Hovedsiden

Liten annonse


  Nicolai Budkov Kjær ble historisk – vant juniorturneringen i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:15.19)
  tennistalentet nicolai budkov kjær (17) vant søndag finalen i wimbledon-turneringen for juniorer. med settsifrene 6-3, 6-3 slo han nederlandske mees rottgering og kunne juble for sin første juniortittel i single i grand slam-sammenheng. med finaleseieren går kjær i fotsporene til noen av de største stjernene i tennishistorien. både roger federer, björn borg og stefan edberg har gått til topps i juniorturneringen i wimbledon. kjær hadde bare tapt ett sett på vei mot finalen. 17-åringen ble søndag den første norske spiller til å vinne grand slam-single på 100 år. kjær vant tidligere i år doubleturneringen for juniorer i roland-garros sammen med joel schwärtzler. (ntb)

  Supertid fra Jæger - ny norsk rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:14.15)
  henriette jæger satte ny norsk rekord på 400 meter under stevnet resisprint i sveitsiske la chaux-de-fonds søndag. hennes nye rekord lyder på 49,85. hun endte som nummer to i selve løpet, kun slått av bahrainske salwa eid naser. vinnertiden hennes ble 49,66. den ble satt søndag under stevnet resisprint i sveitsiske la chaux-de-fonds. jægers tidligere rekord var 50,81, og ble satt under diamond league-stevnet bislett games tidligere i år. det har vært knyttet stor spenning til hvilken om jæger skulle løpe 200 eller 400 meter til sommerens ol i paris. tidligere denne måneden, etter at jæger hadde tatt gull på begge distansene i nm, bekreftet mor og trener unn merete jæger at valget har falt på 400 meter. tidligere i stevnet satte nederlandske femke bol europeiske rekord på 400 meter hekk med tiden 50,96.

  Ny europeisk rekord på 400 meter hekk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:13.23)
  nederlandske femke bol satte ny europeisk rekord med 50,96. det skjedde i stevnet resisprint som ble arrangert i sveitsiske la chaux-de-fonds. tiden var en kraftig forbedring av hennes tidligere personlige rekord på 51,45. verdensrekorden på 50,65 innehas av amerikaneren sydney mclaughlin-levrone. den ble satt tidligere i sommer. senere søndag skal henriette jæger løpe 400 meter i det samme stevnet.

  Nicolai Budkov Kjær til finale i Wimbledon-turneringen for juniorer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:13.13)
  tennistalentet nicolai budkov kjær (17) er klar for finale i årets wimbledon for juniorspillere. semifinaletriumfen kom i strake sett mot japanske naoya honda. nordmannen er andreseedet i turneringen og har spilt seg fram til finalekampen. kjær hadde bare tapt ett sett før semifinalen mot honda lørdag, og heller ikke der levnet han motstanderen særlig store muligheter. med settsifrene 6-3, 6-2 tok kjær seg videre til siste hinder i jakten på sin første juniortittel i single i en grand slam-turnering. i søndagens finale venter enten nederlandske mees rottgering eller franskmannen theo papamalamis. gjennombruddet i kampen mot honda kom da kjær brøt til 4-3-ledelse. han holdt deretter egen serve og brøt sin motstander igjen til 6-3-seier. kjær vant tidligere i år doubleturneringen for juniorer i roland-garros sammen med joel schwärtzler. samme sted ble det exit allerede i 1. runde i single. (ntb)

  17 personer ble skadet i sammenstøt mellom supportere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:21.41)
  totalt 17 personer ble skadet i bråket mellom engelske og nederlandske fans før onsdagens em-semifinale i dortmund. de skadede inkluderer sju politifolk, sa dortmund-politiet torsdag. totalt 23 nederlandske og tre engelske fans ble tatt i varetekt, men er nå løslatt. totalt måtte politiet gripe inn i 22 hendelser. fansen barket sammen på tre forskjellige puber i dortmund sentrum før kampen. ifølge politiet ble det kastet stoler og flasker, mens nødetater var raskt på stedet for å hindre videre opptrapping. i tillegg hadde noen fans klatret over gjerder og gått inn i supporterområder uten å gå gjennom sikkerhetskontrollene og da arrangementene allerede var fulle. politiet pågrep også tre menn for mistanke om bedrageri. de er anklaget for å ha solgt kampbilletter uten egentlig å sende dem til kjøperne. (ntb)

  Van de Beek ferdig i Manchester United – klar for Girona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:18.21)
  nederlandske donny van de beek setter punktum på manchester united-marerittet. 27-åringen er klar for la liga-klubben girona. det bekrefter united på sine nettsider. nederlenderen gjorde i september 2020 overgang fra ajax til manchester united som et lovende talent. dessverre ble ikke england-oppholdet slik han hadde sett for seg. etter å ha skuffet de to første sesongene måtte han på utlån til everton og eintracht frankfurt sesongene etter. (ntb)

  United-legende inn i trenerteamet til Ten Hag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:18.19)
  den tidligere angrepsspilleren ruud van nistelrooy er ansatt i trenerteamet til landsmann erik ten hag i manchester united. det opplyser klubben i egne mediekanaler. 48-åringen har skrevet under på en toårskontrakt. i tillegg har også rene hake blitt ansatt som nok en assistent til ten hag. van nistelrooy spilte for manchester united fra 2001 til 2006, og i slutten av juni erfarte blant andre bbc at nederlenderen var på vei tilbake til old trafford. etter spillerkarrieren har van nistelrooy vært assistenttrener for det nederlandske landslaget i to ulike perioder. fra mars 2022 til slutten av den påfølgende sesongen var han hovedtrener i psv. (ntb)

  engelske og nederlandske supportere barket sammen før em-semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:19.57)
  det brøt ut i slåsskamp mellom engelske og nederlandske fans på en restaurant i dortmund, to timer før semifinalen i em. dortmund er vertskap for kampen, og supporternes festing hadde stort sett vært fredelige i før ettermiddagens bråk. ifølge en talsmann for politiet gikk to supportergrupper fra hvert lag til angrep på hverandre på restauranten. gjenstander ble kastet og personer skal ha blitt skadet, sa talsmannen. rundt 100.000 nederlandske supportere marsjerte gjennom sentrum mens de sang og feiret før kampen. ifølge politiet var dette den største supporterparaden byen noen gang har sett. det var også 25.000 engelske fans i byen. nrw-journalisten frank schneider skriver på x at minst ti personer har blitt arrestert.

  Nederlands EM-tropp fire timer forsinket til Dortmund etter transporttrøbbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:07.45)
  det nederlandske landslaget ble forsinket da de skulle reise fra wolfsburg til dortmund tirsdag. det påvirker imidlertid ikke forberedelsene til em-semifinalen. langt fra alt gikk på skinner da koeman og den nederlandske landslagstroppen skulle forflytte seg til dortmund. oransjetrøyene måtte sløyfe planene om å reise med tog etter at det oppsto problemer på jernbanelinjen. troppen måtte dermed ta fly i stedet, og ankomst dortmund var fire timer senere enn planlagt. landslagssjefen måtte avlyse den planlagte pressekonferansen. – det er ikke noe problem. vi har fått muligheten til å hvile. vi satt bare en halvtime på flyet, så vi kommer til å få en god natt med søvn, sa koeman til uefas mediekanaler.

  Nederland må avlyse pressekonferanse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:18.33)
  det blir ingenting av den planlagte nederlandske pressekonferansen i dortmund tirsdag, kvelden før em-semifinalen mot england. årsaken er ifølge sky sports en blokkering på hjernbanelinjen mellom wolfsburg og dortmund. nederland må dermed i stedet reise med fly tirsdag kveld.


  danilo al-saed klar for nederlandske heerenveen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:16.08)
  danilo al-saed (25) har signert for den nederlandske fotballklubben heerenveen. det bekrefter klubben på sin hjemmeside. svenskirakeren kom til sandefjord fra sandvikens i februar 2023. han tok norsk fotball med storm sist sesong og ble en svært viktig brikke i sandefjords kamp mot nedrykk. i etterkant av forrige sesong har flere klubber vært interesserte i 25-åringens tjenester, og heerenveen vant kampen om hans signatur. ifølge nettavisen legger heerenveen om lag 10 millioner kroner på bordet. al-saed spilte i alt 39 kamper for sandefjord. han slet med skade i sesonginnledningen, men har vært på banen den siste tiden. nå går ferden videre til heerenveen der han blir lagkamerat med den norske trioen oliver braude, osame sahraoui og daniel karlsbakk. (ntb)  KBK selger Willumsson til nederlandsk klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:10.33)
  den islandske spissen brynjolfur willumsson (23) forlater kristiansund og fortsetter karrieren i nederlandske groningen. kristiansund opplyser torsdag at klubben har solgt spissen til klubben som rykket opp til æresdivisjonen i nederland sist sesong. willumsson kom til kbk i forkant av 2021-sesongen. han har notert seg for 84 kamper og 19 mål. – «binni» har utviklet seg i kristiansund og tar nå et steg videre i karrieren. dette er en bra sak for alle parter, og kbk er fornøyd med avtalen vi har gjort med groningen, sier sportslig leder eirik hoseth i kristiansund ballklubb. groningen er klar for den nederlandske toppdivisjonen etter én sesong på nivå 2. (©ntb)

  Nederlandsk sykkeldronning bekrefter sjokkcomeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:19.09)
  den nederlandske sykkelstjernen anna van der breggen avsluttet karrieren i 2021. neste år er hun overraskende tilbake for å jakte nye triumfer. van der breggens høyst uventede retur til sykkelsporten ble offentliggjort på en pressekonferanse torsdag. – motivasjonen er stor, ellers ville jeg ikke kunne gjøre dette. da jeg la opp i 2021, var det fordi jeg var sliten etter mange år som sykkelrytter. nå gleder jeg meg til å konkurrere igjen, sa hun. 34-åringen skal sykle for sd-worx, laget hun har vært sportsdirektør i siden karrieren ble avsluttet for tre år siden. der blir hun på ny den store stjernen etter at demi vollering forlater laget til fordel for fdj-suez foran 2025-sesongen. der ingen hvem som helst som nå for alvor vender tilbake til sykkelmanesjen. van der breggen var i en årrekke en av kvinnesyklingens dominerende skikkelser. av edelt metall inneholder merittlista gull i landeveisrittet under ol i rio de janeiro i 2016. hun ble også verdensmester på landeveien både i 2018 og 2020. det sistnevnte året tok hun også tempogullet. i tillegg har det blitt lang rekke seirer i mange av sykkelsportens aller største ritt. (©ntb)

  Innbytar redda siger for Nederland etter polsk sjokkopning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:16.52)
  wout weghorst kom inn ti minutt før full tid og gjorde jobben som sikra at nederland slo polen 2–1 i em i tyskland. ikkje uventa var det nederland som tok grep frå start mot eit polen som måtte starte utan ein skada robert lewandowski på topp. men i det 16 minutt sende erstattar adam buksa sjokkbølge gjennom den nederlandske fansen. piotr zielinski slår eit perfekt hjørnespark mot den polske spissen. i duell med dumfries er buksa råsterkt, før han med hovudet styrer ballen i det lengste hjørnet. nederland kjende nok på forventingane til dei oransjekledde på tribunen i hamburg. i sin landskamp nummer 25 feira cody gakpo med å utlikne like før halvtimen var spelt. aké vinn ballen høgt i det polen prøver å spele seg ut bakfrå. venstrebacken spelar vidare til gakpo, før han fyrer mot mål, via beinet til salamon og i mål. dei to laga har aldri tidlegare møtt kvarandre i eit internasjonalt meisterskap.

  Person skoten av politiet før EM-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:13.09)
  ein mann væpna med øks skal ha blitt skoten i ein storstilt politiaksjon i hamburg søndag ettermiddag. over 40.000 fans skal ha feira fredeleg i den nederlandske fansona før em-oppgjeret mellom polen og nederland seinare i dag, melder den tyske avisa bild. rundt 12.30 måtte politiet aksjonere mot ein opprørsk mann som angreip fans. politiet skal ifølge den tyske avisa bild først brukt peparspray mot angriparen, før dei måtte trekke til skytevåpen. fleire skot skal ha blitt fyrt av før mannen til slutt fall i bakken.

  Koeman ut mot Barcelona: – Tok en risiko som vi nå må betale for

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:11.12)
  den nederlandske landslagssjefen, ronald koeman, var misfornøyd frenkie de jong måtte kaste inn håndkle fire dager før fotball-em. mandag kveld opplyste nederlands fotballandslag at de jong ikke fikk delta grunnet en ankelskade som han har slitt med siden april. likevel ble nederlenderen satt til å spille kamper mot psg i april. – frenkie de jong har en historie med denne skaden, så vi må tenke på helsen hans. klubben hans (barcelona) tok en risiko som vi nå må betale for, sa koeman mandag kveld. (ntb)

  Nederland-stjerne mister EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:23.15)
  den nederlandske midtbaneeleganten frenkie de jong blir ikke spilleklar til fotball-em i tyskland. det opplyser nederlands fotballandslag via meldingstjenesten x. – frenkie de jong deltar ikke i em 2024. vi er med deg, frenkie, skriver laget. de jong er tatt ut i em-troppen, men har slitt med en ankelskade siden april. nå er det altså klart at mesterskapet kommer for tidlig for ham. nederland em-åpner mot polen førstkommende søndag. laget er også i gruppe med frankrike og østerrike. mandag kveld vant nederlenderne 4-0 over island i en oppkjøringskamp. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »