Hovedsiden

Liten annonse

  Steen Olsen i seierskampen - rett bak Odermatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:18.49)
  oppdateres - alle løperne har ikke kjørt i første omgang. alexander steen olsen gir marco odermatt kamp om å vinne fredagens storslalåm i aspen. han er nærmest sveitseren før finaleomgangen. kjelsås-alpinisten imponerte i den amerikanske traseen og la seg kun tolv hundredels sekund bak odermatts ledertid. steen olsen har tidligere én seier i verdenscupen. den kom i slalåm i palisades tahoe for litt over ett år siden, og nå har 22-åringen muligheten til å doble antallet. i så fall må han bryte odermatts enorme rekke på ti strake seirer i storslalåm. henrik kristoffersen er nest best av de norske alpinistene. han er foreløpig nummer fem og øyner en topplassering. det skiller 64 hundredeler opp til odermatt. to hakk lenger ned på lista følger atle lie mcgrath (+0,77), mens timon haugan (+1,98) i skrivende stund er nummer 16. førsteomgangen i aspen pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt. finaleomgangen starter klokken 21.00 norsk tid. (ntb)

  Norsk nedtur i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:10.47)
  det ble ingen stor dag for de norsk hopperne i lahti fredag. thea minyan bjørseth, eirin maria kvandal og silje opseth var de norske som skulle kjempe om topplasseringene. beste norske hopper ble thea minyan bjørseth. hun klatret fra 15.- til 7.-plass. det etter et kjempehopp på 123 meter. silje opseth hadde det beste utgangspunktet etter den første omgangen med den fjerdeplass. men i andre omgang falt hun ned til en åttendeplass. eirin maria kvandal var best i kvalifiseringen, men fikk det ikke til å stemme i rennet. med et hopp opp 103 meter i første omgang klarte hun ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen. slovenias nika kriznar vant hopprennet og tok sitt første verdenscupseier på to år. i annen omgang dundret hun til med 131,5 meter og bakkerekord. det gjorde at hun vant foran østerriikerne jacqueline seifriedsberger og eva pinkelnig. (ntb)


  Saltvik Pedersen treer i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:17.03)
  jesper saltvik pedersen ble nummer tre i onsdagens slalåmrenn i verdenscupen paraalpint i wildschönau i østerrike. han greide ikke helt å følge opp tirsdagens 2.-plass samme sted. begge dager ble italienske rené silvestro vinner, onsdag ble nordmannen slått også av nederlandske jeroen kampschreur. pedersen var nummer to etter første omgang, men sjette beste tid i finaleomgangen holdt bare til 3.-plass, 1,81 sekund bak vinneren og 19 hundredeler bak toeren. magnus valø balchen kjørte ut begge dager. (ntb)

  Haugan og Kristoffersen på skuddhold i California

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:19.53)
  linus strasser leverte en sterk første omgang i slalåmrennet i palisades tahoe og ligger an til sin tredje seier på de fire siste rennene. timon haugan og henrik kristoffersen ble slått med henholdsvis 0,97 og 1,21 sekund av tyskeren, men med 4.- og 5.-plass har de sterke plasseringer innen rekkevidde. de øvrige norske havnet langt nede på listene i den første omgangen. atle lie mcgrath endte 2,99 sekund bak strasser, sebastian foss solevåg 3,43. alexander steen olsen måtte tråkke opp i en port og er hele 4,43 bak. (ntb)

  Liverpool vant ligacupen etter van Dijk-scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:18.43)
  virgil van dijk fikk en scoring annullert i ordinær tid, men i det 118. minutt nikket han inn målet som ga 1-0-seier over chelsea i ligacupfinalen. liverpool hadde nesten bare unggutter på banen da kampen nærmet seg straffesparkkonkurranse, men så løp han seg fri og stanget inn et hjørnespark fra kostas tsimikas. med en fryktelig skadeliste måtte jürgen klopp gripe dypt etter innbyttere, og 18-åringen jayden danns hadde et par kjempesjanser i ekstraomgangene, først med en nikk som djordje petrovic vippet over mål. så på returen etter at harvey elliott i det 115. minutt nikket i stolpen. etter at chelsea var nær avgjørelse i de ordinære 90 minutter var liverpool best i ekstraomgangene, og chelsea-manager mauricio pochettino må fortsatt vente på sin første tittel i engelsk fotball. i stedet kunne klopp juble for den første av fire mulige titler i sin siste sesong som liverpool-manager. (ntb)
  Kolstad tok NM-gull – slo Elverum 27-23 i finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:18.08)
  en strålende første omgang la grunnlaget for kolstad i 27-23-seieren over elverum i nm-finalen i håndball søndag. trønderne ledet 18-11 til pause etter et sterkt siste kvarter av den første omgangen. kolstad satte inn et rykk midtveis i 1. omgang. da gikk trønderne fra 7-7 til 10-7, og etter hvert ble ledelsen økt ytterligere. elverum kom ut i 2. omgang med mer energi og reduserte fort til 15-18. den luken holdt seg lenge før kolstad langt på vei sikret seieren med firemålsledelse med tre og et halvt minutt igjen. den luken ble aldri tettet, og dermed kunne kolstad juble for sitt annet nm-gull på to år. kolstad startet for noen år siden en storsatsing og hentet flere stjernespillere tilbake fra europeiske toppklubber. blant dem som har sluttet seg til klubben er sander sagosen og torbjørn bergerud. i fjor høst ble det imidlertid kjent at klubben slet hardt økonomisk. det førte til at mange spillere måtte ned i lønn. tidligere i februar signerte sagosen ny kontrakt med laget fra hjembyen. kolstad og elverum møttes også i fjorårets nm-finale. der stoppet kolstad rivalens rekke på fire nm-gull på rad. elverum står med fem nm-titler siden 2009/10. (ntb)

  Forfang nummer ni i Oberstdorf

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:17.52)
  johann andré forfang greide ikke å blande seg inn i tetsjiktet i skiflygingsrennet i oberstdorf søndag. tromsø-hopperen landet på 220 og 213 meter i sine to svev. forfang var nummer sju og hadde 4,9 poeng opp til pallen etter 1. omgang. i finaleomgangen fikk han ikke nok vind under skiene. det holdt til en niendeplass. han ble nummer åtte i lørdagens renn. halvor egner granerud landet på 208 og 212,5 meter og ble nummer 14. han var denne helgen tilbake etter en måned med konkurransepause. asker-hopperen har hatt en tung sesong hittil. marius lindvik fikk opp 219 og 213 meter i sine to svev søndag. han endte på 16.-plass. østerrikske stefan kraft (østerrike) vant rennet foran slovenske peter prevc og ryoyu kobayashi (japan). prevc avslutter karrieren etter sesongen. (ntb)

  Forfang med solid svev i Tyskland – kjemper om pallplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:16.52)
  johann andré forfang er igjen med i kampen om en topplassering i skiflygingsrennet i oberstdorf. tromsø-hopperen landet på 220 meter i 1. omgang og er nummer sju foran finaleomgangen. det skiller 15,7 poeng opp til leder ryoyu kobayashi, mens han har 4,9 poeng opp til tredjeplassen. marius lindvik fikk også til et godt hopp søndag med 219 meter. halvor egner granerud landet på 208 meter. kristoffer eriksen sundal hoppet 202,5 meter og er trygt med videre til finalen. robin pedersen hoppet 192,5 meter og kom seg akkurat med i finaleomgangen. sindre ulven jørgensen røk ut i 1. omgang med et svev på 187 meter. slovenske timi zajc vant lørdagens renn foran landsmann peter prevc. sistnevnte uttalte tidligere i februar at årets sesong blir hans siste som aktiv skihopper. (ntb)

  Vipers tok NM-gull for sjuende år på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:15.43)
  storhamar ga det et skikkelig forsøk, men stjernegalleriet til vipers lot seg ikke stoppe. dermed innkasserte de nm-gull med 32-23-seier. sørlendingene slet innledningsvis mot et påskrudd storhamar-lag. særlig ute til venstre skapte mia solberg svele og kristin venn trøbbel for vipers. etter drøyt halvspilt førsteomgang ledet storhamar 9-6, og vipers tok timeout. det fikk fart på stjernelaget, og i løpet av kun fire minutter vendte de rosakledde til ettmålsledelse. mot slutten av førsteomgangen stakk vipers fra storhamar, og storfavorittene kunne til slutt feire nm-gull. – jeg synes vipers har framstått veldig solide. det går virkelig unna her. vi ser hvor raske de er når de umiddelbart straffer storhamar, sa tv 2-ekspert gro hammerseng-edin. 16. februar falt de siste brikkene som gjør at klubben unngår konkurs på plass. (ntb)

  Vipers ristet av seg Storhamar – tok NM-gull for sjuende år på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:15.43)
  storhamar ga det et skikkelig forsøk, men stjernegalleriet til vipers lot seg ikke stoppe. dermed innkasserte de nm-gull med 32-23-seier. sørlendingene slet innledningsvis mot et påskrudd storhamar-lag. særlig ute til venstre skapte mia solberg svele og kristin venn trøbbel for vipers. etter drøyt halvspilt førsteomgang ledet storhamar 9-6, og vipers tok timeout. det fikk fart på stjernelaget, og i løpet av kun fire minutter vendte de rosakledde til ettmålsledelse. mot slutten av førsteomgangen stakk vipers fra storhamar, og storfavorittene kunne til slutt feire nm-gull. – jeg synes vipers har framstått veldig solide. det går virkelig unna her. vi ser hvor raske de er når de umiddelbart straffer storhamar, sa tv 2-ekspert gro hammerseng-edin. 16. februar falt de siste brikkene som gjør at klubben unngår konkurs på plass. (ntb)

  En norsk hopper topp ti i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:15.13)
  thea minyan bjørseth (8. plass) og heidi dyhre traaserud (22. plass) ble beste norske i verdenscuprennet i liten bakke i hinzenbach. det var ny personlig bestenotering for traaserud i verdenscupen, mens det er bjørseths 19. topp ti plassering i verdenscupen så langt i hennes karriere. hjemmefavoritten eva pinkelnig fra østerrike ledet før finaleomgangen og leverte et strålende hopp også i finaleomgangen. hun hoppet 90,5 meter, noe som er dagens lengste hopp, og vant overlegent. slovenske nika prevc (2. plass) og jacqueline seifriedsberger (3. plass) tok de andre pallplassene. kjersti græsli lå på en 18. plass etter førsteomgang og hoppet seg opp til 13. plass. det er også hennes karrierebeste. silje opseth klarte akkurat ikke å ta seg til finaleomgangen. neste renn er i lahti i finland 1. mars, før verdenscupsesongen rundes av med raw air i oslo, trondheim og vikersund.

  Bjørseth og Traaserud i pallkampen i Hinzenbach

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:14.36)
  thea minyan bjørseth (8.-plass) og heidi dyhre traaserud (9.-plass) gjorde gode hopp i førsteomgang av verdenscuprennet i liten bakke i hinzenbach. hjemmefavoritten eva pinkelnig fra østerrike leder før finaleomgangen etter et hopp på 90 meter. kjersti græsli var beste norske under kvalifiseringen med 17.-plass, men i førsteomgangen landet hun på 83 meter og ligger på en foreløpig 18.-plass. silje opseth fikk bare til et svev på 77,5 meter. dermed ble det 31.-plass og hun klarte akkurat ikke å ta seg til finaleomgangen. ingvild synnøve midtskogen stilte ikke til start under kvalifiseringen og var dermed ikke med under rennet. (ntb)

  Larvik vant bronsekampen i håndball-NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:12.02)
  den tidligere håndballstormakten larvik er i ferd med å finne tilbake til seg selv. søndag sikret de bronsen i nm etter 25-24-seier mot sola. larvik vant 18 strake serietitler i perioden 1999 til 2017, i tillegg til et champions league-gull i 2011. totaldominansen endte imidlertid med betalingsstopp, fristillinger og degradering i divisjonssystemet. siden har de kjempet seg tålmodig tilbake mot toppen i norsk håndball. larvik ledet med ett mål til pause, og beholdt ledelsen i den andre omgangen. de vant til slutt 25-24. det kunne imidlertid endt med straffekastkonkurranse, men sola misbrukte en stor sjanse med få sekunder igjen. dermed sikret larvik seg bronsen. finalen spilles senere søndag. den er mellom vipers og storhamar.

  Kristoffersen tok sesongens første storslalåm-pallplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:22.54)
  ikke siden forrige sesong har henrik kristoffersen vært på pallen i et storslalåmrenn. det endret han på i palisades tahoe i california lørdag kveld. kristoffersen lå på annenplass etter den første omgangen og kjørte en kanonomgang i den andre omgangen. med femte beste tid i den omgangen, sikret han til slutt en annenplass. – er han tilbake til der vi husker han fra glansdagene? kommenterte kjetil andre aamodt på viaplays sending. marco odermatt vant rennet og tok dermed sin tiende verdenscupseier på rad i storslalåm. amerikanske river radamus sikret karrierens første verdenscup-pallplass på hjemmebane og ble nummer tre.

  Ingen fullklaff for de norske hopperne - Forfang best

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:17.50)
  de norske hopperne klarte ikke å følge opp gårsdagens andreplass i superlagkonkurransen i skiflygingsbakken i oberstdorf lørdag. johann andré forfang var best av de norske etter den første omgangen (5. plass), men fikk det ikke helt til i den andre omgangen. han ble likevel beste nordmann på 8. plass. oppladningen til helgen har vært preget av bråk og støy i hoppleiren. hovedtrener alexander stöckl er ikke med på turen etter at utøverne har vært kritiske til treneren den siste tiden. også i går gikk forfang ut mot stöckl, før han i dag angret på uttalelsene. det ble dobbelt slovensk. timi zajc vant foran peter prevc.

  Kolstad klar for NM-finale – knuste Haslum i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:16.31)
  kolstad er finaleklar i nm etter å ha slått haslum 33-26 i semifinalen lørdag. i kampen om tittelen møter de enten elverum eller kristiansand. regjerende nm-mester kolstad sikret seieren etter en overlegen andreomgang, men fikk tøff kamp i innledningen. haslum gikk rett i strupen på christian berges menn og ledet 4-1 da det var spilt fem minutter. kolstad våknet utover i førsteomgangen og fikk etter hvert oppgjøret inn i sitt spor. til pause ledet de 16-12. trønderne stakk ytterligere fra etter hvilen og ledet med sju mål snaue ti minutter inn i andreomgangen. haslum var sjanseløse på å hente inn forspranget, og det endte med sjumålsseier. kolstads stjernespiller sander sagosen ledet an med sju scoringer. gabriel setterblom hadde også en god kamp og scoret fem av kolstads mål. haslums stig-tore moen nilsen noterte seg for hele ni fulltreffere. elverum og kristiansand møtes til kamp om den andre finaleplassen senere lørdag. finalen spilles søndag. (ntb)

  Østerriksk seier i hoppbakken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:15.13)
  østerrikske eva pinkelnig tok sin 13. verdenscup seier på hjemmebane i hinzenbach med 2,9 poeng ned til sin østerrikske lagvenninne jacqueline seifriedsberger. pinkelnig vant i den samme bakken i fjor. tyske katharina schmid tok den siste pallplassen. for din norske ble det en tung dag i hoppbakken. thea minyan bjørseth endte på 15.-plass. bjørseth hoppet 84,5 og 83,5 meter. silje opseth vant det siste verdenscuprennet i tyske willingen tidligere i februar, men fikk det ikke helt til å stemme og ble nummer 26. verdenscupdebutant heidi dyhre tråserud endte på 28.-plass, mens kjersti græsli kom seg til finaleomgangen som siste kvinne med et svev på 80 meter. i finaleomgangen landet hun på 80,5 meter og ble nummer 29.

  Veteranen Kasai skal hoppe verdenscup i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:15.14)
  ifølge det tyske skihopper-nettstedet skispringen skal hopplegenden noriaki kasai være med det japanske laget til verdenscuprenne i lahti neste helg. det har det japanske forbundet bekreftet, skriver nettstedet. kasai skal også ha fått tilbudet om å hoppe skiflyging i oberstdorf denne helgen, men valgte å stå over ifølge samme nettsted. 51-åringen imponerte under verdenscuprennene i sapporo forrige helg. lørdagen kom han seg til finaleomgangen.

  Porto avgjorde på overtid mot Arsenal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:22.57)
  det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom porto og arsenal i mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret portos kantspiller wenderson galeno seiersmålet på vakkert vis. dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på estadio do dragao. seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter. brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger. arsenal og martin ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. likevel slet de med å omsette det i store sjanser. dermed var det målløst til pause. andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp. porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp. det var tydelig også onsdag at dette porto-laget ikke er enkelt å score på. begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store. det var helt til galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. samtidig sende han hjemmefansen til himmels. – det var en perfekt gjennomført fotballkamp av porto mot et av de store formlagene i europa, sa norges landslagssjef ståle solbakken i tv2-studio etter kampen. arsenal, som er i åttendelsfinalene av mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i london 12. mars for å avansere til kvartfinalene. i kveldens andre kamp i mesterligaen endte det 1-1 mellom napoli og barcelona. spissene victor osimhen og robert lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.

  Liverpool ble rystet av Luton – så snudde de kampen på to minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:22.25)
  ligaleder liverpool måtte klare seg uten en rekke av deres største stjerner, som blant andre mohamed salah og darwin núñez, i kampen mot luton onsdag kveld. da luton så tok ledelsen i kampens tolvte minutt, så det ut til at det kunne bli en utfordrende kveld for liverpool. hjemmelaget fikk det ikke til å stemme foran mål og til pause ledet nyopprykkede luton stadig 1–0. i den andre omgangen slo liverpool fryktelig tilbake. etter et vedvarende press, headet kaptein virgil van dijk inn utligningen etter et hjørnespark, idet kampuret bikket 55 minutter og 51 sekunder. to minutter og fire sekunder senere lå ballen igjen i nettet, denne gangen etter en heading fra cody gakpo. luton jaktet sin første seier borte mot liverpool i historien, men etter de to raske målene, ble det raskt klart at den ikke kom onsdag. istedenfor scoret både luis díaz og harvey elliott mot slutten av omgangen. dermed ble det en til slutt komfortabel 4-1-seier for liverpool, som har henholdsvis fire og fem poeng ned til manchester city og arsenal med én kamp mer spilt. luton ligger på 18. plass, på dårligere målforskjell enn everton på den sikre 17.-plassen.

  Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:20.19)
  kolstad tok imot kroatiske rk zagreb til gruppespillskamp i mesterligaen i trondheim spektrum onsdag kveld. det endte med tap 35-24 for kolstad. bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. kolstad slet med å få en rytme i spillet. i tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre rk zagrebs avslutninger fra å gå i mål. lars eggen rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd. det var like mange som torbjørn bergerud hadde på 17 skudd. tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da rk zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. kolstad må ta seg til cupspillet for at norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen. kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til rk zagreb med to kamper igjen å spille. kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. samtidig må rk zagreb tape sine kamper. ks vive kelce på bortebane og rk pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for kolstad.

  Arnautovic og Inter tok første stikk mot Atletico Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:22.58)
  innbytter marko arnautovic misbrukte et par kjempesjanser for inter, men lyktes i tredje forsøk og ordnet 1-0-seier over atlético madrid i mesterligaen. østerrikeren erstattet marcus thuram ved pause i en til da sjansefattig forestilling. det var han som kom til muligheter i den andre omgangen, men de to første utnyttet han dårlig. i det 49. minutt slo federico dimarco et innlegg bak forsvaret. ved lengste stolpe nådde ballen arnautovic. han kastet seg fram og beinet ballen langt over. et snaut kvarter senere fikk han en enda større sjanse, etter fint veggspill med lagkaptein lautaro martínez. han fikk avslutte fra kort hold, men igjen føk ballen over tverrliggeren. i det 79. minutt var det hans tur. etter et balltap av reinildo kontret inter raskt, og martínez ble spilt gjennom. jan oblak reddet alene med argentineren, men ga retur ut til siden. der dukket arnautovic opp og scoret fra spiss vinkel. samuel lino prøvde å redde på streken, men lyktes ikke.

  Ohi matchvinner for Brøndby – vant toppkamp tross Heggheims tidlige utvisning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:22.09)
  ohi omoijuanfo ordnet 1-0 til brøndby i storoppgjøret mot midtjylland. vertene tok seieren selv om de spilte 80 minutter i undertall. det var norske spillere som inntok hovedrollene i søndagens drama i den danske gullstriden. omoijuanfo ble mest sentral med sin vinnerscoring like før pause. han dunket den inn fra kloss hold og noterte sitt sjette seriemål for sesongen. før det så det mørkt ut for brøndby. etter litt over et kvarter løp henrik heggheim ned sin landsmann ola brynhildsen på en farlig midtjylland-kontring. rødt kort og straffe ble dømt. heldigvis for hjemmelaget greide ikke cho gue-sung å få ballen i mål. midtjylland fikk mange kontringsmuligheter utover i omgangen, men brøndbys keeper patrick pentz sto i veien. i andre enden av banen skulle omoijuanfo være mer nådeløs. seieren betyr at brøndby topper tabellen ett poeng foran erkerival fc københavn og midtjylland. om fire runder blir superligaen delt i to og går inn i en sluttspillfase. (©ntb)

  Sundal på pallen - tangerte karrierebeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:08.30)
  kristoffer eriksen sundal tok karrierens andre pallplass i verdenscupen natt til søndag. i hopprennet i sapporo lå han oppe på annenplass etter den første omgangen etter omgangens lengste hopp på 139,5 meter. langt ble det også i den andre omgangen, med 138 meter, og til slutt holdt det til en tredjeplass for nordmannen, bak slovenske domen prevc og hjemmehåpet ryoyu kobayashi. sundal tok sin første pallplass i verdenscupen da han ble nummer tre i willingen tidligere denne måneden, og ble best av de norske i lørdagens renn i sapporo med en syvendeplass. benjamin østvold leverte også et godt renn og ble nummer ti etter å ha hoppet seg opp åtte plasser i finaleomgangen. superveteranen noriaki kasai kvalifiserte seg også til søndagens renn, men i motsetning til lørdagens renn klarte han ikke å ta seg til finaleomgangen. 51-åringen ble nummer 43.


  51 år gamle Kasai tok verdenscuppoeng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:09.12)
  for første gang på fire år er 51 år gamle noriaki kasai tilbake i verdenscupen, 35 år siden han først debuterte på øverste nivå. på hjemmebane i sapporo imponerte veteranen nok en gang og hoppet seg videre til andre omgang med et hopp på 117 meter i den første omgangen. – det settes ikke veldig mye fart i det, men retningsmessig og hvordan det ser ut - han hopper jo vakkert på ski. det ser jo klisslikt ut som for ti år siden, sa viaplays hoppekspert anders jacobsen. kasai var nummer 28 etter den første omgangen, blant annet på plassen rett foran norske johann andré forfang. japanske kasai skriver historie omtrent for hver konkurranse han deltar i. han er i seg selv den eldste deltakeren i et verdenscuprenn i hopp og følgelig også den eldste som tar verdenscuppoeng. i den andre omgangen hoppet kasai kun 104 meter og er foreløpig sist av hopperne som har vært utfor. japanske ryoyu kobayashi ledet etter den første omgangen. sindre ulven jørgensen var beste nordmann på en syvendeplass etter første omgang.


  Tuva Hansen og Bayern videre i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:21.39)
  uva hansen og hennes lagvenninner i bayern münchen tok seg kontrollert til kvartfinale i cupen med 6-0 over 3.-divisjonslaget kickers offenbach. bayern-trener alexander strauss gjorde ni endringer i laget som startet 5-0-seieren over köln i serien sist helg. tuva hansen fikk tillit som høyreback og spilte hele kampen. laget koblet grepet med to raske mål av jovana damnjanovic og sydney lohmann midtveis i den første omgangen, men det ble ikke flere mål før det siste kvarteret. da raknet det for gjestene. jill baijings gjorde 3-0 før 17-årige alara sehitler i sin første kamp fra start scoret det fjerde. pernille harder kom inn for damjanovic og scoret de to siste. bayern møter carl zeiss jena i kvartfinalen om tre uker, i første kamp etter landslagspausen. før pausen er det seriekamp mot essen søndag. bayern topper tabellen ett poeng foran wolfsburg. (©ntb)

  Hopp: Lindvik nummer sju i Lake Placid – Kraft vant igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:17.01)
  marius lindvik avsluttet en god hopphelg som beste norske med en 7.-plass i storbakkerennet i lake placid. verdenscupleder stefan kraft vant konkurransen. lindvik lå på 6.-plass før finaleomgangen, men 25-åringen la seg bak andreas wellinger etter et hopp på 124 meter. nordmannen ble passert av flere hoppere og måtte til slutt ta til takke med en 7.-plass. lørdag ble han nummer tre i den individuelle konkurransen. kraft tok sin åttende verdenscupseier for sesongen. kristoffer eriksen sundal leverte en knallsterk konkurranse og ble til slutt nummer ni etter to gode hopp. – han gjør en god konkurranse her. vi ser hva som bor i ham, skrøt viaplay-ekspert anders jacobsen. sindre ulven jørgensen og benjamin østvold maktet ikke å ta seg til finaleomgangen. (©ntb)


  Svenske best på en skuffende norsk dag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:14.25)
  mina fürst holtmann var den eneste norske kvinnen i finaleomgangen av slalåmrennet i andorra. hun lå som nummer 15 og hadde 1,59 sekund opp til svenske anna swenn-larsson som ledet før finaleomgangen. holtmann startet bra i finaleomgangen, men gjorde flere feil mot slutten og evnet ikke å kjøre seg inn i tetkampen. swenn-larsson beholdt ledelsen og vant med 35 hundredeler ned til kroatiske zrinka ljutic. amerikanske paula moltzan tok 3.-plassen. seieren er svenskens andre i verdenscupen totalt i karrieren. ingen av de andre norske klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen. stjernesund var 2,85 sekund bak den svenske lederen anna swenn-larsson på 33.-plass. andrine mårstøl ble nummer 35, mens kristin lysdahl kjørte ut i 1. omgang.

  Ruuds finaledrøm knust i showturneringen i Oslo – Rublev gikk til topps

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:13.08)
  casper ruud slet ordentlig mot australske alex de minaur i semifinalen i uts-turneringen i telenor arena. andrej rublev vant finalen. snarøya-mannen fikk ikke spillet til å stemme og hadde dårlig uttelling. de minaur var skarpere og vant komfortabelt de to første omgangene. ruud begeistret det norske publikumet med stødigere spill i den tredje omgangen. likevel måtte han tåle nederlag mot australieren. rublev slo alexander bublik i den andre semifinalen. russeren var også sterkest i finalen mot de minaur og vant 3-1 totalt i finalen. formatet i uts er slik at det spilles fire omganger på åtte minutter hver. den første til å vinne tre omganger går seirende ut av duellen. det er også bare tillat med én serve, og dessuten kan spillerne bruke hvert sitt «kort» som gjør at det neste poenget gir tre poeng. ruud reiser videre til en atp250-turnering i los cabos i mexico etter uts-turneringen. deretter kommer større turneringer i både mexico og usa. (ntb)

  Ruud slått ut av tennisturneringen i Oslo før finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:13.08)
  casper ruud kjempet hardt mot australieren alex de minaur i semifinalen i uts-turneringen i oslo søndag. det norske tennisesset hadde ikke sin beste dag på banen, og australieren vant tre strake sett. ruud spilte stødigere i den tredje omgangen, og det norske publikummet i telenor arena hadde troa, men det holdt ikke. – jeg hang ikke helt med, men det har vært fantastisk morsomt å spille foran et norsk publikum, sier ruud til tv 2. de minaur møter enten andrej rubljov eller alexander bublik i finalen, som spilles klokka 15. ruud reiser videre til en atp 250-turnering i los cabos i mexico

  De norske langt bak etter første omgang - Holtmann eneste norske videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:11.35)
  svenske anna swenn-larsson leder slalåmrennet i soldeu, andorra, før andre omgang. like bak er amerikanske paula moltzan. vi må lenger ned på resultatlisten før vi finner norske navn. mina fürst holtmann ligger på en 17.-plass, 1.59 sekunder bak svensken i tet. thea louise stjernesund klarte akkurat ikke å kvalifisere seg til andre omgang, 2,85 sekunder bak swenn-larsson. det klarte heller ikke andrine mårstøl eller kristin lysdahl. flere toppalpinister konkurrerer ikke i andorra denne helgen, grunnet skader. første omgangen pågår fortsatt, men de beste har kjørt. herrenes renn i bansko, bulgaria, ble avlyst på grunn av dårlig vær.

  De norske langt bak etter første omgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:11.35)
  svenske anna swenn-larsson leder slalåmrennet i soldeu, andorra, før andre omgang. like bak er amerikanske paula moltzan. vi må lenger ned på resultatlisten før vi finner norske navn. mina fürst holtmann ligger på en 15.-plass, 1.59 sekunder bak svensken i tet. thea louise stjernesund er akkurat kvalifisert til andre omgang på en 30.-plass, 2,85 sekunder bak swenn-larsson. flere toppalpinister konkurrerer ikke i andorra denne helgen, grunnet skader. første omgangen pågår fortsatt, men de beste har kjørt. herrenes renn i bansko, bulgaria, ble avlyst på grunn av dårlig vær.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »