Hovedsiden

Liten annonse
  vålerenga skaffet seg pusterom i nedrykksstriden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 1. oktober 2023 KL:18.53)
  før søndagens kamp mellom sandefjord og vålerenga lå begge de to lagene med 21 poeng, samme antall poeng som haugesund på kvalikplass. dermed var det en svært viktig kamp i sandefjord søndag kveld, og det som viste seg å bli en kamp hvor vålerenga tok et godt steg bort fra den verste nedrykkstriden. den nyinnkjøpte spissen andrej ilic har vært en stor suksess i vålerenga-trøya de siste ukene og serberen headet vålerenga i ledelsen mot slutten av den første omgangen. ti minutter ut i den andre omgangen økte vålerenga ledelsen etter et straffespark fra stefan strandberg og de så ut til å ha full kontroll på seieren. spenning ble det likevel etter at sandefjord reduserte med danilo al-saed halvveis i omgangen, men flere mål ble det ikke. dermed var det vålerenga som tok en viktig 2-1-seier og har et lite pusterom med syv runder igjen av eliteserien. vålerenga ligger nå på en ellevteplass, med sandefjord to plasser bak.

  Skeid rykket ned fra 1. divisjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. september 2023 KL:16.58)
  skeid gikk på sitt tiende strake tap i 1. divisjon etter 0-2 borte mot mjøndalen lørdag. klubben må ta turen ned til nivå tre i norsk fotball. etter lørdagens kamp ligger skeid 16 poeng bak åsane på kvalifiseringsplassen når fem runder gjenstår. de har dermed ingen mulighet til å redde plassen i 1. divisjon. vi må helt tilbake til 4. juni for å finne oslo-lagets siste seier. da ble det 2-0 hjemme over bryne, og siden den tid er det blitt 13 tap på 14 kamper. skeid fikk en fryktelig start på kampen da mathias bringaker stusset mjøndalen i ledelsen etter 23 minutter. to minutter etter pause satte bringaker inn sitt andre mål for dagen og fastsatte både resultater og skeid-nedrykket. i august trakk gard holme seg som skeid-trener og ble erstattet av arne erlandsen, som fikk i oppdrag å berge plassen på det nest øverste nivået av norsk fotball. så langt har det endt med seks tap på seks kamper for 63-åringen. skeid rykket opp til 1. divisjon foran forrige sesong og berget i fjor plassen med et nødskrik etter de måtte ut i playoffkamper mot arendal. (ntb)


  Rivalkampen mellom LSK og Vålerenga utsolgt på én time

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:14.02)
  billettene til derbyet mellom lillestrøm og vålerenga den 22. oktober ble revet bort tirsdag. det er knyttet spenning til geir bakkes åråsen-retur. i juli sendte nemlig 53-åringen sjokkbølger gjennom eliteserien da han ga seg som trener i lillestrøm til fordel for tilsvarende jobb hos erkerival vålerenga. de gulkledde la ikke skjul på hva de mente om den kontroversielle overgangen. tirsdag startet billettsalget til rivalkampen. om lag én time etter salgsstart var alle billettene solgt ut. det betyr at 10.540 tilskuere har sikret seg plass til storkampen. det første kvarteret etter at billettene ble sluppet tirsdag ble det solgt 7000. – dette er tidenes billettsalg på åråsen. det har vært utsolgt mange ganger før også, men aldri har billettene blitt revet bort så fort. vi kunne lett ha solgt det dobbelte, sier billettansvarlig jørgen heen enger i en uttalelse på lsks nettside. vålerenga har trøblet seg inn i nedrykkskampen i eliteserien, og rivaloppgjøret på åråsen i oktober blir én av flere nøkkelkamper for oslo-laget denne høsten. bakke retur til gamleklubben er omgitt med spenning.

  Viking slapp med skrekken – Pellegrino scoret fire for Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:18.53)
  det startet så godt for viking, som ledet 2-0 mot sandefjord allerede etter 16 minutter. det sørget scoringer fra yann-erik de lanlay og lars jørgen salvesen for. kampen så allerede ut til å være over for nedrykkstruede sandefjord. men hans-erik ødegaards menn hadde langt ifra gitt opp, og før pause hadde de utlignet til 2-2. først scoret franklin daddys boy nyenetue selv, før han assisterte danilo al-saed. viking topper eliteserien og kjemper for klubbens første seriegull siden 1991. den drømmen vil de ikke gi fra seg helt ennå. for de tre poengene forble i stavanger. salvesen fant nettmaskene igjen, før den hjemvendte helten samuel adegbenro økte til 4-2. da hjalp det lite for sandefjord at alexander ruud tveter banket inn et trøstemål fra straffemerket like før slutt. – jeg vil beskrive det som en rotete kamp. vi bør ha full kontroll. jeg vet ikke om vi blir litt nonchalante og tror vi er bedre enn vi er. vi får de målene vi trenger, men det ble fryktelig spennende på slutten, sa salvesen til tv 2 etter kampen. pellegrino scoret fire bodø/glimt jager bare to poeng bak på tabellen og ved hjelp av fire(!) mål av amahl pellegrino sikret de tre poeng mot vålerenga. glimt tok ledelsen mot vålerenga allerede etter ett minutt ved pellegrino. torgeir børven utlignet like etter, men to nye pellegrino-mål ga 3-1 til vertene. gjestene fra oslo reduserte en gang ved andrej ilic, men dagens mann heter amahl pellegrino. på overtid økte han til 4-2. – deilig! jeg har aldri scoret fire mål på toppnivå før. jeg har ventet lenge på det, spøkte pellegrino overfor tv glimt holder fortsatt følge med viking i toppen åtte serierunder før sesongslutt.

  AIK-Djurgården: Dialog med fansen skal hindre nytt kaos-oppgjør

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:07.55)
  i mai endte oppgjøret mellom fotballklubbene i kaos og utsettelse. nå mener aik at de har gjort forberedelser for å hindre bråk og opptøyer. stockholmsderbyene mellom djurgården og aik er høyrisikokamper. 28. mai måtte kampen stoppes i en time da tilskuere forsøkte å ta seg inn på banen. først etter en times utsettelse ble kampen ferdigspilt. tt har intervjuet aiks sikkerhetssjef henrik koch, som mener de er godt forberedt for å hindre nye kaosscener på friends arena søndag. – vi har jobbet med dialog (med fansen), sier koch, som mener kampen i mai må betraktes som et engangstilfelle der aggresjonen ble rettet mot aik på grunn av misnøye med klubbens innsats. han innrømmer at det alltid er en risiko for uønskede hendelser, men mener at samtaler med supporterne gjennom hele sommeren har lagt et godt grunnlag for en mer fredelig gjennomføring av søndagens oppgjør. – vi er enige om at vi ikke kan ha kamper som blir avbrutt, det gir oss ingen poeng. og poeng er hva aik trenger for å komme unna en utsatt posisjon rett over nedrykksstreken i allsvenskan. klubbene sirius og degerfors ligger bare to poeng bak. (©ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »