Hovedsiden

Liten annonse

  Holmenkollen søker om VM i skiskyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 29. februar 2024 KL:14.24)
  holmenkollen skal igjen prøve å skape folkefest, slik de gjorde i 2016. norges skiskytterforbund skal søke om å få vm på hjemmebane igjen, i 2028 eller 2029. det bekrefter norges skiskytterforbund i en pressemelding. – jeg kan bekrefte at byrådet og oslo kommune står bak en vm-søknad sammen med norges skiskytterforbund og at vi er positive til å være vertskapsby for arrangementet, sier anita leirvik north, byråd for kultur og næring i oslo kommune. skiskytterforbundet er optimister på å få et nytt vm på hjemmebane. – vi vet at det er hard konkurranse å få internasjonale mesterskap i skiskyting og jeg vet at vi kommer til å møte tøff motstand, men sammen med oslo kommune skal vi gjøre alt vi kan for at vi skal dra det lengste strået, sier morten aa djupvik, generalsekretær i norges skiskytterforbund. norge søkte om å få vm i 2025, men den gang ble ikke fristen overholdt.

  Slind og Kalvå syke - står over i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:13.38)
  astrid øyre slind og anne kjersti kalvå stiler ikke til start under helgens verdenscuprenn i finland. det opplyser skiforbundet i en pressemelding. – vi har dessverre fått to sykdomstilfeller natt til i dag. både astrid og anne kjersti våknet med sår hals og må derfor stå over lahti, sier fagsjef per elias kalfoss i pressemeldingen. hedda østberg amundsen og anna svendsen kommer inn i troppen for å gå distanserenn, mens julie bjervig drivenes skal gå sprint.

  Øyre Slind og Kalvå syk - står over i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:13.38)
  astrid øyre slind og anne kjersti kalvå stiler ikke til start under helgens world cup-renn i finland. det opplyser skiforbundet i en pressemelding. – vi har dessverre fått to sykdomstilfeller natt til i dag. både astrid og anne kjersti våknet med sår hals og må derfor stå over lahti, sier fagsjef per elias kalfoss i pressemeldingen. hedda østberg amundsen og anna svendsen kommer inn i troppen for å gå distanserenn, mens julie bjervig drivenes skal gå sprint.

  Sverre Lunde Pedersen legger opp: – Jeg er veldig stolt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:12.02)
  det forteller sverre lunde pedersen til nrk. nyheten ble offentliggjort i en pressemelding fra norges skøyteforbund tidligerte onsdag. skøyte-vm allround arrangeres i inzell 9.-10. mars. det blir 31-åringens siste konkurranse. – det er veldig spesielt. prosessen til å ta en avgjørelse var det vanskeligste. men nå når jeg har bestemt meg for det, føles det riktig. nå gleder jeg meg til å gyve løs på det siste løpet i inzell, sier lunde pedersen til nrk. nordmannen har 21 internasjonale mesterskapsmedaljer, 47 pallplasser i world cup og 16 nm-gull. vm-gullet fra 2019 og ol-gullene fra 2018 og 2022 står igjen som de store høydepunktene i hans karriere. – jeg føler jeg har opplevd alt. fra de dypeste bunnene til de høyeste toppene. jeg har oppnådd alt jeg ønsker på skøytebanen, oppnådd drømmene mine. jeg er veldig stolt, sier lunde pedersen. etter 15 år på toppnivå setter han punktum. – det har vært en veldig vanskelig avgjørelse å ta, men det faller til slutt på at jeg ikke har den nødvendige motivasjonen og sulten til å gjennomføre den kvaliteten i treningen som jeg ønsker. det mangler litt på den siste gnisten til å jage nye mål og tider på isen, sier lunde pedersen. han ønsker også å ta større hensyn til familien hjemme. han er gift med ingunntrædal-lunde og sammen har de sønnen svein.
  HamKam-talent er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:08.39)
  hamkam skriver onsdag morgen at de har mottatt budskapet om at archange defringan mondouo «akillas» er død, 19 år gammel. – dette er en svært tung dag for alle berørte, sier daglig leder i hamkam fotball, bent svele. – våre varmeste tanker går til hans familie og pårørende, skriver hamkam i pressemeldingen. klubben opplyser at de ikke vil gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt. mondouo var på benken i to kamper i eliteserien i fjor, men var ikke på banen. 19-åringen fra elfenbenskysten signerte for hamkam i mars i fjor. 17. april 2023 fikk han debuten mot molde 2, hvor han scoret ett mål.  Stiftelse støtter Vipers med fem millioner til talentsatsing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:14.38)
  håndballklubben vipers kristiansand, som nylig ble reddet fra konkurs, får fem millioner kroner av stiftelsen cultiva for å drive talentarbeid. det opplyser stiftelsen i en pressemelding tirsdag. der vises det til at vipers gjennom sine resultater de siste årene har bygget erfaring og kompetanse innenfor internasjonal topphåndball. sørlandsklubben har blant annet vunnet champions league tre ganger på rad. «ingen andre norske lag har gjort noe lignende. vipers regnes nå som et av de beste lagene i europa. vipers kristiansand er derfor en viktig og spennende klubb for internasjonale og nasjonale talenter», skriver stiftelsen. daglig leder i vipers, benedicte løyland, er glad for støtten. – dette betyr urolig mye for oss som klubb og vårt prosjekt. det gjør at vi kan fortsette å være en arena for utvikling av morgendagens håndballstjerner samtidig som kristiansand blir en enda tydeligere aktør i håndballverdenen. vi ønsker å være med på at forme håndball- og idretts-norge nå og i fremtiden, sier hun. søndag vant klubben nm-finalen mot storhamar. (ntb)

  Riiber står over i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:08.53)
  jarl magnus riiber har vunnet samtlige ti verdenscuprenn i kombinert i 2024 og med det også verdenscupen sammenlagt. til denne ukens verdenscuprenn i lahti velger riiber nå å stå over. skiforbundet skriver i en pressemelding at riiber prioriterer å teste skulderen, som han har fått ut av ledd ved flere anledninger og som han vurderer om skal opereres. – jarl har hatt en fantastisk sesong. krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. nå står han over lahti for å være maksimalt forberedt inn mot kollen og deretter prøve-vm i trondheim. det er ingen tvil om at jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sier sportssjef ivar stuan. riiber skulle etter planen også stå over nm forrige uke på grunn av skulderen, et renn som senere ble avlyst. uttaket til helgens renn blir dermed slik: espen andersen (lommedalens il) espen bjørnstad (byaasen sk) kasper moen flatla (il jardar) jørgen graabak (byåsen il) jens lurås oftebro (il jardar) andreas skoglund (molde og omegn if) simen tiller (moelven il) lørdag skal de gå lagsprint i lahti, mens det er individuelt renn søndag. kombinertsesongen avsluttes med tre individuelle renn i norge senere i mars, to i oslo og ett i trondheim.

  United-assistent klar for amerikansk klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:06.22)
  eric ramsay, en av assistentene til erik ten hag, forlater manchester united. det bekrefter klubben i en pressemelding mandag kveld. ramsay skal ta over som hovedtrener for den amerikanske klubben minnesota united. ramsay har vært i manchester united siden 2021 og ble hentet til klubben av daværende manager ole gunnar solskjær.
  Hoppbråket: Skiforbundet og hoppkomiteen ber om ro rundt Forfang og utøverne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:18.17)
  norges skiforbund og hoppkomiteen ber i en felles pressemelding om at utøverne på landslaget får ro i tiden som kommer. det vises til at alexander stöckl-saken skal løses internt. landslagshopperne har med utøverrepresentant johann andré forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende vm-sesongen. sentralt har vært uttalelser om misnøye mot landslagssjef alexander stöckl. nå ber forbundsledelsen om at mediene ikke kontakter utøverne om den pågående saken. – vi ser at den totale belastningen er stor for mange involverte, og særlig for johann forfang som er utøvernes talsperson. mange har de siste dagene opplevd et sterkt press fra mediene om å uttale seg eller gi opplysninger i saken. johann har bedt oss understreke at utøverne ønsker å løse denne saken internt, og ber om at dette blir respektert, sier stine korsen, leder i hoppkomiteen. i mandagens pressemelding heter det at «den store pågangen fra mediene, og også trykket i sosiale medier har lagt et stort press på utøverne, ansatte og tillitsvalgte, og er blitt en stor belastning, også for johann forfang». – johann og de andre utøverne ønsker å yte sitt beste i konkurranser fremover. han ber om, og støttes av oss i, at alle som er opptatte av sportens beste nå bidrar til at vi kan håndtere denne saken internt og ikke gjennom mediene, sier arne baumann, generalsekretær i norges skiforbund.


  Syk Udnes Weng står over i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:12.07)
  skiforbundet har tatt ut 21 langrennsløpere til verdenscuprennene i lahti kommende helg. der står en syk tiril udnes weng over. – jeg var sliten etter de siste rennene i usa. ble syk i midten av forrige uke og er fortsatt ikke i trening. håper å komme i gang igjen denne uka og bli klar for wc på hjemmebane, sier udnes weng i pressemeldingen. her er den fulle troppen: kvinner: astrid øyre slind, kristine stavås skistad, kristin austgulen fosnæs, lotta udnes weng, heidi weng, astrid øyre slind, anne kjersti kalvå, margrethe bergane, mathilde myhrvold, maria hartz melling, julie myhre. menn: johannes høsflot klæbo, pål golberg, håvard solås taugbøl, even northug, simen hegstad krüger, henrik dønnestad, martin løwstrøm nyenget, pål golberg, erik valnes, harald østberg amundsen, ansgar evensen, matz william jenssen.  Valencia-kamp utsatt etter storbrann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:14.19)
  den voldsomme blokkbrannen i valencia fører til at byens la liga-lag ikke spiller helgens bortekamp mot granada. valencia ba om utsettelsen etter brannen som rev gjennom to leilighetskomplekser i byen torsdag kveld. fire personer er bekreftet døde, mens 14 er savnet. dagen etter opplyste den spanske toppdivisjonen i en pressemelding at klubbens anmodning blir innfridd. også oppgjøret mellom valencia-laget levante og andorra på nivå to er utsatt. et minutts stillhet vil bli gjennomført i helgens kamper i spanias to øverste divisjoner. valencia ligger på 8.-plass i la liga og kjemper om europaplass neste sesong. (ntb)  Halve herrelandslaget må stå over NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:17.25)
  torsdag starter første del av nm på ski. det blir med en rekke markante fravær. av de ti langrennsløperne på elite- og sprintlandslaget hos mennene, er det kun fem som går i nm denne uka. verdenscupleder harald østberg amundsen, martin løwstrøm nyenget og didrik tønseth fra distanselaget står alle over. det samme gjør erik valnes og håvard solås taugbøl fra sprintlaget. ryggproblemer og sykdom er årsaken til de mange forfallene, ifølge landslagssjef ulf morten aune. – da er det ikke smart å gå skirenn, selv om det er nm, sier aune til nrk. alle de fem var nylig i nord-amerika for å gå skirenn i verdenscupen. nyenget reiste der hjem underveis med ryggproblemer, mens også valnes fikk en tung avslutning grunnet problemer med luftveiene. – ja, det har vært mange skirenn, men alle løperne vil svært gjerne gå nm. nå måtte lege og trener si nei til noen, dessverre, sier aune. han påpeker at flere av de største langrennsstjernene vil stille i mesterskapet, som johannes høsflot klæbo og åtte av de ti utøverne på kvinnenes landslag. hos kvinnene er det tiril udnes weng og ingvild flugstad østberg som står over mesterskapet. i tillegg skal heller ikke kombinertløperne gyda westvold hansen, jarl magnus riiber og jørgen graabak delta i nm. for riiber skyldes det utfordringer med skulderen. – gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. jørgen ble syk etter sist world cup-helg. han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, anders storhaug heen i en pressemelding. du kan se nm på nrk. torsdag morgen starter det med 10 kilometer for kvinner i langrenn, klokken 10.00.

  Bayern bekrefter: Tuchel ferdig etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:10.20)
  bayern münchen-trener thomas tuchel fredes ut sesongen. men etter det er han ferdig. det bekrefter bayern i en pressemelding onsdag formiddag. den tyske trenerens kontrakt strekker seg i utgangspunkt til sommeren 2025, men partene har blitt enige om å gå hvert til sitt denne sommeren. den siste tiden har spekulasjonene rundt tuchels fremtid i den tyske storklubben rast, og det skal ha blitt holdt flere møter om hans fremtid den siste tiden. konklusjonen skal være at tuchel får lede bayern ut inneværende sesong, men at han er ferdig i sommer. bayern har slitt den siste tiden og har tapt sine tre siste kamper: først et ydmykende 0-3-tap mot serieleder bayer leverkusen, etterfulgt av et 0-1-tap mot lazio i mesterligaen, og denne helgen et 2-3-tap mot bochum. bayern er på ute av cupen og på bakbeina i både ligaen og i mesterligaen, og situasjonen har blitt beskrevet som kritisk for et seiersvant bayern. hvem som blir tuchels etterfølger gjenstår å se, men både xabi alonso og hansi flick har blitt hyppig nevnt den siste tiden.


  Newcastle bekrefter: Sportsdirektøren «i fryseboksen»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:16.42)
  i en kort pressemelding mandag ettermiddag bekrefter newcastle united at klubbens sportsdirektør, dan ashworth, er «i fryseboksen». det skjer etter flere dager med rykter om at han er ønsket av manchester united, og at ashworth selv skal være interessert. newcastle bruker uttrykket «gardening leave», som betyr at en arbeidstaker er i karantene fra å ta en annen jobb. i dette tilfellet kan ikke ashworth bare gå fra jobben i newcastle til manchester united ettersom ashworth er i en slags karantene, eller fryseboksen, om du vil. – vi er naturligvis skuffet over at dan har bestemt seg for å slutte, men vår spennende reise stopper ikke av den grunn, og prosessen med å rekruttere en ny sportsdirektør begynner med en gang, heter det i pressemeldingen fra newcastle.

  Hoppsjef Alexander Stöckl har avtalt møte med utøverne etter kritikken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:14.54)
  hopptrener alexander stöckl skal om kort tid møte landslagsutøverne om den uttalte misnøyen mot ham. det opplyser lo-advokat trond gram i en pressemelding på vegne av stöckl. der kommer det fram at advokatene, sammen med stöckl, har avklart med norges skiforbund at han skal fortsette som trener fram til «han selv beslutter noe annet», heter det i meldingen. nylig sendte utøverne et brev til forbundet der de uttrykte misnøye med stöckls lederstil. «når stöckl har valgt å si så lite som mulig, så er ikke det for å beskytte seg selv. stöckl har i hele sin karriere lagt vekt på å være åpen og ærlig, men noen ganger kan det, som i denne saken, ramme andre svært hardt. da velger han å opptre anstendig og ta menneskelige hensyn, selv om han kanskje ville fått mer sympati om hele saken hadde blitt brettet ut. det som er viktig for stöckl nå er kun møtet med utøverne som finner sted i nær fremtid. uavhengig av hva som kommer ut av møtet så vil han være landslagssjef inntil det blir avtalt noe annet med nsf som arbeidsgiver», heter det i uttalelsen fra lo-advokat gram. (©ntb)


  Fransk stjerne melder frafall etter fall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:16.26)
  cyprien sarrazin falt på fredagens utfortrening og fikk en alvorlig skade i venstre legg, opplyser det franske landslaget i en pressemelding. det betyr at helgens utfor og super-g i kvitfjell blir uten sarrazin. franskmannen har prestert svært godt denne sesongen med seier i utfor i kitzbühel og bormio. han vant også super-g i wengen. nordmannen adrian smiseth sejersted skadet seg også under fredagens utfortrening, og mister med det helgens renn i kvitfjell.

  Bislett-helten Henry Rono er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:11.39)
  det kenyanske friidrettsforbundet opplyser i en pressemelding torsdag at henry rono er død, 71 år gammel. rono døde torsdag formiddag, etter å ha vært innlagt på sykehus i hovedstaden nairobi i halvannen uke. kenyaneren satte flere verdensrekorder på 70- og 80-tallet. spesielt i 1978 leverte han på et helt vanvittig nivå, hvor han på under tre måneder satt verdensrekord på 3000 meter, 3000 meter hinder, 5000 meter og 10.000 meter. rekorden på 3000 meter satt han på bislett, en arena han også løp på flere ganger de påfølgende årene. tiden 7.32,1 var verdensrekord helt frem til 1989. også verdensrekorden på 3000 meter hinder hadde han frem til 1989. i 1981 forbedret han sin egen verdensrekord på 5000 meter til 13.06,20. også det rekordløpet var på norsk jord, den gangen på knarvik, like utenfor bergen.  Osloborgere får bruke langrennslandslagets smøretrailer på Sognsvann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:08.53)
  mens landslagsløperne er opptatt med verdenscup i usa, lånes lagets mye omtalte smøretrailer bort til oslos innbyggere i helgen. det skjer på sognsvann. norges skiforbund ønsker å gi oslos befolkning en litt bedre skiopplevelse. langrennslandslagets smøretrailer rigges opp fredag ettermiddag og tilbyr gratis smørestasjon lørdag og søndag. proffe langrennssmørere vil hjelpe til med rens og smøring for både glid og feste. det er for tiden svært gode forhold i marka for skigåing. «alle, uavhengig av erfaring, er velkomne til å dra nytte av denne muligheten», heter det i en pressemelding fra norges skiforbund. (©ntb)  Ratcliffes oppkjøp i Manchester United godkjent av Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:16.17)
  jim ratcliffe har fått grønt lys fra premier league-ledelsen til å ta over 25 prosent av aksjene i manchester united. den britiske milliardæren landet en avtale om oppkjøpet på tampen av 2023, men først nå er alt det formelle i boks hos premier league, skriver sky sports, som også opplyser at handelen venter på godkjenning av det engelske fotballforbundet (fa). premier league har bekreftet oppkjøpet i en pressemelding. ratcliffe har ikke tatt det rolig i påvente av godkjennelsen. allerede forrige måned spilte 71-åringen en rolle i rekrutteringen av omar berrada fra manchester city. spanjolen tar i sommer over som uniteds administrerende direktør. i tillegg har ratcliffe og flere nøkkelpersoner i ineos` sportssatsing hatt møter med uniteds spillere og supportergrupper. selv om ratcliffe ikke er majoritetseier, har han likevel fått det kontraktsfestet at han og ineos får kontroll over alt som er fotballrelatert i manchester united. ratcliffe betaler rundt 16 milliarder kroner for aksjeposten i klubben. han har lovet å gjøre betydelige investeringer for å ta united tilbake til toppen. manchester united har vært majoritetseid av den amerikanske glazer-familien siden 2005. de har siden starten vært svært upopulære blant fansen. (ntb)

  To verdenscupdebutanter til Kvitfjell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:08.55)
  alpinistene aksel hammer og simen sellæg får sine verdenscupdebuter når alpinsirkuset flytter seg til kvitfjell denne uken. det opplyser norges skiforbund i en pressemelding tirsdag formiddag. 19 år gamle hammer og 20-åringen sellæg deltok begge nylig i junior-vm der de leverte gode resultater, og har blitt belønnet med verdenscupdebut på hjemmebane i kvitfjell. totalt fem nordmenn deltar på kvitfjell, der det lørdag kjøres utfr, mens det søndag er super-g. adrian smiseth sejersted, markus nordgård fossland og fredrik møller er de andre som representerer norge på hjemmebane.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »