Hovedsiden

Liten annonse

  Warholm om OL-bonus: – Riktig vei å gå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. april 2024 KL:15.37)
  det internasjonale friidrettsforbundet, world athletics, meldte onsdag at de vil dele ut premiepenger til vinnerne under ol i paris. friidretten er det første særforbundet som tar dette grepet. regjerende olympisk mester på 400 meter hekk, karsten warholm, er positiv til endringen: – jeg tenker det, som profesjonell idrett, at det er et steg og et grep som virker fornuftig. det blir kanskje diskusjoner innen ol og ioc i og med at de har vært veldig strenge på sånn, men jeg tenker det er en riktig vei å gå, sier karsten warholm til nrk. ol-vinneren i friidrett mottar en bonus på 50.000 dollar, som tilsvarer 535.000 kroner etter dagens kurs. – det endrer ikke min motivasjon til å vinne det gullet. det betyr like mye uavhengig. ingen pengesum kan endre lysten man har på gullmedaljen. toppidrettssjef tore øvrebø er nysgjerrig på hvordan nyheten slår ned i friidrettsmiljøet. han uttrykker skepsis overfor nrk: – jeg tenker at det internasjonale friidrettsforbundet sikkert kunne funnet vel så gode anvendelser for disse pengene for å utvikle idretten sin enn å gi det til de aller beste utøverne, sier øvrebø. han mener at en av de store utfordringene i norsk toppidrett handler om at man mister talenter fordi det ikke er nok penger til å finansiere flest milug. – det er gjerne slik at de beste utøverne også er de som tjener mest penger på idretten. det er naturlig at det er sånn. det finnes veldig mange andre bonuskilder for de aller beste utøverne i friidrett, så jeg tenker at blir en forsterkning av at de som har mye får mer.
  United kollapset: Senket av to overtidsmål i «galskap»-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:23.19)
  galskap, beskrev chelseas hat trick-helt cole palmer scenene som utspilte seg på stamford bridge torsdag kveld. chelsea og manchester united har begge levert sesonger langt under pari. i møtet dem imellom, viste begge lag hvor sårbare og skjøre de er. viaplays kommentator tor ole skullerud kategoriserte uniteds forsvarsspill i starten av kampen som «en katastrofe». det utnyttet chelsea først via bredsiden til conor gallagher, deretter fra straffemerket ved cole palmer. på utrolig vis evnet united å snu kampen til 3-2. erik ten hags menn svinger voldsomt i prestasjonene, og i denne perioden av kampen var det på positivt vis. først utnyttet alejandro garnacho en fæl tversoverpasning fra moises caicedo, før bruno fernandes nikket inn utligningen fem minutter senere. etter sidebytte fant antony garnacho med en praktfull pasning med utsiden av foten. med et hodestøt overlistet han en utrusende djordje petrovic i chelsea-målet. klokken tikket mot slutt, men chelsea nektet å gi opp. ni minutter på overtid sto palmer igjen klar ved straffemerket, og var like sikker som tidligere i kampen. i kaotiske sluttminutter var han den som holdt hodet kaldt. den unge engelskmannen banket til da han fikk sjansen igjen. skuddet gikk via scott mctominay og forbi en utspilt andre onana i united-buret. kampen var igjen snudd til chelsea fordel, som sikret seieren 4-3 på hjemmebane. – vi fortjente å vinne denne kampen, men vi kan ikke gi det bort på denne måten. vi burde håndtert det bedre, sier ten hag til tnt sports etter kampen.

  NFF gjør VAR-endringer: – Overbevist om at tidsbruken blir mindre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:15.28)
  til kommende sesong gjør nff endringer i var for eliteserien. – vi er overbevist om at tidsbruken blir mindre enn i 2023. samtidig er det viktig at vi har kvalitet, at det ikke går så fort at vi overser vinkler og situasjoner som er nøkkelavgjørelser på fotballkamper. så kvalitet må komme før bruk av tid, sier dommersjef terje hauge. i tillegg til at dommerne skal jobbe for å få tidsbruken ned, blir det to konkrete endringer: fra nå er det krav om minimum seks kameraer på stadion. i fjor var det fem kameraer, men nå sørger nff for at man skal ha kameraer bak begge mål. endring nummer to er for å forbedre stadionopplevelsen. i år kan nemlig storskjermen på stadion vise bildene som brukes til å ta en avgjørelse, for eksempel dommerne gjennomgår en situasjon på sidelinjen. – i fjor la vi på plakat over en del situasjoner. men vi opplever at det her kan bidra til en bedre forståelse og mer informasjon om hva som faktisk blir vurdert, sier prosjektleder for var, knut kristvang. – hvor mye av endringen henger sammen med kritikken av var? – det henger selvsagt sammen. 2023 var første året med var. vi tar med oss mange positive og negative erfaringer. det å stå på arenaen og vite hva som skjer, det er en viktig del. i tillegg ønsker nff å teste ut at dommere skal kunne gi informasjon om avgjørelser over stadionanlegget. dette vil altså testes ut i løpet av sesongen, men blir ikke noe som vil skje i hver kamp.


  Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:08.13)
  den tidligere nhl-spilleren konstantin koltsov har gått bort. det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet. koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, aryna sabalenka. i en kort uttalelse skrev forbundet at koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort. «vi er i sorg. det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med konstantin», heter det i uttalelsen. koltsov spilte tre sesonger i nhl med klubben pittsburgh penguins, samt i to ol med det belarusiske landslaget. i tillegg til sin spillerkarriere, var koltsov også trener for khl-klubben salavat yulayev ufa og det belarusiske landslaget. «han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. må han hvile i fred,» skriver salavat julajev ufa i en uttalelse. konstantin koltsov ble 42 år gammel.


  Jarl Magnus Riiber må opereres – muligens ute et halvt år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:17.32)
  denne helgen arrangeres prøve-vm i trondheim for kombinertutøverne, men suverene jarl magnus riiber er ikke å finne på startstreken. 26-åringen sliter med en kneskade og sier til nrk at man må opereres. – da fikk jeg tatt et mr-bilde her i trondheim og fikk raskt veldig god hjelp. da fant vi ut at menisken var dårlig og at jeg allerede må under kniven på onsdag. det var en litt sjokkbeskjed å få, sier riiber til nrk. hvor lenge han blir å finne på sidelinjen er han usikker på, men han må potensielt belage seg på mange måneder. – jeg har hørt fra 4 uker til 6 måneder. så det er ganske stort sprang på menisk har jeg forstått. så får bare krysse fingrene, men jeg er realistisk og hva skal jeg si at det kan ta lengre tid da, sier han. lørdag var han til stede og overvære lagkameratene i vm-anlegget, og smilet var på plass for verdenscupvinneren. – forberedelsene blir med litt begrensninger her og der, også får jeg bare prøve å finne en best mulig vei til vm, sier han. tross at det muligens blir et halvt år på sidelinjen for riiber har han humøret og motet med seg. – hva er det tyngste her? er det med tanke på det familiære og at du skal bli pappa? – ja, det å hinke rundt på krykker og være tobarnspappa er ikke akkurat den starten jeg har lyst på. men kanskje det blir fort bra og at det gjør at jeg får mer tid hjemme nå i starten for vi håpe. jeg må bare tenke positivt, se muligheter og det her kommer til å gå veldig bra, svarer riiber.


  Ny Ingebrigtsen-rival dopingtatt - svenske frustrert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:07.10)
  spanske ouassim oumaiz har testet positivt for veksthomonet ghrp-2, og kan vente seg en lengre utestengelse. det skjer kort tid etter at landsmannen mohamed katir ble utestengt i to år for brudd på meldeplikten. de to spanjolene løp begge under vm-finalen på 5000 meter forrige sommer, blant annet mot jakob ingebrigtsen og narve gilje nordås. svenske andreas almgren nådde aldri finalen, etter å ha blitt knepent slått av oumaiz og katir i det innledende heatet. almgren var to hundredeler unna å gå videre. – nå er to av de som slo meg suspendert for brudd på meldeplikten og tatt for doping. jeg er glad for at juksemakerne blir tatt, men det er en bittersøt følelse for å si det forsiktig, skriver almgren på instagram. jakob ingebrigtsen fikk nylig spørsmål i the times om situasjonen i friidretten. – jeg tror doping er verre nå enn for ti år siden. det er vanskelig å bevise, men jeg har en følelse av det. problemet er at det er færre positive tester, og det bekymrer meg. det er et tegn på at folk blir smartere og kommer inn i et system, eller kanskje testene ikke fanger opp nok, sa 23-åringen til avisen.


  Svensk langrennsstjerne unnslapp brudd i Kollen-fall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:17.55)
  den svenske langrennsprofilen hadde smerter etter å ha gått over ende i målgangen på femmila i holmenkollen. mandag kom det positive skadenyheter. poromaa pådro seg en smell i venstre tommel da han gikk i bakken i avslutningen av 50-kilometeren. mandag var han gjennom en røntgenundersøkelse hjemme i sundsvall. den utelukket at han har pådratt seg et brudd. – william ble raskt behandlet av landslagets fysioterapeut på stedet og undersøkt av arrangørens lege. begge vurderte at det var en kraftig forstuing. røntgenbildene som ble tatt mandag viser at vi kan utelukke brudd, sier landslagslege rickard noberius i en uttalelse. poromaa er likevel usikker til verdenscupavslutningen i falun. – etter omstendighetene føler han seg bra og har bedre bevegelighet i hånden i dag. en håndkirurg skal undersøke skaden onsdag for å sikre riktig behandling og rehabilitering, så kan vi ta stilling til om det er aktuelt å konkurrere allerede i verdenscupen i falun, sier noberius. (ntb)

  Kombinertlandslagets trener er kreftfri

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:10.36)
  kombinertutøvernes mangeårige hopptrener stian kvarstad (51) er kreftfri, men framtiden som trener er usikker, skriver adresseavisen. – det har ikke vært som tidligere, men jeg har holdt kontakten med miljøet. vm trigger meg, og det blir tatt en avgjørelse om ikke lenge, sier kvarstad til adressa. det er ett år siden hans kreftdiagnose ble kjent. behandlingen ga positive svar. nå er han inne på en sjekk hver tredje måned. – jeg var ganske spent, og fortsatt kjenner jeg på nervene når en ny kontroll nærmer seg. mellom kontrollene går det ganske fint. da handler det om å begynne å leve normalt og få hverdagen til å gå, sier kvarstad. han sier det er «god dialog» om framtiden som trener. – jeg blir stadig bedre, spesielt fysisk. nå ser jeg fram mot vm. jeg har fulgt «mine» utøvere i fem år nå, og jeg vil gjerne være med videre. (ntb)

  Ny stående-sprekk for Tandrevold: – Begynte å tenke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:17.29)
  ingrid landmark tandrevold gikk ut som nummer to på dagens jaktstart under verdenscuprunden i soldier hollow i usa, og tok også over ledelsen etter to fulle hus på liggende. men på stående ble det en ny sprekk for skiskytteren, med tre strafferunder – på begge serier. – det virker som det er et helt annet press på ingrid når hun står på skive én, sa tv 2s ekspert ole einar bjørndalen. dermed måtte tandrevold nøye seg med en 11.-plass. – det skikkelig kjedelig. jeg klarte liksom ikke helt å beholde roen i dag. jeg hadde en del bevegelse i våpenet, men det har man i høyden, men i stedet for å senke skuldrene og søke etter blinken, begynte jeg å tenke litt og da begynte det å skjelve i beina, forklarer hun selv til tv 2. franske lou jeanmonnot vant, foran lisa vittozzi fra italia. julia simon tok tredjeplassen, og dermed tapte tandrevold – som leder verdenscupen – også poeng i sammendraget. med tre renn igjen er hun 73 poeng foran vittozzi. – kanskje tenkte jeg mer på det i dag, for jeg visste hvem jeg skjøt mot. jeg har prøvd å skyve det vekk, for det gir meg ikke så mye positiv energi, sier tandrevold til tv 2. karoline knotten sikret en sterk fjerdeplass med 18 treff. – jeg har aldri funket i høyde før, men det har skjedd noe. jeg kan pushe hele veien og føler jeg går litt smart også, sier hun til tv 2. av de øvrige norske ble ida lien nummer 23, marthe kråkstad johansen nummer 25, mens maren kirkeeide var feilfri og gikk seg opp fra 56. til 30.-plass. emilie kalkenberg hadde en tung dag i høyden og ble nummer 52.

  Ny stående-sprekk for Tandrevold

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:17.29)
  ingrid landmark tandrevold gikk ut som nummer to på dagens jaktstart under verdenscuprunden i soldier hollow i usa, og tok over ledelsen etter to fulle hus på liggende. men på stående ble det en ny sprekk for skiskytteren, med tre strafferunder – på begge serier. – det virker som det er et helt annet press på ingrid når hun står på skive én, sa tv 2s ekspert ole einar bjørndalen. – det kan skje i høyden at man sliter veldig med å treffe med timing og puls, og det er litt tøft å stå der på skive én, poengterte tiril eckhoff på kanalen. dermed måtte tandrevold nøye seg med en 11.-plass. – det skikkelig kjedelig. jeg klarte liksom ikke helt å beholde roen i dag. jeg hadde en del bevegelse i våpenet, men det har man i høyden, men i stedet for å senke skuldrene og søke etter blinken, begynte jeg å tenke litt og da begynte det å skjelve i beina, forklarer hun selv til tv 2. franske lou jeanmonnot vant, foran lisa vittozzi fra italia. julia simon tok tredjeplassen, og dermed tapte tandrevold – som leder verdenscupen – også poeng i sammendraget. – kanskje tenkte jeg mer på det i dag, for jeg visste hvem jeg skjøt mot. jeg har prøvd å skyve det vekk, for det gir meg ikke så mye positiv energi, sier tandrevold til tv 2. karoline knotten sikret en sterk fjerdeplass med 18 treff. av de øvrige norske ble ida lien nummer 23, marthe kråkstad johansen nummer 25, mens maren kirkeeide var feilfri og gikk seg opp fra 56. til 30.-plass. emilie kalkenberg hadde en tung dag i høyden og ble nummer 52.

  Heftig debatt på fotballtinget – omstridt cupforslag kan ikke avgjøres av NFF-styret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:12.07)
  det omdiskuterte forslaget om å spille fotball-nm med finale på våren kan likevel ikke besluttes av styret i norges fotballforbund. det har fotballtinget avgjort. søndag var den norske cupens framtid og innstillingen fra det såkalte hangeland-utvalget oppe til debatt på fotballtinget på ullevaal stadion. underveis kom det inn et forslag fra styreleder morten kokkim i lillestrøm sk om at fotballtinget neste år skal stemme over en eventuell omlegging til at nm skal starte på høsten og avsluttes på våren. det betyr at nff-styret ikke kan ta en slik avgjørelse selv. årets nm spilles som tidligere med finale i desember, men hangeland-utvalget har foreslått å endre cupen. forslaget fra kokkim ble vedtatt med 74 mot 64 stemmer, og dermed er det klart at fotballtinget i 2025 skal stemme over cupens framtid. 2. visepresident i fotballforbundet, arne larsen økland, sa søndag at styret heller i retning av å følge hangeland-utvalgets anbefalinger. fotballpresident lise klaveness var ikke spesielt positiv til at forslaget fra kokkim dukket opp som en overraskelse på helgens ting. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »