Hovedsiden

Liten annonse
  Rosenborg med tungt nederlag i gullkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:18.42)
  jeg tror jeg aldri har vært så glad i mitt liv, sier en smørblid olaug tvedten til nrk etter kampen. vålerenga rykker ifra i gullkampen i toppserien. rosenborg var et par hakk unna da oslo-laget vant 3–1 på eget gress og økte forspranget i toppen. det skiller nå ni poeng mellom lagene som innehar første- og andreplassen. tvedten har vært i kjempeform denne sesongen og skulle ikke være noe dårligere mot rosenborg. midtveis i den første omgangen dunket hun inn ledelsesmålet for vertene. vondt skulle bli til verre for gjestene fra trøndelag da thea bjelde doblet ledelsen med et herlig langskudd. like før slutt reduserte emilie nautnes, men det ble bare med trøstemålet. på overtid kontret janni thomsen inn 3–1 for vålerenga. – jeg var så nervøs de siste 15 minuttene. det var deilig, sa thomsen som scoret ti minutter på overtid.

  Målfest for Brann - slag i trynet for Riise

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:16.57)
  larissa crummer og maria brochmann scoret to mål hver i branns 5-2-seier over røa lørdag. den regjerende seriemesteren tok sin andre strake seier i toppserien. etter drøyt ti minutter åpnet australske crummer målkontoen i brann. få minutter senere kriget ragne svastuen inn utligningen for røa. brochmann svarte umiddelbart med et hodestøt som sendte hjemmelaget tilbake i føringen. crummer økte deretter til 3-1 senere i omgangen. etter hvilen noterte brochmann seg for sin andre scoring for dagen. røa-spiss julie klæboe reduserte ledelsen, før marte bratberg lund fastsatte resultatet til 5-2 på overtid. brann fortsetter likevel på 4.-plass med sine 17 poeng. lsk ligger tre poeng foran de rødkledde etter seieren mot lyn lørdag. indreløper emma stølen godø sikret 2-0-seier etter to nettkjenninger mot gamleklubben. stabæk-spiller meryll abrahamsen scoret også mot gamleklubben da hun lobbet inn 1-0 mot arna-bjørnar. de sistnevnte slo likevel tilbake og vant 4-2. john arne riises avaldsnes måtte se poeng ryke tre minutter på overtid mot åsane. mathilde sangolt ble matchvinner. (ntb)


  Manchester United vartet opp med festfotball - klare for Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:22.58)
  manchester united trengte ett poeng for å sikre seg en plass i mesterligaen neste sesong, én runde før slutt av premier league-sesongen. det klarte de med bravur hjemme mot chelsea. casemiro sendte united i ledelsen allerede etter fem minutter og på overtid sørget anthony martial for at det sto 2-0 til pause. i den andre omgangen var det tidvis en kanonade mot chelsea-målet og scoringer bruno fernandes og marcus rashford gjorde at det sto 4-0 med ti minutter igjen. mot slutten av kampen reduserte joão félix, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle ende og united var nærmere 5-1 på overtid enn chelsea var enda en redusering. united ligger nå på tredjeplass, med to poeng ned til newcastle på fjerdeplass og seks poeng ned til liverpool på femteplass. topp fire kvalifiserer seg til mesterligaen. for manchester-klubben venter også en fa-cupfinale mot byrival manchester city om halvannen uke. for chelsea har sesongen vært en stor fiasko, som står med kun 43 poeng på 37 kamper og er nede på en tolvteplass. – det er rett og slett helt sjanseløst. det er helt grusomt, hele veien. absolutt alt. det er personlige feil. det er sløvhet. de henger ikke sammen som et lag. de ser ikke ut som et måneskinn. rett og slett helt forferdelig, sier viaplays fotballekspert pål andré helland.

  Cupbombe i Tønsberg – Sandefjord ute av cupen etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:21.08)
  sandefjord er ute av cupen allerede i første runde. eliteserieklubben røk for 4.-divisjonslaget eik tønsberg etter straffesparkkonkurranse. til tross for at sandefjord tidlig i andre omgang gikk opp i en 2-0-ledelse, kjempet eik tønsberg seg tilbake. og fem minutter på overtid utlignet de til 2–2 og sørget for ekstraomganger. etter målløse ekstraomganger ble kampen avgjort på straffer. der vant eik tønsberg 4-3, etter at begge lagene bommet på sine siste straffer. sandefjord bommet også på første.

  Vinicius Junior slipper karantene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:06.03)
  real madrid-spiller vinicius junior slipper utelukkelse etter at han ble utvist i 0-1-tapet for valencia, der han ble utsatt for rasistisk hets fra publikum. det bestemte spanias fotballforbund tirsdag. forbundet beslutet også at mario kempes-tribunen på valencias hjemmebane mestalla skal stenges i fem kamper. klubben ble også ilagt en bot på 45.000 euro. underveis i kampen pekte vinicius junior ut personer på kempes-tribunen som hetset ham. utvisningen skjedde på overtid under et basketak mellom vinicius og valencias hugo duro. dommeren dro opp det røde kortet etter å ha sett på var-skjermen. disiplinærkomiteen pekte imidlertid på at dommeren ikke hadde sett på bildene som viste at duro tok kvelertak på vinicius junior rett før brasilianeren slo. – prisen rasistene vant, var min utvisning. dette er ikke fotball, det er la liga, skrev vinicius junior på instagram etter kampen. (ntb)

  Juventus rystet: Stortap mot Empoli

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.19)
  juventus gikk glipp av tre poeng etter 1-4-tapet mot empoli i serie a mandag. nederlaget kom kort tid etter at torino-klubben ble trukket ti poeng av forbundet. avgjørelsen om at juventus ble fratatt ti poeng kom rett i forkant av kampstarten mot empoli. det ble utfallet etter en ny behandling av den såkalte plusvalenza-saken. storklubben var tabelltoer på 69 poeng før dommen, men falt ned til 7.-plass etter at dommen ble kjent. derfor var tre poeng mot empoli sårt tiltrengt med tre runder igjen av serie a. francesco caputo sendte imidlertid vertene i føringen etter 18 minutter. tre minutter senere doblet sebastiano luperto ledelsen for empoli. caputo noterte seg for sin andre nettkjenning for de blåkledde etter hvilen. federico chiesa reduserte for juventus med noen minutter igjen, men på overtid fastsatte roberto piccoli resultatet til 4-1. (ntb)

  Real Madrid har anmeldt rasisme mot Vinicius

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:13.09)
  real madrid har levert inn en anmeldelse om hatkriminalitet etter de angivelig rasistiske tilropene vinicius junior fikk rettet mot seg i helgen, skriver ntb. «real madrid viser sin sterkeste avsky og fordømmer hendelsene som fant sted mot vår spiller vinicius junior», skriver klubben på sin nettside. hendelsene skjedde i søndagens 0-1-tap for valencia. vinícius, som ble utvist på overtid, hevder at flere supportere kom med rasistisk hets underveis i kampen. vinícius kom med en kraftsalve mot spanske fotballtopper i etterkant. «rasisme er normalt i la liga. fotballforbundet synes det samme, og motstanderne oppfordrer til det. jeg er så lei meg. ligaen som en gang tilhørte ronaldinho, ronaldo, cristiano ronaldo og messi, tilhører i dag rasistene», skrev han på twitter.  Ryerson én seier fra det Haaland aldri klarte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:19.25)
  lørdag ettermiddag kunne erling braut haaland feire seriemesterskap i sin første sesong som manchester city-spiller. samtidig lukket julian ryerson øynene og klinket til i duellene for haalands forrige klubb, borussia dortmund. blant annet takket være ryersons innsats, vant dortmund 3-0 i bortekampen mot augsburg. det betyr at den norske landslagsbacken nå har en alle tiders mulighet til å klare det halland ikke klarte på tre sesonger i dortmund, nemlig å vinne bundesliga. søndagens seier betyr at dortmund topper tabellen to poeng foran normalt suverene bayern münchen når bare én serierunde gjenstår. det betyr at ryerson og dortmund blir ligamestere hvis de slår mainz hjemme på signal iduna park neste lørdag. sébastien haller ble den største dortmund-helten søndag da han satte inn de to første målene. på overtid fastsatte julian brandt sluttresultatet til 3-0.

  Aahjem berget Lyn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:16.56)
  arna-bjørnar var på vei mot seier, men måtte nøye seg med 2-2 mot lyn i toppserien i fotball søndag. før det første minuttet var omme, tok lyn ledelsen ved kristin holmen. etter halvspilt kamp var stillingen 1-0. arna-bjørnar utlignet til 1-1 da miljana ivanovic satte ballen i mål åtte minutter etter pause, og samme spiller ga laget sitt et forsprang da hun satte inn 2-1-målet etter 66 minutter. to minutter på overtid utlignet anna aahjem for lyn. det ble siste gang målvakten måtte hente ballen ut av nettet. oppgjøret endte 2-2.


  Panthers vant maratonkamp i NHL-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:08.42)
  florida panthers måtte spille nesten 140 minutter med ishockey for å vinne 3-2 og ta føringen i nhl-semifinalen mot carolina hurricanes. først 12,7 sekunder før slutt i fjerde overtidsperiode satt det avgjørende målet fra matthew tkachuk. før det hadde lagene spilt 79 minutter og 47 sekunder med forlengning uten å overliste hverandre. avgjørelsen falt da hurricanes ble presset i egen sone og ikke fikk pucken unna. tkachuk snappet den og scoret til vill jubel hos bortefansen.

  West Ham til første finale i Europa på 47 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:23.05)
  west ham tok vare på sin 2-1-ledelse fra det første oppgjøret og gikk til finalen i conferenceligaen med 1-0 helt på tampen mot nederlandske az alkmaar. det er første europeiske finale for london-klubben siden tapet i cupvinnercupen mot anderlecht i 1976. i den første kampen tok az ledelsen før saïd benrahma og michail antonio gjorde returmøtet i alkmaar veldig mye mer komfortabelt. tre minutter på overtid scoret pablo fornals kampens eneste mål alene med keeper og satte definitivt spikeren i kista. hjemmelaget hadde mye ball, men klarte ikke å overliste en god alphonse areola i west ham-buret torsdag kveld. west hams lucas paquetá traff stolpen i den første omgangen, men az var også farlig frempå ved et par anledninger. west ham-stopper nayef aguerd kunne avgjort det hele sju minutter før slutt på nærmest åpent mål, men det utgjorde ingen forskjell for gjestene. senere var fornals på plass og sikret etterlengtet finalespill i europa for west ham. finalen spilles 7. juni i tsjekkiske praha. (ntb)

  Newcastle jublet for viktig seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:22.31)
  newcastle kunne langt steg mot neste sesongs mesterliga med seier mot brighton torsdag kveld, og det åpnet særdeles bra. etter 23 minutter tok de fortjent ledelsen etter massivt press, selv om det var en uheldig deniz undav som headet ballen i eget mål. på overtid i første omgang la dan burn på til 2-0 for newcastle etter et frispark. men brighton – som også kjemper om en plass i europa neste sesong – ga seg ikke, og kom på banen med et helt annet trykk etter hvilen. seks minutter ut i andre omgang brakte undav balanse i sin egen målprotokoll da han scoret for sitt eget lag og reduserte til 2-1. det skulle imidlertid bli newcastles kveld. etter 89 minutter satte callum wilson inn 3-1 etter et strålende bakromsløp, der han akkurat holdt seg på rett side av offsidegrensa. mindre enn to minutter senere var wilson nest sist på ballen da bruno guimarães la på til 4-1. med seieren befestet newcastle tredjeplassen på tabellen, men mesterligaplassen er likevel ikke helt trygg. fire lag kvalifiserer seg for mesterligaen, og newcastle kan fortsatt bli tatt igjen av manchester united og liverpool. liverpool er i så fall avhengig av å vinne sine to siste kamper. seier i siste serierunde vil uansett være nok for newcastle.

  Suspensjon og millionbot for Jürgen Klopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:17.10)
  liverpool-manager jürgen klopp er suspendert i to kamper på grunn av sitt utbrudd etter 4–3-seieren mot tottenham. det betyr at han ikke får ledet laget sitt fra benken i søndagens kamp mot aston villa. den andre kampen blir «hvilende» fram til slutten av 2023/24-sesongen på betingelse at han ikke begår lignende lovbrudd, melder ntb. ifølge liverpool echo er klopp også ilagt en bot på 75.000 pund, noe som i øyeblikket tilsvarer en drøy million norske kroner. liverpool-sjefen var lite imponert over kampleder paul tierney etter en dramatisk overtidsseier på anfield. han sa blant annet at han ikke vet «hva den mannen har mot oss». klopp fortalte videre at liverpool og tierney har en forhistorie med avgjørelser i tidligere kamper, men avviste at han mente å rokke ved dommerstandens integritet. fa melder at klopp har innrømmet at hans kommentarer etter kamp var upassende oppførsel. liverpool ligger øyeblikket på femteplass i premier league, og kjemper en intens kamp for å ta igjen enten manchester united eller newscastle i jakten på mesterligadeltakelse neste sesong. (nrk/ntb)

  Vålerenga ble for gode og vant 3-0 – HamKam på nedrykksplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.42)
  vålerenga kan feire 17. mai med hevede hoder etter årets første hjemmepoeng da hamkam ble slått 3-0. gjestene har fire strake tap og er under nedrykksstreken. det var hamkam som kom best i gang, men det var bare i fem minutter at laget yppet seg. etter hvert tok dag-eilev fagermos menn mer og mer over. etter 18 minutter fikk 18-åringen seedy jatta stå umarkert ved bakerste stolpe og heade inn 1-0 på innlegg fra simen juklerød. etter 24 minutter ble ledelsen doblet da finske daniel håkans dukket opp inne i feltet og satte 2-0. hamkam-målvakten lars jendal var for passiv ved den anledningen. han sto og ventet på ballen og oppdaget ikke håkans som brøt inn foran ham. jendal voktet målet etter marcus sandbergs røde kort mot tromsø sist. dødt og tafatt vålerenga fikk også en viktig psykologisk scoring med 3-0 på overtid i 1. omgang. henrik bjørdal kjempet til seg ballen etter en corner. han fikk et godt treff, og via en motstander havnet ballen i mål via stanga. – det var dødt og tafatt. vi fikk ikke flyttet beina fort nok og kom ikke opp i press. det er mye å rette på, sa hamkam-kaptein aleksander melgalvis til tv 2 etter den begredelige 1.-omgangen. i fjor endte det 1-1 mellom de to lagene i oslo, også det i 16.-maikamp.

  tromsø seiret elleve minutter på overtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:19.08)
  tromsø kunne slippe jubelen løs da de sikret 2-1-seier på straffespark elleve minutter på overtid borte mot hamkam i eliteserien lørdag kveld. kampen fikk en kaotisk avslutning da hamkam-keeper marcus sandberg var for tøff inne i feltet og måtte bøte med både straffe og rødt kort. inn kom lars jendal for å stoppe niklas vesterlund, som fikk prøve seg fra krittmerket. det klarte han ikke, og dermed gikk hamkam på sitt tredje strake tap tidligere i kampen hadde daniel bassi sendt tromsø i ledelsen, mens aleksander melgalvis utlignet fra straffemerket. (ntb)  Manchester United slo tilbake - tok viktig seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:17.58)
  manchester united slo tilbake etter to strake tap og vant 2-0 over wolverhampton lørdag ettermiddag. anthony martial sendte de røde djevlene i føringen før pause, og på overtid i andre omgang satte alejandro garnacho spikeren i kista. manchester united skapte haugevis av sjanser hjemme på old trafford, men ble gang på gang stoppet av premier league-debutanten daniel bentley, som sto en kjempekamp mellom stengene for wolves. men erik ten hags menn er likefullt tre poeng rikere, og har nå fire poeng ned til liverpool på 5. plass. liverpool skal i aksjon mandag kveld når de møter leicester.

  Lazio-smell mot Lecce

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:23.17)
  et overtidsmål reddet lazio i 2-2-kampen mot lecce fredag, men laget avga verdifulle poeng i kampen om topp fire og mesterligaspill neste sesong. lazio ligger foreløpig på tredjeplass med 65 poeng, men det skiller bare fire poeng ned til milan på femteplass. sistnevnte har i tillegg én kamp mindre spilt. inter er to poeng bak lazio og går forbi om de slår sassuolo lørdag. de fire beste etter endt sesong er sikret plass i mesterligaens puljespill neste sesong. storscorer ciro immobile sendte lazio i ledelsen på hjemmebane, men deretter vendte remi oudin kampen. sergej milinkovic-savic ble helten for lazio med sin scoring fem minutter på overtid. (ntb)

  akor adams fikset lillestrøm-seier på overtid - igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:20.54)
  for tredje gang denne sesongen dukket akor adams opp på overtid og sørget for lillestrøm-seier. han scoret kampens eneste mål, to minutter på overtid, da lsk slo odd 1-0 fredag kveld. – for en kamp av laget. det var et flott innlegg fra lars, sa adams til tv 2, og sikter til lars ranger som stod for det målgivende innlegget. han gjorde det mot strømsgodset og i hatoppgjøret mot vålerenga, og gjentok bragden i skien. da kampen så ut til å ebbe ut i 0-0, fant lars rangers innlegg fra høyre adams inne i boksen. spissen hadde løpt seg fri og gjorde ingen feil foran det halvåpne målet. han står med seks mål denne sesongen og har vært en nøkkelbrikke for lsk, som ligger på 2. plass med tolv poeng.
  juventus utlignet syv minutter på overtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:23.01)
  sevilla var på vei mot en råsterk seier borte mot juventus. men syv minutter på overtid reddet federico gatti uavgjort. og dermed er det vidåpent før neste ukes returoppgjør i spania. kampen i torino endte 1-1. sevilla-spissen youssef en-nesyri sendte spanjolene i føringen, men den 24 år gamle midtstopperen federico gatti ble den usannsynlige helten for juventus.  West Ham snudde til seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:22.57)
  west ham sikret seg et godt utgangspunkt før neste ukes returoppgjøret mot az alkmaar. michail antonio ble den store i helten i london-lagets snuoperasjon. det var han som tuppet inn seiersmålet i det 76. minutt, og som sørget for at west ham vant kampen 2-1. gjestene fra nederland tok ledelsen ved tijani reijnders i første omgang, men saïd benrahma utlignet fra straffemerket etter pause. knappe ti minutter senere fullbyrdet antonio snuoperasjonen og west ham er i førersetet i jakten om en finalebillett i serieligaen. i den andre semifinalen mellom fiorentina og basel ble det også en snuoperasjon: fiorentina tok ledelsen, men basel utlignet 20 minutter før slutt. på overtid satte zeki amdouni inn seiersmålet og sørget for en sterk borteseier for det sveitsiske laget.

  Reiten scoret da Chelsea tok steg mot seriegull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:22.37)
  guro reiten startet målfesten da chelsea vant hele 6-0 over leicester. chelsea er nå ett poeng bak serieleder manchester united med én kamp mindre spilt. reiten scoret chelseas ledermål i det 8. minutt da hun timet løpet sitt perfekt på et innlegg fra pernille harder. den danske spissen startet på topp da sam kerr fikk en frikveld. erin cuthbert doblet ledelsen før halvspilt førsteomgang, og harder økte to ganger før pause. i 2. omgang scoret lauren james med en kanon i nettaket før jelena cankovic satte punktum på overtid. (ntb)


  Dæhli-scoring da Nürnberg ga fra seg seieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. mai 2023 KL:15.49)
  mats møller dæhli fikk sin første scoring for sesongen i 2. bundesliga, men hans nürnberg mistet to viktige poeng helt på tampen. oppgjøret hjemme mot kaiserslautern endte 3-3 etter scoring av bortelaget i det 89. minutt og deretter på et frispark nesten fem minutter på overtid signert philipp klement. nürnberg, som bare er fire poeng over kvalifiseringsplass og seks poeng over nedrykksstreken, har én seier på de sju siste kampene. dæhli scoret kampens første mål før fire minutter var spilt. nordmannen frigjorde seg i boksen og bredsidet inn 1-0 etter godt spill av hjemmelaget. det var sesongens første fulltreffer for landslagsspilleren som også leverte en målgivende pasning senere i kampen. det gjenstår tre serierunder på nivå to i tyskland. (ntb)

  Kjempsmell for Riise og co.

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. mai 2023 KL:16.59)
  i bunnoppgjøret mellom åsane og avaldsnes endte det også 5-1 etter en eksplosjon av scoringer på tampen. kaja karlsen og milena kokosz sørget for at åsane ledet 2-0 til pause. deretter scoret nina vestbøstad for vertene i det 89. minuttet, før det ble 3-1, 4-1 og 5-1 på overtid. hanna dahl sto for avaldsnes` mål, mens katarina sunde og andrine mo scoret åsanes to siste. resultatet endrer ikke på lagenes tabellposisjon, men avaldsnes har nå bare ett poeng ned til åsane på nest sisteplass. (ntb)

  Mac Allister sendte Brighton til himmels - Shaw ble syndebukken for United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. mai 2023 KL:23.06)
  det var flust med sjanser da brighton tok imot manchester united torsdag kveld, men var-drama avgjorde kampen. luke shaw ble syndebukken da han forårsaket straffe med hands syv minutter på overtid. dommeren ba om en var-sjekk før han dømte straffespark. alexis mac allister satte den sikkert oppi hjørnet og kampen endte 1–0 til brighton. kaoru mitoma kunne sendt hjemmelaget i ledelsen etter kun fire minutter, da victor lindelöf mistet ballen. men skuddet til brightons midtbanespiller gikk rett i knollen på sisteskanse david de gea, som måtte ha en medisinsk sjekk før spillet gikk videre. driblemester mitoma var nær igjen, men klarte ikke å komme seg forbi aaron wan-bissaka. utover i omgangen presset gjestene mer og mer på. anthony martial var nær å sende gjestene i ledelsen etter 40. minutter, men avslutningen var for svak. både brighton og united var sultne på mål før hvilen, men tross hungeren sto det 0–0 til pause. sjanse etter sjanse bød seg også i andre omgang, men stødige keepere hindret en etter en. manchester united ligger på en foreløpig fjerdeplass i premier league, men liverpool lurer fire poeng bak. og brighton klatret opp til en femteplass med dagens trepoenger.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »