Hovedsiden

Liten annonse
  Braathen reklamerte for klesmerke uten tillatelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 2. oktober 2023 KL:19.48)
  alpinist lucas braathen markedsførte nylig et samarbeid den svenske klesgiganten j. lindeberg. det hadde han ikke tillatelse av norges skiforbund til å gjøre. alpinistenes sportssjef claus ryste bekrefter situasjonen overfor tv 2. – jeg ønsker ikke å si noe detaljert om denne saken i media nå, men jeg kan bekrefte at lucas har gjennomført en kampanje med j. lindeberg som han ikke har hatt tillatelse til. vi kommer til å følge opp dette internt, sier han til kanalen. lucas braathens far sier til tv 2 at bildene forbundet reagerer på er en del av en kort digital kampanje som nå er over. – jeg registrerer at claus sier at dette ikke er et samarbeid lucas har fått tillatelse til. min kommentar til det er at før man skal snakke om å innhente og gi tillatelse, må man først være enige om hvem som har hvilke rettigheter, og hvem som har hvilke plikter, sier han til kanalen. alpinlandslaget har en offisiell klesavtale med helly hansen. (ntb)  Ukraina i brev til Uefa-medlemmer : – Det betyr støtte til russisk terror

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:08.08)
  det ukrainske fotballforbundet ber i et brev til alle uefas medlemsland om ikke å stille til kamp mot russiske ungdomslag. uefas beslutning tidligere i uken om å tillate russland å stille med u17-landslag i mesterskap fra neste år har vakt sterke reaksjoner. flere land – deriblant norge, danmark, sverige og england – har gjort det klart at det ikke er aktuelt å la sine ungdommer spille mot russiske lag mens krigen i ukraina pågår. uefas styrevedtak kom overraskende på mange av medlemslandene, og ifølge bbc skal det heller ikke ha vært enstemmighet på tirsdagens møte. i sitt brev til de 54 andre nasjonale forbundene skriver det ukrainske forbundet at en reintegrering av russiske lag på ungdomsnivå vil bety «støtte til den russiske terroriststaten og til alle de forbrytelser den har begått i ukraina». norges fotballforbund (nff) gjorde det torsdag klart at det ikke er aktuelt å endre sin politikk overfor russland, selv om det dreier seg om ungdommer. – vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår, sa fotballpresident lise klaveness. uefa-president aleksander ceferin har begrunnet vedtaket nettopp med at barn og ungdommer ikke skal lastes for russlands aggresjon i ukraina. – ved å utestenge barn fra våre turneringer vil vi ikke bare unnlate å sikre deres grunnleggende rett til en helhetlig utvikling, men direkte utsette dem for diskriminering, uttalte uefa-president aleksander ceferin onsdag.


  Norges Bokseforbund bryter med IBA

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:06.08)
  norges bokseforbund bryter med det russiskstyrte internasjonale bokseforbundet (iba). norge kommer til å melde seg inn i utbryterforbundet world boxing. boksepresident haktor slåke bekrefter overfor dagbladet at det norske bokseforbundet i løpet av oktober vil melde seg ut av iba og inn i det nye forbundet.. iba ledes av russiske umar kremlev. han har flere ganger blitt avbildet med russlands president vladimir putin flere ganger. han har også blitt beskrevet som en venn av putin. ifølge slåke er årsaken til at norge bryter ut todelt. den første er på grunn av ekskluderingen fra ioc i sommer og at boksing dermed ikke kommer på ol-programmet med iba, og den andre at norge ikke er fornøyd med den russiske styringen av forbundet. (ntb)

  Viking slapp med skrekken – Pellegrino scoret fire for Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:18.53)
  det startet så godt for viking, som ledet 2-0 mot sandefjord allerede etter 16 minutter. det sørget scoringer fra yann-erik de lanlay og lars jørgen salvesen for. kampen så allerede ut til å være over for nedrykkstruede sandefjord. men hans-erik ødegaards menn hadde langt ifra gitt opp, og før pause hadde de utlignet til 2-2. først scoret franklin daddys boy nyenetue selv, før han assisterte danilo al-saed. viking topper eliteserien og kjemper for klubbens første seriegull siden 1991. den drømmen vil de ikke gi fra seg helt ennå. for de tre poengene forble i stavanger. salvesen fant nettmaskene igjen, før den hjemvendte helten samuel adegbenro økte til 4-2. da hjalp det lite for sandefjord at alexander ruud tveter banket inn et trøstemål fra straffemerket like før slutt. – jeg vil beskrive det som en rotete kamp. vi bør ha full kontroll. jeg vet ikke om vi blir litt nonchalante og tror vi er bedre enn vi er. vi får de målene vi trenger, men det ble fryktelig spennende på slutten, sa salvesen til tv 2 etter kampen. pellegrino scoret fire bodø/glimt jager bare to poeng bak på tabellen og ved hjelp av fire(!) mål av amahl pellegrino sikret de tre poeng mot vålerenga. glimt tok ledelsen mot vålerenga allerede etter ett minutt ved pellegrino. torgeir børven utlignet like etter, men to nye pellegrino-mål ga 3-1 til vertene. gjestene fra oslo reduserte en gang ved andrej ilic, men dagens mann heter amahl pellegrino. på overtid økte han til 4-2. – deilig! jeg har aldri scoret fire mål på toppnivå før. jeg har ventet lenge på det, spøkte pellegrino overfor tv glimt holder fortsatt følge med viking i toppen åtte serierunder før sesongslutt.

  Marerittrekken fortsetter for Stabæk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:19.52)
  bob bradley har fått alt annet enn en enkel start på comebacket som stabæk-trener. lørdag kveld ble det bare 1-1 borte mot tabelljumbo aalesund i eliteserien. dermed står amerikaneren med ett tap og én uavgjort siden han tok over som stabæk-trener. stabæk fortsetter også nest nederst på eliteserietabellen, med fire poeng opp til trygg plass. det var aalesund som kom best ut fra startblokkene da erlend segberg banket vertene i ledelsen etter 16 minutter. scoringen kom etter at isak pettersson måtte gi retur på et skudd fra martin ramsland, som markus karlsbakk plukket opp og sendte videre til målscorer segberg. vertene fikk imidlertid ikke med seg ledelsen inn til pause da kaloyan kostadinov fyrte av en kanonkule i krysset fra innenfor 16-meteren, rett før dommeren skulle blåse av omgangen. – den satt, men jeg føler at vi starter litt tregt. vi jobber oss opp, og så er vi bra i de siste 30 minuttene, konkluderte målscoreren overfor tv 2 i pausen. etter hvilen fortsatte stabæk å presse på, og etter om lag et kvarter var fredrik haugen bare et par centimeter unna å fullføre snuoperasjonen da han skjøt et frispark i stolpen. dessverre for de tilreisende bortesupporterne ble også det nærmeste de kom et vinnermål. aalesund fortsetter også helt i bunn av tabellen, fem poeng bak stabæk, som har to kamper mindre spilt. (ntb)
  VG: Utøveradvokat med klar beskjed - Klæbo og alpinistene vil ikke signere landslagsavtale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.34)
  i et brev fra advokat pål kleven til styret i norges skiforbund som vg har fått tilgang til, kommer det frem at en enighet om en landslagsavtale denne vinteren virker til å være langt unna. ifølge vg reagerer kleven i brevet på at skiforbundet skal ha ha fremstilt som det er en enighet mellom partene rundt spørsmålet om markedsrettigheter. det har i lengre tid pågått en diskusjon rundt utøvernes markedsrettigheter. i tillegg til alpinistene, har også johannes høsflot klæbo vært involvert. langrennsstjernen står utenfor landslaget den kommende sesongen. – på vegne av utøverne i alpint og johannes høsflot klæbo informerer jeg herved om at disse utøverne ikke vil signere noen landslagsavtale, står det i brevet fra kleven ifølge vg. advokaten har ikke ønsket å kommentere brevet overfor vg. kleven har foreløpig ikke besvart nrks henvendelse i saken. verdenscupsesongen i alpint starter 28. oktober, mens verdenscupen i langrenn starter 24. november.

  Oslo maraton-arrangøren legger seg flat – gikk tom for medaljer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.17)
  arrangørene av oslo maraton hadde bestilt for få medaljer til årets arrangement og gikk tomme. nå legger de seg flate og beklager overfor skuffede deltakere. tirsdag gikk det ut epost til samtlige deltakere om medaljeglippen. «dette var helt ufortjent til dere som ikke mottok medalje når dere kom i mål. vi er kjempe lei oss og legger oss helt flate! beklager på det sterkeste at dette har ødelagt opplevelsen for flere», skriver arrangøren. til ntb forteller løpsleder edwin ingebrigtsen at det er snakk om noen hundre medaljer. han forteller at reaksjonene har vært varierte. – noen er veldig lei seg, mens andre gleder seg til å få den i posten, sier ingebrigtsen. avisa oslo har også omtalt medaljeglippen.
  Norsk Tipping og Lotteritilsynet undersøker tips om oddsbevegelser i 1. divisjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:14.10)
  et tips utenfra har ledet til at lotteritilsynet og norsk tipping ser nærmere på oddsforandringer knyttet til 1. divisjonskampen mellom raufoss og ranheim. oppgjøret på nest øverste nivå i norsk fotball ble spilt sist fredag og endte med 3-1-seier til raufoss. norges fotballforbund, lotteritilsynet og norsk tipping bekrefter alle overfor tv 2 at det pågår undersøkelser knyttet til den aktuelle kampen. – jeg kan bekrefte at vi har fått inn et tips om denne kampen, og vi har allerede vært i dialog med nff og norsk tipping. vi gjør nå noen undersøkelser knyttet til den kampen, sier seniorrådgiver i kampfiksingsenheten i lotteritilsynet, eirik haugen tysse, til tv 2. han vil foreløpig ikke konkludere med at oddsforandringen rundt 1. divisjonsoppgjøret kan omtales som unormal. – jeg vil ikke svare på det før vi har fått inn mer informasjon om dette og har fått analysen, sier tysse. han påpeker videre at det ikke er unormalt at det gjøres undersøkelser rundt slike oddsbevegelser. (ntb)

  Norsk Tipping og Lotteritilsynet undersøker tips om mulig kampfiksing i 1. divisjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:14.10)
  et tips utenfra har ledet til at lotteritilsynet og norsk tipping ser nærmere på oddsforandringer knyttet til 1. divisjonskampen mellom raufoss og ranheim. oppgjøret på nest øverste nivå i norsk fotball ble spilt sist fredag og endte med 3-1-seier til raufoss. norges fotballforbund, lotteritilsynet og norsk tipping bekrefter alle overfor tv 2 at det pågår undersøkelser knyttet til den aktuelle kampen. – jeg kan bekrefte at vi har fått inn et tips om denne kampen, og vi har allerede vært i dialog med nff og norsk tipping. vi gjør nå noen undersøkelser knyttet til den kampen, sier seniorrådgiver i kampfiksingsenheten i lotteritilsynet, eirik haugen tysse, til tv 2. han vil foreløpig ikke konkludere med at oddsforandringen rundt 1. divisjonsoppgjøret kan omtales som unormal. – jeg vil ikke svare på det før vi har fått inn mer informasjon om dette og har fått analysen, sier tysse. han påpeker videre at det ikke er unormalt at det gjøres undersøkelser rundt slike oddsbevegelser. (ntb)


  39 spillere signerte boikotten – ikke denne Real Madrid-stjernen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:09.37)
  hele 39 spanske spillere – 21 av dem fra vm-troppen – har gjort seg uaktuelle for spill for landslaget. men profilen athenea del castillo finnes ikke på boikott-listen. real madrid-spilleren begrunner, ifølge svenske aftonbladet, avgjørelsen slik: «jeg var en del av protesten som førte til at luis rubiales og jorge vilda fikk gå, men med tanke på hvor nære vi er nations league-kampen og hvor viktig den er for oss, kommer jeg ikke til å nekte å bli kalt inn på landslaget», skriver hun og fortsetter: «for det første: vi er fotballspillere, det er viktig å huske. vi har en plikt overfor yrket vårt. for det andre: endringene vi krever har navn og etternavn, og jeg tror den beste måten å få til denne endringen er hvis det skjer innenfra forbundet.» hun poengterer at det er nødvendig med endringer etter skandalene med luis rubiales og bråket rundt landslagssjef jorge villa, men hun skriver at hun har tillit til at forbundet tar de rette beslutningene. i tillegg til del castillo har heller ikke atletico-spilleren sheila garcía atlético signert. hun fikk ikke med seg vm på grunn av en kneskade, men er aktuell for spill igjen. landslagsnekten til de andre spillerne begrunnes med at de mener det fortsatt ikke føles trygt å spille på landslaget. spillerne krever at spanias fotballforbund tar ytterligere grep for å endre kulturen i organisasjonen.

  Michelsen kobler på advokat – kan ta Kristiansund til retten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:22.14)
  christian michelsen godtar ikke kristiansunds tilbud etter at han ble sparket som hovedtrener. han vurderer å ta rettslige skritt, melder vg. forrige måned mistet michelsen jobben etter snaut ti år i kbk. siden er ikke partene blitt enige om en sluttavtale, og nå har treneren hentet inn mette yvonne larsen som advokat. – om ikke kristiansund betaler michelsen ut kontrakten, har vi ikke noe annet valg enn å gå til retten, sier larsen til vg. hun kaller kbks forsøk på løsning for å være et «skambud». klubbens styreleder martin williams svarer slik på kritikken overfor vg: – vi har klargjort vårt standpunkt og fremmet to forslag. bortsett fra det ønsker vi å ta den diskusjonen direkte med dem. michelsen tok kristiansund opp til eliteserien og leverte sterke plasseringer over flere sesonger, men i fjor rykket laget ned til 1. divisjon. der gikk det trått gjennom vår og sommer, og til slutt valgte ledelsen å gjøre et trenerbytte. (©ntb)

  Skiskytter-profil falt på trening- usikker på NM-start

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:12.51)
  landslagsløper karoline knotten falt på rulleskitrening fredag i forkant av nm-starten lørdag. det er nm i rulleskiskiskyting på vennesla denne helgen. knotten omtalte fallet som en salto ut i grøfta overfor nrk etterpå. – det ble et litt hardt slag for skulderen og ryggen. det er litt stivt. det blir spennende å se hvor stivt i morgen men vi er ikke redd for at det er noe større. det er bare muskelen som har fått seg en liten trøkk og det er litt sårt rundt, sier knotten til nrk. hun sier hun er spent på hvor stiv hun er i morgen etter fallet. fortsatt er planen å gå lørdag, men hun må se an hvordan kroppen reagerer. – jeg håper det går fint, men vi får se i morgen, sier knotten.

  Knusende for skiforbundet

  Kilde: VG Sport | Publisert: (onsdag 13. september 2023 KL:21.34)
  norges skiforbund kan ikke leve med et giftig arbeidsmiljø. nå står det nye regimet overfor den første store testen. den tåler de ikke å stryke på.
  Ødegaard om ungdomsinnrykk: – Begynner å føle meg gammel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:11.44)
  gjennomsnittsalderen i ståle solbakkens første landslagstropp var 27 år. nå, nesten tre år senere, er den gjennomsnittlige landslagsspilleren 25 år. – jeg begynner å føle meg gammel når det kommer inn spillere som er født i 2005, liksom, gliser kaptein martin ødegaard overfor nrk. arsenal-stjernen debuterte på landslaget bare 15 år gammel. nå er han 24 år og ser spillere som 18 år gamle antonio nusa komme inn og vise seg frem. – jeg føler meg ikke så ung lenger. det er mange spennende ungdommer som kommer opp, bidrar og tar plass. det er kult. og så er det viktig at vi som har vært her en stund hjelper de. det gjelder å finne den balansen der, mener ødegaard. solbakken ønsker en god miks mellom eldre og yngre spillere på landslaget. han poengterer samtidig at spillere som ødegaard og erling braut haaland ikke er gamle selv, men allerede har mye rutine. – vi ønsker en god miks, men jeg tenker ikke så mye over . vi tar ut de som er best uansett, sier solbakken. norge møter georgia kl. 20.45 tirsdag kveld på ullevaal stadion.

  Hermoso hyllet av egen klubb etter VM-triumfen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:07.02)
  den spanske fotballstjernen jennifer hermoso (33) fikk en mektig mottakelse da hun spilte sin første kamp for mexicanske pachuca etter vm-gullet i sommer. store deler av den ene kortsiden på lagets hjemmebane var dekket av et stort banner til ære for hermoso. 33-åringen signerte for klubben i fjor sommer. den spanske profilen havnet ufrivillig i søkelyset da landets tidligere fotballpresident luis rubiales kysset henne på munnen etter finaleseieren mot england. hermoso anmeldte onsdag rubiales etter at spansk påtalemyndighet innledet en etterforskning av hendelsen. søndag kveld bekreftet rubiales overfor journalisten piers morgan at han trekker seg som spanias fotballpresident. (ntb)


  Tyskland-sjefen hardt presset: – Jeg er den rette treneren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:10.53)
  den tyske herrelandslagssjefen hansi flick får gjennomgå etter lørdagens 1-4-nederlag mot japan. selv mener 58-åringen at han er riktig mann for jobben. – jeg er den rette treneren, men jeg er likevel klar over hvordan ting kan endre seg i fotballen, innrømmet flick ifølge bbc. fjorårets vm-sluttspill i qatar endte med exit allerede i gruppespillet. før neste års em på hjemmebane stormer det rundt flick etter flere svake resultater. – jeg er litt sjokkert. vi hører rett og slett ikke hjemme blant de beste lenger, slo en kritisk rudi völler fast overfor rtl. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »