Hovedsiden

Liten annonse  Kosovos olympiske komité ber IOC om å ta grep etter Djokovic-melding

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:12.08)
  kosovos olympiske komité ber ioc om å åpne en disiplinærsak mot novak djokovic etter hans politiske melding i første runde av roland-garros. etter å ha vunnet over amerikanske aleksandar kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. han skrev i stedet «kosovo er hjertet av serbia. stopp volden». kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av serbia. de siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. onsdag ber lederen av kosovos olympiske komité, ismet krasniqi, ioc om å ta grep. – ytringene gjort av en så offentlig person uten noen følelse av medlidenhet, fører til at spennings- og voldsnivået mellom de to landene øker, sa han og ba komiteen om å åpne en disiplinærsak mot spilleren. frankrikes sportsminister amelie oudea-castera syns djokovics melding var unødvendig. han mener at djokovics melding er egnet til å fyre opp spenningen. – en idrettsutøver kan gi sin støtte til menneskerettigheter og lignende, men i dette tilfellet var meldingen veldig aktivistisk og politisk. det burde ikke skje igjen. (©ntb)

  Ber IOC ta grep etter Djokovic-melding

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:10.57)
  novak djokovic vant komfortabelt mot amerikaneren aleksandar kovacevic i første runde av french open. etter kampen skrev han «kosovo er hjertet til serbia. stopp volden» inn i kameralinsen. de siste dagene har det vært voldshendelser nord i kosovo, et land som erklærte seg uavhengig i 2008, men som ikke har blitt anerkjent av serbia. det gjør at lederen for den olympiske komiteen i kosovo, ismet krasniqi, reagerer. han viser til det olympiske charteret, som sier at de olympiske idrettsorganisasjonene skal holde seg politisk nøytrale. – med all respekt ber jeg ioc om å agere i henhold til eget rammeverk og foreslår til det internasjonale tennisforbundet (itf) om å følge de prinsippene som står regulert i det olympiske charteret og etterforske denne saken ved å åpne en disiplinærsak mot denne utøveren, skriver krasniqi.  Oppgang på Wall Street

  Kilde: E24 | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:15.31)
  wall street åpnet sterkt tirsdag, drevet av den politiske enigheten om å øke gjeldstaket i usa. databrikkeprodusenten nvidia har passert tusen milliarder dollar i markedsverdi og bidrar til oppturen.
  djokovic lett videre i roland-garros – får kritikk for politisk budskap
  politisk budskap | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: djokovic lett videre i roland-garros – får kritikk for politisk budskap | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:22.44)
  novak djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i roland-garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse. etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske aleksandar kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. han skrev i stedet «kosovo er hjertet av serbia. stopp volden». kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av serbia. de siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene. djokovic snakket etter kampen i paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen. – jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i kosovo. våre folk blir skjøvet ut. dette er det minste jeg kunne gjøre. som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele serbia, sa han ifølge medieoppslag i serbia. – jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »