Hovedsiden

Liten annonse

  Colombias fotballpresident ble arrestert etter Copa America-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:22.58)
  finalen mellom colombia og argentina i copa america ble preget av tårer og panikk før kampstart. nå melder nyhetsbyrået ap at presidenten i det colombianske fotballforbundet, ramón jesurún, er arrestert av politiet. totalt foretok politiet 27 arrestasjoner etter de kaotiske scenene som utspilte seg, der supportere før kampen forsøkte å ta seg inn på finalearenaen i miami uten billetter, og kampen ble forsinket i en time og 20 minutter. flere personer ble skadet og arrestert etter at politiet ble tvunget til å gripe inn med tåregass. pågripelsen fant sted tidlig mandag morgen, lokal tid. jesurún er anklaget for tre tilfeller av grov vold mot en tjenestemann. argentina vant finalen over colombia 1-0. (ntb)

  17 personer ble skadet i sammenstøt mellom supportere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:21.41)
  totalt 17 personer ble skadet i bråket mellom engelske og nederlandske fans før onsdagens em-semifinale i dortmund. de skadede inkluderer sju politifolk, sa dortmund-politiet torsdag. totalt 23 nederlandske og tre engelske fans ble tatt i varetekt, men er nå løslatt. totalt måtte politiet gripe inn i 22 hendelser. fansen barket sammen på tre forskjellige puber i dortmund sentrum før kampen. ifølge politiet ble det kastet stoler og flasker, mens nødetater var raskt på stedet for å hindre videre opptrapping. i tillegg hadde noen fans klatret over gjerder og gått inn i supporterområder uten å gå gjennom sikkerhetskontrollene og da arrangementene allerede var fulle. politiet pågrep også tre menn for mistanke om bedrageri. de er anklaget for å ha solgt kampbilletter uten egentlig å sende dem til kjøperne. (ntb)
  Dreges lag tror ikke feil på bakhjulet forårsaket dødsulykken: – Svært lite sannsynlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:10.56)
  mekanisk trøbbel på bakhjulet er blitt nevnt som en mulig årsak til ulykken som kostet syklisten andré drege livet. laget hans tviler sterkt på det. drege døde etter å ha falt av sykkelen i høy hastighet under nedstigningen fra grossglockner til heiligenblut på lørdagens etappe i østerrike rundt. han ble 25 år gammel. jaka primozic syklet rittet og har til østerriksk politi forklart at han observerte problemer med dreges bakhjul før det fatale skjedde. det skrev vg søndag. drege kjørte for coop-repsol, og laget mener en mekanisk feil på bakhjulet neppe var årsaken. – dette anses som svært lite sannsynlig gitt forklaringene og situasjonen. vi er forberedt på at det kan ta noe tid før politiet konkluderer i sine undersøkelser. vi avventer disse og ønsker av denne årsak ikke å kommentere nærmere på hendelsesforløpet før politiet har avsluttet sitt arbeid, sier lagets leder roy hegreberg i en uttalelse. i pressemeldingen står det at det er vanskelig for alle i og rundt laget å håndtere spekulasjonene rundt hva som forårsaket ulykken. dreges lagkamerater er nå hjemme i norge og har fått tilbud om krisehjelp. – laget opplever sterk støtte fra sykkelmiljøet, noe de setter stor pris på og som varmer i denne krevende tiden, sier hegreberg. søndagens avslutningsetappe i østerrike rundt ble avlyst. det ble i stedet gjennomført et minneritt for nordmannen. (ntb)


  Uruguay-profiler i bråk med colombianske supportere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:06.26)
  colombia slo uruguay 1–0 i semifinalen i copa américa og er dermed i finalen i mesterskapet for første gang på 23 år. men etter kampslutt brøt det ut kaos. flere av de uruguayanske spillerne skal ifølge en rekke nyhetsbyråer ha tatt seg opp på tribunen og havnet i slåsskamp med colombianske supportere. det er ikke kjent hva som var den utløsende faktoren til bråket. midtstopper josé maría giménez sa etter kampslutt at spillerne var urolige for sikkerheten til familiemedlemmene på tribunen. – familien vår var i fare. det her er en katastrofe. vi var tvunget til å ta oss opp på tribunen for å ta vare på nære og kjære. det var små barn der. ifølge nyhetsbyrået tt pågikk håndgemenget i ti minutter før politiet grep inn. supportere fra begge nasjoner skal ha vært involvert. – jeg så ikke én eneste politimann. jeg håper de som arrangerer dette er litt mer forsiktige, fortsatte giménez. det søramerikanske fotballforbundet (conmebol) skriver i en pressemelding at de fordømmer hendelsene. – conmebol fordømmer på det sterkeste enhver voldshandling som påvirker fotballen. vi jobber ut fra tanken om at fotballen skal forene oss med sine positive verdier. vold har ingen plass verken på eller utenfor banen, heter det i uttalelsen. regjerende verdensmester argentina vant det forrige amerikanske mesterskapet som ble spilt i 2021. (ntb)
  Engelske og nederlandske supportere barket sammen før EM-semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:19.57)
  det brøt ut i slåsskamp mellom engelske og nederlandske fans på en restaurant i dortmund, to timer før semifinalen i em. dortmund er vertskap for kampen, og supporternes festing hadde stort sett vært fredelige i før ettermiddagens bråk. ifølge en talsmann for politiet gikk to supportergrupper fra hvert lag til angrep på hverandre på restauranten. gjenstander ble kastet og personer skal ha blitt skadet, sa talsmannen. rundt 100.000 nederlandske supportere marsjerte gjennom sentrum mens de sang og feiret før kampen. ifølge politiet var dette den største supporterparaden byen noen gang har sett. det var også 25.000 engelske fans i byen. nrw-journalisten frank schneider skriver på x at minst ti personer har blitt arrestert.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »