Hovedsiden

Liten annonse  Norge klarte uavgjort mot verdensmesterne Danmark i egen turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:18.00)
  de norske håndballherrene spilte uavgjort 36-36 mot regjerende vm-vinnerne danmark i turneringen i jordal amfi. den siste scoringen kom med fem sekunder igjen av kampen. etter en jevn start klarte nordmennene å tilrive seg en tomålsledelse utover i 1. omgang. ved pause sto det 22-21. jonas willes gutter rykket ifra med tre mål tidlig i annen omgangen, men danske bet seg fast og i en dårlig norsk periode gikk danskene fra 23-25 til 28-26. danskene så ut til å dra ytterligere ifra, men takket være solid målvaktsspill fra torbjørn bergerud klarte nordmennene å utligne til 35-35 med ett og et halvt minutt igjen av kampen. det endte til slutt 36-36 etter at tobias grøndahl utlignet med fem sekunder igjen av kampen. sebastian barthold og gabriel setterblom sin tur, og han ble norsk toppscorer med sju mål. (ntb)  Pinlig tap for ishockeylandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:17.54)
  norges ishockeylandslag greide ikke å følge opp med en ny sterk prestasjon etter fredagens seier og røk hele 8-0 for latvia i riga lørdag. norge vant 1-0 over samme motstander fredag. da sikret stian solberg seieren 37 sekunder inn i forlengningen. slik ble det ikke i kamp to lørdag. norge hang ikke med på borteis, og latvierne ga nordmennene en tøff leksjon i siste kamp før elite-vm. (ntb)


  Mol/Berntsen ute av verdenstouren i Brasilia – tapte mot amerikansk duo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:09.01)
  sandvolleyballduoen hendrik mol og mathias berntsen er ute av verdenstouren i brasilia etter tap i to strake sett mot et amerikansk lag. natt til lørdag tapte mol og berntsen 21-19, 21-15 mot miles partain og andy benesh. vinneren fikk plass i cupspillet. dermed er den norske duoen ute. nordmennene møtte det amerikanske paret etter å ha tapt klart for de brasilianske hjemmefavorittene george og andre – noe som var deres andre strake tap i gruppespillet. nordmennene kvalifiserte seg til hovedturneringen ved å vinne to kamper onsdag. norges stjerneduo anders mol og christian sørum mister både denne og flere andre turneringer etter at mol brakk beinet under trening i mars. han har fått operert inn en skinne i leggen. mol og sørum er regjerende ol-mestere og har lekene i paris som årets hovedmål. turneringen i brasilia er årets tredje av ni elite-16-turneringer. (ntb)

  Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:21.53)
  en frisparkperle fra andreas schjelderup ble vinnermålet da nordsjælland slo agf 3-1 borte. laget henger med i gullkampen i dansk fotball. farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak brøndby, men ett foran fc københavn og midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag. halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte magnus knudsen for agf, som torsdag spiller cupfinale mot silkeborg. søndag er det storkamp mellom midtjylland og brøndby, mens fc københavn gjester nettopp silkeborg. (ntb)

  to nordmenn klare for mesterliga-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:20.27)
  Et rødt kort til Chelseas Kadeisha Buchanan ble avgjørende da Barcelona vant 2-0 borte mot Chelsea og tok seg videre til finalen i kvinnenes Mesterliga. Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen startet for regjerende mester Barcelona, mens Maren Mjelde og Guro Reiten startet på benken for Chelsea. Chelsea ledet 1-0 fra den første kampen, og hadde overtaket før returoppgjøret på et fullsatt Stamford Bridge. Overtaket varte kun i 25 minutter. Da sendte Aitana Bonmatí bortelaget i ledelsen. Etter 59 minutter fikk Chelseas Kadeisha Buchanan sitt andre gule kort på fire minutter, dermed måtte Chelsea spille resten av kampen med en spiller mindre. – Det første gule kortet var soleklart, mens det andre gule kortet er klumsete og urutinert av en såpass rutinert spiller, sier NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp om utvisningen av Buchanan, som har over 50 landskamper for Canada. Chelsea byttet inn Reiten like etter det røde kortet, uten at det hjalp stort. I det 73. minutt ble Bonmatí felt på vei frem og dommeren pekte på straffemerket. Svenske Fridolina Rolfö omsatte straffen i mål og sendte Barcelona opp i 2-0 ledelse med en spiller mer på banen. – En oppgave som var knalltøff for Chelsea fra før, blir bare enda tøffere, sa NRKs kommentator Christian Nilssen. Chelsea maktet ikke å slå tilbake, og Graham Hansen og Syrstad Engen kunne dermed juble for Barcelonas fjerde Mesterliga-finale på rad. Barcelona møter Lyon eller Paris Saint-Germain i finalen. Det blir avgjort i den helfranske semifinalen søndag.

  Norge slo Danmark etter forlengning i andre kamp på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:16.36)
  ole einar engeland andersen ble matchvinner da norge slo danmark med 2-1 etter forlengning i lørdagens ishockeylandskamp. viktor granholm sendte nordmennene i ledelsen i midtperioden på pasning fra petter vesterheim. max krogdahl og lucas andersen barket i sammen etter en duell foran mål hvor nordmannen var litt vel røff i taklingen. begge endte med å kaste hanskene og fikk med det hver sin matchstraff. norge ble felt av veldig mange utvisninger. de klarte å ri av mange undertall, men på den åttende klarte danskene å score og utligne til 1-1 ved joachim blichfeld. – jeg synes at vi spiller bra ut fra de forutsetningene dommerne gir oss. jeg er glad for at vi slipper unna skader. de (dommerne) tillater at man går over grensen og det preger spillerne, sa tobias johansson til tv 2. fredag slo det norske laget danmark med 4-3 etter forlegning hvor michael brandsegg-nygård ble firemålsscorer. mora-spilleren spilte bare to perioder. neste helg skal norge møte latvia i de to siste vm-oppkjøringskampene i riga. norge innleder vm i praha mot sveits 10. mai. (ntb)


  Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:11.46)
  jonas juel og erik solbakken skal kjempe om em-medaljer i dobbeltsculler i ro-em i ungarn. de to nordmennene er klare for a-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til a-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte frankrike nesten tre sekunder. tysklands jonas gelsen og marc weber vant semifinalen foran en italiensk båt. juel og solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten. juel og solbakken er tatt ut til em på bekostning av oscar helvig og kristoffer brun. de to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for ol i paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der. i verdenscupregattaen i italienske varese nylig var juel/solbakken sju tidels sekund raskere enn helvig/brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat. ro-em kan du se på nrk. (©ntb)
  Svensk yndlingsduo i sandvolleyball klare for OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:07.41)
  de svenske sandvolleyballheltene david åhman og jonatan hellvig er klare for ol i paris etter seieren i verdensturneringen i mexicanske tepic. i paris-ol blir de et suverent medaljehåp i kamp med blant andre nordmennene anders mol og christian sørum. mol og sørum er regjerende olympiske mestere etter seieren i tokyo-ol for tre år siden, men sliter hardt for tiden. mol ble operert for beinbrudd i slutten av mars og har fått satt inn en skinne. skinnen må være på i et halvt år, og, det betyr at han må spille med under hele turneringen i paris. det er uvisst hvordan det vil påvirke spillet hans når han kommer i gang på banen igjen. uansett mister den norske duoen viktige treningsuker og flere turneringer slik som den som ble avsluttet i mexico i helgen. i mexico vant svenskene åhman og hellvig 2-1 (21-17, 19-21, 15-10) over george og andré fra brasil. 24 par skal delta i ol i paris til sommeren.

  Norsk tenåring rankes høyt før NHL-draften

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:06.28)
  oslo-gutten og mora-løperen michael brandsegg-nygård (18) kan bli hentet av en klubb i verdens beste ishockeyliga allerede til sommeren. i forrige uke ble nhls endelige liste over såkalte «draft prospects» til sommerens draft klar, og der markerer den unge nordmannen seg i toppen. blant de internasjonale utespillerne, altså ikke-nordamerikanerne, rangeres brandsegg-nygård på 5.-plass. brandsegg-nygård er sønn av den mangeårige vålerenga-spilleren kjell richard nygård og er født og oppvokst i oslo. han spilte juniorhockey i vif før han flyttet til sverige og mora foran 2022/23-sesongen. på nivå to i sverige har han fått et gjennombrudd det siste året. han noterte 18 målpoeng på 41 kamper i grunnserien og ytterligere ti poeng på tolv kamper i sluttspillet. brandsegg-nygård var også god for norge i junior-vm og har allerede debutert for landslaget på seniornivå. han har selv et mål om å bli valgt i første runde i nhl-draften. det har ingen nordmann blitt tidligere. – nå har jeg skrudd hodet til at jeg skal gå i første runde. da vil jeg så klart bli veldig skuffet om det ikke skjer noe, sa han til tv 2 i november. ytterligere to nordmenn er inne blant de 100 største internasjonale talentene inn mot nhl-draften. vålerenga-backen stian solberg ligger på 20.-plass, mens lørenskog-løper mathias dehli rangeres som nummer 80. de er også 18 år gamle. den russiske khl-backen anton silajev topper rankingen blant de europeiske spillere. blant nordamerikanerne levnes macklin celebrini fra universitetet i boston størst sjanser i draften. selve nhl-draften skjer 28. og 29. juni, trolig i las vegas. før det skal det holdes draftlotteri for å avgjøre rekkefølgen nhl-lagene får velge i. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »