mars i år. at det nå legges opp til et nytt rettsmøte i saken denne uken er en erkjennelse av denne tabben, melder ap. høringen finner sted i atteridgeville correctional centre i nærheten av den sørafrikanske hovedstaden pretoria. pistorius`` advokat conrad dormehl vil overfor reuters ikke kommentere på forventningene til løslatelse. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »