Hovedsiden

Liten annonse
  Ancelotti håper på kontraktsforlengelse for veteraner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (søndag 19. mai 2024 KL:09.02)
  verken luka modric (38) eller toni kroos (34) har enn så lenge skrevet under på nye real madrid-kontrakter. carlo ancelotti er likevel alt annet enn bekymret. den meritterte midtbaneduoen har vært toneangivende brikker på de hvitkleddes midtbane i en årrekke. siden 2014 har modric vært bidragsyter til fem champions league-titler, mens kroos har vært med å vinne fire. for ett år siden hersket det lenge usikkerhet rundt hvorvidt modric og kross kom til å forlenge sine avtaler. med kun fem dagers mellomrom valgte til slutt midtbaneduoen å bli med videre på lasset. nå både tror og håper real-sjef carlo ancelotti at begge tar en ny sesong på santiago bernabéu. – jeg er alltid optimistisk. det er imidlertid saker som ikke betyr noe for oss akkurat nå. vi er fokuserte på det vi er nødt til å gjøre. det inkluderer to la liga-kamper. alt som handler om framtiden diskuteres etter finalen, sa ancelotti på en pressekonferanse før søndagens seriekamp mot alexander sørloths villarreal. (©ntb)


  Skiskytterprofilen Dorothea Wierer (34) fortsetter karrieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:15.22)
  jeg ville holde denne pressekonferansen, for jeg har hørt mye rykter om meg på sosiale medier. slik startet wierer pressekonferansen onsdag hvor hun bekrefter at hun vil fortsette som skiskytter. – jeg har akkurat bestemt meg, sammen med forbundet og mine trenere, at jeg fortsatt har det i meg. jeg vil fortsette frem til ol i 2026, sier wierer på pressekonferansen og fortsetter: – jeg har reflektert mye de siste to månedene. jeg har tenkt at det ville vært synd å avslutte karrieren på denne måten, sier wierer. sesongen 2023/2024 ble preget av sykdom og søvnvansker for 34-åringen. etter vm, hvor en 10.-plass på den blandede stafetten ble det beste resultatet, valgte hun å hoppe av verdenscupsirkuset for å finne tilbake til seg selv, sier hun på pressekonferansen. – jeg ser frem til å fortsette. jeg vil prøve å være så godt forberedt som mulig i ol 2026. denne sommeren skal hun jobbe som ekspert for eurosport/discovery under ol i paris.

  De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:20.30)
  bayern münchen-trioen matthijs de ligt, jamal musiala og eric dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens champions league-semifinale mot real madrid. de ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren kim min-jae har fått skylden for begge målene bayern münchen slapp inn i 2-2-kampen. bayern-trener thomas tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at dier og de ligt ligger an til å starte returkampen i spania. – de fortjener å fortsette å spille sammen. matthijs har fått grønt lys, sa tuchel.

  Landslagsspiller drakk øl på tribunen i VM - ble utestengt fra landslaget i ett år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:14.28)
  21-åringene philip granath og ole julian bjørgvik-holm var igjen ikke med i troppen da den norske vm-troppen i ishockey ble presentert mandag. de to lovende spillerne spilte begge i vm i fjor, og på slutten av pressekonferansen avslørte landslagssjef tobias johansson grunnen: en disiplinær overtredelse under vm i fjor. landslagssjefen ønsker overfor nrk ikke å si noe om den konkrete hendelsen, men omtaler det hele slik: – en oppførsel som vi ikke synes er verdig et landslag. nrk har kontaktet både granath og bjørgvik-holm angående utestengelsen. til tv 2 avslører granath hvorfor han er utestengt. – forrige vm var jeg og et par andre på tribunen og tok et par øl. så det er den disiplinære overtredelsen, sier granath til tv 2. han fortsetter: – det skjedde under en kamp vi så. jeg spilte de første kamp og fikk beskjed om at jeg ikke skulle spille mer, så tok jeg en pils. utrolig dumt og jeg angrer på det i etterkant. står for det jeg gjorde, men hadde ikke gjort det igjen, sier han til tv 2. johansson sier til nrk at han angrer på at de ikke vært åpne om årsaken utad tidligere, men at de står for avgjørelsen om å utestenge de to spillerne denne sesongen - en utestengelse som er over etter vm. – jeg ønsker at jeg hadde gjort det annerledes. kommunikasjonen har ikke vært bra, innrømmer johansson.

  IOC-presidenten vil vise at Seinen er trygg før OL: – Jeg bader gjerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:09.04)
  president for den internasjonale olympiske komité (ioc) thomas bach (70) er klar for en dukkert i seinen før sommerlekene i paris 2024. – jeg har ikke mottatt en invitasjon ennå, men jeg bader gjerne hvis jeg får det. jeg håper det ikke er for kaldt, sa bach under fredagens pressekonferanse. paris-ordfører anne hidalgo skal svømme i seinen sammen med den franske presidenten, emmanuel macron, og flere av ol-sjefene før lekene for å bevise at vannkvaliteten i elven har blitt bedre. hidalgo har uttalt at hun kommer til å hoppe ut i vannet i slutten av juni eller begynnelsen av juli. før ol blir seinen, som er sterkt forurenset, renset for enorme kostnader. utendørssvømmerne og triatletene skal konkurrere i elven under lekene, som starter 26. juli. fra sommeren 2025 vil publikum også få lov til å svømme i seinen i enkelte områder, noe som har vært forbudt siden 1923. (ntb)

  Klopp raser mot tidligkamper: – Kriminelt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:17.46)
  jürgen klopps tid som liverpool-manager er snart over, men den verbale slagkraften er fortsatt på topp. fredag brukte han den mot tidligkamper. lørdagskamper med avspark 12.30 lokal tid er ikke klopps favoritt, og særlig reagerte han på at liverpool måtte spille på det tidspunktet mot west ham sist helg, etter et svært tøft kampprogram. – det er et generelt problem, men det var kriminelt at de våget å gi oss kamp torsdag, søndag, onsdag og så lørdag 12.30. jeg ventet på at amnesty international skulle gripe inn, sa klopp på sin pressekonferanse. klopp mener at premier league-lagenes tøffe kampprogram er årsaken til at bare ett engelsk lag (aston villa i conferenceligaen) har tatt seg til semifinale i europacupene denne sesongen. (ntb)

  Tottenham-sjefen tar selvkritikk etter nytt tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:07.15)
  et formsvakt tottenham-mannskap sakker akterut i kampen om mesterligafotball til høsten. etter torsdagens 0-2-tap mot chelsea tok ange postecoglou selvkritikk. – det var ikke en særlig god kveld. vi hadde ikke den innstillingen som jeg forventer at vi har, og det er noe jeg må ta ansvar for. til sjuende og sist er det jeg som forbereder spillerne, så jeg er nødt til å gå en runde med meg selv og se hvordan jeg kan gjøre ting annerledes, sa postecoglou på pressekonferansen etter oppgjøret. (ntb)

  Hamilton ønsker seg Red Bull-topp til Ferrari

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:06.27)
  lewis hamilton håper at adrian newey gjør som ham og tar steget til ferrari. nylig ble det kjent at newey er ferdig i red bull neste år. newey er av mange sett på som den beste designeren av formel 1-biler i en årrekke. han har i red bull vært en viktig brikke i to tiår. hamilton forlater mercedes etter sesongen for å slutte seg til ferrari. på pressekonferansen foran grand prix-løpet i miami denne helgen la ikke briten skjul på at han håper newey gjør det samme. – adrian har en fantastisk historie. han har gjort en utrolig jobb gjennom sin karriere. det hadde vært fantastisk om han hadde kommet til ferrari, sa hamilton og la til: – det hadde vært et privilegium å jobbe sammen med ham. han er helt på toppen av listen over folk jeg ønsker å jobbe med. ifølge sky sports skal newey nylig ha vært i samtaler med ferrari. (ntb)


  Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:12.38)
  eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball. det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye var-utvalg i nff. det opplyser generalsekretær karl-petter løken på en pressekonferanse torsdag. – klubbene kan etter hver serierunde melde inn var-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller løken. grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen norsk toppfotball. – dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av var og dommerrollen. det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av var, sier dommersjef terje hauge. – så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (ntb).

  Trener ble feilkoblet til Liverpool: – Det var en feil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:14.31)
  sporting cp sin trener rúben amorim var lenge ansett som den fremste kandidaten til å overta liverpool etter jürgen klopp. denne uken ble de bekreftet at amorim dro til england, ifølge the athletic. riktig nok var det en annen engelsk klubb portugiseren hadde vært i samtaler med. – la oss få elefanten ut av rommet, sa amorim på lørdagens pressekonferanse, gjengitt av den portugisiske avisen record. suksesstreneren forteller at klubben visste om turen til england, men at det skulle vært en hemmelighet. for det var nemlig west ham den portugisiske treneren var i samtaler med, og ikke liverpool som først antatt.

  Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:13.49)
  jürgen klopp uttaler seg veldig positvt om arne slot, som er i detaljer om å bli liverpools nye manager. tidligere denne uken tok klubbens jakt på klopps erstatter en klar vending. slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet feyenoord-treneren at han er i samtaler med liverpool. på fredagens pressekonferanse fikk klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det. – jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. en god trener og en fin fyr. hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier klopp. – det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende liverpool-manageren. (ntb)

  Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:13.09)
  xavi hernández (44) har skiftet mening og forblir barcelona-trener etter inneværende sesong. tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren. nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med xavi og barcelona-president joan laporta torsdag. allerede onsdag kveld meldte spanske medier at xavi ville fortsette som barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. de har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden. for et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. i fjor ledet han klubben til la liga-tittelen. det var i slutten av januar at xavi bestemte seg for å slutte som barcelona-trener etter inneværende sesong. han forklarte at jobben var for slitsom i lengden. xavi er blant de største spillerne barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med barcelona i løpet av den perioden. (©ntb)

  Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.33)
  manchester city-trener pep guardiola må klare seg uten spydspiss og premier league-toppscorer erling braut haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot brighton. det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. haaland var i likhet med lagkamerat phil foden ikke til stede på tirsdagens trening. nordmannen var heller ikke med i helgens fa-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over chelsea. i kampen i forveien, mesterliga-nederlaget mot real madrid, måtte nordmannen ut med en skade. manchester city er i førersetet i premier league og møter brighton torsdag kveld. de lyseblå ligger fire poeng bak arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra london. opp til liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

  Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:08.13)
  spanske carlos alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi jude bellingham laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd. den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i madrid. – helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. jeg var så nervøs, og beina mine skalv. jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. det var en flott opplevelse, fortalte alcaraz på en pressekonferanse i forkant av madrid open. den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga bellingham prisen som «vakkert». – jeg har så stor respekt for ham. han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette. alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både us open (2022) og wimbledon (2023). denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i madrid open. alcaraz er andreseedet i turneringen. (ntb)

  United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:13.54)
  manchester united-sjef erik ten hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag. nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av fa-cupsemifinalen mot coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp. – kommentarene er en skam, sa ten hag. – fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa ten hag. manchester united ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en var-sjekk. på straffer vant united 4-2. tidligere spiller roy keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. han kalte prestasjonen for «pinlig». – det var en som spurte om det var pinlig. nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa ten hag. (ntb)

  Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:18.54)
  mats zuccarello åpner for å spille årets ishockey-vm for norge «om han blir tatt ut på laget». minnesota wild er ikke med i årets nhl-sluttspill. derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. han har ikke spilt vm for norge siden i russland i 2016. – det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter zuccarello-agent kevin skabo til nitten.no fredag ettermiddag. zuccarello spilte og scoret da det ble tap for seattle kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for minnesota wild. de var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet. under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten michael russo med følgende melding som russo har lagt på x. – han sa at han spiller for norge i vm om han kommer med på laget, skriver russo. (ntb)

  Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:15.35)
  erling braut haaland er småskadd og kan miste manchester citys fa-cupsemifinale mot chelsea lørdag. det avslørte city-manager pep guardiola på en pressekonferanse fredag. det har vært knyttet usikkerhet til haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot real madrid onsdag. guardiola uttalte etter den kampen at haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette. – erling kjente noe. et muskulært problem. han kunne ikke fortsette, sa guardiola fredag. selv om city er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. kommende torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot brighton i premier league, mens nottingham gjester manchester i serien tre dager senere. med seks kamper igjen av sesongen topper city ligatabellen to poeng foran arsenal og liverpool. haaland er delt toppscorer med chelseas cole palmer. de har begge scoret 20 mål. nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (ntb)

  Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:13.06)
  arsenal-sjef jonas eidevall opplyser at frida maanum kan bli å se i søndagens kamp mot leicester etter en lang periode på sidelinjen. maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot chelsea for snart tre uker siden. hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre. svenske eidevall forklarer at maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen. – alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa eidevall på fredagens pressekonferanse. søndag tar arsenal imot leicester som ligger på 9.-plass på tabellen. arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene manchester city og chelsea. (ntb)

  Presenterte Norges OL-mål: Åtte medaljer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:11.44)
  onsdag markerer olympiatoppen at det er 100 dager til sommerens ol i paris starter. på en pressekonferanse avslørte toppidrettssjef tore øvrebø det norske medaljemålet i lekene, hvor jakob ingebrigtsen (friidrett), karsten warholm (friidrett), kristian blummenfelt (triatlon) og anders mol/christian sørum (sandvolleyball) stiller som regjerende mestere. – vi har kommet frem til at en passende ambisjon er åtte medaljer, sier øvrebø om ol. det er like mange medaljer som den norske ol-troppen tok i tokyo. – vi regner ikke med at alle treffer 100 prosent, så vi lager en kvalifisert målsetning ut fra de medaljesjansene vi tror vi har. og så finner vi frem til en målsetning vi tror er realistisk, men som også gir litt gysninger og mobiliserer energi, sier øvrebø til nrk. øvrebø opplyser også en målsetning om seks medaljer i paralympics, som starter rett i etterkant av ol. norge tok fire medaljer i paralympics i tokyo for tre år siden. slik har det medaljefangsten vært for den norske troppen i sommer-ol de siste tre utgavene: i london i 2012: to gull, ett sølv og én bronse (totalt fire medaljer) i rio de janeiro i 2016: null gull, null sølv og fire bronser (totalt fire medaljer) i tokyo i 2021: fire gull, to sølv og to bronser (totalt åtte medaljer) ol ble også arrangert i paris i 1924. da tok norge ti medaljer. siden har norge kun tatt åtte eller flere medaljer i sommer-ol ved tre anledninger: ti i sydney i 2000, ni i beijing i 2008 og åtte i tokyo i 2021.

  Avslørte Norges OL-mål: Går for reprise av Tokyo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:11.44)
  onsdag markerer olympiatoppen at det er 100 dager til sommerens ol i paris starter. på en pressekonferanse avslørte toppidrettssjef tore øvrebø det norske medaljemålet i lekene, hvor jakob ingebrigtsen (friidrett), karsten warholm (friidrett), kristian blummenfelt (triatlon) og anders mol/christian sørum (sandvolleyball) stiller som regjerende mestere. – vi har kommet frem til at en passende ambisjon er åtte medaljer, sier øvrebø om ol. det er like mange medaljer som den norske ol-troppen tok i tokyo. øvrebø opplyser også en målsetning om seks medaljer i paralympics, som starter rett i etterkant av ol. slik har det medaljefangsten vært for den norske troppen i sommer-ol de siste tre utgavene: i london i 2012: to gull, ett sølv og én bronse (totalt fire medaljer) i rio de janeiro i 2016: null gull, null sølv og fire bronser (totalt fire medaljer) i tokyo i 2021: fire gull, to sølv og to bronser (totalt åtte medaljer) ol ble også arrangert i paris i 1924. da tok norge ti medaljer. siden har norge kun tatt åtte elelr flere medaljer i sommer-ol ved tre anledninger: ti i sydney i 2000, ni i beijing i 2008 og åtte i tokyo i 2021.  Guardiola må trolig la Rodri hvile mot Luton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. april 2024 KL:15.46)
  manchester city-trener pep guardiola har ennå ikke bestemt seg for om rodri kan spille mot luton lørdag. et tøft kampprogram tærer på city-stallen. han innrømmet under fredagens pressekonferanse at stjernen har spurt om en pause, og at han kanskje får innvilget sin forespørsel, ifølge the daily mail. – så absolutt. fullstendig riktig. det blir verre, verre og verre, sa guardiola om rodris situasjon. manchester city henger fortsatt med i tre turneringer og har igjen et svært tett og tøft program framover. ved siden av innspurten i premier league er det returkamp i mesterligaens kvartfinale til uken, og 20. april er det semifinale i fa-cupen. erling braut haaland og hans lagkamerater kjemper også med liverpool og arsenal om premier league-tittelen. laget er ett poeng bak med sju serierunder igjen å spille. (ntb)

  Arsenal-treneren om Maanum: – Snart kampklar igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. april 2024 KL:12.54)
  arsenal-manager jonas eidevall tror frida maanum snart er tilbake på banen etter at hun kollapset under ligacupfinalen. – alt ser bra ut, og det er det viktigste. hun er på en nøye overvåket opptrapping med tanke på å komme tilbake i kamp, sa eidevall da han fikk spørsmål om maanum på pressekonferansen foran helgens hengekamp mot bristol city i engelsk superliga. – hun er ikke klar til søndagens kamp, men etter det ser det lovende ut med tanke på neste kamp, sa eidevall. det betyr i så fall seriekampen mot leicester på hjemmebane søndag 21. april. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »