Hovedsiden

Liten annonse
  Györ med knepen seier i bronsefinalen mot Esbjerg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:17.03)
  stine bredal oftedal og kari brattset dale bidro sterkt da györ slo esbjerg 28–27 i trøstefinalen i champions league-håndballen. ni norske spillere var i aksjon i kampen om tredjeplassen i budapest. men det ble en danske som showet i hovedrollen før pause. györ-keeper sandra toft hadde over 60 i redningsprosent i 1.-omgangen og scoret også én gang. györ sikret seg en ledelse på hele 16–9 halvveis. men etter 47 minutter var stillingen 22–22. det ble jevnt helt inn, men györ slapp med skrekken etter å ha falt helt sammen i en lang periode av andreomgangen. (ntb)

  Mesterliga-semifinalen med verdensrekord – 20.022 på tribunene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 3. juni 2023 KL:19.32)
  det ble satt ny verdensrekord i tilskuere på en kvinnekamp i håndball i dag under champions league-sluttspillet i budapest. – det er solgt 20.022 billetter. det betyr at bestenoteringen fra 2013-vm i kampen mellom serbia og brasil blir slått, sier thomas schöneich i det europeiske håndballforbundet til ntb. tilskuertallet ble bekreftet i andreomgangen av semifinalen mellom esbjerg og ftc hungaria. da györ og vipers kristiansand møttes, var det snaut 19.000 inne i hallen. (©ntb)


  Kraftig reaksjoner etter mål: – Kan ikke fatte og begripe det

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:18.02)
  stabæk fikk en drømmestart mot vålerenga på nadderud, og til pause, leder bærumslaget 2–0. underveis i omgangen ble mushaga bakengas 2-0-scoring, ti minutter før pause, en stor snakkis. ballen berørte tilsynelatende hånden til spissen får han doblet ledelsen for vertene. det har skapt reaksjoner og vekt oppsikt. – han bruker armene aktivt for å styre og dempe den ballen, sier jesper mathisen i tv 2-studio. – jag kan ikke fatte og begripe at det ikke er hands, fortsetter eksperten. tidligere i kampen hadde kasper høgh ført vertene i ledelsen, men reaksjonene på 2-0-scoringen lot ikke vente på seg. – ok, jeg skjønner altfor lite av hands-regelen. nå skjønner jeg enda mindre, når målet til bakenga godkjennes på nadderud, skriver fotballekspert lars tjærnås på twitter. målet ble til slutt stående etter en var-sjekk. bakenga selv er ikke i tvil om at det var riktig dømt – jeg opplever at ballen kommer og jeg har hendene helt inntil. ifølge regelbøkene så er ikke det hands. det er bra dømt, sier han til tv 2.

  Vipers vant sluttspillfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:19.48)
  vipers kristiansand var på et tidspunkt fem mål bak, men med en sterk andreomgang hentet de inn forspranget og vant sluttspillsfinalen med 32-26 over storhamar. vipers vant tirsdag den første sluttspillsfinalen 32-19 og hadde muligheten til å sikre seieren i best-av-tre-serien hvis de også vant lørdagens kamp. kristiansand-laget spilte seg inn i problemer og var fire mål bak til pause, men med ni ubesvarte mål i andreomgangen spilte de seg tilbake i kampen. storhamar forsøkte å hente inn forspranget i sluttminuttene, men det holdt til slutt inn til seier for vipers. (ntb)

  Rosenborg med tungt nederlag i gullkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:18.42)
  jeg tror jeg aldri har vært så glad i mitt liv, sier en smørblid olaug tvedten til nrk etter kampen. vålerenga rykker ifra i gullkampen i toppserien. rosenborg var et par hakk unna da oslo-laget vant 3–1 på eget gress og økte forspranget i toppen. det skiller nå ni poeng mellom lagene som innehar første- og andreplassen. tvedten har vært i kjempeform denne sesongen og skulle ikke være noe dårligere mot rosenborg. midtveis i den første omgangen dunket hun inn ledelsesmålet for vertene. vondt skulle bli til verre for gjestene fra trøndelag da thea bjelde doblet ledelsen med et herlig langskudd. like før slutt reduserte emilie nautnes, men det ble bare med trøstemålet. på overtid kontret janni thomsen inn 3–1 for vålerenga. – jeg var så nervøs de siste 15 minuttene. det var deilig, sa thomsen som scoret ti minutter på overtid.

  Målfest for Brann - slag i trynet for Riise

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:16.57)
  larissa crummer og maria brochmann scoret to mål hver i branns 5-2-seier over røa lørdag. den regjerende seriemesteren tok sin andre strake seier i toppserien. etter drøyt ti minutter åpnet australske crummer målkontoen i brann. få minutter senere kriget ragne svastuen inn utligningen for røa. brochmann svarte umiddelbart med et hodestøt som sendte hjemmelaget tilbake i føringen. crummer økte deretter til 3-1 senere i omgangen. etter hvilen noterte brochmann seg for sin andre scoring for dagen. røa-spiss julie klæboe reduserte ledelsen, før marte bratberg lund fastsatte resultatet til 5-2 på overtid. brann fortsetter likevel på 4.-plass med sine 17 poeng. lsk ligger tre poeng foran de rødkledde etter seieren mot lyn lørdag. indreløper emma stølen godø sikret 2-0-seier etter to nettkjenninger mot gamleklubben. stabæk-spiller meryll abrahamsen scoret også mot gamleklubben da hun lobbet inn 1-0 mot arna-bjørnar. de sistnevnte slo likevel tilbake og vant 4-2. john arne riises avaldsnes måtte se poeng ryke tre minutter på overtid mot åsane. mathilde sangolt ble matchvinner. (ntb)


  Manchester United vartet opp med festfotball - klare for Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:22.58)
  manchester united trengte ett poeng for å sikre seg en plass i mesterligaen neste sesong, én runde før slutt av premier league-sesongen. det klarte de med bravur hjemme mot chelsea. casemiro sendte united i ledelsen allerede etter fem minutter og på overtid sørget anthony martial for at det sto 2-0 til pause. i den andre omgangen var det tidvis en kanonade mot chelsea-målet og scoringer bruno fernandes og marcus rashford gjorde at det sto 4-0 med ti minutter igjen. mot slutten av kampen reduserte joão félix, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle ende og united var nærmere 5-1 på overtid enn chelsea var enda en redusering. united ligger nå på tredjeplass, med to poeng ned til newcastle på fjerdeplass og seks poeng ned til liverpool på femteplass. topp fire kvalifiserer seg til mesterligaen. for manchester-klubben venter også en fa-cupfinale mot byrival manchester city om halvannen uke. for chelsea har sesongen vært en stor fiasko, som står med kun 43 poeng på 37 kamper og er nede på en tolvteplass. – det er rett og slett helt sjanseløst. det er helt grusomt, hele veien. absolutt alt. det er personlige feil. det er sløvhet. de henger ikke sammen som et lag. de ser ikke ut som et måneskinn. rett og slett helt forferdelig, sier viaplays fotballekspert pål andré helland.

  Vålerenga videre uten å imponere: – Ikke noe Vålerenga-fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.56)
  åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. i tre av dem var det lag fra eliteserien involvert og for sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot funnefoss/vormsund (fuvo) fra nivå fire. kun fem minutter var spilt da tobias solem karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også fuvo var farlig fremme ved et par anledninger. det var imidlertid sarpsborg som fikk utteling på sjansene. mål fra steffen lie skålevik og joachim soltvedt gjorde at eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. en straffescoring fra kristian fardahl opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. vålerenga måtte nøye seg med ett mål borte mot råde, fra nivå fem. kampens eneste mål kom etter 20 minutter da jacob dicko eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse daniel ravneng. – det var en svak gjennomkjøring. det er ikke noe vålerenga-fotball, sier trener dag-eilev fagermo til nrk og oppsummerer: – jeg er fornøyd med at vi vinner, men det er en svak kamp fra vår side. i rogaland tok fk haugesund turen til ryfylke for å spille mot staal jørpeland. to mål fra adrion pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for haugesund. tre minutter før slutt reduserte staal ved daniel ciach. i kampens siste ordinære minutt skjøt bartosz widejko i tverrliggeren fra 30 meter. nærmere kom ikke staal og dermed ble det avansement for haugesund. øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: brodd – vidar 1–2, djerv 1919 – sandnes ulf 1–6, drammens bk – mjøndalen 1–5, fyllingsdalen – sotra 1–3, nardo – byåsen 0–1

  Eliteserie-lagene videre i cupen uten å imponere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.56)
  åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. i tre av dem var det lag fra eliteserien involvert og for sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot funnefoss/vormsund (fuvo) fra nivå fire. kun fem minutter var spilt da tobias solem karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også fuvo var farlig fremme ved et par anledninger. det var imidlertid sarpsborg som fikk utteling på sjansene. mål fra steffen lie skålevik og joachim soltvedt gjorde at eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. en straffescoring fra kristian fardahl opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. vålerenga melket det meste ut av sitt eneste mål, og er videre fra cupens første runde. oslo-laget vant kampen 1-0 mot råde fra nivå fem i norge. avgjørelsen kom etter 20 minutter da jacob dicko eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse daniel ravneng. det var lite å skrive hjem om mål- og sjansemessig fra kampen, og det er nok rådes pauseshow som kommer til å huskes best. østfold-laget dro nemlig et par kuer ut på banen i pausen, hvor de ble melket. før oppgjøret gikk det rykter om at råde-fansen skulle kjøre et bondestunt mot klanen, vålerengas supportergruppe. stuntet var en liten humoropptur idet som til slutt endte med cup-exit for råde. i rogaland tok fk haugesund turen til ryfylke for å spille mot staal jørpeland. to mål fra adrion pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for haugesund. tre minutter før slutt reduserte staal ved daniel ciach. i kampens siste ordinære minutt skjøt bartosz widejko i tverrliggeren fra 30 meter. nærmere kom ikke staal og dermed ble det avansement for haugesund. øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: brodd – vidar 1–2, djerv 1919 – sandnes ulf 1–6, drammens bk – mjøndalen 1–5, fyllingsdalen – sotra 1–3, nardo – byåsen 0–1

  Guardiola illsint da Haaland tangerte ny rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:22.53)
  erling braut haaland har notert seg for rekord etter rekord til nå denne sesongen. onsdag tangerte rekorden for antall målpoeng i en premier league-sesong, i perioden hvor premier league har bestått av 20 lag (siden 1995/96-sesongen). etter at han selv hadde bommet på en heading og ikke fikk av gårde en god avslutning alene med brighton-keeper jason steele tidlig i den første omgangen, valgte han pasningen da han på ny ble spilt fri i bakrom. haaland fant phil foden og med steele ute på halvdistanse, sendte foden city i ledelsen. det var haalands 44. målpoeng i premier league denne sesongen, fordelt på 36 mål og åtte målgivende pasninger. det er kun thierry henry (2002/03) som har gjort det samme i en premier league-sesong med 20 lag. ifølge the analyst har både andy cole (1993/94) og alan shearer (1994/95) notert seg for 47 målpoeng i løpet av sesong, men begge i sesonger med 22 lag i premier league. brightons julio enciso utlignet med en vanvittig langskudd før pause. det ble også kampens siste tellende mål. haaland trodde nemlig han hadde sendt city i ledelsen da han løp seg fri inne i boksen og headet ballen i mål drøyt ti minutter før slutt. etter en var-sjekk ble imidlertid målet annullert etter at haaland dro i drakten til brighton-forsvarer levi colwill. nede på sidelinjen raste city-manager pep guardiola mot avgjørelsen, tilsynelatende fordi city-benken mente at det var colwill som først tok tak i haaland. guardiola fikk imidlertid ikke gehør, annet enn at han snakket på seg et gult kort. for city ble det dermed deres første poengtap etter tolv strake seirer i premier league, men seriegullet sikret de seg allerede i helgen. brighton er på sin side sikret en sjetteplass. premier league avsluttes søndag.

  Fantomspill av Lunde i første sluttspillfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:19.55)
  katrine lunde hadde redningsprosent på over 65 i første omgang og drev storhamar-spillerne til fortvilelse da vipers vant første sluttspillfinale 32-19. 43-åringen stengte målet for alle andre enn anniken obaidli til det var spilt 29.37 minutter av den første omgangen. med 17-7 var kampen avgjort allerede ved pause. allerede lørdag får vipers kristiansand sjansen til å sikre sluttspilltittelen slik at laget kan rette blikket helt mot champions league-finalehelgen i budapest. storhamar ledet både 2-0, 3-2 og 4-3, men så scoret vipers 13 av de 14 neste målene og hadde langt på vei avgjort kampen på 16-5. hovedårsaken til det var lundes storspill i hjemmemålet. (ntb)

  Sheffield Wednesday med utrolig comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:09.02)
  det så helt umulig ut, men sheffield wednesday klarte på ellevilt vis å spille seg til wembley og finale i omspillet om en plass i championship. peterborough vant den første kampen 4-0, og de fleste trodde returoppgjøret ville bli en transportetappe. slik gikk det ikke, og etter fire mål av sheffield wednesday ved ordinær tid kom to nye mål i ekstraomgangene mellom league one-lagene. det betød 5-5 og straffesparkkonkurranse hvor hjemmelaget trakk det lengste strået. sheffield wednesday vant straffesparkkonkurransen 5-3. (ntb)

  West Ham til første finale i Europa på 47 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:23.05)
  west ham tok vare på sin 2-1-ledelse fra det første oppgjøret og gikk til finalen i conferenceligaen med 1-0 helt på tampen mot nederlandske az alkmaar. det er første europeiske finale for london-klubben siden tapet i cupvinnercupen mot anderlecht i 1976. i den første kampen tok az ledelsen før saïd benrahma og michail antonio gjorde returmøtet i alkmaar veldig mye mer komfortabelt. tre minutter på overtid scoret pablo fornals kampens eneste mål alene med keeper og satte definitivt spikeren i kista. hjemmelaget hadde mye ball, men klarte ikke å overliste en god alphonse areola i west ham-buret torsdag kveld. west hams lucas paquetá traff stolpen i den første omgangen, men az var også farlig frempå ved et par anledninger. west ham-stopper nayef aguerd kunne avgjort det hele sju minutter før slutt på nærmest åpent mål, men det utgjorde ingen forskjell for gjestene. senere var fornals på plass og sikret etterlengtet finalespill i europa for west ham. finalen spilles 7. juni i tsjekkiske praha. (ntb)

  Vålerenga ble for gode og vant 3-0 – HamKam på nedrykksplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.42)
  vålerenga kan feire 17. mai med hevede hoder etter årets første hjemmepoeng da hamkam ble slått 3-0. gjestene har fire strake tap og er under nedrykksstreken. det var hamkam som kom best i gang, men det var bare i fem minutter at laget yppet seg. etter hvert tok dag-eilev fagermos menn mer og mer over. etter 18 minutter fikk 18-åringen seedy jatta stå umarkert ved bakerste stolpe og heade inn 1-0 på innlegg fra simen juklerød. etter 24 minutter ble ledelsen doblet da finske daniel håkans dukket opp inne i feltet og satte 2-0. hamkam-målvakten lars jendal var for passiv ved den anledningen. han sto og ventet på ballen og oppdaget ikke håkans som brøt inn foran ham. jendal voktet målet etter marcus sandbergs røde kort mot tromsø sist. dødt og tafatt vålerenga fikk også en viktig psykologisk scoring med 3-0 på overtid i 1. omgang. henrik bjørdal kjempet til seg ballen etter en corner. han fikk et godt treff, og via en motstander havnet ballen i mål via stanga. – det var dødt og tafatt. vi fikk ikke flyttet beina fort nok og kom ikke opp i press. det er mye å rette på, sa hamkam-kaptein aleksander melgalvis til tv 2 etter den begredelige 1.-omgangen. i fjor endte det 1-1 mellom de to lagene i oslo, også det i 16.-maikamp.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »