Hovedsiden

Liten annonse

  Håndballforbundet fikk avslag på VM-støtte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:13.09)
  i 2025 skal norge, danmark og kroatia arrangerte håndball-vm for menn, men norges håndballforbund får ingen støtte fra kultur- og likestillingsdepartementet. nhf søkte i oktober om et tilskudd på 16 millioner kroner. «departementet har vurdert søknaden og finner ikke å kunne prioritere et særskilt, enkeltstående tilskudd til dette formålet. på denne bakgrunn har kultur- og likestillingsdepartementet besluttet å avslå søknaden», står det i svaret. – det er automatisk 15–16 millioner i minus om vi skal bære den kostnaden selv, så sånn sett er det dramatisk, sier generalsekretær erik langerud til nrk. han forteller at summen skulle gå til å bygge om telenor arena innvendig for å kunne ta 15.000 tilskuere til finalene, noe det internasjonale håndballforbundet krever. – vi har fått avslaget og skal diskutere det på et styremøte de nærmeste ukene. det er klart det er krevende å skulle arrangere et verdensmesterskap, det er krevende i seg selv, og spesielt når vi taper penger på det, forklarer langerud.

  Kalla lover overraskelser i ny bok

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:08.05)
  den svenske langrennslegenden charlotte kalla slipper til høsten sin andre bok. «skam til den som gir seg» skal ifølge 35-åringen komme med flere «bomber». mens hennes første bok «charlotte kalla – styrketeknikk og pannebein», handlet om å gi tips til de som er nysgjerrige på langrenn, fokuserer den nye boken på kalla som person. – det er noe jeg alltid har tenkt på i løpet av min karriere, å skrive en selvbiografi, sier kalla. det er litt mer enn ett år siden kalla avsluttet en av svensk langrenns mest suksessrike karrierer. ingen svenske idrettsutøvere har vunnet flere olympiske medaljer, og få kan måle seg med merittlisten: tre ol-gull, seks ol-sølv, tre verdenscupseire og seier i tour de ski. kalla sier at det er hendelser i karrieren hun nå åpner opp om, som ikke har blitt omtalt før. – jeg tror det kommer til å bli litt «wow? dette visste jeg ikke.» sier kalla og forteller at det vil komme noen «bomber» i boken som gis ut i oktober. (ntb)

  Haaland til topps i ny kåring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:21.54)
  erling braut haaland ble tirsdag kåret til sesongens spiller av det anerkjente sportsnettstedet the athletic. – å vinne denne prisen er veldig spesielt, og et resultat av den enestående sesongen laget har hatt, uttaler haaland blant annet. manchester city-spissen vant også «sesongens beste individuelle prestasjon» for tre mål og én målgivende pasning mot manchester united i oktober. haaland er allerede kåret til årets spiller og årets unge spiller i premier league.  Tennisstjerne frustrert etter tre utsatte dopinghøringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:10.08)
  den rumenske tennisstjernen simona halep raser etter at dopinghøringen hennes nå er utsatt for tredje gang. siden oktober har halep vært suspendert på grunn av en positiv dopingprøve, og sent onsdag fikk hun melding om at høringen i saken var utsatt nok en gang. – nok en gang har jeg blitt skuffet. for tredje gang har itf (det internasjonale tennisforbundet) utsatt min høring med en måned, skriver halep på twitter og fortsetter: – jeg har anmodet, i tråd med antidopingreglene, om å få en rask høring. det har jeg rett til. det står i reglene. halep er anklaget for uregelmessigheter i hennes biologiske pass. i oktober i fjor ble hun midlertidig suspendert for å ha testet positivt for det forbudte stoffet roxadustat under grand slam-turneringen us open samme år. (ntb)


  OL-trekning ga møte mellom Nord-Korea og Sør-Korea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:10.32)
  sør-koreas og nord-koreas kvinnelag i fotball ble trukket i samme gruppe da den asiatiske kvalifiseringen til neste års ol i paris ble trukket torsdag. de to naboene og rivalene skal i kamp om ol-billett i kina 29. oktober. før den tid skal sør-korea delta i sommerens vm-sluttspill i australia og new zealand, men nasjonen har aldri tidligere klart å kvalifisere seg for et ol. det skal spilles om to plasser fra asia til paris-ol, melder ntb.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »