Hovedsiden

Liten annonse

  Passerte milepæl i billettsalget til VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 9. juni 2023 KL:06.54)
  det er solgt over én million billetter til sommerens fotball-vm for kvinner i australia og new zealand. det ligger dermed an til å bli det mest besøkte idrettsarrangementet for kvinner gjennom tidene. tallene fra vm i frankrike i 2019 ble passert da det internasjonale fotballforbundet (fifa) kom med en oppdatering på billettsalget i en pressemelding fredag. der opplyser de at de har solgt 1.032.884 billetter til sommerens verdensmesterskap. – momentumet bygger seg opp i vertslandene og over hele verden. jeg ser fram til å se dere, sier fifa-president gianni infantino i en uttalelse. vm sparkes i gang i auckland der norge spiller mot vertsnasjon new zealand 20. juli. (ntb)

  Bekreftet: Bellingham klar for Real Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. juni 2023 KL:16.22)
  borussia dortmund bekrefter på sine nettsider at det britiske vidunderbarnet jude bellingham (19) er solgt til real madrid. den tyske klubben opplyser at han selges for 100 millioner euro, i tillegg til 20 millioner i klausuler. det gir en totalsum på rundt 1,2 milliarder norske kroner. denne summen kan stige hvis diverse kriterier blir oppfylt. bellingham anses for å være et av verdens største fotballtalenter. han har skrevet under en seksårskontrakt med madrid-klubben. 19-åringen skal være real madrids største kjøp siden eden hazard.


  Nyland ferdig i RB Leipzig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. juni 2023 KL:11.30)
  fotballkeeper ørjan håskjold nyland fra volda får ikke forlenget kontrakten sin med leipzig når den utløper i sommer. det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag. 32-åringen kom til leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper péter gulácsi røk korsbåndet. han har fått minimalt med spilltid. tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (ntb)

  Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. juni 2023 KL:12.29)
  kasper hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet. kasper hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter åge hareide sommeren 2020. året etter ledet han danmark til semifinalen i em, der de tapte 1-2 for england etter ekstraomganger. i vm i qatar i 2022 endte danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (ntb)  Tour of Scandinavia-etappe i Sverige avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 5. juni 2023 KL:11.06)
  det blir ingen etappe på svensk jord i årets tour of scandinavia. økte kostnader og manglende finansiering gir kutt i sykkelprogrammet. arrangøren opplyser om endringen i en pressemelding. det var opprinnelig lagt opp til at kvinnerittet med verdenstourstatus skulle ha en etappe fra tanum til strömstad. – en kraftig kostnadsøkning på innkjøp av en rekke varer og tjenester, svekket norsk kronekurs og det faktum at vi ikke har lyktes med å skape et tilstrekkelig inntektsgrunnlag i sverige, gjør at vi dessverre ser oss nødt til å kutte ut etappen i sverige i år, sier daglig leder roy moberg. åpningsetappen utsettes med én dag til 23. august. den går fra mysen til halden. alle de øvrige etappene avvikles som planlagt. de to siste sykles i danmark. (ntb)
  Benzema ferdig i Real Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:11.58)
  real madrid bekrefter i en pressemelding at karim benzema forlater klubben. franskmannen forlater den spanske giganten etter 14 år. – real madrid ønsker å uttrykke sin takknemlighet og kjærlighet til en av våre største legender, skriver klubben, og opplyser at benzema drar etter gjensidig enighet mellom partene. benzema ble hentet fra lyon i 2009 og har siden vært med på å vinne alt som vinnes kan. det har totalt blitt 25 titler, inkludert fem mesterligatriumfer og fire ligagull. i fjor vant han også gullballen. benzema har spilt 647 kamper for «los blancos» og er nummer to på klubbens toppscorerliste med sine 353 mål. bare cristiano ronaldo har flere. benzema spiller sin siste kamp for real madrid i sesongens siste serierunde søndag. – real madrid er og vil alltid være hans hjem, og vi ønsker ham og hans familie alt godt i det nye kapittelet av livet hans, skriver klubben. hvor benzema fortsetter karrieren er ikke kjent, men den siste tiden har det vært flere rykter om at han drar til saudi-arabia. han skal ha fått et svært lukrativt tilbud fra landets seriemester al-ittihad.

  Tomac forlenger med Vipers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:11.17)
  marta tomac (32) fortsetter håndballkarrieren i vipers kristiansand. det bekrefter hun overfor ntb under mesterligasluttspillet i budapest. tomac ble mamma for første gang i februar. hun har spilt flere seniormesterskap for norge og var med på em-gull i 2020 og ol-bronse året etter. den nye avtalen med vipers vil bli underskrevet i nær framtid, opplyser hun. 32-åringen har spilt i vipers siden 2015, og før det var hun i byåsen i fødebyen trondheim. (ntb)

  Maren Mjelde forlenger med Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:11.14)
  maren mjelde har skrevet under på en ny kontrakt med chelsea. det opplyser klubben søndag formiddag. mjelde har skrevet under på en ettårskontrakt som binder henne til klubben frem til neste sommer. – jeg er veldig glad. chelsea er klubben min og har vært det i seks og et halvt år. jeg er glad for å bli værende her. det har vært mitt jhjem og jeg gleder meg veldig til neste sesong, sier mjelde til klubbens nettsted. 33-åringen har vært chelsea-spiller siden 2017 og vært med på å vinne ligaen fem ganger.  UEFA åpner sak mot Mourinho

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:15.48)
  uefa opplyser at de åpner sak mot roma-trener josé mourinho for fornærmende og hetsende språk mot dommeren etter europaligafinalen mot sevilla onsdag kveld, melder blant annet sky sports. mourinho hisset seg kraftig opp flere ganger underveis i kampen, og fortsatte etter kamp. da ble han filmet mens han skjelte ut dommer anthony taylor i en garasje. – det er en jævla skam, mann, gjentok mourinho to ganger på engelsk. dagen etter finalen ble taylor filmet da supportere trakasserte ham og familien hans på flyplassen på vei hjem. premier league og den britiske dommerforeningen gikk torsdag ut med støtte til toppdommeren. det europeiske fotballforbundet har listet opp ti punkter de skal se nærmere på etter finalen i budapest, der sevilla vant etter straffesparkkonkurranse. begge lag skal granskes, og kan også straffes for supporterbråk.

  Fra Rosenborg til Leverkusen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:15.33)
  synne skinnes hansen bytter ut rosenborg med tyske bayer leverkusen til sommeren. det opplyser leverkusen på sine nettsider fredag ettermiddag. det ble i mai klart at hansen forlater rosenborg når kontrakten hennes går ut til sommeren. da var hun allerede enig med ny klubb, men avslørte ikke hvor hun skulle flytte. leverkusen ble nummer fem i årets sesong. – klubben har hatt en utmerket fremgang i kvinnefotballen de siste årene, sier hansen i en uttalelse. (ntb)

  Allardyce fortsetter ikke i Leeds

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:10.32)
  trenerveteranen sam allardyce får ikke forlenget sin tid i leeds etter nedrykket fra premier league. han fikk fire kamper som sjef for de hvitkledde. allardyce ble hentet inn for spanjolen javi gracia tidlig i mai og fikk jobben med å redde plassen i toppdivisjonen. det greide han ikke, og leeds må ta turen ned til mesterskapsserien etter tre sesonger i det beste selskap i engelsk fotball. på sine nettsider opplyser leeds at allardyce ikke blir med videre neste sesong. – vi ønsker å takke sam for at han var modig nok til å steppe inn og gjøre alt han kunne for å redde oss. dessverre gikk det ikke slik, sier leeds-direktør angus kinnear. klubben opplyser videre at de håper å ha ny hovedtrener på plass i løpet av få uker. (ntb)

  Straus henter stjerneduo til Bayern

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:11.29)
  de tidligere chelsea-spillerne pernille harder og magdalena eriksson har begge sluttet seg til alexander straus` bayern münchen-lag. harder og eriksson har spilt i chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser bayern på sine nettsider torsdag. duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb. danske harder og svenske eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske alexander straus. han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Maanum forlenget med Arsenal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:11.11)
  frida maanum (23) har skrevet under på en ny kontrakt med arsenal. det opplyser arsenal på sin nettside. maanum kom til london-klubben sommeren for to år siden fra linköping i sverige. hun står med 78 kamper og har scoret 20 mål for de røde og hvite.


  Formel 1-stjerne auksjonerer bort kjøredress til inntekt for flomofre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:10.14)
  ferrari-fører charles leclercs kjøredress fra monacos grand prix skal neste uke auksjoneres bort. inntektene går til ofrene for flommen i nord-italia. flommen i italia gjorde det umulig for arrangøren å gjennomføre emilia romagna grand prix 21. mai, som er ferraris hjemmeløp. laget har sine fasiliteter ikke langt unna imola-banen. foran helgens grand prix-løp i spania opplyser leclerc i en twitter-melding at både hjelm, kjøredress, hansker og sko som stjernen brukte i monaco i helgen, skal auksjoneres bort til inntekt for ofrene. det er det anerkjente auksjonshuset sotheby`s som skal stå for auksjonen som avsluttes 6. juni. – etter de nylige flommene i emila romagna har jeg bestemt meg for å auksjonere bort alt av kjøreutstyr fra monaco-helgen. jeg håper vi kan samle inn så mye penger som mulig for å hjelpe folk som er i denne vanskelige situasjonen, sa leclerc i en video. kjøredressen ble både våt og skitten som følge av regn i monaco, men aksjonærene tror det hjelper med å gjøre den mer autentisk. leclerc ble nummer seks i løpet på hjemmebane. spanias grand prix kjøres i barcelona til helgen. (ntb)  Rottensteiner ny sjef for alpingutta

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:20.43)
  østerrikske michael rottensteiner går fra å være sjef for teknikklaget til å ta over steve skaviks tidligere jobb som sjef for herrelandslaget i alpint. det bekrefter sportssjef claus ryste til ntb. – det blir ikke en stor endring, men det er en endring, sier ryste. han opplyser samtidig at en ny person blir rekruttert inn på teknikklaget. – hovedtyngden av utøverne er på teknikklaget. det blir kanskje litt annerledes enn det steve var, men sånn er det alltid. (ntb)  Martial mister FA-cupfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:22.19)
  manchester united må klare seg uten anthony martial i helgens fa-cupfinale mot byrival manchester city på wembley. franskmannen pådro seg en hamstringskade mot slutten av sesongavslutningen i premier league mot fulham søndag, opplyser united på sine nettsider. – undersøkelsene har siden vist at han har pådratt seg en skade på en muskel og mister dermed fa-cupfinalen, heter det i uttalelsen. kampen mot erling braut haaland og seriemester manchester city spilles på wembley i london lørdag ettermiddag. martial har scoret ni mål på 29 kamper for de røde djevlene denne sesongen. united har fra før vunnet ligacupen etter finaleseier over newcastle. (ntb)  Antony kan rekke FA-cupfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:17.43)
  manchester united-ving antony blir trolig klar til neste helgs fa-cupfinale mot manchester city, opplyser manager erik ten hag. brasilianeren måtte ha hjelp av båre for å komme seg av banen etter en duell i uniteds midtukekamp mot chelsea, og det var frykt for at skaden var alvorlig. – vi har alle sett hvordan han ble skadd. det så ikke bra ut, men de første undersøkelsene har vist gode tegn, og det er en god sjanse for at han blir klar til fa-cupfinalen, sa united-manager erik ten hag før søndagens kamp, ifølge ntb.


  Dommersjef i europeisk håndball suspendert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:14.05)
  makedoneren dragan nachevski er inntill videre fjernet fra stillingen som dommersjef i det europeiske håndballforbundet (ehf). det melder ehf selv i en pressemelding fredag. de skriver at årsaken er informasjon de fikk fra dansk tv 2. det danske mediehuset skal ifølge ehf ha fått informasjon om et møte mellom nachevski og en mann som utga seg for å være en næringslivsmann, som skulle foreslå å få med et kinesisk lag i seha-ligaen, en regional håndballiga for lag fra sørøst-europa. i møtet skal nachevski ha sagt nei til et forslag om kampfiksing flere ganger, men ifølge sitatene som tv 2 har sendt til ehf, skal han ikke ha distansert seg helt fra kampfiksing. ehf skriver at han derfor sendte «feil signaler». i tillegg skriver ehf at tv-kanalen skal ha lagt sitater fra en anonym dommer, hvor nachevski gjennom en mellomann skal ha spurt om muligheten for å manipulere en håndballkamp. nachevski tar selv avstand fra det og skriver i en uttalelse til ehf at han aldri har vært involvert i noen form for kampfiksing. selv om ehf selv skriver at de ikke har kunnet kontrollere informasjonen, har de for å beskytte idrettens integritet valgt å fristille nachevski fra hans arbeidsoppgaver i forbundet inntil videre. ehf opplyser også at informasjonen er, som de også har gjort i tidligere saker, er delt med det østerrikske politiet. dansk tv 2 skriver i en sak publisert fredag at deres potensielle avsløringer er en del av en dokumentar som skal sendes til sommeren.

  Dommersjef i europeisk håndball fjernet fra jobben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:14.05)
  makedoneren dragan nachevski er inntill videre fjernet fra stillingen som dommersjef i det europeiske håndballforbundet (ehf). det melder ehf selv i en pressemelding fredag. de skriver at årsaken er informasjon de fikk fra dansk tv2. det danske mediehuset skal ifølge ehf ha fått informasjon om et møte mellom nachevski og en næringslivsmann, som skulle foreslå å få med et kinesisk lag i seha-ligaen, en regional håndballiga for lag fra sørøst-europa. i møtet skal nachevski ha sagt nei til et forslag om kampfiksing flere ganger, men ifølge sitatene som tv2 har sendt til ehf, skal han ikke ha distansert seg helt fra kampfiksing. ehf skriver at han derfor sendte «feil signaler». i tillegg skriver ehf at tv-kanalen skal ha lagt sitater fra en anonym dommer, hvor nachevski gjennom en mellomann skal ha spurt om muligheten for å manipulere en håndballkamp. nachevski tar selv avstand fra det og skriver i en uttalelse til ehf at han aldri har vært involvert i noen form for kampfiksing. selv om ehf selv skriver at de ikke har kunnet kontrollere informasjonen, har de for å beskytte idrettens integritet valgt å fristille nachevski fra hans arbeidsoppgaver i forbundet inntil videre. ehf opplyser også at informasjonen er, som de også har gjort i tidligere saker, er delt med det østerrikske politiet.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »