Hovedsiden

Liten annonse
  Rekordovergang i baseball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. desember 2023 KL:22.04)
  shohei ohtani (29) har signert tidenes største baseballavtale. japaneren knytter seg til los angeles dodgers for de neste ti årene. det offentliggjorde han selv på sin instagram-konto. det er også blitt rapportert at japanerens kontrakt er verdt 700 millioner dollar, tilsvarende over 7,6 milliarder kroner. den gamle rekorden tilhørte los angeles angels-spilleren mike trout, som signerte en 12-årskontrakt med en verdi på 426,5 millioner dollar (4,6 milliarder kroner) i 2019. – dette er en unik og historisk kontrakt for en unik og historisk spiller, sa ohtanis agent nez balelo fra caa sports i en uttalelse. gjennomsnittslønnen til ohtani på 70 millioner dollar i året ligger 62 prosent over den gamle gjennomsnittsrekorden på 43,33 millioner dollar, delt av new york mets-pitcherne max scherzer og justin verlander. ohtanis gjennomsnittslønn dobler nesten de rundt 42,3 millioner dollarene han tjente hos los angeles angels årlig. (ntb)

  Erling Braut Haaland kjemper med Max Verstappen og Novak Djokovic om gjev pris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:09.49)
  erling braut haaland er én av bare seks nominerte i kampen om å bli kåret til årets idretttsutøver i verden av bbc. han får kamp av formel 1-stjernen max verstappen. utdelingen har lange tradisjoner, og bbc-prisen henger svært høyt. den har vært utdelt helt siden 1960. tirsdag offentliggjorde bbc årets seks nominerte. blant dem er erling braut haaland. den norske fotballstjernen scoret på bestilling da manchester city tok tre titler forrige sesong. innledningen på årets sesong har også vært solid. formel 1-verdensmester max verstappen har også fått plass i feltet av nominerte. red bull-føreren fra nederland lekte periodevis med konkurrentene på veien mot en ny vm-tittel. underveis satte han også nye rekorder. tennisstjernen novak djokovic vant tre grand slam-titler denne sesongen. serberen gikk til topps både australian open, roland-garros og us open. i wimbledon-turneringen tapte han finalen mot carlos alcaraz. den andre fotballspilleren som er nominert til årets pris er barcelona-spiller aitana bonmatí. hun ble nylig tildelt den gjeve gullballen på kvinnesiden etter en kjempesesong på klubb- og landslag. i den kåringen ble haaland slått av lionel messi. de to siste nominerte til bbc-prisen er den amerikanske turnstjernen simone biles og den sørafrikanske rugbyspilleren siya kolisi. det var lionel messi som vant den høythengende bbc-prisen for 2022. året før gikk rytteren rachael blackmore til topps. kun fem ganger tidligere i prisens 70 år lange historie har en fotballspiller gått seirende ut. erling braut haaland kan bli den sjette. i så fall går han i fotsporene til blant andre eusebio, pelé og ronaldo og cristiano ronaldo. det er folket som stemmer fram vinneren av bbc-prisen. den deles ut under en høytidelig galla senere denne måneden. prisen går til en ikke-britisk utøver som anses å ha gitt et betydelig bidrag til idretten sin det siste året. (ntb)


  Ikke blant finalistene til prestisjepris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:13.22)
  til tross for at begge ble verdensmestere, er hverken jakob ingebrigtsen og karsten warholm funnet plass til blant finalistene i det internasjnale friidrettsforbundet (wa) sin kåring av verdens beste friidrettsutøver i verden for 2023. det ble klart da wa offentliggjorde de fem finalistene tirsdag. både jakob ingebrigtsen og warholm var blant de elleve nominerte til prisen. under friidretts-vm i august tok jakob ingebrigtsen gull og sølv på henholdsvis 5000 og 1500 meter, mens warholm vant gullet på 400 meter hekk. warholm er den eneste nordmannen som har vunnet prisen tidligere. det skjedde etter ol-gull og verdensrekord i 2021. jakob ingebrigtsen ble nummer to i fjor, bak den svenske stavhopperen armand duplantis. de fem finalistene til prisen er den indiske spydkasteren neeraj chopra (vm-gull og asiatisk mester), den amerikanske kulestøteren ryan crouser (vm-gull og verdensrekord), duplantis (vm-gull, diamond league-mester og verdensrekord), den kenyanske maratonløperen kelvin kiptum (verdensrekord og vinner av london og chicago maraton) og den amerikanske sprinteren noah lyles (vm-gull på 100 og 200 meter).

  Ikke blant finalistene til årets mannlige idrettsutøver

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:13.22)
  til tross for at begge ble verdensmestere, er ikke jakob ingebrigtsen og karsten warholm funnet plass til blant finalistene i det internasjnale friidrettsforbundet (wa) sin kåring av verdens beste friidrettsutøver i verden for 2023. det ble klart da wa offentliggjorde de fem finalistene tirsdag. både jakob ingebrigtsen og warholm var blant de elleve nominerte til prisen. under friidretts-vm i august tok jakob ingebrigtsen gull og sølv på henholdsvis 5000 og 1500 meter, mens warholm vant gullet på 400 meter hekk.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »