Hovedsiden

Liten annonse

  Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:21.43)
  fredrik aursnes og benfica tok sitt 38. ligagull da de slo santa clara 3-0 lørdag. tittelen var deres første siden 2019. gonçalo ramos og rafa silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. i det 60. minutt fastsatte alejandro grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket. fredrik aursnes spilte hele kampen for lisboa-laget. nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet. andreas schjelderup satt også på benken for benfica. porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. men da benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over vioria guimarares og de blåkledde endte som nummer to. braga har sikret seg tredjeplassen, mens sporting endte som nummer fire. pacos ferreira og øylaget santa clara må belage seg på nedrykk. (ntb)

  Fredrik Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:21.43)
  fredrik aursnes og benfica tok sitt 38. ligagull da de slo santa clara 3-0 lørdag. tittelen var deres første siden 2019. gonçalo ramos og rafa silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. i det 60. minutt fastsatte alejandro grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket. fredrik aursnes spilte hele kampen for lisboa-laget. nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet. andreas schjelderup satt også på benken for benfica. porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. men da benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over vioria guimarares og de blåkledde endte som nummer to. braga har sikret seg tredjeplassen, mens sporting endte som nummer fire. pacos ferreira og øylaget santa clara må belage seg på nedrykk. (ntb)

  Storspill fra Hovland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:21.11)
  viktor hovland storspilte på dag tre av pga-turneringen i texas. etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatrer likevel fra 29. til en delt 10.-plass før siste runde. engelske harry hall leder turneringen, 12 slag under par.

  Leknessund mot Grand tour-rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:18.36)
  primoz roglic vant den avgjørende tempoetappen i giro d`italia og er på vei mot sammenlagtseieren i rittet etter at han overtok ledelsen fra geraint thomas, med 14 sekunder. andreas leknessund startet niende sist og var 6.08 bak teten i sammendraget før etappen. nordmannen imponerte stort på etappen og syklet inn til niende beste tid. det holdt til å ta seg forbi tyske lennard kämna i sammendraget. dermed er leknessund på vei mot å tangere den beste norske plasseringen i en grand tour. den beste norske sammenlagtplasseringen i en grand tour står carl fredrik hagen for etter å ha endt som nummer åtte i vuelta españa i 2019. på søndagens flate avslutning inn til roma er det ikke ventet at det blir endringer i sammendraget. (ntb)

  Haaland kåret til årets spiller i Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:12.06)
  erling braut haaland er kåret til årets spiller i premier league. det melder ligaen selv lørdag. – det måtte bli ham, lyder meldingen. 22-åringen har hatt en ellevill debutsesong i england. foreløpig lyder fasiten 52 mål i alle turneringer, en smadret scoringsrekord i premier league, og søndag hevet han ligapokalen som bare den fjerde nordmannen noensinne. fortsatt gjenstår både fa-cup- og mesterligafinalen.

  Hovland hevet seg – klarte cuten i Texas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:19.43)
  med en runde på ett slag over par på åpningsrunden, lå viktor hovland nede på en delt 68. plass etter første runde i ukens turnering på pga-touren i texas. dermed trengte han en bedre runde for å klare cuten og ta seg videre til helgens runder. bedre gikk det også for hovland fredag, som startet med birdie på hull 10, nordmannens første hull for runden. etter ytterligere én birdie, én eagle og to bogeyer ble det til slutt en runde på to slag under par. mye av æren for det skal puttingen til hovland ha. 25-åringen senket flere viktige parputter fra litt distanse, i tillegg til puttene han senket for birdier og eagle. i skrivende stund ligger han på en delt 38. plass, ett slag under par for turneringen. dermed vil han klare cuten i turneringen. for øyeblikket er det harris english som leder turneringen, ni slag under par totalt.

  Ruud får svensk motstand i French Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:18.59)
  casper ruuds motstander i første runde i french open er nå klar. og for ruud blir det et møte med svenske elias ymer. de to har kun spilt mot hverandre én gang tidligere på atp-touren. det var tilbake i 2019, i en turnering i phoneix. ruud vant da kampen etter tre sett. ruud fikk sitt store gjennombrudd i grand slam-sammenheng i fjor, da han kom seg helt til finalen i french open. nordmannen er før årets utgave av turneringen rangert som nummer fire i verden, mens ymer er nummer 155 i verden og derfor måtte gjennom kvalifiseringsturneringen for å komme til hovedrunden i french open. ymer vant alle de tre kampene i kvalifiseringsturneringen i strake sett. ruud kommer selv fra atp250-turneringen i genève, hvor han ble slått ut i kvartfinalen torsdag kveld. vinneren av kampen mellom ruud og ymer møter vinneren av kampen mellom alexander bublik og giulio zepperi i andre runde.

  Leknessund tett på de beste igjen - falt én plass i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:17.30)
  med godt over 5000 høydemetere var fredagens etappe i giro d`italia en av de hardeste etappene i årets giro. før etappen lå andreas leknessund på en åttendeplass og nordmannenn hang med favorittene inn i den siste bakken, opp mot tre cime di lavaredo. der hadde de siste tre kilometerne 12,7 prosent i gjennomsnittlig stigning, og med snaut to kilometer igjen måtte leknessund slippe favorittgruppa. nordmannen kjempet imponerende inn mot målstreken, men måtte se at han falt til niendeplass i sammendraget. – han kjører fantastisk. han har ikke trent for å være en sammenlagtrytter på lik linje som topprytterne. hvis dette er det han virkelig vil gjøre de neste ti årene, så tror jeg han har mye moro i vente, sier discoverys ekspertkommentator andreas staune-mittet. etappen ble vunnet av santiago buitrago fra bruddet, mens geraint thomas forsvarte den rosa ledertrøya. thomas leder nå 26 sekunder foran primoz roglic. rittet fortsetter med en bakketempo lørdag, hvor rytterne skal opp stupbratte monte lussari. den siste etappen er en flat etappe med målgang i milano, slik at sammendraget etter alle solemerker vil avgjøres på lørdagens etappe. tidligere er en niendeplass det beste norske sammenlagtresultatet i giro d`italia. den var det tobias foss som sto for i 2021. carl fredrik hagen har det beste norske sammenlagtresultatet i ett av de tre store treukersrittene med en åttendeplass fra vuelta a españa i 2019. de to resultatene og dag erik pedersens tiendeplass i giro d`italia i 1984 er de eneste gangene en norsk rytter har endt topp ti sammenlagt i de store treukersrittene.


  Hovland langt bak i Texas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:06.37)
  golfspiller viktor hovland har ikke klart å spille seg oppover på resultatlisten i pga-turneringen i fort worth i texas i usa. nordmannen er på delt 68.-plass. hovland fikk en bogey på det 2. hullet. deretter fulgte det kun par før han fikk sin første birdie på hull 14, etterfulgt av en ny birdie på hull 15. deretter måtte han tåle en dobbeltbogey på hull 16. runden endte på ett slag over par for nordmannen. harry hall fra england leder turneringen med åtte slag under par etter at alle spillerne har vært gjennom 18 hull. hovland ligger på 6.-plass på verdensrankingen. sist helg ble han nummer to i pga-mesterskapet. det er hovlands beste plassering i en majorturnering noensinne og sikret ham over 16 millioner kroner i premiepenger. (ntb)

  Ruud tapte i generalprøven før French Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:21.49)
  casper ruud vant atp250-turneringen i genève i både 2021 og 2022. i år sa det imidlertid stopp i kvartfinalen mot nicolas jarry, i det som er ruuds generalprøve før french open. ruud tok seg i fjor til finalen i french open, den eneste av de fire grand slam-turneringene som spilles på grus, favorittunderlaget til ruud. nordmannen vant ganske greit det første settet mot jarry 6-3, mens spillerne fulgte hverandre svært tett i det andre. ingen servebrudd førte til tiebreak, hvor chileneren vartet opp med storspill og vant 7-2. i det tredje settet var det jarry som brøt først, men ruud svarte med å bryte umiddelbart tilbake opp til 4-4. på stillingen 5-5 var det jarry som brøt igjen. dermed kunne han på stillingen 6-5 serve hjem kampen, mens ruud måtte bryte for å ta kampen til et avgjørende tiebreak. det klarte han ikke og derrmed ble det exit i kvartfinalen for ruud.

  Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen i Giroen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:17.05)
  andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets giro d`italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. da primoz roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. der satt han med sammenlagttoer joão almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. like etter ble han også frakjørt av nederlenderen thymen arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa discovery-kommentator theis magelssen. etappen ble vunnet av den italienske mesteren filippo zana fra bruddet, etter en tett spurt mot thibaut pinot. blant sammenlagtfavorittene var roglic og geraint thomas best. de to kom inn 20 sekunder foran almeida. leknessund var ett minutt og 17 sekunder bak roglic og thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. den beste norske plasseringen i giro d`italia tidligere er niendeplassen til tobias foss fra 2019. rittet avsluttes søndag.

  Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:17.05)
  andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets giro d`italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. da primoz roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. der satt han med sammenlagttoer joão almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. like etter ble han også frakjørt av nederlenderen thymen arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa discovery-kommentator theis magelssen. etappen ble vunnet av den italienske mesteren filippo zana fra bruddet, etter en tett spurt mot thibaut pinot. blant sammenlagtfavorittene var roglic og geraint thomas best. de to kom inn 20 sekunder foran almeida. leknessund var i overkant av minuttet bak roglic og thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. den beste norske plasseringen i giro d`italia tidligere er niendeplassen til tobias foss fra 2019. rittet avsluttes søndag.

  Offensiv Leknessund satte fyr på Giro-etappe med overraskende angrep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:14.02)
  andreas leknessund angrep storkanonene i første stigning på torsdagens etappe i giro d`italia. rivalene våget ikke å la tromsøværingen få gå. den 18. etappen er 161 kilometer lang og av den tøffe typen. leknessund og konkurrentene skal over flere tøffe stigninger på veien fra oderzo til målgangen i val di zoldo. etter kun noen få mil i flatt terreng gikk feltet inn i det første tøffe fjellet. der ble det satt høy fart, og plutselig gikk leknessund til i et høyst uventet angrep. tromsøværingen forsøkte å kjøre seg opp til et femmannsbrudd i tet, men sammenlagtfavorittene og deres lag reagerte resolutt da dsm-rytteren satte opp farten. luken til leknessund ble aldri spesielt stor, men relativt raskt tettet, et klart signal på at ingen av storkanonene ønsket å ha nordmannen med i bruddet. – det der må jeg si var herlig og litt uventet. jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne der han plutselig forserte opp på siden av feltet og raste av gårde, sa eurosport-kommentator andreas staune-mittet. – det er mildt sagt litt utradisjonell grand tour-sykling, men det liker jeg veldig godt. leknessund er en offensiv type, sa kollega theis magelssen. leknessund er nummer åtte i sammendraget i giroen foran torsdagens etappe. han har tre og et halvt minutt opp til ledende geraint thomas. den avstanden mener åpenbart de største stjernene at er for liten til at det er aktuelt å la leknessund få sjansen i et brudd. (ntb)

  Overrasket stort

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:22.53)
  det er bare sju spillere som har like mange assist som målkongen erling braut haaland, som tok et overraskende valg mot brighton. nordmannen tangerte også en legende og fikk mål annullert.

  Haaland overrasket stort

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:22.53)
  det er bare sju spillere som har like mange assist som målkongen erling braut haaland, som tok et overraskende valg mot brighton. nordmannen tangerte også en legende og fikk mål annullert.


  Elyounoussis manager får ikke fortsette

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:13.42)
  ruben selles er ferdig som manager i southampton når sesongen er over. han får ikke fornyet kontrakten. klubben skriver at de takker for den jobben som selles har lagt ned i en vanskelig tid. selles skal lede laget i helgens avsluttende seriekamp mot liverpool. southampton er for lengst klar for spill i championship neste sesong. nordmannen mohammed elyounoussi spiller for southampton. det er ikke kjent annet enn at han blir med southampton videre selv om det ikke blir spill i premier league neste sesong. (ntb)

  Strand Larsen-miss og Sørloth mot Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:21.44)
  jørgen strand larsen spilte fra start for celta og misset en kjempesjanse til å gi sitt lag seieren i 1-1-kampen mot girona i spansk la liga. i det 79. minutt ble nordmannen spilt gjennom av carles pérez med en pasning fra egen halvdel. etter en utsøkt førsteberøring var han øye til øye med keeper paulo gazzaniga, som gjorde seg stor og reddet med beinet. da larsen rett etter ble byttet ut, sparket han frustrert i lufta. celta ville med seier langt på vei trygget plassen i toppdivisjonen. nå lever laget fortsatt farlig. valladolid på feil side av streken er fem poeng bak og har tre kamper igjen. sørloth mot mesterligaen alexander sørloth spilte den siste halvtimen da real sociedad langt på vei sikret mesterligaplass med 1-0-seier over almería. real sociedad er åtte poeng foran femteplasserte villarreal, som har tre kamper igjen. (ntb)


  Ruud kritisk til regel: – Burde diskuteres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:11.52)
  casper ruud slet etter at holger rune ba om medisinsk timeout i semifinalen i roma. nordmannen mener regelen bør diskuteres. etter nederlaget mot rune, var ruud usikker på om den medisinske timeouten var taktikk fra runes side. – jeg vil gjerne tro at det ikke var det, men jeg vet ikke. det var for skulderen. jeg vet ikke. da jeg brøt ham, servet han ikke spesielt sakte, synes jeg. jeg vet ikke, det vil bare bli gjetting, sa ruud. – men jeg synes at hvis du har smerter, har man rett til få hjelp av en fysio, la nordmannen til. – regelen burde kanskje diskuteres litt, fordi jeg synes det er mange tilfeller hvor noen tar en medisinsk timeout før motstanderens serve. jeg vet at mange folk misliker det, for det kan ødelegge rytmen når du må vente på å serve. jeg vet ikke om det er noe som kanskje vil bli endret i framtiden, sa ruud. nordmannens semifinale i storturneringen i roma må ses på som en stor opptur etter en varierende sesong. med unntak av seier i atp 250-turneringen i estoril har det vært mange tidlige exiter denne sesongen.

  Haaland feiret seriegull på nattklubb i pysjamas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:11.21)
  erling braut haaland ankom manchester city-stjernenes gullfeiring på et utested i manchester søndag i pysjamas. det er avisen dail mail som mandag trykker bilder fra city-stjernenes festkveld. bildene viser blant annet at erling braut haaland ankommer seansen i silkepysjamas. ifølge avisen skal nordmannen og kjæresten isabel johansen ha vært iført matchende antrekk. haalands lyseblå pysjamas var påført initialene hans. haaland har flere ganger gjort seg bemerket ved å legge ut bilder i sosiale medier iført det som skal være svært kostbare antrekk. city-stjernene skal ha feiret gullet ut i de små timer sammen med sine familier. (ntb)

  Leknessund om Uno-X-retur: – Litt trist at disse ryktene kommer nå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:10.40)
  andreas leknessund har imponert stort i årets giro d`italia. etter fem dager i den rosa ledertrøya i den første uka, har han holdt seg godt inne i rittet også i andre uke og er nummer fem etter 15 av 21 etapper. i forrige uke skrev tv 2 at leknessund har signert for det norske profflaget for uno-x for neste sesong, et lag han også kjørte i fra mai 2018 og ut 2020-sesongen. nordmannen sykler nå for team dsm. på en digital pressekonferanse mandag fikk leknessund spørsmål om tv 2s sak. – jeg vil ikke kommentere rundt det. jeg er i giroen nå med dsm. det kan være mitt siste år, men jeg vil ikke si for mye om fremtiden min. jeg vil fokusere på det som skjer her nå. vi har en veldig fin tid her i giroen som et lag, sier han, og fortsetter: – jeg synes det er litt trist at disse ryktene kommer ut nå, når vi er her og har det veldig bra. det er giroen som gjelder nå og jeg vil fokusere på det. jeg er glad for hvordan det har gått her og jeg er takknemlig overfor laget som har gitt meg muligheten jeg har nå. så får vi se på neste år, sier leknessund. giro d`italia avsluttes søndag.

  Sterk 10.000 meter av Mezngi

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:09.25)
  zerei kbrom mezngi (37) leverte sterke 27.41,44 på 10.000 meter i london sent lørdag kveld. em-sølvvinneren senket persen fra münchen med fem sekunder fra 27.46,94. han går dermed forbi john halvorsen på den norske adelskalenderen og er nå den fjerde raskeste nordmannen på milen noensinne. sondre nordstad moen har den norske rekorden på 27.24,78. are nakkim og knut kvalheim har også notert seg for raskere tider.

  Koepka leder PGA-mesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:09.13)
  viktor hovland mistet ledelsen i pga-mesterskapet i usa, men ligger fortsatt i teten før den avsluttende runden. brooks koepka var best i startfeltet for andre dag på rad da han igjen gikk runden på 66 slag, fire under par, i den tredje runden på oak hill i delstaten new york i pga-mesterskapet i golf. amerikaneren tar dermed ledelse alene med totalt seks under par, ett slag foran nordmannen viktor hovland og canadieren corey conners. – det var tøft med regnet. fuktigheten i gresset bremser opp. men det føltes som om jeg var mye mer aggressiv enn de to foregående dagene på greenene, sier koepka. hovland mistet sin delte ledelse etter den andre runden på grunn av koepkas glimrende spill, men ser fram til avslutningen på søndag. – jeg skal prøve å gjøre det samme som jeg har gjort de siste dagene. jeg tror ikke at dette er en bane der du kan bli for gal, sier hovland. hovland står med tre seirer på pga-touren i sin karriere. (ntb)

  Hovland i delt ledelse i PGA-mesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:08.06)
  viktor hovland avsluttet dag 2 av pga-mesterskapet i golf i rochester på en delt 1.-plass med tre slag under par i andre runde. hovland, som til nå har en delt 30. plass i 2021 som sin beste plassering i pga-mesterskapet går inn i helgen i delt ledelse med scottie scheffler, ranket som nummer to i verden, og corey conners fra canada. – jeg er definitivt oppglødd før resten av helgen, sier nordmannen. hovland har ennå ikke vunnet noen majorturneringer. – jeg har hatt noen fine topp-15-plasseringer, men har ikke gjort meg bemerket helt i toppstriden, sier hovland. – jeg tror det har vært fordi jeg har vært litt ung og dum, og har prøvd meg på noen flagg jeg egentlig ikke skal gå for, selv om balltreffet mitt føles bra og det og det er lett å bare føle at jeg skal gå rett på og få en birdie her, legger han til. hovland starter tredjerunden 20.40 lørdag kveld norsk tid.


  Hovland kjemper i toppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:21.38)
  viktor hovland fikk en svak start i pga-mesterskapet på oak hill-banen i new york torsdag. han åpnet nemlig med en bogey, og etter tre spilte hull, lå han to slag over par. så fikk han sving på spillet med tre birider på rappen. etter ytterligere to birdier, var nordmannen plutselig i ledelsen i majorturneringen. en ny bogey på det fjerde siste hullet betyr at hovland ligger to slag under par etter den første runden. det er i øyeblikket bare ett slag bak ledelse.

  Sterk 5000 av Magnus Tuv Myhre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:19.52)
  magnus tuv myhre (22) løp på 13.19,09 da han ble nummer to på en 5000-meter i stockholm torsdag kveld, kun slått av awet kibrar fra eritrea, som for øvrig også bor i norge og løper for ull/kisa. tiden er klar personlig rekord for tuv myhre, som sto med 13.27,06 som bestenotering fra før. tiden gjør ham også til den sjuende beste nordmannen på distansen noen gang. bare jakob ingebrigtsen, marius bakken, filip ingebrigtsen, sindre buraas, henrik ingebrigtsen og narve gilje nordås har løpt raskere. abdullahi dahir rabi (20) satte også personlig rekord da han ble nummer fire med tiden 13.34,28.

  Ruud videre til semifinale i storturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:21.48)
  casper ruud slo argentinske francisco cerundolo 7–6, 6–4 i kvartfinalen av masters 1000-turneringen i roma. – jeg er veldig glad for å spille bra tennis og være i semifinalen. det kommer til å bli en morsom en, sier ruud på eurosport. ruud møter danske holger rune i semifinalen. nordmannen har vunnet samtlige fire foregående møter mot 20-åringen. – han er en veldig energisk spiller. vi har ikke spilt siden roland-garros i fjor og det var en ganske bra match. han har blitt mye bedre. du kan se at selvtilliten er stor på banen. – jeg må bare tenke på hva jeg har gjort bra mot ham tidligere, sier ruud. ruud har vunnet en atp 250-turnering hittil i 2023, men slitt med å få det til å stemme ved de større anledningene. semifinalen er en etterlengtet opptur, kort tid før ett av årets høydepunkt. neste uke starter grand slam-turneringen roland-garros i paris.
  Ruud håper på Roma-kopi: – Gir gode minner å være her

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:10.18)
  casper ruud fikk en stor opptur i masters-turneringen i roma i fjor. i dag jakter nordmannen semifinale for tredje år på rad og god form inn mot roland-garros. ruud møter argentinske francisco cerundolo (24.-seedet) på grusen i den italienske hovedstaden i kveld. ruud har spilt bra fram mot kvartfinalen og håper det fortsetter på norges nasjonaldag. han har kommet seg til semifinalen to ganger tidligere i roma-turneringen. begge gangene har han tapt for storstjernen novak djokovic. – jeg hadde troen på at jeg kunne gjøre det bra. selvtilliten var ikke helt på topp, men jeg har spilt veldig bra, sa ruud til ntb etter seieren over serbiske laslo djere tirsdag. – jeg må bygge videre på den gode formen jeg har nå, fortsatte han. fjoråret var en enorm opptur for nordmannen med to grand slam-finaler og finale i atp-sluttspillet. det startet med en god turnering i den italienske hovedstaden. – jeg var i litt lignende situasjon i fjor. jeg hadde ikke fått det til så bra på grusen før denne turneringen, hvor jeg fikk det til og gikk til semifinale. det var på en måte første uken av en måned hvor det gikk helt ekstremt bra for meg. det gir gode minner å komme tilbake hit, sa ruud. (ntb)

  Ruud enkelt til kvartfinale: – Gikk raskere enn jeg trodde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:16.32)
  casper ruud er klar for kvartfinale i atp-turneringen italian open i roma. i tirsdagens kamp beseiret han serbiske laslo djere i to strake sett, med settsifrene 6-1, 6-3. – det hjelper på selvtilliten å vinne mot en så sterk spiller, sier ruud i et intervju på eurosport. ruud hadde tapt begge sine to tidligere møter med djere, men våknet skikkelig etter en treg start i tirsdagens kamp. etter å ha blitt brutt i første game, vant nordmannen seks strake game, og dermed settet 6-1 i løpet av 27 minutter. – jeg var forberedt på en tøff og lang kamp, men det gikk raskere enn jeg trodde. jeg spilte en veldig bra kamp, fatslår ruud. det norske tennisesset er ranket som nummer fire i grusturneringen, som er en viktig del av oppkjøringen til french open. (nrk/ntb)

  TV 2: Uno-X henter Leknessund tilbake

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:14.37)
  andreas leknessund syklet fra mai 2018 og ut 2020-sesongen for det norske laget uno-x. siden har han syklet for team dsm, men nå er leknessund på vei tilbake til uno-x ifølge tv 2. de skriver tirsdag at leknessund fra og med neste sesong skal sykle for det norske profflaget. leknessund har den siste tiden imponert stort i giro d`italia, hvor han i forrige uke syklet fem dager i den rosa ledertrøya. 23-åringen ble da den første nordmannen i den rosa trøya siden knut knudsen i 1981. daglig leder i uno-x, jens haugland, sier til tv 2 at han ikke vil si noe om leknessund på nåværende tidspunkt. i sykkelsporten kan en slik overgang først bli offentliggjort 1. august. uno-x har tidligere i år også blitt koblet til en annen tidligere uno-x-rytter i tobias foss. haugland fortalte tidligere i år til eurosport at foss ble for dyr for dem på nåværende tidspunkt.  Skjelvik ferdig i OB etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:10.05)
  jørgen skjelvik (31) forlenger ikke kontrakten og forlater odense boldklub etter inneværende sesong. det melder klubben selv på sin nettside tirsdag. nordmannen kom til klubben i 2020 og har siden spilt 93 kamper i den blå og hvitstripete trøyen. – jørgen er en god spiller og en person som er høyt verdsatt i klubben, men vi har sammen besluttet å avslutte samarbeidet etter denne sesongen. vi ønsker jørgen alt vel i fremtiden, sier sportssjef björn wesström. skjelvik har tidligere vært innom klubber som stabæk, helsingborg, kalmar, rosenborg og la galaxy. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »