Hovedsiden

Liten annonse

  Tidligere Tour de France-vinner innrømmer dopingbruk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:06.20)
  jan ullrich vant tour de france i 1997 og var i en årrekke den fremste rivalen til lance armstrong. amerikanske armstrong vant syv utgaver av tour de france på rad fra 1999 til 2005, men ble i 2012 fratatt seirene på grunn av dopingbruk. ullrich har tidligere benektet å ha dopet seg, selv om han sommeren 2006 ble suspendert etter at han dukket opp på klientlista til legen eufemanio fuentes under operación puerto. i 2012, flere år etter at han la opp, ble han også utestengt av idrettens voldgiftsrett (cas), og fikk resultatene sine fra mai 2005 og senere strøket. i forbindelse med lanseringen av en ny dokumentar, innrømmer nå ullrich dopingbruk. – ja, jeg dopet meg, sa ullrich under en paneldebatt onsdag ifølge blant andre tysk eurosport. vg omtalte saken først i norge. ullrich startet karrieren i det tyske telekom-laget i 1995. året etter vant han ungdomskonkurransen i tour de france og ble nummer to bak lagkamerat bjarne riis, som i 2007 innrømmet dopingbruk. – for meg startet det i 1996. da jeg kom inn i det, så var det allerede stoffer som ikke kunne kontrolleres, sa ullrich. tyskeren hevder fra sin side at det handlet om å ha like muligheter som de andre i toppen, ettersom han mente konkurrentene rundt ham også dopet seg. – jeg vet hva jeg oppnådde under omstendighetene den gang. innerst inne er jeg en tour de france-vinner. personlig synes jeg at jeg fortjener tour-tittelen, sa ullrich.

  Tragisk dødsfall for svensk idrettstalent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:18.42)
  sveriges friidrettstalent emilia brangefält døde 13. november. hun ble bare 21 år gammel. brangefält drev med trail, som er en variant av terrengløp. hun tok bronse på 40 kilometer i vm i thailand i fjor. hun vant også det svenske mesterskapet i 2022, og hun ble svensk mester i terrengløp. sveriges friidrettsforbund skriver på sine nettsider at brangefält hadde følt seg dårlig i de siste månedene, både fysisk og psykisk. til tross for god støtte fra sine nærmeste valgte hun å avslutte livet. – det er dypt tragisk, og jeg har vanskelig for å finne ord. jeg kjente henne ikke personlig, men er blitt fortalt at hun var et flott og begavet menneske. hun hadde hele livet foran seg, sier sverige friidrettssjef kajsa bergqvist. (©ntb)

  Rottensteiner tilbake som landslagstrener for alpinlandslagene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:09.08)
  østerrikske michael rottensteiner (34) er tilbake som landslagstrener for alpinlandslagene. dte skriver skiforbundet i en pressemelding. 34-åringen gikk egentlig over i en ny rolle som landslagssjef for herrelagene tidligere i år, men har valgt å gå tilbake til sin gamle jobb av personlige grunner. – vi er veldig glade for at «sutti» er tilbake hos oss.med sin erfaring og kompetanse bidra vil han forsterke et allerede slagkraftig team. vil får nå mulighet til å være mer fleksible med tanke på opplegget vårt på tvers av laget og disipliner gjennom hele sesongen, sier sportssjef claus johan ryste.

  Sesongbeste for norske sprintere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:07.46)
  martine ripsrud, julie nistad samsonsen og pål myhren kristensen noterte seg for alle for sesongbeste under 500-meteren i b-gruppa i beijing fredag morgen. kristensen ble nummer ni med tiden 35,76, 89 hundredeler bak den suveren vinneren tingyu gao. 35,76 er syv tideler bak kristensens personlige rekord. senere fredag har norge både bjørn magnussen og håvard holmefjord lorentzen i a-gruppa på 500 meter. blant kvinnene ble det henholdsvis femte- og syvendeplass for ripsrud og samsonsen. ripsrud klokket inn på 39,06, mens samsonsen var fem hundredeler bak. spesielt for ripsrud var det et klart løft fra verdenscupstarten i obihiro forrige uke, hvor hun hadde 39,38 som sin beste tid. norge har ingen kvinneløpere i a-gruppa på 500 meter.

  Polsk fylleskandale før VM – får ikke erstatte hjemsendte spille

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:18.03)
  polen har fått en fæl oppladning til fotball-vm for u17-landslag. fire spillere er kastet ut av troppen etter et voldsomt alkoholinntak. hjemsendelsen skjer få dager før polens åpningskamp mot japan i indonesia, skriver tipsbladet. opplysningene om skandalen er hentet fra det polske nettstedet goal.pl. fylleepisoden førte til at en av spillerne falt og slo hodet. det internasjonale fotballforbundet (fifa) har nektet polen å hente inn erstattere til vm-troppen. det betyr at laget kun får stille med 14 utespillere i herremesterskapet. landslagstreneren marcin wlodarski har omtalt saken for å være et personlig nederlag. – vi har feilet, for vårt ønske er også å oppdra disse guttene. vi bruker mye tid med dem, og jeg ser på dette som en personlig nedtur for meg, sier wlodarski. u17-vm starter fredag og varer til 2. desember. (©ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »